Wachten op een voorverwarmende airfryer maakt me vaak ongeduldig, maar het moet toch gebeuren. Snacks die je met liefde en geduld bereidt zijn namelijk krokanter én lekkerder! 🤤 Als je door dringende trek vergeten bent hoe je een airfryer moet voorverwarmen, lees je hier hoe dat ook alweer moet.

Dit heb je nodig wanneer je de airfryer gaat voorverwarmen

Voor deze simpele how to heb je alleen een paar logische dingen nodig:

Tijdens het voorverwarmen heb je nog geen etenswaren of snacks nodig, maar leg ze wel alvast klaar. Zodra de airfryer voorverwarmd is, heb je geen tijd meer om te verliezen en kunnen de snacks meteen in de airfryer om te bakken.

Houd een vaatdoek of theedoek bij de hand ...

Niet alle airfryers hebben een koele buitenkant. De airfryer is daarom na het voorverwarmen waarschijnlijk ook van buiten behoorlijk heet!

Stap 1: Zet de airfryer aan

Controleer of de stekker in het stopcontact zit en zet de airfryer aan. Dit is natuurlijk een logische stap, maar het zal je verbazen hoe snel ik iets vergeet als ik eenmaal lekkere trek heb.

Begin altijd met een schone airfryer. Dat is niet alleen beter voor de smaak van de snacks, maar de airfryer gaat zo ook langer mee. Maak het apparaat regelmatig schoon en geef voedselresten niet de kans om aan te koeken.

Stap 2: Stel de temperatuur in

Stel de temperatuur in alsof je snacks gaat bakken. Meestal is een temperatuur tussen de 180 en 200 °C prima. Het verschilt per airfryer welk knopje je gebruikt om de temperatuur in te stellen, maar meestal zie je het pictogram in de vorm van een thermometer staan.

Kom je er helemaal niet uit? Pak dan even de handleiding van jouw airfryer erbij. Als je die per ongeluk na aanschaf samen met de verpakking bij het oud papier hebt gezet, heb ik nog een tip voor je: handleidingen staan meestal ook online. Zoek even op het merk en serienummer en voilà!

Stap 3: Zet eventueel een timer aan

Airfryers zijn aardig compacte apparaten, dus het voorverwarmen kost gelukkig niet zo veel tijd. Een minuutje of 5 is voldoende. Wil je op tijd een seintje te krijgen dat jouw snacks erin kunnen? Stel dan een timer in. Een simpele keukenwekker gebruiken kan natuurlijk ook.

Sommige airfryers geven automatisch een signaal als het apparaat de ingestelde temperatuur bereikt: je hoeft dan geen timer in te stellen, want je hoort vanzelf een piepje.

Bord patat met kipnuggets en ketchup

Stap 4: Bereid ondertussen je snacks voor

Als je alles hebt aangezet en ingesteld, vergeet dan niet op 'start' te drukken! De airfryer begint nu voor te verwarmen. Ondertussen tref je de nodige voorbereidingen: verzamel de snacks en eventuele andere consumpties die je graag bij het airfryer feestje hebt. 😉

Conclusie

Soms hebben we even een geheugensteuntje nodig, maar na het voorverwarmen bak je de lekkerste snacks... en is het tijd om te smullen! Is het jou gelukt om de airfryer voor te verwarmen of heb je andere tips? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Was dit artikel behulpzaam?