Op zoek naar de beste contactlenzen die comfort en helder zicht combineren? In dit artikel helpen we je stap voor stap bij het kiezen van de perfecte contactlenzen, afgestemd op jouw specifieke behoeften en levensstijl. Ontdek de verschillende soorten lenzen, van daglenzen tot multifocale opties, en vind de lenzen die het beste bij jou passen.

Wat zijn de beste contactlenzen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste contactlenzen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste contactlenzen van 2024

1. +5,25 Biofinity 6 pack Maandlenzen

1. +5,25 Biofinity 6 pack Maandlenzen

Belangrijke specificaties:

Aantal lenzen in verpakking: 6 stuk(s)
Soort contactlens: Silicone hydrogel lenzen
Sterkte: +5.25
Radius: 8.60
Zuurstofdoorlatendheid: 160

Hallo daar! Ik ben super enthousiast om je te vertellen over de Biofinity maandlenzen. Deze lenzen zijn perfect voor iedereen die comfort en scherp zicht wil, de hele dag door. Gemaakt door CooperVision, een toonaangevende producent van lenzen, zijn deze lenzen speciaal ontwikkeld met de exclusieve Aquaform technologie. Hierdoor kunnen je ogen optimaal zuurstof krijgen, waardoor je de lenzen tot wel 29 nachten achter elkaar kunt dragen. En het beste van alles? Je ogen blijven goed gehydrateerd, dus je hebt geen extra bevochtigingsmiddelen nodig. Geweldig, toch?

Een geweldig kenmerk van de Biofinity maandlenzen is het asferische ontwerp, waardoor je een scherp en helder beeld krijgt. Dit is vooral handig als je een actieve levensstijl hebt of veel reist. En om het nog beter te maken, ze komen in een handig 6-pack, dus je hebt altijd een voorraadje bij de hand.

Wat deze lenzen echt onderscheidt, is het langdurige draagcomfort. Het feit dat je ze tot 29 opeenvolgende nachten kunt dragen, zonder comfort of zicht te verliezen, is echt uniek. Super handig voor mensen met een drukke levensstijl, toch?

Maar, vergeet niet om advies in te winnen bij een opticien, vooral als je specifieke oogbehoeften hebt. En onthoud, hoewel deze lenzen geweldig zijn, zijn ze misschien niet voor iedereen geschikt. Iedereen reageert anders, toch?

Al met al, bieden de Biofinity maandlenzen een geweldige combinatie van comfort, helder zicht en gemak. Dus, als je op zoek bent naar hoogwaardige lenzen die passen bij jouw actieve levensstijl, zijn deze lenzen zeker het overwegen waard. Met hun unieke technologie en focus op comfort en zicht, zijn de Biofinity maandlenzen een fantastische keuze in de wereld van contactlenzen. 👀

Voordelen +5,25 Biofinity 6 pack Maandlenzen
 • Langdurig draagcomfort
Nadelen +5,25 Biofinity 6 pack Maandlenzen
 • Niet geschikt voor langdurig dragen gedurende meerdere nachten

2. +4.00 Biofinity® 6 pack

2. +4.00 Biofinity® 6 pack

Belangrijke specificaties:

Aantal lenzen in verpakking: 6 stuk(s)
Soort contactlens: Silicone hydrogel lenzen
Sterkte: +4.00
Radius: 8.60
Zuurstofdoorlatendheid: 160

Ik draag de Biofinity ® - 6 pack - Maandlenzen - BC 8.60 en ik ben er dol op! Deze lenzen bieden een ongeëvenaard niveau van comfort en zorgen voor een helder zicht, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. Met hun hoge vochtgehalte en uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid zijn ze super comfortabel, zelfs na uren dragen. En het gladde oppervlak en de geoptimaliseerde pasvorm zorgen voor een probleemloze ervaring, zelfs bij langdurig dragen. Het scherpe zicht dat deze lenzen bieden, maakt ze echt ideaal voor mij!

De Biofinity lenzen zijn echt een gamechanger op het gebied van contactlenscomfort. Het hoge vochtgehalte en de uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid maken ze perfect voor lensdragers die op zoek zijn naar een probleemloze ervaring en helder zicht gedurende de hele dag. En het feit dat ze als maandlenzen kunnen worden gedragen, biedt gemak en consistentie voor mij als lensdrager.

Ik ben echt onder de indruk van de evolutie van de Biofinity lenzen. Ze bieden een ongeëvenaard comfortniveau en een verbeterde pasvorm, waardoor ik langdurig comfort en helder zicht ervaar, zonder concessies te hoeven doen. De unieke combinatie van comfort, zuurstofdoorlaatbaarheid en helder zicht maakt deze lenzen echt onderscheidend van hun concurrenten.

Hoewel ik persoonlijk alleen maar positieve ervaringen heb gehad met de Biofinity lenzen, begrijp ik dat sommige lensdragers met specifieke ooggevoeligheden of -vereisten verschillende ervaringen kunnen hebben. Daarom is het belangrijk om vooraf een oogspecialist te raadplegen om te bepalen of deze lenzen geschikt zijn voor individuele behoeften.

Al met al kan ik de Biofinity - 6 pack - Maandlenzen - BC 8.60 van harte aanbevelen aan lensdragers die op zoek zijn naar ultiem comfort, uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid en scherp zicht. Hun evolutie naar een product met verbeterde pasvorm en comfort maakt ze voor mij een absolute topkeuze in de categorie contactlenzen. Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, blijft de Biofinity-lijn een van de meest gewaardeerde opties voor lensdragers zoals ik.️

Voordelen +4.00 Biofinity® 6 pack
 • Ultiem comfort
Nadelen +4.00 Biofinity® 6 pack
 • Individuele ervaringen kunnen variëren

3. -7.00 SofLens® 59 6 pack

3. -7.00 SofLens® 59 6 pack

Belangrijke specificaties:

Aantal lenzen in verpakking: 6 stuk(s)
Soort contactlens: Zachte lenzen
Sterkte: -7.00
Radius: 8.60
Zuurstofdoorlatendheid: 22

Ik ben verheugd om de SofLens ® 59 contactlenzen van Bausch + Lomb aan te prijzen! Deze lenzen beloven een comfortabele en heldere kijkervaring gedurende de hele maand. Met hun speciale proteïnebestendige materiaal zijn ze minder gevoelig voor aanslag, waardoor je scherp blijft zien zonder irritatie. En de handige lensverpakking maakt ze super makkelijk op te bergen en mee te nemen.

Wat deze lenzen echt onderscheidt, is het heldere en scherpe zicht gedurende de hele dag. En dat is niet alles - ze zijn ook comfortabel om te dragen en ideaal voor mensen die zich geen zorgen willen maken over eiwitopbouw of verminderd zicht. En het beste van alles? Je hoeft ze maar één keer per maand te vervangen, dus geen gedoe met dagelijkse reiniging!

Nu, ik moet eerlijk zijn - deze lenzen zijn misschien niet voor iedereen geschikt. Mensen met specifieke ooggevoeligheden of een voorkeur voor dagelijkse wegwerplenzen vinden ze misschien minder geschikt. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een langdurige, gemakkelijk te onderhouden contactlensoplossing, zijn de voordelen van de SofLens 59 duidelijk aantrekkelijk.

Kortom, de SofLens 59 contactlenzen van Bausch + Lomb bieden een aantrekkelijke optie voor mensen die een proteïnebestendige, comfortabele en heldere kijkervaring gedurende de hele maand zoeken. Met zijn focus op gebruiksgemak en helder zicht onderscheidt deze lens zich als een solide keuze binnen het contactlensassortiment.

Voordelen -7.00 SofLens® 59 6 pack
 • Proteu00efnebestendigheid
 • Helder en scherp zicht gedurende de hele dag
 • Comfortabel draaggemak
Nadelen -7.00 SofLens® 59 6 pack
 • Niet geschikt voor mensen met specifieke ooggevoeligheden
 • Niet geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan dagelijkse wegwerplenzen

4. -6.50 Biofinity® 3 pack

4. -6.50 Biofinity® 3 pack

Belangrijke specificaties:

Sterkte: -6.50

Mijn Biofinity ® -6.50 contactlenzen zijn echt een game changer. Deze maandlenzen zijn gemaakt voor ongeëvenaard comfort en ze leveren absoluut. Met een perfecte pasvorm en een glad oppervlak blijven ze de hele dag comfortabel zitten. En met hun vermogen om vocht vast te houden en supergoede zuurstofdoorlaatbaarheid, zijn ze essentieel voor mijn ooggezondheid en langdurig draagcomfort.

Wat deze lenzen echt bijzonder maakt, is hun vermogen om mij helder zicht te geven, wat natuurlijk superbelangrijk is voor contactlensdragers. De Biofinity lenzen zijn perfect voor dagelijks gebruik gedurende een hele maand, en ze zijn echt favoriet bij mensen die op zoek zijn naar langdurig draagcomfort en helder zicht.

De Biofinity -6.50 vertegenwoordigt een echte evolutie in comfort en prestaties in vergelijking met eerdere modellen. Hun focus op vochtretentie en zuurstofdoorlaatbaarheid is een duidelijke verbetering, waardoor ik de hele dag door fris en comfortabel blijf. Dit geeft ze ook een duidelijk voordeel ten opzichte van andere lenzen, waardoor ze echt mijn topkeuze zijn voor comfort en helder zicht.

Deze lenzen blinken uit in comfort, vochtretentie, zuurstofdoorlaatbaarheid en helder zicht. En ik weet zeker dat andere gebruikers ze net zo comfortabel en effectief zullen vinden. Maar natuurlijk, zoals bij elk product, kunnen er individuele verschillen zijn in pasvorm en comfort, dus het is altijd goed om advies in te winnen bij een oogzorgspecialist.

Al met al zijn mijn Biofinity -6.50 lenzen echt de beste keuze voor comfort, vochtretentie en helder zicht. Hun ontwerp en prestaties maken ze echt de top in hun categorie, met de nadruk op comfort en helderheid.

Voordelen -6.50 Biofinity® 3 pack
 • Ongeëvenaard comfort
Nadelen -6.50 Biofinity® 3 pack
 • Mogelijke individuele verschillen in pasvorm en comfort

5. -6.00 Biofinity® 3 pack

5. -6.00 Biofinity® 3 pack

Belangrijke specificaties:

Sterkte: -6.00

Hallo daar! Ik ben zo opgewonden om je te vertellen over de Biofinity ® -6.00 contactlenzen. Deze lenzen zijn echt een topper als het gaat om comfort en helder zicht. Ze zijn ontworpen om vocht vast te houden en laten veel zuurstof door, wat super belangrijk is voor je ooggezondheid en om droge ogen te voorkomen. En laten we het hebben over de pasvorm - ze zijn zo glad dat je ze de hele dag kunt dragen zonder gedoe.

Maar wacht, er is meer! Deze lenzen bieden niet alleen comfort, maar zorgen ook voor scherp en helder zicht, zelfs als je een actieve levensstijl hebt of veel tijd achter een beeldscherm doorbrengt. Ze zijn gewoonweg geweldig!

Wat deze lenzen echt speciaal maakt, is dat ze comfort en helder zicht bieden zonder in te leveren op kwaliteit. En het is niet alleen dat - de pasvorm is verbeterd, het comfort is verhoogd en ze laten nog meer zuurstof door dan eerdere modellen. Dit maakt ze perfect voor mensen die eerder problemen hadden met het dragen van contactlenzen vanwege ongemak of droge ogen.

Of je nu lenzen draagt tijdens het sporten, werken of gewoon in het dagelijks leven, deze lenzen bieden het comfort en de prestaties die je nodig hebt. Oh, en een kleine heads-up - als je specifieke oogproblemen of -gevoeligheden hebt, is het misschien een goed idee om eerst met een oogspecialist te praten voordat je deze lenzen gebruikt.

Kortom, als je op zoek bent naar superieur comfort, uitstekende prestaties en helder zicht gedurende de hele dag, dan zijn de Biofinity -6.00 contactlenzen echt de beste keuze. Ze hebben de nieuwe standaard gezet voor contactlenscomfort en dat is niet zomaar!

Voordelen -6.00 Biofinity® 3 pack
 • Ultiem draagcomfort
Nadelen -6.00 Biofinity® 3 pack
 • Sommige gebruikers met specifieke oogproblemen of -gevoeligheden kunnen baat hebben bij overleg met een oogspecialist.

Hoe kies je de beste contactlenzen?

Voordat je contactlenzen koopt, moet je op de hoogte zijn van alle behoeften die jouw ogen hebben. Dat is niet alleen de sterkte, maar ook de diameter, radius en of je ogen een cilinderafwijking hebben (astigmatisme). Om deze gegevens te weten te komen maak je een afspraak bij de opticien.

Heb je alle gegevens die je nodig hebt, dan lees je hieronder over de verschillende kenmerken van contactlenzen.

Kiezen van de juiste sterkte

Dit cijfer geeft aan of je verziend of bijziend bent en hoeveel correctie je ogen nodig hebben. Als je verziend bent (hyperopia), begint het cijfer met een + (plusteken) en als je bijziend bent (myopia), begint het met een - (minteken).

Dit wordt gevolgd door een getal dat oploopt van 0 in maten van 0,25 dioptrie. Hoe hoger het getal, hoe sterker de visuele correctie die nodig is (deze waarde kan op het doosje worden weergegeven als "PWR" of "D").

Diameter van contactlenzen

De diameter van een contactlens is de breedte van de lens van rand tot rand. Het wordt ook uitgedrukt in millimeters. Dit getal ligt meestal tussen 13 mm en 15 mm, hoewel het bij een harde zuurstofdoorlatende lens zelfs 9 mm kan zijn.

De diameter bepaalt waar de lens in je oog komt te zitten. Wanneer je een contactlens met de juiste diameter draagt, zal de lens stabiel in je oog blijven zitten. Wanneer je een contactlens met de verkeerde diameter draagt, kan deze ongemak veroorzaken en zelfs uitvallen.

Het is overigens een goed idee om eerst je contactlenzen in te doen en vervolgens pas je make-up aan te brengen. Oogpotlood kan bijvoorbeeld uitlopen wanneer je je lenzen indoet.

Hetzelfde geldt voor een goede oogcrème. Breng deze aan nadat je je lenzen in hebt gedaan. Dit is overigens persoonlijke voorkeur. Wil je het liever je make-up of oogcreme aanbrengen voordat je je lenzen in doet, dan is hier niets mis mee.

Twee doosjes contactlenzen

Soort contactlens en hun materialen

Er zijn verschillende soorten contactlenzen te koop. Ik beschrijf ze hieronder voor je.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn gemaakt van plastic, maar niet het soort plastic dat gebruikt wordt voor vuilniszakken of plastic tasjes. In plaats daarvan zijn zachte contactlenzen gemaakt van hydrofiel plastic: een speciaal soort water absorberend plastic dat zacht en vochtig blijft zolang het veel water opneemt.

Als je zachte contactlenzen draagt, heb je waarschijnlijk al gezien hoe dit werkt. Als je lenzen uitdrogen, worden ze zo broos dat ze heel hard worden en zelfs breken. Zolang het plastic vochtig blijft, blijft het buigzaam en zacht. Voor je ogen betekent dit dat je contactlenzen comfortabel aanvoelen.

Zachte contactlenzen worden ingedeeld naar de hoeveelheid water die ze bevatten. Ze kunnen worden ingedeeld in waterrijk of waterarm.

Zachte lenzen voor langdurig dragen

De meeste contactlenzen voor langdurig gebruik zijn gemaakt van silicone-hydrogel. Dit is een materiaal dat het waterabsorberende plastic van zachte lenzen combineert met siliconen. Door siliconen aan het hydrogel-plastic toe te voegen, ontstaat een lens die vochtig blijft en meer zuurstof doorlaat.

Elke contactlensdrager die zijn lenzen overdag en 's nachts inhoudt of ze dagen achtereen draagt, heeft een contactlens nodig die zijn ogen laat ademen. De toevoeging van silicone aan de lens biedt deze functionaliteit voor een optimale gezondheid van de contactlens.

Harde, zuurstofdoorlatende lenzen

Harde zuurstofdoorlaatbare lenzen zijn ook van kunststof gemaakt. In tegenstelling tot het plastic waarvan een zachte contactlens is gemaakt, geeft de zuurstofdoorlaatbare lens zuurstof door zonder water op te nemen. In plaats daarvan hebben deze contactlenzen microscopisch kleine gaatjes waar de zuurstof doorheen kan filteren. 1Janneke Elsen, LensOnline (2023). 'Hoe worden contactlenzen gemaakt?'

Hierdoor worden harde lenzen ingedeeld naar hun zuurstofdoorlaatbaarheid en niet naar hun watergehalte. De meeste harde contactlenzen worden nu gemaakt van drie hoofdmaterialen: acrylaat, silicone en fluor.

Vroeger werden de harde lenzen voornamelijk van acrylaat gemaakt. Deze lenzen worden niet meer voorgeschreven, omdat dit materiaal niet voldoende zuurstof doorlaat. Lensfabrikanten hebben in de loop der jaren siliconen toegevoegd om de zuurstofdoorlaatbaarheid te vergroten.

Contactlens inbrengen, zij-aanzicht

Hybride contactlenzen

Hoewel zeldzamer, bestaan er hybride contactlenzen die de materialen van een harde contactlens en een zachte contactlens combineren.

Deze lenzen hebben een combinatie van acrylaat, siliconen en flourine in het midden van de lens, voor een scherper centraal zicht. Daarnaast hebben ze waterabsorberende hydrogel rond de randen voor meer comfort.

Deze hybride lenzen worden vaak gebruikt voor multi-focale lenzen (bifocale of multifocale contactlenzen) of voor de behandeling van onregelmatig astigmatisme.

Uv-bescherming en lenzen voor gevoelige ogen

Sommige contactlenzen bieden uv-bescherming, wat een extra voordeel kan zijn. Als je gevoelige ogen hebt, zoek dan naar lenzen die speciaal ontworpen zijn voor gevoeligheid. Dit kan helpen om irritatie en ongemak te verminderen.

Heb je last van je ogen? Droge lucht kan een oorzaak zijn. Overweeg in dat geval de beste luchtbevochtiger.

Het belang van de radius

De radius van een contactlens is de kromming van het achterste oppervlak en wordt soms ook wel de 'back central optic radius' (afgekort BCOR) genoemd. Typische waarden voor een contactlens liggen tussen 8,0 en 10,0 millimeter.

De radius is belangrijk om de contactlens goed te laten passen op het hoornvlies van de drager, zorgt voor comfort en vergemakkelijkt de traan- en zuurstofuitwisseling.

Draagduur van de lens

Niet alle lenzen hebben dezelfde draagduur. Hieronder beschrijf ik de verschillen voor je.

Daglenzen

Daglenzen vervang je dagelijks. Hierdoor zijn ze niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook erg hygiënisch. Daglenzen hoef je niet te reinigen of te desinfecteren. Helaas zijn ze wel wat duurder in gebruik, maar extra gebruiksgemak staat hier tegenover.

Weeklenzen

De meeste weeklenzen vervang je elke week of elke twee weken. Met sommige lenzen kun je zelfs slapen. Ook weeklenzen bieden veel gebruiksgemak.

Maandlenzen

Maandlenzen gebruik je voor ongeveer een maand. Je reinigt ze dagelijks en je bewaart ze in een lenshouder. Misschien iets minder gebruiksvriendelijk, maar vergeleken met dag- en weeklenzen zijn ze vriendelijker geprijsd.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn relatief nieuw en zijn bedoeld om je zicht te verbeteren gedurende de nacht, waardoor je overdag geen lenzen of bril hoeft te dragen. Ze worden ook wel beschouwd als alternatief voor een laserbehandeling.

Maandlenzen gebruik je voor ongeveer een maand. Je reinigt ze dagelijks en je bewaart ze in een lenshouder. Misschien iets minder gebruiksvriendelijk, maar vergeleken met dag- en weeklenzen zijn ze vriendelijker geprijsd.

Contactlens op vinger, schuin-bovenaanzicht

Wat zijn volgens de Consumentenbond de beste contactlenzen?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste contactlenzen vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat zijn volgens Tweakers de beste contactlenzen?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste contactlenzen vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat zijn volgens VisionDirect de beste contactlenzen?

De beste contactlenzen volgens VisionDirect zijn de everclear ADM. Deze daglenzen staan bekend om hun uitzonderlijk comfort en hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, wat essentieel is voor de gezondheid van je ogen. Ze zijn gemaakt van een zacht, flexibel materiaal dat zich aanpast aan de vorm van je oog, waardoor ze de hele dag comfortabel blijven. 

Bovendien bieden ze uv-bescherming en zijn ze ideaal voor mensen met een drukke levensstijl. Ik raad everclear ADM aan voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare, comfortabele en betaalbare daglenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen