Een gezichtsscrub is een onmisbaar onderdeel van een effectieve huidverzorgingsroutine. Het helpt niet alleen bij het verwijderen van dode huidcellen, maar zorgt ook voor een frisse, stralende huid.

In dit artikel duik ik in de wereld van gezichtsscrubs. Je leert over de verschillende soorten, hun voordelen en hoe je de perfecte scrub voor jouw huidtype kunt kiezen.

Wat zijn de beste gezichtsscrubs van 2024?

Dit zijn de top 5 beste gezichtsscrubs op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste gezichtsscrubs van 2024

1. Beste gezichtsscrub: Kate Somerville ExfoliKate Intensive Pore

2. Beste gezichtsscrub: SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser

2. Beste gezichtsscrub: SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser

Belangrijke specificaties:

Huidtype: Droge huid, Gevoelige huid, Normale huid, Gecombineerde huid, Onzuivere huid, Vette huid
Inhoud: 200 ml

Als ik kijk naar de SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser, zie ik gelijk waarom het zo geliefd is in de categorie van exfoliërende gezichtsreinigers. Dit product levert indrukwekkende resultaten voor verschillende huidtypes en staat bekend om zijn hydraterende en gladmakende effecten. Veel gebruikers zijn lovend over hoe goed deze reiniger make-up verwijdert en de huid verfrist en revitaliseert. Een gebruiker zei zelfs: "Het verwijdert effectief make-up en laat de huid verfrist achter zonder uit te drogen." Velen prijzen de zachte exfoliatie die het biedt, met significante verbeteringen in de huidtextuur en minder mee-eters, wat resulteert in een schone, stralende gloed. De crèmige textuur en zachte scrub maken het ook geschikt voor de gevoelige huid, zoals een tevreden gebruiker opmerkte dat het "hielp bij mee-eters en een schone gloed gaf."

Wat deze reiniger echt onderscheidt, is de combinatie van AHAs en BHAs, die samen een krachtige oplossing bieden voor verschillende huidproblemen. De AHAs, zoals glycolzuur en melkzuur, zorgen voor zachte exfoliatie, verbeteren verkleuringen en verhelderen de teint. Aan de andere kant richten BHAs, zoals salicylzuur, zich op een vette huid, grote poriën en acne, waardoor deze reiniger een veelzijdige optie is voor het bestrijden van deze problemen. De veelzijdigheid en het vermogen om meerdere voordelen te bieden, maken de SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser tot een favoriete keuze voor diegenen die een stralende teint nastreven.

Vergeleken met andere exfoliërende gezichtsreinigers in de markt, ontvangt de SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser lof voor zijn langdurige gebruik, waarbij gebruikers het vergelijken met andere high-end merken. Sommige gebruikers waarschuwen echter voor een mogelijk uitdrogend effect en raden aan om het spaarzaam te gebruiken. Ondanks dit, benadrukken de overweldigend positieve feedback de kracht van deze reiniger op het gebied van reiniging en exfoliatie.

In een wereld waar exfoliërende gezichtsreinigers overvloedig zijn, komt de SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser naar voren als een geduchte concurrent, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een product dat een zachte maar effectieve exfoliërende ervaring biedt. De veelzijdigheid om een scala van huidproblemen aan te pakken, gecombineerd met zijn hydraterende en gladmakende effecten, maakt het tot een opvallende keuze in de markt. Ondanks enige zorgen over een mogelijk uitdrogend effect, zijn vermogen om de gevoelige huid te verzorgen en zichtbare verbeteringen in huidtextuur en straling te bieden, bevestigen zijn positie als een eersteklas exfoliërende gezichtsreiniger.

Al met al is de SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een gezichtsscrub die zachte exfoliatie combineert met hydraterende eigenschappen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor een breed scala aan huidtypes. Zijn effectiviteit in het aanpakken van verschillende huidproblemen, gecombineerd met zijn zachte maar impactvolle exfoliatie, bevestigt zijn status als een topper in de categorie van exfoliërende gezichtsreinigers.

Voordelen SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser
 • Hydraterend en maakt mijn huid gladder
 • Verwijdert effectief make-up en verfrist mijn huid
 • Zachte exfoliatie met zichtbare verbeteringen in huidtextuur en uitstraling
Nadelen SkinMedica AHA/BHA Exfoliating Cleanser
 • Kan uitdrogend werken als ik het niet met mate gebruik

3. Kate Somerville ExfoliKate Exfoliating Treatment

3. Kate Somerville ExfoliKate Exfoliating Treatment

Belangrijke specificaties:

4. Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial

4. Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial

Belangrijke specificaties:

De Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial AHA + BHA Mask is een absolute topper in de gezichtsscrub categorie, en heeft het vertrouwen verdiend van Byrdie redacteuren die het sterk aanbevelen naast 16 andere Drunk Elephant producten. Bekend om zijn schone huidverzorgingsbenadering, gebruikt Drunk Elephant hydraterende stoffen zoals marula-olie en polypeptiden, anti-verouderingsingrediënten zoals retinol, en essentiële vitaminen. Het ontbreken van schadelijke ingrediënten en essentiële oliën is een belangrijk verkoopargument, waardoor het een gewilde keuze is voor consumenten en beroemdheden. De T.L.C. Sukari Babyfacial wordt omschreven als een professionele AHA/BHA "gezichtsbehandeling" die de huid exfolieert en vernieuwt, de textuur, toon en stralendheid verbetert. Dit wordt bereikt door een mix van glycolzuur, wijnsteenzuur, melkzuur en citroenzuur, die effectief de textuur gladstrijken, de poriën minimaliseren en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen. De formule is zacht en effectief, geschikt voor alle huidtypes, hoewel niet aanbevolen voor gebruik door zwangere of zogende moeders. Een bijkomend hoogtepunt is de toevoeging van Virgin Marula Luxury Facial Oil om de huid te voeden en te kalmeren na gebruik.

Een opvallende recensie van Allure positioneert de T.L.C. Sukari Babyfacial als een mogelijke vervanging voor professionele peelings, waarbij de effectiviteit en huidverjongende eigenschappen worden benadrukt. De beautyredacteur van T&C benadrukt de zachte maar krachtige formule, waarbij wordt benadrukt dat het effectief doffe huid kan revitaliseren zonder irritatie te veroorzaken en consequent zorgt voor een gladde, stralende en blije uitstraling bij slechts sporadisch gebruik. Ze raadt aan om het te combineren met Drunk Elephant's Virgin Marula Oil en een rijke moisturizer voor een overnight transformatie. Dit onderstreept de veelzijdigheid van het product en de compatibiliteit met andere huidverzorgingsproducten, wat de algehele effectiviteit versterkt.

In vergelijking met andere gezichtsscrubs springt de T.L.C. Sukari Babyfacial eruit vanwege zijn schone huidverzorgingsbenadering, vrij van essentiële oliën, siliconen en geur, waardoor het zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huidtypes. Zijn krachtige maar zachte formule, in combinatie met de toevoeging van voedende ingrediënten zoals marula-olie, onderscheidt het van concurrenten. Hoewel de hogere prijs een overweging kan zijn, maken de effectiviteit en het vermijden van schadelijke ingrediënten het tot een vertrouwde keuze voor huidverzorgingsliefhebbers en professionals.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de T.L.C. Sukari Babyfacial niet wordt aanbevolen voor gebruik door zwangere of zogende moeders, wat de aantrekkingskracht op dit specifieke demografische kan beperken. Ondanks deze beperking maakt zijn vermogen om professionele resultaten te leveren en zijn compatibiliteit met verschillende huidtypes het tot een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige gezichtsscrub. Al met al overtreft de Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial AHA + BHA Mask de verwachtingen en biedt het een krachtige, maar zachte, oplossing om een gladdere, stralendere huid te bereiken, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke huidverzorgingsroutine.

Voordelen Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial
 • Schone huidverzorging zonder essentiële oliën, siliconen en geurstoffen
Nadelen Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial
 • Niet aanbevolen voor gebruik door zwangere of zogende moeders
 • Hogere prijsklasse

5. Sunday Riley Good Genes Lactic

5. Sunday Riley Good Genes Lactic

Belangrijke specificaties:

Ik ben dol op de Sunday Riley Good Genes Lactic Acid Treatment. Dit geweldige huidverzorgingsproduct heeft echt een transformatie teweeggebracht voor mijn huid. Het is ontworpen om de huid te exfoliëren, waardoor mijn teint helderder en jeugdiger wordt. Vooral voor mensen met donkere vlekken, een oneffen teint, een doffe huid, acne-gevoelige huid en tekenen van veroudering is dit product een game-changer.

De belangrijkste ingrediënt, melkzuur, exfolieert de huid op een milde manier, stimuleert natuurlijke regeneratie en helpt vocht vast te houden. Het is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid, en helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, verstopte poriën, puistjes en zonschade.

Wat dit product echt bijzonder maakt, is de klinische effectiviteit. Het is klinisch bewezen dat het de verschijning van lijnen en rimpels binnen 3 minuten aanzienlijk verbetert, wat meteen resultaat oplevert. Daarnaast bevat het ingrediënten zoals zoethout, citroengras, arnica, cactusvijgextract en aloë, die bijdragen aan hydratatie, exfoliatie en verzachting, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan huidproblemen.

De ervaring van Jenna Igneri, zoals gerapporteerd door Byrdie, is een persoonlijke bevestiging van de zachte en effectieve werking van dit product. Ondanks haar eerdere gevoeligheid voor sterke ingrediënten, vond ze het melkzuur zacht, snel intrekkend en met een lichte, hydraterende textuur. De afwezigheid van kunstmatige geur maakt het product nog aantrekkelijker, vooral voor mensen met gevoeligheden voor synthetische geuren.

Met een hoge beoordeling van 4,7 van de 5 sterren uit 2756 beoordelingen op Ulta, heeft de Good Genes Lactic Acid Treatment duidelijk indruk gemaakt op talloze gebruikers. Dit multi-treatment serum wordt geprezen om zijn vermogen om de huid diep te exfoliëren en fijne lijntjes en rimpels in slechts 3 minuten op te vullen. Bovendien benadrukt de opname van het product in de Conscious Beauty-lijn van Ulta Beauty het engagement voor schone ingrediënten en diervriendelijke formuleringen.

In vergelijking met andere producten op de markt onderscheidt de Good Genes Lactic Acid Treatment zich door zijn klinische effectiviteit, schone formulering en geschiktheid voor de gevoelige huid. Ondanks zijn vele lofbetuigingen is dit product helaas niet beschikbaar voor verzending naar de EU/UK, wat de toegankelijkheid voor consumenten in die regio's beperkt. Daarnaast kan de prijsklasse, beginnend vanaf $43,00 voor 0,5 fl oz/15 ml, een overweging zijn voor budgetbewuste consumenten.

Kortom, de Sunday Riley Good Genes Lactic Acid Treatment is een zeer effectief en veelzijdig huidverzorgingsproduct. De schone formulering, geschiktheid voor de gevoelige huid en klinische effectiviteit maken het een overtuigende keuze voor mensen die een scala aan huidproblemen willen aanpakken, van donkere vlekken tot fijne lijntjes en rimpels. Hoewel de prijs en beschikbaarheid in bepaalde regio's beperkingen kunnen vormen, bevestigen de prestaties en tevredenheid van gebruikers de positie van dit product als een topkeuze op de huidverzorgingsmarkt.

Voordelen Sunday Riley Good Genes Lactic
 • Klinisch bewezen om de verschijning van lijnen en rimpels binnen 3 minuten te verbeteren
 • Geschikt voor alle huidtypen, inclusief gevoelige en acne-gevoelige huid
 • Schone en ethische formulering, geurloos, veganistisch en dierproefvrij
Nadelen Sunday Riley Good Genes Lactic
 • Niet beschikbaar voor verzending naar de EU/UK
 • Prijsklasse kan een overweging zijn voor prijsbewuste consumenten

Hoe kies je de beste gezichtsscrub?

Wat voor jou de beste gezichtsscrub is, hangt voornamelijk van jouw huidtype af. Er spelen ook anderen een factoren een rol wanneer je de beste gezichtsscrub kiest.

Huidtype

Welke gezichtsscrub er beter is voor je, hangt af van jouw huidtype. Hieronder beschrijf ik de verschillende huidtypes en wat ze van een scrub nodig hebben.

Vette huid

Mensen met een vette huid hebben meestal puistjes en andere onzuiverheden. De extra talg verstopt de porien en zorgt vervolgens voor irritatie. Als je een vette huid hebt, heb je een gezichtsscrub nodig die dode huidcellen verwijdert én puistjes voorkomt.

Kies een goede gezichtsreiniger met salicylzuur of soortgelijke anti-acne-ingrediënten. Dit geldt ook voor een gezichtsscrub. De antiseptische en zuiverende ingrediënten dragen bij aan het herstellen van een onzuivere, vette huid.

Droge huid

Mensen met een droge huid gebruiken elke gezichtsscrub die ingrediënten bevat om dode huidcellen te verwijderen. Glycolzuur is zo'n ingrediënt dat dode huidcellen van een schilferige huid gemakkelijk verwijdert.

Dit ingrediënt staat bekend als een goede exfoliant. Heb je een droge huid, zorg dan dat je een goede dagcrème gebruikt die je huid overdag goed beschermt.

Gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid moeten voorzichtiger zijn bij het kiezen van hun huidverzorgingsproducten. Als je een gevoelige huid hebt, zorg er dan voor dat je gezichtsscrub antibacterieel en ontstekingsremmend is.

Propyleenglycol heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Kurkuma en yoghurt zijn natuurlijke ingrediënten die ontstekingsremmende voordelen bieden. Suikerscrubs zijn ideaal voor de gevoelige huid. Suiker is een natuurlijke exfoliant voor de huid en verwijdert dode huidcellen erg efficiënt.

Acne-gevoelige huid

Kies een gezichtsscrub met salicylzuur of glycolzuur als je last hebt van acne. Deze ingrediënten helpen bij het ontstoppen van poriën en het verminderen van ontstekingen. Vermijd scrubs met olieachtige ingrediënten die poriën kunnen verstoppen. Een niet-comedogene scrub is essentieel om nieuwe uitbraken te voorkomen.

Gecombineerde huid

De gemengde huid is een mix is van een droge en een vette huid. Het kan dan lastig zijn om een goede gezichtsscrub te vinden. Deskundigen zeggen dat mensen met een gecombineerde huid het beste een gezichtsscrub kunnen gebruiken die het teveel aan olie van de huid verwijdert, zonder de huid uit te drogen.

Hoe gebruik ik een gezichtsscrub?

Breng de scrub aan op je gezicht en richt je vooral op de delen waar je huid onzuiverheden vertoont. Denk hierbij aan schilfertjes, pukkeltjes en vlekjes. Masseer de scrub voorzichtig in. Maak ronddraaiende bewegingen, maar doe dit niet langer dan ongeveer 40 seconden.

Zet bovendien niet teveel druk en wees extra voorzichtig op gevoelige plaatsen. Wanneer je alle delen van je gezicht hebt gescrubt, spoel je de scrub weg met warm water. Het is het makkelijkst wanneer je dit onder de douche doet.

Breng nu een goede moisturizer aan. Dit kan een goede dagcrème of nachtcrème zijn, afhankelijk van wanneer je je gezicht hebt gescrubd. Een goed gezichtsmasker of een goede anti-rimpelcrème is ook een optie.

Wat is volgens Elle de beste gezichtsscrub?

De beste gezichtsscrub volgens Elle is de La Roche-Posay Ultra Fine Scrub. Deze scrub staat bekend om zijn uiterst fijne korrels, die zacht maar effectief dode huidcellen verwijderen zonder de huid te irriteren.

Het bevat thermisch water van La Roche-Posay, bekend om zijn kalmerende eigenschappen, wat het ideaal maakt voor zelfs de gevoelige huid. Met een pH-waarde die de huid niet verstoort, zorgt deze scrub voor een gladde, verfijnde huidtextuur na elk gebruik.

Gebruik het twee tot drie keer per week voor het beste resultaat, en geniet van een heldere, verfriste huid.

Veelgestelde vragen over gezichtsscrub van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?