Op zoek naar het beste gourmetstel? In dit artikel helpen we je stap voor stap om de perfecte keuze te maken. Ontdek de topmodellen die uitblinken in vermogen, gebruiksgemak en kwaliteit, afgestemd op jouw culinaire behoeften.

Wat zijn de beste gourmetstellen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste gourmetstellen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste gourmetstellen van 2024

1. Princess Raclette 8 Grill and

1. Princess Raclette 8 Grill and

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen: 8
Maximum aantal pannen: 8
Aantal platen: 1
Type plaat: Combinatie bak- en grillplaat, Grillplaat, Bakplaat
Temperatuur indicator: Ja
Vermogen: 1400 W
Temperatuur instellingen: Ja

Ik ben dol op gezellige diners met familie en vrienden, vooral tijdens de feestdagen. Daarom ben ik zo enthousiast over de Princess Gourmetstel 162840 - Raclette Grill en Teppanyaki Party. Dit veelzijdige apparaat kan dienen als tafelgrill, gourmet en raclette, waardoor het perfect is voor allerlei gelegenheden.

Met een vermogen van 1400 watt is deze gourmetstel krachtig genoeg om te grillen, gourmetten of racletten voor maximaal 8 personen. Dat betekent dat ik iedereen kan uitnodigen voor een heerlijke maaltijd zonder me zorgen te maken over de capaciteit.

Een van de geweldige kenmerken van dit gourmetstel is de omkeerbare bakplaat. Met een vlakke en geribbelde zijde kan ik verschillende soorten voedsel bereiden en mijn gerechten aanpassen aan mijn voorkeur. Met een totaal bakoppervlak van 42 x 21 cm is er genoeg ruimte om voor iedereen iets lekkers te maken. En het beste is dat de bakplaten een anti-aanbaklaag hebben, waardoor ze super makkelijk schoon te maken zijn.

Als ik dit gourmetstel koop, krijg ik ook 8 raclette pannetjes en 8 houten spatels. Zo kan iedereen zijn eigen gerecht bereiden en ervan genieten. En het handige parkeerdek zorgt ervoor dat ik de pannetjes gemakkelijk kan opbergen zonder onhandige situaties.

Wat ik ook geweldig vind aan deze Princess Gourmetstel is de verlichte thermostaat. Hiermee kan ik eenvoudig de temperatuur aanpassen aan mijn gerecht, zodat ik altijd perfecte resultaten krijg.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze gourmetstel. Veel gebruikers prijzen de goede kwaliteit en de voordelige prijs/kwaliteit verhouding. Ze vinden het ook heel eenvoudig in gebruik en perfect passen bij hun behoeften. En ze zijn dol op de mogelijkheid om de grillplaat om te draaien, omdat het extra flexibiliteit biedt bij het bereiden van verschillende soorten voedsel.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, wil ik wel even benadrukken dat de bakplaten en pannetjes niet vaatwasserbestendig zijn of geschikt zijn om te laten weken. Gelukkig zijn ze wel makkelijk schoon te maken met een vochtige doek of keukenpapier. En als de plaat soms wat snel gaat, kan ik dat eenvoudig bijstellen.

Al met al vind ik de Princess Gourmetstel 162840 - Raclette Grill en Teppanyaki Party een geweldige keuze voor liefhebbers van gourmetten, grillen en racletten. Het biedt veelzijdigheid, gebruiksgemak en goede prestaties. Met zijn aantrekkelijke design en handige functies is het ook nog eens een echte eyecatcher op tafel. 🍽️

Voordelen Princess Raclette 8 Grill and
 • Veelzijdig apparaat dat als tafelgrill, gourmet en raclette kan dienen
 • Geschikt voor gezellige diners met familie en vrienden, vooral tijdens de feestdagen
 • Vermogen van 1400 watt, geschikt voor maximaal 8 personen
Nadelen Princess Raclette 8 Grill and
 • Bakplaten en pannetjes zijn niet vaatwasserbestendig
 • Plaat kan soms wat snel gaan, maar kan eenvoudig worden bijgesteld

2. Princess Raclette 8 Oval Grill

2. Princess Raclette 8 Oval Grill

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen: 8
Maximum aantal pannen: 8
Aantal platen: 1
Type plaat: Combinatie bak- en grillplaat
Temperatuur indicator: Ja
Vermogen: 1200 W
Temperatuur instellingen: Ja

De Princess Raclette 8 Oval Grill Party 162700 is echt een topper! Met dit veelzijdige en innovatieve gourmetstel kan ik gezellige avonden met mijn familie en vrienden beleven. Het is geweldig dat dit apparaat een combinatie van een gourmetstel, raclette en crêpemaker biedt, zodat iedereen aan tafel kan genieten van verschillende kookmogelijkheden.

Wat ik echt geweldig vind aan de Princess Raclette 8 Oval Grill Party is de ovale vorm. Hierdoor is het super gemakkelijk voor iedereen om bij het gourmetstel te komen en er is genoeg ruimte voor schalen vol met heerlijk vlees, vis en groenten. Dit is echt een verbetering ten opzichte van eerdere modellen waarbij de ruimte soms beperkt was. En laten we het speciale crêpegedeelte op de grillplaat niet vergeten, perfect voor de zoetekauwen onder ons.

Met de geïntegreerde thermostaat kan ik voor elk gerecht de juiste temperatuur instellen. Met een vermogen van 1200 Watt warmt het apparaat snel op en blijft het lang warm, dus ik kan direct beginnen met koken. En het schoonmaken is een eitje! De grillplaat en pannetjes kunnen gewoon in de vaatwasser en de behuizing kan ik gemakkelijk afnemen met een zachte, vochtige doek.

Ik was niet de enige die enthousiast was over de Princess Raclette 8 Oval Grill Party. Uit de gebruikersreviews blijkt dat dit apparaat zeer gewaardeerd wordt. Mensen prijzen de goede kwaliteit en de voordelige prijs/kwaliteitverhouding. Het apparaat is eenvoudig in gebruik, warmt snel op en het eten is zo klaar en gaar. En laten we het gemak van het schoonmaken niet vergeten, dat wordt echt benadrukt.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, moet ik wel opmerken dat de Princess Raclette 8 Oval Grill Party wellicht niet geschikt is voor grote gezelschappen. Het apparaat is ontworpen voor 8 personen, dus voor grotere groepen heb je misschien een groter gourmetstel nodig.

Al met al is de Princess Raclette 8 Oval Grill Party een geweldige keuze voor liefhebbers van gourmetten, raclette en crêpes. Met zijn veelzijdige functies, gebruiksgemak en snelle opwarmtijd zorgt dit apparaat voor een fantastische kookervaring. De positieve reviews van gebruikers bevestigen de kwaliteit en prestaties van dit product. 🌟

Voordelen Princess Raclette 8 Oval Grill
 • Veelzijdig en innovatief gourmetstel met verschillende kookmogelijkheden
 • Ovale vorm met voldoende ruimte voor schalen met vlees, vis en groenten
 • Gemakkelijk schoon te maken met afneembare grillplaat en vaatwasserbestendige pannetjes
Nadelen Princess Raclette 8 Oval Grill
 • Niet geschikt voor grote gezelschappen, ontworpen voor 8 personen

3. Princess Dinner4All - 4 personen

3. Princess Dinner4All - 4 personen

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen: 4
Maximum aantal pannen: 4
Aantal platen: 4
Type plaat: Combinatie bak- en grillplaat
Temperatuur indicator: Nee
Vermogen: 1000 W
Temperatuur instellingen: Nee

De Princess Dinner4All - 4 personen is echt iets nieuws en bijzonders op het gebied van gourmetstellen. Met deze set kunnen we gezellig samen gourmetten, maar toch allemaal onze eigen gerechten bereiden. Het ontwerp is echt uniek: vier aparte gladde bakplaten die we allemaal aansluiten op de centrale unit. En op het serveerplateau van de unit kunnen we allemaal ons gesneden vlees, vis en groenten neerleggen. Als onze gerechten klaar zijn, kunnen we ze serveren op de aardewerken borden. Super handig, want zo worden de smaken niet vermengd en kunnen we zelf bepalen wat we willen bereiden.

Deze Princess Dinner4All is echt een stap vooruit in vergelijking met andere gourmetstellen. Het is perfect voor het scheiden van vlees en vegetarische gerechten, omdat we allemaal individueel kunnen gourmetten. Met 250 watt vermogen per bakplaat is de warmteverdeling echt top. En de anti-aanbaklaag op de bakplaten zorgt ervoor dat we geen boter of olie nodig hebben en dat etensresten niet blijven plakken. De bakplaten zijn 28 x 14 cm groot en super makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Helaas kunnen we ze niet in de vaatwasser doen, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

Over het algemeen zijn gebruikers echt enthousiast over de Princess Dinner4All. Ze vinden het geweldig dat we individueel gerechten kunnen bereiden en het apparaat is super makkelijk in gebruik en snel schoon te maken. Ook de mogelijkheid om vlees en vis apart te kunnen bereiden wordt echt gewaardeerd. Sommige gebruikers vinden de prijs wel wat aan de hoge kant en het schoonmaken van de platen kan soms wat gedoe zijn. Ook wordt genoemd dat we de temperatuur niet kunnen instellen, het is alleen aan of uit.

Al met al is de Princess Dinner4All - 4 personen echt een innovatieve toevoeging aan de wereld van gourmetstellen. We kunnen gezellig samen gourmetten en toch allemaal genieten van onze eigen favoriete gerechten. Het apparaat is echt simpel in gebruik en snel schoon te maken, wat echt grote voordelen zijn. Ook de mogelijkheid om vlees en vis apart te kunnen bereiden is echt een pluspunt. De prijs en het gedoe met het schoonmaken van de platen worden genoemd als mogelijke nadelen. Maar al met al is de Princess Dinner4All echt een aanrader voor gezellige gourmetavonden met vrienden en familie. 🍽️

Voordelen Princess Dinner4All - 4 personen
 • Gemakkelijk in gebruik en snel schoon te maken
 • Mogelijkheid om individueel gerechten te bereiden
 • Mogelijkheid om vlees en vis apart te bereiden
Nadelen Princess Dinner4All - 4 personen
 • Prijzig
 • Omslachtig schoonmaken van de platen
 • Temperatuur van de platen niet regelbaar

4. Tefal Gourmet 10 Inox &

4. Tefal Gourmet 10 Inox &

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen: 10
Maximum aantal pannen: 10
Aantal platen: 1
Type plaat: Bakplaat
Temperatuur indicator: Ja
Vermogen: 0 W
Temperatuur instellingen: Nee

Ik heb het Tefal Gourmet 10 Inox & Design RE4588 gourmetstel uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben! Met een krachtige 1.350 watt vermogen is dit gourmetstel razendsnel opgewarmd, zodat je meteen aan de slag kunt. Wat ik echt handig vond, is de Tefal Thermo Signal-stip, die mooi rood kleurt wanneer de plaat op temperatuur is. Zo weet je precies wanneer je je ingrediënten op de grillplaat kunt leggen.

Wat dit gourmetstel echt onderscheidt van andere modellen is dat het niet alleen geschikt is om te gourmetten, maar ook om te grillen. Met een capaciteit van 10 personen kun je met je hele familie genieten van een gezellige avond vol heerlijk eten. De pannetjes kunnen onderin de raclette worden geplaatst, zodat ze zowel van boven als onder verwarmd worden. Tegelijkertijd kun je op de grillplaat bovenop het gourmetstel grillen.

De afneembare grillplaat is voorzien van een Tefal anti-aanbaklaag met de bekende rode Tefal Thermo-spot. Deze indicator geeft aan wanneer de ideale baktemperatuur is bereikt. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat het gourmetstel krasbestendig en duurzaam is. En het beste is dat je bij dit gourmetstel 10 pannetjes krijgt, perfect voor grotere gezelschappen.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit gourmetstel. Andere gebruikers zijn ook erg positief en prijzen de goede kwaliteit, de eenvoudige bediening en het gemak waarmee het apparaat schoongemaakt kan worden. Een gebruiker merkte zelfs op dat zelfs met twee personen alle pannetjes gebruikt kunnen worden en dat alles goed warm wordt. Het wordt ook gewaardeerd dat het gourmetstel wordt geleverd met een afneembaar snoer en dat het ontworpen is om gemakkelijk te repareren.

Een mogelijke beperking van dit gourmetstel is dat sommige gebruikers van mening zijn dat de capaciteit van 10 personen iets te ruim is ingeschat. Hoewel het met 5 tot 7 personen prima werkt, kan het voor 10 personen te klein zijn. Daarnaast wordt opgemerkt dat er geen spateltjes worden meegeleverd en dat het geheel wat breekbaar lijkt.

Al met al is de Tefal Gourmet 10 Inox & Design RE4588 een fantastisch gourmetstel met de mogelijkheid om te grillen. Het heeft een goede kwaliteit en biedt waar voor je geld. Het is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. De capaciteit van 10 personen is misschien iets te ruim, maar voor kleinere gezelschappen is het perfect. Het enige nadeel is dat er geen spateltjes worden meegeleverd en dat het geheel wat kwetsbaar lijkt. Maar ik kan dit gourmetstel zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat. 😊

Voordelen Tefal Gourmet 10 Inox &
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudige bediening
 • Gemakkelijk schoon te maken
Nadelen Tefal Gourmet 10 Inox &
 • Capaciteit van 10 personen kan te ruim zijn
 • Geen spateltjes meegeleverd
 • Gourmetstel lijkt wat breekbaar

5. Princess Gourmetstel 162725 - Raclette

5. Princess Gourmetstel 162725 - Raclette

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen: 6
Maximum aantal pannen: 6
Aantal platen: 1
Type plaat: Grillplaat
Temperatuur indicator: Nee
Vermogen: 800 W
Temperatuur instellingen: Nee

Ik ben dol op de Princess Gourmetstel 162725 - Raclette Grill Party! Dit veelzijdige apparaat is perfect voor gezellige feestdagen of intieme diners. Met een grillplaat en raclette pannetjes, kun je zowel vlees grillen als heerlijke omeletjes en pannenkoekjes bakken, of kaas smelten in de pannetjes. De ronde bakplaat met een diameter van 30 cm is ideaal voor kleinere of ronde eettafels, perfect voor gezellige diners met je partner of een klein gezin.

Met mijn 800 Watt vermogen bereik ik snel de perfecte temperatuur en blijf ik heerlijk warm, zodat je altijd de ideale temperatuur hebt voor het bereiden van verschillende gerechten. En het beste van alles? Ik ben super makkelijk schoon te maken! Mijn afneembare grillplaat en raclette pannetjes kunnen gewoon in de vaatwasser, en mijn behuizing kan gemakkelijk worden afgenomen met een zachte, vochtige doek.

In mijn doos vind je de Princess Raclette Grill Party, 6 raclette pannetjes en een handleiding. Ik ben perfect voor gezellige diners met je partner of klein gezin, en mijn compacte formaat maakt me ook geschikt om mee te nemen naar de camping. De kleuraanduiding op de pannetjes zorgt ervoor dat je ze gemakkelijk uit elkaar kunt houden, handig voor het serveren van verschillende ingrediënten of sauzen.

Ik ben de Princess Gourmetstel 162725 - Raclette Grill Party, en ik ben perfect voor liefhebbers van gourmetten en raclette die op zoek zijn naar een handig formaat voor kleinere tafels of gezelschappen. Met mijn efficiënte vermogen, eenvoudige reiniging en draagbaarheid ben ik een uitstekende keuze voor gezellige diners thuis of op de camping.

Ik ben de ideale keuze voor liefhebbers van raclette en gourmetten die op zoek zijn naar een veelzijdige en gezellige kookervaring voor kleine gezelschappen. Mijn compacte ronde grillplaat, vaatwasserbestendige onderdelen en handige kleuraanduiding op de pannetjes maken mij een aantrekkelijke keuze. Echter, voor grotere gezelschappen of uitgebreide diners zou ik beperkt kunnen zijn in capaciteit. 🧀

Voordelen Princess Gourmetstel 162725 - Raclette
 • Veelzijdig apparaat voor grillen en raclette pannetjes
 • Compact formaat, ideaal voor kleinere of ronde eettafels
 • Eenvoudig schoon te maken, vaatwasserbestendige onderdelen
Nadelen Princess Gourmetstel 162725 - Raclette
 • Beperkte capaciteit voor grotere gezelschappen of uitgebreide diners

Hoe kies je het beste gourmetstel?

De grootste verschillen in gourmetstellen zie je vooral in de functies van de sets en de grootte ervan.

Het belang van het formaat

Dit bepaalt met hoeveel mensen je comfortabel tegelijkertijd gourmet. Het spreekt voor zich dat hoe groter de gourmetset is, hoe meer mensen je kunt uitnodigen.

Zo zijn er sets te koop met acht pannetjes. Hieraan lees je meteen af dat je er met zijn achten gebruik van kunt maken, waarbij ieder zijn eigen pannetje krijgt. Om iedereen wat meer tegelijkertijd op de set te laten leggen, is het echter aan te raden met twee setjes aan de slag te gaan.

Gebruik je twee gourmetsets, dan heeft ieder persoon twee pannetjes en is er meer ruimte. Meer ruimte betekent dat je minder lang hoeft te wachten, want je maakt meer eten tegelijkertijd klaar! 🍳

Temperatuurinstellingen

Hoewel de meeste mensen genoegen nemen met een gourmetstel die je simpelweg aan of uit zet, is het toch handig zijn wanneer je de temperatuur zelf instelt. Wil je bijvoorbeeld je gourmetset gebruiken om mee te kaasfonduen, dan is een lagere temperatuur beter, anders loop je het risico dat je kaas aanbrandt.

Ben je vooral een liefhebber van vlees, dan is een hoge temperatuur juist fijn. Ook voor aardappeltjes en sommige groente is een hogere temperatuur beter geschikt. Zo schroei je het vlees of de groente dicht.

Wil je even pauze nemen, maar ben je nog niet klaar met gourmetten, dan is het handig als je de temperatuur kunt verlagen zonder het stel helemaal uit te hoeven zetten.

Gourmetstel en bord met plakken kaas, parmaham, champignons en rood vlees

Vermogen van het gourmetstel

Zoek naar een set met een vermogen tussen 800 en 1500 watt. Een hoger wattage betekent snellere opwarming en een constante temperatuur tijdens het koken. Dit is essentieel voor een gelijkmatige bereiding van diverse gerechten. Een gemiddeld stel heeft 1400 watt. 1Frank Breukelman, Zonneplan (2021). '‘s Middags gourmetten: is dat milieuvriendelijker?'

Let op: een te hoog vermogen kan leiden tot oververhitting en ongelijkmatig koken. Ik adviseer een gourmetstel met een regelbare thermostaat, zodat je de temperatuur naar wens kunt aanpassen.

Dit biedt flexibiliteit voor verschillende ingrediënten, van vlees tot groenten. Een gourmetstel met een vermogen van rond de 1200 watt is een goede balans voor de meeste huishoudens.

Bakoppervlak

Kijk naar de afmetingen, uitgedrukt in centimeters. Een standaard bakoppervlak varieert tussen 20 × 20 cm voor compacte modellen tot 50 × 25 cm voor grotere sets. Bedenk hoeveel mensen je wilt bedienen. Voor een klein gezin of een groep van 2-4 personen is een oppervlak van ongeveer 25 × 25 cm voldoende.

Organiseer je vaak etentjes voor grotere groepen? Kies dan voor een gourmetstel met een oppervlak van minimaal 40 × 25 cm. Dit, of zelfs groter, had mijn voorkeur. Anders loop je voortdurend te vechten om je ruimte met je familieleden!

Let ook op de anti-aanbaklaag; deze zorgt dat voedsel niet blijft kleven en maakt het schoonmaken eenvoudiger. Een goede anti-aanbaklaag vermindert de noodzaak voor extra olie of boter, wat gezonder is.

Gebruiksgemak

Gourmetten is leuk, gezellig en lekker, maar heeft ook zo zijn nadelen. De omgeving wordt vet en het laat een behoorlijke geur na. Als het even kan, zet dan altijd een raam open wanneer je gaat gourmetten en gebruik een tafelkleed om je tafel mee te beschermen.

Zoals hieronder al besproken: het is beter om de onderdelen met de hand af te wassen dan door een goede vaatwasser te laten reinigen. Een enkele keer kan echter geen kwaad, maar doe dit niet te vaak.

Kijk ook naar het ontwerp van het gourmetstel. Zijn er veel hoekjes en spleetjes waar vet zich kan verzamelen? Bij voorkeur is je gourmetstel 'rechttoe, rechtaan', waardoor het makkelijk te reinigen is.

Hout ziet er misschien mooi uit, maar is lastiger schoon te maken dan bijvoorbeeld staal en hard plastic. Het is bovendien belangrijk dat de bakplaat eenvoudig te verwijderen is. Het hitte-element laat je met rust: deze hoeft niet schoongemaakt te worden.

Gourmetstel op feestelijke tafel, schaaltjes met uien, olijven en tomaat, bordjes, bestek en spateltjes. Schuin bovenaanzicht

Wat is volgens de Consumentenbond het beste gourmetstel?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond het beste gourmetstel vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers het beste gourmetstel?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers het beste gourmetstel vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens The Gourmet Family het beste gourmetstel?

Het beste gourmetstel volgens The Gourmet Family is de Bourgini Chef's Dinner Party. Dit apparaat blinkt uit in veelzijdigheid en gebruiksgemak, met een vermogen van 1800 watt voor snelle opwarming. Het heeft een groot bakoppervlak van 70 x 23 cm, ideaal voor gezellige avonden met vrienden of familie.

Veelgestelde vragen over gourmetstellen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen