Een jacuzzi of een hot tub in je eigen tuin hebben is voor veel mensen een droom. Zeg nu zelf, heerlijk relaxen in een warme jacuzzi in hartje winter of juist genieten van het koelere water in de zomer klinkt toch geweldig? Maak je droom waar en koop de beste opblaasbare jacuzzi.

Ze zijn niet alleen gemakkelijk op te bergen, maar ook nog eens betaalbaar. Ze geven je dezelfde rust en relaxatie als hun vaak grotere, duurdere en zwaardere alternatief.

In dit artikel vind je niet alleen de beste jacuzzi's op een rij, maar je vind hier ook een koopgids die uitlegt waar je op let bij de aankoop van een opblaasbare jacuzzi.

Wat zijn de voordelen van een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi heeft nog meer voordelen dan alleen de toegankelijke, lagere prijs...

Flexibiliteit

Zoals hierboven al in het kort genoemd: een opblaasbare jacuzzi zet je overal neer. In de tuin, op je terras of zelfs in de keuken. Oké, dat laatste is misschien geen goed idee, maar als je ergens in je huis een kamer met toegang tot water, een afvoer en stroom overhebt, dan houd niets – behalve je eigen gêne – je tegen om een opblaasbare jacuzzi in deze kamer te zetten!

Keuze

Er is een ruime keuze aan opblaasbare bubbelbaden. Zo zijn er ronde, vierkante, rechthoekige jacuzzi's en meer. Er zijn daarnaast ook verschillende maten verkrijgbaar. Denk aan vier personen, zes personen of zelfs groter.

Bovendien hebben verschillende modellen verschillende opties. Denk aan massagestralen, verschillende standen, temperaturen en ga zo maar door. De keuze is enorm.

De prijs

Een vaste jacuzzi ziet er misschien mooier uit, maar je betaalt er veel meer voor. Je komt voor een vaste jacuzzi al snel duizenden euro's neer te leggen, terwijl je een opblaasbare jacuzzi al voor een paar honderd euro in huis haalt.

Blauw water

Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

array ( )

Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B08BB714J4', 'price' => 970.0, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), )

Bekijk de laagste prijs

Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable

Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable

array ( )

Hoe koop ik de beste opblaasbare jacuzzi?

Je hebt inmiddels besloten dat je een opblaasbare jacuzzi wilt, maar nu moet je nog een keuze maken. Lees hieronder waar je op let bij de aankoop van een opblaasbare jacuzzi.

Capaciteit en afmetingen

Laat je niet misleiden door het aantal mensen dat in een opblaasbare hot tub past. Dat getal op de verpakking slaat namelijk op hoeveel volwassenen in de hot tub kunnen zitten, hutje mutje tegen elkaar aan.

Denk hierbij aan het getal in een lift: het past misschien wel, maar comfortabel is het niet! Wil je lekker languit liggen en genieten, dan is de capaciteit lager dan je in beschrijving ziet.

Als je reviews leest, geeft men meestal aan hoeveel mensen er comfortabel in kunnen zitten. Soms wordt er zelfs een foto bij geplaatst. Deze informatie is nuttiger dan de informatie op de verpakking!

Uiteraard hangt deze capaciteit af van een paar factoren: de buiten- en binnenafmetingen. Daarover lees je hieronder meer.

Buitenafmetingen

We raden je de volgende maten aan wanneer je je comfortabel kunt strekken zonder je buurman in zijn gezicht te slaan:

 • Voor 2 personen: 180 centimeter of groter
 • Voor 3 à 4 personen: 195 centimeter of groter
 • Voor meer dan 4 personen: 215 centimeter of groter

Hou er rekening mee dat deze afmetingen een algemene richtlijn zijn voor ronde jacuzzi's. Er zijn steeds meer modellen in verschillende vormen, waaronder vierkante en zelfs achthoekige opblaasbare jacuzzi's.

Binnenafmetingen

Hoewel de buitenafmetingen belangrijk zijn, zijn de binnenafmetingen van de opblaasbare jacuzzi nog belangrijker.

De wanden van de meeste opblaasbare jacuzzi's zijn tussen 20 en 25 centimeter dik. Dat betekent dat een jacuzzi met een diameter van 2,5 meter aan de buitenkant een vloeroppervlakte heeft van iets minder dan 2,5 meter.

Vergeet niet dat de diepte ook invloed heeft op het aantal mensen dat comfortabel in een jacuzzi kan zitten. Over het algemeen is het zo dat hoe dieper hij is, hoe kleiner het vloeroppervlak is.

Specificaties van opblaasbare jacuzzi's vergelijken

 Intex Greywood 6-Person Inflatable HotIntex Greywood 6-Person Inflatable HotIntex PureSpa Plus 6-Person InflatableIntex PureSpa Plus 6-Person InflatableColeman SaluSpa Hawaii 4-Person Inflatable
Afmetingen
Keurmerk
Inhoud
Zwembad opties

Kosten

Je budget is belangrijk. Gelukkig zijn er opblaasbare jacuzzi's verkrijgbaar in allerlei prijsklassen, waardoor je er vast één vindt die bij jouw budget past. De aanschafprijs is echter niet het enige waar je rekening mee houdt.

Hou ook rekening met zogenaamde operationele kosten. Er zijn drie dingen waar je aan moet denken: de waterkosten, de energiekosten en de kosten van de chemicaliën die je moet kopen om je jacuzzi hygiënisch te houden.

Waterkosten

Een opblaasbare hot tub bevat heel wat water! Zelfs de kleinere modellen bevatten soms bijna 850 liter water, terwijl de grotere modellen meer dan 1300 liter water bevatten. Water is helaas niet gratis. 💸

Je moet er dus rekening mee houden hoeveel het zal kosten om je opblaasbare jacuzzi te vullen. Je zal je hot tub ook af en toe moeten laten leeglopen om hem schoon te maken, wat betekent dat je hem opnieuw zal moeten vullen. Hou dus ook rekening met die extra kosten.

Idealiter ververs je elke drie maanden het water van je jacuzzi. Tussentijds gebruik je verschillende producten om je water hygiënisch te houden. Bezuinig hier niet op, want vies water kan je zelfs ziek maken.

Ga schoon je jacuzzi in

Producten zoals haarlak, bodylotion en parfum beïnvloeden de kwaliteit van het water in je jacuzzi. Ook wasmiddel en wasverzachter hebben invloed op het water. Zorg daarom dat je schoon je jacuzzi in gaat en dat je eerst je badkleding even uitspoelt. 

Energiekosten

Als je opblaasbare jacuzzi gevuld is, verwarm je deze tot de gewenste watertemperatuur. Dat kan tot 24 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid water. Als het water eenmaal verwarmd is, laat je het massagesysteem draaien als je een massage wil. De motor gaat aan wanneer het water te koud is.

Dit kost allemaal energie en daarmee geld. Helaas kan ik je geen precieze prijzen geven, want de energiekosten verschillen per energiebedrijf en hangen af van hoe vaak je je jacuzzi gebruikt. Gemiddeld kost het gebruik ongeveer €1,50 per dag.

Opblaasbare jacuzzi

De 5 beste opblaasbare jacuzzi's op een rij

1. Beste opblaasbare hot tub: Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

1. Beste opblaasbare hot tub: Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

Belangrijke specificaties:

2. Beste opblaasbare hot tub: Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot

Ik ben blij om de Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot Tub aan te bevelen voor iedereen die thuis wil genieten van een ontspannende spa-ervaring. Deze opblaasbare hottub is ruim en zit boordevol handige functies. Met ruimte voor wel zes personen, 170 krachtige bubbels en Fiber-Tech constructie, biedt het een aantrekkelijk pakket voor wie luxe en betaalbaarheid zoekt. Gebruikers roemen de eenvoudige installatie en stevige bouwkwaliteit.

In vergelijking met andere modellen onderscheidt de Intex Greywood Deluxe Inflatable Hot Tub zich met meerdere afmetingen, ingebouwde LED-verlichting en gemakkelijk onderhoud. Maar let op, het kan minder geschikt zijn voor kleine ruimtes en sommige filters passen mogelijk niet, wat belangrijk is om te weten voor potentiële kopers. Deze hottub concurreert met andere topmodellen op de markt, zoals de Coleman SaluSpa Ponderosa AirJet Inflatable Hot Tub, bekend om zijn duurzaamheid en luxe, en de Coleman SaluSpa Inflatable Hot Tub, geprezen om zijn betaalbare prijs, comfortabele ontwerp en stevige constructie.

Bij het beoordelen van opblaasbare hottubs zijn factoren als afmetingen, watercapaciteit, aantal jets en extra functies van cruciaal belang. De Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot Tub biedt een overtuigende combinatie van deze factoren, wat het tot een sterke concurrent in de markt maakt. Let echter op de mogelijke beperkingen die door gebruikers zijn benoemd, zoals ruimtebeperkingen en compatibiliteitsproblemen met filters.

Al met al is de Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot Tub een ruime en goed uitgeruste optie in de categorie opblaasbare hottubs. Zijn royale capaciteit, krachtige bubbels en duurzame constructie maken het een aantrekkelijke keuze voor wie thuis wil genieten van een ontspannende en luxe spa-ervaring. Hoewel het bepaalde beperkingen kan hebben, positioneren de algehele waarde, afmetingen en functies het als een sterke concurrent in de markt, vooral voor wie op zoek is naar een grotere opblaasbare hottub. 🌟

Voordelen Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot
 • Ruimte voor maximaal zes personen
 • Krachtige bubbeljets voor een luxe spa-ervaring
 • Duurzame Fiber-Tech constructie voor langdurig gebruik
Nadelen Intex Greywood 6-Person Inflatable Hot
 • Mogelijk niet geschikt voor kleine ruimtes
 • Sommige filters passen mogelijk niet, wat kan leiden tot compatibiliteitsproblemen

3. Uitzonderlijk ruim: Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable

3. Uitzonderlijk ruim: Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable

Belangrijke specificaties:

4. Uitzonderlijk ruim: Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable

Ontdek de Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable Hot Tub voor een luxe spa-ervaring met 170 bubbeljets, een ingebouwd systeem voor waterbehandeling en een reeks extra functies. Dankzij de Fiber-Tech balkconstructie is er volop ruimte, zodat tot 6 personen comfortabel kunnen genieten. De set bevat gevormde hoofdsteunen, een energiezuinige spa-afdekking en een multicolor LED-licht voor de perfecte sfeer. Het product wordt gewaardeerd om zijn eenvoudige installatie, krachtige jets en algehele spa-ervaring. Let wel op: er zijn meldingen van problemen met de verwarming en pomp, die mogelijk de prestaties kunnen beïnvloeden.

De Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable Hot Tub valt op door zijn Fiber-Tech balkconstructie, die zorgt voor een ruime en comfortabele spa-ervaring. Een recensie merkt op: "De Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable Outdoor Hot Tub Spa biedt een luxe en verfrissende spa-ervaring met zijn Fiber-Tech balkconstructie en 170 bubbel luchtjets." Dit benadrukt de specialiteit van het product om interne ruimte te maximaliseren en een ontspannende omgeving te bieden voor gebruikers.

Vergeleken met eerdere modellen valt deze hot tub op met zijn geüpgradede functies, waaronder een verwijderbaar draadloos bedieningspaneel met geïntegreerd draadloos opladen en WiFi-connectiviteit voor afstandsbediening. Deze moderne gemakken verbeteren de algehele gebruikerservaring en onderscheiden het van zijn voorgangers. Daarnaast dragen de gevormde hoofdsteunen en het multicolor LED-licht bij aan de luxe en aanpasbare sfeer van de spa.

In de markt van opblaasbare hot tubs concurreert de Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable Hot Tub als een premium optie, met een ruime en functierijke spa-ervaring. Hoewel het uitblinkt in het bieden van een luxe en aanpasbare omgeving, moeten potentiële kopers op de hoogte zijn van gemelde problemen met de verwarming en pomp, die de prestaties op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Vergeleken met andere modellen valt het op door de focus op het maximaliseren van interne ruimte en moderne functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie op zoek is naar een premium opblaasbare hot tub-ervaring.

Concluderend blinkt de Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable Hot Tub uit in het bieden van een ruime en luxe spa-ervaring met zijn geavanceerde functies en aanpasbare sfeer. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met mogelijke beperkingen met betrekking tot gemelde problemen met de verwarming en pomp, zodat ze een geïnformeerde beslissing kunnen nemen op basis van hun specifieke behoeften en prioriteiten.

Voordelen Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable
 • De Fiber-Tech balkconstructie maximaliseert de interne ruimte voor een comfortabele spa-ervaring.
 • Verbeterde functies zoals een afneembaar draadloos bedieningspaneel, ge�ntegreerd draadloos opladen en WiFi-connectiviteit verhogen de gebruikservaring.
 • De toevoeging van gevormde hoofdsteunen en multi-gekleurde LED-verlichting draagt bij aan de luxe en aanpasbare ambiance van de spa.
Nadelen Intex PureSpa Plus 6-Person Inflatable
 • Gemelde problemen met de verwarming en pomp kunnen de langetermijnprestaties be�nvloeden.

5. Unieke vierkante vorm: Coleman SaluSpa Hawaii 4-Person Inflatable

5. Unieke vierkante vorm: Coleman SaluSpa Hawaii 4-Person Inflatable

Belangrijke specificaties:

Veelgestelde vragen over opblaasbare jacuzzi's

Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?

De prijs van de verbruikte energie is moeilijk te bepalen, want deze hangt af van hoeveel jij je jacuzzi gebruikt. Bij regelmatig gebruik kost het gebruik van een jacuzzi ongeveer €1,50 per dag.

Hoe moet je een opblaasbare jacuzzi onderhouden?

Het is belangrijk dat je je jacuzzi goed onderhoudt. Dit doe je door het water regelmatig te testen en chemicaliën toe te voegen om het water weer in balans te krijgen.

Het filter kijk je ook regelmatig na, je maakt de jacuzzi aan de buitenkant goed schoon en ververst het water wanneer dit nodig is. Dit is allemaal deels afhankelijk van hoe vaak je je jacuzzi gebruikt.

Mogen kinderen in een jacuzzi?

Kinderen mogen in een jacuzzi, maar het is aan te raden om dit altijd onder toezicht te toe te staan. Ongelukken zitten in een klein hoekje.

Conclusie

De wereld van de opblaasbare jacuzzi's is best een ingewikkelde en ik hoop dat je iets wijzer bent geworden na het lezen van dit artikel. Welke opblaasbare jacuzzi je ook kiest, het is voor veel mensen de meest ultieme manier om te ontspannen. Bedankt voor het lezen, en laat het ons weten als je nog vragen of tips hebt!

Was dit artikel behulpzaam?