In dit artikel ontdek je de beste powerbanks op de markt, zorgvuldig geselecteerd om aan jouw mobiele energiebehoeften te voldoen. We begeleiden je stap voor stap door de belangrijkste kenmerken en specificaties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat zijn de beste powerbanks van 2024?

Dit zijn de top 5 beste powerbanks op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste powerbanks van 2024

1. Beste Powerbank: Anker 733 Power Bank (GaNPrime

1. Beste Powerbank: Anker 733 Power Bank (GaNPrime

Belangrijke specificaties:

2. Anker PowerCore III Elite

2. Anker PowerCore III Elite

Belangrijke specificaties:

Geschikt voor type apparaat: Tablet, Smartphone, Laptop
Aantal outputs: 4
Accu/batterij capaciteit in mAh: 25600 mAh
Vermogen: 100 W
Snel laden functionaliteit: Ja
Type input/output: USB-C, USB 2.0 A

De Anker PowerCore III Elite 25600mAh Power Bank is een veelzijdige en aanpasbare oplaadoplossing die zowel bedraad als draadloos opladen ondersteunt. Mijn pronkstuk is de 65W USB-C-poort voor snel opladen, waardoor het laptops, tablets en telefoons efficiënt kan opladen. Volgens GearJunkie "valt de Anker PowerCore III Elite op door zijn verhouding tussen grootte en capaciteit", waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een powerbank met een hoge capaciteit die draagbaar blijft. Bovendien maakt de Power IQ 3.0-technologie snelladen van compatibele apparaten mogelijk en kan het tegelijkertijd een laptop en twee andere apparaten opladen, waardoor het zeer aanpasbaar is voor verschillende scenario's.

De evolutie van de powerbank heeft geleid tot de integratie van geavanceerde technologie, zoals draadloos opladen en een flexibele telefoonstandaard, zoals benadrukt in de review van Android Authority. Het is echter vermeldenswaardig dat de Anker PowerCore III Elite niet de snelste optie is voor het opladen van meerdere apparaten tegelijk en relatief langzaam oplaadt. Dit maakt het ideaal voor gebruikers die aanpasbaarheid en hoge capaciteit boven snel opladen van meerdere apparaten stellen.

In vergelijking met zijn tegenhangers maakt de Anker PowerCore III Elite indruk met zijn hoge capaciteit, geavanceerde technologie en veiligheidsfuncties. De inclusie van een 65W PD-wandlader, USB-C naar USB-C-kabel en een garantie van 18 maanden voegt waarde toe aan het totale pakket, zoals opgemerkt in de review van Amazon. De compatibiliteit van de powerbank met verschillende laptops, tablets en telefoons, in combinatie met uitgebreide veiligheidsfuncties en een druppellaadmodus voor apparaten met een laag vermogen, maakt het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan gebruikers.

Met een hoge beoordeling van 4,5 van de 5 sterren uit 928 klantbeoordelingen op Best Buy, heeft de Anker PowerCore III Elite lof gekregen voor zijn kwaliteit, waarde en gebruiksgemak. De meerderheid van de klanten waardeert zijn prestaties, waarbij ze de geschiktheid voor verschillende apparaten en de algehele betrouwbaarheid benadrukken. Het ontbreken van expertbeoordelingen kan echter duiden op een hiaat in uitgebreide technische evaluaties.

Samengevat komt de Anker PowerCore III Elite 25600mAh Power Bank naar voren als een zeer aanpasbare en capabele oplaadoplossing, bijzonder geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een powerbank met een hoge capaciteit, geavanceerde technologie en veiligheidsfuncties. De ondersteuning voor draadloos opladen en de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk op te laden, positioneert het als een veelzijdige optie, waardoor het een overtuigende keuze is voor verschillende oplaadsituaties. Hoewel het misschien niet de snelste optie is voor het opladen van meerdere apparaten, maken de algemene aanpasbaarheid en prestaties het een sterke concurrent op de markt voor powerbanks.

Voordelen Anker PowerCore III Elite
 • Ondersteunt bedraad en draadloos opladen
 • 65W USB-C-poort voor snel opladen
 • Power IQ 3.0-technologie voor snel opladen van compatibele apparaten
Nadelen Anker PowerCore III Elite
 • Niet de snelste optie voor het opladen van meerdere apparaten tegelijk
 • Relatief langzame oplaadtijden
 • Gebrek aan deskundige technische beoordelingen

3. Belkin BoostCharge Plus 10K

3. Belkin BoostCharge Plus 10K

Belangrijke specificaties:

4. Anker 523 PowerCore Slim 10K

4. Anker 523 PowerCore Slim 10K

Belangrijke specificaties:

Geschikt voor type apparaat: Smartphone, Tablet, Actioncam, E-reader
Aantal outputs: 2
Accu/batterij capaciteit in mAh: 10000 mAh
Vermogen: 18 W
Snel laden functionaliteit: Ja
Type input/output: USB-C
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)

Met de Anker 523 PowerCore Slim 10K PD powerbank heb ik altijd betrouwbare oplaadmogelijkheden binnen handbereik. Met een capaciteit van 10.000mAh biedt deze powerbank de perfecte balans tussen kracht en draagbaarheid, ideaal voor onderweg. Dankzij de USB-A en USB-C poorten is deze powerbank veelzijdig inzetbaar voor verschillende apparaten, waardoor ik nooit meer zonder stroom kom te zitten.

De Anker PowerCore Slim 10K PD valt op door zijn strakke design en snelle oplaadmogelijkheden. Dankzij de 10.000mAh capaciteit kan ik mijn smartphone meerdere keren opladen, terwijl de USB-C poort Power Delivery ondersteunt voor razendsnel opladen van compatibele apparaten. Deze compacte en lichtgewicht powerbank is ideaal voor onderweg en past gemakkelijk in mijn zak of tas. Het biedt een eenvoudige, slanke en betrouwbare oplaadoplossing, perfect voor moderne techgebruikers die waarde hechten aan gemak en prestaties.

In vergelijking met andere powerbanks blinkt de Anker 523 PowerCore Slim 10K PD uit in het bieden van een perfecte balans tussen capaciteit, draagbaarheid en oplaadsnelheid. De toevoeging van USB-C Power Delivery zet deze powerbank echt apart, waardoor compatibele apparaten snel worden opgeladen en perfect aansluit bij mijn snelle levensstijl.

Het is echter vermeldenswaardig dat de oplaadsnelheden voor meerdere apparaten beperkt kunnen zijn, wat een overweging kan zijn voor gebruikers die vaak meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Ondanks dit blijft de Anker 523 PowerCore Slim 10K PD een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare en efficiënte powerbank, vooral voor mensen die waarde hechten aan een slank en lichtgewicht ontwerp naast betrouwbare prestaties.

Samengevat is de Anker 523 PowerCore Slim 10K PD powerbank de beste budgetkeuze voor gebruikers die een balans zoeken tussen capaciteit, draagbaarheid en oplaadsnelheid. Zijn solide oplaadnormen, slanke ontwerp en betrouwbare prestaties maken het een overtuigende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare oplaadoplossing voor onderweg.

Voordelen Anker 523 PowerCore Slim 10K
 • Portabiliteit
Nadelen Anker 523 PowerCore Slim 10K
 • Beperkte oplaadsnelheid voor meerdere apparaten

5. Anker PowerCore 10000 PD

5. Anker PowerCore 10000 PD

Belangrijke specificaties:

Geschikt voor type apparaat: Smartphone, Tablet, Actioncam, E-reader
Aantal outputs: 2
Accu/batterij capaciteit in mAh: 10000 mAh
Vermogen: 18 W
Snel laden functionaliteit: Ja
Type input/output: USB-C
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)

Hey, ik ben de Anker PowerCore 10000 PD Redux, en ik ben jouw betrouwbare en efficiënte power bank voor onderweg. Mijn compacte en draagbare ontwerp, samen met mijn snellaadmogelijkheden, maken mij een populaire keuze onder gebruikers. De toevoeging van een USB-C kabel biedt extra gemak, en mijn vermogen om meerdere apparaten snel op te laden wordt benadrukt. Volgens een beoordeling wordt ik gezien als "het loont goed om bij de basis te blijven met deze power bank," waarbij de focus op essentiële functies wordt benadrukt.

Anker power banks, waaronder de PowerCore 10000 PD Redux, staan bekend om hun praktische en slanke ontwerp, met verschillende capaciteiten om aan verschillende behoeften te voldoen. Het merk geeft prioriteit aan functionaliteit boven opzichtige functies, met ondersteuning voor snelladen via PowerIQ en VoltageBoost technologieën. De PowerCore Slim PD wordt geprezen om zijn solide laadnormen, lichte en slanke ontwerp, en goed gebouwde constructie. Het wordt echter opgemerkt dat het beperkte snelheden heeft bij het opladen van meerdere apparaten. Dit benadrukt de consistente benadering van Anker op het gebied van betrouwbaarheid en efficiëntie.

De PowerCore 10000 PD Redux valt op door zijn betrouwbare prestaties en spreekt mensen aan die praktische en betrouwbare laadmogelijkheden boven extravagante functies stellen. Het concurreert op de markt door een balans te bieden tussen essentiële functies, snelladen en een compact ontwerp. Anker's power banks, inclusief dit model, zijn over het algemeen competitief geprijsd en worden vaak aangeboden tegen gereduceerde tarieven tijdens verkoopperiodes. Dit maakt ze aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve maar betrouwbare power bank.

In vergelijking met andere power banks onderscheidt de Anker PowerCore 10000 PD Redux zich door de focus op essentiële functionaliteiten en betrouwbare prestaties. Hoewel het misschien niet de snelste laadsnelheden voor meerdere apparaten biedt, maakt de nadruk op compact ontwerp en efficiënt laden het tot een geschikte keuze voor individuen die een betrouwbare power-oplossing voor onderweg zoeken.

Tot slot is de Anker PowerCore 10000 PD Redux een solide optie voor gebruikers die betrouwbaarheid en efficiëntie vooropstellen in een compacte power bank. Mijn snellaadmogelijkheden en praktische ontwerp maken mij een geschikte keuze voor verschillende laadbehoeften. Voor degenen die echter snellere laadsnelheden voor meerdere apparaten nodig hebben, kunnen ze andere opties overwegen. Uiteindelijk blink ik uit in het bieden van een betrouwbare en efficiënte power-oplossing, waardoor ik een overtuigende keuze ben voor veel gebruikers. 📱

Voordelen Anker PowerCore 10000 PD
 • Compact en draagbaar ontwerp
 • Snelle oplaadmogelijkheden
 • Inclusief een USB-C-kabel
Nadelen Anker PowerCore 10000 PD
 • Beperkte oplaadsnelheid voor meerdere apparaten

Hoe kies je de beste powerbank?

Hieronder vertel ik je meer over de eigenschappen van een powerbank en waar je op let wanneer je op zoek gaat naar een powerbank voor jezelf. Complementeer je aankoop met de beste draadloze Bluetooth-speakers!

Batterijcapaciteit

Kleine, lichtgewicht powerbanken met een lagere capaciteit zijn ideaal om onderweg af en toe je telefoon of tablet mee op te laden. Ze zijn zo licht dat je ze nauwelijks voelt in je tas. Als je op zoek bent naar iets om altijd bij je te hebben om je telefoon op te laden in geval van nood, dan is zo'n powerbank misschien iets voor jou.

Een powerbank die rond de 10,000 mAh aan capaciteit heeft, geeft je vaak de beste balans tussen draagbaarheid, capaciteit en prijs. Deze powerbanken hebben meestal meerdere poorten en genoeg capaciteit om meer dan één apparaat tegelijk op te laden.

Powerbanks met ruime capaciteit (20,000 mAh of meer) zijn perfect voor intensief gebruik. Denk aan een week camperen op een plaats waar geen elektriciteit is. Er zijn echter twee grote nadelen aan powerbanken met een grote capaciteit...

Het meest voor de hand liggende nadeel is het formaat. Ze zijn ze vaak zwaar en niet bepaald handig om elke dag mee te nemen. Het opladen van de powerbank zelf duurt ook lang. Er zijn powerbanks die maar liefst 14 uur doen om volledig op te laden. ⏳

Snellaadfunctie in powerbanks

Bij het kiezen van een powerbank met snellaadfunctie, is het belangrijk om te letten op de ondersteunde snellaadstandaarden, zoals Quick Charge of USB Power Delivery (usb-pd). Zoek naar een powerbank met een output van minimaal 18 W voor effectief snel opladen.

Ik adviseer je om te controleren of de powerbank compatibel is met de snellaadtechnologie van je apparaat, zoals Qualcomm Quick Charge voor veel Android-toestellen of usb-pd voor nieuwere iPhones en sommige Androids. Let ook op de capaciteit; een powerbank van 10.000 mAh of meer biedt meerdere snelle oplaadcycli voor je smartphone.

Oplaadtijd van de powerbank

Bij het kiezen van een powerbank is de oplaadtijd van de powerbank zelf een belangrijke factor. Let op de inputspecificatie, uitgedrukt in watt (W), om te bepalen hoe snel de powerbank kan opladen.

Een powerbank met een input van 18 W of hoger laadt aanzienlijk sneller op dan een met een lagere input. Ik adviseer je om te zoeken naar powerbanks met Power Delivery (PD) ondersteuning, omdat deze technologie het opladen versnelt, vooral bij hogere capaciteiten zoals 20.000 mAh of meer.

Aansluitingsopties

De ingangen op een powerbank gebruik je om je apparaten met de powerbank te verbinden. Dit zijn usb-poortjes – meestal micro-usb- of usb-c-poortjes. Hierop sluit je een uiteinde van een geschikte kabel aan, en de andere bijvoorbeeld op de usb-poort van je laptop of deaansluiting van de beste draadloze koptelefoon.

Uitgangen worden gebruikt om stroom van de powerbank naar je apparaten over te brengen. Meestal zijn dit een of meerdere usb-a-poorten.

Sommige powerbanks zijn ook voorzien van usb-c-uitgangspoorten. Nieuwere Android-telefoons, iPads en allerlei laptops gebruiken deze aansluitingen ook. Weer andere powerbanks worden geleverd met een ingebouwde kabel die je niet kunt verwijderen. Let hier goed op als je verschillende kabels wilt gebruiken!

Verschillende batterijtypes uitgelegd

Bij het kiezen van een powerbank is het type batterij essentieel voor de prestaties. Zoek naar powerbanks met Lithium-Polymeer (Li-Po) of Lithium-Ion (Li-Ion) batterijen.

Li-Po batterijen zijn lichter en hebben een hogere energiedichtheid, wat betekent dat ze meer lading kunnen opslaan in minder ruimte. Li-Ion batterijen zijn daarentegen vaak goedkoper en hebben een langere levensduur.

Extra overwegingen bij aankoop

Sommige powerbanks laad je op terwijl ze je telefoon of tablet opladen, maar niet allemaal. Dat kan handig zijn op reis, want zo hoef je niet zoveel adapters in te pakken. Het is echter niet de efficiëntste manier om je apparaten op te laden, dus een gewone oplader meenemen is altijd een goed idee.

De meeste displays van een powerbank hebben lampjes die groen kleuren wanneer jouw apparaat volledig is opgeladen. Sommige powerbanks laten je echter een percentage zien. Dit is handig als je de details wilt weten, maar zeker niet noodzakelijk.

Daarnaast laden sommige modellen ook draadloos op. Je hoeft hiervoor alleen je compatibele telefoon op de qi-spoel van de lader te leggen, en hij laadt vanzelf op. Dit vind ik zelf handig als vrienden van me willen opladen, en een andere aansluiting hebben op hun apparaat, bijvoorbeeld omdat ze Apple hebben.

Je ziet op de verpakking of op de powerbank zelf waar deze spoel zit. 1Verity Burns, Pocket-lint (2023). 'Draadloos opladen uitgelegd: Uw iPhone of Android-telefoon draadloos opladen'

Ook hebben sommige modellen kleine zonnepaneeltjes, waardoor ze opladen als je ze in de zon legt! Deze modellen zijn echter zeldzaam, dus die kom je niet snel tegen.

Powerbank met witte mobiele telefoon, zij-aanzicht, schuin

Wat is volgens de Consumentenbond de beste powerbank?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste powerbank vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste powerbank?

De beste powerbank volgens Tweakers is de Otterbox Draadloze Powerbank. Ik raad je deze powerbank aan vanwege zijn robuuste ontwerp en betrouwbare prestaties. Met een capaciteit van 10.000 mAh kan het meerdere apparaten meerdere keren opladen. Het unieke aan deze powerbank is de draadloze oplaadfunctie, waarmee je compatibele apparaten zonder kabels kunt opladen.

Wat is volgens TechForm de beste powerbank?

 De beste powerbank volgens TechForm is de Anker PowerCore. Ik adviseer je om voor de Anker PowerCore te kiezen vanwege zijn indrukwekkende capaciteit van 20.000 mAh, wat genoeg is om je smartphone meerdere keren volledig op te laden.

Veelgestelde vragen over powerbanks van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen