Bij het kiezen van een trampoline die het beste bij je gezin past, wil je er eentje die de juiste maat heeft, niet te moeilijk in elkaar te zetten is en bestand is tegen de elementen. Bovendien moet de trampoline veilig zijn om keer op keer te gebruiken. Lees daarom verder om te ontdekken waar je op let bij de aankoop van de beste trampoline!

  Waarom een trampoline kopen?

  Een trampoline zorgt niet alleen voor uren vermaak in de tuin, maar is ook goed voor de conditie van je kinderen. Ze zijn druk bezig en trainen verschillende spiergroepen terwijl ze plezier hebben.

  Nou ja, de trampoline is niet enkel voorbehouden aan kinderen. Mogelijk wil je zelf ook een paar sprongen maken, een keertje over de kop slaan ... Je snapt het wel. Hoe dan ook: ook jij kunt meedelen in de pret, maar dan moet je letten op een paar zaken (waar ik zo op terug kom).

  Er is een groot aanbod aan trampolines en om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, lees je hieronder in de koopgids meer over de eigenschappen van trampolines.

  Merax 15-Foot Trampoline

  Merax 15-Foot Trampoline

  array ( )

  Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  array ( )

  Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  array ( )

  Hoe koop ik de beste trampoline?

  Behalve dat ze bestand moeten zijn tegen alle weersomstandigheden, moeten trampolines veilig zijn, in je tuin passen en gebruiksvriendelijk zijn. Je leest er hieronder meer over. ⬇️

  Diameter

  Trampolines zijn te vinden in enkele standaardmaten. Voor ronde trampolines is dit 183 cm, 244/251/253 cm, 305 cm, 366 cm en 427/430 cm. Voor rechthoekige trampolines is dit (L × B) 153 × 214 cm, 214 × 305/366 cm en 244 × 366/396/427 cm.

  Het is de moeite waard op te merken dat de afmetingen meestal gemeten worden aan de hand van de diameter van het eigenlijke springoppervlak, en de omringende veren en bekleding niet meegerekend worden – hou hier rekening mee!

  Welk formaat trampoline ideaal voor jou is, is vooral afhankelijk van je tuin en hoeveel ruimte je bereidt bent op te geven. Voor kleinere tuin tot 30 m² worden trampolines tot 244 cm aangeraden. Heb je een kleine tuin, dan is een rechthoekige trampoline vaak een betere keuze. Door de vorm bespaar je ruimte.

  Dikte van de bekleding

  De omringende bekleding die de veren bedekt helpt niet alleen om je kinderen te beschermen tegen de veren, maar zorgt er ook voor dat het metaal niet wordt blootgesteld aan de elementen.

  De bekleding is gevuld met schuim. Hoewel het meeste schuim water opneemt en hierdoor zijn veerkracht verliest, wordt er in de bekleding van trampolines schuim gebruikt met zogenaamde gesloten cellen. Dit schuim behoudt zijn integriteit langer zonder dat het water opzuigt. Hierdoor zal het ook niet gaan rotten.

  Het schuim is meestal bedekt met een laag pvc. Ditzelfde pvc wordt ook gebruikt voor de bekleding van het springgedeelte van de trampoline. Het moet van hoge kwaliteit zijn en bestand zijn tegen uv-straling.

  Kwaliteit van het metalen frame

  De trampolinebasis en het frame worden gemaakt van holle stalen palen. Hoe dikker de wanden van de palen, hoe sterker deze zijn. Let er ook op dan de binnen en buitenkant gegalvaniseerd zijn; dit voorkomt vroegtijdig roesten.

  Hou er echter rekening mee dat hoe dikker deze wanden zijn, hoe zwaarder de palen worden. Het wordt dus minder makkelijk om de trampoline in elkaar te zetten en uit elkaar te halen, maar ze zullen ook zwaar zijn om te dragen.

  Trampoline op het gras met kindje erin, hond ernaast. Vooraanzicht.

  Aantal veren

  Het aantal veren en de hoogte van deze veren bepalen hoe goed de trampoline veert. Hoe langer de veren zijn, hoe beter de sprongen opgevangen worden. Let echter wel op dat de veren ingepakt of bedekt zijn: je kunt je flink bezeren aan de veren van een trampoline als je erop valt zonder dat deze bedekt zijn.

  Belastbare gewicht

  Het belastbare gewicht neemt toe met de grootte van de trampoline. Dit betekent niet dat je met zijn vieren op een trampoline moet gaan springen: dit zorgt juist voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is simpelweg het veiligst om in je eentje op de trampoline te springen, of maximaal twee kinderen. Dit geldt zeker voor kinderen.

  Gewicht

  Het gewicht van een trampoline zorgt ervoor dat deze robuust is en op zijn plaats blijft staan. Dit laatste is enorm belangrijk wanneer er iemand op aan het springen is. Ook wanneer er een windje staat, is het belangrijk dat je trampoline niet naar de tuin van de buren vliegt. 😅

  Is er echter een storm op komst, dan is het altijd een goed idee om je trampoline vast te zetten of, indien mogelijk, in te klappen.

  Dikte van het randkussen

  Het randkussen vangt je op wanneer je per ongeluk scheef springt. Hoe dikker deze rand, hoe zachter je val. Verwacht echter niet teveel hiervan: deze randen mogen dan zacht aanvoelen, ,aar wanneer je erop valt, kan dit toch een pijnlijk avontuur zijn.

  Specificaties van trampolines vergelijken

   Merax 15-Foot TrampolineSkywalker Sports 15-ft. Trampoline withSkywalker Sports 15-ft. Trampoline withCalmMax Recreational Trampoline with EnclosureCalmMax Recreational Trampoline with Enclosure
  Diameter
  Aantal poten
  Maximaal belastbaar tot
  Dikte randkussen
  Aantal veren
  Gewicht

  Aantal poten

  Hoe meer poten een trampoline heeft, hoe stabieler deze is. Grotere trampolines hebben meer poten dan kleinere trampolines. Dit is om de stabiliteit te garanderen. De meeste poten van trampolines zijn daarnaast inklapbaar. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld slecht weer verwacht en je de trampoline wilt opbergen.

  Een trampoline die ingeklapt is, vangt minder snel de wind dan een trampoline die op los op het gras staat.

  Het installeren en onderhouden van je trampoline

  Zorg ervoor dat je je trampoline op een zachte ondergrond plaatst, zoals op je gazon of op houtsnippers. 🪵 Het beste kunstgras is ook ideaal als ondergrond voor trampolines. Als dat niet mogelijk is, koop dan wat extra schokdempende tegels voor de basis, en valmatten om de trampoline te omringen.

  Bind je trampoline vast of gebruik een verankeringsset voor een groter model, waardoor hij op zijn plaats blijft staan bij windvlagen. Staat je trampoline niet vast en gaat hij er door de wind vandoor, dan kan dit aanzienlijke schade aanrichten.

  Kleinere trampolines veranker je door ze om te draaien wanneer ze niet in gebruik zijn. Een paar zandzakken om de omgekeerde trampoline te verzwaren is ook een goede manier om hem op zijn plaats te houden.

  Als je trampoline buiten blijft staan, vooral in de winter, denk dan na over de plaats waar je hem neerzet. Zet je de trampoline in de volle zon, dan kan de pvc-bekleding poreus worden en vroegtijdig gaan scheuren.

  De 5 beste trampolines op een rij

  1. Beste trampoline: Merax 15-Foot Trampoline

  1. Beste trampoline: Merax 15-Foot Trampoline

  Belangrijke specificaties:

  Ik ben enthousiast om de Merax 15-Foot Trampoline aan te bevelen als de "Beste Trampoline" voor gezinnen die op zoek zijn naar een combinatie van veiligheid en vermaak. Deze trampoline is ASTM Safety Certified en heeft gebogen beschermende palen en een UV-bestendig net, waardoor een veilige omgeving voor springers wordt gegarandeerd. Het stevige stalen frame, stabiele springervaring en hoge draagkracht maken het een topkeuze voor gezinnen. Klanten hebben het hoog beoordeeld vanwege de kwaliteit en veiligheidskenmerken, waardoor het een geliefd cadeau is voor kinderen. De toevoeging van een basketbalring zorgt voor extra plezier en spreekt verschillende leeftijdsgroepen en interesses aan.

  Wat de Merax trampoline onderscheidt, is het diverse aanbod, met opties zoals de 12ft trampoline met veiligheidsomheining, ideaal voor zowel kinderen als volwassenen, en de 36" Kid's Mini Exercise Trampoline, speciaal ontworpen met veiligheidskenmerken voor energieke peuters. De veelzijdigheid van de trampoline strekt zich uit tot de Exercise Fitness Trampoline, die een low-impact cardiotraining biedt die geschikt is voor mensen met gewrichtspijn. Dit uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat er voor elk gezinslid een Merax trampoline is, waardoor het een overtuigende keuze is voor huishoudens die op zoek zijn naar een multifunctionele trampoline-oplossing.

  In een markt waar veiligheid voorop staat, valt de Merax trampoline op door oog voor detail. Het veiligheidsomheiningnet, oversized gegalvaniseerde veren en EPE zacht schuim voor de palen van het net zijn allemaal ontworpen om blessures te voorkomen en ouders gemoedsrust te bieden. Zoals een beoordeling benadrukt, is de trampoline "ontworpen met veiligheid in gedachten", waaruit blijkt dat het merk zich inzet voor een veilige en plezierige springervaring voor gebruikers.

  In vergelijking met concurrenten staat de Merax trampoline zijn mannetje, vooral met zijn hoge draagkracht tot 400lbs, wat veel andere opties op de markt overtreft. Hoewel de Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with Enclosure wordt geprezen als de beste algehele keuze, maken de stevige constructie, premium gauge veren en extra functies zoals de basketbalring van de Merax trampoline het tot een sterke concurrent op de markt.

  Ondanks zijn talrijke sterke punten moeten potentiële kopers zich ervan bewust zijn dat de Merax trampoline, net als vele andere in zijn klasse, zorgvuldige montage en onderhoud vereist om de levensduur en veiligheid te waarborgen. Bovendien biedt de beperkte garantie van 1 jaar enige zekerheid, maar dit kan tekortschieten in vergelijking met garanties die door andere merken worden aangeboden.

  Al met al komt de Merax 15-Foot Trampoline naar voren als een topkeuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en vermakelijke trampoline-optie. Zijn diverse aanbod, sterke veiligheidskenmerken en extra accessoires maken het een veelzijdige en geliefde toevoeging aan elke achtertuin. Hoewel het mogelijk zorgvuldig onderhoud en zorg vereist, bevestigen zijn uitzonderlijke draagkracht en toewijding aan veiligheid zijn positie als een van de beste trampolines die beschikbaar zijn.

  Voordelen Merax 15-Foot Trampoline
  • Hoge draagcapaciteit tot 400lbs.
  • Divers assortiment met opties voor kinderen, volwassenen en mensen met gewrichtspijn.
  • Sterke veiligheidsvoorzieningen, waaronder ASTM Safety Certification en aandacht voor detail voor het voorkomen van blessures.
  Nadelen Merax 15-Foot Trampoline
  • Vereist nauwkeurige assemblage en onderhoud.
  • Beperkte garantie van 1 jaar kan korter zijn dan die van andere merken.

  2. Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  2. Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  Belangrijke specificaties:

  De Skywalker Sports 15-ft. Trampoline met Omheining is een opvallende keuze op de trampolinemarkt, met nadruk op veiligheid, duurzaamheid en voldoende ruimte voor enthousiastelingen van alle leeftijden. Met focus op veiligheidskenmerken, omvat deze trampoline netomheiningen, met schuim beklede steunpalen en bedekte veren, zoals benadrukt in Popular Mechanics. De ronde vorm en 15-voet grootte bieden een ruime en stevige optie voor buitengebruik, die voldoet aan verschillende gebruikersbehoeften. Zoals geciteerd door Popular Mechanics, "veiligheidskenmerken zoals netomheiningen, met schuim beklede steunpalen en bedekte veren worden benadrukt, met aanbevelingen voor een juiste installatie." Geprijsd op $829, concurreert het met andere topkeuzes op de markt, met een balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid zonder in te leveren op essentiële veiligheidskenmerken.

  De Skywalker Sports 15-ft. Trampoline met Omheining onderscheidt zich door de nadruk op gebruikersveiligheid, versterkt door zijn netomheiningen, met schuim beklede steunpalen en bedekte veren. Deze focus op veiligheid sluit aan bij de veranderende normen in de trampoline-industrie, waar veiligheidskenmerken, draagvermogen en garantie cruciale factoren zijn. De stevige constructie, ruime ontwerp en nadruk op veiligheid maken het een ideale keuze voor gezinnen en trampoline-enthousiastelingen. Zoals benadrukt in het artikel van Popular Mechanics, zijn ook het draagvermogen en de garantie belangrijke aspecten, wat wijst op het merk's toewijding aan kwaliteit en gebruikerstevredenheid.

  In vergelijking met andere trampolines op de markt, valt de Skywalker Sports 15-ft. Trampoline met Omheining op door zijn gebalanceerde benadering van veiligheid, grootte en betaalbaarheid. Terwijl andere trampolines specifieke kenmerken zoals een basketbalring of een unieke vorm kunnen bieden, blinkt dit model uit in het bieden van een alomvattende en veilige trampoline-ervaring voor gebruikers van alle leeftijden. Zijn ronde vorm en 15-voet grootte bereiken een balans tussen ruimte en praktisch gebruik, waardoor het geschikt is voor verschillende buitenomgevingen.

  Tot slot maakt de Skywalker Sports 15-ft. Trampoline met Omheining indruk met zijn focus op veiligheid, ruim ontwerp en competitieve prijsstelling, waardoor het een overtuigende keuze is voor gezinnen en trampoline-enthousiastelingen. Zijn stevige bouw en veiligheidskenmerken positioneren het als een betrouwbare optie op de markt. Het heeft echter beperkingen doordat het geen gespecialiseerde functies biedt, zoals een basketbalring. Desalniettemin maken zijn algemene veiligheid en gebruiksvriendelijkheid het een topkandidaat op de trampolinemarkt. Zoals opgemerkt in het artikel van Popular Mechanics, zijn "veiligheidskenmerken, grootte en vorm, draagvermogen en garantie" essentiële overwegingen, en de Skywalker Sports 15-ft. Trampoline met Omheining excelleert op deze gebieden.

  Voordelen Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with
  • Ik waardeer echt de focus op veiligheid, met netomheiningen, gewatteerde steunpalen en afgedekte veren.
  • Het ruime ontwerp is perfect voor buitengebruik en voldoet aan verschillende behoeften van gebruikers.
  • De prijs-kwaliteitverhouding is concurrerend, een mooie balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid.
  Nadelen Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with
  • Het biedt geen gespecialiseerde functies zoals een basketbalhoepel.

  3. Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  3. Skywalker Sports 15-ft. Trampoline with

  Belangrijke specificaties:

  4. CalmMax Recreational Trampoline with Enclosure

  4. CalmMax Recreational Trampoline with Enclosure

  Belangrijke specificaties:

  5. CalmMax Recreational Trampoline with Enclosure

  5. CalmMax Recreational Trampoline with Enclosure

  Belangrijke specificaties:

  Als ik naar de CalmMax Recreatieve Trampoline met Veiligheidsnet kijk, valt deze op in de trampolinemarkt als een duurzame en veilige optie, waar klanten positieve feedback geven over de stevigheid en het gemak van montage. CalmMax legt de nadruk op hoogwaardige materialen en constructie die voldoen aan de veiligheidsnormen, met een stevig stalen frame, verzinkte veren voor optimaal springen, en een 360-graden veiligheidsnet met een sluiting zonder openingen. Zoals een klant zei: "De trampoline heeft zich goed gehouden ondanks intensief gebruik door kinderen," wat getuigt van zijn duurzaamheid en veerkracht. Een andere klant prees het montageproces en zei: "Het was makkelijker dan verwacht." CalmMax's nadruk op veiligheid is te zien in de naleving van de ASTM F381-16 normen, met een veilige en plezierige springervaring voor gebruikers van alle leeftijden.

  De kenmerken van de trampoline, zoals de roestbestendige coating op het stalen frame en de UV-bestendige coating om het te beschermen tegen de zon, benadrukken de duurzaamheid en lange levensduur ervan. Het veiligheidsnet zonder openingen met dubbele rits en sluitclipsysteem zorgt voor extra bescherming, zoals een recensie opmerkte: "Het veiligheidsnet is absoluut fantastisch. Het geeft me gemoedsrust wanneer mijn kinderen springen." Ook werd de proactieve klantenservice van CalmMax geprezen, zoals een klant benadrukte: "De proactieve klantenservice van het bedrijf en het soepele montageproces maakten de ervaring nog plezieriger." Sommige gebruikers suggereerden echter verbeteringen in de schuimrubberen hoezen en het verstrekken van extra onderdelen, wat wijst op mogelijke verbeterpunten.

  In vergelijking met de markt onderscheidt de CalmMax trampoline zich door de focus op veiligheid en duurzaamheid, in lijn met de industrienormen en met een naadloze montage-ervaring. Hoewel andere trampolines een vergelijkbaar scala aan functies kunnen bieden, positioneert de aandacht van CalmMax voor detail op het gebied van veiligheid en constructie, gecombineerd met positieve klantervaringen, het als een betrouwbare keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en langdurige trampoline-optie.

  De CalmMax Recreatieve Trampoline met Veiligheidsnet blinkt uit in het bieden van een veilige en duurzame springervaring, met lof voor zijn stevigheid, montagegemak en responsieve klantenservice. Potentiële verbeteringen in bepaalde onderdelen zouden echter het totale aantrekkingskracht kunnen vergroten. Over het algemeen biedt de CalmMax trampoline een overtuigende combinatie van veiligheid, kwaliteitsconstructie en klanttevredenheid, waardoor het een opmerkelijke keuze is voor gezinnen die op zoek zijn naar een betrouwbare recreatieve trampoline.

  Voordelen CalmMax Recreational Trampoline with Enclosure
  • Robuuste en duurzame constructie
  • Gemakkelijke montage
  • Responsieve klantenservice
  Nadelen CalmMax Recreational Trampoline with Enclosure
  • Mogelijke verbeteringen in bepaalde onderdelen

  Veelgestelde vragen over trampolines

  Hieronder beantwoord ik een paar van de meestgestelde vragen over trampolines.

  Hoe graaf je een trampoline in?

  Allereerst zoek je een geschikte plaats uit. Let erop dat het graven eenvoudiger is als het zand zacht is. Hou ook rekening met de valzone. Dit is vrije ruimte rondom de trampoline waar iemand terecht komt wanneer hij of zij per ongeluk toch naast de trampoline terecht komt.

  Idealiter laat je ongeveer 150 cm rondom de trampoline vrij. Hoe diep je moet graven is afhankelijk van het formaat van de trampoline. Raadpleeg de handleiding van je trampoline om, achter de precieze benodigde diepte.

  Sinds wanneer is trampolinespringen een olympische sport?

  Sinds het jaar 2000 is trampolinespringen een Olympische sport.

  Welke spieren train je met trampolinespringen?

  Met trampolinespringen train je je kuitspieren, hamstrings, quadriceps, bilspieren en buikspieren.

  Witte kat op trampoline, vooraanzicht.

  Conclusie

  Trampolinespringen is leuk! Of je nu een kleine of een grote trampoline hebt, of je nu jong of oud bent: de meeste mensen kunnen zich goed uitleven op een trampoline. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

  Sta goed stil bij het formaat van de trampoline, de poten en de ondergrond. Laat het me naderhand vooral even weten of het je is gelukt een goede trampoline te kiezen!

  Was dit artikel behulpzaam?