Of je nu op een computer of laptop werkt, of misschien zelfs nog ouderwets veel schrijft: een goed bureau is geen overbodige luxe. Toen we hier bij Paarshuis werden gevraagd om een Fully Jarvis-bureau review te schrijven, twijfelden we geen moment. Lees hier over hoe we dit bureau ervaren hebben!

Het Fully Jarvis zit-stabureau

Fully Jarvis maakt niet zomaar bureaus: deze bureaus staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, en eveneens om de mogelijkheid om de soepelheid waarmee ze wisselen van eindvorm. Daarmee bedoel ik: in een handomdraai tover je een 'normaal' zitbureau om tot een stabureau dat ook de langeren onder ons hun beentjes laten strekken.

Deze manier van werken (of waar je je bureau ook voor gebruikt) is lekker dynamisch, maar daar blijft het niet bij. De voordelen verdienen hun eigen kopje in dit artikel. 😉

Check op Fully.com   →

Voordelen van een zit-stabureau

Een zit-sta bureau biedt verschillende voordelen voor de gezondheid en productiviteit. Staand werken helpt bij het voorkomen van enkele gezondheidsproblemen, waaronder rug- en nekklachten die vaak ontstaan bij langdurig zittend werken.

Ook kan het helpen om gewichtstoename tegen te gaan en de bloedcirculatie te verbeteren. Verder kan het ook de concentratie en productiviteit verhogen, omdat het staande werken de energie- en alertheidsniveaus verhoogt. Eyes on the prize!

Over Fully Jarvis

Fully is een bedrijf dat in Europa vanuit België opereert, en dat met duidelijke een missie: jou in beweging houden tijdens je kantoorwerk! Ze maken hiervoor stevige, stijlvolle bureaus van duurzaam materiaal als walnoot, eikenhout en bamboe. Hierbij staat een gezonde, stevige werkplek centraal. Daarnaast staat Fully bekend om hun fantastische customer service en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bureau in doos, bovenaanzicht

Voordelen:

 • Het bureau is helemaal zelf te ontwerpen
 • Het frame is erg sterk, waardoor het zelfs op de hoogste stand stabiel is
 • Het geheel is krasbestendig
 • De afwerking is prachtig
 • Het bedieningspaneel werkt intuïtief
 • Het bureau opzetten is niet moeilijk

Nadelen:

 • Het onderstel en bureaublad worden apart geleverd; dit kan wat verwarring veroorzaken
 • Wordt gedemonteerd geleverd
Check op Fully.com →

Dingen om te overwegen voordat je een zit-stabureau koopt

Hier bij Paarshuis brengen we behoorlijk wat tijd door achter ons bureau. Wanneer we niet aan het schrijven zijn, houden we ons onder andere bezig met marketing, redigeren en onderzoek. Het meeste gebeurt terwijl we aan ons bureau zitten.

Wanneer je veel op een computer werkt, is het niet alleen belangrijk om een goede bureaustoel te hebben: een bureau dat goed op je aansluit, is eveneens cruciaal voor een fijne werkdag. Als je het hebt over een zit-stabureau, moet je bovendien bij wat extra zaken stilstaan.

Hierbij bedoel ik ten eerste de minimale en maximale hoogte van het bureau. De hoogte van een bureau draagt bij aan een goed postuur.

Met goed postuur bedoel ik:

 • Je knieën zitten iets lager dan je heupen en je voeten staan volledig op de grond.
 • Er is wat ruimte tussen het einde van het zitvlak van de stoel en je knieën.
 • Het laagste deel van de rugsteun van je stoel komt net boven je broekriem uit.
 • Het bureau is qua hoogte zo afgesteld dat deze gelijk staat met de armsteunen.

Probeer daarnaast te bewegen en niet constant in dezelfde positie te zitten. Juist om deze reden is een zit-stabureau zo goed voor je houding.

Een postuur zoals hierboven beschreven voorkomt pijnklachten. Anders gezegd: bewegen voorkomt pijnklachten en wanneer je achter een bureau zit, beweeg je gewoonlijk niet veel. Een zit-stabureau zoals het Fully Jarvis-bureau draagt bij aan de ideale oplossing: dynamisch werken.

Wanneer stoelen beschikbaar zijn, gaan de meeste mensen automatisch zitten. Vervolgens blijven ze zitten. Wanneer je de mogelijkheid hebt om je werk staande uit te voeren, verbetert dit niet alleen je postuur, maar vaak ook je productiviteit.

houten bureau met daarop onderdelen van fully jarvis

Goed, de redenen dat de minimale en maximale hoogte moeten aansluiten op je lengte zijn duidelijk, maar daar stopt het niet: bedenk ook hoe groot het oppervlak van je bureau moet zijn.

Heb je meerdere monitoren of gebruik je alleen een laptop? Wil je een printer, een plant en nog andere dingen op je bureaublad? Heb je hier wel genoeg ruimte voor op je bureaublad?

Welk materiaal bureaublad wil je het liefst? Staat duurzaamheid hoog op je lijstje? Misschien stel je ook eisen aan de kleur van het onderstel ...

Het Fully Jarvis-bureau biedt je allerlei opties om het aan je eisen te laten voldoen, en wij mochten hem testen! Laten we beginnen. 💪

Garantie

Op alle Jarvis frame-onderdelen, mechanische onderdelen, motoren en elektrische onderdelen zit maar liefst vijftien jaar garantie en op de bureaubladen zit vijf jaar garantie. Het bedrijf heeft veel vertrouwen in zijn producten, wat altijd een goed teken is!

Bezorging en installatie

De bezorger stond aan de deur en we waren er helemaal klaar voor. We hadden al ruimte gemaakt, maar voordat we aan de slag konden, moesten de dozen naar boven.

Nu heeft ons kantoorgebouw gelukkig een lift, maar als jouw ruimte dat niet heeft en je het bureau boven wilt neerzetten, zorg dan dat je een vriend bij de hand hebt om je te helpen de boel de trap op te tillen.

Geen probleem. Het waren twee bureaus: twee bureaubladen en twee keer een onderstel, dus vier dozen die de trap op moesten. Hier hadden we ons behoorlijk op verkeken, want elk bureaublad weegt 37 kilo! Het onderstel wordt geleverd in twee dozen die samen 34 kilogram wegen.

Ik kan je vertellen dat we die dag de sportschool hebben overgeslagen!

Unboxing

Alles zit erg goed ingepakt en de ruimte in de dozen zijn goed benut. We besloten alles uit te pakken en daarna het eerste bureau in elkaar te zetten.

Onderstel van bureau

Montage​

Zodra alles uitgepakt was, keken we elkaar vragend aan: dit gaat uren duren! Gelukkig was het tegendeel waar: Fully had een instructieboekje meegeleverd en alle stappen waren eenvoudig te volgen. Wanneer je net als ons met zijn tweetjes werkt, is het handig om een tweede handleiding uit te printen.

Het monteren van het bureau sprak voor zich, maar hou er rekening mee dat het bureaublad erg zwaar is en dat je echt met zijn tweeën dit bureau in elkaar moet zetten.

Nu is het wel zo dat de massief houten versie die wij hebben zwaarder is dan bijvoorbeeld de bamboe-variant: deze weegt slechts 22 kg, terwijl de laminaat- en whiteboard-versies 20,5 kg wegen. Dat scheelt bijna de helft.

Hoe dan ook: binnen een uurtje stond het bureau in elkaar. We waren meteen onder de indruk van de kwaliteit. Het gewicht van het blad mag dan misschien een nadeel zijn bij het dragen en het in elkaar zetten, maar het betekent ook dat het eindresultaat een uiterst stabiel bureau is.

Eerste indrukken

Onze eerste indruk oversteeg enkel 'positief'. Het bureaublad is gemaakt van massief hardhout, wat het bureau een premium uitstraling geeft.

Het hout is bovendien behandeld met een krasbestendige laklaag, waardoor het blad netjes blijft zelfs als je er een keer tegenaan stoot met het een of ander, of iets eroverheen knoeit. Meer dan een doekje heb je niet nodig om de boel snel recht te trekken.

Kortom: we denken dat dit bureaublad lang meegaat en gaan zeer zeker mee in het vertrouwen dat Fully in zijn eigen producten heeft, maar uiteindelijk zal de tijd het uit moeten wijzen.

Onder het blad zit het elektrische bedieningspaneel waarmee je de hoogte instelt. Eenvoudiger kan het eigenlijk niet: de bediening wijst zichzelf uit middels pijltjes en nummers, waaraan je specifieke hoogtes kunt toewijzen.

Bovendien heeft niemand last van het geluid wanneer je bureau de hoogte in gaat: het is bijna geruisloos. Hoger dan 50 dB komt het geluidsniveau niet, wat ongeveer gelijkstaat aan het geluid van zachte regenval. 🌧️

Meerdere mogelijkheden

Hou je niet van hardhout, dan zijn er meerdere opties mogelijk. Bamboe bijvoorbeeld is voordeliger en lichter.

Een bamboe bureaublad heeft ook de mogelijkheid om de hoeken af te ronden. Dit is niet mogelijk bij hardhout en geeft toch net een iets andere uitstraling.

Het hout waarvan dit bureau is gemaakt, wordt op duurzame manier gewonnen en de verpakkingen zijn waar mogelijk recyclebaar en eco-friendly.

Wil je hier meer over lezen, ga dan naar pagina 9 van het sustainability report.

Twee houten bureaubladen bovenaanzicht

Functionaliteit

Het bureaublad heeft een hefvermogen van 158 kilo en het blad dat we hebben ontvangen is 160 cm × 80 cm en 37 kg zwaar. Deze combinatie zorgt dat je behoorlijk veel kwijt kunt zonder risico dat de motor het blad niet meer omhoog tilt. Denk aan een grote pc-kast met grote boekenplank-speakers bijvoorbeeld.

Dankzij het verstelbare onderstel is het bureau eenvoudig op verschillende hoogtes in te stellen, waardoor je zowel zittend als staand kunt werken. Je bedient het bureau via het elektrische bedieningspaneel in dit geval, maar iets verderop bespreken we concrete voordelen van deze optie versus de alternatieven.

Het bedieningspaneel dat wij hebben heeft bovendien een geheugenfunctie, waardoor je niet elke keer je ideale hoogte opnieuw hoeft in te stellen. Met één druk op de knop gaat het bureau omhoog en stopt het de hoogte die je hebt opgeslagen. We hoefden daarna alleen nog maar op te staan. 😛

Het bureau wat wij hebben heeft verder een drie-trapsframe en is in de hoogte verstelbaar van 62,2 tot 127 cm (zonder blad). Dankzij de elektrische bediening is het verstellen bijna geluidsloos, wat handig is op een druk kantoor – of als je juist in een stille ruimte werkt en niet uit je concentratie wilt worden gehaald.

De term 'drie-trapsframe' betekent dat de hoogte van het bureau in drie verschillende stappen kan worden aangepast. Je kiest de laagste stand, de middelste of de hoogste stand en daar tussenin stel je de hoogte preciezer in. Aan precisie geen gebrek!

Het grootste voordeel van dit bureau in zijn geheel en de rest van het Fully-assortiment is dat je het bureau helemaal naar je persoonlijke voorkeur kunt ontwerpen.

Zo kies je zelf het materiaal en de maat van het blad, de kleur van het onderstel en of je voor een elektrische of handmatige hoogteverstelling gaat. Aan keuze geen gebrek, maar wij zijn hoe dan ook dik tevreden over het model dat we hebben ontvangen.

Veiligheid

Alle bureaus van Fully Jarvis voldoen aan de NEN-EN 527-norm. Dit omvat strenge veiligheidseisen van de EU die betrekking hebben op de hoogte-instellingen en de dikte van het werkblad. Hierdoor weet je zeker dat een degelijk en veilig bureau hebt.

fully bureau met twee monitoren erop

Elektrisch vs. pneumatisch vs. handmatig in te stellen bureaus

Er zijn verschillende voordelen en nadelen van pneumatisch, elektrisch en handmatig in de hoogte instelbare bureaus. Hieronder zet ik ze voor je op een rij.

Pneumatisch instelbaar bureau

Jarvis biedt deze optie niet aan, maar om je een eerlijk vergelijkingskader te geven, gaan we wel snel in op de voor- en nadelen hiervan.

Voordelen:

 • Eenvoudig te gebruiken, vaak met een drukknopbediening
 • Stil in gebruik
 • Goedkoop in aanschaf

Nadelen:

 • Kan moeilijker te repareren zijn dan elektrische of handmatige bureaus
 • Vaak minder precies in te stellen dan de alternatieven

Elektrisch instelbaar bureau

Dit is een van de opties die Fully wél biedt!

Voordelen:

 • Gemakkelijk te gebruiken, vaak met een drukknopbediening of afstandsbediening
 • Precies in te stellen
 • Sterk en duurzaam

Nadelen:

 • Duurder in aanschaf
 • Maakt altijd een zekere mate van geluid tijdens gebruik
 • Afhankelijk van stroomvoorzieningen

Handmatig instelbaar bureau

Ook hier kun je voor kiezen als je voor een Fully-bureau gaat. Deze variant heet Jarvis Crank. 💪

Voordelen:

 • Goedkoop in aanschaf
 • Geen stroomvoorziening nodig
 • Kan vaak op elke hoogte worden ingesteld

Nadelen:

 • Moeilijker te gebruiken dan elektrische of pneumatische bureaus
 • Kan fysiek inspannend zijn om te verstellen
 • Meer onderhoud nodig.

Accessoires

Ook zijn er diverse accessoires verkrijgbaar – wij hebben de flessenopener ontvangen. Na onze werkuren een biertje openen was nog nooit zo makkelijk! 🍻 Nooit meer zoeken naar de flesopener en ook nooit meer dopjes op de grond, want deze flesopener heeft een magneet!

Jarvis flesopener

Nu zijn er nog meer opties beschikbaar, zoals een stekkerdoos met klem, een cable-management-goot om je kabels uit het zicht te houden, monitorarmen en nog meer. Als je interesse hebt in dit bureau, vergeet dan vooral die opties niet te bekijken – vooral als je set-up nog wat finishing touches mist!


Ervaringen met het Fully Jarvis zit-stabureau

Wij zijn niet de enigen die onder de indruk zijn van dit bureau! Bekijk hieronder maar eens een greep uit de vele positieve reviews van anderen die ons voorgingen.

Positief review over Fully Jarvis bureau

Fully Jarvis Zit-Stabureau review – conclusie

Zonder te overdrijven: het Fully Jarvis-bureau is het fijnste bureau waar we ooit aan hebben gewerkt. Het voelt luxueus, sterk en duurzaam, en het bureau ziet er stijlvol uit. Het voegt warmte toe aan ons kantoor.

Wisselen van houding ging eveneens nooit zo makkelijk, en ik kan me ook niet voorstellen dat het makkelijker kán dan met dit bureau. Een zere rug en nek zit er niet meer bij wat ons betreft!

Oké – het was een behoorlijke taak om de zware dozen mee te zeulen en ik raad je echt aan om het bureau met zijn tweetjes in elkaar te zetten, maar dit zal niet het enige bureau zijn waarbij dat van toepassing is. Sommige mensen zien dit misschien als een nadeel, maar het gewicht zorgt echter voor stabiliteit en kwaliteit, waardoor het voor ons geen nadeel is.

Ben je op zoek naar een bureau dat lang meegaat, stijl toevoegt aan je (thuis)kantoor en gemaakt is door een bedrijf wat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Een bureau dat verstelbaar is, waardoor je eenvoudig van positie kunt veranderen? Dan is het Fully Jarvis zit-stabureau ideaal voor jou.

Ik hoop dat dit Fully Jarvis-review je heeft geholpen bij het maken van een keuze. Heb jij nog tips om je werkplaats te verbeteren? Laat het ons dan zeker weten. Bedankt voor het lezen!


Zit-stabureau-alternatieven

Wil je je toch wat breder oriënteren op de zit-stabureaumarkt? Dat snappen we, zelfs al zijn wij ontzettend blij met onze Fully Jarvis. 💞

#1 Casaria zit-stabureau 

Met dit bureau van Casaria werk je zowel staand als zittend. Het is in de hoogte verstelbaar van 73 tot 118 cm.

Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar en het bureaublad is belastbaar tot 120 kilogram.

Dit bureau wordt standaard geleverd met kabelgeleiders, drank- en koptelefoonhouder en heeft daarmee een supergunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Zwart zit-stabureau, vooraanzicht

#Zit-sta-hoekbureau elektrisch verstelbaar

Ben je op zoek naar een verstelbaar hoekbureau? Dan biedt dit elektrisch verstelbare hoekbureau ook een mooie oplossing (al heeft Fully hier ook zelf een mooi exemplaar van 😉).

Het bureau is in te stellen van 65 tot 130 cm hoog en voldoet aan de NEN-EN 527 norm.

#3 Worktrainer 

Heb je niet veel ruimte en wil je toch staande werken, of in ieder geval af kunnen wisselen? Dan is dit kleine bureau ideaal voor jou!

Met zijn afmetingen van 80 × 60 cm past dit bureau bijna in elk (thuis)kantoor.

Hij is eenvoudig en stilletjes in de hoogte te verstellen tot 118 cm, dankzij het stille elektrische bedieningspaneel.

Kortom: klein, maar fijn!

Zwart zit-stabureau, vooraanzicht

Was dit artikel behulpzaam?