Ben je ook zo blij met het gebruiksgemak van je Senseo-apparaat? Water en je favo pad erin en met één druk op de knop is je morning shot cafeïne geregeld! Easy peasy!  

Toch gaat er zelfs bij de Senseo wel eens wat mis. Laatst heb ik mijn buurvrouw met haar Senseo geholpen. De opgedane kennis deel ik graag met jullie! Hier lees je wat de meest voorkomende problemen zijn. Natuurlijk help ik je direct aan een oplossing.  

Reset de Senseo

Hiermee worden de meeste problemen verholpen. Dit doe je als volgt:

 • Schakel de Senseo uit maar laat de stekker nog in het stopcontact.
 • Druk de knop voor 1 kop koffie gedurende 15 seconden in.
 • Trek tegelijkertijd de stekker uit het stopcontact.
 • Houdt de knop voor 1 kop koffie nog 15 seconden ingedrukt.
 • Steek de stekker een paar seconden later weer in het contact terwijl je de knop vasthoudt. De reset is nu voltooid.

Is het probleem niet verholpen? Loop dan onderstaande oplossingen na!

GIFje van knipogende koffie

1. Probleemoplossing voor snel knipperende lichtjes

Je Senseo heeft een probleem met het waterreservoir. Onderin het reservoir zit een vlotter met een klein magneetje erin. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het water vanuit het reservoir in de machine komt. 

Een probleem met het waterreservoir kan diverse oorzaken hebben;

 • Als het waterreservoir onjuist in de machine is gezet, kan deze geblokkeerd raken. Je kunt dan simpelweg het reservoir goed erin plaatsen en de lichtjes zullen stoppen met knipperen.
 • Er is iets mis met het magneetje in de vlotter. Dit kan bijvoorbeeld vastzitten. Dit los je op door met een andere magneet aan de buitenzijde langs het vlottertje heen- en weer te bewegen. Zo valt het magneetje weer op zijn plek.
 • Het magneetje is verroest. Schaf dan voor enkele euro’s een nieuw magneetje aan en vervang dit in het apparaat. 

2. Wat te doen met Senseo die halve kopjes geeft

Niets vervelender dan een Haags bakkie in de ochtend! Ik heb een mok koffie nodig, geen halfvol kopje. Het lijkt erop dat jij Senseoproblemen moet oplossen voor halve kopjes

Hoe je dit doet? Spoel de Senseo:

 • Vul het waterreservoir volledig.
 • Druk de knoppen voor 1 & 2 kopjes tegelijkertijd in.
 • Houd deze ingedrukt totdat het apparaat gaat spoelen.
 • Laat de knopjes los, het apparaat spoelt zelf door.
 • Herhaal het spoelproces nogmaals.

Daarna kun je weer genieten van een vol kopje Senseokoffie. Zo niet? Kijk dan verder bij probleem #3!

Smaakt je koffie waterig? Maak de pod nat voordat je hem in de podhouder plaatst. Dit helpt bij het stevig plaatsen van de pod. Hierdoor gaat het water direct door de pod en er niet omheen.

Rumplebike, Reddit

3. Wat te doen als het kalklampje knippert

Net zoals elk ander huishoudelijk apparaat dat water gebruikt, ontstaat er kalkaanslag in de Senseo. Kalk hoopt op en belemmert het apparaat. De boiler van het apparaat kan hierdoor zelfs uit elkaar barsten. 

Ontkalk je Senseo daarom elke 3 maanden! Senseo heeft hiervoor een speciaal kalk lampje, super handig! Deze waarschuwt wanneer de kalkwaarden te hoog zijn.

Voor dit klusje is een speciale Senseo-ontkalkvloeistof ontwikkeld. Belangrijk is dat je het apparaat daarna minimaal twee keer spoelt zoals bij #2 beschreven. 

Gebruik bij een Senseo-apparaat nooit (schoonmaak)azijn als ontkalker. Dit kan het apparaat onomkeerbaar beschadigen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Het belang van de juiste hoeveelheid koffiepads

Het correcte aantal koffiepads dat je gebruikt is essentieel voor het zetten van een ideale kop koffie. Voor één kopje koffie gebruik je één koffiepad, geplaatst in de enkele padhouder. Als je twee kopjes tegelijk wilt zetten, of een sterkere, grotere kop prefereert, gebruik dan twee pads tegelijkertijd met de dubbele padhouder. Het gebruik van de juiste hoeveelheid pads zorgt niet alleen voor de perfecte smaak en sterkte, maar voorkomt ook problemen zoals overlopen of zwakke koffie.

4. Wat te doen bij langzaam knipperende lichtjes

De Senseo heeft moeite met opwarmen met koude koffie tot gevolg… Bah! Dit los je op door de bedrading na te lopen:

 • Verwijder de stekker uit het contact.
 • Haal het waterreservoir van zijn plek.
 • Schroef de achterkant van de machine los met een kleine schroevendraaier.
 • Verwijder de achterkant van de machine.
 • Je ziet nu vier draden, deze horen allemaal met plastic omwikkeld te zijn.
 • Bij kapotte bedrading is het plastic weggesmolten.
 • Plak de kapotte bedrading aan elkaar met isolatietape.
 • Schroef het apparaat dicht, probleem opgelost!
Werkmiddelen zoals hamers en tangen op een pinbord

5. Senseo start niet

Heeft je Senseo meer opstartproblemen dan jij in de ochtend? Dan gaat er iets niet goed! Check in dit geval of de padhouder goed sluit en geen water doorlaat. 

Dit test je door op de vlotter onderin het waterreservoir te drukken. Dan kijk je of er water uit komt. Indien dit het geval is, dan is de machine intern kapot en kun je deze naar een reparateur brengen.

6. Er komt geen koffie uit de Senseo

Maakt de Senseo wel geluid, maar komt er geen koffie uit? Dat is vervelend! Vorige week dacht ik nog dat er een heerlijk kopje koffie klaarstond, want ik hoorde de machine het welbekende geluid maken. Helaas. Geen koffie.

Controleer de padhouder. Deze kan door vuil en aanslag verstopt raken. Prik simpelweg een gaatje in het midden om de doorstroom weer vrij te maken. Op deze manier kan de koffie weer doorlopen naar waar het hoort; jouw koffiebeker!

7. Mijn koffie is niet warm genoeg

Als je koffie niet heet genoeg is, controleer dan eerst of je Senseo-apparaat goed is opgewarmd; het duurt meestal 90 seconden. Voer regelmatig een ontkalkingscyclus uit, omdat kalkaanslag de temperatuur kan beïnvloeden.

Voorverwarm je kopje met heet water om het temperatuurverlies te minimaliseren. Als deze stappen het probleem niet oplossen, kan het zijn dat de thermostaat defect is en is het raadzaam contact op te nemen met de Senseo-klantenservice voor verdere ondersteuning. Je bereikt de klantenservice telefonisch op: 0900-2021177.

Koffie wordt ingeschonken

Waarom regelmatig onderhoud van je Senseo cruciaal is ⚠️

Goed onderhoud van je Senseo-apparaat is cruciaal en voorkomt problemen. Regelmatige reiniging voorkomt kalkopbouw die de waterstroom en temperatuur kan beïnvloeden, wat resulteert in een mindere koffiekwaliteit.

Het zorgt ook voor de hygiëne, verlengt de levensduur van het apparaat en zorgt ervoor dat het consistent presteert, zodat je elke keer weer van een perfect kopje koffie kunt genieten. Zonder goed onderhoud kunnen er storingen optreden, waardoor het apparaat uiteindelijk minder betrouwbaar wordt.

Conclusie

Inmiddels weet je alles van de Senseomachine en hoe je diverse problemen kunt oplossen. Begin altijd met een reset en voer daarna de andere opties uit

Is jouw Senseoprobleem opgelost? Wij hopen van wel! Je kunt het hieronder aan ons laten weten.

Was dit artikel behulpzaam?