Het is erg vervelend als het scherm van je tv vies is en je continue vettige plekken ziet. Zo kun je niet genieten van je favoriete film! Geen nood: ik leg je hieronder de beste manier om je tv-scherm schoon te maken uit. ✨

Dit heb je nodig

Er zijn speciale producten te koop om hardnekkige vlekken op het scherm mee te verwijderen, maar het is goedkoper om zelf schoonmaakmiddel te maken. Zelfs de beste tv krijg je hiermee schoon.

Het enige wat je nodig hebt, is azijn en water. Zitten er geen vlekken op je scherm, dan gebruik je alleen je microvezeldoekje. 

  • 2 microvezeldoekjes
  • Azijn
  • Water
  • Geduld
Kind Kijkt Tv In Woonkamer

Stap 1: Maak een mengsel van azijn en water

Maak een mengsel van water en azijn. Het maakt hier niet uit of je water warm of koud is. Gebruik voor de helft water en voor de helft azijn. Je hebt niet veel nodig, want je gebruikt het alleen voor hardnekkige vlekken. Een glas van 250 ml is vaak genoeg. 

Stap 2: Maak je scherm schoon

Zorg ervoor dat je tv uitstaat. Dit is niet alleen veiliger, maar je ziet beter wat je doet als je tv uitstaat. Gebruik als eerste het microvezeldoekje om je scherm mee schoon te maken. Wrijf zonder teveel druk te zetten over het scherm heen. 

Als je teveel druk zet, loop je het risico de pixels onherstelbaar te beschadigen. Op de randen van de tv kun je wat meer kracht zetten. Het zal je verbazen hoeveel stof zich hier verzamelt. Vergeet ook de achterkant van de tv niet terwijl je bezig bent!

Stap 3: Verwijder hardnekkige vlekken

Als je kinderen hebt, vind je continu vlekken op je tv. Ik zie mijn kinderen nooit aan de tv zitten, maar toch zitten er altijd vlekken op. Hoe deze op het scherm gekomen zijn is minder belangrijk dan hoe je ze er weer af krijgt!

Maak je microvezeldoekje vochtig met het mengsel van water en azijn wat je net gemaakt hebt. Zorg ervoor dat het doekje vochtig is, niet nat. Wring hem daarom uit voor gebruik.

Wrijf daarna voorzichtig over de vlek heen met de doek. Als de vlek weg is, wrijf je de plaats droog met een schoon, droog microvezeldoekje.

Tv Poetsen
Pas op!
This is a block of text. Double-click this text to edit it. Please don't change the font or font size. This will happen automatically on the front-end.

Conclusie

Hopelijk heb je dankzij de bovenstaande tips weer een stralend schoon tv-scherm. Heb je zelf nog tips of suggesties? Laat ze dan hieronder achter. We horen ook graag of het artikel je heeft geholpen. Hoe dan ook: bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?