Je gaat verhuizen en dat is behoorlijk stressen. Je wasmachine moet ook mee, maar hoe verhuis je je wasmachine nu op de meest eenvoudige manier? Je leest het hier.

#1 Verwijder al het water

Draai allereerst de waterkraan dicht. Vervolgens draai je de aanvoerslang bij de waterkraan los. Houd er rekening mee dat er nog water in de slang kan zitten, waardoor het een natte boel kan worden. Een emmer ernaast houden is dan ook een goed idee.

Verwijder de afvoerslang en maak deze leeg in de emmer. Het laatste restje water bevindt zich achter het filter. Draai deze los en laat het water ontsnappen. Een oude handdoek volstaat hier.

#2 De trommel vastzetten

Voordat je de wasmachine vervoert, zet je de trommel vast met transportbouten. Het is dan ook een goed idee om deze te bewaren wanneer de wasmachine bezorgd wordt. De transportbouten zorgen ervoor dat de trommel niet beschadigt tijdens het vervoer.

Kijk in de handleiding van je wasmachine om erachter te komen waar je de transportbouten precies vast zet. Dit kan bij elke wasmachine anders zijn. Vergeet ze niet na gebruik goed op te bergen.

#3 Rechtop vervoeren

Vervoer de wasmachine altijd rechtop en draag hem met twee mensen. Hierdoor komt er geen extra druk op de leidingen van je wasmachine te staan. Zelfs de beste wasmachines zijn enorm zwaar en een steekkarretje is zeker geen overbodige luxe.

Wanneer de wasmachine in de vrachtwagen of het busje staat, zorg er dan voor dat deze goed vast staat en niet kan schuiven tijdens het rijden. Je kunt de wasmachine eventueel in een deken wikkelen om beschadigingen te voorkomen.

#4 Opnieuw aansluiten

Wanneer je op de plaats van bestemming bent aangekomen, controleer je eerst of de route die je gaat lopen met je wasmachine helemaal vrij is. Je wilt niet struikelen wanneer je een zware wasmachine draagt. Heb je een steekkarretje, gebruik deze dan.

Wanneer de wasmachine op de juiste plaats staat, verwijder je de transportbouten. Berg ze goed op en sluit je wasmachine opnieuw aan. Controleer of de wasmachine waterpas staat. Klaar!

Conclusie

Hopelijk heeft dit artikel je goed uitgelegd hoe je het beste je wasmachine verhuist. Heb je nog tips? Laat het me dan zeker weten! Bedankt voor het lezen 👚👕

Was dit artikel behulpzaam?