Sinds de terroristische aanvallen in Amerika in 2001 is de veiligheid opgeschroefd en dit geldt met name voor vliegvelden. Zo wordt bijvoorbeeld bagage vaker en grondiger gecontroleerd bij aankomst en vertrek.

Dit wordt soms steeksproefgewijs gedaan, maar op andere vliegvelden worden alle koffers standaard geopend en gecontroleerd. De meeste mensen gebruiken een slot voor hun koffers en hier ontstond een probleem met de daarbij behorende klachten.

Overheidsinstellingen openden koffers en hadden geen andere keuze dan de sloten open te knippen. Hierbij werden de koffers vaak onherstelbaar beschadigd. Dit zorgde voor veel frustratie onder reizigers en kostte bovendien veel tijd.

De TSA, Transportation Security Administration, overziet de veiligheidsmaatregelen in de Verenigde Staten en heeft besloten een nieuw slot op de markt te brengen. Dit slot is met een masterkey te openen door het desbetreffende veiligheidspersoneel.

Hiermee wordt niet alleen tijd bespaard, maar ook sloten. Hoewel deze sloten alleen in de Verenigde Staten verplicht zijn, loop je overal ter wereld het risico dat het slot van je beste koffer wordt vernietigd. Heb je een TSA-slot, dan wordt de inhoud van je koffer zonder vervelende gevolgen gecontroleerd.

In het kort: wat is een TSA-slot?

TSA-sloten maken deel uit van een wereldwijd veiligheidssysteem dat passagiers in staat stelt hun bagage op slot te doen, terwijl de veiligheidsautoriteiten de bagage zonder schade kunnen inspecteren.

Hoe ziet een TSA-slot eruit?

TSA goedgekeurde sloten zijn er in allerlei verschillende stijlen en soorten: kabelsloten, cijfersloten, draaisloten en ga zo maar door. Je herkent een TSA gecertificeerd slot aan het speciale Travel Senty Logo. Bekijk het filmpje om het logo te zien.

Elk slot wat TSA goedgekeurd is, kan door overheidsinstellingen zonder problemen worden geopend. Het slot wordt geopend en opnieuw gesloten met een sleutel en niets raakt beschadigd.

Wat is het beste TSA-slot?

Helaas bestaat er geen 'beste' TSA-slot, want uiteindelijk hangt het er echt van af welke eigenschappen je in je slot zoekt. Hier komt natuurlijk ook persoonlijke voorkeur bij kijken. De ene persoon vindt een cijferslot fijn en de ander gebruikt liever een sleutel.

Hoe reset je een TSA-slot wanneer je de cijfercombinatie bent vergeten?

Als je de combinatie van je TSA-slot bent vergeten, is er om veiligheidsredenen helaas geen manier om je slot terug te zetten op de fabrieksinstellingen. Hoewel instanties wel een sleutel hebben om je slot te ontgrendelen, kun je die sleutel niet gebruiken om de combinatie op je slot opnieuw in te stellen als je de combinatie vergeten bent.

Het enige wat je kunt doen wanneer je de combinatie niet meer weet, is een nieuw slot kopen. Om te voorkomen dat je de combinatie van je TSA-slot vergeet, raden we je altijd aan je cijfercode ergens op te schrijven.

Een TSA-slot instellen

Allereerst stel je de code in op 000 of 0000. Druk op de knop, waardoor het slot opengaat. Nu druk je het pinnetje op het slot in met een paperclip of een ander scherp voorwerp. Terwijl je het pinnetje ingedrukt houdt, kies je de gewenste cijfercombinatie. Laat het pinnetje los en de nieuwe code is ingesteld.

Hieronder zie je in een filmpje hoe dit precies in zijn werk gaat.

Conclusie

Koffers zijn duur en wil je het liefst jaren blijven gebruiken. Een koffer met een TSA-slot is daarom een goed idee: deze kunnen overheidsinstellingen eenvoudig en zonder beschadigingen te veroorzaken openen. Heb je nog een goede tip of een vraag? Laat dan zeker een reactie achter! Bedankt voor het lezen. 🔐

Was dit artikel behulpzaam?