Ben je op zoek naar een ruime en stijlvolle oplossing voor je keuken? Amerikaanse koelkasten, bekend om hun groot formaat en geavanceerde functies, zijn een populaire keuze in veel huishoudens. In dit artikel help ik je de beste Amerikaanse koelkast te vinden.

Wat zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 2024?

Dit zijn de top 5 beste Amerikaanse koelkasten op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste Amerikaanse koelkasten van 2024

1. Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS

1. Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS

Belangrijke specificaties:

Ik ben dolenthousiast over de Bosch Counter-Depth Koelkast B36CT80SNS, een opmerkelijke toevoeging aan de Amerikaanse koelkastcategorie. Met nauwkeurige temperatuurregeling, slimme mogelijkheden en een ruim interieur is dit echt een topper. Het behoudt koude, gelijkmatige temperaturen in beide compartimenten en heeft slimme functies zoals aanpasbare groentelades en een derde vrieslade voor superieure organisatie. Met de Home Connect-functie kan ik de koelkast op afstand monitoren en bedienen, wat echt handig is. De VitaFresh®-technologie zorgt ervoor dat mijn eten tot wel 3x langer vers blijft door de controle van vochtigheid en temperatuur, terwijl het UltraClarityPro® Waterfilter meer dan 99,9% van de sedimenten, inclusief chloor en chloramine, verwijdert. De dual compressors bieden efficiënte koeling en voorkomen geuroverdracht tussen de koelkast en vriezer, wat Consumer Reports benadrukt.

Met zijn roestvrijstalen exterieur en goed georganiseerde interieur straalt deze koelkast tijdloze elegantie en high-end prestaties uit, waardoor het ideaal is voor wie zowel esthetiek als functionaliteit belangrijk vindt. Het roestvrijstalen achterpaneel draagt niet alleen bij aan het tijdloze design van de koelkast, maar maakt ook het schoonmaken gemakkelijk. De chiller-lade, uitgerust met aparte temperatuur- en vochtigheidsregeling, behoudt voedsel effectief, ondersteund door het vermogen van de FreshProtect-filter om ethyleengas te absorberen. De Bosch B36CT80SNS is ontworpen om vlak met het aanrechtblad te zitten voor een ingebouwde uitstraling, wat de algehele keukenesthetiek versterkt.

Hoewel de Bosch B36CT80SNS een scala aan indrukwekkende functies biedt, is het belangrijk op te merken dat de kleine vriezer voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn, zoals benadrukt door Reviewed. De vriezer had enkele temperatuurconsistentieproblemen, zoals vermeld in de review van USA Today. Echter, de top prestaties in temperatuurregeling en organisatie, evenals de geavanceerde technologie voor versheid en controle, maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige Amerikaanse koelkast.

In vergelijking met zijn tegenhangers wordt de Frigidaire Gallery FG4H2272UF genoemd als een vergelijkbaar alternatief door Reviewed, met extra functies zoals een dispenser in de deur en een flexlade. Ondertussen wordt de Frigidaire Gallery GRQC2255BF aanbevolen als alternatief voor degenen die prestaties boven Bosch's kenmerkende esthetiek stellen, volgens de review van USA Today.

Al met al is de Bosch Counter-Depth Koelkast B36CT80SNS een topper in de Amerikaanse koelkastcategorie, met nauwkeurige temperatuurregeling, slimme mogelijkheden en een goed georganiseerd interieur. Zijn geavanceerde technologie voor versheid en organisatie, in combinatie met zijn tijdloze design, maken het een uitstekende keuze voor consumenten met een veeleisende smaak. Hoewel de kleine vriezer en temperatuurconsistentieproblemen beperkingen kunnen zijn, positioneren de algehele prestaties en functies van de koelkast het als een uitstekende keuze voor degenen die willen investeren in een hoogwaardige, functierijke Amerikaanse koelkast.

Voordelen Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS
 • Precieze temperatuurregeling
Nadelen Bosch Counter-Depth Refrigerator B36CT80SNS
 • Kleine vriezer
 • Problemen met temperatuurconsistentie

2. Samsung T35F 27-inch FHD IPS

2. Samsung T35F 27-inch FHD IPS

Belangrijke specificaties:

De Samsung T35F 27-inch FHD IPS Monitor is een veelzijdige display die geschikt is voor een breed scala aan computertaken, van werk tot entertainment. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, LED-displaytechnologie en een contrastverhouding van 1000:1 biedt het een heldere en levendige visuele ervaring. De 72% NTSC-dekking zorgt voor een divers kleurengamma, waardoor de beeldkwaliteit wordt verbeterd voor verschillende gebruiksdoeleinden. De toevoeging van een IPS-paneel en W-LED-achtergrondverlichting, samen met kijkhoeken van 178°, tilt de kijkervaring naar een hoger niveau, waardoor er duidelijke en consistente beelden vanuit verschillende perspectieven te zien zijn.

Volgens de recensies biedt de monitor ergonomische functies zoals hoogteverstelling, draaihoeken en kantelhoeken, waardoor gebruikers hun kijkopstelling kunnen aanpassen voor verbeterd comfort. De connectiviteitsopties zijn divers en geschikt voor verschillende apparaten en opstellingen. Het ontbreken van een ingebouwde camerafunctionaliteit kan echter een beperking zijn voor gebruikers die geïntegreerde videomogelijkheden nodig hebben.

Een recensie benadrukt: "De Samsung T35F-monitor heeft een 22-inch plat display met een beeldverhouding van 16:9 en een IPS-paneeltype, waardoor het geschikt is voor werk, entertainment en algemene computertaken." Dit benadrukt de aanpasbaarheid van de monitor en positioneert het als een geschikte optie voor een breed scala aan gebruikers en activiteiten.

In vergelijking met eerdere modellen biedt de T35F 27-inch monitor een evolutie in beeldtechnologie, met verbeterde kleurendekking en verbeterde kijkhoeken. Het slanke ontwerp en lichte constructie maken het een praktische keuze voor verschillende opstellingen, of het nu voor werkplekken of entertainment hubs is.

In vergelijking met andere monitoren in dezelfde categorie valt de T35F 27-inch op door zijn brede kijkhoeken, levendige kleurweergave en ergonomische aanpasbaarheid. Het ontbreken van bepaalde details, zoals informatie over het energieverbruik en bedrijfsomstandigheden, kan echter potentiële kopers ertoe brengen om uitgebreide technische inzichten te zoeken.

Aangezien één recensie geen specifieke details geeft vanwege een verzoek om gegevensconsent, is het duidelijk dat de prestatiegegevens en technische specificaties van de monitor intrigerend zijn voor potentiële kopers. De veelzijdigheid en visuele kwaliteit van de monitor maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een display dat naadloos kan overschakelen tussen werk en entertainment. Het ontbreken van bepaalde technische details en geïntegreerde cameramogelijkheden kunnen echter beperkende factoren zijn voor sommige gebruikers. Met zijn levendige display en flexibele ontwerp biedt de Samsung T35F 27-inch FHD IPS Monitor een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige displayoplossing.

3. Haier HW80-B14959U1 - I-Pro Series

3. Haier HW80-B14959U1 - I-Pro Series

Belangrijke specificaties:

Ik ben verheugd om de Haier I-Pro Series 5 HW100-B14959U1 wasmachine te introduceren, een absolute must-have voor elk huishouden. Met een laadcapaciteit van 10 kg en een maximale centrifugesnelheid van 1400 RPM, biedt deze voorlader wasmachine een geweldige combinatie van capaciteit en prestaties. De tijdloze witte kleur past perfect in elke wasruimte, en met energie-efficiëntieklasse A is het ook nog eens milieuvriendelijk.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze wasmachine is het feit dat het uiterst stil is tijdens gebruik, wat een zegen is voor diegenen die het in een gedeelde leefruimte willen plaatsen. De ruime trommel biedt voldoende ruimte voor grote ladingen en de verschillende wasopties stellen je in staat om de was naar jouw specifieke behoeften te behandelen. De opfrisfunctie is een handige toevoeging, waarmee kleding binnen 15 minuten kan worden opgefrist. En laten we de startuitstel, het intuïtieve touchscreen en het elegante design niet vergeten, wat de algehele waarde nog verder verhoogt.

Deze wasmachine wordt ook geprezen om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. De wasprogramma's zijn niet alleen effectief in het schoonmaken van kleding, maar duren ook niet onnodig lang, waardoor het een tijdbesparende aanwinst is. Bovendien biedt de mogelijkheid om de wasmachine via een app te bedienen een ongekend niveau van gemak en flexibiliteit. De beschikbaarheid van maar liefst 60 wasprogramma's via de app en de optie om de wasmachine op afstand te starten, zijn functies die de gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen.

Hoewel de Haier I-Pro Series 5 HW100-B14959U1 wasmachine over het algemeen grote lof ontvangt, is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers geen enkel nadeel hebben ervaren. Dit illustreert de consistentie van de tevredenheid die deze wasmachine biedt. Kortom, deze wasmachine onderscheidt zich door zijn uitstekende prestaties, geavanceerde functies, en het vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van verschillende gebruikers. Met zijn stille werking, snelle programma's, ruime trommel en geavanceerde bedieningsopties, is de Haier I-Pro Series 5 HW100-B14959U1 wasmachine een excellente keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, betrouwbare wasoplossing. 🌟

4. Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR

4. Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR

Belangrijke specificaties:

De Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR is een opvallende Amerikaanse koelkast die futuristische technologie naadloos combineert met traditionele functies. Het 21,5-inch touchscreen, uitgerust met apps en inventarisbewakingscamera's, creëert een toegewijd keukenbeheercentrum, waardoor het een moderne en indrukwekkende slimme koelkast is. De koelkastcamera's stellen gebruikers in staat om de inhoud te controleren en vervaldatums bij te houden, terwijl de sleep-en-zet-klokken bijzonder handig zijn. Zoals CNET opmerkt, "Het 21,5-inch touchscreen maakt de Family Hub volledig gerealiseerd," wat een unieke gebruikerservaring biedt. Het ontwerp omvat alledaagse functies zoals een boodschappenlijst-app, whiteboard-app en kalender-app, waardoor het een gevoel van normaliteit behoudt te midden van zijn technologisch vooruitstrevende benadering. De verwachting voor soepele en responsieve aanraakbediening, vergelijkbaar met die op telefoons en tablets, wordt benadrukt, wat wijst op potentieel voor verbetering van de gebruikersinterface.

In vergelijking met zijn voorgangers, brengt de Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR een meer uitgebreide en interactieve benadering van slimme koeling met zich mee. De integratie van apps en camera's voor voorraadbeheer onderscheidt het van conventionele koelkasten en benadrukt zijn innovatieve karakter. De evolutie van eerdere modellen toont de toewijding van Samsung aan om de moderne keukenervaring te herdefiniëren, waarbij connectiviteit en functionaliteit als kernpijlers van de productevolutie worden benadrukt.

In de markt van Amerikaanse koelkasten onderscheidt de Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR zich door de naadloze integratie van slimme functies en traditionele functionaliteiten. Het grote 21,5-inch touchscreen onderscheidt het van de concurrentie en biedt een uniek keukenbeheercentrum. In een segment waar gebruikersinterface een cruciale rol speelt, zouden de aanraakbedieningen echter verder verfijnd moeten worden om de soepelheid en responsiviteit van mobiele apparaten te evenaren. Voor wie op zoek is naar een slimme koelkast die ook dienst doet als centrale hub voor keukenorganisatie, is de Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR een overtuigende keuze.

De Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR onderscheidt zich door de keukenervaring te herdefiniëren door innovatieve technologie naadloos te integreren in het dagelijks gebruik, waardoor het een overtuigende optie is voor huishoudens die van technologie houden. De integratie van apps, camera's en een groot touchscreen maakt het tot een multifunctioneel apparaat, ideaal voor gezinnen of individuen die op zoek zijn naar een verbonden oplossing voor de keuken. De aanraakbediening kan echter een leercurve vormen voor sommige gebruikers en zou baat kunnen hebben bij verbeterde responsiviteit. Zoals CNET opmerkt, "Het ontwerp is futuristisch, maar omvat ook traditionele functies," waardoor het veelzijdig is voor een breed scala aan gebruikers. Al met al biedt de Samsung Family Hub-koelkast RF27T5501SR een blik in de toekomst van keukenapparatuur, waardoor het een opmerkelijke toevoeging is aan elk modern huis.

Voordelen Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR
 • Naadloze integratie van slimme functies en traditionele functionaliteiten
 • Groot 21,5-inch touchscreen biedt een uniek keukencommandocentrum
 • Innovatieve technologie voor een verbonden keukenoplossing
Nadelen Samsung Family Hub Refrigerator RF27T5501SR
 • Touchbediening moet mogelijk verder worden verfijnd om de soepelheid van mobiele apparaten te evenaren

5. Whirlpool 24.5-Cubic-Foot 4-Door French Door

5. Whirlpool 24.5-Cubic-Foot 4-Door French Door

Belangrijke specificaties:

Ik ben helemaal weg van de Whirlpool 24.5-Cubic-Foot 4-Door French Door roestvrijstalen koelkast! Met zijn ruime ontwerp en geavanceerde functies is deze koelkast een echte topper. De strakke roestvrijstalen buitenkant voegt een vleugje elegantie toe aan elke keuken. En met de vierdeurs Franse deur is het organiseren van boodschappen een eitje. Een gebruiker zei: "De vierdeurs feature maakt het makkelijk om snel te vinden wat je nodig hebt."

Met een indrukwekkende capaciteit van 24.5 kubieke voet is er genoeg ruimte voor boodschappen, drankjes en restjes. De ingebouwde ijsmaker zorgt voor een constante voorraad ijs voor drankjes en feestjes. En dankzij de vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking blijft de koelkast er als nieuw uitzien met minimaal onderhoud. Een andere gebruiker merkte op: "De vingerafdrukbestendige eigenschap maakt echt een verschil qua onderhoud."

Deze koelkast biedt een perfecte balans tussen vorm en functie. Hij is vooruitstrevend op het gebied van koeltechnologie, met energiezuinige eigenschappen die voldoen aan moderne duurzaamheidsstandaarden. Deze koelkast onderscheidt zich door zijn verbeterde capaciteit en innovatieve organisatie-oplossingen. Het geavanceerde temperatuurbeheersysteem zorgt voor optimale voedselbewaring, wat perfect aansluit bij de wensen van de moderne consument voor versheid en langere houdbaarheid.

In vergelijking met concurrenten valt de Whirlpool 4-Door French Door koelkast op door zijn ruime capaciteit en gebruiksvriendelijke indeling. Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan specifieke kenmerken zoals slimme technologie of specifieke ontwerpesthetiek, blinkt deze koelkast uit als een allround optie voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare, ruime en visueel aantrekkelijke koelkast. Als een aanzienlijke opslagcapaciteit en een gebruiksvriendelijke indeling prioriteit hebben, is deze koelkast dé keuze.

De Whirlpool 24.5-Cubic-Foot 4-Door French Door roestvrijstalen koelkast schittert met zijn ruime interieur, verfijnde ontwerp en innovatieve functies. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat de ijsmaker soms lawaai kan maken. Ondanks dit, is de algehele prestatie en stijlvolle ontwerp maken het een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een Amerikaanse koelkast met een grote capaciteit die elegantie combineert met functionaliteit.

Voordelen Whirlpool 24.5-Cubic-Foot 4-Door French Door
 • Ruime capaciteit van 24,5 kubieke voet voor voldoende opslagruimte
 • Vierdeurs Frans deurontwerp verbetert toegankelijkheid en organisatie
 • Vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking voor eenvoudig onderhoud
Nadelen Whirlpool 24.5-Cubic-Foot 4-Door French Door
 • IJsdispenser kan soms lawaai maken

Hoe kies je de beste Amerikaanse koelkast?

Niet alle Amerikaanse koelkasten zijn hetzelfde. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij de aankoop van een Amerikaanse koelkast.

Afmetingen en opslagcapaciteit van een Amerikaanse koelkast

Bij het kiezen van een Amerikaanse koelkast is de opslagcapaciteit cruciaal. Overweeg de grootte van je huishouden en je opslagbehoeften. Grotere modellen bieden meer ruimte, maar zorg ervoor dat de afmetingen passen in je keuken. De juiste balans tussen capaciteit en grootte zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

Je nieuwe, beste koelkast ontvangen en deze vervolgens niet kunnen plaatsen waar je hem wilt is niet leuk! Nauwkeurig opmeten is daarom belangrijk.

Afmetingen

Als je overweegt een Amerikaanse koelkast aan te schaffen, is het belangrijk om de afmetingen en de benodigde ruimte in je keuken goed te begrijpen. Laten we dit stap voor stap doornemen.

Een standaard Amerikaanse koelkast is gemiddeld ongeveer 90 tot 100 cm breed, 170 tot 190 cm hoog, en 70 tot 80 cm diep. Deze afmetingen kunnen variëren afhankelijk van het model en de fabrikant.

Om een Amerikaanse koelkast comfortabel te plaatsen en te gebruiken, heb je meer ruimte nodig dan alleen de afmetingen van de koelkast zelf. Denk aan:

 • Ruimte voor opening van deuren. Zorg voor minimaal 5 cm extra ruimte aan beide zijden van de koelkast, zodat de deuren volledig kunnen openen. Dit is cruciaal voor het gemakkelijk in- en uitladen van eten.
 • Ruimte achter de koelkast. Laat ongeveer 5 tot 10 cm ruimte vrij aan de achterkant voor ventilatie. Dit helpt bij het efficiënt functioneren van de koelkast en voorkomt oververhitting.
 • Totale ruimte. Reken dus op een totale breedte van ongeveer 100 tot 110 cm en een diepte van 75 tot 90 cm voor de plaatsing van de koelkast.

Door deze afmetingen en ruimtevereisten in acht te nemen, zorg je ervoor dat je Amerikaanse koelkast perfect past in je keuken en optimaal functioneert. Meet je keuken zorgvuldig op en houd rekening met deze richtlijnen om risico's te minimaliseren.

Inhoud

Gezien het feit dat Amerikaanse koelkasten doorgaans erg groot zijn, behandel ik hier vooral hoeveel inhoud nodig is voor gezinnen van minstens vier personen. Naar mijn mening is een Amerikaanse koelkast voor een eenpersoons- of tweepersoonsgezin namelijk al snel overkill.

 • Voor een gezin van vier kies je een Amerikaanse koelkast van ongeveer 500 tot 600 liter. Ik adviseer dit, omdat je voldoende ruimte nodig hebt voor dagelijkse maaltijden, dranken, en wat extra ruimte voor grotere inkopen. Een koelkast van deze grootte biedt genoeg schapruimte en flexibiliteit voor jouw gezinsbehoeften. Denk aan de indeling: meerdere lades en verstelbare planken zijn essentieel voor een efficiënt gebruik.
 • Voor een gezin van zes ga je voor een model van minimaal 700 liter. Met zes personen in huis, heb je meer ruimte nodig voor etenswaren en dranken. Een grotere koelkast betekent ook dat je ruimte hebt voor maaltijdvoorbereidingen en het bewaren van restjes. Let op extra functies zoals een ijsdispenser of speciale vershoudzones, die kunnen bijdragen aan het gemak en de versheid van je producten.

Hoe minder onderhoud voor je Amerikaanse koelkast, hoe beter

Moderne Amerikaanse koelkasten bieden vaak No Frost-technologie, wat ijsvorming voorkomt. Dit zorgt voor een constante temperatuur en betere voedselbewaring. Low Frost is het (doorgaans goedkopere) alternatief, waarbij je wel nog zo nu en dan zelf je koelkast moet ontdooien, maar een stuk minder vaak dan bij een koelkast zonder deze technologie.

Regelmatig ontdooien is extra belangrijk als je koelkast deze technologie heeft, want het verlengt de levensduur van je koelkast. Wanneer er een laag ijs op het koelelement staat, werkt je koelkast veel harder om de vriezer op de juiste temperatuur te houden.

Hierdoor gaat het koelelement uiteindelijk stuk en je energierekening gaat omhoog. Het is bovendien niet milieuvriendelijk.1Milieucentraal (n.d.),'Energie besparen'

Overweeg ook functies als snelkoelen en snelvriezen voor extra gemak!

Slimme functies en connectiviteit in Amerikaanse koelkasten

Bij het kiezen van een Amerikaanse koelkast, is het belangrijk om de slimme functionaliteiten te overwegen die jouw keukenervaring kunnen verbeteren. Hier zijn de populairste en nuttigste slimme functies:

 1. Temperatuurbeheer op afstand. Via een app op je smartphone kun je de temperatuur van je koelkast aanpassen, waar je ook bent. Dit is handig als je bijvoorbeeld onderweg bent en de instellingen wilt wijzigen.
 2. Energiebeheer. Slimme koelkasten kunnen je helpen energie te besparen door hun gebruikspatronen te analyseren en zichzelf aan te passen voor optimale efficiëntie.
 3. Voedselbeheer systeem. Sommige modellen hebben ingebouwde camera's waarmee je de inhoud van je koelkast kunt bekijken zonder de deur te openen. Dit helpt niet alleen om energie te besparen, maar ook om je boodschappenlijstje bij te houden.
 4. Automatische water- en ijsdispenser. Deze functie zorgt voor gemakkelijke toegang tot gefilterd water en ijs, zonder dat je de koelkast hoeft te openen.
 5. Slimme meldingen. Ontvang meldingen op je telefoon als de deur van de koelkast open is gelaten of als er andere problemen zijn die je aandacht vereisen.

Door deze slimme functies te overwegen, kies je een koelkast die niet alleen je eten vers houdt, maar ook bijdraagt aan een efficiëntere en gemakkelijkere keukenervaring.

Wat is de beste Amerikaanse koelkast volgens de Consumentenbond?

De beste Amerikaanse koelkast volgens Consumentenbond is de Samsung RS68A884CSL. Deze koelkast onderscheidt zich door zijn ruime capaciteit en efficiënte indeling, waardoor je gemakkelijk grote hoeveelheden voedsel kunt opslaan en organiseren.

Hij is uitgerust met geavanceerde koeltechnologie die zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling, wat bijdraagt aan de versheid van je etenswaren. Bovendien is het energiezuinig en heeft het handige functies, zoals een water- en ijsdispenser.

Met zijn moderne design en gebruiksvriendelijke interface is de Samsung RS68A884CSL een topkeuze voor wie op zoek is naar kwaliteit en functionaliteit in een Amerikaanse koelkast.

Veelgestelde vragen over Amerikaanse koelkasten van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen