Ben je van plan om je oude behang te verwijderen en zoek je naar een efficiënte oplossing? De beste behangafstomer is je redder in nood, waarmee je snel en zonder veel moeite je muren klaarmaakt voor een nieuwe look.

In dit artikel ontdek je alles over behangafstomers: hoe ze werken, waarom ze een betere keuze zijn dan traditionele methoden, en tips voor het kiezen van het juiste model. Maak je klus gemakkelijker met de juiste gereedschappen en technieken.

Wat zijn de beste behangafstomers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste behangafstomers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste behangafstomers van 2024

1. Beste Wallpaper stripper: VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer

1. Beste Wallpaper stripper: VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer

Belangrijke specificaties:

Snoerlengte: 2 m
Ketelinhoud: 4.50 l
Gebruikstijd: 70 minuut
Lengte slang: 4 m

De VONROC Behangafstomer is echt een krachtpatser en een handig apparaat om behang af te stomen. Met mijn vermogen van 2000W is geen enkel behang veilig, of je nu een klein kamertje of een heel huis moet behangen. Wat mij zo bijzonder maakt, is dat ik geen milieuonvriendelijke chemicaliën nodig heb. Alleen water is genoeg om het behang los te stomen. Met mij in de ene hand en een behangkrabber in de andere, kun je in slechts 15-20 seconden een plek stomen en het losgeweekte behang gemakkelijk verwijderen.

Een van mijn belangrijkste voordelen is mijn prijs. Ik ben namelijk bijna net zo duur als het huren van een vergelijkbaar apparaat. Waarom zou je huren als je mij kunt bezitten en veel meer behang kunt verwijderen? Ik ben dus een kosteneffectieve keuze.

Ik besta uit vier delen. Ik heb een waterreservoir van 4.5 liter, waarmee je ongeveer 75 minuten kunt werken op een volle tank. Ik werk op stroom en kom met een 2 meter lange rubberen kabel, zodat je lekker veel bewegingsvrijheid hebt. Mijn stoomslang is 3.5 meter lang en verbindt het waterreservoir met mijn stoomplaat. Door die lange slang heb je alle ruimte om lekker te klussen. Mijn stoomplaat heeft een handvat, zodat je 'm gemakkelijk over het behang kunt bewegen.

Mijn gebruikers zijn ontzettend tevreden over mij. Ze zijn blij met hoe handelbaar en van hoge kwaliteit ik ben. Ik lig lekker in de hand en ben makkelijk in gebruik. Ze hebben geen enkel minpuntje kunnen ontdekken.

Een gebruiker zegt dat het behang er super makkelijk af gaat en dat ik van goede kwaliteit ben voor een paar tientjes. Een andere gebruiker noemt mij behulpzaam en een absolute aanrader. Ze hebben hun hele appartement met mij gedaan en waren blij met hoe snel het ging. Een gebruiker merkt op dat ik goed werk en betaalbaar ben.

Hoewel ik over het algemeen positieve beoordelingen krijg, zijn er niet genoeg reviews om eventuele nadelen te ontdekken. Maar het lijkt erop dat ik erg goed ben in het verwijderen van behang en dat ik makkelijk te gebruiken ben.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor iedereen die behang wil verwijderen zonder het gebruik van milieuonvriendelijke chemicaliën. Ik ben van goede kwaliteit, makkelijk te gebruiken en betaalbaar. Een kosteneffectieve oplossing voor het verwijderen van behang, zoals mijn gebruikers bevestigen.

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer
 • Kosteneffectieve keuze
 • Goede kwaliteit en handelbaarheid
 • Verwijdert behang zonder het gebruik van milieuonvriendelijke chemicaliën

2. VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer 2300W

2. VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer 2300W

Belangrijke specificaties:

Snoerlengte: 4 m
Ketelinhoud: 5 l
Gebruikstijd: 70 minuut
Lengte slang: 4 m

De VONROC Behangafstomer is echt een geweldige aankoop als je behang wilt verwijderen. Met mijn vermogen van 2300W en mijn watertank van 4,5 liter kan ik indrukwekkend lang stomen - wel 70 minuten! Dat betekent dat je zonder onderbrekingen behang kunt verwijderen. En met mijn 4 meter lange slang heb je genoeg bewegingsruimte, terwijl mijn handige krabber het verwijderen van behang supermakkelijk maakt.

Mijn gebruikers zijn echt tevreden met mijn prestaties. Ik doe gewoon wat ik moet doen en heb geen enkel probleem met het verwijderen van oud behang. Soms kan het bijvullen van mijn watertank even duren, maar je kunt ook gewoon warm kraanwater gebruiken om sneller weer aan de slag te kunnen. Met een volle watertank kun je ongeveer 1,5 uur stomen - genoeg voor de meeste klusjes!

Wat echt opvalt aan mij is mijn solide bouwkwaliteit. Ik zit goed in elkaar en mijn 4 meter lange slang met draaiverbindingen raakt niet snel in de knoop. Dat betekent dat je me zonder problemen kunt gebruiken. Mijn lange slang wordt ook als handig ervaren, omdat ik veilig op de grond kan blijven staan.

Hoewel ik geen specifieke nadelen heb, is het belangrijk om te weten dat de ruimte vochtig kan worden als je met mij werkt. Het is dus verstandig om je meubels en vloeren goed af te dekken. Ook is het slim om niet te grote oppervlakken in één keer te stomen, omdat het vocht anders kan verdampen voordat het behang helemaal loskomt. En vergeet niet het losgeweekte behang niet te lang te laten liggen, want anders kan de lijm weer hard worden en gaan plakken.

Al met al ben ik gewoon een krachtig en praktisch apparaat om behang te verwijderen. Met mijn indrukwekkende stoomtijd, lange slang en handige krabber maak ik behang verwijderen een stuk makkelijker voor je. Mijn solide bouwkwaliteit en handige functies zorgen voor een positieve ervaring. Hoewel ik geen specifieke nadelen heb, is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van mij.

Voordelen VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer 2300W
 • Uitstekende prestaties bij het verwijderen van behang
 • Indrukwekkende stoomtijd van 70 minuten
 • Degelijke bouwkwaliteit en handige functies
Nadelen VONROC TOOLS VONROC Behangafstomer 2300W
 • Kan de ruimte vochtig maken, dus voorzorgsmaatregelen zijn nodig
 • Niet geschikt voor het verwijderen van grote oppervlakken in één keer
 • Losgewerkt behang niet te lang laten liggen om verharding van de lijm te voorkomen

3. Powerplus elektrische behangafstomer - 2000W

3. Powerplus elektrische behangafstomer - 2000W

Belangrijke specificaties:

Snoerlengte: 3 m
Ketelinhoud: 4.50 l
Gebruikstijd: 70 minuut
Lengte slang: 4 m

Ik ben enthousiast om de Powerplus elektrische behangafstomer aan te bevelen, een onmisbaar gereedschap voor moeiteloze behangklussen. Met een krachtig nominaal vermogen van 2000 W en een indrukwekkende tankcapaciteit van 4,5 L, maakt dit apparaat behang verwijderen snel en gemakkelijk. Dankzij de stoomfunctie is schrapen en weken verleden tijd, en met 90 minuten werktijd kun je grote oppervlakken in één keer aanpakken.

De behangafstomer is ontworpen voor gemak en flexibiliteit. Met een royale watertank kun je tot 90 minuten ononderbroken werken, en met een brede stoomplaat en lange stoomslang kun je zelfs hoge muren bereiken. Het veiligheidsventiel zorgt voor gemoedsrust door de druk binnen veilige niveaus te houden.

Technisch gezien is dit apparaat tot in de puntjes doordacht. Met de juiste diameter slang en lengte stroomkabel heb je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan is inbegrepen in de verpakking, dus je kunt meteen beginnen.

Of je nu een doe-het-zelver of een professional bent, deze behangafstomer is een waardevolle toevoeging aan je gereedschapscollectie. De efficiënte prestaties, gebruiksgemak en veiligheidskenmerken stellen de Powerplus behangafstomer boven de rest.

Hoewel het lekken van heet water uit de stoomplaat een punt van zorg kan zijn, blijft de Powerplus elektrische behangafstomer een indrukwekkend apparaat dat uitblinkt in prestaties en gebruiksgemak. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor allerlei behangverwijderingsklussen. 🛠️

Voordelen Powerplus elektrische behangafstomer - 2000W
 • Krachtig nominaal vermogen van 2000 W
 • Grote tankcapaciteit van 4,5 L voor 90 minuten werktijd
 • Flexibel en gebruiksvriendelijk ontwerp met veiligheidskenmerken
Nadelen Powerplus elektrische behangafstomer - 2000W
 • Mogelijk lekken van heet water uit de stoomplaat

4. Profeco behangafstomer 2300W - 4,5

4. Profeco behangafstomer 2300W - 4,5

Belangrijke specificaties:

Snoerlengte: 3.50 m
Ketelinhoud: 4.50 l
Gebruikstijd: 80 minuut
Lengte slang: 3.5 m

Recensie: Profeco behangafstomer 2300W - 4,5 liter watertank en 3,5 meter stoomslang

Ik ben dol op de Profeco behangafstomer! Dit krachtige en handige apparaat is perfect om behang van muren te verwijderen. Met een grote watertank van 4,5 liter en een stoomslang van 3,5 meter, is dit apparaat goed uitgerust om behanglijm los te maken en behangstroken en -resten moeiteloos van de muur te verwijderen.

Een van de geweldige voordelen van de Profeco behangafstomer is dat het gewoon werkt met kraanwater, dus er zijn geen schadelijke chemicaliën nodig. Dat maakt dit apparaat niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veilig in gebruik. De stoomslang is voorzien van warmte-isolatie, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hete oppervlakken.

Met een krachtige 2300W motor produceert de behangafstomer een sterke stoomafgifte waarmee het behang makkelijk loskomt. En met de stoomplaat met geïntegreerd handvat kun je de stoom eenvoudig en veilig over het behang leiden.

Dit apparaat is ook perfect voor hoge muren in combinatie met een trap of ladder, dankzij de 3,5 meter lange stoomslang. Dat zorgt voor extra flexibiliteit en gemak tijdens het behangen.

De Profeco behangafstomer wordt geleverd met een handleiding in meerdere talen en heeft een garantie van 1 jaar. En weet je wat? Het product wordt verpakt in een milieuvriendelijke verpakking, waardoor we maar liefst 80% aan verpakkingsmaterialen besparen. Voor elk verkocht product planten we een boom en compenseren we CO2-uitstoot, waardoor we bijdragen aan een duurzame levenscyclus van het product.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Gebruikers prijzen de efficiëntie van het apparaat, waarbij een wand in slechts 1,5 uur schoon kan worden gemaakt. Ze benadrukken ook de veiligheid van het apparaat, hoewel er wel een verschil van mening is over de warmte van de slang.

Een gebruiker merkt op dat de slang wel erg warm wordt, maar over het algemeen vinden gebruikers de Profeco behangafstomer goed werken. Het gebruik van stoom maakt het proces van behang verwijderen veel sneller, wat tijd bespaart.

Alles bij elkaar genomen is de Profeco behangafstomer een betrouwbaar en efficiënt apparaat om behang te verwijderen. Het is veilig in gebruik, milieuvriendelijk en biedt voldoende kracht en flexibiliteit om aan jouw behoeften te voldoen. Hoewel er wat opmerkingen zijn over de warmte van de slang, lijkt dit geen algemeen probleem te zijn. Kortom, de Profeco behangafstomer is een goede aankoop, zeker gezien de prijs. 😊

Voordelen Profeco behangafstomer 2300W - 4,5
 • Krachtig en handzaam apparaat
 • Werkt op kraanwater, geen schadelijke chemicaliën nodig
 • Milieuvriendelijk en veilig in gebruik
Nadelen Profeco behangafstomer 2300W - 4,5
 • Slang kan erg warm worden

5. Powerplus POWX3400 Behangafstomer 2300W 4,5L

5. Powerplus POWX3400 Behangafstomer 2300W 4,5L

Belangrijke specificaties:

Snoerlengte: 3 m
Ketelinhoud: 4.50 l
Gebruikstijd: 70 minuut
Lengte slang: 4 m

Ik ben de Powerplus POWX3400 Behangafstomer, en ik ben hier om behangverwijdering een fluitje van een cent te maken. Met mijn krachtige 1900 - 2300W vermogen en een royale 4,5 liter watertank, kan ik maar liefst 70 minuten lang ononderbroken werken. Mijn 4 meter lange slang geeft je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt, zelfs bij hoge muren. En alsof dat nog niet genoeg is, kom ik ook met twee stoomplaten die je kunt aanpassen aan de omvang van je klus.

Een van mijn troeven is mijn grote watertank, waardoor je urenlang kunt werken zonder de tank steeds bij te vullen. En met mijn lange slang hoef je je geen zorgen te maken over beperkte bewegingsruimte. Mijn veiligheidsventiel zorgt ervoor dat de druk altijd onder controle blijft, waardoor veiligheid voorop staat. En dankzij mijn optimale warmteverdeling hoef je je geen zorgen te maken over oververhitting. Met mijn grote en kleine stoomplaat ben ik klaar voor elke klus die op mijn pad komt.

Ik kom compleet met een stoomslang, een stoomplaat en een handige handleiding. En alsof dat nog niet genoeg is, geef ik je ook nog eens 3 jaar garantie. Want ik sta achter mijn kwaliteit en prestaties.

Helaas zijn er enkele gebruikerservaringen die wijzen op mogelijke kwaliteitsproblemen. Een gebruiker merkte op dat de machine na enkele minuten steeds uitschakelde en dat de kwaliteit niet op kan tegen die van een Black & Decker behangafstomer. Dit kan duiden op een minder goede afwerking van mijn kant.

Maar er zijn ook positieve ervaringen van gebruikers. Een gebruiker meldde dat het behang gemakkelijk loskwam en dat ik goed presteerde. Tot nu toe zijn er geen negatieve punten ontdekt.

Over het algemeen ben ik een handige tool voor behangverwijdering. Met mijn grote watertank, lange slang en verschillende stoomplaten bied ik alles wat je nodig hebt om behang snel en gemakkelijk te verwijderen. Maar let wel op de mogelijke kwaliteitsproblemen die sommige gebruikers hebben ervaren. Dus weeg deze afweging zorgvuldig af voordat je besluit mij aan te schaffen.

Voordelen Powerplus POWX3400 Behangafstomer 2300W 4,5L
 • Grote watertank waardoor langdurig werken mogelijk is zonder bijvullen
 • Lange slang zorgt voor een grote actieradius
 • Verschillende stoomplaten om aan te passen aan de klus
Nadelen Powerplus POWX3400 Behangafstomer 2300W 4,5L
 • Mogelijke kwaliteitsproblemen, zoals het afschakelen en lichte kwaliteit in vergelijking met andere merken

Hoe kies je de beste behangafstomer?

Er zijn meerdere manieren om oud behang te verwijderen, maar met een goede behangafstomer gaat het toch wel het snelste. Niet elke behangafstomer is echter hetzelfde. Wel hebben ze allemaal dezelfde doelstelling: tijd besparen en eenvoudig behang afstomen.

Gebruikstijd

Hoe ruimer de watertank is, hoe langer je de behangafstomer gebruikt. De gebruikstijd draagt vooral bij aan het gebruiksgemak. Het is nogal onpraktisch als je elke vijftien minuten de tank bij moet vullen.

Met een tank van ongeveer vijf liter doe je gemiddeld 70 minuten, maar dit hangt af van hoeveel stoom er wordt gebruikt.

Snoerlengte

Hoe langer het snoer, hoe beter. Het is handig wanneer je aan een enkel stopcontact genoeg hebt. Hierdoor heb je geen verlengkabel nodig en kun je overal bij. Een snoer van ongeveer drie meter is daarom wenselijk.

⚠️ Heet, heter, heetst!

Wees voorzichtig wanneer je behang verwijdert met een behangafstomer. Het stoom kan je handen en zelfs je armen verbranden. Draag daarom altijd hitte-bestendige handschoenen en lange mouwen.

Lengte van de slang

De lengte van de stoomslang is ook belangrijk voor gebruiksgemak. Een langere slang, idealiter rond de 3 meter, geeft je meer bewegingsvrijheid en bereik, waardoor je gemakkelijker grote of moeilijk bereikbare oppervlakken kunt behandelen.

Veiligheidsfuncties

Een behangafstomer werkt ongeveer hetzelfde als een waterkoker. Veiligheidsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging, zijn essentieel voor een veilige werking. Deze functie voorkomt dat het apparaat te heet wordt, wat het risico op ongelukken vermindert. Zo kun je met een gerust hart werken, wetende dat je behangafstomer ontworpen is met jouw veiligheid in gedachten.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste behangafstomer?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste behangafstomer is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over behangafstomers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?