Ben je op zoek naar het beste campingbedje voor je kleintje, zodat je zorgeloos kunt reizen en overnachten? Een goed campingbedje combineert comfort voor je kind met gemak voor jou.

In dit artikel ontdek je waar je op let bij het kiezen van een campingbedje, van opzetgemak tot veiligheid. Vind het perfecte bedje dat zowel praktisch is voor onderweg als comfortabel en veilig voor je kind.

Wat zijn de beste campingbedjes van 2024?

Dit zijn de top 5 beste campingbedjes op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste campingbedjes van 2024

1. Beste campingbedje: Coleman Pack-Away Camping Cot

1. Beste campingbedje: Coleman Pack-Away Camping Cot

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Coleman Pack-Away Camping Cot, die lof heeft gekregen voor zijn veelzijdigheid en duurzaamheid tijdens het kamperen, en een comfortabele en gemakkelijke opstelling biedt. Dankzij het verstelbare ontwerp kan ik zitten, liggen en slapen, en het wordt geleverd met een verwijderbare bijzettafel en een bekerhouder. Met een stevig stalen frame dat tot 136 kg kan dragen en personen tot 1 meter 98 lang kan accommoderen, is deze stretcher een topkeuze voor kampeerders die comfort en gemak zoeken.

Het opvallende kenmerk van deze stretcher is hoe gemakkelijk hij op te zetten is, met een indrukwekkende score van 8,0/10 in deze categorie. Volgens OutdoorGearLab staat hij op #1 qua gemak van opzetten en duurzaamheid onder vergelijkbare producten. Hij wordt geprezen om zijn constructie uit één stuk en comfort, met voldoende ruimte en een handige bijzettafel en bekerhouder. Het is echter belangrijk om op te merken dat de stretcher kan instorten als hij wordt gesleept en niet geschikt is om mee te backpacken, zoals in de recensies benadrukt wordt.

In vergelijking met zijn tegenhangers steekt de Coleman Pack-Away Cot uit boven de concurrentie op het gebied van comfort en gemak. Terwijl de KingCamp Folding Deluxe wordt geprezen om zijn ongelooflijke eenvoud bij het opzetten en afbreken, schiet hij tekort op het gebied van duurzaamheid en comfort. Aan de andere kant functioneert de Coleman Converta Folding Cot zowel als stretcher als als ligstoel, maar is hij minder draagbaar en heeft een lager gewichtslimiet.

Met zijn ruime kampeermogelijkheden, comfort en handige functies komt de Coleman Pack-Away Camping Cot naar voren als het beste budgetproduct voor kamperen. Hij blinkt uit in het bieden van een comfortabele en handige kampeerervaring, hoewel hij vanwege zijn gewicht en inklapbare frame niet geschikt is voor backpacken. Als draagbaarheid en gewichtslimiet geen primaire zorgen zijn, biedt deze stretcher een ongeëvenaarde kampeerervaring met zijn stevige constructie en gebruiksvriendelijk ontwerp.

Voordelen Coleman Pack-Away Camping Cot
 • Veelzijdig en duurzaam voor kamperen
 • Comfortabel en gemakkelijk op te zetten
 • Verstelbaar ontwerp voor zitten, liggen en slapen
Nadelen Coleman Pack-Away Camping Cot
 • Kan inzakken als het wordt gesleept
 • Niet geschikt voor backpacken

2. Uitgestrekte slaapruimte: Teton Sports Outfitter XXL

De Teton Sports Outfitter XXL Camping Cot is een robuuste optie die een ruim slaapoppervlak biedt, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die ruimte en duurzaamheid prioriteren. Met een draagvermogen van 600 pond onderscheidt deze stretcher zich door zijn royale slaapruimte en comfortabel ontwerp. Zoals opgemerkt door Outdoor Gear Lab, "De stretcher wordt geprezen om zijn ruime slaapruimte en comfort," waardoor het geschikt is voor kampeerders die op zoek zijn naar een ruim en stevig slaapplatform. Echter, de omvang en moeilijke draagbaarheid worden genoemd als nadelen, waarbij de afweging tussen grootte en mobiliteit wordt benadrukt. Hoewel het ruime slaapruimte biedt, is het misschien niet de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar gemakkelijke draagbaarheid.

In vergelijking met soortgelijke producten wordt de Teton Sports Outfitter XXL erkend voor het bieden van meer dan voldoende slaapruimte, maar wordt ook beschouwd als omvangrijk en onhandig om te dragen, zoals benadrukt door zijn bewonderenswaardige duurzaamheid. Dit maakt het een uitstekende optie voor degenen die comfort en stevigheid waarderen boven gemak van vervoer. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met hun specifieke behoeften, aangezien het voor sommige kampeerders als overbodig kan worden beschouwd, aangezien het meer geschikt is voor mensen die ruime slaapruimte en duurzaamheid prioriteren.

Bij het vergelijken met andere kampeerstretchers op de markt, valt de Teton Sports Outfitter XXL op door zijn royale slaapruimte en draagvermogen. Het concurreert echter met de uitdaging van draagbaarheid en omvang. In tegenstelling hiermee biedt de Coleman ComfortSmart Cot, die wordt erkend als de beste algehele kampeerstretcher, een comfortabel en stabiel slaapplatform, gericht op mensen die op zoek zijn naar comfort en ruimte. Aan de andere kant benadrukt de Coleman Trailhead II Cot, die wordt onderscheiden als de beste budget kampeerstretcher, betaalbaarheid, eenvoud en lichtgewicht, gericht op mensen die een meer budgetvriendelijke en draagbare optie zoeken.

Samengevat excelleert de Teton Sports Outfitter XXL Camping Cot in het bieden van een ruim en duurzaam slaapplatform, waardoor het een geschikte keuze is voor kampeerders die comfort en stevigheid prioriteren. Echter, de omvang en moeilijke draagbaarheid kunnen beperkingen opleveren voor sommige gebruikers. Zoals treffend beschreven door GearJunkie, "Het is ideaal voor degenen die ruime slaapruimte en duurzaamheid prioriteren, maar is misschien niet geschikt voor mensen die gemakkelijke draagbaarheid zoeken." Daarom moeten potentiële kopers hun specifieke kampeerbehoeften en voorkeuren overwegen voordat ze een beslissing nemen.

Voordelen Teton Sports Outfitter XXL
 • Ruim slaapoppervlak
 • Grote draagcapaciteit
 • Comfortabel ontwerp
Nadelen Teton Sports Outfitter XXL
 • Omvangrijkheid
 • Uitdagende draagbaarheid

3. Gewatteerd voor optimaal comfort: Coleman ComfortSmart

De Coleman ComfortSmart kampeerbed is mijn favoriete keuze voor wie comfort belangrijk vindt tijdens buitenavonturen. Dit kampeerbed valt op door zijn uitzonderlijk comfort en gemak. Het wordt geleverd met een matras, wat zorgt voor een zachte ondergrond voor een goede nachtrust, waardoor het het "beste budgetproduct voor optimaal comfort" is. Volgens OutdoorGearLab heeft dit bed een Top Pick award gewonnen voor zijn comfort en wordt het sterk aanbevolen voor gebruikers die deze functie belangrijk vinden.

Het bed wordt ook geprezen om hoe makkelijk het op te zetten is, waardoor het een zorgeloze ervaring biedt. Het is echter vermeldenswaardig dat de Coleman ComfortSmart kampeerbed aan de zwaardere kant is en misschien niet ideaal is voor backpacken of lange afstanden vanwege zijn gewicht en omvang. Zoals benadrukt wordt in de review, "Als comfort jouw hoogste prioriteit heeft en je het niet ver van de auto hoeft te dragen, dan is dit bed een geweldige optie."

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Coleman ComfortSmart kampeerbed zich door zijn nadruk op comfort, waardoor het een uitstekende keuze is voor kamperen met de auto of kortere afstanden. Het geïntegreerde matras maakt het anders dan andere kampeerbedden, met een meer zachte en gezellige slaapoppervlak. Echter, de omvang en het gewicht kunnen beperkingen opleggen voor wie op zoek is naar een zeer draagbare optie voor langere buitenreizen.

Als je op zoek bent naar een kampeerbed dat comfort prioriteert en het niet erg vindt dat het wat zwaarder is voor kortere trips, dan is de Coleman ComfortSmart een uitstekende keuze. Maar als draagbaarheid een grote zorg is, vooral voor backpacken of lange wandelingen, dan zijn andere opties die lichtgewicht en compact zijn wellicht meer geschikt.

Samengevat blinkt de Coleman ComfortSmart kampeerbed uit in het bieden van een zacht en comfortabel slaapoppervlak, waardoor het ideaal is voor kamperen met de auto of korte afstanden. Het gemak van opzetten voegt hier nog aan toe, maar de omvang kan de geschiktheid beperken voor ruigere buitenexcursies. Zoals de review van OutdoorGearLab opmerkt, "Als comfort jouw hoogste prioriteit is, dan is dit bed een geweldige optie."

Voordelen Coleman ComfortSmart
 • Uitzonderlijk comfort en gemak met geïntegreerd matras voor een goede nachtrust
 • Makkelijk op te zetten, biedt een probleemloze ervaring
Nadelen Coleman ComfortSmart
 • Aan de zwaardere kant en niet ideaal voor backpacken of lange afstanden vanwege het gewicht en de omvang

4. Coleman Trailhead II

4. Coleman Trailhead II

Belangrijke specificaties:

De Coleman Trailhead II Camping Cot is een budgetvriendelijke optie die het best geschikt is voor individuen onder de 6 voet lang. Met een stevig stalen frame kan het tot 300 lbs dragen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor kamperen en onverwacht slapen. Zoals één recensie opmerkt, "eenmaal in elkaar gezet, is het bed stevig en betrouwbaar." De opstelling kan aanvankelijk uitdagend zijn, maar de duurzaamheid ervan is prijzenswaardig. Het toevoegen van een luchtmatras of schuimmatras kan het comfort verbeteren, met name voor rugslapers en langere individuen. Het is echter vermeldenswaardig dat de gepubliceerde breedte niet nauwkeurig de werkelijke slaapruimte weergeeft, die ongeveer 30 inch bedraagt. Deze discrepantie moet in overweging worden genomen bij het beoordelen van de geschiktheid ervan.

In de wereld van kampeerbedden valt de Coleman Trailhead II op als een betrouwbare, budgetvriendelijke optie. De gids van Ebony Roberts voor de beste kampeerbedden bevat verschillende categorieën, maar de Coleman Trailhead II past als een "beste (goedkope) kampeerbed". De betaalbaarheid ervan, in combinatie met zijn stevige constructie en draagvermogen, plaatst het gunstig op de markt. Niettemin onderscheiden de beperkingen voor langere individuen het van andere modellen. Zoals een gebruiker terecht opmerkt, "niet geschikt voor iedereen, vooral niet voor mensen langer dan 6 voet."

In vergelijking met andere kampeerbedden ligt het verkoopargument van de Coleman Trailhead II in zijn betaalbaarheid en betrouwbare constructie. Hoewel het misschien niet de extra grote slaapruimte of het laag-profiel ontwerp van andere bedden biedt, ligt zijn kracht in het zijn van een budgetvriendelijke, stevige optie voor individuen onder de 6 voet lang. Ondanks zijn beperkingen is de populariteit ervan voor kamperen en onverwacht slapen een getuigenis van zijn praktische toepasbaarheid. Zoals een recensent het verwoordt, "het is een populaire keuze voor kamperen en onverwacht slapen."

Kortom, de Coleman Trailhead II Camping Cot is een praktische keuze voor individuen die op zoek zijn naar een betaalbaar en betrouwbaar kampeerbed, met name als ze onder de 6 voet lang zijn. Zijn stevige stalen frame en draagvermogen maken het geschikt voor verschillende buitenomgevingen. De beperkingen in lengte en slaapruimte breedte kunnen echter niet tegemoetkomen aan langere individuen of degenen die op zoek zijn naar een ruimere slaapoppervlakte. Daarom, terwijl het uitblinkt als een budgetvriendelijke optie, moeten potentiële kopers hun specifieke lengte- en ruimtevereisten in overweging nemen voordat ze een aankoop doen.

Voordelen Coleman Trailhead II
 • Betaalbare en budgetvriendelijke optie
 • Stevig stalen frame met een draagvermogen van 300 lbs
 • Praktisch voor kamperen en spontane slaapsituaties
Nadelen Coleman Trailhead II
 • Niet geschikt voor personen langer dan 6 voet
 • Gepubliceerde breedte weerspiegelt niet nauwkeurig de werkelijke slaapruimtebreedte
 • Uitdagend opzetproces en kan extra comfortverbeteringen vereisen

5. Coleman Camping Air Mattress Cot

5. Coleman Camping Air Mattress Cot

Belangrijke specificaties:

De Coleman Camping Luchtbed Cot is een topper in de categorie campingbedden, met een mix van comfort, gemak en duurzaamheid die het een aantrekkelijke keuze maakt voor kamperen en logees. Dankzij het ComfortStrong Coil System biedt het een stevig en ondersteunend slaapoppervlak, terwijl het AirTight systeem met Double Lock ventiel lekkage voorkomt, een veelvoorkomende zorg bij luchtbedden. Het stevige stalen bed kan tot 136 kg dragen en is geschikt voor personen tot 183 cm lang, waardoor het een betrouwbare slaapoplossing is voor verschillende gebruikers.

Het geïntegreerde zijtafeltje met bekerhouder voegt een vleugje gemak toe, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd door een plek te bieden voor persoonlijke spullen of drankjes. De compacte inklapbare vormgeving en meegeleverde draagtas maken het eenvoudig te vervoeren en op te bergen, ideaal voor kampeerders en buitenliefhebbers op zoek naar een draagbare slaapoplossing. Het product heeft een hoge waardering van 4,4 van de 5 sterren gekregen in een groot aantal klantbeoordelingen, wat de populariteit en positieve ontvangst benadrukt.

Volgens Outdoor Gear Lab wordt het Coleman Pack-Away Cot, dat deel uitmaakt van dezelfde serie, beoordeeld als het beste algehele campingbed. Het biedt voldoende ruimte, comfort en een handig zijtafeltje en bekerhouder, waardoor de reputatie van het merk als leverancier van kwalitatieve outdoorbenodigdheden verder wordt versterkt. De Coleman Camping Luchtbed Cot kost $150,99 op Amazon, waardoor het een concurrerende optie is op de markt.

In vergelijking met campingbedden en luchtbedden blinkt dit product uit als een veelzijdige en draagbare slaapoplossing, waarbij wordt ingespeeld op de behoefte aan comfort en gemak bij het opzetten tijdens kampeertochten. De Coleman Camping Luchtbed Cot combineert de voordelen van een luchtbed met het gemak van een bed, waardoor het een overtuigend alternatief biedt voor traditionele slaapregelingen in buitenomgevingen.

Ondanks zijn sterke punten is de Coleman Camping Luchtbed Cot misschien niet geschikt voor backpacken vanwege zijn gewicht en omvang. Bovendien, hoewel het uitstekend comfort en ondersteuning biedt voor personen van verschillende groottes, is het misschien niet de meest draagbare optie voor tochten waarbij minimale uitrusting prioriteit heeft. Voor kamperen met de auto, basiskampen of andere scenario's waar draagbaarheid minder belangrijk is, springt dit bed er toch uit als een topkeuze.

In de wereld van campingbedden blinkt de Coleman Camping Luchtbed Cot uit als een evenwichtige optie die comfort, duurzaamheid en gemak combineert. De combinatie van een luchtbed met een stevig bedframe biedt een unieke aanbieding op de markt, gericht op individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en draagbare slaapoplossing voor buitenavonturen.

Voordelen Coleman Camping Air Mattress Cot
 • Het ComfortStrong Coil System zorgt voor een stevige en ondersteunende slaapoppervlakte.
 • Het AirTight systeem met Double Lock ventiel voorkomt lekken.
 • De geïntegreerde zijtafel met bekerhouder biedt extra gemak.
Nadelen Coleman Camping Air Mattress Cot
 • Niet geschikt voor backpacken vanwege het gewicht en de grootte.

Hoe kies je het beste campingbedje?

Het ene campingbedje is de ander niet. Er zijn verschillende eigenschappen waar je op let wanneer je zoekt naar een goed campingbedje voor je kindje. Ik beschrijf ze hieronder.

Afmetingen

De afmetingen van het bedje, zowel opgezet als opgevouwen, bepalen hoe praktisch het is in gebruik. Een ruim bedje biedt meer comfort voor je kind, maar moet ook compact genoeg zijn om makkelijk op te bergen en te vervoeren.

Waar je het campingbedje ook voor gebruikt: de afmetingen moeten correct zijn voor de ruimte. Dit is vooral belangrijk wanneer je het bedje daadwerkelijk op de camping gebruikt, bijvoorbeeld in een tent.

Voetjes van een baby

Gewicht

Gewicht en draagbaarheid zijn ook belangrijk. Een lichtgewicht campingbedje, idealiter minder dan 10 kilogram, maakt het vervoeren eenvoudiger. Zoek naar bedjes die compact opvouwen, zodat ze weinig ruimte innemen in de auto of tijdens opslag.

Veiligheid

Veiligheid en stabiliteit zijn essentieel. Het bedje moet stevig staan en niet kantelen, met veilige sluitingen en zonder scherpe randen. Let op certificeringen die de veiligheid garanderen, zoals de Europese norm EN 716 voor kindermeubilair. Zo zorg je voor een veilige slaapomgeving voor je kind, waar je ook bent.1NVWA (n.d.),'Wetgeving baby- en kinderartikelen'

Opzetgemak

Opzetgemak en het inklapmechanisme zijn cruciale factoren bij het kiezen van een campingbedje. Een goed bedje zet je snel en moeiteloos op, vaak met één handeling, en is net zo gemakkelijk weer in te klappen. Dit bespaart tijd en moeite, vooral als je vaak reist.

Een extra bedje

Wilt je kindje niet in zijn of haar eigen bedje slapen, dan biedt een campingbedje de uitkomst. Je gebruikt het campingbedje op je eigen slaapkamer en je kindje slaapt dichtbij, waardoor hij beter slaapt. Met eigen dekentjes maak je een vertrouwd plekje voor je kindje. Iedereen heeft een betere nachtrust. 😴

Gebruik overigens nooit een slaapzak of een luchtbed voor je baby: dit is niet veilig vanwege stikgevaar.

Wat is het beste campingbedje volgens de Consumentenbond?

Het beste campingbedje volgens Consumentenbond is het Titaniumbaby campingbedje. Dit bedje onderscheidt zich door zijn stevige constructie en gebruiksgemak. Het is eenvoudig op te zetten en in te klappen, wat ideaal is voor reizende ouders.

Daarnaast biedt het comfort en veiligheid voor je kind, met een stevig matras en veilige zijwanden. De compactheid bij het opvouwen maakt het Titaniumbaby campingbedje ook gemakkelijk om mee te nemen en op te bergen.

Wat is het beste campingbedje volgens GezinopReis?

Het beste campingbedje volgens GezinopReis is het AeroMoov Instant reisbedje. Dit bedje valt op door zijn uitzonderlijk snelle en eenvoudige opzetmechanisme, waardoor het ideaal is voor reizende gezinnen.

Het combineert gemak met comfort en veiligheid voor je kind, dankzij een stevig frame en een zacht, comfortabel matras. Bovendien is het AeroMoov Instant reisbedje licht van gewicht en compact opvouwbaar, wat het transport en opslag vergemakkelijkt.

Dit maakt het een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een praktisch en betrouwbaar campingbedje.

Veelgestelde vragen over campingbedjes van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen