In dit artikel ontdek je de beste luchtbedden die momenteel beschikbaar zijn, perfect voor zowel thuisgebruik als outdoor avonturen. We begeleiden je stap voor stap door de belangrijkste kenmerken, zoals comfort, duurzaamheid en gebruiksgemak, om je te helpen het ideale luchtbed te kiezen.

Wat zijn de beste luchtbedden van 2024?

Dit zijn de top 5 beste luchtbedden op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste luchtbedden van 2024

1. Intex QUEEN PILLOW REST RAISED

1. Intex QUEEN PILLOW REST RAISED

Belangrijke specificaties:

Product lengte: 203 cm
Product breedte: 152 cm
Product hoogte: 42 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Materiaal: PVC
Doelgroep: Volwassenen

Het Intex Luchtbed - 2 persoons - 203x152x42cm is echt een topper! Als je op zoek bent naar een luxe en comfortabel luchtbed voor twee personen, dan is dit de perfecte keuze. Het beste van alles is dat je het luchtbed in slechts 3 minuten kunt opblazen met de ingebouwde elektrische pomp. Super handig, toch?

Wat dit luchtbed echt speciaal maakt, is de extra stevigheid en sterkte dankzij de Dura-Beam ® tussenschotten. In plaats van gewone tussenschotten, hebben we duizenden polyester draden gebruikt, zodat de schotten nooit kunnen breken. Dit betekent dat je dit luchtbed keer op keer kunt gebruiken, zonder je zorgen te maken over de duurzaamheid.

En het beste van alles? Je krijgt een handige draagtas bij het luchtbed, zodat je het gemakkelijk kunt opbergen en meenemen op reis. Ideaal!

De afmetingen van het luchtbed zijn 203x152x42cm, maar het is belangrijk om te weten dat het ligoppervlak tot 10 cm kan afwijken van de productlengte. Houd hier rekening mee bij het bestellen.

Wat zeggen andere gebruikers? Over het algemeen zijn de reviews positief. Mensen vinden dit luchtbed van goede kwaliteit en het is super gemakkelijk en snel op te blazen. Het biedt ook nog eens geweldig comfort. Echter, sommige gebruikers merken op dat het luchtbed niet de opgegeven lengte heeft. Het wordt geadverteerd als 191 cm lang, maar in werkelijkheid is het ongeveer 175 cm lang. Dit kan een probleem zijn als je langer bent dan 1.80 m.

Een andere gebruiker meldt dat het luchtbed snel kapot kan gaan. Ondanks de ingebouwde pomp en het gemak in gebruik, ging het luchtbed na slechts 3 keer gebruiken al kapot. Zelfs zonder scherpe voorwerpen in de buurt. Dat is natuurlijk jammer.

Al met al, is het Intex Luchtbed - 2 persoons - 203x152x42cm een comfortabel en handig luchtbed met een mooi design. Het is gemakkelijk op te blazen en biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het enige nadeel is dat de opgegeven lengte niet klopt, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn. Ook moet je voorzichtig zijn, want het luchtbed kan snel kapot gaan. Desondanks blijft het een goede keuze voor wie op zoek is naar een comfortabel en stevig luchtbed voor twee personen.️

Voordelen Intex QUEEN PILLOW REST RAISED
 • Luxe en comfortabel luchtbed
 • Snel op te blazen met ingebouwde elektrische pomp
 • Extra stevig en duurzaam dankzij Dura-Beam® tussenschotten
Nadelen Intex QUEEN PILLOW REST RAISED
 • Opgegeven lengte komt niet overeen met werkelijkheid
 • Kan snel kapot gaan

2. Intex TWIN PILLOW REST RAISED

2. Intex TWIN PILLOW REST RAISED

Belangrijke specificaties:

Product lengte: 191 cm
Product breedte: 99 cm
Product hoogte: 42 cm
Geschikt voor aantal personen: 1
Materiaal: PVC
Doelgroep: Volwassenen

Ik heb de perfecte oplossing voor een goede nachtrust: de Intex Pillow Twin Luchtbed - 1-persoons - 99x191x42 cm. Dit luchtbed is luxer dan ooit en biedt extra comfort, ondersteuning en stevigheid. Met de ingebouwde kussenrand en elektrische pomp is het luchtbed in een handomdraai opgeblazen. Easy peasy! 💨

Wat dit luchtbed echt onderscheidt van andere modellen is de slimme kamerconstructie, waardoor je hoeslaken altijd netjes op zijn plek blijft. Geen gedoe meer met verschuivende lakens! Daarnaast heeft dit luchtbed een heerlijk zachte toplaag en maakt het gebruik van de Fiber-Tech Technologie voor extra comfort. Dus je kunt rekenen op een goede nachtrust, elke keer weer.

Een belangrijk punt om te benadrukken is de afmeting van dit luchtbed. Hoewel het in de beschrijving wordt vermeld dat het 191 cm lang is, hebben gebruikers gemeld dat het eigenlijk maar 175 cm lang is. Dus als je langer bent dan 1.80 meter, moet je wellicht even verder kijken.

Gelukkig zijn de gebruikersreviews over het algemeen positief. Mensen zijn lovend over de goede kwaliteit van het luchtbed, het gemak en de snelheid waarmee het opgeblazen kan worden, en het comfortabele ligoppervlak. En niet te vergeten, de handige opbergtas!

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook een paar negatieve punten die naar voren komen in de reviews. Sommige gebruikers hebben gemeld dat het luchtbed snel kapot kan gaan. Eén persoon meldde zelfs dat het na slechts drie keer gebruik al kapot was, zonder scherpe voorwerpen in de buurt. Dat is natuurlijk niet de kwaliteit die je wilt.

Al met al is de Intex Pillow Twin Luchtbed - 1-persoons - 99x191x42 cm een comfortabel en handig luchtbed met een ingebouwde pomp. Het biedt extra comfort en stevigheid, maar let op: de aangegeven afmeting van 191 cm lijkt niet helemaal te kloppen volgens gebruikers. Dus als je wat langer bent, moet je even oppassen. Het luchtbed heeft goede beoordelingen gekregen vanwege de goede kwaliteit en het gemak in gebruik, maar er is wel een risico dat het snel kapot kan gaan. Dus wees voorzichtig!

Voordelen Intex TWIN PILLOW REST RAISED
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk en snel op te pompen
 • Comfortabel ligoppervlak
Nadelen Intex TWIN PILLOW REST RAISED
 • Kan snel kapot gaan
 • Aangegeven afmeting lijkt niet te kloppen
 • Te klein voor mensen langer dan 1.80 meter

3. Beste luchtbed: Intex Ultra Plush Luchtbed

3. Beste luchtbed: Intex Ultra Plush Luchtbed

Belangrijke specificaties:

Product lengte: 203 cm
Product breedte: 152 cm
Product hoogte: 46 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Materiaal: Vinyl
Doelgroep: Volwassenen

Ik heb het Intex Ultra Plush luchtbed geprobeerd en ik moet zeggen dat het een geweldige slaapoplossing is, of je het nu tijdelijk gebruikt of als logeerbed. Met zijn afmetingen van 152x203x46 cm biedt dit luchtbed voldoende ruimte voor twee personen. Het beste is dat het niet alleen comfortabel is, maar er ook nog eens luxe uitziet.

Wat dit luchtbed echt uniek maakt, is het gestructureerde slaapoppervlak en de opgeblazen buitenband. Dit zorgt voor superieure stabiliteit en ondersteuning tijdens het slapen. Het is niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor dat je hoeslakens op hun plek blijven zitten.

Dit luchtbed is uitgerust met de Fiber-Tech Technologie, waardoor het extra stevig en duurzaam is. Je kunt het dus gerust langdurig gebruiken. Bovendien heeft het een ingebouwde elektrische pomp, dus het opblazen gaat snel en gemakkelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook een handige draagtas meegeleverd voor opberging en transport.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat het slaapcomfort van dit luchtbed uitstekend is. Het zachte slaapoppervlak en de hoogte van 46 cm zorgen voor een heerlijke en comfortabele slaapervaring. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is dit luchtbed niet geschikt voor buitengebruik. En ten tweede kan het luchtbed bij het eerste gebruik wat uitrekken, dus het kan nodig zijn om wat extra lucht toe te voegen.

De gebruikersreviews benadrukken ook dat dit luchtbed voornamelijk geschikt is als tijdelijk bed of logeerbed. Het is ideaal voor gasten of om mee te nemen op de camping, als je tenminste de mogelijkheid hebt om het luchtbed mee te nemen vanwege de hoogte en ingebouwde pomp.

Een gebruiker met rugklachten heeft aangegeven dat dit luchtbed perfect is voor mensen met rugklachten. Zelfs na meerdere nachten slapen op het luchtbed ervaren zij geen pijn. De hoogte, stabiliteit en snelheid van het oppompen worden als positieve eigenschappen genoemd.

Hoewel er enkele negatieve reviews zijn waarin wordt vermeld dat het luchtbed leegloopt tijdens de nacht, lijkt dit niet representatief te zijn voor de algehele kwaliteit van het product.

Al met al is het Intex Ultra Plush luchtbed een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een comfortabel en gemakkelijk op te blazen luchtbed. Met zijn unieke kenmerken en geweldige slaapcomfort krijg je echt waar voor je geld. Het heeft wel zijn beperkingen, zoals het niet geschikt zijn voor buitengebruik en de mogelijkheid dat het materiaal kan uitrekken bij het eerste gebruik. Maar over het algemeen wegen de voordelen van dit luchtbed, zoals het comfort en de stabiliteit, ruimschoots op tegen de mogelijke beperkingen. 😊

Voordelen Intex Ultra Plush Luchtbed
 • Comfortabel en gemakkelijk op te blazen
 • Gestructureerd slaapoppervlak en opgeblazen buitenband voor stabiliteit en ondersteuning
 • Goede slaapcomfort en geschikt voor mensen met rugklachten
Nadelen Intex Ultra Plush Luchtbed
 • Niet geschikt voor buitengebruik
 • Mogelijkheid dat het materiaal kan uitrekken bij het eerste gebruik
 • Enkele negatieve reviews over het leeglopen tijdens de nacht

4. Intex KING DURA-BEAM SERIES CLASSIC

4. Intex KING DURA-BEAM SERIES CLASSIC

Belangrijke specificaties:

Product lengte: 203 cm
Product breedte: 183 cm
Product hoogte: 22 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Materiaal: PVC
Doelgroep: Volwassenen

Ik heb het perfecte luchtbed voor allerlei situaties ontdekt - het Intex King Luchtbed! Of je nu gaat kamperen, een feestje hebt of gasten over hebt, dit luchtbed is ideaal. Met een afmeting van 203 x 183 x 22 cm is er genoeg ruimte voor twee personen.

Wat dit luchtbed echt speciaal maakt, is het handige twee-in-een ventiel. Het oppompen en leeg laten lopen van het bed is super makkelijk. En het beste van alles is dat het luchtbed snel opblaasbaar is en na gebruik compact kan worden opgevouwen tot het formaat van een doos. Hoe handig is dat?

Dit luchtbed is geschikt voor binnen- en buitengebruik en wordt geleverd zonder pomp. Het materiaal van het luchtbed kan een beetje uitrekken bij het eerste gebruik, dus het kan zijn dat je wat extra lucht moet toevoegen. Maak je geen zorgen over het schoonmaken, een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel is alles wat je nodig hebt.

Wat zeggen andere gebruikers over het Intex King Luchtbed? Over het algemeen zijn de reviews positief. Een gebruiker zegt dat het luchtbed perfect is als tijdelijk bed of logeerbed. Het slaapcomfort is goed, hoewel je misschien even moet wennen aan het feit dat het een luchtbed is.

Een andere gebruiker is minder tevreden en zegt dat het luchtbed elke nacht zoveel lucht verliest dat je op de grond wakker wordt. Dit kan misschien gebeuren bij het eerste gebruik, maar na 7 nachten was de lol er wel vanaf, aldus de gebruiker.

Gelukkig is er ook nog een derde gebruiker die erg positief is. Deze gebruiker raadt het luchtbed zelfs aan voor mensen met rugklachten. De hoogte en stabiliteit van het luchtbed worden als erg prettig ervaren. De ingebouwde pomp werkt goed, maar de gebruiker heeft ook een oplaadbare pomp gekocht voor situaties zonder stroom.

Al met al lijkt het Intex King Luchtbed een goede keuze voor tijdelijk gebruik, zoals op vakantie, feestjes of logeerpartijen. Het biedt comfort en gemak met de ingebouwde pomp. Hoewel er enkele negatieve ervaringen zijn met leeglopen, lijken deze incidenteel te zijn. En laten we de aantrekkelijke prijs niet vergeten, dit luchtbed is betaalbaar en praktisch. Waar wacht je nog op? Zorg ervoor dat je altijd een comfortabel bed bij de hand hebt met het Intex King Luchtbed! 💤

Voordelen Intex KING DURA-BEAM SERIES CLASSIC
 • Ideaal voor kampeervakanties, feestjes of logeerpartijen
 • Gemakkelijk op te blazen met aparte pomp
 • Zachte toplaag voor comfortabele nachtrust
Nadelen Intex KING DURA-BEAM SERIES CLASSIC
 • Kan leeglopen bij het eerste gebruik
 • Sommige gebruikers ervaren leeglopen gedurende de nacht
 • Materiaal kan uitrekken bij het eerste gebruik

5. Intex Deluxe Pillow Rest Raised

5. Intex Deluxe Pillow Rest Raised

Belangrijke specificaties:

Product lengte: 203 cm
Product breedte: 152 cm
Product hoogte: 42 cm
Geschikt voor aantal personen: 2
Materiaal: PVC
Doelgroep: Volwassenen

Recensie: Intex Deluxe Pillow Rest Raised Luchtbed - 2-persoons - 203x152x42 cm

Ik ben dol op het Intex Deluxe Pillow Rest Raised luchtbed. Het is de luxe versie van het Pillow Rest luchtbed en biedt echt dat extra comfort en stevigheid waar ik naar op zoek was. Of ik nu gasten heb die blijven slapen of dat ik het meeneem op een kampeertrip, dit luchtbed is perfect voor beide situaties. Het heeft een ruime afmeting van 203 x 152 x 42 cm, dus er is genoeg ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen.

Een van de geweldige kenmerken van dit luchtbed is de ingebouwde kussenrand. Hierdoor hoef ik geen extra kussen mee te nemen, wat super handig is. En met de elektrische pomp is het luchtbed in een mum van tijd opgeblazen. Geen gedoe meer met handmatig pompen! De tweekamerconstructie zorgt er ook nog eens voor dat de hoeslakens op hun plek blijven zitten terwijl ik slaap.

Het Intex Deluxe Pillow Rest Raised luchtbed heeft een heerlijk zachte toplaag en maakt gebruik van de Fiber-Tech Technologie voor extra comfort. En het beste van alles is dat het luchtbed gemakkelijk schoon te maken is met alleen een vochtige doek, geen gedoe met schoonmaakmiddelen.

Wel moet ik erop wijzen dat het ligoppervlak tot 10 cm kan verschillen van de opgegeven lengte. Dit komt doordat het materiaal in het begin nog kan uitrekken. Dus het kan zijn dat ik 's ochtends wat extra lucht moet toevoegen. Sommige gebruikers hebben ook opgemerkt dat het luchtbed niet de opgegeven lengte van 191 cm heeft, maar eerder 175 cm of 180 cm. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die langer zijn dan 1.80 m.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met dit luchtbed. Het wordt geprezen om zijn goede kwaliteit, snelle en gemakkelijke opblaasbaarheid en het comfortabele ligoppervlak. Er zijn echter ook een paar gebruikers die hebben opgemerkt dat het luchtbed snel kapot kan gaan, zelfs na slechts een paar keer gebruik.

Het Intex Deluxe Pillow Rest Raised luchtbed is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een handig en comfortabel luchtbed met een fraai design. Het is super makkelijk op te blazen, van goede kwaliteit en heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding. Maar let wel op de lengte van het luchtbed, aangezien dit kan afwijken van de opgegeven maat. En houd ook rekening met de mogelijkheid dat het luchtbed snel kapot kan gaan. Ondanks deze mogelijke nadelen biedt het Intex Deluxe Pillow Rest Raised luchtbed over het algemeen een heerlijke slaapervaring en is het een goede keuze voor zowel binnen als buiten. 💤

Voordelen Intex Deluxe Pillow Rest Raised
 • Luxe versie met extra comfort, steun en stevigheid
 • Ingebouwde kussenrand, geen extra kussen nodig
 • Elektrische pomp voor snel en gemakkelijk opblazen
Nadelen Intex Deluxe Pillow Rest Raised
 • Ligoppervlak kan afwijken van de opgegeven lengte
 • Mogelijkheid dat het luchtbed snel kapot kan gaan
Twee luchtbedden op houten vloer

Hoe kies je het beste luchtbed?

Het is belangrijk om te weten waarvoor je het luchtbed gebruikt. Is het voor in de tent? Complementeer het dan met een goede slaapzak, de beste compressor of fietspomp. Hieronder lees je over de gebruiksmogelijkheden.

Luchtbed als logeerbed

Een luchtbed dat je als logeerbed gebruikt moet comfortabel zijn, maar het moet ook gemakkelijk en snel kunnen worden ingepakt. Door de hardheid aan te passen zijn deze luchtbedden geschikt voor iedereen. Geef je de voorkeur aan een hard matras, dan pomp je het matras harder op. 1Slaaponline.nl (n.d.). 'Is een luchtbed slecht voor je rug?'

Geef je de voorkeur aan een zachter matras, dan laat je wat lucht uit het matras ontsnappen. Deze luchtbedden zijn over het algemeen dikker en zwaarder dan de luchtbedden die je meeneemt op vakantie. Daar staat wel meer comfort tegenover.

Luchtbed voor kamperen

Deze luchtbedden zijn lichtgewicht, draagbaar en nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn dunner dan de luchtbedden die je als logeerbed gebruikt en vaak minder comfortabel. Deze luchtbedden zijn daarentegen ideaal om mee te nemen wanneer je gaat trekken.

Let op: laat je baby nooit op een luchtbed slapen: dit is niet veilig. Laat je baby in een goed campingbedje slapen. Deze ideaal om mee te nemen, lichtgewicht, eenvoudig op te bergen en veilig voor je kindje.

Opblaasbare luchtbedden voor in het zwembad

Deze luchtbedden zorgen voor veel plezier in het water en geven je comfort op het strand, maar zijn niet ideaal om op te slapen. Gebruik je luchtbed alleen in het water wanneer deze hier geschikt voor is.

De juiste maat en dikte kiezen

Net als een goed matras moet de grootte van het luchtbed moet passen bij de persoon die het luchtbed gebruikt. Als je van plan bent je luchtbed als logeerbed voor twee gasten te gebruiken, kies je bij voorkeur het grootste model.

Een tweepersoonsluchtbed is altijd comfortabeler, zelfs als het door één persoon wordt gebruikt. Controleer echter ook of er voldoende ruimte in je tent of kamer is om het luchtbed te plaatsen. Het luchtbed mag nergens tegenaan staan, want hierdoor kan het beschadigen.

De dikte van een luchtbed heeft invloed op het slaapcomfort: hoe groter de afstand tussen jou en de grond, hoe minder je de kou en oneffenheden van de ondergrond voelt. Dit speelt ook een rol in hoe gemakkelijk het luchtbed te gebruiken is. Dikkere luchtbedden zijn hoger en maken het makkelijker om in en uit bed te stappen.

Voor een luchtbed dat je als logeerbed gebruikt (of voor regelmatiger gebruik), wordt meestal een dikte tussen 38 en 56 cm aanbevolen. Voor kamperen of minder frequent gebruik kun je kiezen voor een dunner matras van 16 tot 35 cm.

Verschillende typen opblaasmechanismen

Er zijn drie hoofdtypen: zelfopblazend, elektrisch en handmatig. Een zelfopblazend luchtbed is gemakkelijk in gebruik; het bed blaast zichzelf op door een ventiel te openen. Dit is ideaal voor kamperen, omdat je geen pomp nodig hebt. Zelf, met al mijn luiheid, vond ik dit de makkelijkste optie, en hoef je je vrijwel niet in te spannen.

Elektrische inflators bieden snelheid en gemak, maar vereisen een stroombron, wat ze geschikt maakt voor thuisgebruik of kamperen met toegang tot elektriciteit. Handmatige pompen, zoals voet- of handpompen, zijn arbeidsintensiever, maar geven je de vrijheid om het luchtbed overal op te blazen.

Waterbestendigheid en buitengebruik

Bij het kiezen van een luchtbed voor buitengebruik is waterbestendigheid een cruciale factor. Zoek naar luchtbedden met een waterafstotende bovenlaag en een stevige, vochtbestendige onderkant. Dit is essentieel voor kamperen, waar het luchtbed kan worden blootgesteld aan dauw of regen.

Let op materialen zoals versterkt vinyl of polyester met een waterdichte coating. Deze materialen bieden niet alleen bescherming tegen vocht, maar zijn ook duurzaam en bestand tegen ruw terrein. Controleer ook of het luchtbed is voorzien van een anti-leksysteem, wat extra zekerheid biedt bij gebruik in de buitenlucht.

Luchtbed in tent, vooraanzicht

Wat is volgens de Consumentenbond het beste luchtbed?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond het beste luchtbed vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers het beste luchtbed?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers het beste luchtbed vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens OutdoorOnly het beste luchtbed?

 Het beste luchtbed volgens OutdoorOnly is het QUECHUA zelfopblazend luchtbed. Ik raad dit luchtbed aan vanwege zijn gebruiksgemak en comfort. Het zelfopblazende mechanisme maakt het opzetten snel en eenvoudig, zonder dat je een pomp nodig hebt.

Veelgestelde vragen over luchtbedden van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen