Ben je op zoek naar een veilige en comfortabele manier om dicht bij je baby te slapen? De beste co-sleepers bieden een perfecte oplossing voor ouders die hun kleintje 's nachts dichtbij willen houden.

In dit artikel verken ik de verschillende soorten co-sleepers, hun voordelen en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste model voor jou en je baby. Ontdek hoe een co-sleeper kan bijdragen aan een betere nachtrust voor zowel jou als je kind.

Wat zijn de beste co-sleepers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste co-sleepers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste co-sleepers van 2024

1. Beste co-sleeper: MaxiCosi Maxi-Cosi Tori Co-sleeper

1. Beste co-sleeper: MaxiCosi Maxi-Cosi Tori Co-sleeper

Belangrijke specificaties:

Inclusief matras: Ja
Verrijdbaar: Nee
Bodem in hoogte verstelbaar: Ja

De Maxi-Cosi Tori Co-sleeper is echt iets voor jou als je samen met je baby in één slaapkamer slaapt. Dit compacte en stijlvolle bedje is gemaakt van 100% gerecyclede stoffen en is supercomfortabel en ademend. Met 5 verschillende hoogtestanden kun je het bedje aanpassen aan jouw en de behoeften van je baby. Het is supermakkelijk te bevestigen aan je bed en heeft een handige rits aan één kant, zodat je 's nachts gemakkelijk bij je baby kunt komen.

Wat deze co-sleeper echt bijzonder maakt, is zijn ultracompacte en lichtgewicht ontwerp. Het kan makkelijk worden ingeklapt en opgeborgen wanneer je het niet gebruikt, en wordt geleverd met een handige reistas, zodat je het zelfs kunt meenemen als je op reis bent. En het beste van alles: de stoffen zijn afneembaar en kunnen in de wasmachine worden gewassen, dus het bedje is supermakkelijk schoon te houden.

De Maxi-Cosi Tori Co-sleeper is niet alleen een co-sleeper, maar ook een wieg voor naast het bed. Het is een multifunctioneel hulpmiddel dat ouders in staat stelt om hun baby comfortabel naast zich te laten slapen. Het bedje is geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden en heeft een extra comfortabel matras. Bovendien heeft het ademende netstoffen aan beide zijden, wat zorgt voor goede luchtventilatie en het comfort van je baby bevordert.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers over het algemeen tevreden zijn met de Maxi-Cosi Tori Co-sleeper. Ze vinden het bedje makkelijk in gebruik en waarderen de mogelijkheid om de hoogte aan te passen. Ook wordt de antislip onder de pootjes van het bedje als een pluspunt genoemd, omdat het bedje op zijn plaats blijft en niet verschuift. Sommige gebruikers merken echter op dat het matrasje aan de dunne kant is.

Al met al is de Maxi-Cosi Tori Co-sleeper een geweldige keuze voor ouders die samen met hun baby in één slaapkamer slapen. Het biedt comfort en gemak, met een compact en lichtgewicht ontwerp. Het is makkelijk in gebruik en kan worden aangepast aan zowel jouw behoeften als die van je baby. Hoewel het matrasje misschien dun is, is het over het algemeen een geweldige optie voor ouders die op zoek zijn naar een co-sleeper die aan hun behoeften voldoet. 😉

Voordelen MaxiCosi Maxi-Cosi Tori Co-sleeper
 • Gemaakt van 100% gerecyclede stoffen
 • Ultracompact en lichtgewicht ontwerp, gemakkelijk op te bergen en mee te nemen
 • Mogelijkheid om de hoogte aan te passen en eenvoudig te bevestigen aan het bed
Nadelen MaxiCosi Maxi-Cosi Tori Co-sleeper
 • Matrasje is aan de dunne kant

2. Lionelo Aurora 3in1 Co-sleeper Babybedje

2. Lionelo Aurora 3in1 Co-sleeper Babybedje

Belangrijke specificaties:

Inclusief matras: Ja
Verrijdbaar: Ja
Bodem in hoogte verstelbaar: Ja

Het Lionelo Aurora 3-in-1 Co-sleeper Babybedje is een super handig bedje dat ik als co-sleeper, wieg én losstaand babybedje kan gebruiken. Het heeft een groot oppervlak van luchtig gaas, waardoor mijn baby altijd goed kan ademen en ik hem of haar in de wieg kan zien slapen. Dit bedje is perfect voor baby's tot 9 kg of totdat ze zelfstandig kunnen zitten.

Wat ik echt geweldig vind aan de Lionelo Aurora is dat ik de hoogte kan aanpassen aan mijn eigen bed. Met de soepele hoogteverstelling en verstelbare pootlengte kan ik het bedje eenvoudig aanpassen aan de hoogte van mijn bed, zodat mijn baby altijd binnen handbereik is. Dit is vooral handig voor mij, omdat ik mijn baby graag dichtbij wil hebben tijdens de nacht.

Een ander fantastisch kenmerk van de Lionelo Aurora is de hoogwaardige matras. Het bedje is uitgerust met een comfortabele, halfharde matras met T25 schuimdichtheid, die het lichaam van mijn baby perfect ondersteunt. Ik kan zelfs de hoek van de matras aanpassen, wat geweldig is als mijn baby last heeft van luchtweginfecties of spugen.

De Lionelo Aurora is ook super gebruiksvriendelijk. Dankzij de 4 wielen met remfunctie kan ik de wieg gemakkelijk verplaatsen. Bovendien is het bedje heel gemakkelijk schoon te maken, omdat de bekleding kan worden gewassen en het frame kan worden afgeveegd met een vochtige doek. Lekker praktisch!

En er is meer! Het bedje wordt geleverd met handige extra's, zoals verstelbare pootlengte, een afsluitbare hoes van zacht peach skin materiaal en een handige tas om het bedje op te bergen en mee te nemen. Dit maakt het bedje echt superhandig en gemakkelijk te gebruiken voor mij als ouder.

Hoewel er geen gebruikersbeoordelingen beschikbaar zijn om de prestaties van de Lionelo Aurora te beoordelen, lijkt het op basis van de beschrijving een heel functioneel en veelzijdig bedje te zijn. Het biedt een veilige en comfortabele slaapomgeving voor mijn baby, terwijl ik mijn baby dicht bij me kan houden tijdens de nacht.

Een mogelijke beperking van de Lionelo Aurora kan het maximale gewicht zijn. Het bedje is geschikt voor baby's tot 9 kg, wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor oudere baby's of peuters. Ik moet dus goed opletten dat ik de gewichtslimiet van het bedje niet overschrijd bij het kiezen van een slaapoplossing voor mijn kind.

Al met al lijkt het Lionelo Aurora 3-in-1 Co-sleeper Babybedje een geweldige keuze te zijn voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een veelzijdig en handig bedje voor hun baby. Met de verstelbare hoogte, hoogwaardige matras en gebruiksvriendelijke functies biedt dit bedje comfort, gemak en gemoedsrust voor zowel mij als mijn baby. 🌟

Voordelen Lionelo Aurora 3in1 Co-sleeper Babybedje
 • Verstelbare hoogte voor aanpassing aan het bed van de ouders.
 • Hoogwaardige matras met aanpasbare hoek voor ideale ondersteuning.
 • Gebruiksvriendelijk met wielen, afneembare bekleding en handige extra functies.
Nadelen Lionelo Aurora 3in1 Co-sleeper Babybedje
 • Maximaal gewichtslimiet van 9 kg kan beperkend zijn voor oudere baby's of peuters.

3. Co-Sleeper Novi Baby® Goodnight Sand

3. Co-Sleeper Novi Baby® Goodnight Sand

Belangrijke specificaties:

Inclusief matras: Ja
Verrijdbaar: Ja
Bodem in hoogte verstelbaar: Ja

Ik ben dol op de Co-Sleeper Novi Baby Goodnight Sand Melange! Deze luxe co-sleeper is perfect voor de eerste maanden van je baby. Of je nu borstvoeding geeft of gewoon je baby dicht bij je wilt houden tijdens de nacht, deze co-sleeper is de ideale oplossing. Het stevige frame heeft handige wielen, zodat je de wieg makkelijk kunt verplaatsen.

Wat deze co-sleeper echt uniek maakt, is het verstelbare frame aan beide zijden. Hierdoor kan de wieg perfect aansluiten op het ouderlijk bed, waardoor je baby veilig en comfortabel kan slapen. En het frame heeft zelfs een anti-reflux functie! Je kunt de zijde waar het hoofdje van je baby ligt iets hoger zetten dan de voetjes, om reflux en buikkrampjes te verminderen. Zo kan je baby heerlijk doorslapen.

Een ander bijzonder kenmerk van deze co-sleeper is het gesloten ontwerp aan de onderkant. Dit geeft je baby een geborgen gevoel en zorgt voor extra veiligheid. Aan de bovenkant is de wieg voorzien van mesh, zodat er optimale ventilatie is en jij je baby goed in de gaten kunt houden.

De Co-Sleeper Novi Baby Goodnight Sand Melange wordt geleverd met een comfortabel matrasje waar je baby heerlijk op kan slapen. De bekleding is eenvoudig los te ritsen en te wassen, dus het onderhoud is super makkelijk.

Deze co-sleeper is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden en kan zowel als losstaande wieg als co-sleeper worden gebruikt. Lees wel even de instructies goed door voordat je hem in gebruik neemt. Zodra je baby zelfstandig rechtop kan zitten, is het belangrijk om de wieg niet meer te gebruiken.

Ik heb de reviews van andere gebruikers gelezen en zij zijn ook dol op deze co-sleeper! Eén gebruiker waardeert vooral de mooie uitstraling van de wieg en vindt het een betaalbaar alternatief voor duurdere merken zoals Bednest. Een ander benadrukt de handigheid van de co-sleeper, omdat hij makkelijk te verplaatsen is en hoger is dan andere co-sleepers, wat perfect is voor een hoge boxspring.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, moet ik wel vermelden dat deze co-sleeper niet geschikt is voor oudere baby's die al zelfstandig rechtop kunnen zitten. Ook worden er geen technische details gegeven over de maximale matrashoogte.

Al met al is de Co-Sleeper Novi Baby Goodnight Sand Melange een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een luxe en praktische co-sleeper. Met zijn verstelbare frame, anti-reflux functie en veilig ontwerp biedt deze co-sleeper alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust voor zowel jou als je baby.

Voordelen Co-Sleeper Novi Baby® Goodnight Sand
 • Verstelbaar frame voor een perfecte aansluiting op het ouderlijk bed
 • Anti-reflux functie vermindert kans op reflux en buikkrampjes
 • Gesloten ontwerp en mesh bovenzijde zorgen voor veiligheid en optimale ventilatie
Nadelen Co-Sleeper Novi Baby® Goodnight Sand
 • Niet geschikt voor oudere baby's die zelfstandig rechtop kunnen zitten
 • Geen technische details over maximale matrashoogte

Hoe kies je de beste co-sleeper?

Veel ouders overwegen een co-sleeper te gebruiken. Als je zwanger bent, verdiep je in alle mogelijkheden en wil je alle voor- en nadelen op een rijtje zetten, want je wilt alleen het beste voor je kindje. Co-sleepers worden niet alleen gebruikt door ouders die attachment-parenting volgen.1Healthline (2020),'All About Attachment Parenting'

Van het kiezen van de beste luiers tot de beste meubels, je wilt kosten noch moeite sparen en alleen het beste aan je kindje geven. Er zijn een aantal zaken waar je op let bij aankoop van een co-sleeper. 👇

Verstelbare hoogte

Een verstelbare hoogte voor aansluiting aan het ouderlijk bed is een sleutelfunctie van een co-sleeper. Dit zorgt ervoor dat je de co-sleeper op gelijke hoogte met je eigen bed kunt instellen, wat veilig en gemakkelijk is voor nachtvoedingen en geruststelling.

Veiligheid

Veiligheidsnormen en stabiliteit zijn cruciaal. Een goede co-sleeper voldoet aan de veiligheidsnormen, zoals EN 1130, en heeft een stevige constructie om kantelen te voorkomen, wat essentieel is voor de veiligheid van je baby.

Mobiliteit

Mobiliteit en transportgemak zijn ook belangrijk. Co-sleepers met wieltjes en inklapbaarheid bieden het gemak om ze gemakkelijk te verplaatsen of mee te nemen op reis. Dit maakt de co-sleeper veelzijdig en praktisch voor verschillende situaties.

Gemak

Met gemak bedoel ik dat het gemakkelijk moet zijn om je kindje uit de co-sleeper te halen. Het liefst doe je dit zonder je bed uit te gaan. Moet je je bed uit om je kindje te voeden of te verschonen, dan ben je wakkerder dan wanneer je niet zoveel moeite hoeft te doen.

Een voedingskussen zorgt ervoor dat jij en je baby comfortabel zijn tijdens het voeden, of je nu een flesje geeft of borstvoeding geeft. Dit leg je vlakbij je bed, zodat je er gemakkelijk bij kunt. Laat je kindje echter niet zonder toezicht slapen op het kussen: daar is de co-sleeper voor.

Baby in co-sleeper

Gewichtslimiet

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de gewichtslimiet en leeftijdsgrenzen van de co-sleeper. Zorg ervoor dat het model dat je kiest geschikt is voor de leeftijd en het gewicht van je baby, om veiligheid en comfort te garanderen gedurende de gebruikstijd.

Wat is de beste co-sleeper volgens Ouders van Nu?

De beste co-sleeper volgens Ouders van nu is de Maxi-Cosi Iora. Deze co-sleeper blinkt uit in comfort en veiligheid voor je baby, met een zacht matras en verstelbare hoogte.

Het ontwerp maakt het gemakkelijk om de Iora naast je bed te plaatsen, wat ideaal is voor nachtvoedingen en om je baby dichtbij te houden.

Daarnaast is de Iora eenvoudig in te klappen en mee te nemen, wat hem perfect maakt voor ouders die op zoek zijn naar zowel functionaliteit als mobiliteit.

Veelgestelde vragen over co-sleepers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen