Op zoek naar de beste DAB+-radio voor kristalheldere geluidskwaliteit en een breed scala aan zenders? In dit artikel begeleiden we je stap voor stap door de wereld van DAB+-radio's, waarbij we de topmodellen onder de loep nemen die uitblinken. Ontdek samen met ons welke DAB+-radio het beste past bij jouw luisterwensen en levensstijl.

Wat zijn de beste DAB+-radio's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste DAB+-radio's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste DAB+-radio's van 2024

1. Beste DAB+ radio: Roberts Revival iStream 3

1. Beste DAB+ radio: Roberts Revival iStream 3

Belangrijke specificaties:

Ontvangst: DAB + radio, FM radio
Maximale batterijduur: 20 uur

De Roberts Revival iStream 3 DAB+ Radio is een moderne herinterpretatie van de klassieke draadloze radio, waarbij vintage charme naadloos samengaat met eigentijdse functionaliteit. Voor een prijs van £200 levert deze radio een uitstekende bouwkwaliteit en een uitnodigend geluid, wat zorgt voor een plezierige luisterervaring. Met DAB, DAB+, FM, en internetradiozenders, evenals Bluetooth-connectiviteit en toegang tot populaire streamingdiensten zoals Spotify en Tidal, is deze radio geschikt voor een breed scala aan gebruikersvoorkeuren. Zoals What Hi-Fi opmerkt, "biedt het een plezierige luisterervaring voor zijn prijs," waardoor het een overtuigende keuze is in zijn categorie.

Het design van de iStream 3 straalt een chique elegantie uit, die doet denken aan de klassieke Roberts Revival, terwijl het moderne functies integreert zoals een kleurenscherm en diverse bedieningsknoppen. De diverse draadloze mogelijkheden, inclusief ondersteuning voor Alexa, Spotify, Deezer, Tidal, en Amazon Prime Music, maken het een veelzijdige toevoeging aan elke kamer. Trusted Reviews erkent zijn "charmant design" en "zeer goede geluidskwaliteit", ondanks dat het niet kan tippen aan toegewijde draadloze luidsprekers in dezelfde prijsklasse.

De installatie van deze DAB+ radio is eenvoudig, met een levendig kleurendisplay en een scala aan connectiviteitsopties, inclusief Bluetooth streaming en toegang tot Wi-Fi internetinhoud. De geluidskwaliteit, zoals opgemerkt door Radio Fidelity, wordt gekenmerkt door een "vol en warm karakter, rijke middentonen, en geen overmatige bas," met consistente prestaties, zelfs op hogere volumes. Ook de timing en dynamiek werden geprezen, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een plezierige luisterervaring.

De handleiding van de Roberts Revival iStream 3 biedt uitgebreide begeleiding voor installatie, bediening, en probleemoplossing, zodat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van de functies, waaronder de Bluetooth-modus, klok en wekkers, display- en audio-instellingen, internetradio, DAB-radio, en Spotify Connect. De ondersteuning voor de UNDOK-app voor afstandsbediening en configuratie verbetert verder de gebruikerservaring, zoals gedetailleerd beschreven in de handleiding die beschikbaar is op Manua.ls.

In een competitieve markt onderscheidt de Roberts Revival iStream 3 zich door zijn naadloze combinatie van vintage esthetiek en moderne functionaliteit, waardoor het een sterke concurrent is in de DAB+ radio-categorie. Hoewel het misschien niet kan tippen aan de geluidskwaliteit van toegewijde draadloze luidsprekers in zijn prijsklasse, maken de veelzijdigheid, het design, en de geluidskwaliteit het een aantrekkelijke keuze voor mensen die een stijlvolle en veelzijdige DAB+ radio zoeken.

Ter afronding, de Roberts Revival iStream 3 DAB+ Radio maakt indruk met zijn vintage design, diverse draadloze functies, en plezierige geluidskwaliteit. De veelzijdigheid en naadloze integratie van moderne streamingdiensten positioneren het als een sterke concurrent in de DAB+ radio-markt, en bieden een overtuigende optie voor gebruikers die een stijlvolle en veelzijdige radio-ervaring zoeken.

Voordelen Roberts Revival iStream 3
 • Het vintage ontwerp gecombineerd met moderne functionaliteiten spreekt mij erg aan.
 • Ik waardeer de diverse draadloze mogelijkheden, zoals Bluetooth en toegang tot internetradio.
 • De uitgebreide handleiding voor installatie, gebruik en probleemoplossing is echt een pluspunt.
Nadelen Roberts Revival iStream 3
 • De geluidskwaliteit kan tegenvallen vergeleken met gespecialiseerde draadloze speakers in dezelfde prijscategorie.

2. Roberts Stream 94L

Ik ben enthousiast om de Roberts Stream 94L DAB+ Radio aan te bevelen, een digitale radio die echt uitblinkt dankzij zijn uitzonderlijke functies, een aantrekkelijke combinatie van functionaliteit, bouwkwaliteit en prestaties biedt. Het strakke ontwerp en de handige draaghendel maken het niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch voor verschillende situaties. Als veelzijdig apparaat ondersteunt het FM, DAB/DAB+, en internetradio, naast Bluetooth, Spotify Connect, en compatibiliteit met streamingdiensten zoals Amazon Music en Deezer. De intuïtieve installatie en responsieve interface maken het een gebruiksvriendelijke optie, verder verbeterd door zijn dubbele functie als wekkerradio met alarm- en timerfuncties. De geluidskwaliteit is prijzenswaardig, met krachtig en gedetailleerd geluid, wat zorgt voor een plezierige luisterervaring. Het display biedt gedetailleerde informatie over stations en de radio kan handig worden bediend via de meegeleverde afstandsbediening of de Undok-app. De What Hi-Fi-recensie vangt zijn aantrekkingskracht nauwkeurig, waarbij het wordt beschreven als "een slim ogende en goed gebouwde budgetradio met uitstekende bouwkwaliteit".

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Roberts Stream 94L zich met zijn multi-speaker opstelling en diverse functies, waaronder internetradio en muziekstreamingdiensten. Terwijl andere modellen zoals de Ruark R1 en Pure Siesta Charge stijlvolle ontwerpen en specifieke functionaliteiten bieden, onderscheidt de uitgebreide functieset en geluidsprestaties van de Roberts Stream 94L als een overtuigende allrounder in de digitale radio categorie.

Er is echter hoop op verdere verbeterde geluidsprestaties in toekomstige updates, zoals opgemerkt in de recensie. Dit is een waardevol inzicht dat een gebied voor potentiële verbetering benadrukt. Desalniettemin positioneren de sterke punten van de Roberts Stream 94L als een budgetradio met uitzonderlijke bouwkwaliteit, veelzijdige functies en plezierige geluidsprestaties het als een sterke kandidaat in de digitale radio markt. De beoordeling van Trusted Reviews van de Roberts Stream 94L als de beste radio onder £200 bevestigt zijn waardepropositie en versterkt zijn positie als aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen betaalbaarheid en kwaliteit.

Kortom, de Roberts Stream 94L DAB+ Radio is een opvallende keuze voor individuen die op zoek zijn naar een functierijke digitale radio met indrukwekkende bouwkwaliteit en geluidsprestaties. Zijn veelzijdigheid, gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functies maken het een overtuigende optie voor een breed scala aan gebruiksscenario's, van casual luisteren tot gebruik als wekkerradio. Hoewel er ruimte kan zijn voor verdere verbeteringen in geluidskwaliteit, maken zijn sterke punten als budgetradio met uitzonderlijke functies het tot een prijzenswaardige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en hoogwaardige digitale radio.

Voordelen Roberts Stream 94L
 • Uitzonderlijke bouwkwaliteit
 • Veelzijdige functies, waaronder internetradio en muziekstreamingdiensten
 • Uitgebreide functieset en geluidsprestaties
Nadelen Roberts Stream 94L
 • Ruimte voor verdere verbetering in geluidsprestaties

3. Met ingebouwde draadloze oplaad- en alarmfuncties: Pure Siesta S6

3. Met ingebouwde draadloze oplaad- en alarmfuncties: Pure Siesta S6

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 4.0
Draadloos bereik: 10 m
Ontvangst: DAB + radio
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Totaal uitgangsvermogen: 11 W
Equalizer: Nee

<p> De Siesta S6 is veel meer dan gewoon een hoogwaardige wekkerradio. Word wakker met het kristalzuivere geluid van uw favoriete DAB/DAB+- of FM- station of luister via Bluetooth naar de favoriete muziek op uw smartphone of tablet. Op het brede randloze CrystalVue+-display – momenteel ons scherpste scherm in de reeks – kunt u overal in de slaapkamer zonder enige moeite de tijd of de radio-informatie aflezen. Door de gebruiksvriendelijke verlichte bedieningstoetsen en de aanraakgevoelige sluimerband kunt u de Siesta S6 in een handomdraai bedienen. Daarnaast heeft hij een ingebouwde USB-poort voor het opladen van uw mobiele apparaten en een hoofdtelefoonuitgang voor individueel luisterplezier. De Siesta S6 is vervaardigd van speciaal geselecteerde materialen en geeft uw slaapkamer een luxueuze en elegante uitstraling. </p><p> <strong>Bluetooth-connectiviteit</strong> </p><p> Gebruik de Siesta S6 als draadloze luidspreker met een geweldige geluidskwaliteit en stream muziek terwijl u heerlijk in bed ligt. Dit kan vanaf uw smartphone, laptop of tablet. </p><p> <strong>Siesta-knop</strong> </p><p> De Siesta-timer werkt met één knop, zodat u snel een dutje kunt doen zonder dat u op de gebruikelijke wijze het alarm in hoeft te stellen. </p><p> Druk simpelweg één of meerdere keren op ‘Siesta’ om in stappen de tijdsduur in te stellen en een powernap van minimaal vijf en maximaal negentig minuten te doen. Vervolgens klinkt het alarmsignaal en bruist u weer van de energie! </p><p> <strong>CrystalVue+-display</strong> </p><p> Het grote, superheldere en automatisch dimmende display met brede kijkhoek is ons scherpste scherm in de huidige Siesta-reeks. Het display kan zo ingesteld worden dat de helderheid automatisch aangepast wordt. Daarnaast kunt u overal in de slaapkamer de tijd of de radio-informatie aflezen. Dankzij de verminderde schittering en nagloeiing is het CrystalVue+-display altijd zichtbaar, zelfs in het pikkedonker. Hierdoor slaapt u nog geruster. </p><p> <strong>USB-oplaadpoort voor uw andere apparaten</strong> </p><p> Wanneer u uw smartphone, tablet of andere apparaten in de ingebouwde USB-PowerPort steekt, zijn ze altijd opgeladen en klaar voor gebruik. </p><p> <strong>Indrukwekkend geluid</strong> </p><p> De Siesta S6 gebruikt een 2,5”-luidspreker voor het gehele frequentiegebied met een digitale versterker die voor een compacte wekkerradio een indrukwekkend geluid produceert. Daarnaast kunnen de lage en hoge tonen zo ingesteld worden dat ze een optimale luisterervaring creëren. </p><p> <strong>Altijd zichtbare bedieningstoetsen</strong> </p><p> Dankzij de handige, aanraakgevoelige SnoozeTouch-band voor het sluimeralarm en de gebruiksvriendelijke verlichte knoppen is het bedienen van de Siesta S6 een fluitje van een cent, zelfs in het pikkedonker. </p><p> <strong>Meer stations, digitale kwaliteit</strong> </p><p> DAB-radio brengt u fantastische, gevarieerde programma’s met een zeer gedetailleerd geluid van digitale kwaliteit. Een groot deel van het aanbod is alleen beschikbaar op digitale radio. DAB/DAB+-radio spoort automatisch alle beschikbare radiostations op, waarna u deze op naam kunt selecteren. Radiostations die nog niet digitaal uitzenden, kunt u beluisteren via de FM-ontvanger. </p>

4. Uitstekende geluidskwaliteit met vintage esthetiek: Roberts Rambler BT Stereo

Ik ben blij je voor te stellen aan de Roberts Rambler BT Stereo DAB+ Radio, een mix van vintage charme en moderne functionaliteit. Deze radio is perfect voor liefhebbers van retro DAB-radio's met eigentijdse kenmerken. Met zijn overtuigende retro design en goede geluidskwaliteit stemt deze stijlvolle radio af op DAB/DAB+/FM-radiozenders en biedt hij Bluetooth-streaming, waardoor hij geschikt is voor diverse luisterwensen. De draagriem van kunstleer en de optie voor batterijgebruik zorgen voor draagbaarheid, hoewel het gebruik van vier AA-batterijen een nadeel kan zijn. De eenvoudige installatie, de mogelijkheid om 20 radiostations vooraf in te stellen en de aanpasbare helderheid van het LCD-scherm dragen bij aan een gebruikersvriendelijke ervaring. Met een batterijduur van 10 uur en een eco-energiebesparingsmodus is hij geschikt voor buitengebruik en past hij perfect bij zijn draagbare ontwerp.

Volgens TechRadar is "de geluidskwaliteit bescheiden, maar wordt overschaduwd door het indrukwekkende uiterlijk van de radio." De Roberts Rambler BT Stereo DAB+ Radio biedt een vintage uitstraling, draagbaarheid en Bluetooth-streaming en staat daarmee stevig in de markt tegenover andere top DAB-radio's. Vergeleken met de Roberts Revival RD70 biedt hij een meer draagbare optie met verbeterde Bluetooth-streaming. In vergelijking met de Sony XDR-P1 biedt de Roberts Rambler BT Stereo DAB+ Radio een meer uitgebreide audiobeleving, gecombineerd met zijn vintage design. Verder legt de Roberts Rambler BT Stereo DAB+ Radio, in tegenstelling tot de Pure Siesta Charge, sterker de nadruk op esthetiek en een robuustere geluidskwaliteit.

Deze DAB+ radio is een uitstekende keuze voor liefhebbers van esthetiek, draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, zoals opgemerkt door Radio Fidelity en Digital Radio Choice. Zijn vintage uitstraling, kleuropties en massief eikenhouten panelen roepen de sfeer op van een woonkamer uit de jaren 60, terwijl zijn lichte bouw, eenvoudige installatie en uitstekende ontvangst van DAB-digitale en FM-radiozenders de praktische kant benadrukken. De mogelijkheid om tot 20 zenderinstellingen op te slaan, Bluetooth-streaming en de eco-energiebesparingsmodus tillen zijn moderne functionaliteit naar een hoger niveau.

Ondanks zijn sterke punten is de Roberts Rambler BT Stereo DAB+ Radio misschien niet de ideale keuze voor audiofielen die op zoek zijn naar topgeluidskwaliteit of personen die geavanceerde displayfuncties prioriteren. Desondanks maken zijn indrukwekkende esthetiek, draagbaarheid en gebruiksvriendelijke functionaliteit hem tot een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een visueel aantrekkelijke retro DAB-radio met moderne capaciteiten. De Roberts Rambler BT Stereo DAB+ Radio combineert met succes vintage charme met moderne functies en is daarmee een opvallende keuze voor consumenten die een stijlvolle en functionele DAB+ radio zoeken.

Voordelen Roberts Rambler BT Stereo
 • Visueel aantrekkelijk retro design
 • Goede geluidskwaliteit
 • Bluetooth streaming mogelijkheid
Nadelen Roberts Rambler BT Stereo
 • Vereist vier AA-batterijen

5. Ruark Audio R2 Mk4

5. Ruark Audio R2 Mk4

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 4.2
Draadloos bereik: 15 m
Ontvangst: DAB + radio, FM radio, Internetradio
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 0 minuut
Totaal uitgangsvermogen: 20 W
Equalizer: Ja

De Ruark Audio R2 Mk4 DAB+ Radio is een moderne klassieker die naadloos een tijdloze uitstraling combineert met geavanceerde functies en uitzonderlijke geluidskwaliteit, waardoor het een overtuigende optie is in zijn prijsklasse. Met een prijs van £479 / AU$899 onderscheidt het zich van de meeste draadloze speakers door niet alleen draadloze netwerken en streamingdiensten zoals Spotify en Deezer aan te bieden, maar ook toegang tot internetradio, Bluetooth, FM-analoog en DAB+ digitale radio. Zoals benadrukt door What Hi-Fi, "valt het ontwerp van de R2 Mk4 op, met een polymeer kast en houten grille" in vergelijking met modellen in dezelfde prijsklasse, waardoor het esthetisch opvalt.

De R2 Mk4 beschikt over traditionele Class AB-versterking en stereoluidsprekers, wat zorgt voor indrukwekkende geluidskwaliteit, die volgens TechRadar "hoog wordt gewaardeerd om zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, stijlvolle ontwerp en gebruiksvriendelijke functies." Met een 9W digitale versterker levert het geluid van hoge kwaliteit met minimale vervorming, zelfs bij hoge volumes. De toevoeging van een OLED-display met automatische dimfunctie, instelbare EQ-instellingen en een USB-C-aansluiting voor het opladen van smartphones draagt bij aan zijn gebruiksvriendelijke functies. Bovendien wordt de R2 Mk4 aanbevolen voor kleine ruimtes zoals keukens, boekenplanken en nachtkastjes vanwege zijn compacte formaat en eersteklas prestaties, zoals opgemerkt door TechRadar.

De evolutie van eerdere modellen van de R2 Mk4 is duidelijk zichtbaar in zijn vernieuwde vierde generatie, met een slanker maar steviger ontwerp, zoals benadrukt in een artikel door Tom Bailey. Hoewel het streaming van Spotify, Deezer en Amazon Music biedt, mist het directe streamingondersteuning van andere apps zoals Apple AirPlay en Google Chromecast. Bovendien is het menu-systeem moeilijk te navigeren en is de app nodig voor diepere selecties, zoals opgemerkt door Stuff.tv. Ondanks deze beperkingen wordt de R2 Mk4 beschouwd als een van de beste premium DAB/internetradio's die er zijn, wat zijn algehele verfijning en hoogwaardige ontwerp onderstreept.

Vergeleken met tegenhangers op de markt, valt de Ruark Audio R1 Mk4 DAB-radio, geprijsd op £229.99, op als de best klinkende en best uitziende DAB-radio, vooral voor kleine ruimtes zoals keukens, boekenplanken en nachtkastjes. Zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, stijlvolle ontwerp en gebruiksvriendelijke functies, waaronder een USB-C-aansluiting voor het opladen van smartphones en Bluetooth-connectiviteit, maken het een topkeuze. De R1 Mk4 kampt echter met enkele nadelen bij Bluetooth-streaming, zoals beperkt volume en vlak geluid bij het niet gebruiken van AAC-bestanden.

Al met al blinkt de Ruark Audio R2 Mk4 DAB+ Radio uit in het bieden van een naadloze mix van klassieke esthetiek en moderne functies, waardoor het een overtuigende optie is voor wie op zoek is naar een premium DAB/internetradio. Zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit, stijlvolle ontwerp en gebruiksvriendelijke functies maken het een opvallende keuze, met name voor kleine ruimtes. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, positioneert zijn algehele verfijning en hoogwaardige ontwerp het als een topkandidaat in zijn categorie.

Voordelen Ruark Audio R2 Mk4
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit
Nadelen Ruark Audio R2 Mk4
 • Uitdagend menu systeem
 • Beperkte ondersteuning voor streaming van apps zoals Apple AirPlay en Google Chromecast

Hoe kies je de beste DAB+-radio?

Voordat je de heldere wereld van radio zonder ruis betreedt, moet je nog wel een goede DAB+-radio uitkiezen. Als je op de volgende punten let, maak je de perfecte keuze!

Type radio

Onder de ouderwetse radio's kennen we al verschillende soorten: van een wekkerradio en tafelradio tot een bouwradio en nog meer! DAB+-radio's zijn er in even veel verschillende soorten. Van de kleinste draagbare radio's tot grote tafelradio's en alles wat daar tussenin zit. Je hebt alle keuze om een prachtige DAB+-radio te kopen die perfect bij jou past.

Geluidskwaliteit

Bij het kiezen van een DAB+-radio is de geluidskwaliteit een cruciaal aspect. Let op de helderheid en zuiverheid van het geluid, wat vooral belangrijk is bij hogere volumes. Zoek naar een radio met een goede balans tussen hoge, midden- en lage tonen.

Een radio met een vermogen van minimaal 3 watt is aan te bevelen voor een krachtige en duidelijke geluidsweergave. Zelf koos ik voor 5 watt. Zo kunnen je vrienden ook nog genieten van goed geluid als je bijvoorbeeld buiten zit.

Controleer ook of de radio beschikt over extra geluidsfuncties, zoals equalizer-instellingen of bass-boost, om het geluid naar wens aan te passen.

Het ontwerp

Hoewel je bij radio geen beeld hebt, wil het oog ook wat. Vooral als je de radio in het zicht plaatst, zorgt een mooie radio voor een fraai plaatje! DAB+-radio vind je in strakke, moderne ontwerpen, maar er zijn ook nostalgische retro designs. Voor iedereen is er wel een mooi modelletje te vinden.

Vind je het moeilijk om in te schatten hoe groot een radio in het echt is? Kijk dan in de productspecificaties naar het gewicht. Vooral als je een draagbaar type radio zoekt, is het gewicht belangrijk: je weet dan precies hoeveel gewicht je meedraagt.

dab radio op tafel

Displayfuncties

Veel radio's hebben een schermpje, maar de moderne technologie van DAB+-radio gaat soms een stapje verder. Er zijn namelijk ook modellen met een touchscreen! Meestal zijn dit DAB+-radio's met wifi en andere slimme functies.

Op het kleurenscherm zie je alles helder staan en je gebruikt dit type radio bijna hetzelfde als de apps op je smartphone. Je draait dus niet meer aan de knoppen, maar drukt op het schermpje. 📱

Type stroomvoorziening

Krijgt de radio een vaste plek in de buurt van het stopcontact of gebruik je liever een draadloos model? Daarvoor kijk je naar het type stroomvoorziening. Radio's met een accu laad je van tevoren op en neem je vervolgens overal mee naartoe. Zolang de accu niet leeg is, maakt het niet uit waar de radio staat.

Helaas ben je hierdoor wel gebonden aan de maximale accuduur. Bij DAB+-radio's op netstroom heb je dat probleem niet: die zijn altijd voorzien van energie.

Connectiviteitsopties

Bij een moderne, slimme versie van radio horen de benodigde verbindingen. Zo zijn bijna alle DAB+-radio's uitgerust met Bluetooth, hebben veel modellen wifi en kom je af en toe zelfs een NFC-functie tegen! 1Jesper, Coolblue (2023). 'Wat is NFC?'

Met deze draadloze connecties verbind je de radio met een ander apparaat, bestuur je de radio op afstand, verander je instellingen en gebruik je radio apps. Er is steeds meer mogelijk!

De ouderwetse kabelverbindingen zijn gelukkig niet verloren gegaan. Zo zijn er DAB+-radio's met een usb-aansluiting en koptelefoon aansluiting, zodat je makkelijk met een ander apparaat verbindt en radio luistert zonder dat anderen mee hoeven te genieten.

Waterbestendigheid

Wil je de radio in de badkamer plaatsen of neem je het apparaat graag mee naar het strand? Als de radio in de buurt komt van vocht en water, is een waterbestendig model erg handig. De radio kan dan tegen een stootje én een druppeltje. 💧 Een ongelukje zit in een klein hoekje – en dat is voor zo'n radio geen probleem!

Alarmfuncties

Als je de dag graag met een lekker muziekje van jouw favoriete radiostation begint, ga je op zoek naar een DAB+-radio met alarmfunctie. Je stelt het alarm in als elke andere wekkerradio en kan met een gerust hart gaan slapen. De radio zorgt dat je op tijd wordt gewekt.

Prijzen

Omdat DAB+-radio's een moderne ontwikkeling zijn, liggen de prijzen iets hoger. Je hoeft daar niet al te veel last van te hebben, want ook DAB+-radio's zijn er in veel soorten, maten en prijscategorieën. Er zijn zelfs bouwradio's met DAB+ verkrijgbaar.

Vanaf ongeveer 40 vind je al compacte, draagbare DAB+-radio's. Zoek je een flink model met allerlei slimme functies, dan ligt de prijs natuurlijk een stukje hoger: denk dan aan een paar honderd euro of mee. Hoeveel je uiteindelijk betaalt, hangt af van het type dat je kiest.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste DAB+-radio?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste DAB+-radio vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste DAB+-radio?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste DAB+-radio vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Best Gekozen de beste DAB+-radio?

De beste DAB+-radio volgens Best Gekozen is de Sony XDR-S61D. Deze radio valt op door zijn heldere geluidskwaliteit en stabiele ontvangst van zowel DAB+ als FM-zenders. Met een gebruiksvriendelijke interface en een duidelijk lcd-scherm is het gemakkelijk om je favoriete zenders te vinden en in te stellen. 

Veelgestelde vragen over DAB+-radio's van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen