Op zoek naar de beste draadloze oordopjes? In dit artikel leiden we je stap voor stap door de belangrijkste kenmerken die draadloze oordopjes tot de beste in hun categorie maken. Van geluidskwaliteit tot batterijduur en comfort, ontdek samen met ons welke oordopjes het beste aansluiten bij jouw levensstijl en behoeften.

Wat zijn de beste draadloze oordopjes van 2024?

Dit zijn de top 5 beste draadloze oordopjes op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste draadloze oordopjes van 2024

1. Beste draadloze oordopjes: Beats Studio Buds Plus

1. Beste draadloze oordopjes: Beats Studio Buds Plus

Belangrijke specificaties:

Ik ben super enthousiast over de Beats Studio Buds Plus! Deze draadloze oordopjes bieden een verbeterde geluidskwaliteit, verbeterde ruisonderdrukking en een opvallend transparant ontwerp. The Verge noemt ze een aantrekkelijke keuze voor liefhebbers van kwalitatieve draadloze oordopjes. En SoundGuys prijst de eenvoudige bediening, aanpasbare functies via de Beats app en naadloze Bluetooth-verbinding via SBC of AAC. Helaas ontbreken geavanceerde codecs zoals aptX of LDAC, en de geluidsprofiel, typisch voor Beats producten, benadrukt de bas en sisklanken, wat aansluit op specifieke voorkeuren.

De Beats Studio Buds Plus zijn een evolutie van de originele Studio Buds, met een aangepaste chipset voor verbeterde ANC en batterijduur, zoals Tom's Guide benadrukt. Het iconische design omvat de kleinste oordopjes die we hebben gezien, en de IPX4-waterbestendigheid zorgt voor duurzaamheid. Helaas ontbreekt draadloos opladen en persoonlijke instellingen in de app in vergelijking met concurrenten in dezelfde prijsklasse. TechRadar benadrukt de verbeterde gesprekskwaliteit, ruisonderdrukking en het design van de Buds Plus, samen met opmerkelijke functies zoals Siri spraakopdracht ondersteuning, ruimtelijk geluid en Find My integratie. Toch wordt het ontbreken van draadloos opladen genoemd als een nadeel, vooral in vergelijking met andere opties in dezelfde prijsklasse.

De Beats Studio Buds Plus vallen op met hun transparante design, verbeterde geluidskwaliteit en verbeterde ruisonderdrukking, waardoor ze een solide optie zijn voor pendelen en sporten. Hun concurrerende prijs van $169 / £179 / AU$269 plaatst ze tegenover zowel premium ruisonderdrukkende draadloze oordopjes als meer betaalbare alternatieven. Hoewel ze op verschillende gebieden uitblinken, is het ontbreken van draadloos opladen een opmerkelijke beperking. Zoals The Verge terecht opmerkt, bieden de Beats Studio Buds Plus "aanzienlijke upgrades" ten opzichte van hun voorgangers, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor gebruikers die prioriteit geven aan hoogwaardig geluid en ruisonderdrukking in een strak en gebruiksvriendelijk pakket.

Voordelen Beats Studio Buds Plus
 • Verbeterde geluidskwaliteit
Nadelen Beats Studio Buds Plus
 • Afwezigheid van geavanceerde codecs zoals aptX of LDAC
 • Benadrukte bastonen en sisklanken
 • Geen ondersteuning voor draadloos opladen

2. Nothing Tech Nothing Ear (1)

2. Nothing Tech Nothing Ear (1)

Belangrijke specificaties:

Hi-Res Audio: Ja
Noise cancelling: Ja
Maximale frequentie: 5000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 36 uur

Ik ben helemaal weg van de Nothing Ear (1) draadloze oortjes vanwege hun unieke design en indrukwekkende functies. Met deze oortjes heb ik intuïtieve aanraakbediening voor naadloze beheer van afspelen, volume en ruisonderdrukking. De ruisonderdrukking is effectief en zorgt voor een gebalanceerd geluidsprofiel met heldere vocalen en instrumenten. De in-ear detectie en goede microfoonprestaties maken deze oortjes een overtuigende keuze in het betaalbare segment van draadloze oortjes. Ze hebben een batterijduur van maximaal 6 uur, waardoor ik ze dagelijks kan gebruiken zonder vaak op te laden.

Volgens SoundGuys zijn de Ear (1) oortjes een goede keuze in het betaalbare segment, vanwege de gebalanceerde functies en kosteneffectiviteit. De Nothing Ear (1) oortjes zijn geschikt voor allerlei situaties, van woon-werkverkeer en kantoorwerk tot draadloos gamen op Bluetooth-apparaten, dankzij de goede ruisonderdrukking, lage latentie modus en IPX4-classificatie voor bescherming tegen waterdruppels. Toch zijn ze misschien niet ideaal voor langdurig gebruik vanwege hun vijf uur continue batterijduur en wisselende audioprestaties.

In vergelijking met andere top draadloze oortjes op de markt, onderscheidt de Nothing Ear (1) zich door het unieke design, gebalanceerde geluidskwaliteit en effectieve ruisonderdrukking. Terwijl de Sony WF-1000XM5 wordt geprezen om uitzonderlijke geluidskwaliteit en sterke ruisonderdrukking, en de Apple AirPods Pro 2 om gepersonaliseerde audioverbeteringen en prestaties voor iOS-gebruikers, valt de Nothing Ear (1) op als een budgetvriendelijke optie die niet inlevert op functies. Het kan zeker concurreren met mid-range opties zoals de Google Pixel Buds Pro, en biedt een overtuigende mix van prestaties en esthetiek voor gebruikers die op zoek zijn naar een uniek design zonder de bank te breken.

Ondanks de beperkingen in batterijduur en wisselende audioprestaties, bieden de Nothing Ear (1) draadloze oortjes een sterke prijs-kwaliteitverhouding voor gebruikers die waarde hechten aan unieke design, intuïtieve aanraakbediening, effectieve ruisonderdrukking en gebalanceerde geluidskwaliteit. Deze oortjes zijn geschikt voor dagelijks gebruik in verschillende omgevingen, van woon-werkverkeer tot casual luisteren, waardoor ze een opvallende optie zijn in het competitieve landschap van draadloze oortjes.

Voordelen Nothing Tech Nothing Ear (1)
 • Onderscheidend design esthetiek
Nadelen Nothing Tech Nothing Ear (1)
 • Beperkte batterijduur
 • Onregelmatige audioweergave

3. Sony WF-1000XM3

3. Sony WF-1000XM3

Belangrijke specificaties:

Hi-Res Audio: Ja
Noise cancelling: Ja
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 24 uur

De draadloze oordopjes Sony WF-1000XM3 bieden een aantrekkelijk alternatief voor de AirPods Pro, vooral voor degenen die uitzonderlijke geluidskwaliteit en ruisonderdrukking als prioriteit hebben. Met een adviesprijs van $230, maar vaak beschikbaar voor $179, bieden ze een voordeligere optie in vergelijking met hun concurrenten. De oordopjes hebben een opvallend ontwerp en zijn verkrijgbaar in aantrekkelijke kleuren, hoewel sommigen ze wat opvallend vinden. De oplaadcase is elegant ontworpen, lijkt op een slanke sigarettenhouder en bevat een ruime selectie accessoires. Ondanks dat ze niet waterbestendig zijn, worden de oordopjes als duurzaam beschouwd. Ze bieden een lichte en comfortabele pasvorm, hoewel sommige gebruikers ze wat los kunnen vinden. Hoewel de aanraakbediening intuïtief is, wordt deze als minder responsief beschouwd in vergelijking met de AirPods, en de detectie op het oor kan inconsistent zijn.

De Sony WF-1000XM3 oordopjes worden geprezen om hun verfijnde ontwerp, comfort en indrukwekkende ruisonderdrukking. De Sony Headphones Connect-app maakt moeiteloze bediening en aanpassing mogelijk, terwijl de oordopjes zelf functies hebben zoals draagdetectie en een handige Quick Attention-modus. Ze missen echter volumeregeling op de oordopjes zelf en ondersteuning voor aptX HD of LDAC Bluetooth-extensie. De geluidskwaliteit is over het algemeen uitstekend, met heldere midden- en hoge tonen, en de batterijduur is lovenswaardig. De microfoon is geschikt voor algemeen gebruik, hoewel deze tijdens gesprekken achtergrondgeluid kan oppikken. Niettemin is het vermeldenswaardig dat nieuwere modellen, zoals de Sony WF-1000XM4, de WF-1000XM3 hebben overtroffen.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sony WF-1000XM3 op door zijn indrukwekkende ruisonderdrukking, geluidskwaliteit en comfortabele pasvorm. Het staat echter tegenover stevige concurrentie van alternatieven zoals de Bose QuietComfort-oordopjes, Sennheiser CX Plus True Wireless en Jabra Elite 4 Active, die worden aanbevolen ter overweging. Hoewel de WF-1000XM3 enkele nadelen kan hebben, zoals het ontbreken van waterbestendigheid en af en toe aanraakbedieningsproblemen, maken de aantrekkelijke prijs, opmerkelijke ruisonderdrukking en geluidskwaliteit het tot een sterke concurrent op de markt voor draadloze oordopjes.

Samenvattend bieden de draadloze oordopjes Sony WF-1000XM3 een overtuigend pakket, met uitmuntende geluidskwaliteit, ruisonderdrukking en comfort. Potentiële kopers moeten echter de kleine nadelen overwegen, zoals het ontbreken van waterbestendigheid en af en toe aanraakbedieningsproblemen, vooral in vergelijking met nieuwere modellen en concurrenten. "De WF-1000XM3 biedt een goedkopere optie in vergelijking met de AirPods Pro en andere nieuwere ANC true wireless oordopjes" en "De Sony WF-1000XM3 oordopjes worden geprezen om hun verfijnde ontwerp, comfort en effectieve ruisonderdrukking," waardoor ze een waardige overweging zijn voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige draadloze oordopjes tegen een aantrekkelijke prijs.

Voordelen Sony WF-1000XM3
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit en ruisonderdrukking
 • Aantrekkelijke prijs in vergelijking met concurrenten
 • Verfijnd ontwerp en comfortabele pasvorm
Nadelen Sony WF-1000XM3
 • Gebrek aan waterbestendigheid
 • Af en toe problemen met touch-bediening
 • Overtroffen door nieuwere modellen en sterke concurrentie

4. Apple AirPods Pro 2

4. Apple AirPods Pro 2

Belangrijke specificaties:

Hi-Res Audio: Ja
Noise cancelling: Ja
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
IP-certificering: IP54 (stofbescherming en plensdicht)
Maximale batterijduur: 30 uur

# PRODUCTBESCHRIJVING

Ik ben enthousiast over de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe-oplaadcase en USB-C-poort, want ze bieden een perfecte combinatie van gemak en geavanceerde functies. Dit markeert een belangrijke verandering in de aanpak van Apple. De toevoeging van een USB-C-poort en een gevlochten USB-C naar USB-C-kabel laat niet alleen zien dat Apple USB-C omarmt, maar verbetert ook de gebruikerservaring door naadloos opladen met andere apparaten mogelijk te maken. Het gemak van het opladen van de AirPods Pro 2 met een iPhone 15 met een USB-C naar Lightning-kabel benadrukt nogmaals de veelzijdigheid, zoals benadrukt in de review van Digital Trends.

Een opvallende functie van de AirPods Pro 2 is de IP54-bescherming, die zorgt voor weerstand tegen stof en duurzaamheid voor dagelijks gebruik. Bovendien duidt de integratie van verbeteringen in iOS 17, zoals Persoonlijk Volume, Gespreksbewustzijn en Aanpasbare Geluidsregeling, op een toewijding om de audiobeleving van de gebruiker te verbeteren. Deze functies passen het mediavolume intelligent aan op basis van de omgeving, verlagen het volume tijdens gesprekken en bieden aanpasbare geluidsregeling, wat zorgt voor een op maat gemaakte en meeslepende luisterervaring.

Bovendien bieden de AirPods Pro 2 verbeterde Actieve Ruisonderdrukking, Transparantiemodus en Aanpasbare Audio, mogelijk gemaakt door de H2-chip, die slimmere ruisonderdrukking en aanpasbare EQ mogelijk maakt voor gepersonaliseerd luisteren. De MagSafe-oplaadcase introduceert functies zoals Precisie Zoeken en een ingebouwde luidspreker, wat een praktische en gebruiksvriendelijke functionaliteit toevoegt. Met IP54 stof-, zweet- en waterbestendigheid zijn de AirPods Pro 2 goed uitgerust voor verschillende omgevingen en activiteiten.

Qua prestaties bieden de AirPods Pro 2 tot 6 uur luistertijd op één lading, met nog eens 30 uur door de MagSafe-oplaadcase. Deze indrukwekkende batterijduur zorgt voor langdurig gebruik zonder frequente onderbrekingen. Bovendien biedt de optie voor gratis gravure bij Apple een persoonlijke touch, wat een gevoel van individualiteit toevoegt aan het product.

In vergelijking met zijn voorganger en concurrenten onderscheidt de AirPods Pro 2 zich door de omarming van USB-C, verbeterde IP-classificatie en geavanceerde iOS-integratie. De naadloze integratie met iOS-apparaten en de geavanceerde functies maken het een aantrekkelijke keuze voor Apple-gebruikers die een premium audiobeleving zoeken. Echter, in het competitieve landschap van draadloze oordopjes, kunnen sommigen de prijs als een beperkende factor beschouwen. Hoewel de AirPods Pro 2 uitblinken in naadloze integratie en geavanceerde functies, kunnen andere opties vergelijkbare prestaties bieden tegen een lagere prijs.

Al met al tillen de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe-oplaadcase en USB-C-poort de draadloze oordopjes-ervaring naar een hoger niveau met hun geavanceerde functies, naadloze connectiviteit en duurzaamheid. Voor Apple-gebruikers die een premium, naadloos geïntegreerde audioplossing zoeken, zijn de AirPods Pro 2 een sterke kandidaat, met een rijke set aan functies en betrouwbare draadloze oordopjes-ervaring.

Voordelen Apple AirPods Pro 2
 • USB-C poort en gevlochten USB-C naar USB-C kabel voor naadloos opladen met andere apparaten
Nadelen Apple AirPods Pro 2
 • Hoge prijs in vergelijking met concurrenten

5. Bose QuietComfort Earbuds II Wireless

5. Bose QuietComfort Earbuds II Wireless

Belangrijke specificaties:

Hi-Res Audio: Nee
Noise cancelling: Ja
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 21000 Hz
Bluetooth versie: Bluetooth 4.1
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 6 uur

De Bose QuietComfort Ultra Earbuds zijn een premium keuze voor draadloze oordopjes, met een uniek ontwerp en indrukwekkende functies. Deze forse oordopjes bieden een stevige pasvorm en hebben een metalen glans op de aanraakpanelen, wat bijdraagt aan hun esthetische aantrekkingskracht. De Bose Music app maakt aanpassing van meeslepende audioweergave-instellingen, in-app EQ en intuïtieve aanraakbediening mogelijk, wat het tot een opvallende functie maakt. Volgens SoundGuys "bieden de oordopjes een batterijduur van 6 uur en 11 minuten, met de oplaadcase die extra stroom biedt," zodat je ze lang kunt gebruiken zonder vaak op te laden.

Qua geluidskwaliteit leveren de Ultra Earbuds sterke bass en treble, voor een meeslepende audiobeleving. Daarnaast onderscheiden ze zich door de toevoeging van aptX Adaptive en ruimtelijke audio met 3D-audioformaat en headtracking-technologie, wat zorgt voor een nog meeslependere geluidsbeleving. Het is echter belangrijk op te merken dat de oordopjes geen multi-point connectiviteit ondersteunen, waardoor ze beperkt zijn tot één afspeelbron tegelijk, zoals benadrukt door PCMag.

Bij het vergelijken van de Ultra Earbuds met de Bose QuietComfort Earbuds 2, is het duidelijk dat de Ultra Earbuds een voorsprong hebben op het gebied van ontwerp, bediening en geluid, zij het tegen een iets hogere prijs. Tom's Guide suggereert: "De Ultra Earbuds hebben een metalen glans op de aanraakpanelen en nieuwe groeven voor gemakkelijkere installatie van stabilisatiewings," wat hun ontwerp en gebruiksvriendelijkheid verbetert. De Earbuds 2 introduceerden echter ActiveSense en CustomTune, wat zorgt voor een goed uitgebalanceerd geluid met effectieve ruisonderdrukking.

Hoewel de Bose QuietComfort Ultra Earbuds aan de prijzige kant zijn, worden ze beschouwd als een investering vanwege hun upgrades en prestaties. Echter, de Sony WF-1000XM5 wordt aanbevolen vanwege betere afstemming en microfoonkwaliteit, zij het ten koste van comfort, volgens SoundGuys. Het is belangrijk om te overwegen dat de Ultra Earbuds een hogere prijs hebben van $299 in vergelijking met de Earbuds 2, die geprijsd zijn op $279, zoals opgemerkt door Tom's Guide.

Samenvattend, de Bose QuietComfort Ultra Earbuds springen eruit als een premium keuze voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van uniek ontwerp, meeslepend geluid en intuïtieve bediening. Hoewel ze beperkingen hebben zoals het ontbreken van multi-point connectiviteit, maken hun sterke bass, treble en ruimtelijke audiocapaciteiten ze tot een overtuigende optie voor audiofielen en degenen die op zoek zijn naar een superieure audiobeleving.

Voordelen Bose QuietComfort Earbuds II Wireless
 • Unieke vormgeving met metalen glans en touchpanel-esthetiek
 • Meeslepend geluid met sterke bass, treble en ruimtelijke audiocapaciteiten
 • Intuïtieve aanraakbediening en aanpassing via de Bose Music-app
Nadelen Bose QuietComfort Earbuds II Wireless
 • Gebrek aan multi-point connectiviteit, beperkt tot één afspeelbron tegelijk
 • Hogere prijs in vergelijking met vergelijkbare oordopjes op de markt
 • Concurrentie biedt betere afstemming en microfoon kwaliteit tegen een lagere prijs

Hoe kies je de beste draadloze oordopjes?

Wanneer je draadloze oordopjes koopt, let je op een aantal zaken. Hieronder vertel ik je meer over de belangrijkste eigenschappen van draadloze oordopjes.

Geluidskwaliteit

Wat ik fijn geluid vind, vind jij misschien helemaal niets. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer je voor je oordopjes of draadloze koptelefoon betaalt, hoe beter het geluid is.

De duurdere goede oordopjes werken vaak het beste wanneer je een bijbehorende app gebruikt, waar je de geluidsweergave zelf instelt via de equalizer (EQ). Zo zet je de bas hoger of lager, alsook de middentonen en trebles (hoge tonen).

R&B leunt bijvoorbeeld op andere tonen dan klassieke muziek, en baseer daarop je keuze voor een setje oordopjes met of zonder bijbehorende app met EQ.

Pasvorm en comfort

De bekendste oordopjes hebben een rubber of siliconen uiteinde wat in je gehoorgang zit. Over het algemeen zijn deze oordopjes comfortabeler en stevig. Meestal worden ze geleverd met verschillende maten rubberen of siliconen tips, waardoor er altijd een ideale pasvorm te vinden is.

Ben je allergisch voor een van de twee materialen, check dan van tevoren van welk de meegeleverde tips zijn gemaakt, of schaf eventueel vervangende tips aan van een ander materiaal.

Het tweede type oordopjes lijkt hierop, maar hebben geen tips. Deze rusten als het ware op de ingang van je gehoorgang en een deel van de oorschelp rondom deze ingang. Het speakertje (de driver) wijst je gehoorgang in en zit wellicht net in het begin ervan, maar je creëert geen volledige seal die je van je omgeving afsluit, omdat er geen tips op deze oordopjes zitten.

Frequentiebereik

Elke koptelefoon of set oordopjes heeft een minimale frequentie. Deze wordt weergegeven in een aantal Hertz (Hz). Het aantal Hz geeft het bereik van het geluid aan. Hoe groter het frequentiebereik is, hoe meer tonen je hoort.

Het eerste getal geeft hierbij de laagste frequentie aan en het tweede getal geeft de hoogste frequentie aan. Mensen kunnen frequenties tussen de 20 en 20.000 Hz waarnemen. Alles daarboven en onder is echter niet zinloos. Daarom vind je verschillende apparaten met een frequentiebereik wat groter is.

Wil je weten welke frequenties je kunt horen? Doe dan een oorcheck! 1Oorcheck (n.d.). 'Hoortest'

draadloze oordopjes in oplaadhoesje

Noise cancellation

Noise cancellation, of ook wel ruisonderdrukking genoemd, kennen we in twee vormen: passief en actief. Elke koptelefoon en zelfs oordopjes hebben een vorm van passieve noise cancellation. Stel je voor: je hebt oorwarmers op die zorgen dat je iets minder van de buitenwereld hoort, omdat ze je oren bedekken.

Zo werkt het ook bij oordopjes. Deze zitten in je oren, waardoor je simpelweg minder hoort. Vanzelfsprekend hoor je nog steeds je omgevingsgeluiden. Hier komt ANC (actieve noise cancellation) om de hoek kijken.

De oordopjes produceren tegengeluid oftewel het 'omgedraaide' van je omgevingsgeluiden. Zo vallen ze tegen elkaar weg, waardoor storende achtergrondgeluiden zoals geroezemoes verminderen en je optimaal van je muziek geniet.

De beste noise-cancelling oordopjes (of noise-cancelling koptelefoon) zijn vooral handig wanneer je veel met het openbaar vervoer reist of wanneer je op een druk kantoor werkt. Ook op de sportschool is het fijn om gebruik te maken van oordopjes met noise cancellation.

Zelf koos ik bewust voor noise cancellation. Vooral fietsend merk je het verschil. Het geluid dat de wind maakt, stoort namelijk nauwelijks je muziekbeleving.

Connectiviteit

Er zijn verschillende draadloze verbindingen wanneer het over draadloze oordopjes gaat. De meeste draadloze oordopjes maken verbinding via Bluetooth. Je verbindt je oordopjes met je telefoon, laptop, tablet en mogelijk zelfs met je smartwatch via Bluetooth.

App-ondersteuning

Veel draadloze oordopjes hebben hun eigen app. Je oordopjes functioneren prima zonder de app te hebben, maar vaak heeft een bijbehorende app op je smartphone handige functies. Denk aan geluidsinstellingen om je luisterervaring te optimaliseren, en je leest vaak ook meteen het batterijpercentage en het volume in de app terug. Niet noodzakelijk, wel handig!

Oordopjes in zwart doosje op zwarte achtergrond, bovenaanzicht

Batterijduur

De batterij is misschien wel de belangrijkste eigenschap van draadloze oordopjes. Je wilt niet elke twee uur je oordopjes opladen en je wilt ook niet tijdens je work-out ineens zonder muziek zitten.

Sommige oordopjes gaan maar acht uur mee, terwijl andere oordopjes wel 24 uur meegaan. De duurdere varianten hebben vaak een langere batterijduur dan oordopjes waarvoor je minder betaalt.

De laadsnelheid is een andere belangrijke eigenschap. Hoe korter de laadtijd, hoe beter! Draadloze oordopjes hebben allemaal met een oplaadbaar hoesje waar je je oordopjes in bewaart. Hierdoor raak je ze minder snel kwijt én worden ze opgeladen terwijl ze in dit hoesje zitten.

Let wel: wat de fabrikant zegt, is in sommige gevallen misleidend, zo zegt Andre van Zwet van de Consumentenbond:

"Laat je niet misleiden als fabrikanten zeggen dat de accuduur van de oordopjes langer is dan 20 uur. Dat kan alleen samen met het oplaaddoosje. Onderweg kun je de draadloze oordopjes hiermee een paar keer opladen, maar dan kun je ze dus niet gebruiken."

Gebruikersgemak

Hoe je je oordopjes bedient, heeft invloed op het gebruiksgemak. Sommige oordopjes hebben fysieke knopjes die je indrukt om bijvoorbeeld het volume te regelen of om de oordopjes te pauzeren.

Touch control zie je ook veel bij draadloze oordopjes. Hierbij raak je de oordopjes aan, meestal aan de zijkant, en er wordt een functie uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld het overslaan of pauzeren van een nummer, of het bedienen van je volume.

Water- en stofbestendigheid

Bij het kiezen van draadloze oordopjes is het belangrijk om aandacht te besteden aan water- en stofbestendigheid. Zoek naar de IP-classificatie, die de mate van bescherming aangeeft. Een IPX4-classificatie betekent bijvoorbeeld dat de oordopjes bestand zijn tegen spatten van water, ideaal voor lichte regen of zweet tijdens het sporten.

Voor intensievere activiteiten, zoals zwemmen of gebruik in zware regen, kijk je naar een hogere classificatie zoals IPX7 of IPX8, wat duidt op volledige waterdichtheid. Stofbestendigheid wordt aangeduid met het eerste cijfer in de IP-code, waarbij IP6X de hoogste bescherming biedt tegen stof. I

Wat zijn volgens de Consumentenbond de beste draadloze oordopjes?

 De beste draadloze oordopjes volgens Consumentenbond zijn de Apple AirPods Pro 2. Deze oordopjes bieden een superieure geluidskwaliteit met actieve ruisonderdrukking, waardoor je ongestoord kunt genieten van je muziek. Ze hebben een comfortabele pasvorm en zijn uitgerust met de H2-chip voor een snellere en stabielere draadloze verbinding. 

Wat zijn volgens Tweakers de beste draadloze oordopjes?

De beste draadloze oordopjes volgens Tweakers zijn de Apple AirPods Pro 2. Deze oordopjes blinken uit met hun geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie en adaptieve EQ, waardoor je een ongeëvenaarde luisterervaring krijgt. Ze zijn uitgerust met de nieuwe H2-chip, die zorgt voor een helderder geluid en een efficiëntere connectiviteit.

Wat zijn volgens Android Planet de beste draadloze oordopjes?

De beste draadloze oordopjes volgens Android Planet zijn de Sony WF-1000XM5. Deze oordopjes staan bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit en effectieve ruisonderdrukking, waardoor je optimaal kunt genieten van je muziek. Ze zijn uitgerust met een QN1e HD-ruisonderdrukkingsprocessor, die zorgt voor een helder en gedetailleerd geluid.

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen