Ben je op zoek naar de beste noise-cancelling oordopjes om je volledig te kunnen focussen op je muziek of gesprekken? In dit artikel nemen we je stap voor stap mee in de wereld van noise-cancelling oordopjes, waarbij we de topmodellen onder de loep nemen. Ontdek welke oordopjes het beste bij jouw levensstijl passen.

Wat zijn de beste noise-cancelling oordopjes van 2024?

Dit zijn de top 5 beste noise-cancelling oordopjes op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste noise-cancelling oordopjes van 2024

1. Beste oordopjes met ruisonderdrukking: Bose QuietComfort Earbuds II Wireless

1. Beste oordopjes met ruisonderdrukking: Bose QuietComfort Earbuds II Wireless

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 4.1
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 21000 Hz
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 6 uur

Ik ben dol op de Bose QuietComfort Ultra Earbuds, ze zijn absoluut de beste noise-cancelling oordopjes! Met hun comfortabele pasvorm, krachtige bas- en hoge tonenprestaties en handige companion app om je luisterervaring te optimaliseren, zijn deze oordopjes ongeëvenaard. Met 6 uur en 11 minuten batterijduur en de mogelijkheid om deze te verlengen met het oplaadetui, gaan deze oordopjes lang mee. De prijs is misschien wat aan de hoge kant, maar de algehele kwaliteit en verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen maken ze een waardevolle investering, zoals benadrukt in de reviews.

Vergeleken met hun voorganger, de Bose QuietComfort Earbuds 2, scoren de Ultra Earbuds op verschillende fronten beter. Ze hebben een metalen glans op de touch panels en verbeterde groeven voor eenvoudigere installatie van de stabilizer wings, wat zowel het uiterlijk als de bruikbaarheid ten goede komt. Daarnaast introduceren de Ultra Earbuds nieuwe functies zoals aptX Adaptive en spatial audio, wat bijdraagt aan een meeslepende en ruimtelijke geluidservaring. Dit maakt de Ultra Earbuds een overtuigende keuze, die de Earbuds 2 overtreft op het gebied van ontwerp en geluidskwaliteit.

De Ultra Earbuds hebben een IPX4-rating, zijn geschikt voor actieve levensstijlen en bieden touch controls voor verschillende functies, waaronder volumeaanpassing en het overslaan van nummers. Het ontbreken van multi-point connectiviteit is een klein nadeel, maar de app van de oordopjes geeft gebruikers controle over muziek, batterijstatus en immersieve audio-instellingen. Daarnaast reageren de Ultra Earbuds snel op touch controls en spraakopdrachten, wat de algehele gebruikerservaring verbetert, zoals benadrukt in de vergelijking door Tom's Guide.

Hoewel de Sony WF-1000XM5 wordt geprezen om zijn superieure afstemming en microfoonkwaliteit, blinken de Bose QuietComfort Ultra Earbuds uit in comfort, geavanceerde geluidsfuncties en een intuïtieve gebruikerservaring. Hun hogere prijs kan voor sommigen een afschrikmiddel zijn, maar voor gebruikers die op zoek zijn naar de beste noise-cancelling oordopjes met uitzonderlijke geluidskwaliteit en comfort, zijn de Bose QuietComfort Ultra Earbuds een waardevolle investering. 🎧

Voordelen Bose QuietComfort Earbuds II Wireless
 • Comfortabele pasvorm
 • Sterke bas- en treble-prestaties
 • Bijbehorende app voor het fijnafstemmen van de luisterervaring
 • 6+ uur batterijduur met de optie om uit te breiden met oplaadcase
 • Verbeterd ontwerp met metallic glans en gemakkelijkere installatie van stabilisatievleugel
 • Introductie van aptX Adaptive en ruimtelijk geluid voor meeslepende geluidservaring
 • IPX4-classificatie voor actieve levensstijlen
 • Touch controls voor volumeaanpassing en nummeroverslaan
 • Snelle respons op touch controls en spraakopdrachten
Nadelen Bose QuietComfort Earbuds II Wireless
 • Hogere prijsklasse
 • Afwezigheid van multi-point connectiviteit

2. Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten: Apple AirPods Pro 2

2. Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten: Apple AirPods Pro 2

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IP54 (stofbescherming en plensdicht)
Maximale batterijduur: 30 uur

Met de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe oplaadcase (USB-C) zet ik een grote stap vooruit in de categorie noise-cancelling oortjes, vooral voor Apple-gebruikers. De overstap naar USB-C, hoewel aanvankelijk met weerstand ontvangen, zorgt voor gemak en aanpasbaarheid. De toevoeging van IP54-bescherming, Personalized Volume, Conversation Awareness en Adaptive Noise Control toont de toewijding van Apple aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Zoals een recensie uitroept: "Personalized Volume past het mediavolume aan op basis van de omgeving, Conversation Awareness verlaagt het volume tijdens gesprekken en Adaptive Noise Control verbetert de ruisonderdrukking." Deze functies markeren een significante evolutie van het vorige model, waarbij belangrijke gebruikerszorgen worden aangepakt en de algehele functionaliteit wordt verbeterd.

De geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten is een opvallende functie, die zorgt voor een naadloze en meeslepende audiobeleving die specifiek is afgestemd op Apple-gebruikers. Deze specialisatie, zoals opgemerkt in een recensie, zet de AirPods Pro 2 apart omdat het "nieuwe audiokenmerken heeft ontvangen via een iOS 17-software-update, inclusief Speak-to-Chat." Deze integratie met het Apple-ecosysteem verbetert de aantrekkingskracht voor gebruikers die diep geworteld zijn in de producten en diensten van Apple.

In vergelijking met de Sony WF-1000XM5, komt de AirPods Pro 2 USB-C naar voren als een meer budgetvriendelijke optie, met geavanceerde audiokenmerken en naadloze integratie met Apple-apparaten. De Sony WF-1000XM5 daarentegen heeft een compacter ontwerp en alternatieve spraakopdrachten. De concurrerende prijsstelling van de AirPods Pro 2 USB-C en de aansluiting op het Apple-ecosysteem maken het een aantrekkelijke keuze voor Apple-gebruikers die op zoek zijn naar geoptimaliseerde ruisonderdrukking en een naadloze gebruikerservaring.

Toch heeft de AirPods Pro 2 USB-C beperkingen. Hoewel de overstap naar USB-C een aanzienlijke upgrade is, kunnen sommige gebruikers het gebrek aan waterdichtheid zorgwekkend vinden, vooral voor een product dat als toonaangevend wordt gepositioneerd. Daarnaast kan het klassieke drop-stem ontwerp, hoewel iconisch, niet aansprekend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer discreet formaat.

Samengevat, blinken de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe oplaadcase (USB-C) uit in het leveren van geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten, naadloze integratie met het Apple-ecosysteem en geavanceerde audiokenmerken. Hoewel het misschien niet de ideale keuze is voor degenen die waterdichtheid of een discreter ontwerp zoeken, maken de concurrerende prijsstelling en op maat gemaakte functies het een overtuigende optie voor Apple-gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas ruisonderdrukkende ervaring.

Voordelen Apple AirPods Pro 2
 • Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten
 • Naadloze integratie met het Apple-ecosysteem
 • Geavanceerde audiokenmerken
Nadelen Apple AirPods Pro 2
 • Gebrek aan waterdichtheid
 • Klassiek drop-stem ontwerp spreekt mogelijk niet alle gebruikers aan

3. Uitgebalanceerde ruisonderdrukking en geluidskwaliteit: Sony WF-1000XM3

3. Uitgebalanceerde ruisonderdrukking en geluidskwaliteit: Sony WF-1000XM3

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Maximale batterijduur: 24 uur

Met de Sony WF-1000XM3 noise-cancelling oordopjes geniet ik van een verleidelijke mix van hoogwaardig geluid en effectieve ruisonderdrukking, waardoor ze een overtuigend alternatief zijn voor de AirPods Pro, vooral voor degenen die deze aspecten prioriteit geven. Met een concurrerende prijs van €230,- en vaak verkrijgbaar voor €179,-, bieden ze uitzonderlijke waarde en overtreffen ze sommige nieuwere modellen. De oordopjes hebben een opvallend design, zitten comfortabel en worden geleverd met een slim oplaadbaar hoesje, compleet met diverse accessoires. Hoewel ze niet ontworpen zijn voor sportactiviteiten vanwege het ontbreken van waterbestendige bescherming, zijn deze oordopjes stijlvol en visueel aantrekkelijk. De aanraakbediening is intuïtief, maar kan minder responsief zijn dan verwacht, en de pasvorm kan voor sommige gebruikers los aanvoelen. Desondanks maken de Sony WF-1000XM3 indruk met hun geluidskwaliteit, ruisonderdrukking en uitgebreide functies, waardoor ze een sterke speler zijn op de markt voor draadloze oordopjes.

De WF-1000XM3 oordopjes zijn uitgerust met een dubbel sensorsysteem in elke dop en de QN1 ruisonderdrukkingsprocessor die ook te vinden is in de WH-1000XM3 over-ear hoofdtelefoons, waardoor ze robuuste ruisonderdrukkingsmogelijkheden hebben. De Sony Headphones Connect app biedt controle en aanpassing, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd. Deze oordopjes ondersteunen ook Google Assistent, DSEE HX audiobewerking, handsfree bellen en Quick Attention modus voor omgevingsgeluid. Bovendien hebben ze een batterijduur van 24 uur met het hoesje en snelladen dat met slechts 10 minuten opladen 90 minuten afspeeltijd biedt. De integratie van Alexa spraakbesturing en slim luisteren technologie, waaronder adaptieve geluidsregeling en quick attention modus, versterkt de gebruikerservaring verder.

De geluidskwaliteit van de Sony WF-1000XM3 oordopjes wordt zeer geprezen, met heldere vocalen en onderscheidende instrumentale details, en de microfoon presteert goed voor algemeen gebruik. Het kan echter omgevingsgeluid oppikken in buitenomgevingen. Ondanks het ontbreken van ondersteuning voor aptX HD of Sony's LDAC Bluetooth-uitbreiding en volumebediening op de dopjes, blijven deze oordopjes een overtuigende keuze vanwege hun verfijnde design, comfortabele pasvorm en sterke ruisonderdrukkingsmogelijkheden. Ze worden aanbevolen voor aankoop, ondanks dat ze als enigszins verouderd worden beschouwd in vergelijking met nieuwere modellen. In het veranderende landschap van draadloze oordopjes onderscheidt de Sony WF-1000XM3 zich als een topkandidaat, concurrerend met alternatieven zoals de Bose QuietComfort Earbuds, Sennheiser CX Plus True Wireless en Jabra Elite 4 Active voor sportdoeleinden.

In de drukke markt van ruisonderdrukkende oordopjes onderscheidt de Sony WF-1000XM3 zich met zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, effectieve ruisonderdrukking en een scala aan functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die een gebalanceerde prestatie zoeken. Hoewel het misschien niet de meest discrete optie is en bepaalde op sport gerichte functies mist, maken de sterke waardepropositie en robuuste prestaties het tot een opvallend product in zijn categorie. Zoals een review terecht opmerkt: "De Sony WF-1000XM3 biedt indrukwekkende geluidskwaliteit en ruisonderdrukking, waardoor het een sterke speler is op de markt voor draadloze oordopjes."

Voordelen Sony WF-1000XM3
 • Hoge geluidskwaliteit
 • Effectieve ruisonderdrukking
 • Concurrerend geprijsd
Nadelen Sony WF-1000XM3
 • Niet ontworpen voor fitnessactiviteiten
 • Touchbediening mogelijk niet zo responsief als verwacht
 • Pasvorm kan los aanvoelen voor sommige gebruikers

4. Optimale ruisonderdrukking voor Samsung-gebruikers: Samsung Galaxy Buds2 Pro True

4. Optimale ruisonderdrukking voor Samsung-gebruikers: Samsung Galaxy Buds2 Pro True

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Type oordopjes: Earbuds
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)
Maximale batterijduur: 8 uur

Als Samsung-telefoon gebruiker ben ik helemaal weg van de Samsung Galaxy Buds 2 Pro True Wireless Noise Cancelling Earbuds. Met deze oortjes geniet ik van naadloze verbinding en premium audiokwaliteit. De effectieve noise-cancelling, diverse EQ-instellingen en de Samsung Seamless Codec zorgen voor een meeslepende luisterervaring met minimale vertraging. SoundGuys bevestigt dit ook en zegt dat "de oortjes effectieve noise-cancelling en diverse EQ-instellingen bieden," waardoor ze ideaal zijn voor gebruikers die top audioprestaties zoeken. Daarnaast zijn de Galaxy Buds 2 Pro een upgrade van de originele Galaxy Buds Pro, met verbeterde functies tegen een hogere prijs.

De Galaxy Buds 2 Pro onderscheiden zich door hun veelzijdigheid in verschillende situaties. Voor forenzen en reizigers zijn ze licht van gewicht en hebben ze een ANC-systeem, terwijl hun IPX7 waterbestendigheid ze geschikt maakt voor sport en fitness. Ook bieden de oortjes een comfortabele pasvorm voor kantoor gebruik, waardoor afleiding wordt verminderd. Echter, het is belangrijk om te vermelden dat ze geen multi-device koppeling hebben, zoals benadrukt door RTINGS.

In vergelijking met andere modellen, zoals de AirPods Pro 2 en Sony WF-1000XM4, bieden de Galaxy Buds 2 Pro een goede balans tussen betaalbaarheid en premium prestaties, zoals vermeld door Tom's Guide. Met een prijs van $229, bieden ze een budgetvriendelijkere optie zonder in te leveren op functies. De verbeterde comfort, nauwkeurige touch controls en een stijlvolle oplaadcase maken deze oortjes een aantrekkelijke keuze. Tom's Guide benadrukt ook dat "de oortjes nauwkeurige touch controls en bruikbare spraakgestuurde functies bieden," waarmee hun gebruiksvriendelijke ontwerp wordt benadrukt.

Hoewel de Galaxy Buds 2 Pro uitblinken op verschillende gebieden, zoals audiokwaliteit en comfort, hebben ze ook beperkingen. Zo heeft de geïntegreerde microfoon moeite met achtergrondgeluid tijdens telefoongesprekken, zoals benadrukt door RTINGS. Daarnaast zullen iPhone gebruikers beperkte app-ondersteuning vinden, waardoor deze oortjes meer geschikt zijn voor Samsung-telefoon eigenaars, zoals vermeld door SoundGuys.

Al met al bieden de Samsung Galaxy Buds 2 Pro True Wireless Noise Cancelling Earbuds een sterke optie voor Samsung-telefoon gebruikers die een hoogwaardige audiobeleving willen. Met hun naadloze verbinding, effectieve noise-cancelling en veelzijdige gebruik in verschillende situaties, bieden deze oortjes een overtuigende balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Ondanks eventuele beperkingen, zoals iPhone-compatibiliteit en multi-device koppeling, maken hun algehele prestaties en functies ze tot een competitieve keuze op de markt van noise-cancelling oortjes. 🎧

Voordelen Samsung Galaxy Buds2 Pro True
 • Naadloze connectiviteit voor Samsung-telefoongebruikers
 • Effectieve ruisonderdrukking en verschillende EQ-instellingen
 • Veelzijdig gebruik in verschillende scenario's
Nadelen Samsung Galaxy Buds2 Pro True
 • Gebrek aan multi-apparaat koppeling
 • Geïntegreerde microfoon heeft moeite met achtergrondgeluid tijdens telefoongesprekken
 • Beperkte app-ondersteuning voor iPhone-gebruikers

5. EarFun Air Pro 3

5. EarFun Air Pro 3

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IPX5 (Stofdichtheid nvt, sproeiwaterdicht)
Maximale batterijduur: 45 uur

De EarFun Air Pro 3 True Wireless oortjes zijn een opvallende keuze in de categorie van ruisonderdrukkende oortjes, vooral voor degenen die een betaalbare maar toch rijk uitgeruste optie zoeken. Met "krachtig geluid en een lange batterijduur" bieden deze oortjes een overtuigend pakket voor minder dan €100, waardoor ze een sterke concurrent zijn in de middenklasse markt. Hoewel hun actieve ruisonderdrukking misschien niet kan tippen aan high-end modellen, leveren ze "een goed niveau van stilte voor werk of reizen," waarmee ze hun veelzijdigheid tonen. De oortjes hebben ook Bluetooth 5.3, USB-C connectiviteit en IPX5 waterbestendigheid, wat hun aantrekkingskracht voor dagelijks gebruik vergroot.

Wat betreft geluidskwaliteit ontving de EarFun Air Pro 3 gemengde feedback, waarbij sommige recensenten opmerkten dat intense bassen de vocalen en instrumenten kunnen overstemmen. De bijbehorende app maakt echter geluidsaanpassing mogelijk via EQ en presets, waardoor een zekere mate van aanpasbaarheid ontstaat om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen. Voor verschillende gebruiksscenario's blinken deze oortjes uit in woon-werkverkeer/reizen en sport/fitness, met effectieve ruisonderdrukking, een comfortabel ontwerp en stabiele draadloze verbindingen. Ze zijn ook geschikt voor kantoorgebruik, met multi-device koppeling en ruisonderdrukkende mogelijkheden om omgevingslawaai te verminderen. Ze worden echter niet aanbevolen voor gaming vanwege latentieproblemen en hebben beperkingen in de kwaliteit van telefoongesprekken in lawaaierige omgevingen.

In vergelijking met topmodellen zoals de Bose QuietComfort Ultra Earbuds, Apple AirPods Pro 2 en Sony WF-1000XM5, staat de EarFun Air Pro 3 zijn mannetje als een budgetvriendelijke optie. Hoewel ze niet op kunnen tegen de high-end modellen qua ruisonderdrukking, bieden ze een overtuigende balans tussen functies en prestaties tegen een aanzienlijk lagere prijs, waardoor ze een opmerkelijke keuze zijn voor prijsbewuste consumenten. De sterke batterijduur, multipoint koppeling en ondersteuning voor Bluetooth LE Audio dragen verder bij aan hun aantrekkingskracht.

Concluderend bieden de EarFun Air Pro 3 True Wireless oortjes een solide waardepropositie, waarbij ze uitblinken in het bieden van een goede balans tussen functies en prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel ze misschien niet kunnen tippen aan topmodellen op het gebied van ruisonderdrukking en geluidskwaliteit, zijn ze een overtuigende keuze voor degenen die betaalbare ruisonderdrukkende oortjes zoeken die goede prestaties leveren in verschillende gebruiksscenario's.

Voordelen EarFun Air Pro 3
 • Betaalbaar maar toch rijk aan functies
Nadelen EarFun Air Pro 3
 • Intense bass kan vocalen en instrumenten overstemmen
 • Niet aanbevolen voor gaming vanwege latentieproblemen
 • Beperkingen in telefoongesprekskwaliteit in lawaaierige omgevingen

Hoe kies je de beste noise-cancelling oordopjes?

Niet elke noise-cancelling oordopjes of noise-cancelling koptelefoons zijn hetzelfde. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende eigenschappen van noise-cancelling oordopjes.

Actief vs. passief: het verschil

Er zijn twee primaire technieken om noise cancellation – ook wel ruisonderdrukking – tot stand te brengen: active noise cancelling (ANC), en passive noise cancelling (PNC).

PNC is een gebruikelijke techniek die geen stroom verbruikt. Het idee is dat door de gehoorgang fysiek af te sluiten. Door de in-ear portie van zo'n earbud in je gehoorgang te doen, sealt het rubberen of siliconen dopje je gehoorgang. Zo komt geluid van buiten minder makkelijk naar binnen.

ANC is een techniek waarbij de earbuds via de ingebouwde microfoons het geluid van buitenaf opvangen, waarna ze deze omgedraaid afspelen. Douglas Currens op Quora legt uit:

"Noise-cancelling koptelefoons gebruiken een kleine microfoon die in de oorschelp is gemonteerd en een actief elektronisch circuit dat een omgekeerde versie van dat signaal genereert om in de koptelefoon toe te voegen, om zo wiskundig de ongewenste geluiden van buitenaf te annuleren."

Net als dat -2 + (+)2 = 0, geldt dat ook voor geluidsfrequenties. ANC cijfert hiermee de herrie van buitenaf weg.

Geluidskwaliteit

Dit is moeilijk te bepalen zonder de oordopjes eerst uit te proberen. Bekijk daarom recensies van andere gebruikers en onafhankelijke reviewers om een idee te krijgen van hoe goed de geluidsweergave van een set noise-cancelling oordopjes is.

Daarnaast is het een goed idee om de frequentierespons – aangegeven in 'Hz' – te bekijken. Wij mensen horen geluiden waarvan de frequenties tussen de 20 en 20.000 Hz liggen. De meeste oordopjes geven geluid tussen deze waarden wel weer, maar er zijn uitschieters die dit niet doen.

Ook zijn er uitschieters dit juist een nog breder spectrum aan geluid weergeven. Je zou denken dat dit nutteloos is, want we kunnen buiten de range tussen 20 en 20.000 Hz niets horen. Tóch ligt dat net iets anders: de geluiden aan de verre uiteindes van dit spectrum krijgen net wat meer ademruimte als de oordopjes een breder geluidsspectrum ondersteunen.

Zwarte oordopjes in hoes, op zwarte achtergrond.

Connectiviteitsopties

Wanneer het om connectiviteit gaat, kies je voor bedrade of draadloze oordopjes. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor draadloze oordopjes, welke gebruikmaken van Bluetooth.

Je koppelt deze noise-cancelling headphones eenvoudig aan een ander apparaat dat ook gebruikmaakt van Bluetooth. Denk hierbij aan je smartphone, maar ook je tv, computer, laptop of tablet.

Bij voorkeur kies je Bluetooth 5.0 of hoger. Deze versie gebruikt het minste energie, waardoor je oordopjes langer meegaan zonder ze tussendoor op te hoeven laden. Ook is deze versie sneller en de maximale afstand waarop de verbinding in stand blijft is hoger. 1Molly McLaughlin, Lifewire (2022). 'What Is Bluetooth 5 and How Does It Work?'

Daarnaast is near field communication (NFC) ook een handige functie, als je geen zin hebt in gerommel met de verbindingsmodus van je Bluetooth-oordopjes. Als je bronapparaat – zoals je smartphone – ook een NFC-chip heeft, hoef je enkel de oordopjes tegen je telefoon aan te houden om een verbinding op te zetten.

Apps

Sommige merken hebben hun eigen software voor hun oordopjes. Met zulke apps regel je basisinstellingen, zoals de apparaten waarmee de headset is verbonden, maar in sommige gevallen ook geavanceerde zaken.

Sommige geven je zo de optie om via een equalizer de geluidsweergave fijn te stellen, of een optie om je oordopjes te vinden als deze zoek zijn, al dan niet door diefstal.

Type oordopjes

Met earbuds worden oordopjes bedoelt die niet geheel in het oor passen. Deze laten vaak wat meer omgevingsgeluiden door, waardoor ze veiliger zijn voor wanneer je bijvoorbeeld gaat joggen in het verkeer.

Oordopjes – ook wel in-ear koptelefoons – verdwijnen haast in je oor, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden. De meeste mensen vinden oordopjes ook comfortabeler dan earbuds, maar dit is vanzelfsprekend erg persoonlijk.

Gebruiksgemak en bediening

Oordopjes laten zich tegenwoordig op verschillende manieren bedienen. Zo regel je het volume, sla je liedjes over of neem je de telefoon op wanneer iemand je belt. Dit gebeurt doorgaans via een van twee opties: knopjes, of capacative touch. Die eerste spreekt voor zich; de tweede optie werkt via ‘gebaren’.

Zo swipe je bijvoorbeeld om een nummer over te slaan op je rechteroordopje, maar swipe je links om het volume te regelen. Tik op de rechteroordop om een nummer te pauzeren, en op de linker om een telefoontje aan te nemen. Dit zijn slechts voorbeelden, maar je snapt het idee.

Sta er hoe dan ook bij stil of je liever het bekende gevoel van een knopje of twee onder je vingers hebt, of dat je liever wat ‘gebaren’ uit je hoofd leert. Dit laatste levert in ieder geval minder gefriemel op in een gehaaste zoektocht naar knopjes.

Maximale batterijduur

Bij draadloze oordopjes, of ze nu noise-cancelling zijn of niet, is de maximale batterijduur enorm belangrijk. Er is niets vervelender dan wanneer je oordopjes er midden in je hardloopsessie mee stoppen.

Hoe langer de batterijduur, hoe beter. De maximale batterijduur die wordt aangegeven in de beschrijving is echter niet altijd realistisch en hangt vooral af van het volume waarop je naar content luistert.

Noise-cancelling oordopjes van hogere kwaliteit hebben vaak de langste batterijduur, maar hier betaal je wel voor. Zoals met de meeste dingen: hoe hoger de kwaliteit, hoe beter de eigenschappen en hoe hoger de prijs die je betaalt.

Comfort en pasvorm

Het is zaak dat je nieuwe aanwinst goed zit. De behuizing moet niet oncomfortabel zijn, omdat deze bijvoorbeeld tegen je oorschelp aandrukt.

Ga je voor in-ear earbuds, dan moet de pasvorm ook aan de binnenkant goed zitten. De meeste setjes leveren echter drie verschillende formaten aan siliconen- of rubberen opzetstukjes: small, medium en large. Het is aan jou deze uit te proberen en de juiste uit te kiezen!

Kwaliteitsklasse

Net zoals bij draadloze koptelefoons: de ene is de andere niet. Dit geldt ook voor noise-cancelling oordopjes. Hoe hoger de kwaliteit is, hoe beter de kwaliteit van de audio. Het is lastig om van tevoren te bepalen of de oordopjes die je op het oog hebt, van goede kwaliteit zijn.

Er komen steeds meer minder bekende merken op de markt en ze lijken allemaal op elkaar. Het is daarom een goed idee om de reviews goed door te lezen. Over het algemeen geldt ook dat hoe meer je voor de oordopjes of noise-cancelling koptelefoon betaalt, hoe hoger de kwaliteit is. Dit is echter niet altijd het geval, en dat is waar de reviews hun entree maken.

Water- en zweetbestendigheid van noise-cancelling oordopjes

Als je van plan bent de oordopjes te gebruiken tijdens het sporten of in de regen, is water- en zweetbestendigheid belangrijk. Zelf gebruik ik de mijne veel tijdens het hardlopen, waardoor ze tegen zweet en regen moeten kunnen.

Zoek naar oordopjes met een goede IP-rating die bescherming biedt tegen vocht en zweet. Dit zorgt voor een langere levensduur en meer veelzijdigheid in gebruik.

draadloze oordopjes in oplaadhoesje

Wat zijn volgens de Consumentenbond de beste noise-cancelling oordopjes ?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste noise-cancelling oordopjes vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat zijn volgens Tweakers de beste noise-cancelling oordopjes?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste noise-cancelling oordopjes vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat zijn volgens Android Planet de beste noise-cancelling oordopjes?

 De beste noise-cancelling oordopjes volgens Android Planet zijn de Sony WF-1000XM5. Deze oordopjes staan bekend om hun superieure noise-cancelling technologie, die omgevingsgeluid effectief blokkeert voor een ongestoorde luisterervaring. 

Ze bieden ook een uitstekende geluidskwaliteit met diepe bassen en heldere hoge tonen. Met een comfortabele pasvorm en lange batterijduur zijn ze ideaal voor langdurig gebruik. Ik raad de Sony WF-1000XM5 aan voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit noise-cancelling oordopjes voor dagelijks gebruik of reizen.

Veelgestelde vragen over noise-cancelling oordopjes van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen