Stel je eens voor: je hebt geen last van files, parkeerproblemen of zweetdruppels op je voorhoofd terwijl je haastig naar je bestemming probeert te komen. Dat is de magie van de beste elektrische steppen!

In dit artikel duiken we in de wereld van deze handige, milieuvriendelijke vervoermiddelen en ontdekken we waarom ze steeds populairder worden in Nederland.

Wat zijn de beste elektrische steps van 2024?

Dit zijn de top 5 beste elektrische steps op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste elektrische steps van 2024

1. Segway Ninebot MAX G30LP

1. Segway Ninebot MAX G30LP

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Aluminium
Step opties: Handrem, Inklapbaar
Type banden: Luchtbanden

Ik ben dol op de Segway Ninebot MAX G30LP elektrische step! Met een krachtige 350-watt motor en 367 watt-uur batterijcapaciteit, biedt deze step een geteste actieradius van 13,6 mijl, perfect voor dagelijkse ritten. En weet je wat? Hij haalt 15 mph in slechts 6,6 seconden tijdens versnellingsproeven - snel, toch? 🛴

Wat deze step zo geweldig maakt, is het ruime dek, het comfortabele rubberen gripoppervlak en het handige LED-dashboard. En niet te vergeten de ingebouwde koplamp en achterlicht voor extra veiligheid! Bovendien is hij bestand tegen lichte tot matige regen, dus je kunt er zelfs mee rijden als het een beetje regent.️

Nu, ik moet wel zeggen dat als je wat groter en zwaarder bent, deze step misschien niet helemaal ideaal voor je is. Ook kan het ontgrendelen van het slot wat kracht vergen en is het schakelen tussen de verschillende modi misschien niet helemaal duidelijk. Maar met zijn regeneratieve remsysteem en opvouwbare ontwerp, is hij echt handig voor allerlei situaties.

In vergelijking met andere modellen, zoals de Segway Ninebot Kickscooter Max, valt de G30LP op door zijn langere batterijduur en hogere snelheid - geweldig voor als je ver wilt rijden en snelheid wilt maken! Maar de Kickscooter Max heeft dan weer een stevig ontwerp met grote luchtbanden, perfect voor verschillende terreinen. Kortom, de G30LP is een betrouwbare elektrische step, vooral voor gemiddeld grote rijders, en zijn unieke kenmerken maken hem echt opvallend op de markt.

Kortom, de Segway Ninebot MAX G30LP elektrische step is een topkeuze voor rijders die op zoek zijn naar prestaties, comfort en veiligheid, met zijn langere batterijduur, hogere snelheid en stabiele ontwerp. Hoewel hij misschien niet ideaal is voor grotere mensen en wat kleine gebruiksvriendelijkheidsproblemen heeft, zet hij zich toch echt apart in de markt voor elektrische steps.

Voordelen Segway Ninebot MAX G30LP
 • Langere batterijduur
Nadelen Segway Ninebot MAX G30LP
 • Misschien niet ideaal voor grotere, zwaardere personen
 • Vergrendelingsmechanisme kan kracht vereisen om te ontgrendelen
 • Het schakelen tussen modi wordt mogelijk niet duidelijk beschreven in de handleiding

2. Apollo City 2022

2. Apollo City 2022

Belangrijke specificaties:

Materiaal: Aluminium
Type banden: Massieve banden

De Apollo City 2022 elektrische scooter is compleet vernieuwd met een opvallend design en verbeterde specificaties, waardoor het een opvallende optie is voor stadsrijders. Verkrijgbaar in enkele en dubbele motorvarianten, biedt de scooter een verbeterde batterijcapaciteit en een verhoogd maximum gewicht van de berijder in het laatste model. Zoals Wired opmerkt, is het "op maat gemaakt voor stedelijke omgevingen", met indrukwekkende prestaties, bouwkwaliteit en weinig onderhoud. Het eenklik-vouwmechanisme, tubeless banden, waterbestendigheid en geïntegreerde mobiele app dragen verder bij aan de aantrekkingskracht.

De City Pro-versie, zoals benadrukt door Electric Scooter Insider, beschikt over verbeterde pedalen, handgrepen en geïntegreerde richtingaanwijzers voor verbeterde zichtbaarheid. Het speciaal ontworpen frame verbetert de duurzaamheid, met IP66 waterbestendigheid, en het stroeve dek en 38-graden schuine trapper bieden controle en wendbaarheid. De zelfherstellende banden zorgen voor een veerkrachtig contact met de grond, wat bijdraagt aan een gebalanceerde en behendige rit, waardoor het bijzonder geschikt is voor forenzen.

De Apollo City 2022 elektrische scooter is verkrijgbaar in twee versies, elk met verschillende motorvermogen en batterijcapaciteit, met snelheden tot 27 mph en 32 mph, en een bereik van 30-38 mijl. Electrek merkt zijn brede dek, innovatieve stuur met regeneratief remmen, en een doelbewust ontworpen duimgas, samen met een stevig vouwmechanisme en goed afgestelde vering op voor een comfortabele reis.

De Apollo City 2022 blinkt uit in zijn op maat gemaakte ontwerp voor stedelijke omgevingen, solide bouwkwaliteit en gebruiksvriendelijke functies zoals het eenklik-vouwmechanisme en de geïntegreerde mobiele app. Zijn zelfherstellende banden, waterbestendigheid en goed afgestelde vering verhogen verder zijn aantrekkingskracht, waardoor het een topkeuze is voor stadsrijders die een premium ervaring zoeken.

Echter, de hogere prijs van de Apollo City 2022 kan budgetbewuste consumenten afschrikken, zoals opgemerkt door Electric Scooter Insider. Het wordt aanbevolen voor degenen die bereid zijn te investeren in een hoogwaardige, rijk uitgeruste elektrische scooter op maat gemaakt voor stedelijke omgevingen. Hoewel het display van de City Pro-versie enkele functionaliteitsproblemen kan hebben in direct zonlicht, maken zijn algehele prestaties en ontwerp het een overtuigende optie voor rijders.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Apollo City 2022 op door zijn op stedelijke functionaliteit gerichte ontwerp, premium functies en solide prestaties. Zijn naaste concurrenten bieden misschien vergelijkbare specificaties, maar de nadruk van de Apollo City 2022 op stedelijke functionaliteit, op maat gemaakt ontwerp en gebruiksvriendelijke functies onderscheidt het in de markt.

Concluderend maakt de Apollo City 2022 elektrische scooter indruk met zijn op stedelijke functionaliteit gerichte ontwerp, premium functies en solide prestaties. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken zijn op maat gemaakte ontwerp, ergonomische bedieningselementen en innovatieve functies het tot een topkeuze voor stadsrijders die een hoogwaardige en rijk uitgeruste elektrische scooter zoeken.

Voordelen Apollo City 2022
 • Oogstrelend design en verbeterde specificaties
 • Verbeterde batterijcapaciteit en verhoogd maximum gewicht van de rijder in de dubbele motorvariant
 • Eén-klik vouwmechanisme, tubeless banden, waterbestendigheid en geïntegreerde mobiele app
Nadelen Apollo City 2022
 • Hogere prijs kan budgetbewuste consumenten afschrikken
 • Display van de City Pro-versie kan functionaliteitsproblemen hebben in direct zonlicht
 • Niet de meest budgetvriendelijke optie

3. Unagi Model One E500

3. Unagi Model One E500

Belangrijke specificaties:

De Unagi Model One E500 elektrische step biedt een gestroomlijnd en lichtgewicht ontwerp dat perfect is voor forenzen die op zoek zijn naar draagbaarheid. Met een prijs van $990 is dit model gepositioneerd als premium, met de focus op functionaliteit en esthetiek. Opvallende kenmerken zijn onder andere een slim inklapmechanisme voor de stuurkolom, duimpaddels voor controle, een groot LCD-paneel en LED-verlichting voor zichtbaarheid. De twee 250 watt motoren leveren krachtige prestaties en bieden een bereik van 15,5 mijl, hoewel in de praktijk ongeveer 10 mijl haalbaar is. De E500 onderscheidt zich door zijn verhoogde koppel- en snelheidsmogelijkheden, waardoor hij geschikt is voor gebruik in stedelijke gebieden. De Unagi Model One E500 Dual Motor e-step wordt geprezen om zijn hoogwaardige constructie en unieke ontwerpkenmerken, zoals een magnesiumlegering stuur, op maat ontworpen massieve rubberen banden met geïntegreerde luchtvering, TORAY carbon fiber en magnesiumlegering, wat zijn premium bouwkwaliteit benadrukt.

De Unagi Model One E500 is ideaal voor forenzen in goed geplaveide stedelijke gebieden, maar misschien minder geschikt voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een comfortabelere rit vanwege de kleinere massieve banden en de hogere prijs. Hoewel het geen cruise control of inklapbare stuurkolom heeft, is het eenvoudig te monteren en direct gebruiksklaar, waardoor het een handige keuze is voor mensen die draagbaarheid vooropstellen. De prestaties en betaalbaarheid kunnen echter beperkt zijn, vooral op minder ideale wegoppervlakken. De luxe en functionaliteit van de step worden benadrukt door gedetailleerde specificaties zoals afmetingen, gewicht, motor- en batterijspecificaties, rijmodi, remsysteem, bandenmateriaal, hellinggraad en waterbestendigheidsniveau, zodat potentiële kopers geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Vergeleken met zijn tegenhangers valt de Unagi Model One E500 op door zijn nadruk op hoogwaardige constructie, waardoor het een topkeuze is voor degenen die waarde hechten aan bouwkwaliteit en design esthetiek. Het lichte en inklapbare ontwerp, aangedreven door twee 250 watt motoren, positioneert het als een sterke concurrent in de markt voor elektrische steps, vooral voor stedelijk woon-werkverkeer. De beperkingen op het gebied van rijcomfort en prijs kunnen potentiële kopers echter naar alternatieven sturen die een comfortabelere rijervaring of een betaalbaardere optie bieden, vooral voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een voordeligere woon-werkoplossing.

Kortom, de Unagi Model One E500 elektrische step blinkt uit als een premium micromobiliteitsoptie met de focus op draagbaarheid, ontwerp en prestaties, waardoor het een ideale keuze is voor forenzen in goed geplaveide stedelijke gebieden. De beperkingen op het gebied van rijcomfort en betaalbaarheid kunnen echter potentiële kopers ertoe aanzetten om alternatieve opties te verkennen die tegemoetkomen aan specifieke voorkeuren en budgetoverwegingen.

Voordelen Unagi Model One E500
 • Sleek en lichtgewicht ontwerp voor draagbaarheid
 • Slim inklapmechanisme en duimpaddels voor controle
 • Dubbele 250 watt motoren voor krachtige prestaties
Nadelen Unagi Model One E500
 • Mogelijk niet ideaal voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een comfortabelere rit
 • Hogere prijsklasse en beperkte betaalbaarheid
 • Gebrek aan cruisecontrol en inklapbare stuur

4. Gotrax GXL V2 Electric Scooter

4. Gotrax GXL V2 Electric Scooter

Belangrijke specificaties:

Ik ben super enthousiast om je de Gotrax GXL V2 elektrische step voor te stellen! Met een prijs van slechts $349 biedt deze step een bevredigende prestatie die zich kan meten met duurdere modellen. Met een snelheid tot wel 15 mijl per uur en een bereik van ongeveer 12 mijl op één lading, is deze step perfect voor wie op zoek is naar een betaalbare en eenvoudige vorm van transport. Volgens RiderGuide is het "een uitstekende optie voor beginners vanwege de betaalbaarheid en functionaliteit."

De step beschikt over een 250-watt borstelloze gelijkstroommotor, die in onafhankelijke tests een topsnelheid van 13,5 mijl per uur en een bereik van 10,1 mijl heeft behaald. Dit maakt de step perfect voor beginners en wordt geprezen vanwege de goede balans tussen gewicht, bereik en functies.

De GXL V2 staat bekend om zijn lichte, compacte en betaalbare ontwerp, met goede acceleratie en draagbaarheid voor een scherpe prijs. Hoewel het moeite kan hebben op steilere hellingen, vooral voor gebruikers die dicht bij het maximale gewicht zitten, is het een geschikte keuze voor beginners die de step-levensstijl willen verkennen. Volgens Electric Scooter Insider wordt de step "gewaardeerd om zijn waarde voor geld, duurzame bouw, comfort en cruise control, maar bekritiseerd om zijn matige acceleratiecurve en het ontbreken van een achterlicht."

Vergeleken met zijn tegenhangers zoals de GoTrax Apex en GoTrax XR Elite, wordt de GXL V2 beschouwd als de beste elektrische step onder de $300, en dat maakt het een aantrekkelijke optie op het gebied van betaalbaarheid en functies. De step heeft eenvoudige maar functionele handgrepen met een LED-display voor essentiële informatie, handmatige remmen en een ergonomisch ontworpen duim gashendel, waardoor het een praktische optie is. De GXL V2 is verkrijgbaar in een matzwart frame, met af en toe extra kleuropties zoals zilver en roze.

Samengevat is de Gotrax GXL V2 elektrische step een betaalbaar instapmodel dat betrouwbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid biedt, waardoor het een geschikte keuze is voor beginners en mensen die op zoek zijn naar een voordelige transportoplossing. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van acceleratie en heuvelbeklimming, maken de scherpe prijs, redelijk bereik en inklapbare ontwerp het een aantrekkelijke optie voor wie kostenbesparende micromobiliteitsoplossingen hoog in het vaandel heeft.

Voordelen Gotrax GXL V2 Electric Scooter
 • Betaalbare prijs
Nadelen Gotrax GXL V2 Electric Scooter
 • Beperkte versnelling op steilere hellingen
 • Kan traag aanvoelen voor rijders die gewend zijn aan krachtigere scooters

5. TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter

5. TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter

Belangrijke specificaties:

De TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter is een overtuigende optie voor prijsbewuste consumenten, met uitzonderlijke waarde binnen het budgetvriendelijke segment. Met een strak en gestroomlijnd ontwerp valt de M10 op door zijn minimalistische LED-dashboard, rubberen handgrepen en toegankelijke gashendel, waardoor het "geschikt is voor woon-werkverkeer" en een "intuïtieve bediening" biedt, zoals benadrukt in de review van T3. Geprijsd onder de $500 en af en toe afgeprijsd naar $400, biedt het een overtuigende balans tussen betaalbaarheid en prestaties, waardoor het "het beste onder de $400" is, zoals Electric Scooter Insider aangeeft. Het lichte en compacte ontwerp van de scooter, samen met de veiligheidsvoorzieningen zoals de 2W koplamp en remlicht, maken het een ideale keuze voor stedelijk woon-werkverkeer en ontspannen ritten.

Opvallende kenmerken van de M10 zijn onder meer zijn 10-inch luchtbanden, een premium attribuut dat vaak wordt gevonden in duurdere modellen, wat zorgt voor verbeterde schokabsorptie en stabiliteit, zoals benadrukt in de review van Electric Scooter Insider. De maximale snelheid van 20 MPH en een bereik van ongeveer 12 mijl, aangedreven door een 350W achterwielmotor, bieden voldoende prestaties voor stedelijke ritten en ontspannen ritten, hoewel de "trage acceleratie" en beperkingen op steilere hellingen worden benadrukt in de review van Tom's Guide. Het handige inklapmechanisme van de M10 draagt bij aan de draagbaarheid, waardoor het nog geschikter is voor stedelijk gebruik. Echter, de zichtbaarheid in fel zonlicht en het ontbreken van vering worden genoemd als mogelijke nadelen, zoals vermeld in de reviews.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de TurboAnt M10 op door zijn uitzonderlijke waarde, met een unieke mix van prestaties en betaalbaarheid. Hoewel het misschien geen opvallende kenmerken heeft in vergelijking met andere scooters in dezelfde prijsklasse, maakt de balans tussen prijs, snelheid en bereik het tot een uitstekende keuze voor budgetbewuste rijders. De GoTrax GXL V2 wordt genoemd als een mogelijke alternatieve optie vanwege de betaalbaarheid en vergelijkbare prestaties, zoals opgemerkt in de review van Tom's Guide.

Concluderend biedt de TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter een overtuigende optie voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare maar betrouwbare oplossing voor stedelijk woon-werkverkeer. Zijn opvallende kenmerken, waaronder de premium 10-inch luchtbanden en veiligheidselementen, in combinatie met zijn concurrerende prijsstelling, positioneren het als een uitzonderlijk waardevolle propositie binnen de markt voor elektrische scooters. Hoewel het misschien beperkingen heeft qua prestaties op uitdagend terrein, maakt zijn algehele pakket het tot een topkandidaat voor individuen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke en praktische elektrische scooter.

Voordelen TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter
 • Betaalbare prijzen
Nadelen TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter
 • Langzame acceleratie
 • Beperkingen op steilere hellingen
 • Zichtbaarheid bij fel zonlicht
⚠️Elektrische steps en de wetgeving

De meeste elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg in Nederland. Ze zijn alleen toegestaan wanneer ze zijn goedgekeurd door het RDW. In België gelden er andere regels. Controleer daarom altijd de lokale wetgeving voordat je de openbare weg op gaat met je elektrische step of scooter. 

Hoe kies je de beste elektrische step?

Niet elke step is hetzelfde. Daarom heb ik de belangrijkste eigenschappen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vermogen

Het motorvermogen van een elektrische step, gemeten in watt, bepaalt hoe krachtig de step is. Hoe hoger het wattage, hoe sterker de motor, wat zorgt voor betere prestaties bij het accelereren en beklimmen van hellingen.1Klimaatakkoord (n.d.),'Kunt u uitleggen hoe het zit met kilowattuur, kilowatt en andere eenheden?'

Actieradius

De actieradius van een scooter geeft aan hoe ver je ermee kunt reizen voordat je de accu opnieuw oplaadt. De gemiddelde actieradius van elektrische steps is ongeveer 50 kilometer.

De accu's van elektrische scooters variëren enorm. De batterij is een van de duurste onderdelen van de e-scooter, waardoor over het algemeen geldt: hoe duurder de e-scooter, hoe beter de batterij, en hoe verder je kunt rijden voor je moet opladen.

Vrouw die opgevouwen scooter in handen heeft.

Gewicht

Het is misschien niet direct iets waar je bij stilstaat, maar kijk ook naar het gewicht van je step. Let hier zeker op wanneer je de step bijvoorbeeld meeneemt naar je werk, hem daar inklapt en onder je bureau opbergt.

De trap op of zelfs de lift in met een zware e-scooter is niet ideaal. Maak je veel gebruik van het openbaar vervoer of klap je de scooter veel in en draag je hem met je mee, dan is het gewicht belangrijk.

Maximaal belastbare gewicht

De ene persoon is groot, de ander klein. Sommige mensen zijn zwaar, andere licht. Kortom: we zijn allemaal anders. Als je wat zwaarder bent, let dan goed op het maximaal belastbare gewicht van je step.

Een elektrische step gaat misschien niet direct kapot wanneer het maximaal belastbare gewicht overschreden wordt, maar de batterij gaat minder langer mee en de maximale snelheid neemt af.

Maximale snelheid

Een elektrische step gaat niet erg snel, maar je hoeft geen moeite te doen om van punt A naar B te komen. Hoe sneller de maximaal aangegeven snelheid, hoe sneller je op je plaats van bestemming aankomt.

Hou er rekening mee dat er een aantal factoren zijn die de maximale snelheid beïnvloeden, zoals lichaamsgewicht, maar ook de weg waar je overheen rijdt. Ga je bergop, dan gaat dit minder snel dan wanneer je over een vlakke weg rijdt.

Type banden

In tegenstelling tot de beste elektrische fiets, hebben de meeste elektrische steppen massieve banden. Dit betekent dat je je nooit zorgen maakt over een lekke band of het tussendoor oppompen van je banden.

Luchtbanden bieden misschien iets meer comfort, maar omdat een elektrische step niet bedoeld is om lange afstanden mee af te leggen, maakt dit laatste niet zoveel uit.

Het meeste uit de accu van je step halen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om het meeste uit de batterij van je step te halen:

 • Laad de batterij regelmatig op: wacht niet tot de batterij helemaal leeg is. Probeer er een gewoonte van te maken je scooter na elke lange rit op te laden.
 • Gebruik de juiste kabel om je scooter op te laden. Kies geen goedkopere alternatieven en gebruik altijd de originele kabel.
 • Als je een uitneembare batterij oplaadt, zorg er dan voor dat hij uit de buurt van direct zonlicht staat.
 • Kies niet altijd voor de maximale snelheid. Je accu gaat sneller leeg wanneer je snel gaat.

Wat is de beste elektrische step volgens Techgeek?

De beste elektrische step volgens Techgeek is de Kick&Move X5 model. Deze step heeft een krachtige 500W motor en kan snelheden tot 25 km/u bereiken.

Met een bereik van 25 kilometer op een enkele lading, een solide aluminium frame voor duurzaamheid en 8,5-inch luchtbanden voor een soepele rit, biedt de Kick&Move X5 een uitstekende balans tussen prestaties en prijs, waardoor het de beste keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar een elektrische step.

Wat is de beste elektrische step volgens Techpulse?

De beste Xiaomi Electric Scooter Pro 2 volgens Techpulse is de Xiaomi Electric Scooter Pro 2. Deze elektrische step heeft een krachtige 300W motor en kan snelheden tot 25 km/u bereiken.

Met een bereik van 45 kilometer op een enkele lading, een stevig aluminium frame voor duurzaamheid en 8,5-inch luchtbanden voor een comfortabele rit, biedt de Xiaomi Electric Scooter Pro 2 uitstekende prestaties. Met handige functies zoals een LED-display en een handig vouwsysteem is dit de beste keuze voor consumenten op zoek naar een hoogwaardige elektrische step.

Man die op een elektrische step rijdt.

Veelgestelde vragen over elektrische steps van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen