Stel je eens voor: je hebt geen last van files, parkeerproblemen of zweetdruppels op je voorhoofd terwijl je haastig naar je bestemming probeert te komen. Dat is de magie van de beste elektrische steppen!

In dit artikel duiken we in de wereld van deze handige, milieuvriendelijke vervoermiddelen en ontdekken we waarom ze steeds populairder worden in Nederland.

Wat zijn de beste elektrische steps van 2024?

Dit zijn de top 5 beste elektrische steps op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste elektrische steps van 2024

1. Beste elektrische scooter: Segway Ninebot KickScooter Max G30LP

1. Beste elektrische scooter: Segway Ninebot KickScooter Max G30LP

Belangrijke specificaties:

2. Voorzien van richtingaanwijzers voor verbeterde functionaliteit: Apollo City 2023

2. Voorzien van richtingaanwijzers voor verbeterde functionaliteit: Apollo City 2023

Belangrijke specificaties:

A sweeping history of Athens, telling the three-thousand-year story of the birthplace of Western civilization, from Runciman Award winner Bruce Clark 'A stunning retrospect and beautifully written overview of one of the world's greatest cities' Paul Cartledge 'Courageously grand in scale yet sensitive to the details that make Athens' extraordinary history come alive' Sofka Zinovieff 'Bruce Clark brings an eye for the quirky, human detail, a pithy turn of phrase, and an affection for his subject honed over many decades' Roderick Beaton 'Bruce Clark's enchantingly readable history revealed how little I knew' Literary Review Dominated by the pillars and pediments of the Parthenon, a temple dedicated to Athena, goddess of wisdom, the ancient Greek city of Athens is for many synonymous with civilization itself. Athens: City of Wisdom tells the tale of a city that occupies a unique place in the cultural memory of the West. Each of the book's twenty-one chapters focuses on a critical 'moment' in the city's long history, from the reforms of the lawmaker Solon in the sixth century BCE to the travails of early twenty-first-century Athens, as a rapidly expanding city struggles with the legacy of a global economic crisis. Bruce Clark has a rich and revealing sequence of stories to tell - not only of the familiar golden age of Classical Athens, of the removal from the Acropolis of the Parthenon marbles by agents of the 7th Earl of Elgin in the early nineteenth century, or of the holding of the first modern Olympic Games in 1896; but also of the less feted later years of antiquity, when St Paul preached on the Areopagus and neo Platonists refounded the Academy that Sulla's legions had desecrated. He also delves into Athens' forgotten medieval centuries, unearthing jewels gleaming in the Byzantine twilight, and tales of Christian fortitude and erratic Turkish governance from the four centuries of Ottoman rule that followed. Few places have enjoyed a history so rich in artistic creativity and the making of ideas as Athens; or one so curiously patterned by alternating cycles of turbulence and quietness. Writing with scholarly rigour and undisguised affection, Bruce Clark brings three thousand years of Athenian history vividly to life.

3. Gotrax GXL V2 Electric Scooter

3. Gotrax GXL V2 Electric Scooter

Belangrijke specificaties:

Ik ben super enthousiast om je de Gotrax GXL V2 elektrische step voor te stellen! Met een prijs van slechts $349 biedt deze step een bevredigende prestatie die zich kan meten met duurdere modellen. Met een snelheid tot wel 15 mijl per uur en een bereik van ongeveer 12 mijl op één lading, is deze step perfect voor wie op zoek is naar een betaalbare en eenvoudige vorm van transport. Volgens RiderGuide is het "een uitstekende optie voor beginners vanwege de betaalbaarheid en functionaliteit."

De step beschikt over een 250-watt borstelloze gelijkstroommotor, die in onafhankelijke tests een topsnelheid van 13,5 mijl per uur en een bereik van 10,1 mijl heeft behaald. Dit maakt de step perfect voor beginners en wordt geprezen vanwege de goede balans tussen gewicht, bereik en functies.

De GXL V2 staat bekend om zijn lichte, compacte en betaalbare ontwerp, met goede acceleratie en draagbaarheid voor een scherpe prijs. Hoewel het moeite kan hebben op steilere hellingen, vooral voor gebruikers die dicht bij het maximale gewicht zitten, is het een geschikte keuze voor beginners die de step-levensstijl willen verkennen. Volgens Electric Scooter Insider wordt de step "gewaardeerd om zijn waarde voor geld, duurzame bouw, comfort en cruise control, maar bekritiseerd om zijn matige acceleratiecurve en het ontbreken van een achterlicht."

Vergeleken met zijn tegenhangers zoals de GoTrax Apex en GoTrax XR Elite, wordt de GXL V2 beschouwd als de beste elektrische step onder de $300, en dat maakt het een aantrekkelijke optie op het gebied van betaalbaarheid en functies. De step heeft eenvoudige maar functionele handgrepen met een LED-display voor essentiële informatie, handmatige remmen en een ergonomisch ontworpen duim gashendel, waardoor het een praktische optie is. De GXL V2 is verkrijgbaar in een matzwart frame, met af en toe extra kleuropties zoals zilver en roze.

Samengevat is de Gotrax GXL V2 elektrische step een betaalbaar instapmodel dat betrouwbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid biedt, waardoor het een geschikte keuze is voor beginners en mensen die op zoek zijn naar een voordelige transportoplossing. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van acceleratie en heuvelbeklimming, maken de scherpe prijs, redelijk bereik en inklapbare ontwerp het een aantrekkelijke optie voor wie kostenbesparende micromobiliteitsoplossingen hoog in het vaandel heeft.

Voordelen Gotrax GXL V2 Electric Scooter
 • Betaalbare prijs
Nadelen Gotrax GXL V2 Electric Scooter
 • Beperkte versnelling op steilere hellingen
 • Kan traag aanvoelen voor rijders die gewend zijn aan krachtigere scooters

4. TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter

4. TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter

Belangrijke specificaties:

De TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter is een overtuigende optie voor prijsbewuste consumenten, met uitzonderlijke waarde binnen het budgetvriendelijke segment. Met een strak en gestroomlijnd ontwerp valt de M10 op door zijn minimalistische LED-dashboard, rubberen handgrepen en toegankelijke gashendel, waardoor het "geschikt is voor woon-werkverkeer" en een "intuïtieve bediening" biedt, zoals benadrukt in de review van T3. Geprijsd onder de $500 en af en toe afgeprijsd naar $400, biedt het een overtuigende balans tussen betaalbaarheid en prestaties, waardoor het "het beste onder de $400" is, zoals Electric Scooter Insider aangeeft. Het lichte en compacte ontwerp van de scooter, samen met de veiligheidsvoorzieningen zoals de 2W koplamp en remlicht, maken het een ideale keuze voor stedelijk woon-werkverkeer en ontspannen ritten.

Opvallende kenmerken van de M10 zijn onder meer zijn 10-inch luchtbanden, een premium attribuut dat vaak wordt gevonden in duurdere modellen, wat zorgt voor verbeterde schokabsorptie en stabiliteit, zoals benadrukt in de review van Electric Scooter Insider. De maximale snelheid van 20 MPH en een bereik van ongeveer 12 mijl, aangedreven door een 350W achterwielmotor, bieden voldoende prestaties voor stedelijke ritten en ontspannen ritten, hoewel de "trage acceleratie" en beperkingen op steilere hellingen worden benadrukt in de review van Tom's Guide. Het handige inklapmechanisme van de M10 draagt bij aan de draagbaarheid, waardoor het nog geschikter is voor stedelijk gebruik. Echter, de zichtbaarheid in fel zonlicht en het ontbreken van vering worden genoemd als mogelijke nadelen, zoals vermeld in de reviews.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de TurboAnt M10 op door zijn uitzonderlijke waarde, met een unieke mix van prestaties en betaalbaarheid. Hoewel het misschien geen opvallende kenmerken heeft in vergelijking met andere scooters in dezelfde prijsklasse, maakt de balans tussen prijs, snelheid en bereik het tot een uitstekende keuze voor budgetbewuste rijders. De GoTrax GXL V2 wordt genoemd als een mogelijke alternatieve optie vanwege de betaalbaarheid en vergelijkbare prestaties, zoals opgemerkt in de review van Tom's Guide.

Concluderend biedt de TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter een overtuigende optie voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare maar betrouwbare oplossing voor stedelijk woon-werkverkeer. Zijn opvallende kenmerken, waaronder de premium 10-inch luchtbanden en veiligheidselementen, in combinatie met zijn concurrerende prijsstelling, positioneren het als een uitzonderlijk waardevolle propositie binnen de markt voor elektrische scooters. Hoewel het misschien beperkingen heeft qua prestaties op uitdagend terrein, maakt zijn algehele pakket het tot een topkandidaat voor individuen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke en praktische elektrische scooter.

Voordelen TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter
 • Betaalbare prijzen
Nadelen TurboAnt M10 Commuting Electric Scooter
 • Langzame acceleratie
 • Beperkingen op steilere hellingen
 • Zichtbaarheid bij fel zonlicht

5. Inclusief een mandje en extra functies: Glion Balto Electric Scooter

5. Inclusief een mandje en extra functies: Glion Balto Electric Scooter

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Glion Balto elektrische scooter vanwege zijn modulaire ontwerp dat een praktische en veelzijdige oplossing biedt voor stadsvervoer en boodschappen doen. Met een afneembare stoel, achtermand voor extra opslag, verwijderbare batterij, zijspiegel, richtingaanwijzers en koplampen en achterlichten, valt deze scooter echt op.

Met een 500-Watt motor kan de scooter snelheden van 12 tot 15 mijl per uur bereiken, met een geschatte batterijduur van 20 mijl. Het verwisselen van de batterij voor een extra pakket is superhandig, zoals Tom's Guide beschrijft. De opvouwbare ontwerp en de achterste bagage ruimte maken het een ruimte-efficiënte optie voor stadsbewoners.

De Glion Balto biedt zowel zittend als staand rijden, en de afneembare batterij vergemakkelijkt het opladen. De ruime platform en de mand voegen praktisch nut toe voor het vervoeren van benodigdheden of boodschappen. Bovendien kan de scooter dienen als stroombron voor elektronische apparaten, waardoor het extra handig is voor gebruikers. De uitgebreide verlichting zorgt voor zichtbaarheid te allen tijde, wat de veiligheid tijdens het rijden verbetert.

Met een prijs van $499 en beschikbaar voor pre-order, wordt de scooter geleverd met een beperkte garantie van 12 maanden, zoals opgemerkt in de review van Electric Scooter Critic.

De Glion Balto is geprezen om zijn opvouwbare ontwerp, rijcomfort en draagbare stroombron, met een sterke algehele beoordeling van 4.3, volgens RideReview. Deze kenmerken maken het een aantrekkelijke optie voor gebruikers onderweg. De focus op praktisch nut en veelzijdigheid onderscheidt het van andere elektrische scooters.

In vergelijking met andere elektrische scooters in dezelfde prijsklasse, onderscheidt de Glion Balto zich door zijn modulaire ontwerp, afneembare batterij en praktische kenmerken zoals de mand en uitgebreide verlichting. Ondanks mogelijke beperkingen in snelheid en batterijduur, is het een sterke concurrent voor stadsbewoners en mensen op zoek naar een compact en betrouwbaar vervoersmiddel.

Kortom, de Glion Balto elektrische scooter biedt een praktische en veelzijdige oplossing voor stadsvervoer en boodschappen doen. Ondanks mogelijke beperkingen in snelheid en batterijduur, biedt het een betrouwbare ritkwaliteit en draagbare stroombron, waardoor het een ideale keuze is voor een handige en efficiënte stedelijke vervoersoplossing.

Voordelen Glion Balto Electric Scooter
 • Modulair ontwerp maakt zowel zittend als staand rijden mogelijk, waardoor het voldoet aan verschillende voorkeuren.
 • Afneembare batterij vergemakkelijkt het opladen en kan dienen als stroombron voor elektronische apparaten.
 • Uitgebreid verlichtingssysteem zorgt te allen tijde voor zichtbaarheid, wat de veiligheid tijdens ritten verbetert.
Nadelen Glion Balto Electric Scooter
 • Snelheid en batterijbereik zijn mogelijk niet de hoogste in de markt.
 • Met een prijs van $499 is het mogelijk relatief duur in vergelijking met sommige andere elektrische scooters.
 • Het kan niet de snelste zijn of het langste bereik hebben in vergelijking met andere elektrische scooters in een vergelijkbare prijsklasse.
⚠️Elektrische steps en de wetgeving

De meeste elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg in Nederland. Ze zijn alleen toegestaan wanneer ze zijn goedgekeurd door het RDW. In België gelden er andere regels. Controleer daarom altijd de lokale wetgeving voordat je de openbare weg op gaat met je elektrische step of scooter. 

Hoe kies je de beste elektrische step?

Niet elke step is hetzelfde. Daarom heb ik de belangrijkste eigenschappen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vermogen

Het motorvermogen van een elektrische step, gemeten in watt, bepaalt hoe krachtig de step is. Hoe hoger het wattage, hoe sterker de motor, wat zorgt voor betere prestaties bij het accelereren en beklimmen van hellingen.1Klimaatakkoord (n.d.),'Kunt u uitleggen hoe het zit met kilowattuur, kilowatt en andere eenheden?'

Actieradius

De actieradius van een scooter geeft aan hoe ver je ermee kunt reizen voordat je de accu opnieuw oplaadt. De gemiddelde actieradius van elektrische steps is ongeveer 50 kilometer.

De accu's van elektrische scooters variëren enorm. De batterij is een van de duurste onderdelen van de e-scooter, waardoor over het algemeen geldt: hoe duurder de e-scooter, hoe beter de batterij, en hoe verder je kunt rijden voor je moet opladen.

Vrouw die opgevouwen scooter in handen heeft.

Gewicht

Het is misschien niet direct iets waar je bij stilstaat, maar kijk ook naar het gewicht van je step. Let hier zeker op wanneer je de step bijvoorbeeld meeneemt naar je werk, hem daar inklapt en onder je bureau opbergt.

De trap op of zelfs de lift in met een zware e-scooter is niet ideaal. Maak je veel gebruik van het openbaar vervoer of klap je de scooter veel in en draag je hem met je mee, dan is het gewicht belangrijk.

Maximaal belastbare gewicht

De ene persoon is groot, de ander klein. Sommige mensen zijn zwaar, andere licht. Kortom: we zijn allemaal anders. Als je wat zwaarder bent, let dan goed op het maximaal belastbare gewicht van je step.

Een elektrische step gaat misschien niet direct kapot wanneer het maximaal belastbare gewicht overschreden wordt, maar de batterij gaat minder langer mee en de maximale snelheid neemt af.

Maximale snelheid

Een elektrische step gaat niet erg snel, maar je hoeft geen moeite te doen om van punt A naar B te komen. Hoe sneller de maximaal aangegeven snelheid, hoe sneller je op je plaats van bestemming aankomt.

Hou er rekening mee dat er een aantal factoren zijn die de maximale snelheid beïnvloeden, zoals lichaamsgewicht, maar ook de weg waar je overheen rijdt. Ga je bergop, dan gaat dit minder snel dan wanneer je over een vlakke weg rijdt.

Type banden

In tegenstelling tot de beste elektrische fiets, hebben de meeste elektrische steppen massieve banden. Dit betekent dat je je nooit zorgen maakt over een lekke band of het tussendoor oppompen van je banden.

Luchtbanden bieden misschien iets meer comfort, maar omdat een elektrische step niet bedoeld is om lange afstanden mee af te leggen, maakt dit laatste niet zoveel uit.

Het meeste uit de accu van je step halen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om het meeste uit de batterij van je step te halen:

 • Laad de batterij regelmatig op: wacht niet tot de batterij helemaal leeg is. Probeer er een gewoonte van te maken je scooter na elke lange rit op te laden.
 • Gebruik de juiste kabel om je scooter op te laden. Kies geen goedkopere alternatieven en gebruik altijd de originele kabel.
 • Als je een uitneembare batterij oplaadt, zorg er dan voor dat hij uit de buurt van direct zonlicht staat.
 • Kies niet altijd voor de maximale snelheid. Je accu gaat sneller leeg wanneer je snel gaat.

Wat is de beste elektrische step volgens Techgeek?

De beste elektrische step volgens Techgeek is de Kick&Move X5 model. Deze step heeft een krachtige 500W motor en kan snelheden tot 25 km/u bereiken.

Met een bereik van 25 kilometer op een enkele lading, een solide aluminium frame voor duurzaamheid en 8,5-inch luchtbanden voor een soepele rit, biedt de Kick&Move X5 een uitstekende balans tussen prestaties en prijs, waardoor het de beste keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar een elektrische step.

Wat is de beste elektrische step volgens Techpulse?

De beste Xiaomi Electric Scooter Pro 2 volgens Techpulse is de Xiaomi Electric Scooter Pro 2. Deze elektrische step heeft een krachtige 300W motor en kan snelheden tot 25 km/u bereiken.

Met een bereik van 45 kilometer op een enkele lading, een stevig aluminium frame voor duurzaamheid en 8,5-inch luchtbanden voor een comfortabele rit, biedt de Xiaomi Electric Scooter Pro 2 uitstekende prestaties. Met handige functies zoals een LED-display en een handig vouwsysteem is dit de beste keuze voor consumenten op zoek naar een hoogwaardige elektrische step.

Man die op een elektrische step rijdt.

Veelgestelde vragen over elektrische steps van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen