Stel je eens voor: je hebt geen last van files, parkeerproblemen of zweetdruppels op je voorhoofd terwijl je haastig naar je bestemming probeert te komen. Dat is de magie van de beste elektrische steppen!

In dit artikel duiken we in de wereld van deze handige, milieuvriendelijke vervoermiddelen en ontdekken we waarom ze steeds populairder worden in Nederland.

Wat zijn de beste elektrische steps van 2024?

Dit zijn de top 5 beste elektrische steps op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

  Beste elektrische steps van 2024

  1. Hiboy S2 Electric Scooter with

  1. Hiboy S2 Electric Scooter with

  Belangrijke specificaties:

  De Hiboy S2 Elektrische Step met Zitje is een veelzijdige en rijk uitgeruste optie op de markt voor elektrische steps. Met een prijs van $549, waarbij occasionele verkopen de prijs verlagen naar $399, wordt de waarde van de step versterkt door de mogelijkheid om een afneembaar zitje toe te voegen voor $479, wat flexibiliteit biedt voor rijders. Bovendien heeft de opgewaardeerde versie, de S2 Pro, een prijs van $669, een krachtige 500W motor, grotere banden en een grotere maximale actieradius. Het ontwerp van de step omvat intern gerouteerde kabels, comfortabele bedieningselementen op het stuur en een klein kleurendisplay dat essentiële informatie biedt. Met een motor van 350W kan de S2 snelheden tot 19 mph bereiken op vlakke ondergronden, hoewel het moeite kan hebben op hellingen. Het heeft een koplamp, achterlicht en LED's voor zichtbaarheid, evenals regeneratief remmen en een achterste mechanische schijfrem. De 8,5-inch rubberen banden kunnen echter zorgen voor een ietwat hobbelige rit, en met bijna 30 pond is hij relatief zwaar in vergelijking met sommige concurrenten.

  Zoals "Electric Scooter Insider" opmerkt, levert de S2 Pro snelle acceleratie, een strak inklapbaar frame en de mogelijkheid om een zitje toe te voegen, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die een overtuigende balans zoeken tussen snelheid en gemak. De waarde wordt verder versterkt door de beschikbaarheid van een mobiele app en een IP54 waterbestendigheidsclassificatie. De massieve banden en achterste schokdempers kunnen echter de prestaties op minder goed onderhouden stedelijke terreinen compromitteren, met name bij hogere snelheden. Deze beperking kan afbreuk doen aan de geschiktheid voor rijders die diverse stadslandschappen doorkruisen.

  De sterke punten van de step liggen in zijn snelle acceleratie, elegante inklapbare ontwerp en de mogelijkheid om een zitje toe te voegen, wat aantrekkelijk is voor forenzen en stadsrijders die een mix van prestaties en gemak zoeken. De compatibiliteit met een mobiele app en de waterbestendigheidsclassificatie voegen nog meer waarde toe. De rijervaring op verschillende terreinen en het gewicht in vergelijking met vergelijkbare modellen worden echter genoemd als mogelijke nadelen.

  In de competitieve markt worden alternatieven zoals de Turboant X7 Pro, Turboant M10 en Horizon 10.4 voorgesteld, die diverse functies en prijspunten bieden. De Hiboy S2 Elektrische Step met Zitje valt op door zijn uitgebreide functieset, inclusief de optie voor een afneembaar zitje, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die een veelzijdige, waardegerichte elektrische step zoeken.

  Samengevat biedt de Hiboy S2 Elektrische Step met Zitje een evenwichtige optie voor stadsrijders, met name forenzen, die een mix van prestaties, gemak en aanpassingsvermogen met het zitje willen. Zijn snelle acceleratie, inklapbare ontwerp en compatibiliteit met een mobiele app maken het een opmerkelijke concurrent in zijn categorie. De prestaties op diverse terreinen en het gewicht in vergelijking met concurrenten moeten echter worden overwogen voor gebruikers met specifieke rijvoorkeuren.

  Voordelen Hiboy S2 Electric Scooter with
  • Snelle acceleratie
  • Elegante opvouwbare vormgeving
  • Optie om een zitplaats toe te voegen
  • Compatibiliteit met een mobiele app
  • Waterbestendigheidsclassificatie
  Nadelen Hiboy S2 Electric Scooter with
  • Prestaties op verschillende terreinen
  • Gewicht in vergelijking met vergelijkbare modellen

  2. GoTrax GMax Ultra Electric Scooter

  2. GoTrax GMax Ultra Electric Scooter

  Belangrijke specificaties:

  De GoTrax GMax Ultra elektrische step is een opvallende step voor forenzen die uitstekende prestaties en functies biedt voor rijders die kwaliteit en batterijduur prioriteren. Met een bereik van maximaal 45 mijl per lading en een topsnelheid van 20 mph, is het een topoptie voor forenzen en beginners die meer willen dan alleen een budgetmodel. De gemiddelde motor van 500W, 36V LG batterij en 10" pneumatische schokabsorberende banden zorgen voor een soepele en efficiënte rit, waardoor het een overtuigende keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer. Het eenknops-vouwmechanisme, ingebouwd fietsslot en veiligheidscertificering volgens UL 2272 zorgen voor gemak, veiligheid en gemoedsrust.

  De indrukwekkende kenmerken van de GMax Ultra hebben lof gekregen, waarbij één recensie opmerkt: "De GoTrax GMAX Ultra is een forensenstep met uitzonderlijke bouwkwaliteit, extra functies en een lange batterijduur, waardoor het geschikt is voor forenzen en beginners die meer functies willen dan budgetmodellen." De intuïtieve bedieningselementen, voor- en achterlichten en waterbestendigheid verhogen verder de aantrekkingskracht, en spreken gebruikers aan die op zoek zijn naar een complete step die gemak en veiligheid biedt.

  Hoewel de prijs van $849 voor budgetbewuste kopers een afschrikmiddel kan zijn, rechtvaardigen het verbeterde ontwerp en de prestaties de kosten, vooral voor degenen die waarde hechten aan duurzaamheid en extra functies. Het is echter vermeldenswaardig dat er stepjes zijn met een vergelijkbare prijs en een hoger motorvermogen, en dat de lichten van de GMax Ultra mogelijk niet helder genoeg zijn voor nachtelijk rijden.

  In vergelijking met zijn voorganger, de GoTrax XR Ultra, onderscheidt de GMax Ultra zich door zijn aanzienlijk langere bereik, hoger motorvermogen en verbeterde bouwkwaliteit. Terwijl de XR Ultra wordt aanbevolen voor korte afstanden, blinkt de GMax Ultra uit als een betrouwbare optie voor langere woon-werkverkeer en dagelijks gebruik, en biedt het een uitgebreider pakket voor rijders die een elektrische step zoeken met een uitgebreid bereik, superieur motorvermogen en extra functies.

  In het competitieve landschap van elektrische steps valt de GMax Ultra op door zijn uitgebreide bereik, indrukwekkende bouwkwaliteit en scala aan functies. De belangrijkste gebruiksscenario's zijn dagelijks woon-werkverkeer en vrijetijdsritten, waarbij de lange batterijduur en topsnelheid het een overtuigende keuze maken. Potentiële kopers moeten echter de hogere prijs afwegen tegen de voordelen, vooral als ze budgetoverwegingen boven verbeterde prestaties en functies stellen.

  Samenvattend is de GoTrax GMax Ultra elektrische step een eersteklas optie voor forenzen en beginners die een uitgebreid bereik, bouwkwaliteit en extra functies prioriteren. Ondanks de hogere prijs biedt het uitstekende waarde voor wie op zoek is naar een complete elektrische step die prestaties en gemak biedt. Zijn bereik, motorvermogen en veiligheidskenmerken maken het tot een toonaangevende keuze in de markt voor elektrische steps voor gebruikers die een betrouwbare en functierijke oplossing voor woon-werkverkeer zoeken.

  Voordelen GoTrax GMax Ultra Electric Scooter
  • Uitzonderlijke prestaties en functies voor forenzen en beginners
  Nadelen GoTrax GMax Ultra Electric Scooter
  • Hogere prijs in vergelijking met budgetmodellen
  • Verlichting kan 's nachts mogelijk niet helder genoeg zijn voor het rijden
  • Scooters van vergelijkbare prijs met hoger motorvermogen

  3. InMotion S1 Electric Scooter

  3. InMotion S1 Electric Scooter

  Belangrijke specificaties:

  4. Swagtron Swagger 5 Boost

  4. Swagtron Swagger 5 Boost

  Belangrijke specificaties:

  5. E-Twow GT SE

  5. E-Twow GT SE

  Belangrijke specificaties:

  ⚠️Elektrische steps en de wetgeving

  De meeste elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg in Nederland. Ze zijn alleen toegestaan wanneer ze zijn goedgekeurd door het RDW. In België gelden er andere regels. Controleer daarom altijd de lokale wetgeving voordat je de openbare weg op gaat met je elektrische step of scooter. 

  Hoe kies je de beste elektrische step?

  Niet elke step is hetzelfde. Daarom heb ik de belangrijkste eigenschappen hieronder voor je op een rijtje gezet.

  Vermogen

  Het motorvermogen van een elektrische step, gemeten in watt, bepaalt hoe krachtig de step is. Hoe hoger het wattage, hoe sterker de motor, wat zorgt voor betere prestaties bij het accelereren en beklimmen van hellingen.1Klimaatakkoord (n.d.),'Kunt u uitleggen hoe het zit met kilowattuur, kilowatt en andere eenheden?'

  Actieradius

  De actieradius van een scooter geeft aan hoe ver je ermee kunt reizen voordat je de accu opnieuw oplaadt. De gemiddelde actieradius van elektrische steps is ongeveer 50 kilometer.

  De accu's van elektrische scooters variëren enorm. De batterij is een van de duurste onderdelen van de e-scooter, waardoor over het algemeen geldt: hoe duurder de e-scooter, hoe beter de batterij, en hoe verder je kunt rijden voor je moet opladen.

  Vrouw die opgevouwen scooter in handen heeft.

  Gewicht

  Het is misschien niet direct iets waar je bij stilstaat, maar kijk ook naar het gewicht van je step. Let hier zeker op wanneer je de step bijvoorbeeld meeneemt naar je werk, hem daar inklapt en onder je bureau opbergt.

  De trap op of zelfs de lift in met een zware e-scooter is niet ideaal. Maak je veel gebruik van het openbaar vervoer of klap je de scooter veel in en draag je hem met je mee, dan is het gewicht belangrijk.

  Maximaal belastbare gewicht

  De ene persoon is groot, de ander klein. Sommige mensen zijn zwaar, andere licht. Kortom: we zijn allemaal anders. Als je wat zwaarder bent, let dan goed op het maximaal belastbare gewicht van je step.

  Een elektrische step gaat misschien niet direct kapot wanneer het maximaal belastbare gewicht overschreden wordt, maar de batterij gaat minder langer mee en de maximale snelheid neemt af.

  Maximale snelheid

  Een elektrische step gaat niet erg snel, maar je hoeft geen moeite te doen om van punt A naar B te komen. Hoe sneller de maximaal aangegeven snelheid, hoe sneller je op je plaats van bestemming aankomt.

  Hou er rekening mee dat er een aantal factoren zijn die de maximale snelheid beïnvloeden, zoals lichaamsgewicht, maar ook de weg waar je overheen rijdt. Ga je bergop, dan gaat dit minder snel dan wanneer je over een vlakke weg rijdt.

  Type banden

  In tegenstelling tot de beste elektrische fiets, hebben de meeste elektrische steppen massieve banden. Dit betekent dat je je nooit zorgen maakt over een lekke band of het tussendoor oppompen van je banden.

  Luchtbanden bieden misschien iets meer comfort, maar omdat een elektrische step niet bedoeld is om lange afstanden mee af te leggen, maakt dit laatste niet zoveel uit.

  Het meeste uit de accu van je step halen

  Er zijn een paar dingen die je kunt doen om het meeste uit de batterij van je step te halen:

  • Laad de batterij regelmatig op: wacht niet tot de batterij helemaal leeg is. Probeer er een gewoonte van te maken je scooter na elke lange rit op te laden.
  • Gebruik de juiste kabel om je scooter op te laden. Kies geen goedkopere alternatieven en gebruik altijd de originele kabel.
  • Als je een uitneembare batterij oplaadt, zorg er dan voor dat hij uit de buurt van direct zonlicht staat.
  • Kies niet altijd voor de maximale snelheid. Je accu gaat sneller leeg wanneer je snel gaat.

  Wat is de beste elektrische step volgens Techgeek?

  De beste elektrische step volgens Techgeek is de Kick&Move X5 model. Deze step heeft een krachtige 500W motor en kan snelheden tot 25 km/u bereiken.

  Met een bereik van 25 kilometer op een enkele lading, een solide aluminium frame voor duurzaamheid en 8,5-inch luchtbanden voor een soepele rit, biedt de Kick&Move X5 een uitstekende balans tussen prestaties en prijs, waardoor het de beste keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar een elektrische step.

  Wat is de beste elektrische step volgens Techpulse?

  De beste Xiaomi Electric Scooter Pro 2 volgens Techpulse is de Xiaomi Electric Scooter Pro 2. Deze elektrische step heeft een krachtige 300W motor en kan snelheden tot 25 km/u bereiken.

  Met een bereik van 45 kilometer op een enkele lading, een stevig aluminium frame voor duurzaamheid en 8,5-inch luchtbanden voor een comfortabele rit, biedt de Xiaomi Electric Scooter Pro 2 uitstekende prestaties. Met handige functies zoals een LED-display en een handig vouwsysteem is dit de beste keuze voor consumenten op zoek naar een hoogwaardige elektrische step.

  Man die op een elektrische step rijdt.

  Veelgestelde vragen over elektrische steps van onze lezers

  Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

  We hebben nog geen vragen ontvangen

  Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

  Was dit artikel behulpzaam?

  Bronnen