Je bent gek op je bakfiets, maar soms wil je ook een snelle tocht maken zonder te moeten zwoegen om jezelf én de fiets heuvelop te krijgen. De beste elektrische fietsen zijn de perfecte oplossing voor zowel dagelijkse woon-werkverkeer als recreatieve tochten!

Wat zijn de beste elektrische fietsen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste elektrische fietsen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste elektrische fietsen van 2024

1. Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)

1. Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)

Belangrijke specificaties:

Ik ben trots om de Specialized Turbo Vado 4.0 (2022) aan te kondigen, die de lat hoog legt voor woon-werkverkeer e-bikes. De krachtige 4X You-aandrijving met een 250W motor en een aanzienlijke 710Wh batterij maken deze e-bike echt bijzonder. Met een 11-speed SRAM versnellingssysteem, een indrukwekkend bereik en topklasse technologie, waaronder de MasterMind fietscomputer en beveiligingsfuncties, is dit de perfecte keuze voor stadsfietsers. Ondanks de prijs rechtvaardigen de praktische eigenschappen, uitstraling en rijervaring van de fiets absoluut de investering.

De fiets heeft een slim en kwaliteitsgericht ontwerp, met een stevige voorbuis die de frame domineert en is verkrijgbaar in verschillende kleuropties, elk met reflecterende eigenschappen voor veiligheid.

De Specialized Turbo Vado 4.0 is gebouwd met een 6061-T6 aluminium frame, 650b wielmaat en een SR Suntour Mobie A32 voorvork, wat naadloos ontwerp en eersteklas onderdelen laat zien. De Turbo Full Power 2.0 motor, met 470W/70Nm en een maximale snelheid van 28mph, zorgt voor snelle en soepele krachtoverdracht zonder dat een gashendel nodig is. De SRAM NX 11-speed aandrijving, SRAM Level hydraulische schijfremmen en Specialized Drytech metalen spatborden dragen bij aan de functionaliteit en prestaties.

De MasterMind fietscomputer, uitgerust met een duidelijk display en aanpassingsopties via de Mission Control app, biedt uitgebreide ritinformatie en over-the-air software-updates, wat de algehele rijervaring verbetert.

In vergelijking met zijn voorgangers heeft de 2022 Turbo Vado 4.0 verbeterde kracht, bereik en technologie, waardoor het een overtuigende upgrade is voor gebruikers die op zoek zijn naar verbeterde prestaties en geavanceerde functies.

Ondanks het iets hogere gewicht in vergelijking met zijn voorganger, biedt de Turbo Vado 4.0 een soepele rijervaring zonder log aan te voelen bij gebruik. Zijn indrukwekkende bereik, krachtige motor en eersteklas technische integratie maken het een uitstekende keuze voor stadsfietsers. Echter, potentiële kopers moeten rekening houden met de beperkingen voor lange, steile beklimmingen of zwaardere vracht, zoals benadrukt in een van de beoordelingen. "De praktische eigenschappen, uitstraling en rijervaring van de fiets rechtvaardigen absoluut de investering," waardoor het de beste keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een eersteklas woon-werkverkeer e-bike.

Kortom, de Specialized Turbo Vado 4.0 (2022) blinkt uit in het bieden van een superieure woon-werkverkeer e-bike-ervaring, met krachtige prestaties, geavanceerde technologie en een praktisch ontwerp. Hoewel het misschien niet de beste optie is voor bepaalde uitdagende terreinen of zware vracht, maakt het totale pakket van kracht, bereik en technische integratie het een overtuigende keuze voor stadsfietsers die op zoek zijn naar een eersteklas e-bike-ervaring.

Voordelen Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)
 • Krachtig 4X-aandrijfsysteem met een 250W-motor en 710Wh-batterij
 • Topklasse technologie, waaronder de MasterMind-fietscomputer en beveiligingsfuncties
 • Slim ontwerp met een stevige voorbuis, verschillende kleuropties en reflecterende eigenschappen voor veiligheid
Nadelen Specialized Turbo Vado 4.0 (2022)
 • Mogelijk niet ideaal voor lange, steile beklimmingen of zwaardere lading

2. Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru

2. Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru

Belangrijke specificaties:

De Lectric XP 3.0 Step-Thru elektrische fiets heeft veel lof gekregen vanwege zijn indrukwekkende waarde, pendelvriendelijke kenmerken en veelzijdigheid. Deze opvouwbare e-bike met dikke banden, verkrijgbaar in stap-over of stap-door frame opties, is uitgerust met een krachtige 500W motor die via trapondersteuning snelheden tot 28 mph kan bereiken, waardoor het een ideale keuze is voor stadsforenzen. Zoals opgemerkt door testers, dragen het vermogen van de fiets om heuvels te beklimmen, de verstelbare stuurhoogte en het uitgebreide versnellingsbereik bij aan de algehele aantrekkingskracht. De geïntegreerde verlichting, stalen spatborden en bagagedrager verbeteren de praktische bruikbaarheid voor dagelijks gebruik.

Volgens recensenten zijn de opvallende kenmerken van de Lectric XP 3.0 Step-Thru onder andere een frame-geïntegreerde bagagedrager, een gebruiksvriendelijke interface en een verwijderbare batterij, die bijdragen aan het gebruiksgemak en de veelzijdigheid. Ondanks deze sterke punten hebben sommige gebruikers melding gemaakt van problemen zoals plotselinge motoruitschakelingen, overdreven maximale bereik schattingen en zorgen over het gewicht en de grip van de fiets.

De betaalbaarheid, de vereiste geen montage, en de mogelijkheid om snelheden van Klasse 2 of Klasse 3 te bereiken maken de Lectric XP 3.0 Step-Thru een overtuigende keuze. De bredere banden, het opvouwbare ontwerp en een bagagedrager die tot 150 lbs kan dragen, zijn geprezen om hun praktische bruikbaarheid en gemak. Echter, de kleinere wielen en de waargenomen kwaliteit van de opvouwbare pedalen zijn genoemd als mogelijke verbeterpunten.

In vergelijking met soortgelijke elektrische fietsen op de markt, valt de Lectric XP 3.0 Step-Thru op vanwege zijn indrukwekkende waarde propositie, pendelklaar kenmerken, en sterke prestaties bij het beklimmen van heuvels. Hoewel het uitblinkt in deze gebieden, moeten potentiële kopers rekening houden met de gemelde problemen met motoruitschakelingen, bereik overdrijving, en zorgen over het gewicht en de grip van de fiets. In situaties waar betaalbaarheid en pendelvriendelijke kenmerken van groot belang zijn, presenteert de Lectric XP 3.0 Step-Thru zich als een sterke concurrent.

Concluderend biedt de Lectric XP 3.0 Step-Thru elektrische fiets opmerkelijke waarde met zijn pendelklaar ontwerp, krachtige motor, en veelzijdige kenmerken. Echter, toekomstige kopers moeten de sterke punten afwegen tegen de gemelde beperkingen om een geïnformeerde beslissing te nemen. Met zijn indrukwekkende prestaties en praktische ontwerp, is het een competitieve optie op de markt voor elektrische fietsen.

Voordelen Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru
 • Indrukwekkend waardevoorstel
 • Vriendelijk voor forenzen
 • Veelzijdig
Nadelen Merkloos Lectric XP 3.0 Step-Thru
 • Plotse motoruitschakelingen
 • Overdreven schattingen van maximale reikwijdte
 • Zorgen over het gewicht van de fiets en losheid van de grip

3. Aventon Aventure.2 Step-Through

Ik ben dol op de Aventon Aventure.2 Step-Through elektrische fiets. Met een krachtige 750W naafmotor, een geïntegreerde batterij van 720Wh en een 8-speed versnellingssysteem, biedt deze e-bike geweldige prestaties op verschillende terreinen. Voor een prijs van $1,899 krijg je dikke banden, een 80mm verende voorvork, krachtige hydraulische schijfremmen, geïntegreerde verlichting, richtingaanwijzers en een kleurendisplay met een handige app.

Volgens beoordelingen biedt de Aventure.2 een leuke rit met uitstekende grip en stabiliteit, vooral in uitdagende omstandigheden zoals sneeuw. De snelle respons van de motor en de mogelijkheid om via een app 28mph trapondersteuning te ontgrendelen, maken het geschikt voor woon-werkverkeer en off-road avonturen. Zoals een review opmerkt: "De motor is sterk en reageert snel, met een responsief trapondersteuningssysteem."

De verbeterde functies van de fiets, waaronder een nieuwe koppelsensor, verbeterde achterlichten met richtingaanwijzers en een duurzame verpakkingsaanpak, dragen bij aan de verbeterde prestaties en gebruiksvriendelijkheid. De koppelsensor zorgt voor een bijna onmiddellijke motorrespons, waardoor het gemakkelijker is om lastig terrein te navigeren, terwijl het kleurenscherm het selecteren van trapondersteuningsniveaus eenvoudig maakt.

Ondanks zijn sterke punten heeft de Aventon Aventure.2 ook enkele nadelen. Het gewicht van 77 pond kan het manoeuvreren lastig maken en de verende voorvork is mogelijk een zwak punt. Bovendien kunnen de grote banden lawaai en weerstand veroorzaken, en sommige gebruikers hebben zorgen geuit over het ontbreken van een hoorn of bel en problemen met de handige app.

In vergelijking met andere elektrische fietsen onderscheidt de Aventure.2 zich door zijn comfortabele rit, solide batterijbereik van maximaal 60 mijl met trapondersteuning, en de veelzijdigheid op verschillende terreinen. De geïntegreerde verlichting, richtingaanwijzers en de mogelijkheid om hem in te stellen voor klasse 2 of klasse 3 gebruik verhogen verder zijn aantrekkingskracht.

Hoewel de Aventure.2 misschien niet de lichtste of meest draagbare optie is, maken zijn indrukwekkende prestaties, rijke functies en verbeterde capaciteiten het een sterke concurrent op de markt voor elektrische fietsen. Zoals een review concludeert: "De Aventon Aventure.2 wordt beschouwd als een sterke concurrent voor kopers die op zoek zijn naar een fat-tire e-bike met zijn comfortabele rit, solide batterijbereik en veelzijdigheid op verschillende terreinen."

Kortom, de Aventon Aventure.2 Step-Through elektrische fiets biedt een uitzonderlijke mix van kracht, veelzijdigheid en functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor rijders die op zoek zijn naar een high-performance elektrische fiets die uitblinkt in verschillende rijscenario's.

Voordelen Aventon Aventure.2 Step-Through
 • Indrukwekkende prestaties op verschillende terreinen
 • Solide batterijbereik tot 60 mijl op trapondersteuning
 • Veelzijdig ontwerp met geïntegreerde verlichting en richtingaanwijzers
Nadelen Aventon Aventure.2 Step-Through
 • Zwaar gewicht van 77 pond kan manoeuvreren lastig maken
 • Verende voorvork geïdentificeerd als potentiële zwakte
 • Sommige gebruikers hebben zorgen geuit over het ontbreken van een hoorn of bel en problemen met de bijbehorende app

4. Rad Power RadCity 5 Plus

4. Rad Power RadCity 5 Plus

Belangrijke specificaties:

De Rad Power RadCity 5 Plus elektrische fiets is een opvallende Class 2 e-bike, met een herontworpen frame, semi-geïntegreerde batterij en een krachtige 750W versnellingsnaafmotor voor snelle acceleratie. Met 50 mm voorvering, 27,5-inch banden en verstelbare stuur- en zithoogte biedt het een comfortabele en stabiele rit, waardoor het een uitstekende keuze is voor forenzen van klasse 2. De fiets wordt ook geleverd met een scala aan functies en accessoires, waardoor het aantrekkelijk is voor stadsgebruik. Zoals Outdoor Gear Lab opmerkt: "De Rad Power RadCity 5 Plus wordt geprezen als de beste geteste Class 2 e-bike," wat zijn topstatus in zijn categorie benadrukt.

De RadCity 5 Plus is verkrijgbaar in instap- en stap-over configuraties, geprijsd op $1,799. Met een grote verwijderbare accu, meerdere montagepunten en hydraulische remmen, biedt deze elektrische fiets verbeterd gemak en prestaties. Het nieuwste model biedt 11% meer bereik dan zijn voorganger, waardoor langere ritten mogelijk zijn zonder vaak op te laden. TomsGuide wijst op de strandcruiser-stijl van de fiets, comfortabele handvatten en efficiënte 7-speed schakelaar, resulterend in een plezierige rijervaring. Echter, de wirwar van draden en het display dat moeilijk zichtbaar is in direct zonlicht worden genoemd als kleine nadelen.

Deze woon-werk e-bike van Rad Power Bikes is uitgerust met een 750W borstelloze versnellingsnaafmotor, 48V, 14 Ah (672 Wh) batterij, Shimano Altus derailleur, hydraulische schijfremmen en 27,5" wielen. Bicycling.com benadrukt zijn verbeterde ontwerp en functionaliteit, met een semi-geïntegreerde downtube batterij, versterkte verwijderbare bagagedrager, hydraulische schijfremmen, sneller rollende banden en een herziene voorvering in vergelijking met zijn voorganger, de RadCity 3. De verbeteringen van de fiets benadrukken zijn geschiktheid voor een breed scala aan woon-werk behoeften en zijn veelzijdigheid voor stadsgebruik.

De Rad Power RadCity 5 Plus heeft enkele nadelen, zoals een maximale trapondersteuningssnelheid van 20 mph en zijn zware gewicht, wat een zorg kan zijn voor sommige gebruikers, vooral gezien de hogere prijs in vergelijking met andere modellen. Echter, zijn algehele prestaties, comfort en praktischheid maken het een sterke concurrent in de categorie elektrische woon-werk fietsen.

In vergelijking met andere elektrische woon-werk fietsen, valt de RadCity 5 Plus op door zijn krachtige motor, comfortabele rit en verbeterde functies, waardoor het ideaal is voor stadsvervoer. Hoewel het aan de duurdere kant kan zijn en iets zwaarder dan sommige concurrenten, plaatst zijn algehele pakket van prestaties, comfort en bruikbaarheid het in de voorhoede van Class 2 e-bikes.

Al met al schittert de Rad Power RadCity 5 Plus elektrische fiets als een eersteklas Class 2 woon-werk e-bike, met een verbeterd ontwerp, verbeterde functies en een comfortabele rit. Zijn nadelen, waaronder de prijs en het gewicht, worden tenietgedaan door zijn prestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor stadsforenzen die een betrouwbare en veelzijdige elektrische fiets zoeken. Zoals Outdoor Gear Lab het stelt: "De Rad Power RadCity 5 Plus wordt geprezen als de beste geteste Class 2 e-bike," waaruit zijn uitzonderlijke positie op de markt blijkt.

Voordelen Rad Power RadCity 5 Plus
 • Herontworpen frame en semi-geïntegreerde batterij voor verbeterd ontwerp
 • Krachtige 750W tandwielnaafmotor voor snelle acceleratie
 • Comfortabele en stabiele rit met 50 mm voorvering en hoogvolume 27,5-inch banden
Nadelen Rad Power RadCity 5 Plus
 • Topondersteuningssnelheid van 20 mph kan beperkend zijn voor sommige gebruikers
 • Zwaar gewicht, wat een zorg kan zijn voor sommige gebruikers, vooral gezien de hogere prijs in vergelijking met andere modellen
 • Kluwen van draden en zichtbaarheid van het display in direct zonlicht worden genoemd als kleine nadelen

5. Rad Power Bikes RadRunner

5. Rad Power Bikes RadRunner

Belangrijke specificaties:

Wielmaat: 20 Inch

De Rad Power Bikes RadRunner is een zeer aanpasbare elektrische fiets die uitblinkt in het vervoeren van vracht, waardoor het een veelzijdige optie is voor een breed scala aan gebruikers. De RadRunner Plus, een verbeterde versie, is door Electrek beschreven als "de meest capabele elektrische fiets", die voortbouwt op het klassieke RadRunner-ontwerp met verbeterde functies. Met een 750W motor en een 672Wh batterij die een bereik van 25-45 mijl biedt, wordt de RadRunner Plus geprezen om zijn extreme bruikbaarheid, geschikt voor rijders van verschillende lengtes en met praktische accessoires zoals het passagierspakket, accessoirebevestigingen voor rekken en manden, en een middenconsole voor extra opslag.

De aanpasbaarheid en vrachtvervoermogelijkheden van de RadRunner onderscheiden het in de markt, zoals benadrukt door CNN Underscored, dat opmerkt: "De RadRunner2 is zeer aanpasbaar, en Rad Power Bikes biedt een overvloed aan accessoires om je eigen stijl te creëren." Dit maakt het een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige elektrische fiets die kan worden aangepast aan hun specifieke behoeften.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de RadCity en Aventon Level, valt de RadRunner op door zijn nadruk op bruikbaarheid en aanpassingsvermogen in plaats van pure snelheid. Zoals Micah Toll deelt in zijn review op Electrek, richten de RadCity en Aventon Level zich op forenzen en snelheid, terwijl de RadRunner een sterke nadruk legt op veelzijdigheid en praktisch gebruik, waardoor het geschikt is voor verschillende gebruiksscenario's.

De RadRunner heeft echter concurrentie in de categorie van de bromfiets-achtige e-bikes van de ONYX RCR en Juiced HyperScorpion, die hogere snelheden en krachtige motoren bieden. Ook de Ariel Rider D Class, beschreven als over-gemotoriseerd, concurreert in een vergelijkbare ruimte. Ondanks dit geeft de focus van de RadRunner op bruikbaarheid en aanpassing het een unieke voorsprong, waardoor het een krachtige optie is voor individuen die op zoek zijn naar een aanpasbare elektrische fiets met een sterke nadruk op vrachtvervoermogelijkheden.

Tot slot, de Rad Power Bikes RadRunner valt op als een zeer aanpasbare elektrische fiets met uitzonderlijke vrachtvervoermogelijkheden, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die bruikbaarheid en praktisch gebruik prioriteren. De veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan gebruiksscenario's te accommoderen maken het een aantrekkelijke optie in de markt voor elektrische fietsen, ondanks de concurrentie van modellen die snelheid en kracht prioriteren. Zoals opgemerkt door beoordelaars, maken de aanpassingsopties en de focus op bruikbaarheid van de RadRunner het een opvallende keuze voor individuen die op zoek zijn naar een zeer veelzijdige elektrische fiets.

Voordelen Rad Power Bikes RadRunner
 • Ze zijn zeer aanpasbaar.
Nadelen Rad Power Bikes RadRunner
 • Ze hebben concurrentie van snellere e-bikes.

Hoe kies je de beste elektrische fiets?

Een elektrische fiets en bijvoorbeeld een gewone transportfiets lijken erg op elkaar. De ene verschilt nauwelijks van de andere. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen. Welke het beste voor jou is, hangt af van jouw behoeften. Ik leg hieronder uit waar je op let bij de aankoop van een elektrische fiets.

Verschillende elektrische fietsen

Niet alle elektrische fietsen werken hetzelfde. Om dezelfde reden is de beste elektrische fiets net zo stil als bijvoorbeeld de beste mamafiets. Er zijn verschillende types om uit te kiezen.

Pedelec bike

Bij deze e-bike staan de motor en de trappers in verbinding met elkaar. Pas wanneer je gaat trappen, komt er ondersteuning. De motor heeft een maximale capaciteit van 0,25 kW en hij kan niet sneller dan 25 kilometer per uur.

Speed pedelec

Een speed pedelec fiets biedt elektrische trapondersteuning tot maximaal 45 kilometer per uur. Om deze fiets te gebruiken, heb je daarom een kentekenbewijs nodig om op de openbare weg te fietsen. Je moet ook een helm dragen.

blauwe elektrische minifiets in canyon

De actieradius (accuduur)

De actieradius van een elektrische fiets is de afstand die je ermee aflegt voordat je de batterij weer op moet laden. Dit is een ingewikkeld rekensommetje, want eigenschappen zoals het gewicht van de fiets, maar ook die van de rijder en de kracht van de batterij tellen allemaal mee.

Gemiddeld fiets je met een fiets die een lichtere accu heeft, ongeveer 25 kilometer (met trapondersteuning). Heeft je fiets een krachtigere accu, dan is dit ongeveer 80 kilometer.

Gewicht en formaat

Het gewicht van een elektrische fiets is een belangrijke factor voor zowel het rijcomfort als het vervoer. Lichtere e-bikes, vaak rond de 20 kg, zijn gemakkelijker te hanteren en te vervoeren. Dit is vooral handig als je de fiets vaak moet tillen, bijvoorbeeld bij trappen of openbaar vervoer.

Ze zijn vaak ook te zwaar om op het dak van je auto te vervoeren, en bij het kiezen van een fietsendrager moet je ook goed kijken dat deze het gewicht aankan.

Gebruiksgemak

Vouwfietsen zijn gemakkelijk op te bergen. Je neemt ze bovendien eenvoudig mee de trein of de bus in. Hou er wel rekening mee dat ze nog steeds aan de zware kant zijn.

Vind je het idee van een vouwfiets maar niets, dan is er altijd nog de optie om de beste elektrische step te kopen. Deze nemen vaak minder ruimte in beslag, maar hou er rekening mee dat niet alle elektrische steppen toegestaan zijn op de openbare weg.

Gezondheid en actief blijven

Eigenlijk is het niet nodig om je te vertellen dat fietsen gezond is, maar wist je dat fietsen op een elektrische fiets ook gezond is? Bij de meeste e-bikes moet je namelijk nog steeds zelf trappen, maar er is minder lichamelijke inspanning vereist. Wanneer je een goede fietscomputer hebt, verteld deze je niet alleen de route, maar ook de kilometers die je gemaakt hebt. Handig!

Laat de meeste inspanning over aan je kind op zijn goede kinderfiets, terwijl je toch aan je eigen conditie werkt op je e-bike. Ben je van plan een lange fietstocht te maken, dan is een goede fietsbroek overigens geen overbodige luxe. Een goede trekkingfiets – al dan niet elektrisch – is overigens een must bij lange fietstochten.

Tijdens het fietsen komt je hele lichaam in actie. Als je de pedalen trapt, werken niet alleen je benen, maar je hele lichaam: je armen, schouders, buikspieren, enzovoorts. Belangrijk is dat je beweging krijgt als je op een elektrische fiets rijdt. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld op een brommer of scooter.1Jelle van der Weerd, BikeVision.nl (n.d.). 'Top 10 bewezen (gezondheids)voordelen van fietsen'

Zit je op een goed zadel, en dan specifiek een fietszadel voor dames, of een voor mannen, dan weet je dat je de beste ritjes van je leven maakt met je nieuwe elektrische fiets. Vergeet niet een fietsslot en een goede fietspomp te kopen om je aankoop te beschermen!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets?

De beste elektrische fiets volgens Consumentenbond is de Cube Supreme Hybrid SLX 625. Deze e-bike blinkt uit in prestaties dankzij de krachtige Bosch Performance CX motor en de grote 625Wh accu voor een indrukwekkend bereik.

Het comfortabele frame en de hoogwaardige afwerking zorgen voor een soepele rijervaring. Met zijn geavanceerde functies en betrouwbare prestaties is de Cube Supreme Hybrid SLX 625 een topkeuze voor zowel dagelijkse ritten als langere tochten.

Wat is volgens Fietsenwinkel.nl de beste elektrische fiets?

De beste elektrische fiets volgens Fietsenwinkel.nl is de Cortina E-Nite MM N7 2023. Deze stijlvolle e-bike is uitgerust met een krachtige middenmotor voor soepele ondersteuning en een Shimano Nexus 7-versnellingsnaaf voor optimaal rijcomfort.

De geïntegreerde accu zorgt voor een strak design en biedt een ruim bereik voor lange fietstochten. Met zijn moderne uitstraling en hoogwaardige componenten is de Cortina E-Nite MM N7 2023 een uitstekende keuze voor zowel stadsritten als recreatief gebruik.

Veelgestelde vragen over elektrische fietsen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen! ⚡️

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen