Ben je op zoek naar de perfecte eyeliner die jouw ogen naar een hoger niveau tilt? Of je nu gaat voor een dramatische cat-eye of een subtiele dagelijkse look, de juiste eyeliner kan een wereld van verschil maken.

In dit artikel ontdek je welke eyeliners als beste beoordeeld worden. Van waterproof tot langhoudend, voor gevoelige ogen of beginners, hier vind je de eyeliner die bij jouw wensen en levensstijl past.

Wat zijn de beste eyeliners van 2024?

Dit zijn de top 5 beste eyeliners op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste eyeliners van 2024

1. Beste Eyeliner: LOral Paris L’Oréal Paris Superliner

1. Beste Eyeliner: LOral Paris L’Oréal Paris Superliner

Belangrijke specificaties:

Kleur: 01 - Zwart
Type dispenser: Stift
Substantie: Vloeibaar
Dermatologisch getest: Ja
Watervast: Ja

Als liefhebber van eyeliners was ik erg benieuwd naar de L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim - Intense Black. Deze eyeliner belooft een intense kleur die de hele dag blijft zitten, zonder uit te lopen of af te bladderen. De fijne stift en vloeibare formule maken het mogelijk om gemakkelijk en precies een dun lijntje te tekenen.

Wat mij meteen opviel aan deze eyeliner is de fijne punt van slechts 0,4 mm. Hierdoor kan ik met precisie een strak dun lijntje boven de wimperrand trekken. Dit is vooral handig als ik een subtielere look wil creëren. De intense zwarte kleur zorgt ervoor dat de eyeliner de hele dag mooi blijft zitten, zonder te vervagen. Daarnaast is deze eyeliner waterproof, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over regen of tranen.

Een ander voordeel van de L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim - Intense Black is de applicator met control grip zone. Hierdoor kan ik de eyeliner snel en gemakkelijk aanbrengen, zonder een vaste hand te hebben. Dit maakt het gebruik van een oogpotlood of kohlpotlood overbodig. Ook is deze eyeliner veilig te gebruiken voor gevoelige ogen en dragers van contactlenzen.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit van deze eyeliner. De meeste gebruikers zijn erg tevreden over de intense kleur en de lange houdbaarheid. Een gebruiker merkt op dat de punt iets dikker had mogen zijn voor een hele dunne streep, maar over het algemeen wordt de applicatie als gemakkelijk ervaren. Ook wordt de waterproof eigenschap geprezen, hoewel dit het corrigeren van foutjes iets lastiger kan maken.

Wat mij persoonlijk erg aanspreekt aan de L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim - Intense Black is het feit dat het een intens zwarte kleur heeft die de hele dag blijft zitten. Dit is een belangrijk aspect voor mij bij het kiezen van een eyeliner. Daarnaast vind ik de fijne punt en de control grip zone erg handig voor een precieze applicatie.

Hoewel de L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim - Intense Black over het algemeen goede reviews ontvangt, zijn er ook enkele kritische punten. Zo wordt opgemerkt dat het moeilijk is om de eyeliner te corrigeren, omdat deze moeilijk te verwijderen is. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen die graag foutjes snel willen kunnen herstellen.

Al met al kan ik zeggen dat de L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim - Intense Black een goede keuze is voor liefhebbers van eyeliners. Het biedt een intense kleur, lange houdbaarheid en gemakkelijke applicatie. Hoewel het moeilijk kan zijn om foutjes te corrigeren, maakt de intensiteit en houdbaarheid van de eyeliner dit meer dan goed. Ik zou deze eyeliner zeker aanraden aan anderen.

Voordelen LOral Paris L’Oréal Paris Superliner
 • Intense zwarte kleur die de hele dag blijft zitten
 • Fijne punt van 0,4 mm voor precieze applicatie
 • Applicator met control grip zone voor gemakkelijke en snelle toepassing
Nadelen LOral Paris L’Oréal Paris Superliner
 • Moeilijk te verwijderen, waardoor het corrigeren van foutjes lastig kan zijn

2. Maybelline New York Hyper Precise

2. Maybelline New York Hyper Precise

Belangrijke specificaties:

Kleur: Black
Type dispenser: Stift
Substantie: Vloeibaar
Dermatologisch getest: Ja
Watervast: Ja

Ik presenteer je de Maybelline New York - Hyper Precise All Day Liner - 01 Black - Zwart - Liquid Eyeliner. Met deze superprecieze vloeibare eyeliner creëer je moeiteloos dunne, strakke lijntjes. Dankzij de ultradunne punt van 0,4 mm kun je je creativiteit de vrije loop laten en de meest verbluffende looks creëren. Deze eyeliner stond voorheen bekend als de Master Precise Eyeliner, maar heeft nu een nieuwe naam gekregen: Hyper Precise. Ondanks de verandering van naam is het nog steeds dezelfde vertrouwde eyeliner waar je op kunt rekenen.

De Hyper Precise All Day Liner heeft een ultradunne punt waarmee je uiterst precies kunt werken. Dankzij de waterdichte formule blijft je eyeliner de hele dag perfect zitten. De inkttechnologie met superverzadigde pigmenten zorgt voor een prachtig diepzwart resultaat.

Een tevreden gebruiker laat weten dat deze eyeliner gemakkelijk aan te brengen is met het kleine kwastje en dat het mooi op zijn plek blijft zitten. Helaas merkt de gebruiker op dat de eyeliner niet lang meegaat en niet waterdicht is. Na 4 á 5 uur begint de eyeliner al te vervagen. Daarom is deze gebruiker van mening dat het product niet geschikt is voor dagelijks gebruik, maar wel leuk is voor een avondje uit.

Een andere gebruiker is juist ontzettend tevreden over de Hyper Precise All Day Liner. De dunne en zachte punt maakt het gemakkelijk om in één beweging een mooi lijntje te zetten. Deze eyeliner is enorm gebruiksvriendelijk en afhankelijk van de druk die je uitoefent, kun je de dikte van je lijntje bepalen. Dit biedt de mogelijkheid om je eyeliner aan te passen aan verschillende stijlen op een stijlvolle en elegante manier. Bovendien blijft de eyeliner ontzettend lang zitten en is de kleur prachtig intens zwart.

Een andere gebruiker had helaas een minder positieve ervaring. De punt van de eyeliner werkte al snel niet meer, waardoor er geen eyeliner meer uitkwam.

Al met al heeft de Maybelline New York - Hyper Precise All Day Liner - 01 Black - Zwart - Liquid Eyeliner zijn sterke en zwakke punten. Het is gemakkelijk aan te brengen met het fijne kwastje en biedt de mogelijkheid om dunne, strakke lijntjes te maken. Helaas is het niet waterdicht en blijft het niet lang zitten, wat een nadeel kan zijn voor dagelijks gebruik. Aan de andere kant zijn er gebruikers die juist zeer tevreden zijn over de langdurige houdbaarheid en het stijlvolle resultaat dat je kunt bereiken met deze eyeliner.

Voordelen Maybelline New York Hyper Precise
 • Gemakkelijk dunne, strakke lijnen creëren
 • Ultradunne punt voor precisie
 • Mooi zwart resultaat
Nadelen Maybelline New York Hyper Precise
 • Niet waterdicht
 • Blijft niet lang zitten
 • Punt kan snel niet meer werken

3. LOral Paris L’Oréal Paris Infallible

3. LOral Paris L’Oréal Paris Infallible

Belangrijke specificaties:

Kleur: 01 Intense Black
Type dispenser: Potlood
Substantie: Gel
Dermatologisch getest: Ja
Watervast: Nee

Als een echte make-up fan kan ik met trots zeggen dat de L’Oréal Paris Infallible Grip Gel Automatic Eyeliner een absolute must-have is in mijn make-up collectie. Dit handige opdraaibare gelpotlood heeft een sponsapplicator en is verkrijgbaar in de intense zwarte kleur. Het is een verbetering ten opzichte van eerdere modellen, met een romige textuur die moeiteloos over de huid glijdt en zorgt voor een comfortabele en precieze applicatie.

Een van de beste eigenschappen van deze eyeliner is de langhoudende formule. Volgens een consumententest blijft deze eyeliner tot wel 36 uur zitten, zonder uit te lopen, te vervagen of uit te vegen. Dit is echt indrukwekkend, vooral voor mensen met drukke dagen of avonden die er altijd fris en perfect uit willen zien. En het beste is, de eyeliner is waterproof, wat betekent dat het bestand is tegen tranen, regen en zelfs zwemmen. 🌧️

Wat ik persoonlijk geweldig vind aan deze eyeliner is de veelzijdigheid. Met de handige ingebouwde sponsapplicator kan je moeiteloos een smokey eye look creëren. En als je een dunner of dikker lijntje wilt, kan je het potlood eenvoudig slijpen met de ingebouwde puntenslijper aan de achterkant van de sponsapplicator. Zo bereik je altijd de gewenste precisie. Dit maakt de eyeliner geschikt voor elk gewenst look, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Een ander groot voordeel van deze eyeliner is dat het geschikt is voor mensen met gevoelige ogen en contactlensdragers. Dit is echt belangrijk, omdat niet alle eyeliners geschikt zijn voor mensen met gevoelige ogen of contactlenzen. Het is fijn om te weten dat je deze eyeliner zonder zorgen kan gebruiken.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en prestaties van deze eyeliner. Gebruikers zijn enthousiast over het feit dat het product doet wat het belooft, namelijk langdurig blijft zitten zonder vlekken achter te laten. Ook wordt de goede kwaliteit en het gewenste effect benadrukt. Er zijn geen negatieve punten genoemd, wat aangeeft dat de meeste gebruikers tevreden zijn met hun aankoop.

Al met al is de L’Oréal Paris Infallible Grip Gel Automatic Eyeliner een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een langhoudende eyeliner van goede kwaliteit. De mogelijkheid om dunne en dikke lijnen te creëren, de waterproof formule en de geschiktheid voor gevoelige ogen en contactlensdragers maken dit product echt uniek. Hoewel er geen nadelen genoemd zijn in de reviews, kan het voor sommige mensen een nadeel zijn dat het potlood niet automatisch kan worden teruggedraaid. Desondanks zijn de positieve eigenschappen en de tevredenheid van de gebruikers een overtuigende reden om deze eyeliner eens uit te proberen.

Voordelen LOral Paris L’Oréal Paris Infallible
 • Langdurige formule die tot wel 36 uur blijft zitten zonder uit te lopen, te vervagen of te smudgen
 • Waterproof, bestand tegen tranen, regen en zwemmen
 • Geschikt voor mensen met gevoelige ogen en dragers van contactlenzen
Nadelen LOral Paris L’Oréal Paris Infallible
 • Het potlood kan niet automatisch worden teruggedraaid

Hoe kies ik de beste eyeliner?

De één zweert bij liquid eyeliner, terwijl een ander juist helemaal fan is van een stift eyeliner. Daarnaast zijn er nog meer soorten eyeliner en andere punten om op te letten. Hier lees je hoe je uiteindelijk de beste eyeliner kiest.

Een goede make-upspiegel maakt het geheel wat gemakkelijker en de beste contourkit accentueer je de vormen van je gezicht. Met een likje goede mascara maak je het helemaal af. Je kunt deze cat eye look ook uitbreiden met goede oogschaduw en het beste oogpotlood.

Waterproof eyeliner

Als je een eyeliner zoekt die bestand is tegen water, zweet en tranen, kies dan voor een waterbestendige formule. Deze eyeliners zorgen ervoor dat je look de hele dag perfect blijft, zelfs tijdens een regenbui of intensieve sportsessie.

Let op termen als 'waterproof' of 'waterresistant' op de verpakking. Een goede waterbestendige eyeliner loopt niet uit en blijft urenlang zitten zonder bij te werken.

Het enige nadeel van waterproof eyeliner is dat het verwijderen ook meteen moeilijker is. Je hebt dan hiervoor een make-up remover nodig, het liefst op oliebasis.

Met een beetje water op een wattenschijfje krijg je het er niet af. Als je ogen geïrriteerd raken door het boenen, verzorg je de huid eromheen daarna met een heerlijk verzachtende oogcrème.

Eyeliner voor gevoelige ogen

Als je gevoelige ogen hebt of contactlenzen draagt, is het belangrijk een eyeliner te kiezen die zacht is voor je ogen. Zoek naar producten die hypoallergeen zijn en vrij van irriterende stoffen zoals parfum.

Eyeliners met natuurlijke ingrediënten kunnen ook een goede keuze zijn. Deze eyeliners verminderen het risico op irritatie en zorgen voor een comfortabel gevoel gedurende de dag.

Langhoudende eyeliner

Voor een eyeliner die de hele dag of avond blijft zitten, kies je een langhoudende formule. Deze eyeliners zijn ontworpen om urenlang mee te gaan zonder te vervagen of af te geven. Let op termen als 'long-lasting' of '24-hour wear'. Een kwalitatief goede langhoudende eyeliner vereist minder bijwerkingen, wat ideaal is voor lange dagen of speciale evenementen.

Vloeibaar of gel

Als we het over de substantie van eyeliner hebben, zijn er twee soorten: vloeibare eyeliner en gel eyeliner. Het verschil tussen de twee zit voornamelijk in het aanbrengen. Met gel eyeliner schiet je minder snel uit, maar is het ook lastiger om dunne, scherpe lijntjes te zetten. Vloeibare eyeliner is geschikter om een subtiel, strak lijntje mee te maken.

Hoe je de eyeliner gebruikt, verschilt ook. Bij gel eyeliner moet je vaak een apart kwastje kopen, terwijl liquid eyeliner al in een verpakking met een stiftpunt of klein kwastje komt.

oogpotlood

Eyeliner voor beginners

Als je nieuw bent in het gebruik van eyeliner, zoek dan naar producten die gemakkelijk aan te brengen zijn. Vloeibare eyeliners met een fijne tip of potlood eyeliners zijn vaak een goede keuze voor beginners. Ze bieden meer controle en precisie, wat helpt bij het creëren van een strakke lijn. Oefen eerst met lichte streken en bouw geleidelijk op voor een intensere look.

Begin eerst met je niet-dominante kant. Als je je meer op je gemak voelt met je rechteroog, doe dan eerst je linker en dan is het makkelijker om je rechteroog aan te passen. Ik gebruik ook mijn linkerhand om mijn (dominante) rechterelleboog te stabiliseren terwijl mijn pols het werk aan mijn linkeroog doet.

imsewawkward, Redditgebruiker
eyeliners en mascara's naast elkaar

Cruelty free en vegan

Koop je alleen producten als ze 100% diervriendelijk zijn? Dan ben je op zoek naar een eyeliner die cruelty free én vegan is. Vegan producten bevatten geen ingrediënten van dierlijke afkomst en het cruelty free-stempel betekent dat er niks op dieren is getest. Deze producten herken je aan de bijbehorende keurmerken.1Veganisme (n.d.),'Cosmetica'

Wat is volgens de Consumentenbond de beste eyeliner?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste eyeliner is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over eyeliner van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen