Wanneer jij iemand bent die er graag elke dag tip-top uitziet, is de beste make-up-spiegel geen overbodige luxe. Zeker als je elke dag make-up gebruikt zijn goed licht en goed zicht essentieel. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende eigenschappen van make-up-spiegels!

Waarom een make-up-spiegel kopen?

Je hebt wellicht de beste mascara, de beste lippenstift, de beste eyeliner en een goede foundation. Je techniek is goed. Zonder de juiste spiegel en verlichting heb je hier alleen niets aan! Wie is er niet een keer onaangenaam verrast terwijl je in een spiegel van een auto naar jezelf keek?

De meesten van ons weten dat je je make-up het beste bij daglicht doet om beste beeld van jezelf en het resultaat te krijgen. In sommige situaties hebben we alleen helaas weinig keuze en doen we onze make-up in bijvoorbeeld een donkere badkamer.

Wanneer je niet veel natuurlijk licht hebt, of je regelmatig 's avonds opmaakt, is er gelukkig een grote keuze aan verlichte spiegels. Deze make-up-spiegels hebben vervolgens weer allerlei handige opties.

Huidverzorging

Gebruik altijd een goede dagcrème, cc-cream of bb-cream onder je foundation. Deze verzorgen en hydrateren je huid, waardoor je make-up er niet alleen beter uit ziet, maar ook beter blijft zitten.

Is je gezichtsvermogen niet perfect? Dan zijn er bijvoorbeeld vergrotende spiegels. Het is immers onmogelijk om perfecte eyeliner aan te brengen terwijl je je bril op hebt.

Kortom: een goede make-up-spiegel is essentieel wanneer je iemand bent die regelmatig make-up gebruikt. Je zet of hangt de spiegel waar dit het beste uitkomt en gebruikt deze wanneer je maar wilt.

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

array ( )

Riki Loves Riki Skinny Smart

Riki Loves Riki Skinny Smart

array ( )

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

Fancii Vera Premium Lighted Vanity

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B0CCQBRPVK', 'price' => 26.99, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), )

Bekijk de laagste prijs

Hoe koop ik de beste make-up-spiegel?

Niet alle make-up-spiegels hebben dezelfde mogelijkheden. Hieronder zet ik de verschillende eigenschappen voor je op een rijtje.

Gewicht

Idealiter is je spiegel redelijk zwaar, zeker wanneer de spiegel een standaard heeft. Een te lichte spiegel stoot je eenvoudig om. Een zwaardere spiegel is bovendien meestal robuuster en blijft beter op zijn plaats staan.

Ben je op zoek naar een make-up-spiegel om op te hangen? Kies dan juist niet de zwaarste spiegel. Bij een zware spiegel volstaat een spijkertje niet meer en moet je hoogstwaarschijnlijk aan de slag met een goede boormachine om deze veilig op te hangen.

Diameter

Een spiegel hoeft niet groot te zijn wanneer je hem alleen gebruikt voor het aanbrengen van make-up. De meeste make-up-spiegels hebben een diameter ergens tussen de twintig en dertig centimeter en dat is voldoende.

Vrouw die in een make-up spiegel kijkt.

Vergrotingsfactor

De mate van vergroting van je spiegel is een andere belangrijke factor om te overwegen. De meeste mensen geven de voorkeur aan een spiegel die drie tot tien keer vergroot. Kies je een spiegel die meer dan vijftien keer vergroot, dan vervormt je spiegelbeeld.

Er zijn ook make-up-spiegels verkrijgbaar die twee kanten hebben. De ene is vergrotend, en de andere niet. Het komt hier vooral neer op persoonlijke voorkeur. Ik vind het bijvoorbeeld handiger als ik de spiegel niet om hoef te draaien, maar misschien vind jij dat niet erg.

Inklapbaar

Heb je een vrij grote spiegel of simpelweg weinig ruimte, dan is het handig als de spiegel inklapbaar is.

Een ingeklapte spiegel leg je eenvoudig in een lade of ergens anders waar hij geen ruimte in beslag neemt. Bij sommige make-up-spiegels klap je alleen de zijkanten in, waardoor de spiegel als het ware kleiner wordt.

Specificaties van make-up-spiegels vergelijken

 Riki Loves Riki Skinny SmartRiki Loves Riki Skinny SmartFancii Vera Premium Lighted VanityFlymiro Tri-Fold Lighted Makeup MirrorConair Unbound Rechargeable LED Lighted
Gewicht
Werkt op batterijen
Inklapbaar
Vergrotingsfactor
Verlichting
Diameter

Verlichting

Nadat je spiegel op de juiste plaats hangt of staat, is de volgende stap het afstellen van de verlichting. Natuurlijk licht is altijd de beste optie, maar er zijn maar weinig plaatsen in huis waar je perfect natuurlijk licht hebt. Kunstlicht is dan de beste oplossing.

Er zijn spiegels met simpele gloeilampjes of LED-lampjes. Dimbaar licht is wenselijk, want alleen op die manier boots je de situatie binnen of buiten na. Let wel op dat de lampen niet teveel warmte uitstralen, want hiermee bederf je je nieuwe make-up look.

Ook hier geldt dat het belangrijk is om reviews te lezen. Deze geven je een beter beeld van de make-up-spiegel dan de productbeschrijving en benoemen veelal ook op de minder goede eigenschappen van de spiegel.

De 5 beste make-up-spiegels op een rij

1. Beste make-up spiegel: Riki Loves Riki Skinny Smart

1. Beste make-up spiegel: Riki Loves Riki Skinny Smart

Belangrijke specificaties:

Als ik denk aan een veelzijdige en stijlvolle make-upspiegel, dan komt de Riki Loves Riki Skinny Smart draagbare LED-make-upspiegel als eerste in me op. Deze spiegel heeft een telefoonhouder, Bluetooth-connectiviteit en een verstelbare standaard, waardoor het perfect is voor dagelijkse make-up, glamoureuze sessies en zelfs video-opnames. Het is echt een alles-in-één spiegel die functionaliteit en stijl combineert op een indrukwekkende manier. En als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie, dan is de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror een fantastische keuze met heldere LED-verlichting en verschillende vergrotingsniveaus. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een high-tech make-upspiegel die perfect aansluit bij moderne technologie, is de Riki Loves Riki Skinny Smart Portable LED Vanity Mirror echt een winnaar.

De evolutie van make-upspiegels heeft geleid tot multifunctionele ontwerpen die voldoen aan diverse behoeften van gebruikers. De Riki Loves Riki Skinny Smart Portable LED Vanity Mirror is hier een perfect voorbeeld van. Het biedt niet alleen uitzonderlijke verlichting voor make-up, maar kan ook dienen als streamingapparaat, waardoor het perfect aansluit bij moderne levensstijlen. En met zijn bekroonde ontwerp wordt het echt gezien als de beste keuze voor een complete make-upervaring.

In een markt vol opties steekt de Riki Loves Riki Skinny Smart Portable LED Vanity Mirror er echt bovenuit vanwege zijn veelzijdigheid en integratie van moderne technologie. Terwijl andere spiegels misschien uitblinken in bepaalde aspecten, is deze spiegel echt een allrounder die voldoet aan een breed scala van behoeften. Maar natuurlijk heeft zelfs de beste spiegel zijn beperkingen. Sommige gebruikers vinden misschien dat de geavanceerde functies meer zijn dan ze nodig hebben, en voor hen is de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror een aantrekkelijkere optie.

Al met al is de Riki Loves Riki Skinny Smart Portable LED Vanity Mirror een topkeuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige en moderne make-upervaring. Zijn combinatie van traditionele make-upspiegelfuncties en moderne technologische integraties maken het een ideale keuze voor veeleisende gebruikers.

Voordelen Riki Loves Riki Skinny Smart
 • Veelzijdig en verfijnd ontwerp dat geschikt is voor verschillende scenario's.
 • Functierijk ontwerp dat naadloos integreert met moderne technologie.
 • Uitzonderlijke verlichting voor make-up toepassing en dienst als streaming apparaat.
Nadelen Riki Loves Riki Skinny Smart
 • Geavanceerde functies kunnen meer zijn dan wat sommige gebruikers nodig hebben.
 • Potentiële onderbenutting van de volledige mogelijkheden door sommige gebruikers.
 • Budgetvriendelijke alternatieven bieden praktische functies voor prijsbewuste consumenten.

2. Beste make-up spiegel: Riki Loves Riki Skinny Smart

2. Beste make-up spiegel: Riki Loves Riki Skinny Smart

Belangrijke specificaties:

3. Fancii Vera Premium Lighted Vanity

De Fancii Vera Premium Lighted Vanity Makeup-spiegel is dé keuze voor make-upspiegels met verlichting, en biedt een mix van functionaliteit, stijl en gemak. Met Fancii's 24 maanden garantie, een probleemloos retourbeleid van 30 dagen en de mogelijkheid om in 4 rentevrije termijnen te betalen, is het een aantrekkelijke keuze voor consumenten die kwaliteit en flexibiliteit willen. Bovendien verhoogt de gratis verzending voor in aanmerking komende bestellingen in de VS, Canada en het VK de aantrekkingskracht van dit product, wat de toewijding van het merk aan klanttevredenheid weerspiegelt.

De make-upspiegel heeft een begeerde plek veroverd in de "best of" lijsten, en staat naast andere toppers in de branche. Het artikel van Good Housekeeping over de beste make-upspiegels met verlichting plaatst de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel naast andere topkeuzes, waarbij de status als toonaangevende keuze voor make-upliefhebbers en professionals wordt bevestigd. Het artikel benadrukt het belang van verlichte spiegels voor make-upapplicatie en onderstreept het belang van optimale verlichting voor een foutloos resultaat. Deze aanbeveling van een gerenommeerde bron benadrukt de effectiviteit van de spiegel bij het bieden van de ideale verlichting voor schoonheidsrituelen.

In een zee van opties onderscheidt de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel zich door zijn doordachte ontwerp en functies. Het voldoet aan de behoefte aan verschillende vergrotingsniveaus, wat flexibiliteit biedt voor verschillende make-uptaken. Zoals benadrukt in een artikel van Glamour over de beste verlichte make-upspiegels, spelen vergrotingsniveaus een cruciale rol in het selectieproces, en de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel voldoet aan dit criterium met zijn veelzijdige vergrotingsmogelijkheden. De mogelijkheid van de spiegel om te voldoen aan algemene taken met 3x tot 5x vergroting, evenals precieze make-upapplicaties met 10x tot 20x vergroting, plaatst het als een allesomvattende oplossing voor uiteenlopende make-upbehoeften.

Te midden van een overvloed aan make-upspiegels voor schoonheidsliefhebbers, claimt de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel zijn plek als een veelzijdige en betrouwbare optie. De opname in de top 25 make-upspiegels van Self onderstreept nogmaals zijn populariteit en aantrekkingskracht op de markt. Het vermogen van de spiegel om op te vallen in een druk landschap getuigt van zijn vermogen om te voldoen aan de veeleisende eisen van schoonheidsliefhebbers die op zoek zijn naar een mix van functionaliteit, stijl en prestaties.

Hoewel de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel uitblinkt in verschillende opzichten, staat hij tegenover concurrentie van een overvloed aan andere aanbiedingen op de markt. Producten zoals de Riki Loves Riki Pretty Vanity-spiegel en de Conair Unbound Rechargeable LED Lighted Vanity-spiegel zijn geduchte concurrenten, elk met hun eigen unieke verkooppunten. Echter, de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel onderscheidt zich met zijn uitgebreide garantie, flexibele retourbeleid en gevarieerde vergrotingsmogelijkheden, wat een overtuigende waardepropositie biedt aan consumenten.

Al met al komt de Fancii Vera Premium Lighted Vanity-spiegel naar voren als een eersteklas keuze in het landschap van make-upspiegels, en biedt het een mix van functionaliteit, stijl en veelzijdigheid. Zijn vermogen om te voldoen aan uiteenlopende vergrotingsbehoeften, in combinatie met de klantgerichte beleidsmaatregelen van het merk, plaatst het als een koploper in de markt. Ondanks de concurrentie van andere prominente spelers, maken zijn opvallende kenmerken en algemene aantrekkingskracht het tot een overtuigende keuze voor make-upliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbare en hoogwaardige verlichte make-upspiegel.

Voordelen Fancii Vera Premium Lighted Vanity
 • 24-month garantie en probleemloos 30-dagen retourbeleid

4. Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror

4. Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror

Belangrijke specificaties:

Als ik op zoek ben naar een make-upspiegel die zowel functioneel als betaalbaar is, dan is de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror de perfecte keuze voor mij. Met 4 verbeterde LED-stripverlichting en verstelbare helderheid biedt deze drie-delige spiegel een schone en heldere reflectie voor gedetailleerde gezichtsverzorging en natuurlijke make-upapplicatie. De 180-graden vrije rotatie en het drievoudige ontwerp maken het ideaal voor zowel thuisgebruik als op reis, waardoor het gemak en veelzijdigheid biedt. Met 1X/2X/3X vergroting, hoogwaardig ABS-materiaal en floatglasconstructie, en een bodemlade voor kleine accessoireopslag, versterkt deze spiegel zijn functionaliteit.

Volgens Byrdie is de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror de "beste budgetoptie", geprezen om zijn functionaliteit en portemonneevriendelijke prijs. De felle LED's en meerdere vergrotingsniveaus maken het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en veelzijdige make-upspiegel. Zijn vermogen om te worden gevoed door 4 AAA-batterijen of een USB-kabel draagt bij aan zijn praktischheid, waardoor het geschikt is voor verschillende gebruikers in verschillende situaties.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror zich door zijn budgetvriendelijke prijs, met felle LED's, meerdere vergrotingsniveaus en een duurzaam ontwerp. Terwijl andere spiegels misschien pronken met geavanceerde technische functies of specifieke ontwerpelementen, blinkt de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror uit in het bieden van essentiële functionaliteit tegen een toegankelijke prijs, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en kosteneffectieve make-upspiegel.

Ondanks zijn budgetvriendelijke karakter en functioneel ontwerp, biedt de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror misschien niet hetzelfde niveau van geavanceerde functies of luxe als duurdere opties zoals de Riki Loves Riki Skinny Smart Portable LED Vanity Mirror. Echter, zijn praktische bruikbaarheid, betaalbaarheid en veelzijdig ontwerp maken het een waardevolle keuze voor dagelijkse make-upapplicatie en verzorgingsbehoeften.

Kortom, de Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror is een betrouwbare en kosteneffectieve optie in de wereld van make-upspiegels. Zijn functionaliteit, betaalbaarheid en veelzijdigheid maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een praktische en budgetvriendelijke make-upspiegel die geen compromis sluit op essentiële functies. Of het nu voor thuisgebruik of op reis is, deze spiegel biedt een heldere en scherpe reflectie, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. 🌟

Voordelen Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror
 • Ik vind de betaalbare prijs echt een pluspunt.
 • De heldere LED-lampjes met verstelbare helderheid zijn superhandig.
 • Het heeft verschillende vergrotingsniveaus, wat ik erg praktisch vind.
Nadelen Flymiro Tri-Fold Lighted Makeup Mirror
 • Het mist misschien de geavanceerde functies of luxe van de duurdere opties.

5. Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

5. Conair Unbound Rechargeable LED Lighted

Belangrijke specificaties:

De Conair Unbound oplaadbare LED-verlichte make-upspiegel is een veelzijdige toevoeging aan elke schoonheidsroutine, met heldere verlichting en 1X/10X vergroting voor nauwkeurige make-upapplicatie en verzorging. Met een oplaadbare lithiumbatterij en een LED-lamp met een lange levensduur, biedt deze spiegel snoerloos gemak en aanpasbare LED-verlichting met 3 lichtinstellingen en 3 kleurmodi. Het heeft een 9" reflecterend oppervlak dat 90° kan kantelen en een afneembare basis voor gemakkelijke opslag en reizen. Gebruikers waarderen de verschillende helderheidsmodi en kleurenschema's, waarbij sommigen de 10x vergrotende spiegel als een bijzonder positieve eigenschap benadrukken.

Volgens een recensie op Amazon, vond een gebruiker het een "zeer nuttige multifunctionele spiegel", terwijl een ander zijn "noodverlichtingsfunctie" prees. De spiegel is omschreven als "geweldig" en het geld waard, en wordt zowel mooi als functioneel genoemd. Sommige gebruikers waarschuwen echter tegen veelvuldig gebruik van de 10x adapter en noemen dat de spiegel vaak moet worden opgeladen. Het is belangrijk op te merken dat deze spiegel mogelijk niet geschikt is voor reizen vanwege zijn grotere formaat, maar perfect is voor dagelijks thuisgebruik.

In vergelijking met andere make-upspiegels met verlichting, valt de Conair Unbound oplaadbare LED-verlichte make-upspiegel op door zijn oplaadbare functie, meerdere lichtinstellingen en 10x vergroting. Hoewel het misschien niet de meest reisvriendelijke optie is, excelleert het in het bieden van heldere, aanpasbare verlichting voor dagelijkse make-up- en verzorgingsroutines. Aan de andere kant kan voor gebruikers die draagbaarheid prioriteren, een kleinere, op batterijen werkende spiegel een meer geschikte keuze zijn.

Samenvattend biedt de Conair Unbound oplaadbare LED-verlichte make-upspiegel een combinatie van functionaliteit en design, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke schoonheidssetup. Zijn aanpasbare LED-verlichting, oplaadbare functie en 10x vergroting maken het onderscheidend in de markt voor make-upspiegels. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, snoerloze spiegel voor dagelijks gebruik met uitstekende verlichtingsopties, zou deze Conair-spiegel perfect kunnen zijn. 🌟

Voordelen Conair Unbound Rechargeable LED Lighted
 • Oplaadbare lithiumbatterij voor draadloos gemak
 • Aanpasbare LED-verlichting met 3 lichtinstellingen en 3 kleurmodi
 • 1X/10X vergroting voor nauwkeurige make-upapplicatie
Nadelen Conair Unbound Rechargeable LED Lighted
 • Moet vaak worden opgeladen
 • Niet de meest reisvriendelijke vanwege de grotere omvang
 • Let op bij frequent gebruik van de 10x adapter

Veelgestelde vragen over make-up-spiegels

Hieronder geef ik antwoord op een paar van de meestgestelde vragen over make-up-spiegels.

Hoe maak je een make-up-spiegel schoon?

Een make-up-spiegel maak je eenvoudig schoon met een vochtige doek. Om strepen te voorkomen, zorg je ervoor dat je goed droogt met een zachte doek. Er zijn ook speciale glassprays verkrijgbaar. Deze maken het schoonmaken van je spiegel nog eenvoudiger.

Wat is het verschil tussen een gewone spiegel en een make-up-spiegel?

Een make-up-spiegel heeft meestal verlichting, waardoor je beter ziet wat je doet. Veelal hebben deze spiegels ook een deel dat vergroot. Hierdoor zie je meer detail en wordt het aanbrengen van make-up eenvoudiger.

Hoeveel moet een make-up-spiegel vergroten?

Hoeveel een spiegel moet vergroten, hangt vooral van je voorkeur af. Let er wel op dat een spiegel niet meer dan vijftien keer vergroot, anders vervormt je spiegelbeeld.

Iemand die in een spiegel kijkt en rode lippenstift aanbrengt.

Conclusie

Make-up aanbrengen is een stuk eenvoudiger wanneer je een goede make-up-spiegel hebt. Hopelijk heb je wat gehad aan dit artikel en staat (of hangt) er inmiddels een goede make-up-spiegel in je huis. Heb jij nog de ultieme tip? Laat het me dan zeker weten! Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?