In dit artikel ontdek je de beste gaming-headsets die momenteel op de markt beschikbaar zijn, zorgvuldig geselecteerd om jouw game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. We leiden je stap voor stap door de belangrijkste kenmerken en specificaties, zodat je de headset vindt die perfect bij jouw gamingbehoeften past.

Wat zijn de beste gaming-headsets van 2024?

Dit zijn de top 5 beste gaming-headsets op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste gaming-headsets van 2024

1. Beste gamingheadset: wired gaming headsets

1. Beste gamingheadset: wired gaming headsets

Belangrijke specificaties:

Game platform: Windows
Draadloos: Nee
Type audiokanaal: 7.1
Diameter speaker drivers: 50 mm
Draagwijze headset: Over-ear
Hi-Res Audio: Nee
Noise cancelling: Nee

Ik ben absoluut overtuigd van de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless als de beste gaming headset, met zijn ongeëvenaarde comfort, audiokwaliteit en innovatieve functies. Het heeft een verwisselbaar batterijsysteem en gelijktijdige 2,4 GHz/Bluetooth-connectiviteit, waardoor het buitengewoon flexibel is. Met op maat gemaakte 40mm drivers en een breed frequentiebereik zorgt het voor een meeslepende game-ervaring. Tom's Hardware benadrukt dat "de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless een volledig intrekbare microfoon en goede audiokwaliteit biedt." Maar de prijs en leercurve kunnen sommige gebruikers afschrikken.

In de hevig concurrerende markt voor gaming headsets komt de Razer BlackShark V2 naar voren als een geduchte concurrent. PC Gamer prijst zijn uitstekende geluidskwaliteit, lichtgewicht ontwerp en aantrekkelijke prijs, waardoor het een sterke concurrent is voor de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless. De 50mm TriForce Titanium drivers leveren rijk, gebalanceerd geluid en het comfortabele ontwerp voor lange gamesessies wordt met name geprezen.

Ondertussen valt de Audeze Maxwell Wireless, volgens RTINGS, op met zijn planar magnetische drivers, die een uitgebreide basrespons en een breder geluidsveld bieden. Het neutrale standaardgeluidsprofiel en ondersteuning voor Dolby Atmos zorgen voor een meeslepende game-ervaring, waarmee het zich onderscheidt van traditionele gaming headsets. Aan de andere kant weet de Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless te imponeren met zijn baszware geluid en opmerkelijke batterijduur van maar liefst 97 uur, specifiek gericht op de behoeften van pc-gaming.

De SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless blinkt zonder twijfel uit in het bieden van een complete game-ervaring, maar de Razer BlackShark V2 biedt hevige concurrentie door een vergelijkbaar audiokwaliteit en comfort te bieden tegen een meer betaalbare prijs. Als alternatief richten de Audeze Maxwell Wireless en Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless zich op specifieke gaming niches, waarbij de eerste zich richt op een meeslepend geluidsveld en de laatste de nadruk legt op een verlengde batterijduur voor langdurige gamesessies.

De SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless schittert ongetwijfeld als een topklasse gaming headset, met zijn uitzonderlijke comfort, audiokwaliteit en veelzijdigheid. Zijn verwisselbare batterijsysteem en gelijktijdige connectiviteitsopties onderscheiden het van de concurrentie. Maar de hoge prijs en leercurve kunnen voor sommige gebruikers een drempel vormen. Aan de andere kant biedt de Razer BlackShark V2 hevige concurrentie door vergelijkbare audiokwaliteit en comfort te bieden tegen een meer toegankelijke prijs, waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor budgetbewuste gamers.

Voordelen wired gaming headsets
 • Ik geniet van topklasse comfort.
Nadelen wired gaming headsets
 • De prijs is behoorlijk steil.
 • Er zit een leercurve aan vast.

2. wireless gaming headsets

Ik ben enthousiast om de veelzijdige en hoogwaardige SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Gaming Headset te introduceren. Met lof voor zijn comfort, volledig intrekbare microfoon en verwisselbare batterijsysteem, biedt deze headset een mix van functies die zowel voor gaming als dagelijks gebruik geschikt zijn. Tom's Hardware prijst het om zijn "uitstekende audiokwaliteit" en gelijktijdige 2.4GHz/Bluetooth verbinding, terwijl PC Gamer het als de beste multi-use headset noemt vanwege het strakke ontwerp, de connectiviteitsopties, vervangbare batterijen en actieve ruisonderdrukking.

De Arctis Nova Pro Wireless is uitgerust met op maat gemaakte 40mm drivers die een meeslepende audio-ervaring garanderen. Het verwisselbare batterijsysteem biedt 18-22 uur batterijduur per batterij, voor uitgebreide gaming- of entertainment sessies zonder onderbreking. Het draadloze basisstation van de headset maakt dual audio source connectiviteit mogelijk en fungeert als een handig laadstation voor de batterijen. Daarnaast verbetert de bidirectionele ruisonderdrukking microfoon en actieve ruisonderdrukking de algehele ervaring, waardoor het geschikt is voor diverse gebruiksscenario's.

In de competitieve wereld van draadloze gaming headsets blinkt de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless uit door zijn mix van functies, comfort en prestaties. Het concurreert met opties zoals de Corsair Virtuoso RGB Wireless XT, die premium hi-fi audio biedt en een lagere prijs heeft in vergelijking met de Arctis Nova Pro. Echter, de naadloze overgang tussen gaming en dagelijks gebruik, samen met het verwisselbare batterijsysteem, onderscheidt het zich op de markt.

Hoewel de Arctis Nova Pro Wireless wordt geprezen om zijn uitstekende prestaties, wordt opgemerkt dat het relatief duur is. Zoals Tom's Hardware aangeeft, wordt het als "duur en niet super intuïtief" beschouwd. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige draadloze gaming headset met topkwaliteit audiokwaliteit, comfort en flexibele gebruiksopties, blijkt de Arctis Nova Pro Wireless een overtuigende keuze te zijn. Zijn vermogen om naadloos te voldoen aan gaming- en levensstijlbehoeften maakt het tot een opvallende optie in de categorie draadloze gaming headsets.

Kortom, de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Gaming Headset biedt een overtuigend pakket voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium draadloze gaming headset met veelzijdige gebruiksopties, topkwaliteit audiokwaliteit en een comfortabel ontwerp. Hoewel het misschien een hogere prijs heeft, maken de functies en prestaties het een waardevolle investering voor gamingliefhebbers en degenen die een hoogwaardige audiobeleving zoeken in verschillende scenario's. 🎧

Voordelen wireless gaming headsets
 • Comfortabele ontwerp voor langdurig gebruik
 • Verwisselbaar batterijsysteem voor een langere batterijduur
 • Veelzijdig gebruik voor gaming en lifestyle behoeften
Nadelen wireless gaming headsets
 • Relatief duur in vergelijking met andere opties
 • Door sommige gebruikers als niet erg intuïtief beschouwd

3. SteelSeries Arctis 7P+ Wit

3. SteelSeries Arctis 7P+ Wit

Belangrijke specificaties:

Game platform: PlayStation 5, PlayStation 4
Draadloos: Ja
Type audiokanaal: 7.1
Diameter speaker drivers: 40 mm
Draagwijze headset: Over-ear
Hi-Res Audio: Ja
Noise cancelling: Nee

De SteelSeries Arctis 7P+ Wireless Gaming Headset is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, met een duurzame stalen hoofdband en comfortabel ontwerp. Compatibel met verschillende platforms, waaronder PlayStation, pc, Nintendo Switch en meer, biedt deze headset een uitzonderlijke game-ervaring met fantastische audiokwaliteit en ondersteuning voor Sony's Tempest 3D AudioTech. De toevoeging van een USB-C oplaadpoort maakt snelladen mogelijk en verlengt de batterijduur tot meer dan 30 uur, waardoor het een opvallende keuze is voor PlayStation-gebruikers. De SteelSeries GG-app maakt aanpassing van de EQ-instellingen en presets mogelijk, waardoor de game-ervaring verder wordt verbeterd.

Volgens IGN biedt de Arctis 7P+ een aanzienlijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger en is het een aanbevolen keuze voor PlayStation-gebruikers. De indrukwekkende batterijduur en fantastische audiokwaliteit dragen bij aan de aantrekkingskracht voor game-liefhebbers. TechRadar benadrukt het comfort, de kwaliteit en de geschiktheid voor co-op gaming, waardoor het een uitstekende keuze is voor meeslepende game-ervaringen. Bovendien bergt de flexibele microfoonarm netjes op wanneer deze niet in gebruik is en biedt deze heldere audiokwaliteit tijdens het spelen, waardoor de functionaliteit tijdens co-op spelen wordt verbeterd.

De veelzijdigheid in connectiviteitsopties van de headset, waaronder een USB-C dongle en USB-A naar USB-C adapter, zoals vermeld door SoundGuys, draagt bij aan de aantrekkingskracht. Het blinkt ook uit in basrijke genres, waardoor het een ideale keuze is voor bepaalde gaming scenario's. Het is echter mogelijk niet ideaal voor alle soorten muziek. De EPOS H3PRO Hybrid wordt aanbevolen als alternatief voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardig geluid.

Volgens RTINGS biedt de Arctis 7P+ een bevredigend, neutraal geluid met aanpasbare opties via de bijbehorende software. Hoewel het mogelijk niet uitblinkt in alle scenario's, zoals woon-werkverkeer of sport/fitness, vanwege factoren zoals gebrek aan Bluetooth-ondersteuning en slechte geluidsisolatie, schittert het in draadloos gamen, met lage non-Bluetooth draadloze latentie, aanpassingsfuncties en een comfortabele pasvorm voor lange gamesessies.

In vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten valt de SteelSeries Arctis 7P+ Wireless Gaming Headset op door zijn uitzonderlijke batterijduur, compatibiliteit met verschillende platforms en fantastische audiokwaliteit, waardoor het een topkeuze is voor PlayStation-gebruikers en game-liefhebbers. De beperkingen in bepaalde gebruiksscenario's en audiostabiliteit moeten echter in overweging worden genomen. Over het algemeen stelt het een hoge standaard in de categorie gaming headsets, vooral voor degenen die een naadloze en meeslepende game-ervaring zoeken.

Voordelen SteelSeries Arctis 7P+ Wit
 • Duurzame stalen hoofdband en comfortabel ontwerp
 • Uitzonderlijke game-ervaring met fantastische audiokwaliteit en ondersteuning voor Sony's Tempest 3D AudioTech
 • Veelzijdige connectiviteitsopties, waaronder een USB-C-dongle en een USB-A-naar-USB-C-adapter
Nadelen SteelSeries Arctis 7P+ Wit
 • Excelleert mogelijk niet in alle muziekgenres
 • Beperkingen in bepaalde gebruiksscenario's zoals woon-werkverkeer/reizen of sport/fitness
 • Slechte geluidsisolatie en gebrek aan Bluetooth-ondersteuning

4. Sony Playstation Sony Pulse 3D

4. Sony Playstation Sony Pulse 3D

Belangrijke specificaties:

Ik ben dol op mijn Sony Pulse 3D Wireless Gaming Headset! Als PlayStation gamer wil ik een meeslepende audio-ervaring en dat is precies wat deze koptelefoon biedt. Met 3D-audio-ondersteuning en een gebalanceerd geluidsprofiel met heldere mid-range en vocalen, is deze koptelefoon ideaal voor zowel draadloos als bedraad gamen. De ingebouwde oplaadbare batterij zorgt voor maximaal 12 uur draadloos speelplezier, perfect voor lange gamesessies. En het virtuele surround sound speciaal ontworpen voor de PS5 tilt de game-ervaring naar een hoger niveau.

Ik ben ook blij met de verbeterde geluidsisolatie en microfoon kwaliteit in vergelijking met eerdere modellen. Hoewel de microfoon niet uitzonderlijk is en de batterijduur korter is dan bij andere draadloze gaming headsets, past het strakke ontwerp perfect bij de PS5. En de koptelefoon is compatibel met de PS5, PS4, PC, PS VR en mobiele apparaten, wat zorgt voor veelzijdigheid.

Maar eerlijk is eerlijk, de Pulse 3D koptelefoon heeft ook wat beperkingen. Het ontbreekt aan lage tonen en de hoge tonen zijn niet helemaal gelijkmatig, waardoor de algehele geluidsprestaties worden beïnvloed. Ook heeft de geïntegreerde microfoon moeite met het isoleren van achtergrondgeluid en kan spraak dof klinken, waardoor de koptelefoon minder geschikt is voor telefoongesprekken en andere activiteiten dan gamen.

In vergelijking met andere opties zoals de HyperX Cloud Alpha Wireless, SteelSeries Arctis 7+ en Razer Barracuda X, houdt de Pulse 3D Wireless Headset goed stand dankzij de speciale integratie met de PS5 en gaming-specifieke functies. Maar de concurrentie biedt op sommige punten betere prestaties, zoals microfoonkwaliteit en batterijduur.

Kortom, de Sony Pulse 3D Wireless Gaming Headset is een uitstekende accessoire voor PlayStation gaming, met verbeterde 3D-audio-ondersteuning en een strak ontwerp dat perfect bij de PS5 past. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor algemeen gebruik, maakt het virtuele surround sound en lage audio-latentie het een aantrekkelijke keuze voor gamingliefhebbers. Met zijn hoge beoordelingen en compatibiliteit met meerdere platforms, biedt de Pulse 3D Wireless Headset een meeslepende game-ervaring voor een breed publiek van gamers. 🎮

Voordelen Sony Playstation Sony Pulse 3D
 • Speciaal ontworpen voor PlayStation gamers met 3D-audio ondersteuning.
Nadelen Sony Playstation Sony Pulse 3D
 • Mist lage bass en heeft ongelijkmatige hoge tonen.
 • Microfoon heeft moeite met ruisonderdrukking en kan spraak dempen.
 • Niet geschikt voor woon-werkverkeer, sport/fitness of kantoorgebruik.

5. Razer BlackShark V2 + sound

5. Razer BlackShark V2 + sound

Belangrijke specificaties:

Hey daar! Ik ben de Razer BlackShark V2 + sound card gaming headset. Met mijn plug-and-play USB-geluidskaart voor pc-gebruik en compatibiliteit met verschillende platforms, inclusief consoles, bied ik gebalanceerde lage, midden- en hoge tonen voor een bevredigende audiobeleving. Ik ben zelfs door SoundGuys genoemd als "een van de beste gaming headsets onder de $100," dus je krijgt echt waar voor je geld.

Mijn belangrijkste kenmerken zijn THX 7.1 Surround Sound, Triforce Titanium 50mm High-End Sound Drivers, en een afneembare Razer Hyperclear Cardioid Mic, zoals benadrukt in de Amazon review. Dit alles zorgt voor hoogwaardig geluid en een lichtgewicht ontwerp met oorkussens van memory foam voor ultiem comfort tijdens lange gamesessies. Met de USB DAC voor audioverbetering kun je volledig opgaan in je gameplay of werk, zonder concessies te hoeven doen.

Hoewel mijn microfoon prestaties verbeterd kunnen worden, met name in de bas en middenbereik, is de BlackShark V2 Pro een aanrader voor diegenen die een draadloze optie met verbeterde microfoonkwaliteit zoeken, zoals vermeld in de SoundGuys review.

In vergelijking met de BlackShark V2 X, onderscheid ik me door mijn stevigere bouw, gevlochten kabel, en superieure audiokwaliteit. De BlackShark V2 X, hoewel vriendelijk geprijsd, heeft wat compromissen in termen van bouwkwaliteit en geluidsprestaties, waardoor ik de betrouwbaardere keuze ben voor diegenen die een balans zoeken tussen betaalbaarheid en premium functies.

Ik ben voornamelijk ontworpen voor bedraad gamen, met een comfortabele pasvorm, afneembare microfoon en aanpasbaar geluidsprofiel via bijbehorende software. Hoewel ik uitblink in gaming, ben ik misschien niet de beste keuze voor activiteiten zoals pendelen of kantoorwerk vanwege beperkte geluidsisolatie en een omvangrijk ontwerp. Maar mijn prestaties en comfort maken me de ideale keuze voor gaming en thuiswerken.

Al met al ben ik de Razer BlackShark V2 + sound card gaming headset, een uitstekende keuze voor gebruikers die premium geluid en comfort zoeken binnen een redelijk budget. Ondanks enkele beperkingen in microfoonprestaties en draagbaarheid, maken mijn uitzonderlijke audiokwaliteit, comfort en compatibiliteit met diverse platforms mij een waardevolle investering voor zowel gamers als thuiswerkers. 🎧

Voordelen Razer BlackShark V2 + sound
 • Evenwichtige lage, midden en hoge tonen voor een bevredigende audiobeleving
 • THX 7.1 Surround Sound en Triforce Titanium 50mm High-End Sound Drivers voor hoogwaardig geluid
 • Comfortabele pasvorm met geheugenschuim oorkussens voor langdurig gebruik
Nadelen Razer BlackShark V2 + sound
 • Microfoon presteert ondermaats in bas en middenbereik, zoals vermeld in recensies
 • Beperkte geluidsisolatie en omvangrijk ontwerp niet ideaal voor forenzen of kantoorgebruik
 • Mogelijk zorgen over draagbaarheid voor sommige gebruikers

Hoe kies je de beste gaming-headset?

Is het je nieuwste quest om de beste gaming-headset te vinden? Dan moet je aardig wat eigenschappen en specificaties doorspitten, maar geen zorgen: als je deze punten in gedachten houdt, wordt het al een stuk makkelijker.

Kiezen tussen draadloze en bedrade headsets

Ga je voor een draadloze gaming-headset of verbind je liever met een kabel? Een draadloze headset is handig als je even een snack of wat drinken pakt en ondertussen wilt horen wat er gebeurt.

Helaas zijn draadloze headsets vaak platform gebonden en heb je regelmatig voor andere consoles een andere headset nodig. Bij pc's heb je dit probleem niet snel. In de meeste gevallen gebruiken deze headsets Bluetooth, of een radioverbinding die je computer via een usb-stick ontvangt.

Zelf ben ik iemand die al zijn kabels in de war laat raken. Daarom was het kiezen voor Bluetooth voor mij een must, plus, je hoeft je ook geen zorgen meer te maken om kabelbreuk!

Een gaming-headset met kabel sluit je aan op elk apparaat met een 3,5 millimeter poort. Je kunt de headset op bijna elke desktop-pc, goede laptop, console of handheld aansluiten.

Hier komt dan ook meteen het eerste nadeel van zo'n bedrade gaming-headsets: je bent minder flexibel en de draad ligt al snel in de weg. Om deze reden kiezen veel mensen dan ook een draadloze muis.

Draagcomfort

Die nieuwe gaming-headset brengt waarschijnlijk flink wat uren door op je oren. Het liefst kies je dan een headset die zo lekker zit, dat je bijna vergeet dat je hem ophebt. De maat is gelukkig verstelbaar, maar de materialen en vormen hebben ook invloed op het draagcomfort.

Als je kleine oren hebt, zit een over-ear headset bijvoorbeeld prima, terwijl dat minder lekker zit als je oren groter zijn. In dat geval zit een on-ear headset waarschijnlijk beter, want op die manier komen je oorschelpen niet in de knel binnen de schelpen van de headset.

Het materiaal dat de oorschelpen van de headset bedekt, is vaak een stof of type nepleer. Beide soorten hebben voor- en nadelen: een zacht stofje zit een stuk luchtiger, terwijl nep leer beter isoleert en langer meegaat.

Surroundsound

Surroundsound is een techniek die het geluid zo veel mogelijk verdeelt. Je draagt een headset met twee oorschelpen, maar met goede surroundsound klinkt het alsof het geluid echt van de voorkant, achterkant of een andere hoek komt. Het gaat om een levensechte, ruimtelijke geluidservaring. De beste pc-speakers werken ook met surroundsound!

Vooral tijdens shooters en andere soorten games waar je snel op een vijand moet reageren, is het belangrijk om de richting van spelers en gebeurtenissen goed te horen. Geluid kan het verschil tussen een kill en een death maken. ☠️

Er zijn verschillende soorten surroundsound, waarvan de meesten gesimuleerd zijn. Dit heet ook wel virtuele surroundsound. De headset maakt hiervoor gebruik van algoritmes om het geluid een ruimtelijk effect te geven.

DTS-headsets, oftewel gaming-headsets met Digital True Surround Sound hebben extra speakers die het geluid ruimtelijk maken. Deze vorm van surround sounds klinkt een stuk realistischer en meer natuurgetrouw dan de digitale variant. 1Coolermaster (n.d.). 'TRUE VS DIGITAL SURROUND'

Zwarte koptelefoon met witte PS4 controller

Geluidskwaliteit en frequentiebereik

Het frequentiebereik vertelt je hoeveel toonhoogtes de headset kan produceren. Een breder frequentiebereik betekent meer toonhoogtes en dus meer details in het geluid. Als je het vergelijkt met een tekening: met 100 kleurpotloden maak je veel meer kleurdetails in de tekening dan met 5 kleurpotloden.

"Het standaard aangehaalde frequentiebereik is 20 Hz tot 20.000 Hz, hoewel het mogelijk is dat sommige individuen dat bereik overschrijden. Maar de maximale bovenfrequentie wordt meestal ook verminderd door het natuurlijke verouderingsproces."

"Het menselijk gehoor heeft in topconditie een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hertz. Als het frequentiebereik van jouw gaming-headset in de buurt komt van dit bereik, kun je dus rekenen op haarscherp geluid met veel details. ", zo legt Bill Hall op Quora het bereik van het menselijk gehoor uit.

Verder is de geluidskwaliteit een kwestie van smaak. Het belangrijkst is dat hoge en lage tonen goed zijn te onderscheiden, zonder dat de middentonen het hele geluidslandschap beslaan.

Microfoonkwaliteit

Om tijdens het gamen te communiceren met medespelers hebben gaming-headsets een microfoon. Wat voor microfoon het fijnst is, hangt af van je eigen voorkeuren, maar één eigenschap is voor iedereen handig: ruisonderdrukking. Zo blijft het geluid voor iedereen zo helder mogelijk.

Als je écht wilt dat achtergrondgeluid zoveel mogelijk op de achtergrond blijft, kies je een cardoïde microfoon. Deze microfoons pikken geluid alleen aan de voorkant op en geluid uit verschillende richtingen blijft zo beter gescheiden. Omnidirectionele microfoons pakken geluid juist uit elke richting op. 2Dylan Pines, Mastering.com (2018). 'The Different Types Of Microphones: Home Studio Essentials'

Noise cancelling

Bij het kiezen van een gaming headset met noise cancelling, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de ruisonderdrukking. Zoek naar headsets met actieve noise cancelling (ANC) technologie, die achtergrondgeluiden actief vermindert, zodat je je volledig kunt concentreren op je game.

Let op de mate van noise cancelling: een goede headset kan bijvoorbeeld tot 85% van het omgevingsgeluid reduceren. Controleer ook of de headset comfortabel zit en een goede afdichting rond de oren biedt, wat bijdraagt aan de effectiviteit van de noise cancelling.

De rol van drivers

In de gaming-headset is de driver niet een stukje software, maar juist een stukje hardware. Als je de headset eenmaal hebt aangeschaft, hoef je niet aan driver updates te denken!

De drivers in een headset zijn de speakers die het geluid produceren en bestaan in verschillende maten. Het gaat niet om het volume dat ze produceren, maar toonhoogtes. Hoe groter de drivers, des te meer toonhoogtes de headset produceert. Voor het meest accurate geluid kies je dus een koptelefoon met grote drivers.

Maar wat is groot? De kleinste drivers zijn nauwelijks 9 millimeter, terwijl grote speakerdrivers 100 millimeter zijn. Drivers tussen de 40 en 50 millimeter komen het meest voor.

Compatibiliteit met verschillende platforms

Zorg dat de headset compatibel is met jouw specifieke gamingplatform, zoals PlayStation, Xbox of pc. Controleer de aansluitingen: een 3.5 mm-jack is universeel en werkt op de meeste apparaten, terwijl usb-aansluitingen specifieke compatibiliteit kunnen vereisen.

Voor PlayStation en Xbox, kijk of de headset expliciet vermeldt dat deze compatibel is, aangezien sommige headsets specifieke functies hebben die alleen op één platform werken. Bij draadloze headsets, controleer of deze verbinding maken via Bluetooth of een specifieke draadloze adapter, en of deze adapter compatibel is met jouw console.

Software en aanpassingsmogelijkheden

Meestal komt een gaming-headset met bijbehorende software. Als een headset draadloos is, heb je die software waarschijnlijk nodig om te verbinden.

Laat de software niet links liggen, want het heeft nog een functie: je past er de geluidsweergave mee aan. Om de geluidsweergave af te stellen heeft de software wel een equalizer nodig. Daarmee pas je bijvoorbeeld de nadruk op bastonen aan.

Prijzen

Een basic gaming-headset scoor je al vanaf een paar tientjes. Ga je voor een degelijk, luxe model? Verwacht dan prijzen van honderden euro's. Onder de headsets is er natuurlijk ook een middenklasse. Voor een middenklasse headset ben je ongeveer € 70-150 kwijt.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste gaming-headset?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste gaming-headset vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste gaming-headset?

De beste gaming-headset volgens Tweakers is de HyperX Cloud II Red. Ik raad je deze headset aan vanwege zijn superieure geluidskwaliteit met 7.1 virtueel surround sound, wat zorgt voor een meeslepende game-ervaring. De comfortabele oorkussens en de duurzame aluminium frameconstructie maken langdurig gebruik aangenaam. 

Wat is volgens Eardopes de beste gaming-headset?

De beste gaming-headset volgens Eardopes is de MPOW gaming headset. Ik adviseer deze headset vanwege zijn uitstekende geluidskwaliteit met nauwkeurige geluidspositionering, wat essentieel is voor gaming. De comfortabele pasvorm, met zachte oorkussens en verstelbare hoofdband, maakt hem geschikt voor lange gamesessies. 

Veelgestelde vragen over gaming-headsets van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen