In de wereld van smartphones is zijn de beste iPhones ware iconen geworden. Met zijn geavanceerde technologie en stijlvolle ontwerp spreekt hij tot de verbeelding van velen.

In dit artikel duiken we dieper in de fascinerende wereld van iPhones. We verkennen de nieuwste modellen, hun unieke eigenschappen en hoe je de perfecte iPhone voor jouw behoeften kiest.

Wat zijn de beste iPhones van 2024?

Dit zijn de top 5 beste iPhones op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste iPhones van 2024

1. Samsung Galaxy Z Flip 4

1. Samsung Galaxy Z Flip 4

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 256 GB
Introductiejaar: 2023

Ik ben fan van de Samsung Galaxy Z Flip 5, een smartphone die echt opvalt in de markt. Met zijn solide constructie en innovatieve clamshell design, is dit toestel echt een game changer. De dual rear camera en het externe cover display zijn behouden gebleven, maar nu is er ook een 256GB opslagoptie, iets waar veel gebruikers om vroegen. De camera presteert geweldig, vooral bij weinig licht, en de grotere Flex Window is echt een toevoeging die dit toestel onderscheidt van zijn voorgangers.

Wat ik echt waardeer aan de Samsung Galaxy Z Flip 5 is het naadloze design en het bevredigende geluid wanneer je de telefoon dichtklapt. Ook fijn is de IPX8 rating voor waterbescherming, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over waterschade. Maar ik moet wel zeggen dat de beperkte app functionaliteit op het externe display een minpunt is, omdat je extra stappen moet nemen om alle functies van een app te gebruiken. Daarnaast is het jammer dat er geen telelens aanwezig is voor de fotografie liefhebbers.

Vergeleken met andere clamshell smartphones op de markt, biedt de Samsung Galaxy Z Flip 5 echt waar voor je geld. Met zijn 6.7-inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X inner display en 3.4-inch Super AMOLED outer display geniet je van een meeslepende kijkervaring. De grotere Flex Window, in combinatie met de constructie, scharniermechanisme, en waterbestendigheid, maken dit echt een complete deal.

De Samsung Galaxy Z Flip 5 blinkt uit in zijn premium constructie en innovatieve design, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die waarde hechten aan ontwerp en duurzaamheid. De uitstekende cameraprestaties bevestigen de positie van dit toestel als een top concurrent in de markt voor vouwbare smartphones. Echter, de beperkte app functionaliteit op het externe display en het ontbreken van een telelens kunnen mogelijke minpunten zijn voor gebruikers die naadloze app toegang en geavanceerde fotografie mogelijkheden belangrijk vinden.

Al met al is de Samsung Galaxy Z Flip 5 een goede balans tussen innovatie en praktisch gebruik, met een combinatie van premium constructie, verbeterde functionaliteit, en uitstekende cameraprestaties. Ondanks beperkingen op het gebied van app functionaliteit en fotografie, is dit toestel zeker het overwegen waard in de markt voor vouwbare smartphones.

2. Geavanceerde multitasking-mogelijkheden met een groot 7,6-inch intern scherm: Samsung Galaxy Z Fold 4

2. Geavanceerde multitasking-mogelijkheden met een groot 7,6-inch intern scherm: Samsung Galaxy Z Fold 4

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 256 GB
Introductiejaar: 2022

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is een opmerkelijke vooruitgang in de categorie van opvouwbare telefoons, met een ongeëvenaarde multitasking-ervaring en een veelzijdig intern scherm van 7,6 inch. Zoals Tom's Guide benadrukt, "overtreft de Galaxy Z Fold 4 de iPhone 14 Pro op het gebied van multitasking en veelzijdigheid," waarbij de superioriteit op deze gebieden wordt benadrukt. De multitasking-mogelijkheden, Flex Mode en Android 12L-optimalisaties van het toestel zijn geprezen, waardoor naadloos gebruik mogelijk is en het zich onderscheidt van traditionele smartphones. Het is echter belangrijk om op te merken dat de zichtbare vouw in het hoofdscherm, met name in direct zonlicht, door meerdere bronnen, waaronder Tom's Guide en CNET, als een nadeel is geïdentificeerd.

De Galaxy Z Fold 4 heeft aanzienlijke ontwerpaanpassingen ondergaan, zoals opgemerkt door CNET, met een bevredigendere sluitervaring, verbeterde cameramogelijkheden en een breder lichaam dat het gebruik in gesloten toestand minder onhandig maakt. De solide constructie van het toestel, inclusief het scharnierontwerp, de aluminium zijden en Gorilla Glass Victus Plus, dragen bij aan het premium gevoel. Ondanks het hoge prijsniveau en enkele zorgen over de vormfactor en app-compatibiliteitsproblemen, blijft de algehele gebruikerservaring indrukwekkend, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een premium opvouwbare telefoon.

Opmerkelijk is dat de Galaxy Z Fold 4 beschikt over een verbeterd camerasysteem, waarmee uitstekende foto's kunnen worden gemaakt en een verbeterde prestatie met de Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip, zoals benadrukt door Tom's Guide. Het is verkrijgbaar in meerdere opslagopties, waaronder 256GB, 512GB of 1TB, om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Het bredere voorpaneel, smallere randen en slanker scharnier van het toestel dragen bij aan een gestroomlijnder ontwerp, waarbij enkele zorgen over de omvang en het gewicht van zijn voorganger worden aangepakt.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de iPhone 14 Pro, blinkt de Galaxy Z Fold 4 duidelijk uit in geavanceerde multitasking-mogelijkheden en biedt het een groter intern scherm, zoals benadrukt door Tom's Guide. Dit maakt het een ideale keuze voor personen die productiviteit en naadloos multitasken op hun mobiele apparaten prioriteren.

Het is echter essentieel om de nadelen, zoals de zichtbare vouw op het display en het hoge prijsniveau, te overwegen voordat een aankoopbeslissing wordt genomen. De unieke verkooppunten van de Galaxy Z Fold 4, waaronder zijn uitzonderlijke multitasking-mogelijkheden en veelzijdig intern scherm, positioneren het als een eersteklas keuze voor gebruikers die productiviteit en innovatie waarderen in hun smartphones.

Voordelen Samsung Galaxy Z Fold 4
 • Ongeëvenaarde multitasking ervaring
Nadelen Samsung Galaxy Z Fold 4
 • Zichtbare vouw op het hoofdscherm, vooral in direct zonlicht
 • Hoge prijs
 • Formaat en app-compatibiliteitsproblemen

3. Beste iPhone: Google Pixel 8 Pro

3. Beste iPhone: Google Pixel 8 Pro

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 256 GB

Ik ben de Google Pixel 8 Pro en ik ben een krachtige keuze voor wie op zoek is naar geavanceerde camerafuncties en cutting-edge technologie. Mijn verbeterde achtercamera's leveren uitstekende prestaties bij weinig licht en hebben macro-mogelijkheden, samen met AI-aangedreven fotobewerking. Hierdoor val ik op als een competitieve optie in de categorie beste camera telefoon. Bovendien heb ik een temperatuursensor met potentieel voor medisch gebruik, wat een unieke en waardevolle dimensie toevoegt aan mijn mogelijkheden, waardoor ik me onderscheid van mijn concurrenten.

Maar ik ben niet perfect. Mijn design, met een matglazen achterpaneel en een uitstekende camerabalk, heeft een moderne uitstraling, maar sommigen vinden de zwarte versie wat saai, zoals vermeld in de CNET-review. Op het gebied van prestaties zijn er zorgen geuit over de ondermaatse processorprestaties en de gemiddelde batterijduur. Ondanks deze beperkingen heb ik belangrijke problemen aangepakt, met name op het gebied van cameramogelijkheden, waardoor ik een levensvatbare en competitieve optie ben in de markt, volgens de beoordeling van CNET.

Mijn indrukwekkende design, met zijn afgeronde vorm en de visueel opvallende Bay blue kleur, wordt benadrukt in de Digital Trends-review. Mijn 6,7-inch OLED-scherm, Android 14, en verschillende functies zoals de in-screen vingerafdruksensor en Face Unlock ontvangen ook positieve vermeldingen. Bovendien wordt mijn algehele prestatie, zonder softwarefouten en prestatieproblemen, geprezen, wat mijn betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijke interface benadrukt.

In vergelijking met mijn tegenhangers, zoals de iPhone, val ik op als een topkeuze voor fotografie- en videografie-enthousiastelingen vanwege mijn geavanceerde camerafuncties en AI-aangedreven verbeteringen. De iPhone daarentegen blinkt uit in het bieden van een naadloze gebruikerservaring en een goed geïntegreerd ecosysteem. Hoewel de iPhone misschien een voorsprong heeft op het gebied van algehele prestaties en batterijduur, maken mijn cameramogelijkheden en unieke functies, zoals de temperatuursensor, mij tot een aantrekkelijke optie voor gebruikers met een sterke interesse in fotografie en cutting-edge technologie.

Kortom, ik, de Google Pixel 8 Pro, bied een overtuigend pakket, vooral voor gebruikers die geavanceerde camerafuncties en innovatieve technologie prioriteren. Mijn opvallende kenmerken en indrukwekkende cameramogelijkheden maken mij tot een sterke concurrent in de smartphonemarkt, ondanks enkele overwegingen op het gebied van prestaties en design. Voor fotografie-enthousiastelingen en mensen die op zoek zijn naar cutting-edge technologie, ben ik zeker het overwegen waard.

Voordelen Google Pixel 8 Pro
 • Geavanceerde cameramogelijkheden en AI-aangedreven fotobewerking
Nadelen Google Pixel 8 Pro
 • Teleurstellende processorprestaties
 • Gemiddelde batterijduur
 • Sommigen vinden de zwarte versie niet indrukwekkend

4. Other good phones

4. Other good phones

Belangrijke specificaties:

De iPhone-serie blijft het voorbeeld van Apple's toewijding aan innovatie, met een divers scala aan opties om te voldoen aan verschillende gebruikersbehoeften. De iPhone 15 Pro Max springt eruit als "de beste algehele iPhone," met een 6,7-inch OLED-scherm, A17 Pro-processor, 48MP hoofdcamera en een uitzonderlijke batterijduur, waardoor het ideaal is voor gebruikers die de topklasse iPhone-ervaring zoeken, ondanks de hogere prijs. Voor degenen die een betaalbare maar toch robuuste optie wensen, wordt de iPhone 15 aanbevolen, met een balans tussen prestaties en prijs van $799, terwijl de iPhone 15 Plus een verlengde batterijduur en een groot OLED-display biedt. De iPhone 15 Pro is gericht op mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige iPhone onder de $1.000, met vergelijkbare functies als de Pro Max tegen een lagere prijs. Daarnaast valt de iPhone SE (2022) op als een "goedkope iPhone met een krachtige processor," gericht op prijsbewuste consumenten.

De iPhone 15-serie vertegenwoordigt een grote sprong voorwaarts, uitgerust met de A16 Bionic-chip, verbeterde cameramogelijkheden en een overstap naar USB-C, wat een opmerkelijke verbetering is ten opzichte van zijn voorgangers. Met name de iPhone 15 Pro Max spreekt fotografie-liefhebbers aan met zijn 5x telefotozoom, terwijl de iPhone 15 Plus uitblinkt in uitzonderlijke batterijduur en een groot OLED-display. De diepgaande testen en rangschikkingen van Trusted Reviews benadrukten verder de sterke punten van elk model, waarbij ze werden gecategoriseerd op basis van specifieke functies, zoals lichtgewicht ontwerp, cameraprestaties, batterijduur en betaalbaarheid.

In vergelijking met zijn tegenhangers schittert de iPhone 15-serie met zijn krachtige A16 Bionic-chip, eersteklas cameraprestaties en een divers scala aan opties om te voldoen aan verschillende gebruikersvoorkeuren. Echter, de hogere prijspunten van de Pro-modellen kunnen een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten, ondanks hun indrukwekkende functies. In tegenstelling hiermee valt de iPhone SE (2022) op als een betaalbare optie, met snelheid, geweldige daglichtfoto's, een IP-classificatie en draadloos opladen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die een betaalbare maar capabele iPhone zoeken.

Tot slot blijft de iPhone-serie de norm zetten voor premium smartphones, met een divers scala aan opties om te voldoen aan verschillende gebruikersbehoeften. De iPhone 15 Pro Max, met zijn uitzonderlijke functies, vertegenwoordigt de top van iPhone-innovatie, terwijl de iPhone 15 en 15 Plus een balans vinden tussen prestaties en kosten. De iPhone SE (2022) valt op als de beste budgetvriendelijke optie, gericht op gebruikers die een betaalbare maar krachtige iPhone zoeken.

Voordelen Other good phones
 • Een divers aanbod aan opties die aan verschillende gebruikersbehoeften voldoen
 • Krachtige A16 Bionic-chip
 • Uitstekende cameraprestaties
Nadelen Other good phones
 • De hogere prijspunten van de Pro modellen kunnen een beperking vormen voor budgetbewuste consumenten

Hoe kies je de beste iPhone?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, is de eerste vraag altijd: "Wil ik een smartphone met Android of wil ik een iPhone, die op iOS werkt?" De meeste mensen houden niet van verandering en blijven bij het systeem wat ze gewend zijn. Of dit nu een goede Samsung-telefoon is, of een iPhone: de keuze is aan jou.

Apple is één van de populairste fabrikanten van smartphones en hieronder vertel ik je meer over de verschillende eigenschappen van iPhones.

Schermgrootte

Net als Android-telefoons zijn iPhones in verschillende schermformaten verkrijgbaar, en de beeldschermen worden steeds groter. We willen grote beeldschermen op compacte en draagbare toestellen en deze keuze heeft de trends in beeldschermontwerp beïnvloed.

De schermgrootte en -kwaliteit zijn essentieel voor jouw gebruiksgemak. Een groter scherm, zoals dat van de iPhone Pro Max-serie, is ideaal voor video's en games, terwijl een kleiner scherm, zoals de iPhone Mini, beter in de hand ligt en makkelijker te bedienen is.

Ben je van plan in een keer een selfiestick of een statief aan te schaffen, en heb je gekozen voor een nieuwere iPhone met een groter scherm? Let er dan goed op of deze in de houder van je beoogde statief of selfiestick past. Accessoires lopen vaak ietwat achter op de nieuwste modellen.

Camera

Met een iPhone profiteer je van hoogwaardige beeldtechnologie die de iPhone tot een van de toonaangevende cameratelefoons van vandaag maakt.

Als je vooral naar de camera kijkt, kan soms een ouder model de slimmere keuze zijn. Dit komt omdat Apple de neiging heeft om bij elke generatie iPhone de nadruk te leggen op het upgraden van andere dingen.

Soms lijkt daarom de camera van de ene generatie veel op die van het vorige model, maar is het scherm veel groter of van hogere kwaliteit. Dus als je kunt leven met een kleiner scherm met een iets lagere resolutie, kun je dezelfde geweldige camera krijgen voor een goedkopere prijs.

In het onderstaande filmpje kom je meer te weten over de nieuwste camera van de Apple iPhone.

Batterijcapaciteit

Voor een zorgeloze ervaring is de batterijduur van een iPhone belangrijk. Zoek naar modellen die een hele dag meegaan zonder tussentijds opladen. De nieuwere iPhone-modellen hebben vaak een betere batterijduur. Controleer gebruikersbeoordelingen voor realistische inschattingen van de batterijprestaties.

Opslagcapaciteit

Als je op zoek bent naar een iPhone, is de opslagcapaciteit cruciaal. Kies voor een model met minimaal 128 GB als je veel apps, foto's en video's bewaart. Voor intensieve gebruikers die veel media opslaan of bewerken, is een iPhone met 256 GB of meer aan te raden. Denk aan je toekomstige behoeften om te voorkomen dat je snel ruimte tekort komt.

De X is de beste telefoon die ik heb gehad. De eerste keer dat ik een iphone langer dan 2 jaar kon gebruiken. Mijn X heeft het 5 jaar volgehouden. Tot ik voor de 13mini ging omdat ik het formaat mooier vond. Maar de X werkt nog steeds perfect tot op de dag van vandaag.

iron_pilsner, Redditgebruiker

Wat is volgens Tweakers de beste iPhone?

De beste iPhone volgens Tweakers is de Apple iPhone 15 met 512GB opslag. Deze telefoon blinkt uit in zijn categorie door de geavanceerde A16 Bionic-chip, wat zorgt voor razendsnelle prestaties. Het 6,1-inch Super Retina XDR-display biedt ongeëvenaarde helderheid en kleurweergave, ideaal voor zowel mediaconsumptie als dagelijks gebruik.

Met een batterijduur van tot wel 20 uur kun je langer genieten zonder tussentijds opladen. De iPhone 15 met 512GB biedt ruim voldoende opslag voor al je apps, foto's en video's, waardoor je nooit ruimte tekort komt.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste iPhone?

De beste iPhone volgens Consumentenbond is de Apple iPhone 15 Pro Max met 256 GB opslag. Deze telefoon onderscheidt zich door zijn krachtige A16 Bionic-chip, waardoor je uitzonderlijke prestaties ervaart. Het 6,7-inch OLED-display levert verbluffende beeldkwaliteit, perfect voor het bekijken van video's en het spelen van games.

Met een verbeterde batterijduur tot 25 uur kun je langer gebruikmaken van je telefoon zonder op te laden. De 256 GB opslagcapaciteit biedt ruim voldoende ruimte voor al je apps, foto's en bestanden, waardoor je altijd alles bij de hand hebt.

Veelgestelde vragen over iPhones van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?