Sta je ooit met een lege accu en geen hulp in zicht? De beste jumpstarter kan in deze situaties je redder in nood zijn, waardoor je snel en veilig weer op weg bent.

In dit artikel ontdek je alles over jumpstarters: van het kiezen van het juiste model tot het veilig gebruiken ervan. We helpen je om een geïnformeerde keuze te maken die past bij jouw behoeften en voertuig.

Wat zijn de beste jumpstarters van 2024?

Dit zijn de top 5 beste jumpstarters op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste jumpstarters van 2024

1. Beste Jumpstarter: Gooloo GP4000 Portable Jump Starter

De GOOLOO GP4000 Draagbare Jump Starter is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en betrouwbare stroompakket voor hun voertuig en andere apparaten. Zoals te zien is in de recensie van CheapRVLiving, werd de GP4000 geprezen om zijn uitstekende prestaties, vooral bij het starten van een diesel motor, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met grotere motoren. Een gebruiker merkte zelfs op dat het in staat was om anderen in nood te helpen, wat de betrouwbaarheid ervan benadrukt in uitdagende situaties. De recensie benadrukte ook het potentieel van het product om een diesel motor te starten, wat de robuuste capaciteiten ervan laat zien. Bovendien toonde het gebruikerscommentaar interesse in de aanschaf van de GP4000, wat de aantrekkingskracht ervan op potentiële kopers aantoont.

Het opvallende kenmerk van de GP4000 is zijn standvastige stroomprestaties, waardoor het een uitstekend budgetproduct is voor individuen met grotere motoren of voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar draagbaar stroompakket. Het lichte ontwerp van het apparaat, de betaalbaarheid, USB-oplaadpoorten en kleine LED-zaklamp maken het een veelzijdige keuze voor verschillende gebruikers. Zoals vermeld in de recensie van TechGearLab, werd de GOOLOO 1200A Peak, een voorganger van de GP4000, erkend als de beste prijs-kwaliteitverhouding vanwege zijn betrouwbare stroomprestaties, lichte ontwerp en betaalbaarheid. Hoewel het misschien wat minder stevig gebouwd is dan duurdere merken, levert het nog steeds capabele en ruimtebesparende prestaties.

In vergelijking met andere jump starters, maakt de veelzijdigheid en robuuste prestaties van de GP4000 het een opvallende keuze. Bijvoorbeeld, de HULKMAN Alpha85S, beoordeeld als de beste overall jump starter, werd geprezen om zijn indrukwekkende stroomoutput en lange batterijduur. Echter, de betaalbaarheid en betrouwbare prestaties van de GP4000, vooral voor grotere motoren, geven het een voorsprong in situaties waarin een robuuste maar budgetvriendelijke optie wordt gezocht.

De primaire gebruiksscenario's van de GP4000 variëren van het starten van grotere motoren tot het dienen als een draagbaar stroompakket voor verschillende apparaten. De voordelen ervan zijn betrouwbare stroomprestaties, betaalbaarheid en een licht ontwerp, waardoor het een veelzijdig en waardevol hulpmiddel is voor voertuigeigenaars en buitenliefhebbers. Mogelijke beperkingen, zoals vermeld in de recensie van TechGearLab, kunnen enkele compromissen inhouden in de bouwkwaliteit in vergelijking met duurdere opties.

Tot slot, de GOOLOO GP4000 Draagbare Jump Starter is een betrouwbare en veelzijdige optie, met name voor mensen met grotere motoren of voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar robuuste jump starter. Zijn vermogen om standvastige stroomprestaties te leveren, in combinatie met zijn betaalbaarheid en extra functies, maakt het een aantrekkelijke keuze voor een breed scala aan gebruikers.

Voordelen Gooloo GP4000 Portable Jump Starter
 • Uitstekende prestaties bij het starten van dieselmotoren
 • Veelzijdige en betrouwbare stroomvoorziening voor voertuigen en apparaten
 • Betaalbaar en lichtgewicht ontwerp met USB-oplaadpoorten en LED-zaklamp
Nadelen Gooloo GP4000 Portable Jump Starter
 • Enkele compromissen in de bouwkwaliteit in vergelijking met duurdere merken

2. Compact met compromisloze kracht: Halfords Advanced Lithium Jump Starter

2. Compact met compromisloze kracht: Halfords Advanced Lithium Jump Starter

Belangrijke specificaties:

De Halfords Advanced Lithium Jump Starter is een compacte maar krachtige draagbare powerbank, ontworpen voor noodstarten en het opladen van apparaten. Met een capaciteit van 6.000 mAh en een piekstroom van 300 ampère, is het speciaal ontworpen om gemakkelijk op te bergen in het dashboardkastje, waardoor het een handige oplossing is voor noodsituaties onderweg. De jump starter valt op door zijn solide kunststof ontwerp, micro-USB-poort voor opladen en USB-A-poort voor het voeden van apparaten, met nadruk op zijn compromisloze kracht in een compacte vorm. De toevoeging van veiligheidsmaatregelen om vonkvorming te voorkomen, een bedieningseenheid met indicatorlampjes, en een alarm en lampen voor verkeerde aansluiting maken het een gebruiksvriendelijke en betrouwbare keuze. Zoals T3 opmerkt: "De jump starter is gemakkelijk te gebruiken en kan van pas komen in moeilijke situaties."

Deze jump starter bevat ook een USB-A-poort voor het opladen van apparaten en een LED-zaklamp met verschillende verlichtingsmodi, waardoor het voldoet aan diverse behoeften tijdens noodsituaties. De laadtijd van twee uur voor een volledige lading van leeg zorgt ervoor dat het klaar is voor gebruik wanneer dat nodig is. Het is echter belangrijk op te merken dat de batterij volledig opgeladen moet zijn voordat deze wordt gebruikt, zoals vermeld in de review van T3. Ondanks dit blijft de Halfords Advanced Lithium Jump Starter een betrouwbare en efficiënte oplossing voor voertuigopslag.

In vergelijking met andere draagbare jump starters, zoals de Gooloo GP4000 die erkend wordt als de beste algehele keuze, valt de Halfords Advanced Lithium Jump Starter op door zijn compacte ontwerp en solide kunststof constructie. Hoewel de Gooloo GP4000 misschien een hogere capaciteit en piekstroom biedt, maken de draagbaarheid en compromisloze kracht van de Halfords Advanced Lithium Jump Starter het een opvallende keuze voor gemakkelijke opslag en snelle toegang tijdens noodsituaties. In de wereld van jump starters, waar de HULKMAN Alpha85S wordt erkend voor hoge prestaties en de GOOLOO 1200A Peak wordt geprezen voor betaalbaarheid, vindt de Halfords Advanced Lithium Jump Starter zijn niche als een compacte en krachtige oplossing, gericht op mensen die een betrouwbare en efficiënte jump-start en oplaadapparaat zoeken in een draagbare vorm.

De belangrijkste kenmerken van de Halfords Advanced Lithium Jump Starter, waaronder zijn compacte ontwerp, aanzienlijke vermogensuitvoer en gebruiksvriendelijke interface, positioneren het als een go-to oplossing voor degenen die mobiliteit prioriteren zonder in te leveren op prestaties. Potentiële kopers moeten echter wel rekening houden met de beperkte capaciteit en piekstroom in vergelijking met sommige concurrenten. Ondanks dit blijkt de Halfords Advanced Lithium Jump Starter een efficiënte en betrouwbare keuze te zijn voor degenen die op zoek zijn naar een compacte jump starter met compromisloze kracht.

Voordelen Halfords Advanced Lithium Jump Starter
 • Compact and draagbaar ontwerp voor eenvoudige opslag en snelle toegang tijdens noodsituaties.
 • Solide kunststof constructie en gebruiksvriendelijke interface met veiligheidsmaatregelen voor betrouwbaar en efficiënt gebruik.
 • Inclusief USB-A-poort voor het opladen van apparaten en LED-zaklamp met verschillende verlichtingsmodi, die voldoen aan diverse behoeften tijdens noodsituaties.
Nadelen Halfords Advanced Lithium Jump Starter
 • Beperkte capaciteit en piekvermogen in vergelijking met sommige concurrenten.
 • Batterij moet volledig opgeladen zijn voor gebruik, wat voorafgaande planning voor noodsituaties kan vereisen.

3. Hoge prestaties met een uitgebreide accessoireset: HULKMAN Alpha85S

De HULKMAN Alpha85S Jumpstarter onderscheidt zich als een krachtige krachtpatser met een uitgebreide accessoireset, waardoor het de titel "Best Overall Jump Starter" heeft verdiend van TechGearLab. Geprezen om zijn indrukwekkende vermogen, lange batterijduur, snelle oplading en digitaal batterijdisplay, toont dit model geavanceerde technologie. Het wordt echter opgemerkt dat het omvangrijk, prijzig en zonder koffer is. In tegenstelling tot dit model biedt de GOOLOO 1200A Peak, gelabeld als "Best Bang for the Buck", betaalbaarheid, standvastige prestaties en een lichtgewicht ontwerp, waardoor het een overtuigend alternatief is. Beide modellen worden geprezen om hun mogelijkheden, waarbij de HULKMAN Alpha85S wordt aanbevolen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies, terwijl de GOOLOO 1200A Peak wordt geprezen om zijn betaalbaarheid en compacte formaat.

De HULKMAN Alpha85S beschikt over een krachtige vermogensuitvoer en een langdurige batterij, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan scenario's. Volgens TechGearLab "blinkt de HULKMAN Alpha85S uit in het bieden van krachtige jump-start capaciteiten en veelzijdige functionaliteit." Het vermogen van deze jumpstarter om hoge prestaties te leveren komt overeen met zijn positionering als de "Best Overall Jump Starter."

In een markt die verzadigd is met opties, concurreert de HULKMAN Alpha85S met de NOCO Genius Boost GB150, bekend om zijn krachtige jump-start capaciteiten voor grotere dieselmotoren, en de GOOLOO 1200A Peak, die een aantrekkelijke balans biedt tussen betaalbaarheid en prestaties. Echter, de HULKMAN Alpha85S valt op door zijn uitgebreide accessoireset en hoge prestaties, waardoor het een topkeuze is voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige jumpstarter.

Hoewel de HULKMAN Alpha85S uitzonderlijke kracht en functionaliteit biedt, kunnen de omvang, hogere prijs en het ontbreken van een koffer beperkingen opleggen voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer compacte of budgetvriendelijke optie. In vergelijking hiermee richt de GOOLOO 1200A Peak, met zijn betaalbaarheid en lichtgewicht ontwerp, zich op degenen die prioriteit geven aan draagbaarheid en kostenefficiëntie. Daarom, als je waarde hecht aan hoge prestaties met een uitgebreide accessoireset, is de HULKMAN Alpha85S een topkandidaat, maar als budget en draagbaarheid de belangrijkste zorgen zijn, is de GOOLOO 1200A Peak wellicht een meer geschikte keuze.

Samenvattend positioneert de HULKMAN Alpha85S Jumpstarter zich door zijn hoge prestaties en uitgebreide accessoireset als een eersteklas optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige jumpstarter. Ondanks het omvangrijke ontwerp en hogere prijs, maken de uitzonderlijke vermogensuitvoer en geavanceerde functies het tot een overtuigende keuze voor degenen die prestaties en functionaliteit prioriteren.

Voordelen HULKMAN Alpha85S
 • Robuuste krachtoutput
 • Langdurige batterijduur
 • Uitgebreide accessoire set
Nadelen HULKMAN Alpha85S
 • Volumineus
 • Prijsy
 • Ontbreekt een hoesje

4. Lichtgewicht, gestroomlijnd, met uitgebreide veiligheidsfuncties: GOOLOO 1200A Peak

Als ik op zoek ben naar een betrouwbare en betaalbare draagbare jumpstarter, dan is de GOOLOO 1200A Peak Jumpstarter precies wat ik nodig heb. Deze jumpstarter biedt stevige prestaties, een lichtgewicht ontwerp en meerdere oplaadpoorten, waardoor het een veelzijdige metgezel is voor allerlei situaties. Volgens TechGearLab springt deze jumpstarter eruit vanwege zijn vermogen om grotere motoren te starten, compacte formaat en betaalbaarheid, waardoor het een goede keuze is voor prijsbewuste consumenten. Het kan echter wel zo zijn dat de kleinere klemmen en snelle batterijdepletie mogelijke nadelen zijn.

In vergelijking met de HULKMAN Alpha85S, die als beste algemene jumpstarter werd beoordeeld, schittert de GOOLOO 1200A Peak als een kosteneffectief alternatief. Hoewel het HULKMAN-model indrukwekkende vermogensoutput en een lange batterijlevensduur biedt, maken het compacte formaat en de betaalbaarheid van de GOOLOO jumpstarter het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die draagbaarheid en waarde belangrijk vinden. Zoals Popular Mechanics benadrukt, zijn de belangrijkste factoren voor het vergelijken van jumpstarters de batterijcapaciteit, piekamperage en aanvullende functies. Op dit gebied levert de GOOLOO 1200A Peak robuuste prestaties en veelzijdigheid tegen een concurrerende prijs, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel gebruikers.

De Amazon zoekresultaten tonen een breed scala aan gerelateerde producten, waaronder accessoires zoals EVA beschermhoesjes en snelle wandladers. Dit duidt op het merk's toewijding om een ​​omvattende oplossing te bieden voor gebruikers, waardoor de totale waardepropositie van de GOOLOO 1200A Peak wordt verbeterd.

Hoewel de GOOLOO 1200A Peak Jumpstarter enkele beperkingen kan hebben, zoals snelle batterijdepletie, maken zijn uitstekende prestaties, compacte ontwerp en betaalbaarheid het tot een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare jumpstarter zonder de bank te breken. Zijn vermogen om grotere motoren te starten en meerdere oplaadpoorten bevestigen verder zijn positie als een veelzijdige en budgetvriendelijke optie op de markt voor draagbare jumpstarters. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare jumpstarter, dan is de GOOLOO 1200A Peak zeker het overwegen waard.

Voordelen GOOLOO 1200A Peak
 • Stevige krachtige prestaties
 • Lichtgewicht ontwerp
 • Meerdere oplaadpoorten
Nadelen GOOLOO 1200A Peak
 • Kleinere klemmen
 • Snelle batterij-ontlading

5. Avapow A07 Portable Jump Starter

5. Avapow A07 Portable Jump Starter

Belangrijke specificaties:

De Avapow A07 Draagbare Jump Starter springt eruit in de wereld van draagbare jump starters voor 2024, zoals erkend door Popular Mechanics. De Avapow A07 wordt geprezen om zijn indrukwekkende batterijcapaciteit, piekstroom en meerdere interfacepoorten, waardoor het een veelzijdige en betrouwbare keuze is voor voertuigeigenaars. Zoals aangegeven in de recensie, "De Avapow A07 Draagbare Jump Starter valt op door zijn uitzonderlijke piekstroom en duidelijke display, waardoor het een topkeuze is voor degenen die een krachtig en gebruiksvriendelijk apparaat zoeken."

Een van de onderscheidende kenmerken van de Avapow A07 is zijn waterbestendigheid, waardoor het extra duurzaam en betrouwbaar is, vooral in slechte weersomstandigheden. Dit onderscheidt het van veel concurrenten en verhoogt de aantrekkingskracht voor gebruikers die op zoek zijn naar een robuuste en betrouwbare jump starter.

In vergelijking met andere opties, concurreert de Avapow A07 gunstig met zijn robuuste capaciteit en gebruiksvriendelijk ontwerp. Hoewel de Gooloo GP4000, Noco Boost Plus en AstroAI 8-In-1 ook topkandidaten zijn, onderscheidt de Avapow A07 zich door zijn waterbestendigheid en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

De Avapow A07 Draagbare Jump Starter biedt tal van voordelen, waaronder zijn hoge piekstroom, duidelijke display en waterbestendigheid, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan voertuigen en weersomstandigheden. Potentiële gebruikers moeten echter opmerken dat hoewel het uitblinkt op veel gebieden, het mogelijk niet de extreme vermogensafgifte heeft voor zware dieselmotoren, een specialiteit die wordt geadverteerd door andere modellen zoals de NOCO Genius Boost GB150 en de Noco GB500. Zoals de recensie suggereert, "Voor degenen met behoefte aan zware dieselmotoren, zou de Noco GB500 misschien beter passen, zij het tegen een hogere prijs."

Samenvattend komt de Avapow A07 Draagbare Jump Starter naar voren als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige, gebruiksvriendelijke en waterbestendige jump starter. Zijn uitzonderlijke piekstroom, duidelijke display en duurzaamheid maken het een overtuigende optie voor de meeste voertuigeigenaars, terwijl degenen met specifieke behoeften aan zware dieselmotoren mogelijk betere alternatieven op de markt vinden.

Voordelen Avapow A07 Portable Jump Starter
 • Indrukwekkende batterijcapaciteit
 • Hoge piekstroomsterkte
 • Meerdere interfacepoorten
 • Waterbestendig
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp
Nadelen Avapow A07 Portable Jump Starter
 • Mogelijk geen extreme vermogensuitvoer voor zware dieselmotoren
 • Niet geschikt voor zware dieselmotorbehoeften

Hoe kies je de beste jumpstarter?

Howel de meeste jumpstarters er ongeveer hetzelfde uitzien, zijn ze dat zeker niet. Hieronder bespreek ik de verschillende eigenschappen van jumpstarters.

Startvermogen

Bij het kiezen van een jumpstarter is het startvermogen cruciaal. Zoek naar een model met voldoende vermogen om jouw specifieke voertuig te starten, meestal uitgedrukt in ampère.

Voor een kleine auto volstaat vaak een jumpstarter van 400-600 ampère, terwijl grotere voertuigen, zoals vrachtwagens of SUV's, een krachtiger model van 1000 ampère of meer nodig hebben.

Batterijcapaciteit

De batterijcapaciteit, uitgedrukt in milliampère-uur (mAh), bepaalt hoe vaak je de jumpstarter kunt gebruiken voordat deze opnieuw moet worden opgeladen.1Lebara (n.d.),'Wat betekent MAH op een batterij?'

Kies een model met een hoge capaciteit voor meerdere starts. Let ook op de oplaadtijd; een snelle oplaadtijd is handig, vooral in noodsituaties.

Ik vond het nuttig om de reden voor deze volgorde te begrijpen.

Je probeert 2 dingen te vermijden:

Je wilt niet dat er draden onder spanning bungelen. Als je alleen de twee draden aan de accu bevestigt die onder spanning staat, staan de andere uiteinden van die draden nu onder spanning. Je kunt er dingen mee zappen of je kunt ze aanraken en kortsluiting maken met de accu die onder spanning staat. Het is dus het veiligst om te beginnen met de lege accu.

Als je de laatste draad vastmaakt, kun je vonken krijgen. Het is ook mogelijk dat er brandbare gassen uit de accu komen. Het metaal in je auto is verbonden met de minpool, dus elektrisch gezien is het hetzelfde, maar het is verder weg zodat je de kans op een explosie verkleint.

nednobbins, Redditgebruiker

Grootte en type van de motor

De grootte en het type motor van je auto is een cruciaal onderdeel bij het kiezen van de juiste jumpstarter. Voertuigen met grotere motoren hebben grotere accu's en ook dieselmotoren hebben grotere accu's nodig.

Gelukkig wordt in de beschrijving van de jumpstarter altijd aangegeven voor welk type motor de jumpstarter geschikt is. Lees deze dan ook nauwkeurig.

Auto op onverharde weg, iemand zwaait zijn hoed uit het raam. Achterzijde.

Gewicht en draagbaarheid

Als je vaak onderweg bent, is een compacte en lichte jumpstarter ideaal. Kijk naar de afmetingen en het gewicht van het apparaat. Een draagbare jumpstarter is gemakkelijker op te bergen in je auto en handig in gebruik.

Andere functies

Sommige jumpstarters bieden extra functies zoals een ingebouwde zaklamp, USB-poorten voor het opladen van apparaten, of een luchtpomp. Deze extra's kunnen erg handig zijn in verschillende situaties. Overweeg welke extra functies voor jou waardevol zijn.

Veiligheid eerst!

Bewaar je jumpstarter altijd veilig in de achterbak. Heb je een kindje in een beste autostoel op de achterbank, dan is dit extra belangrijk. Je wilt geen rondvliegende objecten in de auto bij een eventuele botsing. 

Wat is volgens de Consumentenbond de beste jumpstarter?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste bodygroomer is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over jumpstarters van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen