Kattenbakvulling is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven voor elke katteneigenaar. Het kiezen van de beste kattenbakvulling is niet alleen belangrijk voor de hygiëne in huis, maar ook voor het comfort en de gezondheid van je kat.

In dit artikel ontdek je de verschillende soorten kattenbakvulling en waar je op moet letten bij het maken van je keuze. Van absorptievermogen tot milieuvriendelijkheid, ik behandel alle aspecten om jou te helpen de beste optie voor jou en je pluizige vriend te vinden.

Wat zijn de beste kattenbakvullingen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste kattenbakvullingen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste kattenbakvullingen van 2024

1. Biokats Biokat's Diamond Care Fresh

1. Biokats Biokat's Diamond Care Fresh

Belangrijke specificaties:

Biologisch afbreekbaar: Nee
Materiaal vulling: Klei
Verpakkingsinhoud: 10 liter
Klontvormend: Ja
Inhoud: 10 l

Biokat's Diamond Care Fresh is echt een geweldige kattenbakvulling die je echt moet uitproberen. Deze kattenbakvulling heeft een aantal speciale kenmerken die het onderscheiden van andere merken op de markt.

Een van de belangrijkste kenmerken van Biokat's Diamond Care Fresh is het gebruik van actieve kool. Deze koolstof bindt geuren op een super effectieve manier en heeft een enorme absorptiekracht. Hierdoor blijft de kattenbak langer fris en worden nare geurtjes tot een minimum beperkt. Actieve kool is ook nog eens milieuvriendelijk omdat het een hernieuwbare grondstof is.

Een ander kenmerk van deze kattenbakvulling is de toevoeging van aloë vera. Deze natuurlijke plant heeft een verzachtende werking op de pootjes van je kat, waardoor het comfort van je kat wordt verhoogd. Bovendien voelen de korrels van de kattenbakvulling door de aloë vera lekker zacht aan.

Biokat's Diamond Care Fresh staat ook bekend om zijn klontvorming. De fijne korrels zijn super zuinig in gebruik en vormen platte klonten, waardoor de kattenbak heel gemakkelijk schoon te maken is. Dit bespaart je tijd en moeite bij het schoonmaken van de kattenbak.

Deze kattenbakvulling wordt geleverd in een handige papieren zak van 10 liter. De zak is makkelijk te sluiten en je moet het product op een droge plek bewaren.

Uit de beoordelingen van gebruikers blijkt dat Biokat's Diamond Care Fresh echt top presteert. Gebruikers zijn lovend over de effectieve geurbinding en de heerlijke babypoedergeur. Ook de klontvorming en het gemak bij het schoonmaken van de kattenbak worden hoog gewaardeerd.

Een van de gebruikers merkt op dat deze kattenbakvulling minder stof bevat dan de Biokat's Classic 3in1 en dat de korrels zachter zijn. Een ander voordeel is dat de zak lichter is, maar er wordt wel opgemerkt dat er mogelijk meer korrels uit de kattenbak kunnen vallen dan bij de Classic 3in1.

Deze kattenbakvulling is perfect voor dagelijks gebruik en kan worden aanbevolen voor huishoudens met meerdere katten. Het is belangrijk om regelmatig de ontlasting en urine uit de kattenbak te verwijderen om ervoor te zorgen dat de kattenbak lekker fris blijft.

Al met al heeft Biokat's Diamond Care Fresh echt veel te bieden. Het combineert effectieve geurbinding met verzorgende eigenschappen en gemak bij het schoonmaken. Hoewel er mogelijk iets meer korrels uit de kattenbak kunnen vallen dan bij andere varianten van Biokat's kattenbakvulling, wegen de voordelen zwaarder. Probeer het zelf en ontdek waarom deze kattenbakvulling door veel tevreden gebruikers als de beste wordt gezien. 😺

Voordelen Biokats Biokat's Diamond Care Fresh
 • Effectieve geurbinding
 • Verzorgende eigenschappen
 • Gemak bij het schoonmaken
Nadelen Biokats Biokat's Diamond Care Fresh
 • Mogelijk meer uitloop
 • Lichtere zak
 • Kan meer stof bevatten dan de Biokat's Classic 3in1

2. Beste kattenbakvulling: Biokats Biokat's Micro Classic 14

2. Beste kattenbakvulling: Biokats Biokat's Micro Classic 14

Belangrijke specificaties:

Biologisch afbreekbaar: Nee
Materiaal vulling: Klei
Verpakkingsinhoud: 14 Liter
Klontvormend: Ja
Inhoud: 14 l

Ik ben dol op Biokat's Micro Classic! Als kattenbezitter zoek ik altijd naar een kattenbakvulling die geurtjes tegengaat en klonten vormt. En deze vulling voldoet aan al mijn verwachtingen.

De kleine korrels van Biokat's Micro Classic hebben een ongelooflijk hoog absorptievermogen. Ze kunnen veel meer vocht vasthouden dan je zou verwachten. Dat betekent dat de kattenbak langer schoon blijft en je minder vaak hoeft te verschonen. Geweldig, toch?

Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt, is de fijne korrel die platte klonten vormt. Dat maakt het schoonmaken van de kattenbak zo makkelijk. De kleine korrels verspreiden zich gelijkmatig over het strooisel, waardoor het nog beter werkt.

En weet je wat? Deze kattenbakvulling heeft geen geur. Geen vieze geurtjes meer in huis! Dat maakt het ook geschikt voor gevoelige katten. En het beste van alles is dat het tot 99% stofvrij is. Dat betekent een schonere omgeving voor ons allemaal.

Biokat's Micro Classic gebruikt natuurlijke kleisoorten die duurzaam worden gewonnen uit gecontroleerde afgravingen. Ze zorgen ervoor dat de kattenbakvulling effectief is zonder de natuur te schaden. Na winning worden de graaflocaties zelfs hersteld, zodat er waardevolle biotopen en bossen ontstaan.

Wat zeggen andere gebruikers? Nou, ze zijn net zo enthousiast als ik! Ze prijzen de goede klontvorming van Biokat's Micro Classic, waardoor het product zuinig in gebruik is. Het opruimen van de klonten is een fluitje van een cent en de rest van de kattenbak blijft lang schoon en fris.

Helaas hoor ik af en toe dat de kwaliteit en werking van de kattenbakvulling kan variëren per zak. Soms zijn de klonten niet zo stevig als ze zouden moeten zijn. En een gebruiker merkte op dat een zak van 14 liter geen 60 dagen meegaat, zoals op de verpakking staat, maar eerder 30 dagen.

Maar over het algemeen is Biokat's Micro Classic gewoon een geweldige keuze voor kattenbezitters die een kattenbakvulling willen die geurtjes tegengaat en klonten vormt. Het is geschikt voor gevoelige katten, zuinig in gebruik en zorgt voor een schone en frisse kattenbakomgeving. Dus, ondanks enkele mogelijke variaties in kwaliteit en duurzaamheid, raad ik dit product zeker aan. 🐾

Voordelen Biokats Biokat's Micro Classic 14
 • Uitstekende geurbinding en klontvorming
 • Kleine korrels met hoog absorptievermogen voor langdurig gebruik
 • Vrij van parfum en 99% stofvrij voor een schone omgeving
Nadelen Biokats Biokat's Micro Classic 14
 • Inconsistentie in kwaliteit en werking per zak
 • Duurzaamheid kan variëren en kan minder dan de verpakking beweert

3. Easypets Classic 5in1 Kattenbakvulling 20L

3. Easypets Classic 5in1 Kattenbakvulling 20L

Belangrijke specificaties:

Biologisch afbreekbaar: Ja
Materiaal vulling: Klei
Verpakkingsinhoud: Easypets Classic Clean Klontvormende Kattenbakvulling Klontvormend grit met maximale absorptie en een goede controle van de slechte geuren. Met deze voordeelverpakking van maarliefst 20L kunt u op zijn minst 66 dagen voorruit! De samenstelling is op basis van natuurlijke bentoniet, het laat uw zich kat zich net als in zijn natuurlijke omgeving voelen. Bovendien zorgen de heel dikke korrels ervoor dat de kat het zand niet met zich meeneemt buiten de kattenbak. Hoge absorptie Perfecte klonten Verweerd ongewensde geurtjes Geen stof 100% Natuurlijk
Klontvormend: Ja
Inhoud: 20 l

Ik ben dol op de Easypets Classic 5in1 Kattenbakvulling! Als kattenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je harige vriendje, en deze kattenbakvulling stelt zeker niet teleur. Met een gigantische inhoud van 20 liter kun je maar liefst 66 dagen vooruit. Dat is echt een voordeelverpakking!

Wat ik zo geweldig vind aan deze kattenbakvulling is dat het gemaakt is van natuurlijke bentoniet. Je kat zal zich helemaal in zijn element voelen, alsof hij in zijn natuurlijke omgeving is. En die dikke korrels zorgen ervoor dat het grit niet buiten de kattenbak wordt verspreid. Geen rommel, geen gedoe!

Maar dat is niet alles. Het beste kenmerk van deze kattenbakvulling is de maximale absorptie en controle van nare geurtjes. Halleluja! Gebruikers zijn dolenthousiast over het feit dat deze kattenbakvulling geen vieze geurtjes verspreidt. En de klonten die het vormt, vallen niet uit elkaar. Dat maakt het schoonmaken van de kattenbak een fluitje van een cent.

Maar wacht, er is meer! Deze kattenbakvulling is ook nog eens 100% stofvrij. Geen stof, geen uitloop. Dat betekent dat de omgeving rondom de kattenbak lekker schoon blijft. Niet alleen fijn voor je kat, maar ook voor jou.

De positieve gebruikerservaringen liegen er niet om. Mensen zijn dolblij dat deze kattenbakvulling doet wat het belooft. Geen nare geurtjes, een prettige ervaring voor hun katten, goede absorptie en klontvorming, en ook nog eens 100% natuurlijk. Wat wil je nog meer?

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de gebruikersrecensies, moet ik er wel bij zeggen dat de ervaringen kunnen verschillen per kat en situatie. Dus het is mogelijk dat sommige kattenbezitters een andere ervaring hebben met deze kattenbakvulling.

Maar al met al is de Easypets Classic 5in1 Kattenbakvulling echt een topper. Als je op zoek bent naar een klontvormende kattenbakvulling met maximale absorptie en controle van geurtjes, dan is dit de juiste keuze voor jou. En met zijn stofvrije formule en natuurlijke samenstelling biedt deze kattenbakvulling zowel comfort voor je kat als gemak voor jou. De positieve gebruikerservaringen liegen er niet om, dus ik kan dit product zeker aanraden. 😺

Voordelen Easypets Classic 5in1 Kattenbakvulling 20L
 • Uitstekende klontvormende eigenschappen
 • Maximale absorptie en controle van slechte geuren
 • 100% stofvrij
Nadelen Easypets Classic 5in1 Kattenbakvulling 20L
 • Ervaringen kunnen variëren afhankelijk van de individuele kat en omstandigheden

4. Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling

4. Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling

Belangrijke specificaties:

Biologisch afbreekbaar: Nee
Materiaal vulling: Kalk
Verpakkingsinhoud: 1 x 20L Hygiene Plus kattenbakvulling
Klontvormend: Nee
Inhoud: 20 l

Ik ben echt dol op Catsan Hygiene Plus! Deze kattenbakvulling onderscheidt zich door zijn geweldige absorptievermogen en geurcontrole. In vergelijking met standaard niet-klonterende kattenbakvullingen absorbeert deze variant geuren tot wel 3 keer effectiever. Dat betekent dat mijn katten altijd kunnen genieten van een schone en frisse omgeving!

Wat deze kattenbakvulling zo bijzonder maakt, zijn de fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk. Deze korrels werken als een spons en absorberen vocht, waardoor geurtjes tot wel 3 keer effectiever worden tegengehouden. Geen wonder dat het zo populair is in heel Europa!

Maar dat is niet alles! Catsan Hygiene Plus heeft nog meer geweldige eigenschappen. Het voorkomt geurtjes voordat ze zich verspreiden, waardoor mijn huis altijd lekker fris ruikt. En het beste van alles? Het is 100% natuurlijk en stofvrij, wat zorgt voor een schone en gezonde omgeving voor mijn katten én voor mij.

De verpakking van Catsan Hygiene Plus is ook superhandig en draagbaar. Zo gemakkelijk om te gebruiken en op te bergen!

De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief. Een gebruiker vertelt dat hij al meer dan 10 jaar tevreden is met Catsan kattenbakvulling en dat hij het geweldig vindt dat de zakken nu thuisbezorgd kunnen worden. En de zakken zijn groter dan die in de supermarkt, dus je kunt er langer mee doen. Een andere gebruiker is blij omdat de kattenbakvulling geurloos is en precies de juiste grootte heeft. En het hoeft niet vaak verschoond te worden!

Hoewel er geen nadelen worden genoemd door gebruikers, wil ik wel vermelden dat deze kattenbakvulling misschien iets duurder is dan andere opties in de supermarkt. Maar eerlijk gezegd, de goede kwaliteit en de effectieve geurcontrole maken het de prijs meer dan waard.

Kortom, Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling Geurabsorberend - 20 L is de perfecte keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een kattenbakvulling met een geweldige absorptievermogen en effectieve geurcontrole. Het is een betrouwbaar product dat mijn huis schoon, fris en hygiënisch houdt voor mijn katten en voor mij. 🐱

Voordelen Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling
 • Sterk absorptievermogen
 • Effectieve geurcontrole
 • Handige en draagbare verpakking
Nadelen Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling
 • Kan duurder zijn dan andere opties in de supermarkt

5. Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

5. Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

Belangrijke specificaties:

Biologisch afbreekbaar: Ja
Materiaal vulling: Houtkorrels
Verpakkingsinhoud: 40 Liter (20KG) Easypets biologisch afbreekbare houtkorrels. Gemaakt voor katten, ook geschikt voor knaagdieren.
Klontvormend: Nee
Inhoud: 40 l

De Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling is echt een topper als het gaat om een schone en hygiënische kattenbak. Gemaakt van gerecycled hout, is deze kattenbakvulling niet alleen duurzaam, maar ook vriendelijk voor het milieu. En geloof me, hij is echt super absorberend!

Wat deze kattenbakvulling zo uniek maakt, is de bacterievrije samenstelling en de stuifvrije houtkorrels. Dankzij een speciaal droogproces hebben ze een geweldige absorptiekracht. En het beste van alles? Ze hebben een heerlijke natuurlijke houtgeur die nare geurtjes neutraliseert. Zo blijft de kattenbak altijd fris en fruitig 😉

De Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling is geschikt voor allerlei huisdieren, zoals katten, knaagdieren, vogels en reptielen. Zelfs moederpoezen met kittens kunnen er veilig gebruik van maken. Gewoonweg de kattenbak 3-5 cm diep vullen en regelmatig de gebruikte korrels verwijderen en aanvullen. Zo blijft de kattenbak fris, geurvrij en gaat de vulling lang mee. Oh, en vergeet niet om de kattenbak regelmatig schoon te maken voor een optimale hygiëne!

Maar wat vinden andere gebruikers ervan? Nou, ik kan je vertellen dat de Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling veel positieve reacties krijgt. Een gebruiker met een Devon Rex kater is er helemaal weg van. Zijn kat vindt de houtgeur heerlijk en de korrels zorgen ervoor dat zijn ontlasting bijna niet stinkt. En het feit dat de gebruikte korrels gewoon bij het groenafval kunnen, is ook echt top!

Een andere gebruiker vindt deze kattenbakvulling zelfs beter dan het merk Peewee. Wow! Volgens hem heeft het een super absorptievermogen en neutraliseert het de ammoniakgeur in kattenurine volledig. En hij merkt ook op dat het perfect is voor knaagdieren. Echt een veelzijdig product dus!

Maar eerlijk is eerlijk, er is ook een gebruiker die niet helemaal tevreden is. Hij zegt dat de kattenbakvulling snel begint te ruiken, dus dagelijks schoonmaken is nodig. Ook wil zijn kat niet meer op de kattenbak met deze vulling, zelfs niet als de ontlasting is weggeschept. Tja, smaken verschillen.

Over het algemeen lijkt de Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling een geweldige keuze te zijn voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en effectieve kattenbakvulling. Met zijn hoge absorptievermogen en geurneutralisatie is het echt een topper. Maar let wel op, er zijn een paar gebruikers die aangeven dat de kattenbakvulling snel gaat ruiken en dat hun kat er niet meer op wil. Dus houd hier rekening mee bij het maken van jouw keuze!

Voordelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG
 • Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar
 • Goede absorberende werking
 • Neutraliseert onaangename geurtjes
Nadelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG
 • Kan snel beginnen te stinken
 • Sommige katten willen er niet op
 • Dagelijks schoonmaken is noodzakelijk

Hoe kies je de beste kattenbakvulling?

De kattenbak is samen met het beste kattenvoer waarschijnlijk een van de eerste dingen die je koopt wanneer je een kat in huis neemt. Je raadt het al: in die bak moet kattenbakvulling!

Ook al heb je een luxe, automatische zelfreinigende kattenbak: van tijd tot tijd moet je de vulling vervangen. De kat voor elk toiletbezoek aan een kattentuigje uitlaten wordt op een gegeven moment misschien wat te veel. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van kattenbakvulling.

Absorptievermogen

Zoek naar kattenbakvulling met een hoog absorptievermogen, gemeten in milliliters per gram. Een goede vulling absorbeert minstens 3 ml per gram. Dit zorgt voor minder geur en een drogere kattenbak, wat comfortabeler is voor je kat en minder onderhoud voor jou betekent.

Het materiaal van de vulling

De meeste kattenbakvullingen worden gemaakt van een kleimateriaal of silicaat. Hoewel silicaat misschien klinkt als iets kunstmatig, is het een simpel mengsel van kwartszand en spuitwater. Kattenbakvullingen van plantaardige materialen zie je minder vaak, maar komen ook voor.

De materialen hebben dus altijd een vergelijkbare textuur en lijken op zand, grind, steentjes of brokjes. Het gewicht verschilt wel per materiaal: kleimateriaal is een stuk zwaarder dan kattenbakvulling van silicaat.

kat in doos in de slaapkamer

Klontvormende kattenbakvulling

Bepaalde soorten kattenbakvulling klonteren samen zodra het in aanraking komt met vocht. De kleine en grote boodschappen van je kat schep je zo makkelijk uit de bak! Omdat elk materiaal weer anders werkt, zijn niet alle kattenbakvullingen automatisch klontvormend. Vind je dit een handige eigenschap? Zoek dan naar klontvormende kattenbakvulling.

Biologisch afbreekbaar

Biologisch afbreekbare materialen zijn beter voor het milieu. Materialen zoals klei en grind klinken aardig natuurlijk, maar zijn toch niet altijd biologisch afbreekbaar. Of kattenbakvulling biologisch afbreekbaar is, hangt niet alleen af van het materiaal, maar ook de productiemethode.

Gelukkig kom je er snel achter of kattenbakvulling biologisch afbreekbaar is of niet: je vindt het altijd terug tussen de producteigenschappen en het staat ook op de verpakking.

Het is wel veel geld... Maar ik heb een Litter Robot 3 gekocht... Heerlijk!! Zo'n gridmatje ervoor, en geen problemen meer. Gewoon 1x in de week ff de zak eruit halen en prima. Echt een aanrader, haalt het vervelendste gedeelte van "het hebben van een kat" weg

(Ook kan ik je de Tile tracker aanraden, als je af en toe je kat moet zoeken)

Edit: verder gebruik ik Biokat.... Ik had eerst de kattenbak in een grote doos staan, zodat hij eerst door de doos moest wandelen lol

VeryMuchDutch101, Redditgebruiker

Weg met vervelende geurtjes

Wat er achter het kattenluik gebeurt, blijft achter het kattenluik. Hoewel.... wanneer je kat de tuin van de buren ziet als een wc, dan is dit niet ideaal. Een goede kattenverjager kan hierbij helpen. Zo blijft het zowel buiten als binnen lekker ruiken! Een frisse geur is wel zo fijn, maar ja, de behoeftes van een dier komen nou eenmaal met bijbehorend aroma.

Een goede kattenbakvulling beperkt de geur enorm en houdt het in ieder geval binnen de perken van het kleinste kamertje van de kat. Zo geniet iedereen van een aangenaam huis en kan de kat zich in een frisse ruimte verstoppen wanneer je het vlooimiddel voor katten weer eens uit de kast trekt. 🌸

Wat is volgens de Consumentenbond de beste kattenbakvulling?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste kattenbakvulling is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over kattenbakvulling van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?