Je hebt de beste zelfreinigende kattenbak en het vlooimiddel voor je kat al in huis. Nu nog het beste kattenvoer! Als kattenliefhebber weet je hoe belangrijk het is om de juiste voeding voor je pluizige vriend te kiezen. Kattenvoer speelt een cruciale rol in de gezondheid en het welzijn van je kat, dus het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn.

In dit artikel helpen we je te begrijpen waar je op moet letten bij het selecteren van kattenvoer, zodat je kat gezond en gelukkig blijft.

Wat is het beste kattenvoer van 2024?

Dit is de top 5 beste kattenvoer op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste kattenvoer van 2024

1. Beste kattenvoer: Purina ONE Sterilcat Kattenvoer Kip

1. Beste kattenvoer: Purina ONE Sterilcat Kattenvoer Kip

Belangrijke specificaties:

Leeftijd dier: Junior kat (1-3 jaar), Adult kat (3-8 jaar)
Smaak dierenvoeding: Kip, Tarwe

Ik ben dol op mijn gecastreerde kat, en ik wil alleen het beste voor hem. Daarom kies ik voor Purina ONE Sterilcat Kattenvoer in de smaak Kip & Tarwe. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor gecastreerde/gesteriliseerde katten zoals de mijne. Het belangrijkste ingrediënt is sappige kip, wat een geweldige bron van eiwitten en aminozuren is om zijn spieren sterk te houden.

Wat dit voer echt speciaal maakt, is de toevoeging van een functionele bacterie genaamd Lactobacillicus. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze bacterie het afweersysteem van mijn kat versterkt en zijn darmgezondheid beschermt. Dat betekent een blije en gezonde kat!

Een ander geweldig kenmerk van Purina ONE Sterilcat is dat het helpt bij het behouden van een gezonde stofwisseling na sterilisatie/castratie. Dit komt doordat de verhouding eiwitten/vetten in dit voer hoger is dan bij gewoon kattenvoer. In vergelijking met Purina ONE Adult heeft Sterilcat maar liefst 15% meer eiwitten. Dat helpt mijn kat om zijn optimale gewicht te behouden.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over Purina ONE Sterilcat. Veel andere katteneigenaren zijn ook fan. Ze vertellen dat hun katten dol zijn op de smaak en dat hun vacht er glanzender uitziet dan ooit tevoren. En nog beter, dit voer helpt ook bij katten met blaasgruisproblemen. Dat is een hele opluchting!

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de zak moeilijk te sluiten is, waardoor het voer niet vers blijft. Gelukkig hebben ze dit probleem kunnen oplossen met een handige sluitklem. Dus dat is zeker iets om in gedachten te houden.

Wat me ook aanspreekt aan Purina ONE Sterilcat is de prijs. Het is goedkoper dan kattenvoer in de supermarkt of dierenwinkel. En de verpakking van 6 kg is perfect, want daarmee kan ik een paar maanden vooruit. Dat bespaart me tijd en geld.

Dus als jij ook een gesteriliseerde/gesteriliseerde kat hebt, is Purina ONE Sterilcat - Kattenvoer - Kip & Tarwe - 6kg de ideale keuze. Het is speciaal samengesteld om aan de behoeften van deze katten te voldoen en helpt bij het behouden van een gezonde stofwisseling en een optimaal gewicht. Ja, de zak kan een beetje lastig zijn om te sluiten, maar de voordelen wegen zeker op tegen dit kleine probleempje. Het is van hoge kwaliteit, wordt goed verteerd en helpt bij verschillende gezondheidsproblemen. En laten we niet vergeten dat het ook nog eens betaalbaar is en in een handige grote verpakking komt. Mijn kat en ik zijn er dol op! 😺

Voordelen Purina ONE Sterilcat Kattenvoer Kip
 • Goede bron van eiwitten en aminozuren om sterke spieren op te bouwen en te behouden
 • Helpt bij het behouden van een gezonde stofwisseling na sterilisatie/castratie
 • Voordelig geprijsd en komt in een handige grote verpakking
Nadelen Purina ONE Sterilcat Kattenvoer Kip
 • Moeilijke sluiting van de zak

2. VerseleLaga Versele Laga Classic Variety

2. VerseleLaga Versele Laga Classic Variety

Belangrijke specificaties:

Leeftijd dier: Elke levensfase
Smaak dierenvoeding: Neutraal

Mijn review van de Versele Laga Classic Variety - Kattenvoer - 10 kg:

Ik ben helemaal weg van de Versele Laga Classic Variety - Kattenvoer - 10 kg! Deze gevarieerde voeding is echt een feestje voor katten. Zelfs de meest kieskeurige eters zijn er dol op, dat blijkt wel uit de positieve ervaringen van verschillende gebruikers.

Een groot voordeel van dit kattenvoer is dat het super goed verteerd wordt. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van je kat, maar ook voor een vlotte spijsvertering. En weet je wat nog meer? De kwaliteit van dit voer is echt top, dat zegt een ervaren gebruiker. Het voldoet aan alle eisen die je mag verwachten van hoogwaardige kattenvoeding.

Wat ik zo bijzonder vind, is dat zelfs katten die normaal gesproken niet van droogvoer houden, dit voer heerlijk vinden. Dat is echt een uniek kenmerk van de Versele Laga Classic Variety - Kattenvoer - 10 kg en maakt het een uitstekende keuze voor katten die normaal gesproken geen droogvoer willen eten.

Dit voer is geschikt voor alle katten, dus het is perfect voor huishoudens met meerdere harige vriendjes. Een gebruiker heeft dit zelfs getest met zijn bende van 6 katten en ze waren allemaal enthousiast.

Hoewel er geen specifieke nadelen genoemd worden in de reviews, is het altijd belangrijk om te onthouden dat elke kat uniek is en andere voedingsbehoeften kan hebben. Introduceer het voer dus voorzichtig aan je kat en houd eventuele allergische reacties in de gaten.

Al met al kan ik zeggen dat de Versele Laga Classic Variety - Kattenvoer - 10 kg een geweldige keuze is voor katten die gevarieerde en smaakvolle voeding nodig hebben. Het voer wordt goed verteerd, is van topkwaliteit en zelfs de meest kieskeurige eters zijn er dol op. Het is perfect voor huishoudens met meerdere katten en helpt bij een gezonde spijsvertering. 😺

Voordelen VerseleLaga Versele Laga Classic Variety
 • Goed verteerbaar
 • Hoge kwaliteit voer
 • Zelfs geschikt voor katten die normaal geen droogvoer eten
Nadelen VerseleLaga Versele Laga Classic Variety
 • Elke kat is uniek en kan andere voedingsbehoeften hebben

3. Purina ONE Adult Kattenvoer Kip

3. Purina ONE Adult Kattenvoer Kip

Belangrijke specificaties:

Leeftijd dier: Adult kat (3-8 jaar)
Smaak dierenvoeding: Kip, Granen

Mijn review van Purina ONE Adult - Kattenvoer - Kip & Volkoren Granen - 6kg:

Als katteneigenaar wil ik alleen het beste voor mijn harige vrienden. Daarom heb ik gekozen voor Purina ONE Adult - Kattenvoer - Kip & Volkoren Granen - 6kg. Dit hoogwaardige kattenvoer is speciaal ontwikkeld voor volwassen katten, en ik ben er dol op!

Het geheim zit hem in Purina ONE BIFENSIS, een functionele bacterie genaamd Lactobacillus. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze bacterie het afweersysteem van katten versterkt en een gezond darmmicrobioom bevordert. Dat betekent dat de darmgezondheid van mijn katten optimaal beschermd is.

Een ander geweldig voordeel is dat kip het belangrijkste ingrediënt is in dit voer. Kip zit boordevol eiwitten en aminozuren, waardoor de spieren van mijn katten sterk blijven. En alsof dat nog niet genoeg is, vermindert dit voer ook nog eens tandsteen met wel 40%! Dat betekent dat de tandgezondheid van mijn katten ook goed wordt ondersteund.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit voer. Veel andere katteneigenaren hebben ook positieve ervaringen gedeeld. Ze merken dat hun katten dol zijn op de smaak en er goed op reageren. Daarnaast zien ze een verbetering in de vachtconditie en vitaliteit van hun katten. Het is geweldig om te weten dat ik mijn huisdieren iets geef waar ze echt van genieten.

Wat ook handig is, is dat dit voer wordt geleverd in een grote zak. Dit is vooral handig als je meerdere katten hebt, want je kunt er langer mee vooruit. En als klap op de vuurpijl is de zak ook nog eens recyclebaar, dus het is ook nog eens goed voor het milieu.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen negatieve aspecten kan vinden in de beschikbare reviews. Het lijkt erop dat dit voer gewoon geweldig is en aan alle verwachtingen voldoet.

Dus als je op zoek bent naar hoogwaardig kattenvoer voor je volwassen katten, dan is Purina ONE Adult - Kattenvoer - Kip & Volkoren Granen - 6kg de beste keuze. Het bevordert de darmgezondheid, vermindert tandsteen en wordt door katten als smakelijk ervaren. De grote zak en recyclebaarheid maken het ook nog eens extra handig en milieuvriendelijk. Ik kan dit voer niet genoeg aanbevelen, het is echt fantastisch! 😺

Voordelen Purina ONE Adult Kattenvoer Kip
 • Bevordert de darmgezondheid
 • Vermindert de vorming van tandsteen
 • Grote zak en recyclebaarheid dragen bij aan gebruiksvriendelijkheid

4. Carocroc Kat 3-Mix Adult Gevogelte/Rund

4. Carocroc Kat 3-Mix Adult Gevogelte/Rund

Belangrijke specificaties:

Leeftijd dier: Adult kat (2-8 jaar)
Smaak dierenvoeding: Rund, Granen, Gevogelte

De Carocroc Kat 3-Mix Adult Gevogelte/Rund is een complete maaltijd voor volwassen katten van alle rassen. Ik ben dol op de mix van drie verschillende kleuren voeding, met twee smaken gevogelte en één smaak rund. Deze kattenbrokjes zijn speciaal ontworpen om aan de voedingsbehoeften van volwassen katten te voldoen.

Wat deze Carocroc Kat 3-Mix echt onderscheidt, is dat het hoofdingrediënt vlees is, zonder toevoeging van plantaardige ingrediënten. Dat is toch geweldig? Geen goedkope vulmiddelen, maar echt vlees voor jouw kat. Het is een gezondere keuze dan supermarktvoer, dat vaak minder vlees bevat. Mijn katten vinden deze brokjes heerlijk en ik zie dat het een positief effect heeft op hun gezondheid.

Mijn kat Kobus heeft nog nooit zo'n prachtige vacht gehad sinds hij deze brokjes eet. Hij verhaart minder en voelt zich gewoon beter. Ook mijn andere kat, Ties, heeft baat bij deze brokjes. Hij is rustiger, heeft een mooiere vacht gekregen en is een beetje aangekomen. Het is bijna magisch! 😺

Wat ik ook erg fijn vind, is dat de Carocroc Kat 3-Mix zuinig in gebruik is. Ik doe veel langer met een zak brokjes dan met supermarktbrokken. Dat bespaart niet alleen geld, maar het is ook nog eens beter voor mijn katten. Win-win!

De brokjes zitten in een stevige zak die gemakkelijk te sluiten is met knijpers. Dat maakt het gebruik superhandig. En weet je wat nog beter is? Het is een complete maaltijd, dus het bevat alle essentiële voedingsstoffen die mijn volwassen kat nodig heeft.

Ik kan geen nadelen bedenken, maar het is belangrijk om te vermelden dat de Carocroc Kat 3-Mix mogelijk niet geschikt is voor katten met specifieke dieetwensen of voedselallergieën. In dat geval is het slim om een dierenarts om advies te vragen.

Al met al raad ik de Carocroc Kat 3-Mix Adult Gevogelte/Rund aan aan alle katteneigenaren die op zoek zijn naar een betaalbare en gezonde voeding voor hun volwassen katten. De brokjes zijn geliefd bij katten, makkelijk in gebruik en bieden zichtbare voordelen voor de gezondheid en vacht van jouw kat. En het is ook nog eens voordelig in gebruik. Wat wil je nog meer?

Voordelen Carocroc Kat 3-Mix Adult Gevogelte/Rund
 • Hoofdingrediënt is vlees, zonder toevoeging van plantaardige ingrediënten
Nadelen Carocroc Kat 3-Mix Adult Gevogelte/Rund
 • Mogelijk niet geschikt voor katten met specifieke dieetwensen of voedselallergieën

5. Felix Countryside Sensations Katten droogvoer

5. Felix Countryside Sensations Katten droogvoer

Belangrijke specificaties:

Leeftijd dier: Adult kat (3-8 jaar)
Smaak dierenvoeding: Rund

Ik wil je voorstellen aan de Felix Countryside Sensations - Katten droogvoer - Rund, Kip & Groenten - 7.5kg. Ik ben ervan overtuigd dat dit voer een geweldige keuze is voor jouw geliefde kat. Waarom? Nou, dit voer is niet alleen voedzaam, maar ook ontzettend lekker! De maaltijden van FELIX Countryside Sensations zien er niet alleen natuurlijk heerlijk uit, maar ruiken ook nog eens fantastisch en smaken naar een feestje voor de smaakpapillen van jouw kat.

Wat dit voer echt bijzonder maakt, is dat het 100% volledig en uitgebalanceerd is. Het bevat essentiële vetzuren die de vacht van jouw kat laten stralen. En weet je wat nog meer? De kwalitatief hoogwaardige eiwitbron in dit voer zorgt voor sterke spieren, zodat jouw kat altijd klaar is om te spelen. Met toegevoegde vitamine D worden tanden en botten versterkt, terwijl antioxidanten zoals vitamine E het natuurlijke afweersysteem van jouw kat ondersteunen. En laten we de voordelen van vitamine A voor een goed gezichtsvermogen niet vergeten!

Wat ik persoonlijk geweldig vind aan dit voer is dat het vrij is van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Jouw kat verdient alleen het allerbeste en dat is precies wat dit voer biedt. Bovendien kun je dit voer langere tijd bewaren, omdat het lang houdbaar is.

Maar laten we niet alleen maar vertrouwen op mijn mening. Veel katteneigenaren hebben al ervaren hoe dol hun katten zijn op de Felix Countryside Sensations. Zelfs kieskeurige katten kunnen dit voer niet weerstaan! En laten we eerlijk zijn, het is niet altijd makkelijk om voer te vinden dat jouw kat écht lekker vindt. En als we het hebben over waar voor je geld, dan zit je met dit voer helemaal goed. Vooral omdat je grote verpakkingen kunt vinden op bol.com.

Hoewel de meeste reviews positief zijn, moeten we eerlijk zijn en ook de minder positieve ervaringen delen. Sommige katteneigenaren hebben opgemerkt dat hun katten dit voer niet goed verdragen en last hebben van braken na het eten. Dit kan mogelijk te maken hebben met de graaninhoud van dit voer, aangezien sommige katten gevoelig zijn voor granen. Als jouw kat hier last van heeft, zou ik aanraden om een ander merk te proberen met minder graan.

Over het algemeen is de Felix Countryside Sensations - Katten droogvoer - Rund, Kip & Groenten - 7.5kg een kattenvoer van hoge kwaliteit dat de meeste katten erg lekker vinden. Het biedt waar voor je geld en bevat essentiële voedingsstoffen voor een gezonde kat. Het enige mogelijke nadeel is dat sommige katten mogelijk niet goed reageren op de graaninhoud van dit voer. Als jouw kat hier gevoelig voor is, zou ik aanraden om een ander voer te proberen met minder graan.

Voordelen Felix Countryside Sensations Katten droogvoer
 • 100% volledig en uitgebalanceerd
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen
 • Katten vinden het voer lekker, zelfs kieskeurige katten
Nadelen Felix Countryside Sensations Katten droogvoer
 • Sommige katten kunnen het voer niet goed verdragen en kunnen last hebben van braken
 • Mogelijk niet geschikt voor katten die gevoelig zijn voor granen

Hoe kies je het beste kattenvoer?

Dat katten kieskeurig zijn weten we allemaal. Er zijn katten die het duurste kattenvoer weigeren. Waarom? Over smaak valt niet te twisten zullen we maar zeggen. Behalve smaak, is het natuurlijk belangrijk dat kattenvoer de juiste ingrediënten bevat.

Noodzakelijke voedingsstoffen

Katten zijn carnivoren, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van voedingsstoffen die alleen in dierlijke producten voorkomen. De natuurlijke prooi van een kat bevat een hoog eiwitgehalte, matige hoeveelheden vet en een minimale hoeveelheid koolhydraten. Katten hebben vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren nodig.1ASPCA (2018),'Why Can't My Cat Be Vegan?'

Ga je graag met je kat wandelen, zorg dan wel meteen dat je een goed kattentuigje heb. Ben je niet van plan mee te doen aan zijn wandeltochtjes? Dan heb je meer aan het beste kattenluik!

Vis- en vleesgehalte

Kwaliteitsvoer bevat vaak meer dan 70% vlees of vis, zoals kip, rund, zalm of forel. Deze ingrediënten zijn rijk aan essentiële eiwitten die bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van jouw kat.

Wij halen 10kg zakken van hill science plan voor sterilized katten. Ben in ieder geval zeker van goede kwaliteit en onze katten zijn er dol op. Bestellen online via zooplus, ook natvoer en dergelijke in bulk is vaak een stuk goedkoper dan in een dierenwinkel en/of supermarkt.

Ja het “premium” kattenvoer komt met een prijskaartje. Maargoed 1x uit eten gaan kan je kat maanden van eten. Voor ons zijn de katten onze kindjes, en zou daar echt niet op bezuinigen.

Extra aanbeveling voor snacks is voor ons: Cosma snackies, zijn gevriesdroogde stukjes vlees of vis. Onze katten kunnen er geen genoeg van krijgen. Ook deze zijn best prijzig, maar zeker waard naar mijn mening.

Brandonvds, Redditgebruiker

Graan

Katten zijn carnivoren en hun spijsvertering is niet optimaal ingesteld op het verwerken van grote hoeveelheden granen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor graanvrij voer of voer met een laag graangehalte. Dit helpt spijsverteringsproblemen te voorkomen en ondersteunt een gezonde levensstijl.

Verschillende soorten kattenvoer

Commercieel kattenvoer wordt aangeboden als droogvoer of natvoer. De specifieke voor- en nadelen hiervan lees je onder het kopje "Wat is beter: droogvoer of natvoer?". Naast droog- en natvoer zijn er ook snacks te krijgen, maar deze zijn complementair en bevatten niet voldoende voedingsstoffen om als maaltijd worden gegeven.

Verder valt kattenvoer te onderscheiden op basis van de leeftijden waarvoor het geschikt is, alsook of het gericht is op katten met bepaalde aandoeningen. Zo is er speciaal voer voor katten met nierproblemen, artrose, enzovoorts.

De juiste voeding kiezen

Het beste vinden voor je kat – of het nou voer, een goede kattenbak of kattenbakvulling is – blijkt nogal een uitdaging, want katten zijn erg kieskeurig.

Elke kat heeft unieke voedingsbehoeften, afhankelijk van leeftijd, gezondheid en levensstijl. Kittens hebben bijvoorbeeld voer nodig dat rijk is aan eiwitten en vetten voor hun groei. Oudere katten hebben baat bij voer met minder calorieën om overgewicht te voorkomen.

Voor katten met specifieke gezondheidsproblemen, zoals nierziekten of allergieën, zijn er speciale dieetvoeders beschikbaar. Het is belangrijk om voer te kiezen dat aansluit bij de specifieke behoeften van jouw kat.

Bij het kiezen van kattenvoer is het belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen. Net als bij goed hondenvoer, worden de ingrediënten vermeld in volgorde van afnemend gewicht. Kies daarom kattenvoer waarbij vlees, vleesbijproducten of vis als eerste wordt genoemd.

Wat is volgens Kat.nl het beste kattenvoer?

Het beste kattenvoer volgens Kat.nl is Acana Cat – Grasslands. Dit voer blinkt uit door zijn hoge gehalte aan vers vlees en vis, waaronder scharrelkip, kalkoen, en wildgevangen vis. Het bevat geen granen, wat ideaal is voor de spijsvertering van je kat.

Bovendien zijn er gezonde groenten, fruit en probiotica toegevoegd voor een optimale gezondheid. Acana Cat – Grasslands biedt een uitgebalanceerde voeding die aansluit bij de natuurlijke behoeften van jouw kat.

Veelgestelde vragen over kattenvoer van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen