Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid en de mate van productiviteit van de daaropvolgende dag. Die goede nachtrust behaal je sneller als alles aan het bed, van je matras tot topper of een goed hoofdkussen, van goede kwaliteit is. De gouden combinatie begint met een goede lattenbodem.

Heb je geen verstand van lattebodems? Geen probleem, ik ben voor jou in de wereld van de lattenbodems gerold! Lees verder als je wilt weten waarop je let bij het kiezen van een lattenbodem en welke lattenbodems de beste zijn.

Wat zijn de beste lattenbodems van 2024?

Dit zijn de top 5 beste lattenbodems op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste lattenbodems van 2024

1. Lattenbodem hout 90 x 200

1. Lattenbodem hout 90 x 200

Belangrijke specificaties:

Type bodem: Lattenbodem
Materiaal: Hout
Doelgroep: Kinderen

Ik ben de Lattenbodem hout - 90 x 200 cm - 28 latten - rollattenbodem en ik zorg voor een stevige en gelijkmatige ondersteuning voor verschillende soorten matrassen. Met mijn 28 massief populierenhouten latten en een belastbaarheid tot ca. 150 kg, ben ik de betrouwbare keuze voor een goede nachtrust. Mijn frameontwerp is stevig en bestaat uit 28 gebogen multiplex latten voor maximaal ligcomfort en uitstekende ventilatie van de matras.

Ik ben gemaakt van duurzaam hout en draag bij aan een milieubewuste aanschaf. Ik word kant-en-klaar gemonteerd geleverd, wat zorgt voor eenvoudige verwerking. Daarnaast pas ik in alle bedframes en ben ik geschikt voor alle soorten matrassen, zoals koudschuim, pocketvering kern of visco matrassen.

Wat mij onderscheidt is mijn combinatie van stevigheid, stabiliteit en aanpasbaarheid. Ik bied een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en voldoe aan de behoeften van gebruikers die op zoek zijn naar duurzaamheid en comfort. Mijn 3,5 cm afstand tussen de latten en het gebruik van massief hout van topkwaliteit zorgen voor een uitstekende ventilatie van de matras.

Dus, als je op zoek bent naar een kwalitatieve bedbodem met goede ondersteuning en ventilatie, dan ben ik de juiste keuze voor jou. Met mijn stabiele constructie, duurzame materiaalgebruik en geschiktheid voor diverse matrassen, voldoe ik aan jouw behoeften voor een goede nachtrust. 🛏️

Voordelen Lattenbodem hout 90 x 200
 • Stevige en gelijkmatige ondersteuning voor diverse soorten matrassen
 • Belastbaarheid tot ca. 150 kg
 • Duurzaam hout van topkwaliteit voor uitstekende ventilatie van de matras
Nadelen Lattenbodem hout 90 x 200
 • Niet verstelbaar

2. Beter Bed Bossflex 200 Lattenbodem

2. Beter Bed Bossflex 200 Lattenbodem

Belangrijke specificaties:

Type bodem: Lattenbodem
Materiaal: Hout
Doelgroep: Volwassenen

Ik ben echt enthousiast over de Beter Bed Bossflex 200 Lattenbodem - Vlak - Hout - 90x200 cm. De latten zijn gemaakt van stevig beukenhout en bieden duurzaamheid en optimale ondersteuning. Het opvallende kenmerk van deze lattenbodem is de ruimte tussen de latten, wat zorgt voor geweldige ventilatie. Dit draagt bij aan een gezonde slaapomgeving en bevordert een goede nachtrust.

Wat deze lattenbodem echt onderscheidt, is dat het altijd voor de laagste prijs wordt aangeboden. Dit maakt het niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook betaalbaar voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit zonder de portemonnee te belasten.

Een ander groot pluspunt is het gemak van onderhoud en de bijbehorende garantie. De schoonmaakinstructies zijn duidelijk en helpen om de lattenbodem in topconditie te houden, terwijl de garantie gemoedsrust biedt voor de gebruiker.

De Bossflex 200 Lattenbodem is geschikt voor verschillende soorten matrassen en biedt uitstekende ondersteuning. Hoewel het gewichtslimiet van 90 kg misschien een beperking is voor sommige mensen, biedt deze lattenbodem over het algemeen een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Met duurzame materialen, goede ventilatie en verschillende varianten die aan individuele behoeften voldoen, is de Bossflex 200 Lattenbodem een solide keuze voor een goede nachtrust. 🛏️

Voordelen Beter Bed Bossflex 200 Lattenbodem
 • Gemaakt van solide beukenhout voor duurzaamheid en optimale ondersteuning
 • Voldoende ruimte tussen de latten voor uitstekende ventilatie
 • Verkrijgbaar in handverstelbare en elektrisch verstelbare versies voor diverse behoeften
Nadelen Beter Bed Bossflex 200 Lattenbodem
 • Gewichtslimiet van 90 kg kan een beperking vormen voor sommige gebruikers

3. Beddenreus Bodempakker Lattenbodem - Beukenhout

3. Beddenreus Bodempakker Lattenbodem - Beukenhout

Belangrijke specificaties:

Type bodem: Lattenbodem
Materiaal: Hout
Doelgroep: Volwassenen

Ik ben de Beddenreus Bodempakker Lattenbodem - Beukenhout - 90x200 cm, en ik bied een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Mijn stevige beukenhouten constructie zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur, en mijn draagvermogen van 100 kg maakt me geschikt voor verschillende gebruikers.

Wat mij onderscheidt, is mijn combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid. Ik ben perfect voor logeer- of kinderbedden, waar een degelijke maar voordelige lattenbodem gewenst is. Mijn vering over de hele bodem draagt bij aan een comfortabele slaapervaring, en mijn onderhoud is eenvoudig dankzij hoogwaardige materialen.

Ik ben ontworpen om lang mooi en schoon te blijven, en mijn beukenhouten materialen dragen bij aan mijn stevigheid en duurzaamheid. Ik ben eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor mijn levensduur wordt verlengd.

Hoewel ik misschien niet aan alle specifieke behoeften voldoe, ben ik een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke lattenbodem met solide prestaties. Mijn aantrekkelijke balans tussen kwaliteit en prijs maakt mij een betrouwbare optie zonder de bank te breken. Met mijn stevige constructie, voldoende draagvermogen en eenvoudig onderhoud, voldoe ik aan de behoeften van veel consumenten, vooral voor logeer- of kinderbedden. 🛏️

Voordelen Beddenreus Bodempakker Lattenbodem - Beukenhout
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor verschillende gebruikers
 • Eenvoudig onderhoud
Nadelen Beddenreus Bodempakker Lattenbodem - Beukenhout
 • Beperkte geavanceerde functies
 • Niet aanpasbare latten
 • Mogelijk lager draagvermogen

4. Beddenreus Flexus 2600 Lattenbodem Vlak

4. Beddenreus Flexus 2600 Lattenbodem Vlak

Belangrijke specificaties:

Type bodem: Lattenbodem
Materiaal: Hout
Doelgroep: Volwassenen

Ik, de Flexus 2600 lattenbodem van Beddenreus, ben jouw ideale slaapmaatje voor een kwalitatieve en comfortabele nachtrust. Met 26 verende beukenhouten latten en geveerde rubberen kappen ben ik duurzaam en flexibel. Mijn heupzone biedt extra ondersteuning en comfort, en het beste is dat je dit zelf kunt instellen.

Ik pas bijna bij elk matrastype, van pocketvering tot traagschuim en meer. Met een draagvermogen tot 120 kg bied ik stevigheid en stabiliteit. Mijn diverse breedte- en lengtematen maken mij geschikt voor verschillende behoeften.

Mijn goede prijs-kwaliteitverhouding en instelbare heupondersteuning laten zien dat ik me aanpas aan jouw voorkeuren. Met 2 jaar fabrieksgarantie en eenvoudige montage ben ik ook nog eens gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

Wat mij onderscheidt is mijn combinatie van 26 latten en het instelbare schuifmechanisme bij de heupzone, waardoor ik een uitgebalanceerde ondersteuning bied. Beddenreus biedt mij in verschillende uitvoeringen, zodat er voor ieder wat wils is.

Voor extra stevigheid en om kraken te voorkomen, is een zelfdragende potenset aanbevolen. Deze is apart verkrijgbaar en zorgt voor een solide basis voor mij.

Al met al ben ik een solide keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, aanpasbare en comfortabele slaapoplossing. Met mijn veelzijdigheid, aanpasbaarheid en kwalitatieve materialen bied ik een goede nachtrust en waar voor je geld. 💤

Voordelen Beddenreus Flexus 2600 Lattenbodem Vlak
 • Duurzaamheid en flexibiliteit door 26 verende beukenhouten latten met geveerde rubberen kappen.
 • Geschikt voor vrijwel elk type matras, waaronder pocketvering, traagschuim, aerospring, latex, HR-schuim en polyether.
 • Mogelijkheid om juiste ondersteuning bij de heupen in te stellen, aanpassingsvermogen aan individuele voorkeuren.
Nadelen Beddenreus Flexus 2600 Lattenbodem Vlak
 • Voor extra stevigheid en om kraken en piepen te voorkomen, is apart verkrijgbare zelfdragende potenset aanbevolen.

5. Beste lattenbodem: ACAZA Flex Basic Lattenbodem Bedbodem

5. Beste lattenbodem: ACAZA Flex Basic Lattenbodem Bedbodem

Belangrijke specificaties:

Type bodem: Lattenbodem
Materiaal: Hout
Doelgroep: Volwassenen

De ACAZA Flex Basic Lattenbodem is een must-have voor een goede nachtrust in jouw slaapkamer. Met deze lattenbodem van Acaza geniet je van ultiem comfort en val je sneller in slaap. Het heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere bedbodems.

Een van de belangrijkste kenmerken van de ACAZA Flex Basic Lattenbodem is de uitstekende ondersteuning die het biedt. Dankzij de 14 veerkrachtige latten van beukenhout geniet je van optimale lichaamsondersteuning tijdens het slapen. Dit draagt bij aan een betere slaaphouding en vermindert rugklachten.

Een ander voordeel van deze lattenbodem is dat het geschikt is voor elk standaard bed. Of je nu een eenpersoons- of tweepersoonsbed hebt, de ACAZA Flex Basic Lattenbodem past perfect. Met een breedte van 70 cm en een lengte van 200 cm past het op de meeste standaard bedframes. Het 5 cm dikke frame is gemaakt van beukenhout, terwijl de latten en kunststof kappen duurzaam materiaal bevatten.

De montage van deze lattenbodem is eenvoudig en kun je zelf doen. De latten klikken moeiteloos in de kunststof kappen, waardoor gereedschap overbodig is. Dit maakt het proces snel en probleemloos.

Enkele gebruikersrecensies wijzen op de kwaliteit van het hout als aandachtspunt. Een gebruiker meldt dat een van de latten brak toen zijn kind op het bed ging zitten. Het lijkt dus verstandig om extra bescherming toe te voegen, zoals een laagje parketlak, om de houten latten te versterken.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met de ACAZA Flex Basic Lattenbodem. Ze zijn positief over de snelle levering, het gemak van de montage en de goede kwaliteit. Dit maakt het een aantrekkelijke aankoop voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare lattenbodem met uitstekende ondersteuning.

Ondanks enkele zorgen over de kwaliteit van het hout, lijkt de ACAZA Flex Basic Lattenbodem een goede keuze te zijn voor wie op zoek is naar een comfortabele en betaalbare lattenbodem. Het biedt uitstekende ondersteuning, is eenvoudig te monteren en past op de meeste standaard bedframes. Houd echter wel rekening met de gewichtsbeperkingen bij het overwegen van deze lattenbodem.

Voordelen ACAZA Flex Basic Lattenbodem Bedbodem
 • Biedt goede ondersteuning voor het lichaam tijdens het slapen
 • Geschikt voor ieder type standaard bed
 • Eenvoudig zelf te monteren zonder gereedschap
Nadelen ACAZA Flex Basic Lattenbodem Bedbodem
 • Zorgen over de kwaliteit van het hout, met name bij zwaardere belasting

Hoe kies je de beste lattenbodem?

Een lattenbodem van goede kwaliteit gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee! Een goede en belangrijke investering dus. Maar hoe kies je de juiste?

Lattenbodems komen in verschillende soorten en maten, en waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor de beste lattenbodem verschilt per persoon en per bed. In deze koopgids vertel ik je de belangrijkste aspecten.

Formaat van lattenbodems

Welk formaat lattenbodem je nodig hebt, hang af van de binnenmaat van het bed. Ook het soort matras dat op je bed ligt, of komt te liggen, speelt een rol. Heb je bijvoorbeeld twee eenpersoonsmatrassen, dan heb je ook twee lattenbodems nodig – één voor ieder matras.

De voorkomendste maten van lattenbodems zijn:

 • 80 × 200 cm
 • 90 × 200 cm
 • 100 × 200 cm
 • 120 × 200 cm
 • 140 × 200 cm
 • 160 × 200 cm
 • 180 × 200 cm

Voor de meeste eenpersoonsbedden heb je de 90x200 cm nodig en voor tweepersoonsbedden de 160x200 cm. Dit is echter afhankelijk per bed. Ik adviseer een lattenbodem die minstens 2 cm kleiner is dan het bedframe voor een goede pasvorm.

Er zijn ook lattenbodems met speciale maten, maar die zijn vaak wat lastiger te vinden. In een tweepersoonsbed worden vaak twee eenpersoons lattenbodems geplaatst, zodat ieders zijn eigen comfortzone kan instellen.

Aantal latten

Een goede lattenbodem heeft minstens 28 latten. Minder latten staat voor een lattenbodem die niet goed inspeelt op de vormen van je lichaam.

Wordt het bed intensief belast, dan is het aan te raden om voor meer latten te kiezen, bijvoorbeeld 42. Zo wordt het gewicht gelijkmatiger verdeeld. Ga je voor meer comfort, dan is de regel: hoe meer latten, hoe meer comfort.

Lattenbodem en matras

Type lattenbodem

Bedbodems komen in veel soorten en maten.1Bart Lucassen, consumentenbond (2023). 'Is een goede bedbodem belangrijk?' Sommige lattenbodems kunnen helpen bij orthopedische doeleinden en kunnen ingesteld worden naar comfortzone.

Vaste lattenbodem

Een vaste lattenbodem is zoals de naam al zegt, een lattenbodem waarbij je het hoofd- of voeteneinde niet kan verstellen.

Verstelbare lattenbodem

Bij een verstelbare lattenbodem kun je het hoofd- en voeteneinde verstellen, tot 45 graden. Verstelbare lattenbodems zijn vaak elektrisch verstelbaar, maar je hebt ook verstelbare lattenbodems die je met de hand moet verstellen.

Elektrisch verstelbare lattenbodems zijn meestal wat duurder dan een vaste lattenbodem of een handmatig verstelbare lattenbodem, maar ze zijn wel supermakkelijk te gebruiken. Je hoeft immers nergens mee te friemelen om je lattenbodem te verstellen: een druk op een knop is genoeg.

De meeste type matrassen kunnen op een elektrische lattenbodem. Heb je echter een springveermatras, dan is een vaste lattenbodem aan te raden.

Oprolbare lattenbodem

Een oprolbare lattenbodem heeft geen frame, maar bestaat uit latten die verbonden zijn door een stoffen band. Oprolbare lattenbodems zijn goedkoop en lekker licht, en kunnen niet aangepast worden naar persoonlijke voorkeur.

Hoe verstel je een lattenbodem?

Hoe je een lattenbodem verstelt hangt af van het soort schuifsysteem van de lattenbodem. Er zijn twee soorten schuifsystemen: O- en T-schuivers. Voor O-schuivers geldt: draai je de schuifknop verder naar buiten, dan voelt de lattenbodem harder aan; draai de schuifknop naar binnen om het zachter aan te laten voelen. Bij de T-schuiver is de regel net andersom: naar binnen draaien zorgt ervoor dat je harder ligt; naar buiten juist zachter.

Materiaal

Een lattenbodem is een houten frame met dwarslatten. Het merendeel van de lattenbodems bestaat uit beukenhout, omdat dit een sterk en elastisch houtsoort is.

Het gaat hierbij niet om één massief stuk hout per lat, maar over gelamineerd hout dat met lijm bij elkaar wordt gehouden. Hierbij geldt: hoe dunner de latten, hoe flexibeler de lattenbodem. Je hebt ook lattenbodems met kunststoflatten, en soms zijn deze kunststoflatten verstevigd met glasvezel.

Het frame is meestal van kunststof of metaal, zoals aluminium. De kappen aan de uiteinden van de latten zijn van kunststof en veren in sommige gevallen iets mee om de elasticiteit van de lattenbodem te bevorderen.

Draagkracht

Net zoals bij matrassen hebben bedbodems ook een maximale draagkracht. Je hebt bedbodems die zijn ontworpen met kinderen in gedachten, en bedbodems die zijn ontwikkeld voor zwaardere slapers.

Een goed draagvermogen ligt rond de 120 kg per persoon. De maximale draagkracht vind je bij de specificaties van het product.

Welk merk maakt de beste lattenbodems?

Er zijn een paar merken die echt uitblinken in hun lattenbodems.

ACAZA

ACAZA biedt naast hun algemene woon- en interieurassortiment ook een selectie van lattenbodems aan. Deze lattenbodems zijn ontworpen om een goede balans tussen comfort en ondersteuning te bieden.

ACAZA richt zich op het bieden van praktische en betaalbare opties voor klanten die hun slaapcomfort willen verbeteren zonder een aanzienlijke investering.

Auping

Auping staat bekend om zijn hoogwaardige slaapproducten, waaronder lattenbodems. Ze zijn vooral beroemd om hun duurzaamheid, comfort en ergonomische ontwerpen. Auping is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een lattenbodem die zowel ondersteunend als langdurig is.

Swissflex

Swissflex is een ander premium merk dat bekend staat om zijn innovatieve en ergonomische lattenbodems. Ze bieden geavanceerde aanpassingsmogelijkheden en zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit, wat ze ideaal maakt voor mensen die op zoek zijn naar een op maat gemaakte slaapervaring.

Merken zoals Ikea of Beterbed maken ook kwalitatieve lattenbodems. Reddit gebruiker Slicemans raadt de lattenbodems van Ikea aan:

"De LÖNSET lattenbodems zijn de beste."

Wat is volgens de Consumentenbond de beste lattenbodem?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen specifieke testen of beoordelingen gepubliceerd over lattenbodems. Zodra deze informatie beschikbaar komt, zullen we deze sectie bijwerken met hun aanbevelingen en bevindingen.

Veelgestelde vragen over lattenbodems van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen