Op zoek naar de beste muurverf voor jouw project? In dit artikel nemen we je stap voor stap mee in de wereld van muurverven. Ontdek welke verf het beste past bij jouw wensen op het gebied van dekking, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wat zijn de beste muurverven van 2024?

Dit zijn de top 5 beste muurverven op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste muurverven van 2024

1. Beste muurverf: Flexa Powerdek Muurverf Muren &

1. Beste muurverf: Flexa Powerdek Muurverf Muren &

Belangrijke specificaties:

Type verf: Muurverf
Kleurcode: Wit
Glansgraad: Mat
Geschikt voor materiaal: Beton, Cement, Gips, Steen
Inhoud: 5 l

Ik heb onlangs de Flexa Powerdek Muurverf gebruikt om mijn muren en plafonds in huis te verven en ik ben echt tevreden met hoe het eruit ziet. Deze verf is geweldig omdat het vochtregulerend is en een uitstekende dekking biedt. Het is een matte verf die je gemakkelijk kunt aanbrengen omdat het waterverdunbaar is.

Wat ik echt geweldig vind aan deze verf is hoe wit het is. Het geeft een mooie, heldere afwerking die me doet denken aan die prachtige witte huizen met felblauwe daken op Santorini. Echt super wit en ik zou het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een verf die echt wit is.

Daarnaast droogt deze verf snel en heeft het geen vervelende geur, wat het schilderen een stuk prettiger maakt. De verf smeert ook mooi uit en heeft een zijdeglans afwerking. Dit geeft mijn muren en plafonds een mooie, egale uitstraling.

Ik heb de Flexa Powerdek Muurverf ook met een spuit aangebracht en het resultaat was nog steeds geweldig. Het is een sterke verf die zorgt voor een duurzame afwerking.

Wat betreft gebruiksgemak is deze verf echt makkelijk aan te brengen. Ik heb eerst een laag voorstrijk aangebracht om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en dekt. Daarna heb ik twee lagen Flexa Powerdek Muurverf aangebracht voor een mooi resultaat. Ik begon met een kwast bij de randen en gebruikte daarna een roller voor de grote oppervlakken. De droogtijd tussen de lagen was ongeveer 6 uur bij 20 graden.

Een ander voordeel van deze verf is dat het rendement erg goed is. Volgens de specificaties kun je ongeveer 10 m² per liter verven, afhankelijk van de manier waarop je het aanbrengt en de structuur van de ondergrond. Dit betekent dat je met deze verf geld kunt besparen.

Al met al ben ik echt tevreden met de Flexa Powerdek Muurverf. Het is een kwalitatieve verf met een geweldige dekking en vochtregulatie. Het is super wit, droogt snel en heeft een zijdeglans afwerking. Het is makkelijk aan te brengen en heeft een hoog rendement. Hoewel ik geen nadelen heb kunnen vinden in de reviews die ik gelezen heb, is het altijd belangrijk om de instructies te volgen en de juiste voorbereidingen te treffen voor het beste resultaat.

Voordelen Flexa Powerdek Muurverf Muren &
 • Vochtregulerend
 • Uitstekende dekkracht
 • Gemakkelijk aan te brengen

2. Histor Monodek Muurverf Mat Dekt

2. Histor Monodek Muurverf Mat Dekt

Belangrijke specificaties:

Type verf: Muurverf
Kleurcode: Wit
Glansgraad: Mat
Geschikt voor materiaal: Beton
Inhoud: 10 l

Ik ben echt blij met de Histor Monodek Muurverf Mat! Het is perfect voor mijn binnenmuren en plafonds, en het is zo betaalbaar. De verf is gemakkelijk aan te brengen en heeft een mooie matte afwerking. En het beste van alles is dat het in één laag dekt, dus ik hoef niet te veel te gebruiken. Ik kan ongeveer 10m² per liter schilderen, afhankelijk van de ondergrond, wat echt handig is.

Deze muurverf is geweldig voor allerlei oppervlakken, zoals metselwerk, pleisterwerk, beton en gipsplaten. En het droogt snel, dus ik kan al na 4 uur een tweede laag aanbrengen als ik wil. Het is echt de perfecte keuze voor mij, want ik wil een mooie afwerking zonder de hoofdprijs te betalen.

Het enige nadeel is dat het misschien niet zo duurzaam is als duurdere merken, maar voor de prijs is het zeker de moeite waard. Al met al ben ik super tevreden met de Histor Monodek Muurverf Mat. Het is betaalbaar, geeft goede dekking en heeft een mooie matte afwerking. Het is precies wat ik zocht! 🎨

Voordelen Histor Monodek Muurverf Mat Dekt
 • Betaalbare prijs in vergelijking met andere merken
 • Goede dekking en matte afwerking
 • Gemakkelijk verwerkbaar en snelle overschilderbaarheid
Nadelen Histor Monodek Muurverf Mat Dekt
 • Minder duurzaam in vergelijking met duurdere professionele merken

3. Flexa Creations Muurverf Extra Mat

3. Flexa Creations Muurverf Extra Mat

Belangrijke specificaties:

Type verf: Muurverf
Kleurcode: Urban Taupe 3024
Glansgraad: Mat
Geschikt voor materiaal: Beton, Steen
Inhoud: 2.50 l

Ik ben dol op de Flexa Creations - Muurverf Extra Mat in Urban Taupe! Deze verf is perfect voor het schilderen van binnenmuren en plafonds. Het dekt direct en is supergemakkelijk aan te brengen. Met zijn schrobvaste eigenschappen is deze verf ook ideaal voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. De Urban Taupe-kleur geeft een rustige en prachtige uitstraling, vooral in combinatie met witte accenten.

Deze verf is van topkwaliteit met een hoge dekkracht, waardoor het zelfs nicotine- en waterkringen isoleert. Het is ook kras- en slijtvast, waardoor het lang mooi blijft. De watergedragen en oplosmiddelvrije formule maakt het milieuvriendelijk en veilig in gebruik. Met een gemiddelde droogtijd van 6 uur per laag bij 20°C, biedt de verf een efficiënte schilderervaring.

Met een uitstekend rendement van 10 m² per liter is het ook nog eens een kosteneffectieve keuze. Het is geschikt voor verschillende ondergronden, zoals baksteen, behang, gipskarton en metselwerk. De verf kan eenvoudig worden aangebracht met een kunststofkwast en een lamsvachtroller, waardoor een mooi dekkend en egaal resultaat wordt bereikt.

Gebruikers zijn erg tevreden met de kwaliteit en praktische eigenschappen van de Flexa Creations - Muurverf. De verf staat bekend om het creëren van een nette afwerking zonder kwaststrepen, wat zorgt voor een professioneel resultaat. Hoewel de verf niet waterafstotend is, wordt de kleur als prachtig en rustgevend ervaren, vooral in combinatie met witte accenten.

Een potentieel nadeel is de prijsfluctuatie, zoals opgemerkt door een gebruiker. Ondanks dit blijft de Flexa Creations - Muurverf Extra Mat in Urban Taupe een overweging waard vanwege zijn uitstekende kwaliteit en praktische voordelen.

Voordelen Flexa Creations Muurverf Extra Mat
 • Uitstekende dekking en gemakkelijk aan te brengen
 • Schrobvast en geschikt voor vochtige ruimtes
 • Kras- en slijtvast, duurzaamheid en langdurig mooi resultaat
Nadelen Flexa Creations Muurverf Extra Mat
 • Prijsfluctuatie

4. Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L

4. Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L

Belangrijke specificaties:

Type verf: Muurverf
Glansgraad: Mat
Geschikt voor materiaal: Beton, Cement, Gips, Hout, Steen
Inhoud: 4 l

Ik ben dol op de Decoverf muurverf mat in saliegroen, 4L! Deze verf is perfect voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige verf met een uitgebreid kleurenpalet. Met een droogtijd van 4 tot 6 uur en een indrukwekkende dekking van 35m2 per emmer, biedt deze verf een efficiënte en duurzame optie voor het verfraaien van binnenshuis muren. En het beste van alles is dat het op waterbasis is, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is en veilig is voor elke kamer, inclusief de kinderkamer.

Een van de beste kenmerken van de Decoverf muurverf is de uitgebreide kleurkeuze. Met maar liefst 100 verschillende kleuren matte verf, biedt Decoverf een breed scala aan opties, variërend van basis wittonen en lichte kleuren tot accenttinten. Hierdoor is het eenvoudig om zowel een goede basis te creëren in het interieur als nieuwe accenten toe te voegen. Bovendien zorgt het zegel op de emmer ervoor dat elke bestelde verf gekleurd en getest wordt voordat het wordt verzonden, waardoor kwaliteit gegarandeerd is.

Wat deze muurverf nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat Decoverf hun verf zelf ontwikkelt en produceert in hun eigen fabriek in Nederland. Dit stelt hen in staat om hoogwaardige verf aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit. Bovendien biedt Decoverf de mogelijkheid om kleurstalen op te vragen via hun website, waardoor klanten vooraf de kleur kunnen beoordelen voordat ze een beslissing nemen.

Hoewel de Decoverf muurverf mat vele voordelen biedt, is het belangrijk op te merken dat de digitale weergave van kleuren ter inspiratie is en kan afwijken van de werkelijke kleur. Hierdoor kan het handig zijn om kleurstalen op te vragen voordat u een definitieve keuze maakt. Daarnaast is het altijd aan te bevelen om de werkelijke kleur op een klein stukje van de muur te testen voordat u de hele ruimte schildert.

In conclusie, de Decoverf muurverf mat in saliegroen, 4L, biedt een uitgebreide kleurkeuze, professionele kwaliteit en efficiënte dekking, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige muurverf voor binnenshuis. Met de mogelijkheid om kleurstalen op te vragen en de garantie van kwalitatief goede verf, biedt Decoverf een betrouwbare optie voor het verfraaien van elke ruimte. 🎨

Voordelen Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L
 • Uitgebreide kleurkeuze met 100 verschillende kleuren matte verf
 • Ontwikkeld op waterbasis, veilig en vrij van vluchtige stoffen
 • Zelf ontwikkeld en geproduceerd in eigen fabriek in Nederland, waardoor hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen wordt geboden
Nadelen Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L
 • Digitale weergave van kleuren ter inspiratie kan afwijken van de werkelijke kleur

5. Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit

5. Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit

Belangrijke specificaties:

Type verf: Muurverf
Kleurcode: Wit
Glansgraad: Mat
Geschikt voor materiaal: Beton, Cement, Steen
Inhoud: 0.50 l

Ik ben dolblij om je voor te stellen aan de Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit - 500 ml! Dit handige product is jouw geheime wapen bij het wegwerken van strepen en verkleuringen op jouw muren en plafonds. Met deze 2-in-1 muurverf in spuitbus haal je maximale dekking in huis, en dat allemaal in een helderwitte kleur. Het beste van alles? Je hebt geen gereedschap nodig om het aan te brengen!

Een van de grootste voordelen van de Alabastine Muurverf Spuitbus is dat het de structuur van jouw muren en plafonds behoudt. Dit is vooral handig als je te maken hebt met een grove structuur, zoals spack. Ik heb gehoord dat mensen met dit product zelfs de grijze randen rondom ventilatieopeningen op hun plafond hebben kunnen herstellen. En geloof me, het resultaat was verbluffend! Het beste van alles is dat je geen kwaststrepen achterlaat.

Maar wacht, er is meer! De Alabastine Muurverf Spuitbus heeft zichzelf bewezen bij het verwijderen van vlekken veroorzaakt door lekkages. Mensen hebben me laten weten dat ze met slechts één laag van deze spuitverf in staat waren om die vervelende lekkagevlekken volledig te bedekken, waardoor de muur weer stralend wit werd. Dit bewijst dat het product van topkwaliteit is en geweldig werkt.

En laten we het gemak van dit product niet vergeten! Het is zo eenvoudig aan te brengen, zonder gedoe met gereedschap. Ideaal voor snelle en gemakkelijke reparaties! Oh, en een klein tipje van mij: zorg ervoor dat je tijdens het aanbrengen een mondmasker en een bril draagt. Safety first!

Hoewel ik geen enkel nadeel heb gehoord van gebruikers, wil ik wel benadrukken dat dit product mogelijk niet geschikt is voor alle muur- en plafondoppervlakken. Het is vooral effectief bij het wegwerken van strepen en verkleuringen, maar het kan mogelijk niet dezelfde resultaten bieden bij andere soorten beschadigingen.

Al met al is de Alabastine Muurverf Spuitbus een geweldig product als je jouw muren en plafonds wilt opfrissen. Met zijn 2-in-1 formule, maximale dekking en gemakkelijke toepassing zonder gereedschap, onderscheidt het zich echt van de rest. Het behoudt de structuur van jouw muren en plafonds en kan lekkagevlekken effectief bedekken. Hoewel het misschien niet geschikt is voor elke situatie, biedt dit product wel een praktische en hoogwaardige oplossing voor beschadigde oppervlakken. Het is gewoonweg een must-have! 💪

Voordelen Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit
 • Behoudt de structuur van de muur of het plafond
 • Effectief bij het verwijderen van vlekken veroorzaakt door lekkages
 • Gemakkelijk aan te brengen zonder gereedschap
Nadelen Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit
 • Mogelijk niet geschikt voor alle muur- en plafondoppervlakken

Hoe kies je de beste muurverf?

Het kleurtje moet je zelf kiezen, maar de rest helpen we je bij! Om de beste muurverf in huis te halen let je op de volgende punten. Complementeer je aankoop met de beste latexverfspuit of roller voor muurverf!

Materiaal van de muur

Muurverf is een type verf voor binnen. Wanneer je muurverf kiest, let je op het materiaal dat je gaat schilderen. Voor een wand met houten afwerking gebruik je bijvoorbeeld een ander type verf dan je op een gipsmuur aanbrengt en voor het plafond gebruik je een goede plafondverf.

Je hoeft geen ingewikkelde eigenschappen door te spitten om de juiste soort muurverf te vinden: je kijkt simpelweg op de verpakking. Daar staat alle belangrijke informatie en lees je terug voor welk materiaal de verf geschikt is. Ook kun je kiezen tussen watergedragen verf en op basis van terpentine.

Voordat je aan de slag gaat, is het een goed idee met de beste verfafbijt oude lagen verf te verwijderen. Hierdoor hecht de nieuwe laag verf beter, maar het gebruik van goede kwasten is daarbij ook belangrijk.

Verschillende afwerkingen

De finish is de afwerking die je ziet wanneer de muurverf opdroogt. Zo zijn er muurverf soorten die mat opdrogen, is er muurverf met zijdeglans en kun je zelfs voor hoogglans kiezen.

Rendement

Wil je weten hoeveel verf je nodig hebt om de muren te schilderen? Kijk dan naar het rendement. Het rendement vertelt namelijk hoeveel vierkante meter je verft met één liter verf. Over het algemeen schilder je met 1 liter verf 8 vierkante meter. 1Bestel Verf (n.d.). 'Hoeveel m2 schilder ik met 1 ltr?'

Als je weet hoeveel vierkante meter je moet bedekken en wat het rendement is, bereken je simpel hoeveel liter verf je nodig hebt. Deel het te verven aantal vierkante meter door het rendement en de uitkomst is de benodigde hoeveelheid verf in liters.

muurverf op trapje

Droogtijd

Omdat muurverf op waterbasis is, valt de droogtijd mee, vooral in vergelijking met andere soorten verf of de droogtijd van kit. De droogtijd van muurverf ligt meestal tussen de 2 en 4 uur. Na ongeveer een uur is het droog genoeg om te voorkomen dat stof in de verf plakt en na ongeveer 3 uur kun je nog een laag verf aanbrengen.

Deze droogtijden zijn een gemiddelde; de exacte droogtijd verschilt per merk en soort. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Bekijk dan de droogtijd op de verpakking.

Geschikt voor de babykamer

Met baby's gaan we extra voorzichtig om. Gewone muurverf is in principe veilig, maar speciaal voor de babykamer zijn de regels wat strenger. Daarom is niet elke verf geschikt om in de nieuwe babykamer te gebruiken!

Bij elke soort muurverf staat tussen de producteigenschappen duidelijk aangegeven of het geschikt is voor gebruik in de babykamer. Ben je met het nieuwe paleisje van jouw wolkje bezig? Let dan op deze eigenschap.

Zelf vond ik dit een must voor mijn pasgeboren kind. Je wil niet dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de lucht hangen die je kind kunnen inademen.

Voordelen van wasbare muurverf

De beste buitenverf kan wel tegen een stootje en een regenbui. Voor wasbare muurverf geldt hetzelfde! Nu regent het gelukkig niet binnen, maar plekken als de keuken wil je waarschijnlijk wel schoon kunnen maken. Kies je voor wasbare muurverf, dan is dat geen probleem.

Hoewel veel soorten muurverf wasbaar zijn, geldt dat niet automatisch voor alle soorten. Verf je de keuken of een andere plek die je liever op zijn tijd wast? Houd dan in de gaten welke muurverf wasbaar is.

Dekkingskracht

Bij het kiezen van muurverf is de dekkingskracht cruciaal. Let op verf met een hoge dekkingsgraad, aangegeven als klasse 1 of 2, wat betekent dat je vaak met één of twee lagen een egaal resultaat bereikt. Een goede maatstaf is het rendement: zoek naar verf die ongeveer 10-12 m² per liter dekt. Dit bespaart tijd en materiaal, vooral bij grote oppervlakken.

Milieuvriendelijke muurverf

Bij het kiezen van milieuvriendelijke muurverf, let op het VOC-gehalte (vluchtige organische stoffen). Kies voor verf met een laag VOC-gehalte, idealiter onder de 30 g/l, om de impact op het milieu te minimaliseren.

Watergedragen verven zijn vaak een betere keuze dan oplosmiddelhoudende, omdat ze minder schadelijke stoffen uitstoten. Zoek ook naar keurmerken zoals het EU Ecolabel of het Milieukeur, die aangeven dat de verf voldoet aan strenge milieunormen.

Prijsvergelijking

Vanaf € 15 heb je al een blikje muurverf, terwijl een flinke emmer een stuk meer kost: denk aan prijzen rond de € 40. Kies je voor een A-merk, dan liggen de prijzen nog hoger. Een grotere emmer verf kan in dat geval wel € 60 of meer kosten.

Verkijk je niet op de prijs per emmer, want het verschilt hoeveel liter verf er in een emmer of blik zit. Wil je een slimme prijsvergelijking maken? Reken de prijs van jouw muurverf opties dan om naar de prijs per liter en vergelijk die getallen met elkaar.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste muurverf?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste muurverf vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste muurverf?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste muurverf vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Verf.nl de beste muurverf?

De beste muurverf volgens Verf.nl is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Deze verf staat bekend om zijn uitzonderlijke dekking en matte afwerking, waardoor je muren er strak en egaal uitzien. Met een rendement van circa 10-12 m² per liter is het zeer efficiënt in gebruik

Veelgestelde vragen over goedkope laptops van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen