Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en effectieve manier om je haar te wassen? De beste shampoo bars zijn een duurzaam alternatief voor traditionele vloeibare shampoos, verpakt in plastic flessen. Kom er hier achter hoe je de beste uit onze huidige favorieten kiest!

Wat zijn de beste shampoo bars van 2024?

Dit zijn de top 5 beste shampoo bars op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste shampoo bars van 2024

1. Beste shampoo: J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar

Hey daar! Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en super effectieve haarverzorgingsoplossing? Dan is J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar echt iets voor jou! Met een missie om het milieu te beschermen en afval te verminderen, hebben deze shampoo bars lof gekregen vanwege hun eco-vriendelijkheid en geweldige prestaties. De Virgin Coconut & Argan Oil Shampoo Bar is vooral geliefd vanwege zijn hydraterende en versterkende effecten. Mijn haar is glanzend en gezond geworden, en mijn hoofdhuidproblemen zijn verbeterd sinds ik deze bar gebruik. Het beste van alles? Geen agressieve reinigingsmiddelen en superhydraterende eigenschappen! En het beste van alles? Het staat gelijk aan een 24 oz plastic fles shampoo, wat een enorme eco-vriendelijke bonus is. 🌿

De productlijn biedt opties voor verschillende haartypes, inclusief reisvriendelijke mini shampoo bars, perfect voor een druk leven onderweg. En wist je dat het merk zich ook heeft uitgebreid naar all-natuurlijke gezichts- en huidproducten, waaronder conditioner bars en body oil bars? Dit laat echt zien hoe toegewijd ze zijn aan holistische, eco-vriendelijke persoonlijke verzorging.

De Moisturizing Formula Shampoo Bar krijgt vooral lof voor zijn hydraterende eigenschappen, vooral voor droog en beschadigd haar. Het heeft zelfs een gemiddelde beoordeling van 4.94 van de 5! Klanten melden verlichting van hoofdhuidproblemen, verbeterde haartextuur en verbeterde natuurlijke krullen. En natuurlijk niet te vergeten: het is reisvriendelijk en gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Een veelzijdige en zeer effectieve keuze voor verschillende haartypes.

Als je het vergelijkt met traditionele vloeibare shampoos, biedt J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar een duurzaam, milieuvriendelijk alternatief zonder in te leveren op prestaties. Zijn schone en minimale ingrediëntenlijst, samen met zijn hydraterende en versterkende effecten, zetten het echt boven de rest. Sommige gebruikers hebben het aangevuld met azijnspoelingen voor extra voordelen, maar over het algemeen benadrukt de consensus dat het op zichzelf al super effectief is.

Samenvattend: J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar is dé beste keuze voor mensen die een duurzame, effectieve en eco-vriendelijke haarverzorgingsoplossing zoeken. Zijn natuurlijke ingrediënten, hydraterende eigenschappen en reisvriendelijke opties maken het een uitstekende keuze voor mensen die milieubewust zijn, maar hun haar gezond willen houden. Als je echter specifieke haarproblemen hebt die extra behandeling vereisen, zou het combineren van de bar met aanvullende behandelingen extra voordelen kunnen bieden.

Voordelen J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar
 • Milieuvriendelijk en duurzaam, vermindert afval en milieubelasting.
 • Hydraterende en versterkende effecten, geschikt voor diverse haartypes en condities.
 • Reisvriendelijke opties en uitbreiding naar volledig natuurlijke gezichts- en huidproducten bieden uitgebreide persoonlijke verzorgingsoplossingen.
Nadelen J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar
 • Sommige gebruikers moeten mogelijk aanvullende spoelingen of behandelingen gebruiken voor specifieke haarproblemen.

2. Head & Shoulders Moisturising Anti-Dandruff

2. Head & Shoulders Moisturising Anti-Dandruff

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Head & Shoulders Anti-Roos Shampoo Bar! Deze shampoo bar is speciaal ontworpen om roos te bestrijden en biedt het gemak en duurzaamheid van een vaste vorm. Met hydraterende eigenschappen, natuurlijke oliën en ingrediënten die de hoofdhuid voeden, bestrijdt het effectief roos, bevordert het de gezondheid van de hoofdhuid en laat het haar zacht en schoon achter.

Volgens Good Housekeeping is de Head & Shoulders Anti-Roos Shampoo Bar een van de beste keuzes om plastic verpakkingsafval te verminderen, wat de milieuvriendelijke aantrekkingskracht benadrukt. Daarnaast wordt het geprezen om zijn reinigende werking, hydraterende eigenschappen en gebruiksgemak, waardoor het een overtuigende optie is voor bewuste consumenten die op zoek zijn naar een duurzaam alternatief voor traditionele shampoos.

Een gebruikersrecensie op de website van Head & Shoulders benadrukt de tevredenheid van gebruikers met de prestaties van het product, waarbij een gebruiker zegt: "Het reinigt effectief roos en olie en laat mijn haar zacht en schoon achter." Sommige gebruikers uitten echter bezorgdheid over de relatief korte levensduur en hogere prijs in vergelijking met flessenshampoos, wat aangeeft dat de kosten een factor kunnen zijn om rekening mee te houden voor potentiële kopers.

In vergelijking met andere populaire shampoo bars in de markt onderscheidt de Head & Shoulders Anti-Roos Shampoo Bar zich door zich te richten op het aanpakken van roos en tegelijkertijd hydraterende voordelen te bieden. Terwijl concurrenten zoals de Ethique Heali Kiwi Shampoo Bar en J.R. Liggett's All-Natural Shampoo Bar zich richten op specifieke hoofdhuidaandoeningen, valt het aanbod van Head & Shoulders op door zijn gerichte anti-roos formule, waardoor het een topkeuze is voor mensen die met dit probleem te maken hebben.

Ondanks enkele zorgen over de prijs en levensduur blijft de Head & Shoulders Anti-Roos Shampoo Bar een sterke concurrent in de shampoo bar categorie, uitblinkend in zijn anti-roos eigenschappen en duurzaamheid. Zijn effectiviteit in het bestrijden van roos, in combinatie met zijn milieuvriendelijke eigenschappen, maakt het tot een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een vaste shampoomogelijkheid, met name voor het aanpakken van roos.

Voordelen Head & Shoulders Moisturising Anti-Dandruff
 • Effectief in de bestrijding van roos
Nadelen Head & Shoulders Moisturising Anti-Dandruff
 • Relatief korte levensduur in vergelijking met flessenshampoos
 • Hogere prijs in vergelijking met flessenshampoos

3. Superieure hydraterende eigenschappen: Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo

3. Superieure hydraterende eigenschappen: Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo

Belangrijke specificaties:

4. Odacité 552M Soap Free Shampoo

4. Odacité 552M Soap Free Shampoo

Belangrijke specificaties:

De ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo Bar is een absolute topper op de markt, vooral voor mensen die veel haarproducten gebruiken en behoefte hebben aan een grondige reiniging van de hoofdhuid. Deze vaste shampoo bar is geformuleerd met Argan- en Castorolie om hydratatie vast te houden, Cupuaçu Butter voor hydratatie, en biedt een rijk schuim voor een gezonde hoofdhuid, met een verfrissend citrusaroma. Het product is vegan-vriendelijk, wreedheid-vrij, en gemaakt in Californië, in lijn met de BIOCOMPATIBLE PERFORMANCE® standaarden van het merk.

Volgens Byrdie blinkt deze shampoo bar uit in het bieden van een diepe reiniging, waardoor het ideaal is voor mensen die veel haarproducten gebruiken en behoefte hebben aan een grondige reiniging van de hoofdhuid. Er wordt opgemerkt dat het een romig schuim creëert en effectief reinigt zonder enig residu achter te laten. Zo getuigt een gebruiker: "Het schuimt heel goed en voelt alsof het mijn haar grondig reinigt." Bovendien maakt het compacte formaat het handig voor op reis en kamperen, zoals vermeld door verschillende klanten.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo Bar zich door zijn grondige reinigende eigenschappen en compacte ontwerp, waardoor het een voorkeurskeuze is voor velen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, reisvriendelijke shampoo-optie. Hoewel de prijs voor sommigen een punt van zorg kan zijn, prijzen de meeste recensies zijn reinigende en hydraterende eigenschappen, waardoor het een topkeuze blijft op de markt voor shampoo bars.

Het is echter belangrijk op te merken dat één gebruiker droogheid heeft ervaren na gebruik, wat wijst op een potentieel nadeel voor mensen met specifieke haartypes of aandoeningen. Ondanks dit, het vermogen van de shampoo bar om effectief te reinigen en te hydrateren, samen met zijn reisvriendelijke ontwerp, maken het tot een opvallend product in zijn categorie. Als je op zoek bent naar een shampoo bar die een grondige reiniging van de hoofdhuid biedt en geschikt is voor op reis, is de ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo Bar een overtuigende keuze.

Samenvattend is de ODACITÉ 552M Soap Free Shampoo Bar een topkeuze voor mensen die behoefte hebben aan een diepe reiniging van de hoofdhuid, met een rijk schuim, effectieve reiniging, en reisvriendelijk gemak. Hoewel het mogelijk wat duurder is en voor sommige gebruikers droogheid kan veroorzaken, maken de algehele prestaties en reinigende eigenschappen ervan het tot een sterke concurrent in de markt voor shampoo bars.

Voordelen Odacité 552M Soap Free Shampoo
 • Biedt een diepe reiniging van de hoofdhuid
 • Heeft een rijke schuim voor effectieve reiniging
 • Reisvriendelijk, compact formaat
Nadelen Odacité 552M Soap Free Shampoo
 • Mogelijke uitdroging voor sommige gebruikers
 • Iets hogere prijskaartje

5. Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo

5. Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo

Belangrijke specificaties:

Ik ben dol op de Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo Bar vanwege de geweldige resultaten die het levert voor mijn droge, jeukende hoofdhuid. Deze shampoo bar is speciaal ontwikkeld om deze specifieke behoefte aan te pakken, en dat merk je meteen! Het is een sulfaatvrije formule die mijn hoofdhuid voedt en de antimicrobiële eigenschappen zijn echt merkbaar. Het is het beste product voor mensen met een droge, jeukende hoofdhuid en dat maakt het echt uniek in zijn soort. Als je net als ik last hebt van een droge, jeukende hoofdhuid, dan is deze shampoo bar echt een aanrader!

De Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo Bar is echt dé oplossing voor mensen met een droge, jeukende hoofdhuid. Terwijl andere bars zich richten op verschillende haartypes, blinkt dit product uit in het aanpakken van dit specifieke probleem. De focus op voedende en kalmerende eigenschappen spreekt mensen aan die verlichting zoeken voor een droge, jeukende hoofdhuid, en dat maakt het product echt uniek in zijn categorie.

In vergelijking met andere shampoo bars, zoals die aanbevolen door Allure en InStyle, onderscheidt de Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo Bar zich door zich te richten op dit specifieke haarprobleem. Terwijl andere bars zich richten op verschillende haartexturen en condities, valt Kitsch op door zich te richten op het voeden van droge, jeukende hoofdhuid. Dit kan het tot de beste keuze maken voor mensen die een oplossing zoeken die specifiek is afgestemd op dit probleem.

Maar de specialisatie van het product kan ook een beperking zijn voor mensen die een veelzijdigere shampoo bar zoeken. In tegenstelling tot sommige andere bars die meerdere functies bieden of zich richten op een breder scala aan haarbehoeften, is de bar van Kitsch misschien niet de ideale keuze voor mensen met behoeften die verder gaan dan het aanpakken van een droge, jeukende hoofdhuid. Het is daarom belangrijk om je specifieke haarbehoeften te begrijpen bij het overwegen van dit product.

Samengevat is de Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo Bar een uitstekende keuze voor mensen met een droge, jeukende hoofdhuid, omdat het een gerichte oplossing biedt in een markt waar veelzijdigheid vaak de boventoon voert. De nadruk op voedende en kalmerende eigenschappen maakt het echt onderscheidend en een overtuigende optie voor mensen die verlichting zoeken voor dit specifieke probleem. Hoewel de specialisatie de aantrekkingskracht op een breder publiek kan beperken, blinkt het uit in het waarmaken van zijn kernbelofte, waardoor het een topkeuze is in zijn niche.

Voordelen Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo
 • Gerichte oplossing voor droge, jeukende hoofdhuid
 • Sulfaatvrije formule met voedende en kalmerende eigenschappen
 • Antimicrobiële eigenschappen voor hoofdhuidgezondheid
Nadelen Kitsch Castor Oil Nourishing Shampoo
 • Mogelijk niet ideaal voor wie op zoek is naar een veelzijdigere shampoobar

Hoe kies je de beste shampoo bar?

De ene shampoo bar is de andere niet en wat voor mij een goede shampoo bar is, is voor jou misschien niet zo'n goede keuze. Daarom lees je hieronder waar je op let bij de aankoop van een shampoo bar.

Type shampoo

Bij het kiezen van een shampoo bar is het belangrijk om een variant te vinden die past bij jouw haartype. Of je nu droog, vet, dun, dik of gekleurd haar hebt: er is een specifieke shampoo bar (of gewone shampoo!) die aan jouw behoeften voldoet. Zoek naar ingrediënten die specifiek zijn afgestemd op jouw haartype voor het beste resultaat.

Sommige shampoo bars gebruik je ook als conditioners, waardoor je na het wassen geen losse conditioner gebruikt. Ook dit bespaart ruimte, want je hele haarverzorging zit in één shampoo bar. Een goede leave-in conditioner is een alternatief.

Shampoo bar in iemands handen

Ingrediënten van shampoo bars

Deze tabel biedt een overzicht van veelvoorkomende ingrediënten in shampoo bars, hun voordelen, geschiktheid voor verschillende haartypes, en specifieke details over het gebruik.

Het is belangrijk om te onthouden dat ieders haar en hoofdhuid uniek zijn, dus wat voor de één werkt, is misschien niet ideaal voor de ander. Experimenteer verstandig en luister naar de behoeften van je haar en hoofdhuid.

IngrediëntVoordelenGeschikt voorOngeschikt voorSpecifieke details
ArganolieHydrateert diep, versterkt haarDroog, pluizig haarZeer vet haarBevat vitamine E en antioxidanten; gebruik 2-3 druppels per keer
Tea-tree-olieAntischimmel, vermindert roosRoos, eczeemGevoelige hoofdhuid5% oplossing is effectief; vermijd overmatig gebruik
KokosolieVoedt, voorkomt haarbreukDroog, beschadigd haarFijn, dun haarAanbrengen als masker, 20-30 min laten intrekken
ZinkpyrithionBestrijdt roos, antibacterieelRoos, vette hoofdhuidDroge hoofdhuidGebruik in concentraties van 1-2%
Biotine (Vitamine B7)Stimuleert haargroei, versterkt haarDunner wordend haar-Effectief bij dagelijks gebruik; dosering van 30-100 mcg
Aloë veraKalmeert hoofdhuid, bevordert glansGevoelige hoofdhuid, droog haarZeer vet haarGebruik in pure vorm of als 10-20% oplossing
GlycerineHydrateert, trekt vocht aanDroog, broos haarVettig haar in hoge luchtvochtigheidIdeaal in 3-5% concentratie
ZeezoutVerwijdert dode huidcellen, stimuleert bloedcirculatieVette hoofdhuid, dun haarZeer droog haar, eczeemGebruik fijn zeezout, maximaal 1 keer per week
SalicylzuurVerwijdert dode huidcellen, vermindert roosRoos, vette hoofdhuidDroge, gevoelige hoofdhuidGebruik in shampoos met 1-2% concentratie
Jojoba-olieBalanceert talgproductie, hydrateertAlle haartypes, vooral droog en beschadigd haar-Enkele druppels zijn voldoende; rijk aan vitamines en mineralen

Moet je parabenen en sulfaten vermijden?

Parabenen en sulfaten in shampoo: zijn ze echt een probleem? Laten we dit stap voor stap bekijken.

Parabenen zijn conserveringsmiddelen die de houdbaarheid van shampoo verlengen door bacteriën en schimmels tegen te gaan. Klinkt nuttig, toch? Maar er zijn zorgen:

 1. Huidirritatie. Vooral als je een gevoelige huid hebt, kunnen parabenen irritatie veroorzaken. Dit is echter zeldzaam en hangt af van de concentratie parabenen in de shampoo.
 2. Hormonale disruptie. Er zijn studies die suggereren dat parabenen de hormoonbalans kunnen verstoren door oestrogeen na te bootsen.1Tasha Stoiber, ewg (2019). 'What Are Parabens, and Why Don’t They Belong in Cosmetics?' Maar let op: deze studies zijn niet definitief. De concentraties parabenen in cosmetica zijn meestal laag, vaak onder 0,8%.

Sulfaten zorgen voor het schuim in shampoo. Ze zijn effectief in het reinigen, maar kunnen ook nadelen hebben:

 1. Natuurlijke oliën verwijderen. Sulfaten kunnen de natuurlijke oliën van je haar en hoofdhuid verwijderen. Dit kan leiden tot droog haar en een droge hoofdhuid. Vooral als je fijn of droog haar hebt, wil je misschien sulfaten vermijden.
 2. Irritatie. Voor mensen met een gevoelige huid of aandoeningen, zoals eczeem, kunnen sulfaten irritatie veroorzaken.2WebMD (n.d.). 'What to Know About Sulfate'

Wat is volgens de Consumentenbond de beste shampoo bar?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste shampoo bar is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over shampoo bars van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen