De beste tablets hebben de manier waarop we werken, leren en ontspannen revolutionair veranderd. Ze combineren de draagbaarheid van een smartphone met de kracht en het schermformaat van een laptop, waardoor ze onmisbaar zijn in ons dagelijks leven.

In dit artikel verken ik de veelzijdige wereld van tablets. Je ontdekt de nieuwste modellen, hun unieke functies en hoe je de perfecte tablet voor jouw behoeften kunt kiezen.

Wat zijn de beste tablets van 2024?

Dit zijn de top 5 beste tablets op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste tablet van 2024

1. Apple iPad Air (2022)

1. Apple iPad Air (2022)

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 64 GB
Kleur: Grijs
Aantal luidsprekers: 2
Geluidsweergave: Stereo
Simkaartslot: Nee
Operatingsysteem: iPadOS
Beeldschermresolutie: 2360 x 1640
Type scherm: IPS-LCD
Opslagcapaciteit: 64 GB
Extern geheugenslot: N
Maximum card capaciteit: Geen kaart
Type extern geheugenslot: Geen extern geheugenslot
Camera: Ja
Inclusief frontcamera: Ja
Aantal pixels frontcamera: 12 Megapixel
Inclusief flitser frontcamera: Nee
Megapixels: 12 Megapixel
Processor configuratie: Octa core (8)
Accu/batterij capaciteit in mAh: 7606 mAh
Draadloos opladen: Nee
Inclusief spraakbesturing: Ja
WIFI: Ja
GPS: Nee
A-GPS: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
Type input/output: USB-C

<p>De Apple iPad Air 2022 heeft een indrukwekkend 10,9 inch LiquidRetina-display. Dankzij de prestaties van de baanbrekende Apple M1-chip gaat alles in de hoogste versnelling, of je nu een heftige game speelt of iets bijzonders creëert. Met TouchID, geavanceerde camera’s, WiFi 6, USB-C en ondersteuning voor MagicKeyboard en ApplePencil (2e generatie).<br /><br /></p>
<h3>Display</h3>
<p>Met iPad Air ga je helemaal op in alles wat je leest, kijkt en creëert. Het <strong>10,9‑inch Liquid Retina-display</strong> is voorzien van geavanceerde technologie zoals True Tone, brede kleur­weer­gave (P3) en een antireflectie­coating<br /><br /></p>
<h3>Leef je uit met de snelheid van <strong>M1</strong></h3>
<p>De baan­brekende <strong>M1‑chip</strong> zit nu ook in iPad Air. De 8‑core CPU is tot maar liefst <strong>60 procent sneller</strong> dan de vorige generatie, dus of je nu een heftige game speelt of iets bijzonders creëert, alles gaat in de hoogste versnelling. Schakel soepel tussen krachtige apps en speel grafisch veeleisende games. En dankzij de M1-chip leg je de creatieve lat nog hoger met apps als SketchUp.<br /><br />De uitzonderlijke 8‑core GPU is goed voor tot <strong>2x snellere graphics</strong>. Zo kun je een gezichtsfilter tekenen in Procreate, 3D‑ontwerpen maken met uMake, en nog veel meer. Bovendien <strong>gaat de batterij de hele dag mee,</strong> zodat je echt overal je creativiteit kwijt kunt<br /><br /></p>
<h3>Camera</h3>
<p>De 12‑MP ultragroothoek­camera aan de voorkant maakt gebruik van de feature <strong>Middelpunt.</strong> Superhandig voor video­gesprekken en het maken van video’s. Als jij beweegt, gaat de camera met je mee zodat je goed in beeld blijft. Komt er iemand bij of gaat er iemand weg, dan zoomt de camera uit of in. De 12‑MP groothoekcamera aan de achterkant is perfect voor het maken van foto’s en <strong>4K-video’s.</strong></p>

2. Top keuze voor smart home integratie: Google Pixel Tablet (2023)

2. Top keuze voor smart home integratie: Google Pixel Tablet (2023)

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 128 GB
Kleur: Grijs
Beeldschermresolutie: 2560 x 1600
Type scherm: LCD
Opslagcapaciteit: 128 GB
Extern geheugenslot: N
Camera: Ja
Inclusief frontcamera: Ja
Aantal pixels frontcamera: 8 Megapixel
Megapixels: 8 Megapixel
Processor configuratie: Octa core (8)
Accu/batterij capaciteit in mAh: 7020 mAh
WIFI: Ja, 802.11ax (WiFi 6)
Bluetooth versie: Bluetooth 5.2
Type input/output: USB

De Google Pixel Tablet, onthuld op Google I/O 2023, maakt indruk als een topkeuze voor integratie in een slim huis. Het is verkrijgbaar in opslagopties van 128GB en 256GB, met 8GB RAM, geprijsd op respectievelijk $499 en $599. De tablet heeft een 11-inch 2560 x 1600 display, aangedreven door de Tensor G2 CPU en Wi-Fi 6. Het wordt geleverd met een innovatieve oplaaddock en heeft een base met stoffen bekleding, vingerafdrukscanner/aan/uit-knop en USB-C poort. Het display van de tablet wordt geprezen om zijn helderheid en scherpte, vergezeld door bovengemiddeld geluid. Typen op de tablet kan echter minder ideaal zijn. De tablet combineert indrukwekkend de functionaliteiten van een tablet en een slim display, met een goed uitgebalanceerd ontwerp en een veilige docking op een speaker base, waarbij de veelzijdigheid en naadloze integratie in een slim huis benadrukt worden.

Volgens Tom's Guide, "Het ontwerp omvat een base met stoffen bekleding, vingerafdrukscanner/aan/uit-knop, USB-C poort en frontcamera." PCMag benadrukt de prestaties, waarbij opgemerkt wordt dat de tablet apps goed beheert, zelfs wanneer meerdere apps tegelijkertijd draaien. Benchmark scores waren echter iets lager in vergelijking met andere apparaten in dezelfde categorie, zoals de Pixel 7 en iPad. Ondanks dit, biedt de Google Pixel Tablet een comfortabel ontwerp, goede displaykwaliteit en degelijke prestaties voor dagelijks gebruik, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig en betrouwbaar apparaat voor verschillende taken.

De tablet wordt ook geleverd met exclusieve softwarefuncties, een degelijke batterijduur en betrouwbaar opladen, zoals opgemerkt door Android Authority. Het schiet echter tekort op bepaalde gebieden, zoals het trage 60Hz display, de opwarming van de Tensor G2 processor en beperkte video-opties. De unieke Nest Hub-achtige dock van de tablet is een opvallende feature, maar het mist enkele belangrijke Nest Hub-functies wanneer gedockt, en de extra docks zijn relatief duur zonder zelfstandige functionaliteit te bieden. Zoals Android Authority suggereert, als de unieke dock en de Pixel-exclusieve functies essentieel voor je zijn, kan de Google Pixel Tablet een waardevolle investering zijn. Als deze functies echter niet cruciaal zijn, kan het verkennen van alternatieven met betere algehele prestaties en waarde een praktischere keuze zijn.

In vergelijking met zijn concurrenten, valt de Google Pixel Tablet op door zijn naadloze integratie in slimme thuisopstellingen, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die hun tablet willen samenvoegen met hun slimme thuisecosysteem. De unieke dock, exclusieve softwarefuncties en betrouwbare prestaties voor alledaagse taken maken het een overtuigende optie voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig en goed geïntegreerd apparaat. Hoewel het misschien niet de hoogste benchmark scores behaalt of zelfstandige functionaliteit biedt voor zijn extra docks, onderscheidt het zich door de nadruk op slimme thuisintegratie en exclusieve functies in zijn niche.

Tot slot, de Google Pixel Tablet schittert als een topkeuze voor slimme thuisintegratie, met een naadloze mix van tabletfunctionaliteit en slimme displayfuncties. Zijn sterke punten liggen in zijn unieke dock, exclusieve softwarefuncties en betrouwbare prestaties voor alledaagse taken. De beperkingen in benchmark scores en bepaalde hardwareaspecten kunnen potentiële kopers echter aanzetten om alternatieven te overwegen die beter aansluiten bij hun specifieke behoeften. Als slimme thuisintegratie een prioriteit is, is de Google Pixel Tablet zeker een verleidelijke optie, met een naadloze overgang tussen een traditionele tablet en een slimme thuis hub.

Voordelen Google Pixel Tablet (2023)
 • Naadloze integratie in slimme thuisopstellingen
 • Unieke dock en exclusieve softwarefuncties
 • Betrouwbare prestaties voor dagelijkse taken
Nadelen Google Pixel Tablet (2023)
 • Traag 60Hz-display
 • Processor van Tensor G2 die oververhit raakt
 • Beperkte videomogelijkheden

3. Amazon Fire HD 8 Kids

3. Amazon Fire HD 8 Kids

Belangrijke specificaties:

Ik ben dol op de Amazon Fire HD 8 Kids Pro (2022)! Deze betaalbare tablet is speciaal ontworpen voor pre-tieners en biedt geweldige hardware, een stevige beschermhoes, effectieve ouderlijke controle en kindvriendelijke software en browser. Voor slechts $149,99 krijg je een tablet met verbeterde interne hardware, waardoor hij soepeler werkt en minder haperingen vertoont. Met een 8" HD-scherm, 32GB opslag (uitbreidbaar tot 1TB), een quad-core 2.0 GHz CPU, 2GB RAM en 2MP camera's aan de voor- en achterkant, heeft deze tablet alles in huis!

De "Pro" modus biedt een meer volwassen UI-indeling, vergelijkbaar met die van volwassen modellen, met beter gedefinieerde categorieën voor inhoud. De beschermhoes heeft versterkte randen en een handvat dat ook als standaard dient, waardoor hij lichter en georganiseerder is. Dit is echt goed ontvangen door kinderen!

Hoewel de tablet zijn sterke punten heeft, zoals de beschermhoes en ouderlijke controle, heeft hij ook wat nadelen, zoals beperkte snelheid voor veeleisende apps en games en de noodzaak om apps te installeren voor content van Amazon Prime Music of Video. Ook vertoont het scherm saaie, vlakke kleuren en reflecties, hoewel het wel geschikt is voor het kijken van kindershows en -films.

In vergelijking met zijn voorgangers biedt het 2022-model verbeterde prestaties en een meer volwassen UI-indeling. De nieuwe leuke hoesjes in Cyber Sky, Rainbow Universe en Hello Teal geven het ook een frisse uitstraling, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor kinderen. Maar het kan nog steeds moeite hebben met bepaalde beperkingen, vooral op het gebied van schermhelderheid en app-prestaties.

Ondanks enkele tekortkomingen, steekt de Amazon Fire HD 8 Kids Pro uit boven andere betaalbare tablets vanwege zijn aangepaste gebruikersinterface en sterke ouderlijke controle. Het kan weliswaar wat achterblijven op het gebied van prestaties voor veeleisende apps en games, maar de stevige beschermhoes en effectieve ouderlijke controle maken het een aantrekkelijke keuze voor ouders die een geschikte tablet voor hun kinderen zoeken.

Kortom, de Amazon Fire HD 8 Kids Pro (2022) biedt een uitgebreid pakket voor kinderen, met de focus op ouderlijke controle, een stevige beschermhoes en een meer volwassen UI-indeling. Ondanks enkele beperkingen is de betaalbare prijs en de op maat gemaakte functies maken het een sterke concurrent voor ouders die een geschikte tablet voor hun kinderen zoeken. 📱

Voordelen Amazon Fire HD 8 Kids
 • Goede hardwarekern
Nadelen Amazon Fire HD 8 Kids
 • Beperkte snelheid voor veeleisende apps en games
 • Saaie, vlakke kleuren en reflectie

4. OnePlus Pad

4. OnePlus Pad

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 128 GB
Kleur: Groen
Beeldschermresolutie: 2800 x 2100
Type scherm: LCD
Opslagcapaciteit: 128 GB
Type extern geheugenslot: Geen extern geheugenslot
Camera: Ja
Inclusief frontcamera: Ja
Aantal pixels frontcamera: 13 Megapixel
Megapixels: 13 Megapixel
Processor configuratie: Octa core (8)
Accu/batterij capaciteit in mAh: 9510 mAh
WIFI: Ja, 802.11ac (WiFi 5), Ja, 802.11ax (WiFi 6), Ja, 802.11b, Ja, 802.11g, Ja, 802.11n
Type input/output: USB-C

Ik ben razend enthousiast over de OnePlus Pad! Met zijn geweldige display, stijlvolle design en scherpe prijs is dit écht een game changer in de tabletmarkt. Als topkeuze voor Android tablets, steelt hij de show op het gebied van entertainment, webbrowsen en alledaagse taken. De 144Hz 11.6-inch display en krachtige speakers zorgen voor een levendige kijkervaring, perfect voor thuisgebruik. Met een prijs van $479 kan hij zeker concurreren met de basis iPad 10.9 en biedt hij een configuratie met 8GB RAM en 128GB opslag, goed voor een perfecte 5/5 score op het gebied van waarde. Toch zijn er zorgen over de onnatuurlijk zware zijkanten en asymmetrische design door de stylus bevestiging, evenals ontbrekende functies bij de lancering, wat voor sommigen een dealbreaker kan zijn. De tablet heeft gebogen randen, een opvallende 13MP camera aan de achterkant en een dun, lichtgewicht ontwerp in Halo Green, wat zorgt voor een unieke en indrukwekkende display, waarmee hij zich onderscheidt in de Android tabletmarkt.

In vergelijking met high-end tablets kan de OnePlus Pad misschien niet op tegen hun kracht, maar met zijn geweldige display, stijlvolle design en scherpe prijs kan hij zeker concurreren, waardoor hij een sterke speler is in de tabletmarkt. In vergelijking met budgetopties zoals Amazon Fire tablets, overtreft de OnePlus Pad op het gebied van entertainment, webbrowsen en alledaags gebruik, met een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid. De levendige groene afwerking en geborsteld metalen look, samen met accessoires zoals de OnePlus Magnetic Keyboard, Stylo en Folio Case, dragen bij aan zijn aantrekkingskracht. Toch kunnen gebruikers de zware zijkanten en asymmetrische design als een nadeel ervaren, samen met zorgen over ontbrekende functies bij de lancering. Daarom, hoewel de OnePlus Pad een aantrekkelijke optie is voor wie op zoek is naar een goede balans tussen prestaties en betaalbaarheid, is het misschien niet de beste keuze voor gebruikers die symmetrie en geoptimaliseerde functies vanaf het begin prioritiseren.

Al met al schittert de OnePlus Pad met zijn indrukwekkende display, stijlvolle design en scherpe prijs, waarmee hij zichzelf positioneert als sterke speler in de Android tabletmarkt. Zijn opvallende kenmerken, waaronder de 144Hz 11.6-inch display en levendige kleuren, maken hem een uitstekende keuze voor thuisgebruik en alledaagse taken. Toch kunnen zorgen over de onnatuurlijk zware zijkanten, asymmetrische design door de stylus bevestiging en ontbrekende functies bij de lancering potentiële kopers doen twijfelen. Daarom is de OnePlus Pad het meest geschikt voor gebruikers die een geweldige display en stijlvol design zoeken tegen een betaalbare prijs, maar misschien niet de ideale keuze voor wie een perfect gebalanceerde en volledig geoptimaliseerde tabletervaring vanaf het begin wil.

Voordelen OnePlus Pad
 • Geweldig display met 144Hz 11,6-inch scherm
Nadelen OnePlus Pad
 • Onnatuurlijk zware zijkanten en asymmetrisch ontwerp door stylus bevestiging
 • Ontbrekende functies bij lancering

5. Apple iPad Pro 12.9 (M2,

5. Apple iPad Pro 12.9 (M2,

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 128 GB
Kleur: Spacegrijs
Aantal luidsprekers: 4
Geluidsweergave: Surround
Simkaartslot: Ja
Water of stofdicht: Nee
Operatingsysteem: iPadOS
Beeldschermresolutie: 2732 x 2048
Type scherm: IPS-LCD
Opslagcapaciteit: 128 GB
Extern geheugenslot: N
Maximum card capaciteit: Geen kaart
Type extern geheugenslot: Geen extern geheugenslot
Camera: Ja
Inclusief frontcamera: Ja
Aantal pixels frontcamera: 12 Megapixel
Inclusief flitser frontcamera: Nee
Megapixels: 12 Megapixel
Processor configuratie: Octa core (8)
Accu/batterij capaciteit in mAh: 10758 mAh
Draadloos opladen: Nee
Inclusief spraakbesturing: Ja
WIFI: Ja
GPS: Ja
A-GPS: Ja
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Type input/output: USB-C

Ik ben dolenthousiast om de Apple iPad Pro 12.9 (M2, 2022) te introduceren, een krachtige tablet boordevol functies en een verbluffend mini-LED-scherm. Met de nieuwe M2-chipset, uitzonderlijk HDR-contrast en een vernieuwingsfrequentie van 120Hz, biedt het topprestaties en interactie met de Apple Pencil 2nd Gen. Maar de prijsstijging rechtvaardigt misschien niet de kosten voor de meeste gebruikers, behalve voor serieuze digitale kunstenaars. Vanaf $1.099 voor 128GB opslag, is het meer geschikt voor professioneel gebruik dan voor casual entertainment of tekenen.

De krachtige prestaties van de tablet maken het geschikt voor gaming, maar het kan vertragen onder belasting en heeft dure accessoires. Het biedt ook slechts 12 maanden garantie en langzame responstijden van het scherm, wat misschien niet ideaal is voor gamers. Ondanks deze beperkingen wordt de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) beschreven als een klassieke productupdate, met behoud van zijn status als de beste tablet met een snellere M2-chip en nieuwe Apple Pencil Hover-functie. Het ontwerp blijft onveranderd van het vorige model, met de kleuropties Space Gray en Silver, en het behoudt een comfortabel gewicht voor langdurig gebruik.

Vergeleken met de 11-inch iPad Pro en de iPad Air (2022) valt de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) op door zijn grotere display en hogere prestaties. Hoewel het misschien geen significante verbeteringen biedt buiten de nieuwe M2-processor, blijven de dunne randen en het slanke aluminium chassis opvallend. De tablet behoudt dezelfde grootte en gewicht als zijn voorganger, onveranderde knoppenplaatsing en poorten, en is verkrijgbaar in de Apple online store, waardoor het een consistente en betrouwbare keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar hoogwaardige prestaties en interactie met de Apple Pencil 2nd Gen.

Samenvattend, de Apple iPad Pro 12.9 (M2, 2022) blinkt uit als een high-performance tablet geschikt voor professioneel gebruik en serieuze digitale kunstenaars. Het verbluffende display, krachtige M2-chip en verbeterde Apple Pencil-interactie maken het een topkeuze op de tabletmarkt. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de kosten van accessoires en de beperkingen van de tablet voor gaming voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Voordelen Apple iPad Pro 12.9 (M2,
 • Krachtige M2-chipset voor uitstekende prestaties
 • Prachtig mini-LED-scherm met uitzonderlijk HDR-contrast en 120Hz verversingssnelheid
 • Verbeterde interactie met de Apple Pencil voor serieuze digitale kunstenaars
Nadelen Apple iPad Pro 12.9 (M2,
 • Prijsverhoging rechtvaardigt mogelijk de kosten niet voor incidentele gebruikers
 • Ervaart throttling bij belasting en heeft dure accessoires
 • Slechts 12 maanden garantie en trage display-responstijden

Hoe kies je de beste tablet?

Een tablet biedt veel mogelijkheden. In de basis kun je met een tablet spelletjes spelen, films en series kijken, of webpagina's bezoeken, zoals dat ook kan met een goede laptop voor studenten of een budgetlaptop. Hieronder vertel ik je over de belangrijkste aspecten.

Besturingssysteem

Net zoals bij het kiezen van een laptop, smartphone of smartwatch, begint de zoektocht naar een tablet bij het besturingssysteem. De bekendste besturingssystemen voor een tablet zijn iPadOS en Android, maar je hebt tegenwoordig ook tablets die op Windows draaien.

Accuduur

Voor langdurig gebruik zonder opladen, kies een tablet met een batterijduur van minimaal 10 uur. Dit is vooral belangrijk als je vaak onderweg bent of geen regelmatige toegang tot een oplader hebt. Controleer de mAh-waarde van de batterij; hoe hoger, hoe langer de batterij meegaat.

Gemiddeld gaat een tabletaccu zo'n 12 tot 13 uur mee, en er zijn zelfs tablets die meer dan 20 uur mee gaan – dat haalt zelfs de beste laptop niet.

Beeldscherm

Een van de belangrijkste zaken wanneer je een nieuwe tablet uitkiest, is het beeldscherm. Een aantal dingen waar je om moet letten als je kijkt naar het beeldscherm zijn, naast het formaat, de resolutie en het schermtype.

Schermtype

Tablets hebben verschillende type schermen. Het schermtype bepaalt hoe kleurrijk en helder de beelden zijn. Lcd-schermen zijn bijvoorbeeld heel energiezuinig, maar hebben een minder goede kleurverzadiging.

TFT is een verbeterde versie van lcd en bestaat uit kleine subpixels die de kleurweergave en contrast er beter uit laten zien. Het nadeel van TFT is dat de kans op een defect in zo'n subpixel groter is dan bij lcd.

Wat is TFT?

TFT staat voor 'thin film transistor'. Door een laag hiervan toe te voegen aan een lcd-scherm, wordt het beeld nog scherper en gedetailleerder.

Daarnaast heb je nog IPS, ofwel in-plane switching. IPS creëert een wijdere kijkhoek, minder reflecties en heeft een betere kleurproductie dan een lcd-scherm. Deze schermen vind je vooral in de meer high-end modellen zijn zijn daarom ook duurder dan TFT.1fwd (20212),'Wat is een IPS display?'

Oled-schermen zijn nog energiezuiniger dan lcd. Bij oled zetten pixels zichzelf individueel volledig uit en aan; hierdoor is zwart ook echt zwart. Oled vraagt in ruil voor de betere beeldkwaliteit die dit oplevert, wel een hoger prijskaartje dan lcd of TFT.

Bij micro-led bestaat het scherm daarentegen uit meerdere microscopisch kleine ledjes die per pixel een eigen achtergrondverlichting hebben. Dit is te vergelijken met oled, maar verschilt doordat micro-led geen organisch materiaal gebruikt.

Foto met tablet van boekenplank maken

Resolutie

Naast het type scherm heb je ook de resolutie. Dit bepaalt de scherpte van het beeld. Hoe meer pixels hoe scherper het beeld wordt. Daarnaast bestaat ook nog zoiets als ppi (pixels per inch). De basisregel die hierbij geldt: "hoe meer ppi, hoe scherper en gedetailleerder het beeld is".

Je ziet vaak de termen als Full HD, qHD, UHD (4K) en retina voorbij komen. Deze termen worden gebruikt om de resolutie aan te duiden.

NaamAantal pixels
Full HD1920 × 1080
2K (qHD)2560 × 1140
UHD (4K)3840 × 2160
8K7680 × 4320

Retina-displays vind je in iPads. 🍏 Er is geen strikte definitie, maar in de iPads ligt het aantal pixels van een retina-scherm op minimaal 264 ppi.

Processor

De processor van een tablet is als het brein van het apparaat. Het bepaalt hoe snel en efficiënt je tablet taken kan uitvoeren. Als je een snelle processor hebt, zal je tablet apps vlotter openen, sneller werken en beter multitasken.

Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om zware apps te gebruiken of te gamen. Een goede processor zorgt ervoor dat je tablet niet alleen nu, maar ook in de toekomst soepel blijft werken.

Werkgeheugen

RAM, ofwel het werkgeheugen, is belangrijk bij het kiezen van een nieuwe tablet omdat het bepaalt hoeveel taken je tablet tegelijkertijd kan uitvoeren. Met meer RAM kan je tablet meerdere apps tegelijk open houden en snel tussen deze apps wisselen zonder te vertragen.

Voor basisgebruik, zoals surfen op het internet en het gebruik van eenvoudige apps, is 2GB RAM vaak voldoende. Maar als je van plan bent om zwaardere apps te gebruiken, te gamen of te multitasken, dan is 4GB of meer aanbevolen voor een soepele ervaring.

Video bewerken op een tablet

Wat is volgens de Consumentenbond de beste kleine tablet?

De beste kleine tablet volgens Consumentenbond is de iPad Mini 2021. Deze compacte tablet blinkt uit met zijn 8,3-inch Liquid Retina-display, waardoor je een ongekend scherpe en heldere beeldkwaliteit ervaart.

Aangedreven door de krachtige A15 Bionic-chip, biedt de iPad Mini 2021 snelle prestaties voor zowel alledaagse taken als veeleisende apps. Met een gewicht van slechts 293 gram en een dikte van 6,3 mm is deze tablet uiterst draagbaar.

Bovendien garandeert de batterijduur van tot 10 uur dat je de hele dag door kunt werken of spelen zonder onderbreking.

Neem een ipad air, zelfs als je de 2020-versie krijgt, kun je er zeker van zijn dat hij in ieder geval de komende 3-4 jaar werkt wat betreft updates en dergelijke. Zorg er wel voor dat je hem met USB C krijgt.

Als je een goede deal vindt voor een M1 ipad zou ik zeggen: koop hem.

mriidul, Redditgebruiker

Wat is volgens de Consumentenbond de beste grote tablet?

De beste grote tablet volgens Consumentenbond is de Apple iPad Pro 11 (2022). Deze tablet onderscheidt zich door zijn indrukwekkende 11-inch Liquid Retina XDR-display, wat zorgt voor levendige kleuren en uitzonderlijke beeldkwaliteit.

Aangedreven door de Apple M2-chip, levert de iPad Pro 2022 razendsnelle prestaties, ideaal voor zowel professioneel gebruik als entertainment. Met ondersteuning voor Apple Pencil en Magic Keyboard transformeert deze tablet moeiteloos in een creatieve studio of mobiel werkstation.

Bovendien biedt de batterijduur van tot 10 uur je de vrijheid om de hele dag door te werken zonder op te laden.

Veelgestelde vragen over tablets van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen