Er zijn maar weinig mensen die met een glimlach op het sluimerknopje van hun wekker drukken. Zelfs de beste wekkerradio brengt daar weinig verandering in. De beste wake-up light brengen daar echter wel verandering in!

In dit artikel verkennen we de wereld van wake-up lights: hoe ze werken, de belangrijkste functies om op te letten en hoe ze kunnen bijdragen aan een betere start van je dag. Ontdek hoe een wake-up light jouw ochtendroutine kan transformeren en je dag energieker kan beginnen.

Wat zijn de beste wake up lights van 2024?

Dit zijn de top 5 beste wake up lights op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

De 5 beste wake-up lights in een oogopslag

Beste wake up lights van 2024

1. Philips HF3519/01 - Wake-up light

1. Philips HF3519/01 - Wake-up light

Belangrijke specificaties:

Aantal wektijden: 2
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Aantal wekgeluiden: 5

De Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit is mijn favoriete wekker/lamp die mij helpt om beter en rustiger wakker te worden. Geïnspireerd door de zonsopgang gebruikt de Wake-up Light een combinatie van licht en geluid om me op een natuurlijke manier te wekken. In tegenstelling tot een wekker op mijn mobiele telefoon, die blauw licht uitstraalt en mijn slaap kan beïnvloeden, maakt de Wake-up Light gebruik van natuurlijk licht en geluid om me 's ochtends beter en natuurlijker wakker te maken. Dit is goed voor mijn dag- en nachtritme en mijn slaappatroon.

Een van de beste eigenschappen van de Philips HF3519/01 is de simulatie van een gekleurde zonsopkomst. Het licht wordt geleidelijk sterker binnen 30 minuten en verandert van zacht ochtendrood naar oranje en uiteindelijk naar helder geel licht. Dit stimuleert mijn lichaam om op een natuurlijke manier wakker te worden. Daarnaast zijn er 5 natuurlijke geluiden om uit te kiezen, zoals fluitende vogels, vogels in het bos, zen-tuin, zachte piano en zeegeluiden. Op de ingestelde wektijd neemt het geselecteerde geluid langzaam toe tot het gewenste niveau.

De Wake-up Light heeft ook een FM-radio, zodat ik naar mijn favoriete radioprogramma kan luisteren terwijl ik wakker word. Het display van de Wake-up Light dimt automatisch en past zich aan aan de felheid van de kamer. Het display blijft leesbaar als de slaapkamer verlicht is en dimt als het donker is, zodat het mijn slaap niet verstoort. Met een lichte tik op de Wake-up Light kan ik de sluimerstand inschakelen, waarna het geluid na 9 minuten zachtjes opnieuw begint te klinken.

De effectiviteit van de Philips Wake-up Light is wetenschappelijk bewezen. Uit verschillende onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat mensen die de Wake-up Light gebruiken beter wakker worden, in een betere stemming zijn en zich energieker voelen. Maar hoe werkt het in de praktijk? Ik heb de Wake-up Light getest en ik ben erg tevreden. Ik ben een avondmens en heb elke ochtend moeite om mijn bed uit te komen. Met de Wake-up Light word ik rustiger en beter wakker. Het inslapen met de lamp en de radio is ontspannend en zorgt ervoor dat ik makkelijker in slaap val. Het langzaam veranderende licht en het geleidelijk toenemende geluid zorgen ervoor dat ik niet meer schrik van het plotselinge wekgeluid. Het opstaan blijft nog steeds een strijd, maar de hartslagverhoging en pijnlijke ogen behoren tot het verleden.

De Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit is dus mijn geweldige wekker/lamp die mij helpt om beter en rustiger wakker te worden. Het heeft een mooi design, is gebruiksvriendelijk en heeft een geweldige inslaapfunctie. Hoewel het even wennen is met de knopjes en de prijs aan de hoge kant is, zijn de voordelen van de Wake-up Light zeker de moeite waard. Met de Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit word ik op een natuurlijke manier wakker en kan ik mijn dag energieker en in een beter humeur beginnen. 😊

Voordelen Philips HF3519/01 - Wake-up light
 • Helpt je op een natuurlijke manier wakker te worden
 • Simuleert gekleurde zonsopkomst voor een rustig ontwaken
 • Heeft een ontspannende inslaapfunctie met verschillende geluiden
Nadelen Philips HF3519/01 - Wake-up light
 • Bediening van de knopjes vergt wat oefening
 • Prijs is aan de hoge kant

2. Philips HF3500/01 - Wake-up light

2. Philips HF3500/01 - Wake-up light

Belangrijke specificaties:

Aantal wektijden: 1
Lichtkleuren: Geel, Oranje, Rood
Aantal wekgeluiden: 1

De Philips HF3500/01 - Wake-up light - Wit is echt een geweldige toevoeging aan mijn ochtendroutine. Het is geïnspireerd door de zonsopgang en maakt gebruik van licht en geluid om me op een natuurlijke manier wakker te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat deze wake-up light klinisch bewezen effectief is in het verbeteren van mijn ontwaakproces.

Een van de beste eigenschappen van deze wake-up light is de zonsopkomst simulatie. Binnen slechts 30 minuten vult mijn kamer zich met helder geel licht, waardoor ik op een geleidelijke en natuurlijke manier wakker word. Dit is zo veel beter dan het gebruik van mijn telefoon als wekker, omdat het blauwe licht van mijn telefoon mijn biologische klok kan verstoren en mijn slaapkwaliteit kan beïnvloeden.

De Philips HF3500/01 heeft ook een bedlampje met 10 verschillende lichtinstellingen, zodat ik de helderheid kan aanpassen aan mijn voorkeur. Daarnaast heeft het een zacht piepje dat langzaam in volume toeneemt gedurende anderhalve minuut om me wakker te maken. Het heeft zelfs een handige sluimerfunctie, zodat ik nog even kan blijven liggen voordat ik opsta.

Wat deze wake-up light echt onderscheidt, is het feit dat het wetenschappelijk bewezen effectief is. Het is het enige product waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen door onafhankelijke wetenschappelijke instituten. Het is ontworpen om me op een natuurlijke manier wakker te maken, zodat ik energieker en in een beter humeur wakker word.

Een klein minpuntje dat ik in de gebruikersrecensies heb gelezen, is dat de tijdsaanduiding op de lamp te fel kan zijn, vooral het knipperende dubbele punt. Dit kan storend zijn en sommige mensen hebben moeite om in slaap te vallen met het felle licht. Ook is er geen back-up van batterijen, dus als de stekker eruit gaat, moet je alles opnieuw instellen. Ik zou ook graag een timer hebben om het licht uit te schakelen.

Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met de Philips HF3500/01. Het is gemakkelijk te bedienen en zorgt voor een relaxte en rustige ochtendroutine dankzij het geleidelijk toenemende licht. Het heeft ook een prachtig ontwerp en goede kwaliteit.

Kortom, ik raad de Philips HF3500/01 - Wake-up light - Wit aan aan iedereen die op een natuurlijke en ontspannen manier wakker wil worden. Het biedt een effectieve simulatie van de zonsopkomst en heeft handige functies zoals een bedlampje met instelbare lichtsterkte en een zacht piepje om wakker te worden. Hoewel er enkele kleine minpunten zijn, zoals de felle tijdsaanduiding, wegen de voordelen en positieve gebruikerservaringen zwaarder.

Voordelen Philips HF3500/01 - Wake-up light
 • Effectieve simulatie van zonsopkomst
 • Handige functies zoals instelbare lichtsterkte en sluimerfunctie
 • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit
Nadelen Philips HF3500/01 - Wake-up light
 • Felle tijdsaanduiding kan storend zijn
 • Geen back-up van batterijen
 • Geen timer om het licht uit te doen

3. Wake-Up Light – Wekkerradio met

3. Wake-Up Light – Wekkerradio met

Belangrijke specificaties:

Aantal wektijden: 2
Lichtkleuren: Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Aantal wekgeluiden: 7

De Wake-Up Light - Wekkerradio met dubbele wektijd - Slaaphulp met USB-aansluiting is dé keuze voor iedereen die moeite heeft met wakker worden of ontspannen in slaap vallen. Deze nieuwe versie van de Wake-Up Light is speciaal ontworpen om jouw slaapritme te verbeteren en biedt een scala aan functies en mogelijkheden.

Een van de opvallende kenmerken van deze Wake-Up Light is dat je twee verschillende wektijden kunt instellen. Ideaal als je op verschillende tijden moet opstaan, of als jij en je partner verschillende wektijden hebben. Met 7 verschillende wekgeluiden, waaronder natuurgeluiden en de optie om wakker te worden met de FM-radio, is er voor ieder wat wils.

Daarnaast heeft de Wake-Up Light een slaapmodus, waarbij het licht geleidelijk afneemt en de natuurgeluiden langzaam zachter worden. Dit helpt je ontspannen in slaap te vallen en bereidt je lichaam voor op een optimale en rustgevende nachtrust. Je kunt de helderheid van het 'zonlicht' aanpassen, evenals het volume van de wekgeluiden.

De Wake-Up Light kan ook dienen als lamp, zowel als leeslamp als sfeerverlichting. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende lichtthema's, waaronder amber, blauw, geel, groen, oranje, rood, roze en wit. De helderheid van het licht kun je aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Een ander handig aspect van deze Wake-Up Light is de USB-aansluiting, waarmee je jouw smartphone of een ander apparaat kunt opladen. Zo begin je niet alleen de dag vol energie, maar ook je telefoon.

De reviews van gebruikers zijn overwegend positief. Veel gebruikers zijn enthousiast over de uitgebreide opties en functionaliteiten van deze Wake-Up Light, vooral in vergelijking met eerdere modellen van Philips. De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook als goed ervaren, aangezien deze Wake-Up Light de helft van de prijs is van zijn voorganger en toch niet inlevert op functies.

Gebruikers waarderen vooral het gemak waarmee je de wekker kunt instellen en het gebruiksgemak van het apparaat. Het geleidelijk afnemende licht en de natuurgeluiden om in slaap te vallen worden als zeer prettig ervaren. Ook de verschillende kleuren licht en de mogelijkheid om de cijfers van de klok te dimmen worden gewaardeerd.

Een mogelijke beperking van deze Wake-Up Light is dat de natuurgeluiden uit vrij korte fragmenten bestaan, wat sommige gebruikers als minder natuurlijk ervaren.

Al met al is de Wake-Up Light - Wekkerradio met dubbele wektijd - Slaaphulp met USB-aansluiting dé keuze voor iedereen die een gezonder slaapritme wil. Met zijn vele functies en mogelijkheden biedt deze Wake-Up Light een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing om ontspannen wakker te worden en in slaap te vallen. Een absolute aanrader voor de donkere wintermaanden.

Voordelen Wake-Up Light – Wekkerradio met
 • Mogelijkheid om twee verschillende wektijden in te stellen
 • Verschillende wekgeluiden, waaronder natuurgeluiden en FM-radio
 • Slaapmodus met geleidelijk afnemend licht en dimmende natuurgeluiden
Nadelen Wake-Up Light – Wekkerradio met
 • Natuurgeluiden bestaan uit vrij korte fragmenten

4. Eagle Electronics Eagle Wake up

4. Eagle Electronics Eagle Wake up

Belangrijke specificaties:

Aantal wektijden: 2
Lichtkleuren: Amber, Blauw, Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit, Roze
Aantal wekgeluiden: 7

Ik ben de Eagle Wake up light, en ik ben hier om je slaapervaring te transformeren. Met mijn zonsondergang- en zonsopgangsimulatie help ik je niet alleen om beter in slaap te vallen, maar ook om energieker wakker te worden. Met 7 verschillende dimbare kleuren, een handige oplaadpoort voor je telefoon, ingebouwde FM radio, meerdere rustgevende geluiden en de mogelijkheid om 2 aparte wekkers in te stellen, bied ik een scala aan functies die je slaaproutine verbeteren.

Mijn zonsopgangsimulatie zorgt ervoor dat je geleidelijk wakker wordt en je dag vol energie kunt beginnen. En als je 's avonds wilt ontspannen, helpt mijn slaapstand je om in slaap te vallen met zachtjes white noise op de achtergrond en steeds zwakker wordend licht.

Met mijn ingebouwde FM radio kun je met je favoriete radiostation wakker worden, en mijn dimbare licht kan ook dienen als leeslampje. En vergeet niet de handige oplaadpoort voor je telefoon, zodat niet alleen jij, maar ook je telefoon energie krijgt.

Mijn veelzijdigheid en aandacht voor het verbeteren van je slaapervaring maken mij een onmisbaar accessoire op je nachtkastje. Ik ben een investering in een goede nachtrust, een beter humeur en meer energie gedurende de dag.

Hoewel ik een uitstekende toevoeging ben aan je slaapkamer, kan het zijn dat sommige gebruikers mijn vele functies overweldigend vinden. En onthoud, de ervaring van zonsopgang- en zonsondergangsimulatie kan voor iedereen anders zijn, dus individuele resultaten kunnen variëren.

Al met al bied ik een unieke combinatie van functionaliteit en innovatieve kenmerken die je slaapervaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Met mijn veelzijdigheid en aandacht voor detail ben ik een sterke concurrent in de wereld van wake-up lights. Als je op zoek bent naar een slimme investering in een betere nachtrust en een energiekere start van je dag, dan ben ik zeker het overwegen waard. 🌅

Voordelen Eagle Electronics Eagle Wake up
 • Zonsopgang- en zonsondergangsimulatie voor een geleidelijke en energieke start van de dag.
 • Veelzijdigheid met 7 dimbare kleuren, ingebouwde FM radio, oplaadpoort voor telefoon, en meerdere wekkers.
 • Slaapstand met white noise en zwakker wordend licht om 's avonds in slaap te vallen.
Nadelen Eagle Electronics Eagle Wake up
 • Sommige gebruikers kunnen de veelheid aan functies overweldigend vinden.
 • Individuele ervaring met zonsopgang- en zonsondergangsimulatie kan variëren.

5. Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up

5. Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up

Belangrijke specificaties:

Aantal wektijden: 3
Lichtkleuren: Wit, Amber, Geel, Oranje
Aantal wekgeluiden: 8

De Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up Light Connected is echt iets voor mij. Ik heb vaak moeite om te ontspannen, goed te slapen en energiek wakker te worden. Gelukkig kan dit wake-up light me daarbij helpen. Het maakt gebruik van natuurlijk licht en geluid om me op een natuurlijke manier te wekken. Het licht wordt langzaam sterker voor mijn wektijd, zodat ik rustig en geleidelijk wakker kan worden.

Een geweldige functie van de Somneo HF3671/01 is de connectiviteit met de SleepMapper-app. Met deze app kan ik gemakkelijk meerdere alarmen, lichtthema's en geluiden instellen. Bovendien meet een externe AmbiTrack-sensor belangrijke factoren in mijn slaapkamer, zoals geluid, licht en temperatuur, en geeft deze informatie terug in de app. Zo krijg ik inzicht in mijn slaapomgeving en kan ik mijn slaap verbeteren.

Wat ik echt geweldig vind aan de Somneo HF3671/01 is de RelaxBreath+ technologie. Deze functie helpt me rustig in slaap te vallen met behulp van licht en geluid. Ik kan het ritme van het pulserende licht en geluid volgen terwijl ik ontspan en mijn ogen sluit, waardoor ik in een diepe en rustgevende slaap val.

Wat deze wake-up light echt bijzonder maakt, is de connectiviteit met de SleepMapper-app. Hierdoor kan ik de Somneo HF3671/01 gemakkelijk instellen en personaliseren via mijn smartphone of tablet. Daarnaast heeft dit model ook een intuïtief touchscreen voor eenvoudige bediening en een PowerWake-functie die me helpt om op tijd wakker te worden, zelfs als ik moeite heb met opstaan.

Ik ben erg tevreden met de Philips Somneo HF3671/01, net als andere gebruikers. Ze zijn vooral blij met de eenvoudige en logische bediening, het mooie licht en het goede geluid. Het feit dat je de wekker via de app kunt bedienen, wordt ook als erg handig ervaren. Enkele verbeterpunten die genoemd worden, zijn de geluidskwaliteit van bepaalde geluiden, de mogelijkheid om andere geluiden te downloaden en de verbetering van de slaapmeting functie.

Al met al is de Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up Light Connected een uitstekende keuze voor iedereen die wil ontspannen, goed wil slapen en energiek wakker wil worden. De connectiviteit met de SleepMapper-app en de RelaxBreath+ technologie maken dit model zeer geschikt voor mensen met slaapproblemen. Hoewel het misschien wat prijzig is, is het zeker de investering waard als je moeite hebt met ontspannen en goed slapen. 💡

Voordelen Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up
 • Gebruik van natuurlijk licht en geluid om op een natuurlijke manier wakker te worden
 • Connectiviteit met de SleepMapper-app voor gemakkelijke instellingen en inzicht in slaapomgeving
 • RelaxBreath+ technologie helpt bij het rustig in slaap vallen
Nadelen Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up
 • Geluidskwaliteit van bepaalde geluiden kan beter
 • Beperkte mogelijkheid om andere geluiden te downloaden
 • Verbetering van de slaapmeting functie gewenst

Hoe kies ik de beste wake-up light?

Niet iedereen stelt dezelfde eisen aan een wake-up light en daarom zijn er verschillende eigenschappen waar je op let bij aankoop van het beste wake-up light.

Lichtintensiteit en helderheid

Bij het kiezen van een wake-up light is de lichtintensiteit, uitgedrukt in lux, cruciaal voor een natuurlijke ontwaking. Zoek naar een wake-up light met verstelbare helderheidsopties om het effect van een natuurlijke zonsopgang na te bootsen. Dit helpt je lichaam om op een natuurlijke manier wakker te worden, wat bijdraagt aan een beter humeur en energieniveau in de ochtend.

Ze werken goed als je een consistente slaaptijd hebt. Maar als dat zo is, is de kans kleiner dat je er een nodig hebt. Zeker prettiger dan wakker geschrokken te worden door een wekker … of kinderen. Dat gezegd hebbende, hielp een consistente wektijd mij het meest.

Randy_Watson, Redditgebruiker

Functionaliteit

Naast licht, bieden veel wake-up lights ook geluidsopties zoals natuurgeluiden of een FM-radio. Kies een model met diverse geluidsopties en een aangenaam alarmgeluid. Dit zorgt voor een aangenamere en minder abrupte wekkerervaring.

Sommige wake-up lights bieden extra functies zoals USB-poorten voor het opladen van apparaten of Bluetooth-connectiviteit. Als je een smart home hebt, overweeg dan een wake-up light die compatibel is met jouw systeem. Dit biedt extra gemak en integratie met je dagelijkse routine.

Ouderwetse Analoge Wekker 1024x753 1

Geluidskwaliteit van de speaker(s)

Als je je wake-up light veel gebruikt om muziek mee te luisteren, dan is het een goed idee te kijken naar de geluidskwaliteit van de speaker. Sommige wake-up lights hebben twee ingebouwde speakers, wat ook bijdraagt aan de geluidskwaliteit. 

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij jouw ochtendritueel. Het opstaan uitstellen is geen goed idee. Ga op tijd naar bed waardoor opstaan gemakkelijker gaat. Bovendien krijg je voldoende nachtrust als je op tijd gaat slapen. Hierdoor heb je gedurende de dag meer energie.

Op een natuurlijke manier wakker worden draagt bij aan een goede start van de dag. 🌞1NPOkennis,Saskia Waverberg (2022),'Waarom is slapen belangrijk?'

Wat is volgens de Consumentenbond de beste wake-up light?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste wake-up light is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over beste wake-up lights van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen