In dit artikel ontdek je stap voor stap hoe je de beste wax voor jouw haarstijl en type kiest. Of je nu op zoek bent naar een sterke hold, een natuurlijke finish, of een product dat vriendelijk is voor je huid en het milieu, wij hebben alle informatie die je nodig hebt. Samen vinden we de perfecte wax die aan al jouw eisen voldoet.

Wat zijn de beste waxen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste waxen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste waxen van 2024

1. Ideaal voor uitgebreide lichaamsregio's: Satin Smooth Honey Wax

Ik ben razend enthousiast over de Satin Smooth Honey Wax, een absolute topper in de categorie waxen, vooral voor uitgebreide lichaamsdelen. Doordrenkt met vitamine E en honing, heeft deze wax een opmerkelijke beoordeling van 4,4 van de 5 sterren gekregen van 847 wereldwijde beoordelingen op Amazon. Gebruikers hebben de effectiviteit ervan geprezen om haar tot 3 weken lang te verwijderen, waardoor het een ideale optie is voor wie langdurige resultaten wil. Het is ook geprezen om zijn veelzijdigheid, geschikt voor zowel beginners als professionals, en het gemak van gebruik op verschillende waxgebieden. Een gebruiker op Amazon merkte op: "Het is perfect voor grote gebieden zoals benen, borst en rug. Het verwijdert effectief haar en houdt de huid wekenlang glad." Echter, mensen met een gevoelige huid moeten voorzichtig zijn, aangezien sommigen kleine rode bultjes ervoeren en anderen het een beetje plakkerig vonden.

Deze Honey Wax maakt deel uit van de Luxury Gem Wax Collection van Satin Smooth, ontworpen om een optimale ontharing te bieden in combinatie met een totale zintuiglijke ervaring. De wax is verrijkt met kristal- en edelsteenmineralen en geparfumeerd met kalmerende rozenolie, geurige lotus, lavendel of sandelhout, waardoor een harmonieuze en plezierige waxervaring wordt gecreëerd. Zoals een recensie op de website van het merk aangeeft: "De wassen bieden niet alleen haarverwijdering, maar een volledige zintuiglijke reis."

Vergeleken met andere producten in de markt, springt de Satin Smooth Honey Wax eruit vanwege zijn betaalbaarheid zonder in te leveren op kwaliteit. Het concurreert met een verscheidenheid aan waxproducten en kits, waaronder harde waskorrels, keiwaxen en waxverwarmers. Echter, zijn langdurige effecten, gebruiksgemak en geschiktheid voor uitgebreide lichaamsdelen geven het een voorsprong, waardoor het het beste budgetproduct is voor wie een effectieve en betaalbare waxoplossing zoekt voor grote gebieden. Het concurreert met andere wassen zoals de Satin Smooth Calendula Gold Pebble Wax en de Auperwel Hard Wax Beads voor de gevoelige huid, maar zijn unieke combinatie van honing en vitamine E onderscheidt het.

Kortom, de Satin Smooth Honey Wax is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke wax die langdurige resultaten levert, vooral op uitgebreide lichaamsdelen. Zijn effectiviteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid maken het een aantrekkelijke optie voor zowel beginners als professionals. Hoewel gebruikers met een gevoelige huid voorzichtig moeten zijn, positioneert de algehele positieve ontvangst en unieke kenmerken het als een topkandidaat in de categorie waxen. 🍯

Voordelen Satin Smooth Honey Wax
 • Langdurige haarverwijdering tot 3 weken
Nadelen Satin Smooth Honey Wax
 • Kan kleine rode bultjes veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid
 • Licht plakkerige textuur

2. Beste wax: Patricks M2 Matte Finish Medium

2. Beste wax: Patricks M2 Matte Finish Medium

Belangrijke specificaties:

3. Gigi Honey Wax

Ik ben verliefd geworden op de Gigi Honey Wax, vooral de GiGi All Purpose Honee Hair Removal Wax. Het is een geweldige keuze voor thuis waxen, omdat het professionele resultaten biedt met zijn honing-verrijkte formule. Deze wax is geschikt voor alle huid- en haartypes, waardoor het een veelzijdige optie is voor het verwijderen van lichaamshaar, inclusief gevoelige gebieden. Zoals benadrukt in de recensie van Amazon, smelt het bij een lage temperatuur voor gemakkelijke toepassing en is het wreedheid-vrij. Gebruikers hebben zijn effectiviteit geprezen, met fijnere en zachtere haargroei die 3-6 weken aanhoudt. Een recensent merkt op: "Het product wordt geprezen om zijn professionele formule, dunne toepassingen en het vermogen om haar met minder ongemak te verwijderen."

De Gigi All Purpose Honee Hair Removal Hard Wax is een andere opvallende aanbieding van Gigi, ontworpen voor alle huid- en haartypes, wat het zacht maakt voor gevoelige gebieden zoals het gezicht, armen, oksels, borst, rug en bikinilijn. Deze salonkwaliteit wax biedt een professionele haarverwijderingsafwerking thuis, minimaliseert huidroodheid en voorkomt ingegroeide haren, zoals vermeld in de recensie van Amazon. Klanten hebben zijn effectiviteit geprezen, met langere haargroei en een gladde, stralende huid. Met zijn wreedheid-vrije en in de VS gemaakte eigenschappen biedt het een goed alternatief voor dure salonbezoeken.

Hoewel de GiGi Milk & Honee Wax gemengde recensies heeft ontvangen, lijkt de Gigi Honey Wax-lijn, vooral de All Purpose Honee en All Purpose Honee Hair Removal Hard Wax, concurrenten te overtreffen op het gebied van veelzijdigheid, effectiviteit en gebruikerstevredenheid. In vergelijking met crème-waxen die een comfortabele optie bieden, valt de Gigi Honey Wax op door zijn professionele formule en vermogen om alle huid- en haartypes te bedienen, waardoor het een topkeuze is voor thuis waxen. Zoals de recensie van beinghealthfull.com uitlegt, zijn honingwaxen zoals die van Gigi effectief voor het verwijderen van haar en worden ze veel gebruikt in professionele salons, waardoor ze een vertrouwde keuze zijn voor het bereiken van een gladde en stralende huid thuis.

Al met al biedt de Gigi Honey Wax, vooral de GiGi All Purpose Honee Hair Removal Wax en de Gigi All Purpose Honee Hair Removal Hard Wax, een overtuigende oplossing voor thuis waxen, met professionele resultaten dankzij zijn honing-verrijkte formule. Hoewel sommige variaties gemengde recensies hebben ontvangen, vallen deze specifieke producten op door hun veelzijdigheid, effectiviteit en vermogen om alle huid- en haartypes te bedienen, wat uiteindelijk de noodzaak voor frequente salonbezoeken vermindert.

Voordelen Gigi Honey Wax
 • Professionele haarentferning van hoge kwaliteit

4. Flexibele stripless wax ontworpen om huidirritatie te verminderen: Berodin Blue Wax Pellets

4. Flexibele stripless wax ontworpen om huidirritatie te verminderen: Berodin Blue Wax Pellets

Belangrijke specificaties:

Als professionele ontharingsoplossing springen de Berodin Blue Wax Pellets eruit, en bieden ze een uitgebreid systeem voor efficiënte en zachte waxbehandelingen. Dankzij de geavanceerde polymeerformulering blijft de wax flexibel en minder plakkerig dan traditionele wax, wat resulteert in minimaal ongemak en effectieve ontharing. Zoals een recensie opmerkt: "De wax blijft flexibel en plakt minder dan traditionele wax, wat zorgt voor een superieure ervaring voor klanten." Deze kenmerkende harde wax hecht aan het haar zonder aan de huid te plakken, waardoor snelle en efficiënte resultaten worden bereikt. Bovendien omvat het Berodin waxsysteem behandelingen voor de huid vóór en na het waxen, zoals de Berodin Body Exfoliation Kit, Lavender Antiseptic Lotion en Jasmine Pre-Depilatory Oil, voor een complete verzorging en optimale resultaten.

De Berodin Blue Wax Pellets bieden een professionele oplossing voor ontharing en onderscheiden zich in de markt door hun superieure prestaties en uitgebreide verzorgingssysteem. In een vergelijking van professionele waxproducten worden de Berodin Blue Wax Pellets gepresenteerd naast andere toonaangevende oplossingen in de industrie, wat de effectiviteit en geavanceerde formulering benadrukt. Dit plaatst het in een competitieve positie en spreekt professionals aan die op zoek zijn naar hoogwaardige waxproducten. Bovendien, de beschikbaarheid van de Berodin Blue Wax Pellets op e-commerce platforms zoals Amazon, waar het wordt gepresenteerd naast diverse andere harde wax producten, geeft aan dat het populair is en erkend wordt in de markt.

In de wereld van professioneel waxen blinken de Berodin Blue Wax Pellets uit door een complete oplossing te bieden, niet alleen voor superieure ontharing, maar ook voor voor- en nabehandeling van de huid. Deze alomvattende aanpak onderscheidt het van concurrenten, omdat het voldoet aan de holistische behoeften van zowel professionals als hun klanten. De nadruk op natuurlijke en hypoallergene ingrediënten versterkt verder de positie als premium keuze voor waxbehandelingen. Echter, hoewel de Berodin Blue Wax Pellets een uitgebreide oplossing bieden, kan de premium kwaliteit ervoor zorgen dat het gepositioneerd wordt als een duurdere optie in vergelijking met budgetvriendelijke waxproducten.

Al met al bieden de Berodin Blue Wax Pellets een uitzonderlijke keuze voor professionals die streven naar het leveren van superieure waxbehandelingen. De geavanceerde polymeerformulering, uitgebreide verzorgingssysteem en erkenning tussen toonaangevende producten maken het een opvallende optie. Met zachte maar effectieve ontharing en complete pre- en post-waxing producten garanderen de Berodin Blue Wax Pellets een premium waxervaring, waardoor het zich vestigt als een topkeuze in de professionele ontharingsmarkt.

Voordelen Berodin Blue Wax Pellets
 • Superieure prestaties en uitgebreid zorgsysteem
Nadelen Berodin Blue Wax Pellets
 • Duurdere optie

5. Cirepil Blue Hard Wax

5. Cirepil Blue Hard Wax

Belangrijke specificaties:

Cirépil Blue Hard Wax is een topper in de waxindustrie, geprezen als de eerste keuze voor professionals en bekend om zijn uitzonderlijke prestaties en hoge kwaliteit. Deze harde wax wordt gevierd vanwege zijn zachte, lage temperatuur applicatie, gluten-, parabeen- en veganistische formule, en geschiktheid voor alle haartypes en huidtypes. Zijn efficiëntie in het verwijderen van haar met minimale pijn en roodheid, met name op gevoelige gebieden, heeft het een sterke reputatie opgeleverd.

De gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de wax worden benadrukt door zijn snelle uitharding en langdurige resultaten, met de mogelijkheid voor langere intervallen tussen behandelingen. Zoals één recensie opmerkt: "Het heeft een gepatenteerde polymeerformule met een ultra-vloeibare textuur voor gemakkelijke en volledige haarverwijdering." De veelzijdigheid van het product strekt zich uit tot zijn geschiktheid voor Brazilian en bikini waxing, waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende ontharingsbehoeften. De gedetailleerde instructies voor gebruik, samen met de bijgeleverde pre- en post-waxing producten in de waxing kit, verbeteren de algehele ervaring voor professionals en klanten.

Een van de opvallende kenmerken van de wax is zijn geltextuur, blauwe kleur en geurloze karakter, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht en het gemakkelijk herkenbaar maakt op de markt. Het is echter belangrijk op te merken dat in warm weer de waxkorrels aan elkaar kunnen plakken, hoewel dit de kwaliteit of efficiëntie niet beïnvloedt. Potentiële gebruikers moeten ook weten dat het product niet mag worden gebruikt op beschadigde huid.

In vergelijking met andere producten op de markt, valt Cirépil Blue Hard Wax op door zijn sterke focus op veiligheid en huidintegriteit, wat resulteert in minder ontsteking en roodheid. De 80 jaar expertise van het merk in de waxindustrie en de nadruk op prestaties en innovatie hebben zijn positie als wereldleider in het veld verstevigd. Zoals een recensie benadrukt: "Cirepil heeft een sterke reputatie in de industrie, met meer dan 70 jaar expertise in waxen."

Hoewel de Cirepil Waxing Kit een uitstekende optie is voor professionals, kan de hogere prijs en de extra verzendkosten een beperkende factor zijn voor sommigen. Het is belangrijk om de investering af te wegen tegen de voordelen en professionele kenmerken die de kit biedt.

Samengevat, Cirépil Blue Hard Wax zet een hoge standaard in de waxindustrie, waarbij zijn zachte, effectieve en veelzijdige karakter het een topkeuze maakt voor professionals. De nadruk op veiligheid, huidintegriteit en langdurige resultaten verstevigt verder zijn positie als marktleider. Als je op zoek bent naar een wax van professionele kwaliteit met een sterke focus op prestaties en huidverzorging, is dit product een serieuze kanshebber. 🌟

Voordelen Cirepil Blue Hard Wax
 • Zachte, lage temperatuur toepassing
Nadelen Cirepil Blue Hard Wax
 • Hogere prijsklasse
 • Waxkorrels kunnen aan elkaar plakken bij warm weer
 • Niet geschikt voor beschadigde huid

Hoe kies je de beste wax?

Niet elke haarwax is hetzelfde en welke voor jou het beste is, hangt vooral van jouw haarstijl af. Wil jij een natuurlijke look, dan heb je bijvoorbeeld geen enorm sterke wax nodig. Je leest hieronder meer over de eigenschappen van wax.

Haartype

Op de verpakking of in de beschrijving van het product vind je meer informatie voor welk type haar de wax geschikt is. Let hier goed op, want sommige soorten haarwax zijn ideaal voor vet haar, terwijl anderen juist geschikt zijn voor droog haar. Is je haar erg droog? Overweeg dan een goede conditioner.

Voor lang haar heb je een wax nodig die flexibiliteit en beweging toelaat zonder de hold te verliezen. Zoek naar producten die specifiek ontworpen zijn voor langere lengtes, vaak aangeduid met termen als 'medium hold' en 'flexibele styling'.

Holdlevel

Waarvoor je de wax wilt gebruiken is ook belangrijk. Wil je een wetlook creëren, dan is het holdlevel minder belangrijk dan wanneer je een kapsel wilt creëren dat de hele dag moet blijven zitten.

Je kunt er overigens ook voor kiezen om eerst een goede wax te gebruiken, gevolgd door bijvoorbeeld een krachtige haarspray. Hou er wel rekening mee dat het haar hierdoor zwaarder wordt.

Kijk naar producten die termen als 'extra sterke hold' of 'maximale fixatie' gebruiken. Een kleine hoeveelheid, ter grootte van een 10 cent-munt, is vaak voldoende. Ideaal voor korte tot middellange kapsels, vooral als je een strakke, gestructureerde look wilt.

Zelf heb ik erg dik haar, en zijn de waxen met een gemiddelde hold niet voldoende. Daarom kies ik voor een extra sterke hold.

Twee personen met kort haar, vooraanzicht

Ingrediënten

De hoofdbestanddelen van wax zijn bijenwas en hars. Andere therapeutische ingrediënten, zoals oliën en vitaminen, worden vaak toegevoegd.

Er zijn ook veganistische en biologische waxen te koop. Is dit belangrijk voor je, kijk dan goed op de verpakking of lees de beschrijving om erachter te komen wat er in de wax zit.

Moet je je zorgen maken over eventuele gezondheidsrisico's? Lauri Ten Grotenhuis van de Consumentenbond legt het uit:

"Er zijn duizenden bestanddelen die kunnen voorkomen in cosmetica en verzorgingsproducten. Over welke stoffen zijn toegestaan en in welke concentratie vinden voortdurend afwegingen plaats. Er worden regelmatig nieuwe wetenschappelijke studies uitgevoerd, onder meer op Europees niveau."

Inhoud

Het spreekt voor zich dat een grotere verpakking economischer is dan een klein potje waarvoor je meer betaalt. Gelukkig heb je erg weinig wax nodig, waardoor een grote inhoud vaak overbodig is. Gebruik je veel wax, dan is het een goed idee om een grotere verpakking te kopen.

Type dispenser

De meeste wax zit in een potje. Wax breng je pas aan als het vloeibaar is, en het wordt pas vloeibaar als je het opwarmt met je handen of vingers. Wanneer wax in een tube of flesje zou zitten, krijg je het er simpelweg niet uit. Heb je een potje, dan haal je er wat uit met je vingers en wrijf je het warm. Hierdoor breng je het gemakkelijk aan.

Hoe gebruik ik wax in mijn haar?

Je hoeft geen professional te zijn om stylingwax te gebruiken. Zelfs als je het nog nooit eerder hebt gebruikt, kun je wonderen verrichten met je haar! Wax kun je op zowel nat als droog haar aanbrengen, waardoor kapsels met wax gemakkelijk te realiseren zijn.

Verdeel de wax in de palm van je hand en wrijf het met je vingers om het meer vloeibaar te maken. Wax is het gemakkelijkst te verdelen wanneer het gesmolten is. Hierdoor werk je het eenvoudig door je haar.

Hieronder vind je een paar tips voor het gebruik van wax:

 • De juiste hoeveelheid wax: breng niet te veel wax aan. Gebruik je teveel wax, dan kun je haar er vettig uit zien. Ongeveer een hoeveelheid wax ter grootte van een erwt is genoeg voor kort tot halflang haar.
 • Laagjes stylen: breng de wax alleen aan op je haarpunten door de punten tussen je vingers te draaien. Dit geeft gelaagde kapsels een edgy look.
 • Creëer gestructureerde, flexibele krullen: zowel natuurlijke als gestylde krullen zijn veerkrachtiger en houden de stijl langer vast nadat haarwax is aangebracht. Werk de wax in de uiteinden van je haar en experimenteer met het maken van krullen.
 • Volume geven aan fijn haar: werk kleine hoeveelheden wax in het haar naast de haaraanzet. Werk je style vervolgens af met een föhn met diffuseropzetstuk.
 • Out-of-bed kapsels: verdeel styling wax door je haar voordat je je lokken toupeert voor een 'undone' look. Voor de final touch accentueer je de uiteinden van afzonderlijke lokken door deze tussen je vingers te draaien.
 • Verwijderen van haarwax: het is beter om styling wax niet te verwijderen door het uit te borstelen, maar het is ook niet goed om het meerdere dagen in je haar te laten zitten. Was na twee of drie dagen daarom je haar met een goede shampoo.
Persoon met kort haar op gele achtergrond. Achterzijde.

Wat is volgens The Alpha Men de beste wax?

Volgens The Alpha Men is de Hanz de Fuko Sponge Wax de beste keuze voor jou als je op zoek bent naar een veelzijdige en kwalitatieve haarwax. Deze wax biedt een medium tot hoge hold met een matte finish, ideaal voor zowel korte als middellange kapsels. 

Het unieke aan deze wax is de combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas en castorolie, die je haar voeden terwijl ze een flexibele styling mogelijk maken. Je gebruikt slechts een kleine hoeveelheid, ter grootte van een erwt, en werkt deze door droog of handdoekdroog haar voor het beste resultaat. 
Met Hanz de Fuko Sponge Wax creëer je moeiteloos een look die de hele dag blijft zitten zonder je haar te verzwaren.

Wat is volgens Manspace de beste wax?

Volgens Manspace is Hanz de Fuko Claymation de beste wax voor wie een superieure hold en matte finish zoekt. Deze wax, met een unieke blend van natuurlijke klei en wax, biedt een sterke, maar aanpasbare hold die de hele dag blijft zitten. 

Je hebt slechts een kleine hoeveelheid nodig, ongeveer de grootte van een munt van 10 cent, die je tussen je handpalmen warm wrijft en vervolgens gelijkmatig door droog of licht vochtig haar werkt. Het resultaat is een gestructureerde, natuurlijk ogende stijl die niet hard of plakkerig aanvoelt. 
Met Hanz de Fuko Claymation krijg je een professionele look met minimale inspanning, perfect voor dagelijks gebruik.

Wat is volgens John Beerens de beste wax?

Volgens John Beerens is Kevin Murphy Night Rider Wax de beste keuze voor een sterke hold en een matte look. Deze wax, ideaal voor korte tot middellange kapsels, biedt een krachtige fixatie die tot 24 uur meegaat. 

Gebruik een kleine hoeveelheid, ter grootte van een 20-cent muntstuk, en wrijf het tussen je handen om het op te warmen. Breng het vervolgens aan op droog haar om je stijl te vormen en te definiëren. Met Kevin Murphy Night Rider Wax bereik je een natuurlijke, ruige look zonder resten, perfect voor een actieve levensstijl.

Veelgestelde vragen over wax van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?