De beste koffiemachine voor een prikkie: dat willen we allemaal wel! Toch is de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b een volwaardige én volautomatische espressomachine voor nog geen €300,-. Hoe deze deal uitpakt, lees je in deze De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b review.

Deze koffiemachine is uitgerust met een automatische ontkalker en een stoompijpje om melk op te schuimen. De maalgraad, hoeveelheid koffie en sterkte stel je allemaal zelf in. Je bent dus van alle gemakken voorzien – toch?

Over De'Longhi

"Maakt het leven makkelijk" is de slogan die je vast wel eens gehoord hebt. Dit Italiaanse merk dat oorspronkelijk in 1902 is opgezet, heeft koffie en comfort dan ook als uitgelichte productcategorie. Hopelijk is de De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b hier een mooi voorbeeld van.

De'Longhi koffiemachine vooraanzicht

Voordelen:

  • Makkelijk in te stellen
  • Kan bonen en filtermaling in
  • Maakt melkspecialiteiten

Nadelen:

  • Behuizing van kunststof
  • In weinig winkels verkrijgbaar

Dingen om te overwegen voordat je een espressomachine koopt

Ben je op zoek naar een nieuwe koffiezetapparaat met verse bonen? Dan heb je vast al opgemerkt dat er eindeloos veel verschillende modellen en prijscategorieën zijn.

Daarom is het goed om te weten waar je eigenlijk naar op zoek bent. Overweeg je budget en stel vast wat je minimaal voor die prijs wilt hebben.

Lekkere koffie is natuurlijk een onmisbaar vereiste, maar espressomachines kunnen allerlei functies en eigenschappen bezitten waar je rekening mee moet houden. 

Naar je behoeftes kijken helpt je dus al flink op weg om een keuze te maken. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel koffie gedronken wordt, hoeveel variatie je wilt hebben en de controle die je over de instellingen hebt zijn.

Het ontwerp

De buitenkant van deze De’Longhi espressomachine ziet er netjes uit, maar de kunststof behuizing doet afaan de kwaliteit.

Aan de binnenkant is bovendien ook maar wisselend rekening gehouden met de kwaliteit van het materiaal.

De boiler is namelijk gemaakt van aluminium, wat op de langere termijn kan gaan roesten. Dat is dus puntje om rekening mee te houden. Wel heeft dit apparaat conische maalschijven die de machine stiller en schoner maken. 

Al met al is de kwaliteit van het design degelijk. De uitrusting is goed genoeg voor een voldoende levensduur en goede koffie. Verwacht alleen niet dat deze espressomachine je hele leven mee zal gaan.

Bonenreservoir bovenaanzicht

De smaak van de koffie

Er zijn nogal wat factoren die invloed hebben op de smaak van koffie, maar de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b levert een goede bijdrage. De perfecte espresso is in zicht!

De koffietemperatuur kun je dankzij het boiler systeem zelf instellen. De smaak wordt daarnaast nog een handje geholpen door de conische maalschijven.

Het enige wat eigenlijk ontbreekt is een kopverwarmer – maar verlies de hoop niet!

Toch een warm kopje?

De Magnifica S ECAM spoelt elke keer na het opstarten zijn leidingen schoon met heet water. Als je je kopje onder de opening zet waar normaal de koffie uitkomt en je hier het hete water in laat lopen, kun je zo je kopje opwarmen. Gooi het na zo'n 10 seconden weg en bereid je koffie. Het scheelt ook weer dat je hierdoor minder vaak de opvangbak hoeft schoon te maken!​

De bediening

Je bedient de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b met 6 drukknoppen en een draaiknop. De plaatjes naast de knoppen maken al snel duidelijk waar welke knop voor is. 

Je drukt op een knop voor de koffiesoort, kiest het aantal koppen dat je wilt zetten en gebruikt de draaiknop voor de maalinstelling.

Vervolgens wordt de koffie gezet! Het is dus best makkelijk om deze espressomachine te bedienen, waardoor hij ook meteen punten scoort voor gebruiksvriendelijkheid.


Melkopschuimer

Een extra pluspuntje: deze De’Longhi Magnifica heeft een melkopschuimer! De stoompomp is van RVS gemaakt en mengt melk, stoom en lucht om een heerlijke melkschuimkraag aan je koffiedrank toe te voegen.

Je schuimt de melk handmatig op met stoompompje dat ingebouwd is aan de machine. Daarmee houd je maximale controle over hoe heet je melk wordt en hoeveel schuim je maakt.

De'Longhi bediening, vooraanzicht

De koffiemaling

De bediening heeft die draaiknop niet voor niets, want je kunt hiermee zelf de maalgraad van je koffie bepalen!

De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b heeft 13 verschillende maalstanden – van zeer grof tot zeer fijn. 

Wat ook handig is aan de geïntegreerde koffiemolen is dat je minder hoeft voor te bereiden. Als kers op de taart scheelt dat ook schoonmaakwerk!

Dat brengt ons tot het volgende punt van deze De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b review.

Reiniging

Je espressomachine goed schoonmaken is belangrijk, maar door de onderdelen die wat kwetsbaarder zijn voor slijtage is het van nog meer belang om hier goed op te letten.

Gelukkig heeft De’Longhi hier zelf ook rekening mee gehouden: de machine heeft een automatisch reinigingsprogramma waarbij hij na het aanzetten en het uitgaan het systeem spoelt.

Daarnaast zal er een lampje gaan branden wanneer het tijd is om het koffiezetapparaat te ontkalken. Dat is al een zorg minder.

Het lekbakje en de zetgroep zijn daarnaast uitneembaar en makkelijk te demonteren. De rest van de machine schoonmaken is dus een kwestie van eruit halen, afspoelen en terugzetten.

Garantie

Op de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b zit 2 jaar garantie. Dat is een standaard garantietermijn.

Houd er wel rekening mee dat je machine na die 2 jaar minder goed zou kunnen functioneren door slijtage.

Doordat deze De’Longhi al zo goedkoop is, is reparatie buiten de garantietermijn de moeite misschien niet waard.

Verschillen tussen de 22.110.b en 20.110.b

Dit mag dan wel een De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b review zijn, maar dit specifieke type is bij de grote winkelketens niet altijd even makkelijk verkrijgbaar.

Als je naar deze modellen kijkt lijkt het wel een tweeling, maar er zijn een paar verschillen. Die zitten in het materiaal van de maalschijven en het aantal koffiesoorten dat je kan zetten.

Met de 22.110b kun je namelijk twee extra soorten koffie zetten ten opzichte van de 20.110b. Let dus goed op bij het aanschaffen van dit apparaat!

Deze review bevat hoe dan ook links naar de 22.110b-versie, dus dat zou al een zorg minder moeten zijn. 😉

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b ervaringen

Om erachter te komen wat de koffiedrinkende consument van de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b vindt, heb ik wat reviews van gebruikers opgezocht. Ze klinken behoorlijk positief over deze budgetvriendelijke espressomachine!

Klantenbeoordelingen

Alternatieven voor De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b

Philips Latte Go EP5330/10

Iets minder budgetvriendelijk, maar zeker niet duur is de Philips Latte Go EP5330/10. Deze espressomachine is net als de De’Longhi volautomatisch, maar is net wat verfijnder in zijn constructie.

Zo kan de Philips Latte Go meer koffiesoorten zetten, wat meer mogelijkheden voor melkspecialiteiten biedt. Je hebt dus een stuk ruimer de keuze.

Ten slotte is de bouwkwaliteit van de Philips Latte Go ook hoger. Je betaalt uiteindelijk iets meer voor hogere kwaliteit en meer koffiesoorten.

Philips koffiemachine vooraanzicht

Conclusie

Voor een beginner in de wereld van espressomachines of een koffieliefhebber die niet al te veel wilt besteden is deze De’Longhi een top apparaat!

Je zet met veel gemak 1 of 2 heerlijke koppen koffie tegelijk. Het onderhoud is ook lekker simpel.

Daarmee kunnen we deze De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.b review tot een positief eind brengen: het is namelijk een prima budget espressomachine. Klik op de knoppen hieronder om de 22.110b te checken!

Was dit artikel behulpzaam?