Het zonnetje schijnt weer en het is tijd om je tuinmeubilair weer tevoorschijn te halen. Helaas ziet je tuin en onverzorgd uit: je tegels zijn groen. Geen nood! Volg ons stappenplan om groene aanslag te verwijderen en je tegels zijn in no-time weer schoon.

Kind bezemt tegels buiten

Groene tegels in de tuin zijn niet alleen onsierlijk, maar worden ook glad als het gaat regenen. Je tegels schoonmaken mag dan een rotklus zijn, maar het is belangrijk dat je deze vrij houdt van mossen en andere groene aanslag.

Er zijn verschillende producten om je groene aanslag mee te verwijderen, maar ik kies altijd voor een zowel effectief als milieuvriendelijk product. Het meest effectieve product om groene aanslag mee te verwijderen is in dit geval groene zeep en soda, maar schoonmaakazijn is een goed alternatief.

Heb je een goede hogedrukreiniger, dan gebruik je deze. Een hogedrukreiniger verwijdert zonder enige moeite groene aanslag. Let wel goed op: de waterstraal staat onder hoge druk. Hierdoor loop je het risico alle voegen tussen je tegels leeg te spuiten. Kijk dus goed waar je spuit. 

Dit heb je nodig:

  • 5 eetlepels soda
  • 5 eetlepels groene zeep
  • Een emmer van 10 liter
  • Heet water
  • Een harde bezem
  • Een goede tuinslang
Alternatief
This is a block of text. Double-click this text to edit it. Please don't change the font or font size. This will happen automatically on the front-end.

Stap 1: De mix maken

Vul je emmer met 10 liter heet water. Los hierin 5 eetlepels groene zeep en 5 eetlepels soda op. Roer de emmer goed door zodat de groene zeep en soda goed gemixt zijn met het water.

Stap 2: Waterballet

Leeg je emmer over de tegels met groene aanslag. Maak meerdere emmers indien nodig en herhaal dit proces.

Stap 3: Intrekken en schrobben

Schrob nu je tegels met een harde bezem schoon en laat je tegels vervolgens weken in het mengsel. Een half uurtje is vaak genoeg, maar als je tegen heel erg groen zijn laat je het wat langer weken.

Stap 4: Schoonspoelen

Gebruik nu een tuinslang om je tegels mee af te spoelen. Heb je geen tuinslang, dan gebruik je meerdere emmers met schoon water. Klaar is kees!

Conclusie

Nou, zo makkelijk is het! Hopelijk heeft dit stappenplan je geholpen met het verwijderen van de groene aanslag op je tegels. Heb je nog tips of suggesties, laat dan hieronder een reactie achter. 👇 Bedankt voor het lezen!

Was dit artikel behulpzaam?