De grote dag is gekomen: ik ben gaan samenwonen met mijn vriendin. Ik heb tijdens mijn studententijd altijd op een – inmiddels doorgezakte – twijfelaar gelegen, maar je begrijpt dat die meteen het huis uit moest. Een nieuw matras is een flinke investering. Daarom wilden we per se een model dat voor ons beiden prettig is. Enter: deze Morningstar Stellar-matrasreview!

Het belangrijkste is dat dit matras zowel prettig ligt voor zijslapers als voor rugslapers. Daarnaast maakt het niet uit dat ik een stuk zwaarder ben door de verschillende ondersteunende lagen in het matras.

Dat dit matras van Morningstar uit veel lagen bestaat was ook wel merkbaar bij de levering. Zorg dat je minstens met zijn tweetjes bent als je een aantal trappen op moet, want hij is zwaar! Je moet er wel wat voor over hebben om op zo’n heerlijk dik matras te liggen. 😜

Voordelen:

  • Zelfs de levering verliep prettig
  • Wordt geleverd met een handige unboxing tool
  • Ademt uitermate goed
  • Ligt heerlijk als je van een stevig matras houdt
  • Heeft twee hardheidszones

Nadelen:

  • Ondanks verschillende zones niet echt geschikt voor liefhebbers van een zacht matras
Check bij Morningstar →

Zaken om te overwegen voordat je een matras koopt

Gemiddeld slapen we één-derde van de dag. Alles begint bij een goede nachtrust, en de kwaliteit van je matras is daarbij van doorslaggevend belang. Het belangrijkste is dat je matras zacht aanvoelt, maar dat het je wel genoeg ondersteunt, zodat je geen rugpijn ontwikkelt.

by zit op bank en valt naar voren in slaap

Wat voor jou het beste matras is, hangt af van een paar punten: hoe lang en hoe zwaar je bent, of je alleen of met zijn tweeën ligt, en zelfs of je liever op je zij, rug of buik slaapt. Wij slapen beide graag op een steviger matras. Hou je daar niet van? Dan is dit misschien niet het matras voor jou.

Wanneer moet je je matras vervangen?

Dat ligt aan meerdere factoren, waaronder het materiaal van het matras, je gewicht, en of je het matras vaak genoeg hebt omgedraaid. Gemiddeld genomen gaat een matras tien jaar mee, ofwel zo'n 30.000 slaapuren en 150.000 bewegingen.

Afhankelijk van hoeveel je slaapt en hoe vaak je omdraait in bed, kan de levensduur van een matras ook op acht of juist twaalf jaar uitkomen!

Morningstar Stellarmatras: mijn ervaring

Denk je dat het Morningstar Stellarmatras bij je past? Ik vertel je hieronder alles over mijn ervaring met het product.

Bestelling, bezorging en unboxing

De fijne ervaring met het matras begint al bij de bestelling en bezorging. Gedoe in winkels blijft je bespaard! Je bestelt de Morningstar Stellar direct online van de fabrikant, wat heel wat geneuzel scheelt.

Vervolgens wordt het matras aan de deur afgeleverd, opgerold in ultrasterk plasticfolie. Hierdoor til je het matras, ondanks het gewicht, met zijn tweetjes makkelijk de trap op.

Ook het unboxen ging makkelijk dankzij een handige tool die je bij de verpakking krijgt. Hiermee snij je probleemloos de plasticfolie open, zonder dat je daarbij het matras fileert. 🔪

matras ligt op de grond met plastic ernaast en kledingkast erbij

Eenmaal klaar, is het tijd om te profiteren van de proefperiode van 100 dagen. Dat zou voor de meesten genoeg moeten zijn om een goed idee te krijgen van hoe een matras ligt! Wel was het even zoeken op de site hoe dat precies zat; voorheen dacht ik dat het om slechts 28 dagen ging, zoals vermeld in het retourbeleid.

Wat doe ik met mijn oude matras?

Je oude matras kun je op verschillende plekken inleveren. Denk hierbij niet alleen aan de milieustraat, maar ook aan het Leger des Heils, daklozenopvang, of aan de fabrikant van je nieuwe matras.

Bestel je een matras van Morningstar, dan kun je je oude matras aan hen geven bij aanlevering van je nieuwe matras! Een tripje naar een inleverpunt blijft je zo bespaard.

Is het een hard of een zacht matras?

Zoals ik al eerder zei: het Morningstar Stellarmatras is stevig, maar niet zo hard dat het oncomfortabel ligt. Het biedt een perfecte ondersteuning voor je ruggengraat als je – zoals ik – een wat zwaardere zijslaper bent. Het matras vormt zich volledig naar mijn lichaam. Voordat ik van matras wisselde, ontwaakte ik vaak met rugpijn. Dat is nu verleden tijd!

Als je me vraagt of het matras hard of zacht is, antwoord ik dat het iets boven het midden valt. Iets concreter gesteld: op een schaal van 1 tot 10 scoort het matras een 7 op hardheid, zonder dat je inlevert op comfort.

Om het helemaal makkelijk te maken, heeft het Morningstar Stellar matras een harde én een zachtere kant. Je bepaalt zelf welke kant je aan je hoofdeinde legt. Mede daarom zou ik me geen zorgen maken over de hardheid van het matras, ook al ben je zelf misschien meer van de zachtere varianten.

Waarom je matras omdraaien?

Je draait een matras met meerdere hardheidszones om, om zo kiezen welke mate van ondersteuning je waar onder je lichaam hebt.

Daarnaast is het omdraaien van je matras een goed idee om verzakkingen te voorkomen, alsook om het matras te helpen ventileren.

Opbouw van het matras

De comfortabele stevigheid komt voort uit de verschillende lagen van het matras – drie stuks, om precies te zijn! Omdat het matras uit zoveel lagen bestaat, is het dik. In combinatie met de kwaliteitshoes vind ik het een fijne, luxe uitstraling hebben.

De basis laag bestaat uit hybrid foam. Dit zorgt voor een veerkrachtig matras dat je lichaam op alle drukpunten precies goed ondersteunt.

opgemaakt bed met beige beddengoed

Daar bovenop ligt een comfort laag van serene foam. Dit is te vergelijken met 'normaal' traagschuim, maar heeft als voordeel dat het warmte sneller afvoert.

Hierdoor voelt het matras koeler aan, wat goed is voor de kwaliteit van je nachtrust. Ook zweet je hierdoor minder tijdens je slaap. Wel zo fris!

Doordat het matras temperatuurregulerend is en vocht goed afvoert, gaat het langer mee dan reguliere matrassen en voorkom je onfrisse geurtjes en vlekken.

De serene foam-laag neemt daarbij de vorm van je lichaam aan, wat drukverlagend werkt op de punten van je lichaam die hier kwetsbaar voor zijn, zoals je heupen en schouders.

De toplaag van het matras bestaat tenslotte uit naturalis foam. Deze laag is extreem zacht en draagt bij aan de open structuur van het matras. Hierdoor voelt het ondanks de stevigheid van het matras aan alsof je in een heerlijk zacht bedje ligt dat – zoals gezegd – toch goed ademt.

Je zou het misschien niet verwachten van een laag waarin castorolie zit verwerkt. Olie ademt immers niet goed, maar het is niet wat je denkt! Het idee is om een deel van de fossiele olie die in het merendeel van de matrassenproductie meespeelt, te vervangen. Morningstar scoort dus ook een punt richting duurzaamheid. 🪴

Hoes

De drie lagen zitten samen in een hoes, die heerlijk koel aanvoelt. Het prettige aan deze hoes is dat je het bovenste deel van de hoes makkelijk los ritst. Zo hoef je niet gelijk de hele hoes te verwijderen als je hem wilt wassen.

De hoes is ook voorzien van een laag anti-allergene Purotex. Dat vinden mijn vriendin en ik wel zo fijn, aangezien we voor praktisch elke soort stof allergisch zijn. 🤧


Ervaringen met het Morningstar Stellarmatras

Ik ben onder de indruk van het Morningstar Stellarmatras! Wat blijkt? Ik ben niet de enige, zoals te zien is in de recensies van anderen. Hieronder een kleine greep hieruit:

Review Morningstar Stellar Matras 1
Review Morningstar Stellar Matras 2

Morningstar Stellar-matrasreview: conclusie

En dan de eerste nacht. Na de hele dag in de slaapkamer te hebben gewerkt was ik er maar wat klaar voor om op mijn nieuwe matras te gaan liggen. Wat heb ik heerlijk geslapen!

Door de zachte toplaag voelt het alsof je in een warm bad stapt. De volgende ochtend kwam ik maar met moeite mijn bed uit. Zo lekker lag het. Heerlijk uitgerust én zonder rugpijn kon ik aan mijn dag beginnen – toen ik mezelf eenmaal zo ver had gekregen om op te staan.

Heb jij inmiddels ook een Morningstar Stellarmatras? Dan hoor ik graag wat jouw ervaring is. Laat het me hieronder weten. Bedankt voor het lezen!

Check bij Morningstar →

Was dit artikel behulpzaam?