Op zoek naar de perfecte babyfles voor jouw kleintje? Het kiezen van de juiste fles is cruciaal voor zowel het comfort van je baby als voor jouw gemoedsrust. In dit artikel ontdek je de beste babyflessen op de markt, van innovatieve anti-krampjes designs tot flessen die borstvoeding perfect nabootsen.

We duiken in de wereld van materialen, vormen en unieke eigenschappen die elke fles biedt, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken. Of je nu een nieuwe ouder bent of een ervaren pro, vind hier de ideale fles die past bij de behoeften van jou en je baby.

Wat zijn de beste babyflessen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste babyflessen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste babyflessen van 2024

1. Dr Browns Dr. Brown's Options+

1. Dr Browns Dr. Brown's Options+

Belangrijke specificaties:

Uitstroomsnelheid flesspeen: Erg langzaam (vanaf 0 maanden)
Inhoud: 250 ml

De Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles is dé fles voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar verlichting van krampjes bij hun baby's. Met een handige inhoud van 250 ml, is deze smalle halsfles speciaal ontworpen om ongemak te verminderen. En ik kan je vertellen, ik heb alleen maar positieve ervaringen gehoord van andere ouders die deze fles hebben gebruikt.

Wat ik echt geweldig vind aan deze fles is dat hij lekvrij is. Hoewel er één recensie was waarin werd gezegd dat de fles lekte, blijkt uit alle andere recensies dat dit probleem eenvoudig kan worden opgelost door de dop goed aan te draaien (niet te strak!). Sommige slimme ouders raden zelfs aan om de dop na het aandraaien een beetje los te draaien om lekkage te voorkomen. Slim, toch? 😉

Over het design zijn de meningen verdeeld. Sommige ouders vinden het niet zo aantrekkelijk, maar eerlijk gezegd kan mij dat niet zoveel schelen. Het belangrijkste is dat de fles zijn werk doet en krampjes verminderd, ongeacht hoe hij eruitziet.

Nu moet ik wel eerlijk zijn, er was één opmerking in een recensie waarin werd gezegd dat de fles na een paar keer gebruik begon te lekken. Maar het goede nieuws is dat de klantenservice van Dr. Brown nieuwe ventielsystemen heeft opgestuurd om dit probleem aan te pakken. Dat betekent dat het bedrijf echt luistert naar de feedback van ouders en bezig is met verbeteringen. Natuurlijk waren er ook ouders die niet helemaal tevreden waren met de nieuwe versie en raden aan om een andere fles, zoals de Avent flessen, te proberen. Maar hey, dat is altijd een persoonlijke keuze.

Ik moet benadrukken dat de meerderheid van de recensies echt positief is en ouders deze Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles aanbevelen. Met een handig formaat van 250 ml is deze fles comfortabel voor baby's. En het beste is dat je zelfs andere spenen, zoals de Difrax S speen, op deze fles kunt gebruiken. Handig, toch?

Al met al is de Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Babyfles een geweldige keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar verlichting van krampjes bij hun baby's. Hoewel er enkele negatieve punten worden genoemd, zoals lekkage en een minder aantrekkelijk design, lijken deze niet op te wegen tegen de positieve ervaringen van de meeste ouders. Het is altijd belangrijk om verschillende flessen uit te proberen en te kijken welke het beste werkt voor jouw baby. Maar ik kan je verzekeren dat deze fles zeker het proberen waard is!

Voordelen Dr Browns Dr. Brown's Options+
 • Vermindert krampjes bij baby's
 • Handig formaat van 250 ml
 • Compatibel met andere spenen, zoals de Difrax S speen
Nadelen Dr Browns Dr. Brown's Options+
 • Kan lekken als de dop niet goed wordt aangedraaid
 • Design kan als onaantrekkelijk worden ervaren
 • Sommige ouders zijn niet tevreden met de vernieuwde versie en raden aan om een andere fles te gebruiken

2. Philips Avent Natural Response Fles

2. Philips Avent Natural Response Fles

Belangrijke specificaties:

Uitstroomsnelheid flesspeen: Langzaam (vanaf 1 maand)
Inhoud: 260 ml

De Philips Avent Natural Response Fles is echt iets voor jou als je borstvoeding wil combineren met flesvoeding. Deze fles is speciaal ontworpen om het unieke drinkritme van jouw kleintje te volgen, zodat hij zelf kan bepalen hoe snel hij drinkt, slikt en ademt, net zoals aan de borst. Hierdoor kun je zonder problemen overschakelen tussen borstvoeding en flesvoeding, zonder dat je baby in de war raakt.

Een van de beste eigenschappen van deze fles is de natuurlijke zuigreflex-speen. Deze speen geeft alleen melk af als jouw kleintje actief aan het drinken is. Hierdoor stopt de melkstroom automatisch wanneer je baby even een pauze neemt om te slikken en ademen. Dit helpt om lucht in het buikje van je baby te voorkomen en vermindert krampjes en ongemak. Bovendien is de speen ontworpen om de vorm en het gevoel van een borst na te bootsen, waardoor het aanleggen op een natuurlijke manier kan gebeuren.

Deze fles is ook super handig in gebruik. Hij heeft een brede hals, waardoor vullen en schoonmaken een fluitje van een cent zijn. Daarnaast heeft hij maar een paar onderdelen, dus je zet hem snel en makkelijk in elkaar. De ergonomische vorm van de fles maakt het ook nog eens gemakkelijk om vast te houden, zowel voor jou als voor de kleine handjes van je baby. En last but not least, de fles is gemaakt van BPA-vrij materiaal, dus je kunt met een gerust hart gebruik maken van deze fles.

De reviews van andere ouders zijn over het algemeen positief. Sommige ouders merken op dat de speen mogelijk niet genoeg melk doorlaat, zelfs bij speen nummer 3. Dit kan een punt van zorg zijn als je baby een snellere melkstroom nodig heeft. Aan de andere kant zijn er ook veel ouders die juist heel tevreden zijn met deze fles. Ze vinden het fijn dat hun kleintje op zijn eigen tempo kan drinken en dat de fles niet lekt. Ook het gemak van het schoonmaken en het feit dat je de spenen apart kunt kopen, aangepast aan de behoeften en leeftijd van je baby, wordt gewaardeerd.

Al met al is de Philips Avent Natural Response Fles een uitstekende keuze als je borstvoeding wil combineren met flesvoeding. Hij volgt het natuurlijke drinkritme van je baby en biedt een speen die net zo werkt als een borst. Hoewel er enkele mogelijke nadelen zijn, zoals een mogelijk te langzame melkstroom voor sommige baby's, zijn de voordelen en positieve ervaringen van andere ouders over het algemeen sterker. Deze fles is van hoge kwaliteit, heeft handige functies en heeft de focus op het comfort en welzijn van je baby. 🍼

Voordelen Philips Avent Natural Response Fles
 • Volgt het natuurlijke drinkritme van de baby
 • Speen werkt als een borst, waardoor baby's gemakkelijk kunnen schakelen tussen borstvoeding en flesvoeding
 • Praktisch in gebruik met een brede hals en weinig onderdelen
Nadelen Philips Avent Natural Response Fles
 • Mogelijk niet voldoende melkdoorstroming, zelfs met speen nummer 3

3. Philips Avent Natural Response Fles

3. Philips Avent Natural Response Fles

Belangrijke specificaties:

Uitstroomsnelheid flesspeen: Erg langzaam (vanaf 0 maanden)
Inhoud: 1000 ml

Ik heb de Philips Avent Natural Response Fles - Cadeauset voor pasgeboren baby's uitgeprobeerd en ik ben er helemaal weg van! Deze flessenset is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een gemakkelijke overgang tussen borstvoeding en flesvoeding. Dankzij de Natural Response-speen wordt het ritme van je baby ondersteund, zodat zuigen, doorslikken en ademen op een rustige en comfortabele manier verlopen. Het AirFree-ventiel voorkomt dat er lucht in het buikje van je baby komt, waardoor krampjes, gas en brandend maagzuur worden voorkomen.

De set bevat 2 kleine flesjes en 2 grote flessen, een speen en een borstel om de flessen schoon te maken. Met het Natural Response-systeem komt er alleen melk uit de fles als je baby actief aan het drinken is, wat zorgt voor een rustige drinkervaring en minder lucht inslikken. Dit helpt bij het verminderen van krampjes na het drinken.

De flessen zijn van hoge kwaliteit, zoals we gewend zijn van Philips Avent. Ze zijn gemakkelijk te steriliseren en hebben een comfortabele vorm die zowel voor jou als voor je baby fijn is om vast te houden. Daarnaast zijn ze ook heel makkelijk schoon te maken dankzij de brede flessenhals en het feit dat ze maar uit enkele onderdelen bestaan.

Wat ik ook geweldig vind aan deze flessenset is dat hij compatibel is met het volledige assortiment van Philips Avent. Je kunt dus onderdelen van borstkolven, flessen en bekers combineren en zo het product creëren dat voor jou werkt, wanneer je het nodig hebt.

Gebruikers zijn erg tevreden over deze flessenset en prijzen vooral de kwaliteit, het gebruiksgemak en het feit dat de flessen geen lucht doorlaten en daardoor krampjes verminderen. Daarnaast vinden ze de flessen makkelijk schoon te maken en zijn ze blij met de bijgeleverde borstel, die echt goed werkt.

Een mogelijke uitdaging bij deze flessenset is dat het even kan duren voordat je baby gewend is aan het Natural Response-systeem. Maar met geduld en doorzettingsvermogen zal het uiteindelijk comfortabeler zijn voor zowel jou als je baby.

Al met al is de Philips Avent Natural Response Fles - Cadeauset voor pasgeboren baby's SCD657/11 een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een flessenset die de overgang tussen borstvoeding en flesvoeding gemakkelijk maakt. Met zijn unieke kenmerken zoals de Natural Response-speen en het AirFree-ventiel, biedt deze set comfort en gemak voor zowel jou als je baby. Hoewel het even kan duren voordat je baby gewend is aan het systeem, zijn de voordelen op het gebied van het verminderen van krampjes en het gebruiksgemak zeker de moeite waard. ✨

Voordelen Philips Avent Natural Response Fles
 • Ondersteunt het unieke ritme van de baby voor een kalme en comfortabele voeding
 • Voorkomt krampjes, gas en brandend maagzuur door het AirFree-ventiel
 • Compatibel met het volledige assortiment van Philips Avent, waardoor je verschillende onderdelen kunt combineren
Nadelen Philips Avent Natural Response Fles
 • Het kan even duren voordat de baby gewend is aan het Natural Response-systeem

Hoe kies je de beste babyfles?

Het is jammer dat baby's nog niet kunnen praten, want dan zouden ze ons wel vertellen welke fles het beste is. Helaas is dit niet het geval en maken wij de keuze voor onze baby's – en in plaats van enkel hopen dat we de juiste keuze maken, lezen we ons idealiter in over hoe je de beste keuze maakt!

Hetzelfde geldt voor fopspenen: zelfs de beste fopspeen en een goed babymatrasje wordt soms niet geaccepteerd door je baby.

Helaas komt het voor dat sommige baby's weigeren te drinken uit bepaalde flessen; hier kun je weinig aan doen. Ik raad je dan ook aan om geen verpakkingen met veel flesjes te kopen - in ieder geval niet voordat je de fles hebt geprobeerd.

Begin met een fles, en wanneer de fles bevalt, dan koop je meerdere flessen. 🍼

Materiaal van de fles

Bij het kiezen van een babyfles is het materiaal essentieel. Glas is duurzaam en vrij van chemicaliën, maar kan zwaar en breekbaar zijn. Plastic is licht en onbreekbaar, maar zorg dat het BPA-vrij is voor de veiligheid van je baby. Siliconen bieden een zachte, flexibele optie, ideaal voor jonge baby's.

Aanbevolen leeftijd en uitstroomsnelheid

De uitstroomsnelheid gaat over de gaatjes die in de top van de speen zitten. Jonge baby's kunnen minder hard zuigen dan oudere baby's en hebben daarom een speen met minder en kleinere gaatjes nodig. Zo komt de melk langzaam uit de fles.

Geef je een jonge baby een fles met te grote gaatjes en daarmee een te snelle uitstroomsnelheid, dan kan je baby zich verslikken. Kijk daarom altijd goed naar de aanbevolen leeftijd. 👶

Verschillende spenen

Spenen van flessen zijn gemaakt van silicone of latex en baby's hebben meestal een voorkeur. Er is geen groot verschil tussen beide, maar latex spenen zijn meestal zachter en flexibeler. Latex vervang je sneller dan spenen van silicone. Silicone is daardoor duurzamer.

Flessen met een brede hals hebben normaal gesproken een siliconenspeen, terwijl je bij de meer traditionele babyflessen beide spenen kunt gebruiken. Een speen bootst de borst en dan vooral de tepel na, zodat je kindje de meest natuurlijke ervaring heeft tijdens het voeden.

Kindje krijgt de fles op schoot, vooraanzicht

Anti-koliekflessen

Zoek naar babyflessen met een effectief systeem dat krampen voorkomt. Dit systeem, zoals een ventiel of luchtgaatje, helpt lucht te verminderen die je baby inslikt tijdens het voeden, wat de kans op buikkrampjes vermindert.

Een goede fles zorgt voor een constante stroom van melk zonder luchtbellen. Houd daarbij echter ook rekening met hoe je de fles het beste kunt vasthouden om luchtbellen te voorkomen. Het Voedingscentrum geeft hierover de volgende tips:

 • De fles houd je bijna horizontaal, maar wel zo dat er altijd melk boven het gaatje van het speentje is. Zo hapt je baby geen lucht.
 • Leg de speen rustig op het gootje tussen neus en bovenlip. Je baby doet dan vanzelf de mond open met de tong laag en is klaar om aan te happen.
 • De lippen krullen naar buiten om het brede deel van de speen.

Compatibiliteit met borstvoeding

Als je borst- en flesvoeding combineert, kies dan een fles met een speen die de borst nabootst. Dit helpt bij het verminderen van tepel-speenverwarring bij je baby. Let op de vorm en het gevoel van de speen om deze overgang zo soepel mogelijk te maken.

Welk merk maakt de beste babyflessen?

Philips Avent en Dr. Brown zijn toonaangevende merken als het gaat om babyflessen, bekend om hun kwaliteit en innovatie.

Philips Avent

Philips Avent-flessen staan bekend om hun anti-krampjessysteem, wat helpt lucht te verminderen die je baby inslikt tijdens het voeden, wat de kans op buikkrampjes vermindert. Hun flessen zijn ontworpen om borst- en flesvoeding gemakkelijk te combineren, wat jou als ouder flexibiliteit geeft.

Philips Avent maakt ook goede babyfoons met camera. Als je hier meer over wilt weten, lees dan ons artikel over de beste babyfoons met camera.

Dr. Brown

Dr. Browns flessen onderscheiden zich door hun unieke ventielsysteem, dat essentieel is voor het behoud van vitamines C, A, en E door het minimaliseren van luchtbellen en het verminderen van oxidatie van de melk.

Dit systeem helpt ook bij het tegengaan van spugen, boeren en gasvorming, wat zorgt voor een comfortabelere voedingservaring voor jouw baby. Beide merken bieden dus innovatieve oplossingen die bijdragen aan een gezondere en comfortabelere voedingstijd voor jou en je kleintje.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste babyfles?

De beste babyflessen volgens de Consumentenbond zijn die van Philips Avent en Dr. Brown. Philips Avent-flessen blinken uit door hun anti-krampjes systeem, wat de luchtinname vermindert en zo de kans op buikkrampjes bij je baby reduceert. Ze zijn ideaal voor het combineren van borst- en flesvoeding, waardoor je flexibel blijft in je keuze.

Dr. Brown's flessen vallen op door hun unieke ventielsysteem dat vitamines C, A, en E beter behoudt en luchtbellen minimaliseert, wat resulteert in minder spugen, boeren en gasvorming bij je baby. Beide merken bieden dus geavanceerde technologieën die bijdragen aan een gezondere en comfortabelere voedingservaring voor jou en je baby. 

Veelgestelde vragen over babyflessen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?