Elke ouder wilt het beste voor zijn kindje. Veiligheid staat altijd voorop. Daarom is het soms lastig om te ontspannen wanneer je kindje slaapt: even snel bij het bedje kijken, of het bekende "hoorde jij ook wat?" Mijn kinderen zijn inmiddels iets ouder, maar ik ken dit gevoel maar al te goed. De beste babyfoon met camera stelt je direct gerust!

Terwijl je ontspant, staat de ouder-unit naast je. Op die manier hou je je kindje in de gaten en pas wanneer deze wakker wordt, hoef je pas op te staan. Ik zo Je leest er in dit artikel meer over, en hieronder vind je alvast de vijf beste babyfoons met camera van nu!

Wat zijn de beste babyfoons met camera van 2024?

Dit zijn de top 5 beste babyfoons met camera op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste babyfoons met camera van 2024

1. Philips Avent Connected SCD923

1. Philips Avent Connected SCD923

Belangrijke specificaties:

Nachtlampje: Ja
Temperatuurweergave: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Ja

De Philips Avent Connected SCD923/26 is mijn slimme babyfoon. Met het Secure Connect-systeem ben ik altijd verbonden met de kinderkamer, zowel via de ouderunit als via de app op mijn smartphone of tablet. Mijn babyfoon heeft een ingebouwde temperatuursensor, zodat ik snel kan zien of mijn kindje warm genoeg is aangekleed. Ook kan ik op afstand een nachtlampje inschakelen en kiezen uit 15 verschillende liedjes en geluiden. Ik kan zelfs mijn eigen liedjes opnemen, zodat mijn kindje mijn vertrouwde stem hoort. Met de terugpraatfunctie kan ik mijn kindje op afstand geruststellen.

Wat mij onderscheidt van eerdere modellen is het Secure Connect-systeem. Hierdoor heb ik altijd een sterke en veilige verbinding tussen de babyunit, ouderunit en app. Mijn babyunit heeft een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom, zodat ik duidelijke beelden heb van de kamer van mijn kindje, zowel overdag als 's nachts. Mijn ouderunit heeft een 4,3-inch kleurenscherm en kan tot wel 12 uur meegaan in de eco-modus. Ik kan je zelfs tot 400 meter bereik bieden, zowel binnen als buiten.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden. Ze vinden mijn beeldkwaliteit scherp en helder, zowel op de ouderunit als via de app op hun smartphone. Ze zijn ook blij met mijn terugspreekfunctie, omdat het werkt als een telefoongesprek en er geen onderbreking van het geluid is. Daarnaast zijn ze te spreken over de verschillende slaapliedjes en geluiden die ik bied, en het aanpasbare nachtlampje. Ze vinden mijn app makkelijk te installeren en het is handig dat ze foto's en video's kunnen maken.

Er zijn echter ook enkele nadelen genoemd. Zo kan mijn camera niet op afstand gedraaid worden, wat sommige gebruikers missen. Ook brandt er altijd een groen lampje op mijn camera, wat als storend wordt ervaren. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de batterijduur van de ouderunit 's nachts niet altijd voldoende is en dat deze aan de oplader moet worden gehouden.

Al met al bied ik veel handige functies en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Mijn Secure Connect-systeem zorgt voor een sterke en veilige verbinding, terwijl mijn app en ouderunit verschillende mogelijkheden bieden om je kindje in de gaten te houden en gerust te stellen. Ik ben vooral geschikt voor ouders die waarde hechten aan een goede beeldkwaliteit, gebruiksgemak en extra functies zoals slaapliedjes en een nachtlampje. Houd er echter rekening mee dat mijn camera beperkt kan draaien en dat de batterijduur van de ouderunit beperkt is.

Voordelen Philips Avent Connected SCD923
 • Scherpe en heldere beeldkwaliteit, zowel op de ouderunit als via de app op de smartphone.
 • Positieve beoordeling van de terugspreekfunctie vanwege het ontbreken van onderbrekingen in het geluid.
 • Verschillende slaapliedjes en geluiden, en aanpasbaar nachtlampje worden gewaardeerd.
Nadelen Philips Avent Connected SCD923
 • Camera kan niet op afstand gedraaid worden.
 • Een groen lampje op de camera wordt als storend ervaren.
 • Beperkte batterijduur van de ouderunit 's nachts.

2. Beste babyfoon met camera: Luvion Easy Babyphone - Babyfoon

2. Beste babyfoon met camera: Luvion Easy Babyphone - Babyfoon

Belangrijke specificaties:

Nachtlampje: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

De Luvion Easy Babyphone is dé no-nonsense babyfoon met camera die perfect aansluit op al jouw essentiële behoeften zonder al te veel poespas. Ik ben een betrouwbare babyfoon met een aantrekkelijke prijs en voorzien van alle belangrijke functies. Met een bereik tot 250 meter onder optimale omstandigheden en een gecodeerd signaal voor 100% veilige en storingsvrije verbinding, kun je altijd op mij rekenen.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn 2-inch kleurenscherm, waarmee je altijd een goed zicht hebt op jouw kleintje. Dankzij mijn nachtzichtfunctie kun je je baby zelfs in het donker zien, tot een bereik van wel 5 meter. Met mijn terugspreekfunctie kun je ook tegen je baby praten via mij, wat handig is om je kleintje gerust te stellen. En met mijn kamertemperatuurweergave kun je altijd de temperatuur in de babykamer in de gaten houden.

Ik ben heel eenvoudig in gebruik en kan met één druk op de knop worden geïnstalleerd. Mijn ouderunit heeft een oplaadbare Lithium batterij, dus je hoeft nooit batterijen te vervangen. Mijn camera kan in vrijwel elke richting worden gedraaid en gemonteerd, zodat je altijd de perfecte kijkhoek hebt. Ook heb ik een batterijen-leeg waarschuwing en een buiten-bereik waarschuwing, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten en altijd verbonden blijft met je kleintje.

Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is mijn privacygarantie. Mijn video- en audiosignalen worden verzonden via een veilig 2,4 GHz kanaal met FHHS technologie, dus geen gedoe met wifi-internet en een 100% storingsvrije verbinding. Dit is vooral belangrijk voor ouders die zich zorgen maken over de veiligheid en privacy van hun babyfoon.

Ik ben trots op mijn gemiddelde waardering van 4,5 sterren op Bol.com en ik word zeer positief beoordeeld door gebruikers. Ze waarderen vooral mijn goede prijs-kwaliteitverhouding, mijn handzame formaat, de verschillende functies en mijn bereik. Sommige gebruikers merken op dat mijn mini usb aansluiting en de korte batterijduur van de ouderunit kleine minpunten zijn, maar over het algemeen worden deze niet als al te belangrijk beschouwd.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare babyfoon met camera zonder al te veel extra functies. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding, ben eenvoudig in gebruik en zorg ervoor dat je altijd een oogje in het zeil kunt houden bij je kleintje. Met mijn privacygarantie en storingsvrije verbinding ben ik een veilige keuze voor elke ouder. 😊

Voordelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon
 • Betrouwbare babyfoon met aantrekkelijke prijs
 • Gecodeerd signaal voor 100% veilige en storingsvrije verbinding
 • 2-inch kleurenscherm om baby goed in de gaten te houden
Nadelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon
 • Mini usb aansluiting kan als minpunt worden ervaren
 • Korte batterijduur van de ouderunit

3. Miya M35 Babyfoon Babyfoon met

3. Miya M35 Babyfoon Babyfoon met

Belangrijke specificaties:

Nachtlampje: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

De Miya M35 Babyfoon is dé perfecte keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbare babyfoon met camera. Met deze babyfoon heb ik altijd een veilige liveverbinding met de kinderkamer, zodat ik altijd weet wat er aan de hand is. Het installeren van de babyfoon is super eenvoudig en het gebruiksgemak is gewoonweg kinderspel.

Een van de geweldige functies van de Miya M35 is de ingebouwde VOX-audio-detectie. Hierdoor schakelt de monitor meteen in zodra er geluid wordt gedetecteerd. Ik kan zelf de gevoeligheid instellen, zodat de babyfoon reageert op het gewenste geluidsniveau. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de babyfoon ook nog eens een ingebouwde infraroodcamera die zorgt voor helder beeld, zelfs in een donkere kamer.

Wat de Miya M35 Babyfoon echt onderscheidt van andere babyfoons op de markt, is de mogelijkheid om de camera op afstand te draaien, in- en uit te zoomen. Dit betekent dat ik vanaf elke locatie de hele kinderkamer kan bekijken. Met een draaihoek van 120° verticaal en 355° horizontaal is het een fluitje van een cent om de perfecte positie voor de camera te vinden.

Een ander voordeel van de Miya M35 Babyfoon is de stabiele verbinding tussen de monitor en de camera. En het beste van alles is dat er geen router nodig is, dus mijn privacy en de veiligheid van de verbinding zijn gegarandeerd. De babyfoon heeft ook een groot bereik, zowel binnen als buiten, met een bereik van 60 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis.

De monitor van de Miya M35 heeft een oplaadbare accu met een stand-by tijd van ongeveer 10 uur. En met de extra lange adaptersnoeren kan ik de monitor gemakkelijk opladen terwijl ik de babyfoon gebruik. Bovendien heeft de babyfoon een compacte monitor met een goed zichtbaar scherm en gemakkelijke bediening via de knoppen.

De Miya M35 Babyfoon biedt ook andere handige functies, zoals geluidsgevoelige LED-lampjes op de monitor die mij op de hoogte houden van het geluidsniveau, zelfs als het geluid uitstaat. Ik kan de babyfoon ook uitbreiden met maximaal 4 camera's en er zijn 4 slaapliedjes beschikbaar om mijn kleintje te kalmeren. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde thermometer waarmee ik de kamertemperatuur op afstand kan controleren en een voedingsalarm kan instellen.

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over de Miya M35 Babyfoon. Ze prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding, het geweldige nachtzicht en het gemak in gebruik. Ze vinden de beeldkwaliteit goed en waarderen het compacte formaat van de monitor. De batterijduur is meer dan voldoende en de kabels zijn lekker lang. De mogelijkheid om de camera op afstand te draaien en in te zoomen wordt als een groot pluspunt gezien.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen van de babyfoon. Sommige gebruikers kunnen de babyfoon bijvoorbeeld te groot vinden of problemen ondervinden met de verbinding in bepaalde omgevingen. Ook is het belangrijk om op te merken dat de babyfoon alleen wordt geleverd met een Nederlandstalige/Engelstalige handleiding.

Al met al is de Miya M35 Babyfoon een uitstekende keuze met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt een stabiele verbinding, goede beeldkwaliteit, gemakkelijke bediening en handige functies, zoals de mogelijkheid om de camera op afstand te draaien. Als je op zoek bent naar een betrouwbare babyfoon met camera, is de Miya M35 zeker het overwegen waard. 📷

Voordelen Miya M35 Babyfoon Babyfoon met
 • Betrouwbare babyfoon met camera
 • Eenvoudige installatie en gebruiksgemak
 • Mogelijkheid om camera op afstand te roteren en in- en uit te zoomen
Nadelen Miya M35 Babyfoon Babyfoon met
 • Mogelijke grootte van de babyfoon kan als beperking worden ervaren
 • Mogelijke problemen met de verbinding in bepaalde omgevingen
 • Alleen geleverd met Nederlandstalige/Engelstalige handleiding

4. Luvion Essential Babyphone - Babyfoon

4. Luvion Essential Babyphone - Babyfoon

Belangrijke specificaties:

Nachtlampje: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

De Luvion Essential Babyphone - Babyfoon met Camera - Premium Baby Monitor is mijn favoriet! Als ouder in Nederland of België wil je het allerbeste voor je kleintje, en deze babyfoon heeft het allemaal. Ik ben vooral onder de indruk van de beeldkwaliteit en het zuivere geluid. Geen gedoe met vage beelden of gekraak, maar glasheldere communicatie met mijn baby.

Het 3,5-inch kleurenscherm overtreft al mijn verwachtingen. Het is groter dan ik had gedacht en geeft prachtige beelden weer, zelfs in kleur bij voldoende licht. Zo kan ik mijn kleintje altijd in de gaten houden, zelfs als hij een kleurrijke speelmat heeft uitgekozen. En het bereik? Geen enkel probleem! Zelfs als ik naar de overburen ga, blijft de verbinding stabiel.

Een superhandige functie van deze babyfoon is dat het scherm alleen aan gaat als er geluid is. Geen constante check-ups meer, maar direct op de hoogte zijn als er iets aan de hand is. Geweldig! Maar laten we het even hebben over de batterijduur van de ouderunit. Eerlijk is eerlijk, die is niet zo geweldig. Als het scherm constant aan staat, gaat de batterij maximaal twee uur mee. Maar weet je wat? Het snoer van de oplader is lekker lang, dus ik kan de babyfoon gewoon aansluiten op het stopcontact. Probleem opgelost!

Deze babyfoon heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van nachtzicht, zodat je ook in het donker je baby kunt zien? Of de terugspreekfunctie, waarmee je geruststellende woordjes kunt fluisteren als je kleintje onrustig is? En als je graag elk detail wilt zien, kun je gebruikmaken van de digitale zoom. Zo mis je geen enkel schattig gezichtje. Daarnaast houdt de babytimer je op de hoogte van voedingen en slaapjes, en kun je zelfs de kamertemperatuur zien. Hoe handig is dat?

Wat ik ook geweldig vind, is dat je tot wel vier extra camera's kunt aansluiten op deze babymonitor. Zo kun je meerdere kamers in de gaten houden. En weet je wat nog beter is? Deze babyfoon is veilig in gebruik. De video- en audiosignalen worden verzonden via een veilig 2,4 GHz kanaal met FHHS technologie, dus je hoeft je geen zorgen te maken over wifi-internet.

Maar laten we eerlijk zijn, ik ben niet de enige die enthousiast is over deze babyfoon. Veel andere ouders delen mijn positieve ervaringen. Ze vinden de beeldkwaliteit fantastisch en waarderen de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. En laten we vooral de vele functies niet vergeten, die echt een verschil maken in het ouderschap. Maar, eerlijk is eerlijk, er zijn ook enkele kritische opmerkingen. Sommige ouders vinden de stand-by-tijd van de batterij te kort en hebben problemen ervaren met het bereik, vooral als ze zich op een andere verdieping bevonden.

En ja, er zijn ook wat klachten geweest over de duurzaamheid van de babyfoon. Sommige ouders hebben gemeld dat het beeldscherm na een jaar gebruik problemen begon te vertonen, met strepen en een donkerpaars beeld. Dat is natuurlijk teleurstellend, vooral gezien de prijs van de babyfoon.

Maar ondanks deze beperkingen blijft de Luvion Essential Babyphone - Babyfoon met Camera - Premium Baby Monitor een uitstekende keuze. Als je als ouder op zoek bent naar een babyfoon met topkwaliteit beeld en geluid, veel handige functies en betrouwbaarheid, dan hoef je niet verder te zoeken. Deze babyfoon heeft het allemaal.

Voordelen Luvion Essential Babyphone - Babyfoon
 • Goede beeldkwaliteit
 • Zuiver geluid
 • Veel functies
Nadelen Luvion Essential Babyphone - Babyfoon
 • Korte stand-by-tijd van de batterij
 • Mogelijke problemen met het bereik
 • Kwetsbaarheid van het beeldscherm

5. Alecto DVM-71

5. Alecto DVM-71

Belangrijke specificaties:

Nachtlampje: Nee
Temperatuurweergave: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

Ik ben de Alecto DVM-71, de babyfoon met camera die ervoor zorgt dat je altijd in contact kunt blijven met je kleintje. Met mijn 2,4 inch kleurenbeeldscherm kun je je kindje in de gaten houden terwijl je bezig bent met andere dingen in huis. Zet je kleintje gerust in zijn of haar kamer om te slapen, want zodra er geluid wordt gemaakt, spring ik direct aan. En met mijn slaapliedjes en terugspreekfunctie kun je je kindje geruststellen zonder zelfs maar naar de kinderkamer te hoeven gaan.

Wat mij onderscheidt van andere babyfoons is dat ik tot wel vier camera's kan aansluiten. Ideaal voor ouders met meerdere kinderen of voor gebruik in de speelkamer. Mijn camera's zijn handmatig instelbaar en bieden zowel overdag als 's nachts een kristalhelder beeld. Bovendien kun je met mijn tweewegcommunicatie eenvoudig met je kindje praten, zelfs als je in een andere kamer bent. Dus of je nu een slaapliedje wilt zingen of een verhaaltje wilt vertellen voor het slapengaan, ik sta voor je klaar.

Ik heb een groot bereik, zodat je niet alleen kunt zien maar ook kunt horen wat er in de kamer van je kindje gebeurt. Mijn 2,4 inch scherm laat zelfs de temperatuur in de kamer zien, zodat je altijd weet of het warm genoeg is voor je kleintje. En met de geluidsniveaulampjes kun je precies zien hoeveel geluid je kindje maakt.

Mijn installatie is super eenvoudig en mijn beeld- en geluidskwaliteit zijn beide van topkwaliteit, zoals ook blijkt uit de gebruikersreviews. Mijn ouderunit gaat enkele uren mee op een volle accu en met de ECO stand kun je energie besparen. Het enige minpuntje is dat mijn camera altijd aangesloten moet zijn op netstroom om beeld te hebben, maar mijn ouderunit kan wel lang zonder stroom.

Over het algemeen zijn de gebruikers erg tevreden over mij. Ze vinden mijn beeld duidelijk, mijn geluid helder en mijn installatie gemakkelijk. Ook de extra functies, zoals de mogelijkheid om meerdere camera's aan te sluiten en tweewegcommunicatie, worden zeer gewaardeerd. Het enige minpuntje dat wordt genoemd, is dat mijn camera altijd aangesloten moet zijn op netstroom. Maar over het algemeen vinden de gebruikers dat ik waar bied voor je geld.

Dus samengevat ben ik, de Alecto DVM-71, de babyfoon met camera die uitblinkt in gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit, en extra functies zoals het aansluiten van meerdere camera's en tweewegcommunicatie. Het enige minpuntje is dat mijn camera altijd aangesloten moet zijn op netstroom. Maar al met al ben ik een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke babyfoon met camera.

Voordelen Alecto DVM-71
 • Mogelijkheid om tot vier camera's aan te sluiten, ideaal voor ouders met meerdere kinderen of voor gebruik in de speelkamer
 • Handmatig instelbare camera's bieden zowel overdag als 's nachts een kristalhelder beeld
 • Tweewegcommunicatie maakt het eenvoudig om met je kindje te praten, zelfs als je in een andere kamer bent
Nadelen Alecto DVM-71
 • De camera moet altijd aangesloten zijn op netstroom om beeld te hebben

Babyfoons met camera: Hoe maak ik de beste koop?

Je wil het beste voor je kindje: niet alleen een goed babymatras, maar ook een goede babyfoon. De keuze aan babyfoons met camera is echter enorm. Om je te helpen bij het maken van een keuze, heb ik hieronder de verschillende eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Night vision

Night vision stelt je in staat om je baby ook in het donker te zien, waardoor je de gemoedsrust hebt dat je je kleintje kunt observeren zonder de slaapomgeving te verstoren. Dit is vooral handig 's nachts wanneer het licht gedimd is en je toch wilt weten hoe het met je baby gaat.

Meestal gebruik je een babyfoon als je kindje slaapt - in het donker! Deze eigenschap is daarom ontzettend belangrijk. Lucy Fallis laat op Reddit weten op welke noodzakelijke eigenschappen je moet letten bij een babyfoon. Night vision is hier een van:

"De nachtcamera met nachtzicht is zeer nuttig. We missen geen enkel moment om onze baby te zien. De nachtcamera's kunnen onze baby vastleggen zonder enig licht. Er is geen kans om gevaar te ervaren."

Temperatuurweergave

Een comfortabele kamertemperatuur bevordert de slaap van je kindje. Bovendien hebben jonge baby's moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Het is daarom belangrijk dat je je kindje niet te warm aankleedt, ook wanneer je baby slaapt.

Via de babyfoon kun je de kamertemperatuur in de gaten houden. Door de kamertemperatuur in de gaten te houden, kun je snel actie ondernemen wanneer het te warm of te koud is. Sommige babyfoons geven zelfs een geluidssignaal wanneer de temperatuur te veel daalt of stijgt.

Temperatuur is net als bij het vullen van een goede babyfles belangrijk. De temperatuurweergave op een babyfoon is daarom een handige functie en zeker geen overbodige luxe.

Nachtlampje

Een nachtlampje is iets waar jonge kinderen op focussen wanneer ze wakker worden. Soms helpt het bij het opnieuw in slaap vallen. Ook is het voor ouders een hulp wanneer ze in het donker de babykamer binnen komen.

Veiligheidsdetectie

Er zijn ook merken die (on)veilige bewegingen kunnen detecteren. Als de babyfoon een gevaarlijke beweging identificeert, geeft het een waarschuwing in de mobiele app. Hierdoor kun je onmiddellijk actie ondernemen.

Dit is een belangrijke optie, want je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met je kindje terwijl je niet op de babyfoon let. Toch kan deze functie ook voor onnodige stress zorgen bij een valse melding.

Gapende baby in bed met knuffeltje, bovenaanzicht

Slaapliedjes

Er zijn babyfoons waarmee je met één druk op de knop slaapliedjes afspeelt. Deze functie zou ook moeten helpen bij het in slaap vallen. In de praktijk is dit echter een functie die niet veel wordt gebruikt, want over het succes van deze functie zijn de meningen verdeeld. Het ene kindje vindt een slaapliedje ontspannend, terwijl een ander kind er juist wakker van wordt.

Terugspreekfunctie

Met de terugspreekfunctie praat je via de ouderunit met je kindje. Hoor je dat je kindje wakker aan het worden is, dan kun je bijvoorbeeld je baby geruststellen zonder op te staan. Hoe nuttig deze functie is, is wederom afhankelijk van je kindje. Het ene kindje neemt genoegen met een stem, de andere wilt een knuffel. 🤗

Slimme babyfoons

Tegenwoordig zijn er ook babyfoons verkrijgbaar die je bedient via een app. Sommige babyfoons kunnen zelfs deel uitmaken van het smart netwerk in je huis. Dit betekent dat je je babyfoon in kan stellen via bijvoorbeeld Amazon Alexa of Google Home.

Deze babyfoons werken via een wifi-verbinding en via een app op je smartphone of tablet. Deze babyfoons hebben vaak meer functies dan alleen de videofunctie. Denk bijvoorbeeld aan het meten bijhouden van het slaapritme van de baby.

Het voordeel van slimme babyfoons is dat je altijd bereik hebt: zelfs wanneer je niet thuis bent, kijk je snel even via je app naar je kindje. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een avondje niet thuis bent en een oppas hebt geregeld.

Heeft een slimme babyfoon meerwaarde? Dat is een persoonlijke mening. Hoe dan ook, je betaalt vaak meer voor een slimme babyfoon. Het is daarom de moeite waard om van tevoren te bedenken of je alle functies daadwerkelijk gaat gebruiken.

Verbindingstype

Behalve via wifi zoals hierboven beschreven, zijn er nog meer manieren waarop babyfoons verbinding maken.

Digitale transmissie met FHSS

De meeste babyfoons met camera werken met FHSS. Deze babyfoons hebben een stabiele en veilige verbinding. De grootste voordelen van FHSS is dat ze een groot bereik hebben en dat je het systeem uit kunt breiden met bijvoorbeeld meerdere camera's.

Dual mode

Met een babyfoon die op dual mode werkt, heb je de mogelijkheid om verbinding te maken via FHSS, maar ook wifi en een app op je smartphone. Een goede internetverbinding is hiervoor een must, maar met twee keuzes ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de babykamer.

Babyvoetjes op zachte ondergrond, vooraanzicht

Bereik

Terwijl babyfoons die op wifi werken onbeperkt bereik hebben, heeft niet iedereen een babyfoon die op wifi werkt. De meeste babyfoons hebben echter een bereik tussen 250 en 350 meter, maar er zijn ook babyfoons met een groter bereik. Zit je veel in de tuin of heb je een groot huis, dan is het belangrijk hierop te letten.

Het is bovendien bij slimme babyfoons met camera's zo dat je waar dan ook ter wereld kunt kijken, dus hiermee kun je rustig in de tuin gaan zitten terwijl je kindje boven wegdroomt.

Batterijen of stroom

Veel babyfoons zijn tegenwoordig oplaadbaar, waardoor ze draadloos zijn. Hou er echter wel rekening mee dat wanneer de batterij leeg is, het signaal verloren gaat en je babyfoon niet meer werkt. De meeste babyfoons geven daarom een waarschuwingssignaal wanneer de batterij bijna leeg is.

Werkt je babyfoon op stroom, dan stop je de stekker simpelweg in het stopcontact en hoef je je geen zorgen te maken over een (bijna) lege batterij. Het nadeel is echter het snoer: je bent minder flexibel met de plaats waar je de ouderunit zet.

Sommige babyfoons hebben beide opties, soms om in het geval van stroomuitval te zorgen dat je tóch nog een oogje in het zeil kunt houden.

Welke merken maken goede babyfoons met camera?

Sommige merken blinken nu eenmaal uit in bepaalde categorieën, zo ook hier!

Philips Avent

Philips Avent is een gerenommeerd merk dat niet alleen babyfoons, maar ook andere babyproducten produceert. Hun babyfoons met camera's worden gewaardeerd om hun kwaliteit en innovatieve functies.

Luvion

Luvion is ook een uitstekend merk voor babyfoons met camera, bekend om zijn superieure beeld- en geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Hun modellen bieden functies zoals een groot kleurenscherm, pan- en tiltcamera's, nachtzicht, temperatuurweergave en slaapliedjes, wat ze tot een goede keuze maakt.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste babyfoon met camera?

Volgens de consumentenbond is de nummer 1 uit de test de babyfoon met camera de Philips Avent SCD921/26. Deze babyfoons worden geprezen om hun uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Ze beschikken over handige functies zoals slaapliedjes, een terugspreekfunctie, een nachtlampje, en een temperatuurweergave.

Volgens de consumentenbond is de beste koop de Motorola Comfort Connect. Deze biedt goede geluidskwaliteit met een handige terugspreekfunctie. Het heeft een beperkt bereik, maar dit kan worden uitgebreid met de Hubble for Motorola Monitors app, waardoor je altijd scherp beeld van je kindje hebt.

Wat is volgens Ouders van Nu de beste babyfoon met camera?

Ook volgens de Ouders van Nu staat de Philips Avent Connected SCD923/26 op nummer 1. Volgens hun heeft deze babyfoon een redelijk groot scherm en het beeld en geluid zijn goed.

Bovendien is het apaparaat eenvoudig in gebruik: er zitten slechts een paar functies op, heel overzichtelijk! Het unique selling point van de Philips Avent Connected SCD923/26 is het haarscherpe, mooie beeld. 

Veelgestelde vragen over babyfoons met camera van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?