Op zoek naar het perfecte babymatras? Het kiezen van het beste matras is cruciaal voor de veiligheid en het comfort van je baby tijdens het slapen.

In dit artikel ontdek je alles over babymatrassen: van de verschillende materialen en veiligheidscertificeringen tot tips voor het kiezen van het beste matras voor jouw kleintje. Ik help je om een geïnformeerde keuze te maken die zowel comfortabel als veilig is voor je baby.

Wat zijn de beste babymatrassen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste babymatrassen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

1. Beste babymatras: Babymatras Bebe met afneembare hoes,

1. Beste babymatras: Babymatras Bebe met afneembare hoes,

Belangrijke specificaties:

De Babymatras Bebe met afneembare hoes in maat 60x120 is de perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabel en handig matras voor hun kleintje. Met een dikte van 10 cm en gemaakt van comfort-foam, biedt dit matras optimale ondersteuning en comfort voor de allerkleinsten.

Een van de opvallende eigenschappen van dit matras is de afneembare hoes. De hoes is gemaakt van antiallergische badstof en kan makkelijk verwijderd en gewassen worden op 40 graden. Dit zorgt voor een hygiënische slaapomgeving en maakt het matras geschikt voor baby's en kleine peuters.

Wat ook handig is, is dat dit matras verkrijgbaar is in verschillende maten. Hierdoor past het perfect in verschillende babybedjes en campingbedjes. Het kan zelfs gebruikt worden als logeermatras, wat ideaal is voor gezinnen die vaak onderweg zijn.

Een gebruiker merkte op dat het matras in het begin een onaangename geur had. Ondanks het luchten en het gebruik van geurverwijderaars, bleef de geur aanwezig. Deze gebruiker besloot de geur te maskeren door extra molton en een hoeslaken te gebruiken. Hopelijk zal de geur na verloop van tijd verdwijnen.

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over dit matras. Ze prijzen het zachte comfort dat het biedt aan hun baby's. Een gebruiker noemde het zelfs een "aanrader". Daarnaast wordt de gebruiksvriendelijkheid van het matras benadrukt, evenals het mooie design.

Hoewel de meeste beoordelingen positief zijn, zijn er geen specifieke negatieve opmerkingen gegeven. Dit suggereert dat het matras over het algemeen goed presteert en voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers.

Al met al is de Babymatras Bebe met afneembare hoes in maat 60x120 een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabel en handig matras voor hun baby. Met zijn afneembare hoes, antiallergische eigenschappen en verschillende maten, biedt dit matras alles wat nodig is voor een goede nachtrust. Hoewel er een geurprobleem kan zijn, lijkt dit geen algemeen probleem te zijn en kan opgelost worden met extra beddengoed.

Voordelen Babymatras Bebe met afneembare hoes,
 • Comfortabel en praktisch matras voor baby's
 • Afneembare hoes voor hygiënische slaapomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende maten voor diverse babybedjes
Nadelen Babymatras Bebe met afneembare hoes,
 • Aanvankelijk onaangename geur

2. Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm

2. Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm

Belangrijke specificaties:

Het Princessmatrassen Ledikantmatras is dé keuze voor ouders die op zoek zijn naar een topkwaliteit matras voor hun kinderen. Ik ben gemaakt van Poly Comfort schuim met een SG25 dichtheid, wat betekent dat ik optimale ondersteuning en comfort bied.

Wat mij echt uniek maakt, is mijn anti-allergische luxe dubbeldoek afneembare hoes met rits. Deze hoes kan makkelijk verwijderd en gewassen worden, zodat ik altijd schoon en hygiënisch blijf. En dat is vooral belangrijk voor ouders die zich zorgen maken over allergieën en de gezondheid van hun kinderen.

Uit de reviews blijkt dat ik supercomfortabel ben voor kinderen. Ik behoud mijn vorm goed en trek niet krom wanneer je een matrasbeschermer gebruikt, iets wat vaak wel gebeurt bij goedkopere matrassen. Zo zorg ik voor een goede nachtrust en ondersteuning tijdens het groeien.

Een opvallend kenmerk van mij is dat ik na een jaar intensief gebruik geen zichtbare slijtage vertoon. Dit bewijst mijn duurzaamheid en kwaliteit.

Eén gebruiker merkte echter op dat ik bij ontvangst een sterke chemische geur had. Dat kan een punt van zorg zijn voor ouders die op zoek zijn naar een natuurlijk en gezond matras voor hun kinderen. Hoewel er geen verdere klachten zijn hierover, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van een beslissing.

Over het algemeen, zijn de positieve reviews en kenmerken van het Princessmatrassen Ledikantmatras indrukwekkend. Ik bied comfort, ondersteuning en hygiëne, wat essentieel is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Het enige punt van zorg is de mogelijke chemische geur bij ontvangst, maar dit lijkt geen wijdverspreid probleem te zijn.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig matras voor je kinderen dat comfortabel, hygiënisch en duurzaam is, dan ben ik de perfecte keuze. Ik bied alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust voor je kinderen en gemoedsrust voor jezelf. 💤

Voordelen Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm
 • Hoogwaardig matras gemaakt van Poly Comfort schuim met een SG25 dichtheid, zorgt voor optimale ondersteuning en comfort.
 • Anti-allergische luxe dubbeldoek afneembare hoes met rits, gemakkelijk te verwijderen en wassen voor een schoon en hygiënisch matras.
 • Behoudt goed zijn vorm en trekt niet krom bij het gebruik van een matrasbeschermer, wat zorgt voor een goede nachtrust en ondersteuning voor groeiende kinderen.
Nadelen Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm
 • Sterke chemische geur bij ontvangst kan een zorg zijn voor ouders die op zoek zijn naar een natuurlijk en gezond matras.

3. Baby matras - Comfortschuim

3. Baby matras - Comfortschuim

Belangrijke specificaties:

Ik ben er trots op om het babymatras Comfortschuim in de afmetingen 60x120 cm aan te bieden, een geweldige optie voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabel en veilig matras voor hun kleintje. Dit matras is gemaakt van stevig comfortschuim, wat zorgt voor een solide ligcomfort en voorkomt dat de baby te ver in het matras wegzakt, waardoor de veiligheid en een optimale slaapomgeving worden gewaarborgd.

Een van de opvallende kenmerken van dit babymatras is de afritsbare hoes, waardoor het eenvoudig te reinigen is en zorgt voor een hygiënische omgeving voor de baby. Ook is het comfortschuim CFK-vrij en anti-allergisch, wat extra gemoedsrust biedt aan ouders met een gevoelige babyhuid.

Dit babymatras is ook keerbaar, waardoor de levensduur wordt verlengd door gelijkmatige slijtage, een praktisch voordeel dat ouders zeker kunnen waarderen. Het onderscheidt zich door stevigheid en comfort te combineren, wat zorgt voor een evenwichtige slaapomgeving.

In vergelijking met andere babymatrassen biedt dit matras een uitstekende balans tussen ondersteuning en zachtheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor ouders die op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid. Het is veelzijdig en ideaal voor verschillende slaapomgevingen, zoals een wieg, ledikant of co-sleeper.

Een mogelijke beperking is dat het specifiek is ontworpen voor standaardafmetingen (60x120 cm), wat betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor andere afmetingen van wiegen of ledikanten. Het is daarom belangrijk voor ouders om de juiste maatvoering te controleren voordat ze tot aankoop overgaan.

Al met al biedt het babymatras Comfortschuim in de afmetingen 60x120 cm een uitstekende combinatie van stevigheid, comfort en duurzaamheid, waardoor het een waardevolle investering is voor ouders die het beste willen voor hun baby. Met zijn hoogwaardige eigenschappen en praktische voordelen onderscheidt dit matras zich als een betrouwbare en verstandige keuze voor ouders. 🌟

Voordelen Baby matras - Comfortschuim
 • Stevig ligcomfort voor de baby
Nadelen Baby matras - Comfortschuim
 • Specifiek ontworpen voor standaardafmetingen (60x120 cm)

4. Hauck Sleeper, comfortabel matras voor

4. Hauck Sleeper, comfortabel matras voor

Belangrijke specificaties:

De Hauck Sleeper, een handig en praktisch matras dat ik je aan wil raden. Met een dikte van 6 cm biedt dit babymatras een comfortabele slaapervaring voor je kleintje. Het heeft een ligoppervlak van 60 x 120 cm en kan gebruikt worden als extra matras voor Hauck-reisbedden en babycentra. En weet je wat? Je kunt er zelfs op spelen! Handig, toch? En als je het matras wilt meenemen, kun je het eenvoudig opvouwen en in de meegeleverde draagtas stoppen. Zo heb je altijd een comfortabel matras bij de hand, waar je ook naartoe gaat. Oh, en het hoeslaken Bed Me is apart verkrijgbaar en past perfect bij dit matras. Zo creëer je een complete slaapomgeving voor je kleintje.

Oké, even eerlijk. Er zijn een paar foutjes geslopen in de productspecificaties. Het matras is eigenlijk 5 cm dik in plaats van 6 cm, dus iets dunner dan je misschien verwacht. En als je het matras opvouwt, is de totale dikte ongeveer 15 cm in plaats van de vermelde 22,3 cm. Dat scheelt nogal wat, hè? Oh, en nog iets om te weten: het materiaal aan de buitenkant van het matras is 100% polyester in plaats van katoen. Dus als het warm is, kan het iets minder comfortabel zijn. Dat wil je natuurlijk wel weten voordat je het matras aanschaft.

Nu we het toch over de kwaliteit hebben, er zijn een paar reviews waarin wordt gezegd dat het schuim van het matras niet helemaal top is. Het polyetherschuim heeft een laag soortelijk gewicht en voelt in eerste instantie stevig aan, maar het kan snel aan kwaliteit inleveren. Dat is natuurlijk jammer.

Maar laten we niet vergeten dat er ook positieve punten zijn aan de Hauck Sleeper. Het matras is super handig in gebruik en heeft een mooi design. En belangrijker nog, het is comfortabel voor je kleintje. Eén gebruiker zegt zelfs dat het matras perfect in het babybed past. Dat is toch geweldig om te horen?

Dus al met al lijkt de Hauck Sleeper een handig en praktisch matras voor reisbedden en babycentra. Het is compact opvouwbaar en gemakkelijk te vervoeren, dus ideaal voor onderweg. Het design is ook nog eens mooi en het matras biedt comfort aan je kindje. Maar eerlijk is eerlijk, de onjuiste productspecificaties en de mogelijk mindere kwaliteit van het schuim zijn wel iets om rekening mee te houden. Dus als je op zoek bent naar een matras voor specifieke situaties, zoals reizen of logeerbedden, dan is dit matras zeker het overwegen waard. Maar het voldoet misschien niet aan de behoeften van alle ouders. Dus denk er goed over na voordat je een keuze maakt.

Voordelen Hauck Sleeper, comfortabel matras voor
 • Handig in gebruik
 • Fraai design
 • Comfortabel voor kinderen
Nadelen Hauck Sleeper, comfortabel matras voor
 • Onjuiste productspecificaties
 • Mogelijk mindere kwaliteit van het schuim
 • Niet geschikt voor alle gebruikers

5. ABZ Campingbedmatras Job

5. ABZ Campingbedmatras Job

Belangrijke specificaties:

Het ABZ - Campingbedmatras - Job - 60x120 is het ideale matrasje voor onderweg. Met een standaard maat van 60x120 cm past dit matrasje perfect in elk campingbedje. Het matrasje is weliswaar maar 3 cm dik, dus het is te dun voor gebruik in een normaal ledikant. Toch is de kwaliteit van dit matrasje uitstekend en is het perfect geschikt voor gebruik in een campingbedje of reisbedje.

Dit matrasje heeft een afneembare en wasbare matrashoes, wat super handig is voor extra hygiëne en om het schoonmaken makkelijker te maken. Vooral tijdens reizen, wanneer je misschien niet altijd toegang hebt tot een wasmachine, komt dit goed van pas.

Helaas hebben we maar één foto van dit product, wat sommige mensen als een nadeel ervaren. Het zou handig zijn als we meerdere foto's hadden om een beter beeld te krijgen van het matrasje.

Wat betreft de bezorging hebben we enkele klachten ontvangen. Een gebruiker gaf aan dat de bezorging niet op tijd was en dat het bedrijf moeilijk te bereiken was. Dit is iets waar we aan werken om dit probleem op te lossen.

Al met al is het ABZ - Campingbedmatras - Job - 60x120 een handig en praktisch matrasje voor onderweg. Het past perfect in een campingbedje of reisbedje en is makkelijk schoon te maken dankzij de afneembare matrashoes. Ondanks enkele klachten over de bezorging en het gebrek aan foto's, lijkt de algehele kwaliteit van het matrasje goed te zijn. Als je op zoek bent naar een comfortabel matrasje voor je kind tijdens het reizen, is dit zeker een optie om te overwegen. 😊

Voordelen ABZ Campingbedmatras Job
 • Ideaal matrasje voor op reis
 • Past vrijwel in ieder campingbedje
 • Afneembare en wasbare matrashoes voor extra hygiëne en gemak bij het schoonmaken
Nadelen ABZ Campingbedmatras Job
 • Slechts één foto beschikbaar van het product
 • Bezorging kan vertraagd zijn en het bedrijf is moeilijk te bereiken
Ledikant tegen grijze muur met schilderijtjes erboven

Hoe koop ik het beste babymatras?

Materiaal van je babymatras

Bij het kiezen van een babymatras is het materiaal essentieel. Opties zoals schuim, latex of kokos bieden verschillende niveaus van stevigheid en comfort. Wol is bijvoorbeeld natuurlijk ademend en hypoallergeen.

Kies het materiaal dat het beste past bij de behoeften van jouw baby, rekening houdend met factoren zoals stevigheid, hypoallergene eigenschappen en ademend vermogen.

Natuurlijke of synthetische vulling?

Misschien wil je je baby op een biologisch of natuurlijk matras laten slapen. Sommige fabrikanten beweren dat ze alleen natuurlijke materialen gebruiken, zonder chemicaliën of synthetische stoffen. Dit is echter vaak een marketingtruc.

Er zijn wettelijke voorschriften voor de etikettering van biologisch voedsel, maar niet voor producten zoals babymatrassen. Er zijn echter veel organisaties die certificering aanbieden voor natuurlijke en biologische claims. Zo is er bijvoorbeeld de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Het is aan de certificeringsinstantie, zoals GOTS, om ervoor te zorgen dat de leveranciers van de materialen voldoen aan haar richtlijnen voor biologische producten.

Veiligheidscertificeringen

Veiligheid is cruciaal bij babymatrassen. Zoek naar matrassen met certificeringen zoals Oeko-Tex of CertiPUR, die garanderen dat het matras vrij is van schadelijke stoffen. Deze certificeringen zorgen ervoor dat je een veilige slaapomgeving voor je baby kiest.

Afmetingen

140 x 70 cm is de standaardmaat van de meeste ledikanten. Een andere typische maat is 120 x 60 cm. Als je een kinderbedje koopt dat kleiner of groter is dan deze maten, kun je er voor kiezen om een matras op maat te laten maken. Hou hierbij wel rekening met hogere kosten.

Een babymatras moet comfortabel zijn, ondersteuning bieden op de juiste plekken, gemakkelijk schoon te maken zijn en misschien wel het belangrijkste: het moet (net als een traphekje) veilig zijn.

Dan is het misschien tijd om het beste matrasje aan te vullen met een goede slaaptrainer en je baby in de gaten te houden met de beste babyfoon.

Het babymatras hoeft minder lang mee te gaan wanneer je bijvoorbeeld de beste co-sleeper gebruikt voor je kindje.

Niet alle babymatrassen zijn hetzelfde. Sommige zijn bedoeld voor ledikanten, andere voor wiegjes. Er zijn zelfs verschillende matrasjes voor de beste kinderwagen. De afmetingen kunnen verschillen, maar ook de hoes en de vulling.

Schoonhouden

Zoals iedereen wel weet, maken sommige baby's er een bende van. Ze spugen soms, de babyfles valt om en zelfs de beste luiers lekken nog wel eens. Hierdoor krijgt een matras het soms zwaar te voortduren, dus het is belangrijk dat deze makkelijk schoon te maken is.

Een goed voedingskussen is daarom haast onmisbaar. Deze biedt niet alleen ondersteuning voor jou, maar zorgt er voor dat je kindje comfortabel ligt. Hier geldt ook dat een wasbare hoes een must is.

Een goede babyfoon met camera kan een bende helpen voorkomen. Je kijkt af en toe op het scherm van de ouderunit en zodra je ziet dat je baby wakker is (of er een bende van aan het maken is!) onderneem je actie. Hierdoor voorkom je niet alleen vlekken, maar ook tranen!

Wat is volgens de Consumentenbond het beste babymatras?

Het beste babymatras volgens Consumentenbond is de Prolana Ronja Plus, gemaakt van wol. Dit matras biedt optimale ondersteuning voor je baby, dankzij de natuurlijke veerkracht van wol.

Het is ademend en reguleert de temperatuur, wat zorgt voor een comfortabele slaapomgeving. De Prolana Ronja Plus is vrij van schadelijke stoffen, wat essentieel is voor de gevoelige huid van je baby. Met dit matras kies je voor veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen over babymatrassen van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?