In je zoektocht naar de perfecte bodygroomer kom je voor veel keuzes te staan. Het is belangrijk om een apparaat te vinden dat niet alleen goed scheert, maar ook comfortabel en gebruiksvriendelijk is.

Als expert op het gebied van persoonlijke verzorging, help ik je graag bij het navigeren door de verschillende opties. In dit artikel bespreken we de beste bodygroomers van dit moment, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Een bodygroomer is een echte alleskunner. Je hebt geen goede epilators of scheerapparaten nodig: een bodygroomer doet het allemaal voor je.

Wat zijn de beste bodygroomers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste bodygroomers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Ik ben erg tevreden over de Philips Norelco Bodygroom. Ik heb al een paar jaar een model uit de vorige generatie van de 7000-serie. Ik heb hem voornamelijk gebruikt voor mijn lichaamshaar (in plaats van gezichtshaar).

sehkaz, Redditgebruiker

Beste bodygroomers van 2024

1. Philips Bodygroom Series 5000

1. Philips Bodygroom Series 5000

Belangrijke specificaties:

Oplaadtijd: 60 minuut
Geschikt voor lichaamsdeel: Dijen, Lichaam, Oksel, Rug, Schouders, Borst, Buik, Onderrug
Geschikt voor nat scheren: Ja

Ik ben de Philips Series 5000 BG5020/15 body groomer, een veelzijdig verzorgingshulpmiddel ontworpen voor het trimmen en scheren onder de nek, waardoor het een ideale keuze is voor complete lichaamsverzorging. Dit vernieuwde model heeft een hybride foliekop met afgeronde, botte tanden die effectief en veilig lichaamshaar van verschillende lengtes knippen. Zoals één recensie lovend zegt, "de prestaties en veelzijdigheid van de trimmer maken het een aanbevolen keuze voor lichaamsverzorging". De groomer wordt geleverd met drie verschillende maat opzetstukken, een achteropzetstuk voor moeilijk bereikbare plekken en biedt draadloze, natte/droge werking met een batterijduur van ongeveer één uur, wat voldoende kracht biedt voor uitgebreide verzorgingssessies.

Het BG5020/15 model heeft een 2D-contourvolging met huidbeschermingstechnologie, wat zorgt voor een comfortabele en veilige verzorgingservaring, vooral op gevoelige plekken. Het ergonomische ontwerp en de comfortabele grip bieden extra controle tijdens het verzorgen. Bovendien is de groomer onderhoudsvrij, heeft geen olie nodig voor onderhoud en is 100% waterdicht, waardoor het handig is voor nat en droog gebruik. Een tevreden gebruiker merkt op, "De snijelementen zorgen voor een gladde verwijdering van haar met opzetstukken, maar het foliegedeelte kan zonder opzetstukken ruw aanvoelen op de huid."

Hoewel het product uitblinkt in verschillende aspecten, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat het mogelijk langer haar kan trekken en stoppels achterlaat in plaats van een gladde scheerbeurt, met name in het onderlichaam. Ondanks dit maken de veelzijdigheid van de trimmer en de solide bouwkwaliteit, met een duurzame en stroeve textuur, het een go-to keuze voor lichaamsverzorging. De groomer wordt ook geleverd met een wereldwijde garantie van twee jaar, wat consumenten extra geruststelling biedt.

In vergelijking met andere body groomers op de markt, valt de Philips Series 5000 BG5020/15 op door zijn hybride foliekopontwerp en 2D-contourvolging met huidbeschermingstechnologie, waardoor het zich onderscheidt op het gebied van veiligheid en effectiviteit bij het verzorgen van gevoelige plekken. Het kan echter concurrentie ondervinden van groomers die een gladdere scheerbeurt bieden in het onderlichaam. Wat betreft waar voor je geld, staat de Philips Norelco Bodygroom 5000 Series goed aangeschreven als een mid-range optie met voldoende kracht en ergonomisch ontwerp.

Kortom, de Philips Series 5000 BG5020/15 body groomer biedt indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid, waardoor het een aanbevolen keuze is voor complete lichaamsverzorging. Zijn hybride foliekop, huidbeschermingstechnologie en ergonomisch ontwerp bieden een comfortabele en veilige verzorgingservaring. Hoewel het beperkingen kan hebben bij het bereiken van een gladde scheerbeurt in het onderlichaam, maken zijn solide bouwkwaliteit, draadloze werking en onderhoudsvrije ontwerp het een overtuigende optie voor individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige body groomer.

Voordelen Philips Bodygroom Series 5000
 • Veelzijdig verzorgingsgereedschap voor volledige lichaamsverzorging.
 • Hybride foliekop met afgeronde, stompe tanden voor effectief en veilig knippen van lichaamshaar.
 • 2D-contourvolging met huidbeschermingstechnologie voor een comfortabele en veilige verzorgingservaring.
Nadelen Philips Bodygroom Series 5000
 • Kan langere haren uittrekken en stoppels achterlaten in plaats van een gladde scheerbeurt, met name in het onderlichaamsgebied.
 • Het folie-onderdeel kan zonder bijlagen ruw aanvoelen op de huid.
 • Kan concurrentie ondervinden van verzorgers die een gladdere scheerbeurt bieden in het onderlichaamsgebied.

2. Optimaal voor stug haar: Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard

2. Optimaal voor stug haar: Panasonic ER-GB86 Wet&Dry Ultimate Beard

Belangrijke specificaties:

Oplaadtijd: 1 uur

Panasonic ER-GB86-K503 baardtrimmer<ul><li>Voor het snel en eennvoudig trimmen van een lange baard</li><li>Met een krachtige motor om zelfs stugge, dichte baarden soepel te kunnen knippen</li><li>Afspoelen onder stromend water</li><li>Draaiknop voor snelle afstelling</li><li>57 stapsgewijs instelbare snijlengten</li><li>Instelbare snijlengtes: 1,0-30 mm</li><li>Snijlengte zonder opzetstuk: 0,5 mm</li><li>3 opzetstukken</li><li>Opzetkam</li><li>Geavanceerd mes met bredere kamopening</li><li>Bredere mespunten</li><li>Indicatielampje</li><li>Reistas</li><li>Oplaadduur: 1 uur</li><li>Bedrijfsduur: 50 min</li><li>Batterijsoort: Ni-MH</li><li>Voeding: RC</li><li>Voedingsspanning: 100-240 V</li><li>Extra mesje WER9620</li><li>Afmeting: 17,0 x 4,2 x 4,3 cm</li><li>Kleur: zwart</li></ul>

3. Zeer veelzijdige scheeroptie: Philips OneBlade 360

3. Zeer veelzijdige scheeroptie: Philips OneBlade 360

Belangrijke specificaties:

Oplaadtijd: 1 uur
Geschikt voor nat scheren: Ja

Ik ben heel enthousiast over de Philips OneBlade 360, een veelzijdig grooming gereedschap dat zorgt voor een comfortabele en precieze trimervaring. Voor een prijs van £49,99, heeft deze trimmer een vertrouwde uitstraling met groene accenten en een slank, licht profiel. Het meest opvallende kenmerk is het nieuwe 360 mes dat meebuigt om zich aan te passen aan gezichtscontouren, wat zorgt voor constant huidcontact en controle, en daarmee een efficiënte en comfortabele trim- en scheerervaring biedt, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Deze innovatie wordt geprezen als baanbrekend, met T3 die opmerkt: "Het nieuwe 360 mes buigt mee om zich aan te passen aan gezichtscontouren, wat zorgt voor een comfortabele trimervaring."

De OneBlade 360 is ontworpen voor zowel gezichts- als lichaamsverzorging, en biedt een gladde scheerbeurt met minder irritatie dan een natte scheerbeurt, waardoor het ideaal is voor het trimmen van baard- en lichaamshaar. De inclusie van de 5-in-1 bijlage verbetert de veelzijdigheid en precisie. Daarnaast maakt het hybride ontwerp zowel nat als droog gebruik mogelijk, en de 60 minuten batterijduur met USB-opladen biedt gemak. Een opvallend kenmerk is het streven naar duurzaamheid, met een focus op koolstofneutraliteit en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, een factor die het onderscheidt van concurrenten.

Zoals bij elk product, zijn er mogelijke beperkingen, zoals het bot worden van de messen na intensief gebruik, en de relatief hoge kosten van vervangingen, geprijsd op ongeveer £30 voor een pakket van drie. Ondanks dit prijzen gebruikers de OneBlade 360 voor zijn prestaties en comfort. Het apparaat is ook ontworpen voor precisie, controle en comfort, met een roestvrijstalen mes dat tot 4 maanden meegaat en een garantie van 2 jaar, waardoor het geschikt is voor verschillende behoeften op het gebied van gezichtsverzorging. Zoals beschreven door USA Philips, "Het innovatieve 360 mes buigt in alle richtingen voor constant huidcontact en controle, wat zorgt voor comfortabel en efficiënt trimmen en scheren."

In vergelijking met zijn voorgangers en concurrenten, valt de OneBlade 360 op door zijn 360 mesflexibiliteit, focus op duurzaamheid en veelzijdig gebruik voor zowel gezichts- als lichaamsverzorging. Het doet het goed in de markt, vooral in het segment van hybride elektrische trimmers en scheerapparaten. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de langetermijnkosten voor het vervangen van messen, wat een beslissende factor kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. Desalniettemin maken de unieke kenmerken van het product, de comfortabele scheerervaring en de toewijding aan duurzaamheid het tot een sterke kanshebber in de categorie lichaamsverzorging.

Kortom, de Philips OneBlade 360 is een betrouwbaar en veelzijdig verzorgingsgereedschap, uitblinkend in precisie, comfort en duurzaamheid. Hoewel het op de lange termijn kosten kan opleveren voor het vervangen van messen, maken de prestaties en de innovatieve 360 mesflexibiliteit het tot een topkeuze voor gebruikers die een comfortabele en efficiënte verzorgingservaring zoeken.

Voordelen Philips OneBlade 360
 • Comfortabele en nauwkeurige trimervaring
 • 360 graden mesjes passen zich aan aan gezichtscontouren voor constant huidcontact en controle
 • Veelzijdig gebruik voor zowel gezichts- als lichaamsontharing
Nadelen Philips OneBlade 360
 • Mesjes kunnen bot worden na intensief gebruik en vervanging is relatief duur

4. Geoptimaliseerd voor diverse stylingbehoeften: BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

4. Geoptimaliseerd voor diverse stylingbehoeften: BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese

Belangrijke specificaties:

Oplaadtijd: 3 uur
Geschikt voor lichaamsdeel: Hoofd
Geschikt voor nat scheren: Nee

Ik ben enthousiast over de BaByliss Men 12-in-1 Japanse stalen body groomer, een veelzijdig verzorgingsinstrument dat precisie en flexibiliteit biedt voor het onderhouden van lichaamshaar en het stylen van gezichtshaar. Met Japanse stalen messen en een duurzame lithium-ion batterij springt deze multi-trimmerkit eruit door zijn diverse accessoires en langdurig draadloos gebruik. Met een indrukwekkende gemiddelde score van 4,4 van de 5 uit 66 beoordelingen, heeft het zijn stempel gedrukt in het verzorgingslandschap en wordt het geprezen om zijn prestaties en duurzaamheid.

Volgens Mens Health, is de expertise van de verzorgingsredacteur duidelijk te zien in hun tien jaar durende testen van body groomers, waarbij inzichten worden geboden in de cruciale factoren om te overwegen bij het selecteren van een groomer. De BaByliss Men 12-in-1 Japanse stalen trimmer sluit hier perfect op aan en biedt een overtuigende mix van functionaliteit en duurzaamheid. Zoals een gebruiker opmerkt: "Het is een krachtige alles-in-één trimmer. De bouwkwaliteit is uitstekend en de batterijduur is indrukwekkend." Dit benadrukt de robuuste constructie van de trimmer en de langdurige batterijprestaties, essentieel voor ononderbroken verzorgingssessies.

In het rijk van body groomers onderscheidt de BaByliss Men 12-in-1 Japanse stalen trimmer zich met zijn 12-in-1 functionaliteit, waarmee het verschillende verzorgingsbehoeften met precisie en aanpasbaarheid aanpakt. Het concurreert met andere toonaangevende body groomers zoals de Philips Norelco Multigroomer en de Manscaped The Lawn Mower 5.0. Echter, het opvallende kenmerk van de BaByliss Men 12-in-1 Japanse stalen trimmer is het gebruik van Japanse stalen messen, waardoor scherpte en duurzaamheid worden gegarandeerd. Zoals T3 vermeldt, heeft de kwaliteit van de messen direct invloed op het comfort en de effectiviteit van de verzorging, waardoor de BaByliss Men 12-in-1 een overtuigende keuze is voor degenen die topkwaliteit wensen in hun verzorgingsroutine.

Bovendien voegen de 120 minuten draadloos gebruik van de BaByliss Men 12-in-1 Japanse stalen trimmer en volledig recyclebare verpakkingen toe aan zijn aantrekkingskracht, waarmee het voldoet aan de groeiende vraag naar duurzame verzorgingsoplossingen. Echter, zoals opgemerkt in de beoordelingen van het product, zijn er enkele zorgen over de trimkwaliteit en de duidelijkheid van de instructies. Deze aspecten zouden kunnen worden verbeterd om de gebruikerservaring verder te verbeteren.

In het spectrum van body groomers excelleert de BaByliss Men 12-in-1 Japanse stalen trimmer als een multifunctionele, duurzame verzorgingspartner die voldoet aan een breed scala van verzorgingsbehoeften met precisie en betrouwbaarheid. Het gebruik van Japanse stalen messen en langdurig draadloos gebruik positioneert het als een geduchte concurrent in het verzorgingslandschap. Hoewel er ruimte is voor verbetering, maken de prestaties en functionaliteit van de trimmer het tot een overtuigende keuze voor individuen die op zoek zijn naar een hoogwaardig, veelzijdig verzorgingsinstrument.

Voordelen BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese
 • Gebruik van Japanse stalen messen voor scherpte en duurzaamheid
 • 120 minuten draadloos gebruik
 • Volledig recyclebare verpakking
Nadelen BaBylissMEN BaByliss Men 12-in-1 Japanese
 • Zorgen over trimkwaliteit en duidelijkheid van instructies

5. Veelzijdige alles-in-één trimmer: Braun MGK7221 Body Trimmer

5. Veelzijdige alles-in-één trimmer: Braun MGK7221 Body Trimmer

Belangrijke specificaties:

Oplaadtijd: 8 minuut
Geschikt voor lichaamsdeel: Gezicht, Hoofd, Neus
Geschikt voor nat scheren: Ja

De Braun MGK7221 Bodytrimmer valt op als een veelzijdige alles-in-één trimmer, die een krachtige en precieze verzorgingservaring biedt. In tegenstelling tot de Philips Series 7000 Body Groom BG7025/13, die wordt geprezen om zijn veelzijdige 'dubbelzijdige' ontwerp, wordt de Braun MGK7221 Bodytrimmer zeer gewaardeerd vanwege zijn vermogen om zelfs de langste gezichtshaar te trimmen en is geschikt voor nauwe trims of het creëren van strakke lijnen. Zoals één beoordeling opmerkt: "Het wordt gewaardeerd om zijn vermogen om zelfs het langste gezichtshaar te trimmen." Zijn kunststof behuizing doet geen afbreuk aan de functionaliteit, waardoor het opvalt op de markt.

In vergelijking met de Philips BG3010/13 Series 3000 Bodygroomer, die zich richt op het verwijderen van haar zonder luxe functies, is de Braun MGK7221 Bodytrimmer een alles-in-één trimmer die veelzijdigheid en precisie biedt. Het is een krachtige optie voor alle lichaamsverzorgingsbehoeften en is geschikt voor een verscheidenheid aan verzorgingseisen. Bovendien onderscheidt het zich van andere producten door effectief om te kunnen gaan met langer haar.

De Braun MGK7221 Bodytrimmer concurreert met een scala aan andere bodytrimmers, zoals Manscaped's The Lawn Mower 5.0, Panasonic's Body Groomer GK80, Philips Norelco Multigroomer, Wahl Manscaper, en meer. Zijn opvallende kenmerk is echter zijn vermogen om lang gezichtshaar te trimmen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor alle-in-één verzorgingsbehoeften. Terwijl andere trimmers uitblinken in specifieke gebieden, zoals het trimmen van schaamhaar of gevoelige huid, biedt de Braun MGK7221 Bodytrimmer een alomvattende oplossing voor alle verzorgingsbehoeften.

Wat betreft primaire gebruiksscenario's is de Braun MGK7221 Bodytrimmer ideaal voor individuen die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige alles-in-één trimmer. Zijn voordelen zijn onder andere zijn vermogen om lang gezichtshaar te hanteren, zijn precisie bij nauwe trims en zijn veelzijdigheid voor verschillende lichaamsverzorgingseisen. Echter, zoals bij elk product, kunnen potentiële beperkingen zijn kunststof behuizing zijn, die mogelijk niet aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer premium gevoel.

Tot slot, de Braun MGK7221 Bodytrimmer blinkt uit als een veelzijdige alles-in-één trimmer, die precisie en kracht biedt voor alle verzorgingsbehoeften. Zijn vermogen om lang gezichtshaar te hanteren maakt het opvallend op de markt, en bedient een breed scala aan verzorgingseisen. Hoewel het misschien niet hetzelfde premium gevoel heeft als sommige concurrenten, maken zijn functionaliteit en veelzijdigheid het een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een alomvattende verzorgingsoplossing.

Voordelen Braun MGK7221 Body Trimmer
 • Veelzijdige alles-in-één trimmer
Nadelen Braun MGK7221 Body Trimmer
 • Plastic behuizing kan gebruikers die op zoek zijn naar een meer premium gevoel niet aanspreken.

Hoe kies je de beste bodygroomer?

Bodygroomers zijn bedoeld om niet alleen gezichtshaar te scheren, maar je werkt ook je hoofdhaar en lichaamshaar bij. Ze hebben naast een trimfunctie ook een scheerfunctie.

De meeste bodygroomers werken op dezelfde manier, maar toch zie je onderlinge verschillen. Lees hier over waar je op let bij de aankoop van een bodygroomer.

Scheerprestaties van bodygroomers

Bij het kiezen van een bodygroomer is het essentieel om te letten op de scheerprestaties. Zoek naar modellen die efficiënt en glad scheren, zonder de huid te irriteren. Let op de kwaliteit van de mesjes en of ze geschikt zijn voor verschillende haartypes en -lengtes. Dit zorgt voor een comfortabele en effectieve scheerervaring.

Frequentie van gebruik

Een bodygroom trimt en scheert: dit betekent dat het haar wat boven de huid uitkomt, wordt verwijderd. Het haar groeit daarom dus snel terug. Ben je op zoek naar een manier om je haar permanent te verwijderen, kies dan voor het beste IPL-apparaat.

Ergonomie en gebruiksgemak van bodygroomers

Een ergonomisch ontwerp zorgt voor comfort en precisie bij het scheren. Let op de grip en het gewicht van de bodygroomer. Een lichtgewicht en goed in de hand liggend model maakt het scheren gemakkelijker en vermindert vermoeidheid bij langdurig gebruik.

Accessoires

De beste body groomers worden geleverd met verschillende hulpstukken. Hierdoor worden ze veelzijdiger en heb je geen andere apparaten nodig. Je wilt het liefst een apparaat dat veel accessoires heeft. Hij moet verschillende lengte-instellingen hebben, veel haar kunnen verwijderen en detailwerk aankunnen.

rug van een man

Batterijduur en oplaadtijd van bodygroomers

Sommige werken maar een half uur en moeten vervolgens zeven uur opladen: dit is niet ideaal. Het liefst gaan ze zo lang mogelijk me, waardoor je ze zo lang mogelijk gebruikt. Bodygroomers op batterijen kom je bijna niet meer tegen en dat is maar goed ook: deze zijn duur en niet milieuvriendelijk.1Milieucentraal, (n.d.),'Batterijen en accu's'

Waterdichtheid: gebruik onder de douche

Niet elke body groomer is geschikt voor gebruik onder de douche. Wil je je bodygroomer onder de douche gebruiken, kijk dan eerst goed of je apparaat hier geschikt voor is. Het voordeel van gebruik onder de douche is dat alle haartjes in de douche belanden, en niet over al je badkamerkastjes en kleding.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste bodygroomer?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste bodygroomer is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over bodygroomers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen