De zoektocht naar het beste scheerapparaat is een flinke klus. Zie in het gigantische assortiment van modellen, merken, functies en technische snufjes maar eens het meest geschikte apparaat te vinden! Om het je makkelijker te maken vind je daarom hier de top 5 van beste scheerapparaten, mét een handige koopgids.

De 5 beste scheerapparaten in een oogopslag

 1. Philips Series 9000 Prestige SP9861/16 - Het beste scheerapparaat uit deze top 5 kost wat, maar je krijgt er veel comfort en fijne functies voor terug!
 2. Philips Series 5000 S5587/30 - Fijn en efficiënt scheren voor een redelijke prijs: dit apparaat heeft de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.
 3. Braun Series 7 70-S7200cc Zilver - Scheer je liever met scheerbladen in plaats van ronde scheerkoppen? Dit is het beste scheerapparaat met een scheerblad.
 4. Philips Series 7000 S7786/59 - Dit scheerapparaat biedt optimaal scheercomfort voor een gevoelige huid.
 5. Remington Ultimate Series R7 XR1530 - Goed scheren voor een lage prijs doe je met deze budgetkoning!

Scheerirritaties voorkomen doe je zo

Laten we er maar niet te veel woorden aan vuil maken: een geïrriteerde huid na het scheren is erg vervelend. Het beste scheermesje voor vrouwen is het misschien niet helemaal voor jou, en een goede bodygroomer is overkill als je alleen je gezicht scheert, laat staan een IPL-apparaat.

Maar wat als je huid altijd geïrriteerd raakt na zo'n scheerbeurt? Dat kan dat allerlei oorzaken hebben; het hoeft niet per se aan het scheersysteem te liggen. Voorkomen is in ieder geval beter dan genezen, dus doe je voordeel met deze tips. 👍

Een scheerapparaat dat bij jouw behoeftes past

De dikte, groeisnelheid en groeirichting van een baard verschilt per persoon, net als de gevoeligheid van je huid. Let op deze eigenschappen wanneer je een scheerapparaat kiest.

Een scheerkop die meebeweegt is in ieder geval voor elke baard een pluspunt. Raakt jouw huid snel geïrriteerd? Kies dan een scheerapparaat dat meerdere standen voor de intensiteit heeft en scheer met een zachtere stand. Het is niet de bedoeling dat je huid aan het eind van de rit aanvoelt alsof er een schuurmachine overheen is geweest. 🛠️

Veel scheerapparaten kun je nat en droog gebruiken, maar dit geldt niet altijd. Als je het liefst met water scheert is dat ook een product eigenschap om in de gaten te houden.

Trim eerst

Check voordat je scheert altijd even hoe lang je baard is. Het is soms prettiger om je baard eerst te trimmen.

Als je baardharen te lang zijn, loopt dat niet zo lekker in de scheerbladen en kan het tijdens het scheren al pijn doen doordat het apparaat aan het baardhaar trekt. Het eindresultaat is huidirritatie. Eerst trimmen kost wat extra tijd, maar het is de moeite waard. Scheer je regelmatig en is je baard aan de korte kant? Dan is van tevoren trimmen niet nodig.

Een schone lei

Begin altijd met een schoon scheerapparaat en een gewassen gezicht. Dat is niet alleen hygiënischer, maar maakt het scheren ook makkelijker!

Een waterbestendig scheerapparaat is in dit geval het makkelijkst, want die was je gewoon onder de kraan. Om je gezicht te wassen is warm water voldoende. Van het warme water gaan je poriën meer open staan en worden je haartjes zachter. Dat scheert soepeler en helpt irritaties voorkomen.

Verzorg je gezicht

Vergeet niet om na het scheren je gezicht wat verzorging te geven; een schrale huid voelt sneller geïrriteerd dan een verzorgde huid. Dep daarom je huid even af met een koude, vochtige handdoek en hydrateer met een dagcreme of alcoholvrije aftershave.

De beste scheerapparaten op een rij

Functies en eigenschappen

Om te scheren heb je keuze uit 3 verschillende standen die variëren in intensiteit. Als je een gevoelige huid hebt, zet je dit apparaat makkelijk iets zachter. Heb je juist meer power nodig voor stug of dik baardhaar? Daar is dit scheerapparaat ook geschikt voor en je kiest dan een hogere stand.

De waterbestendige eigenschap kan bij een top apparaat als deze niet ontbreken. Scheren kan nat, droog en met of zonder scheerschuim. Tijdens het schoonmaken hoef je niet voorzichtig te zijn met water.

Sterker nog, je hoeft bijna nergens aan te denken, want dit scheerapparaat laat zelf zien wanneer het tijd is om op te laden of schoon te maken. Daar zijn de batterij-indicator, schoonmaakindicator en de indicator voor vervanging van de scheerkop voor.

scheerapparaat onder de kraan

Gebruik

Je begint met graag met een opgeladen scheerapparaat, en daar is de draadloze oplaad pad voor. De pad kun je beschouwen als een soort dun, plat docking station waar je het scheerapparaat op neerlegt.

Je hoeft het scheerapparaat dus niet met een kabeltje aan de lader te verbinden of in een houder te klikken, maar 100% draadloos is het net niet helemaal: de oplaad pad moet namelijk wel met de stekker in het stopcontact. 🔌

Als het scheerapparaten volledig opgeladen is, gaat de accu ongeveer zestig minuten mee. Dat is niet slecht en voldoende voor meerdere scheerbeurten.

Tijdens het scheren is dit een erg comfortabel én snel apparaat. Je past de stand aan op jouw huidgevoeligheid en de flexibele scheerkop beweegt in drie richtingen mee! Wil je eens een stoppelbaard in plaats van een gladde scheerbeurt, dan gebruik je het baardtrimmeropzetstuk.

Conclusie

Er hangt een hoog prijskaartje aan, maar dan heb je ook veel opties, gemak en comfort. Naast de prijs kan ik geen nadelen aan dit apparaat bedenken. Daarin ben ik niet de enige, want de enige klacht die ik in meer dan 100 Coolblue reviews heb gevonden gaat over het formaat van het opbergetui.

Voordelen:

 • Scheren en trimmen kan allebei
 • Een glad scheerresultaat
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Handige indicator functies

Nadelen:

 • Hij is behoorlijk aan de prijs

Functies en eigenschappen

Scheren kan met dit apparaat hoe je maar wil, of dat nou droog, nat, onder de douche of met scheerschuim is. Het enige wat niet met dit apparaat kan is je baard trimmen, maar met de precisietrimmer werk je wel bakkebaarden en nekhaartjes bij.

Om te scheren heeft deze Philips 5000 series twee standen. Voor een licht gevoelige huid zet je hem dus een tandje lager. Als je een erg gevoelige huid of juist heel stug baardhaar hebt, zouden meer opties waarschijnlijk prettiger zijn.

Wanneer het tijd is om op te laden en schoon te maken zie je aan de oplaadindicator en schoonmaakindicator. Het scheerapparaat houdt er niet onverwachts mee op, dus een half bijgewerkte baard blijft je bespaard. 😅

scheerapparaat ronde kop

Gebruik

Mocht de oplaadindicator je toch eens ontgaan, komt de snellaadfunctie van pas. Vijf minuten snelladen is voldoende om een scheerbeurt te voltooien. 100% opgeladen gaat de accu zestig minuten mee.

Om het scheren zo comfortabel mogelijk te maken heeft dit scheerapparaat een flexibele scheerkop. Die draait wel 360° mee! Daar kun je dus letterlijk alle kanten mee op. De kop beweegt tijdens het scheren goed mee met de vormen van het gezicht. Dat zorgt voor een lekker glad scheerresultaat zonder een trekkerig gevoel of gedraai met het apparaat.

Conclusie

Dit scheerapparaat heeft een fijne verhouding tussen prijs, kwaliteit en aantal functies. Geen onnodige extra's, maar wel eigenschappen die het scheren echt makkelijker maken. Als je een fijn scheerapparaat voor een nette prijs zoekt, zou dit wel eens de ware kunnen zijn.

Voordelen:

 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Geschikt om nat en droog mee te scheren
 • Heeft een handige snellaadfunctie

Nadelen:

 • Twee scheerstanden is niet voor iedereen voldoende

Functies en eigenschappen

Ook dit scheerapparaat is waterdicht, wat betekent dat je hem overal kan gebruiken. Om te scheren heeft dit apparaat maar één stand. Dat lijkt niet veel, maar een scheerblad is op dit vlak moeilijk te vergelijken met een ronde kop. De product omschrijving geeft in ieder geval aan dat dit apparaat ook geschikt is voor een gevoelige huid en zware baardgroei.

scheerapparaat knoppen en batterij-indicator

Naast scheren trim je ook je bakkebaarden en nekharen met dit apparaat. Je klikt dan het precisietrimmer opzetstuk vast aan de kop en kunt aan de slag.

Ook dit scheerapparaat functioneert als luxe geheugensteuntje: als het tijd is voor onderhoud, zie je dat op het display. Je ziet hierdoor meteen wanneer je het apparaat moet opladen, reinigen of de scheerkop moet vervangen.

Gebruik

Ben je toch vergeten om het scheerapparaat op tijd op te laden? Maak je dan geen zorgen en gebruik de snellaadfunctie. Na 5 minuten is de accu vol genoeg voor een scheerbeurt van gemiddelde duur.

Tijdens het scheren loopt het scheerblad mee met de vorm van je gezicht. Bij scheerbladen is het logisch dat je maar één kant op scheert, maar de houder van het blad heeft wel wat flexibiliteit. Een bochtje maken of het kin gebied scheren kan dus prima.

Dit apparaat maakt schoonmaken na het scheren je wel heel makkelijk: er zit namelijk een speciaal reinigingsstation bij. Steek het apparaat met de kop naar beneden in het station en het schoonmaakwerk wordt voor je gedaan. Ideaal! ✨

Conclusie

Heeft scheren met een scheerblad jouw voorkeur? Dan kan er met dit scheerapparaat weinig mis gaan. De handige extra accessoires en functies maken het erg comfortabel.

Voordelen:

 • Het scheerblad is flexibel
 • Stand van zaken check je op het display
 • Heeft een snellaadfunctie
 • Komt met een handig reinigingsstation

Nadelen:

 • Ook redelijk stevig geprijsd
 • Heeft maar een enkele stand

Functies en eigenschappen

Dit scheerapparaat heeft fijne details voor de gevoelige huid. Net zoals veel andere scheerapparaten is dit model waterdicht, maar er zijn natuurlijk nog meer eigenschappen. Zo heb je keuze uit twee scheerstanden: een gemiddelde stand en een milde stand.

Er zijn scheerapparaten met drie standen, maar de derde stand is meestal een turbostand. Voor een gevoelige huid is al die kracht niet zo prettig. Het is dan geen probleem dat een extra sterke stand ontbreekt, maar als je stug baardhaar hebt zou dat juist van pas komen.

Scheren kan nat, droog en met of zonder scheerschuim; wat jij zelf het prettigst vindt. Na een scheerbeurt maak je het apparaat makkelijk schoon met het meegeleverde reinigingsstation. Onderhoud is dus een eitje en goede hygiëne helpt huidirritaties en acné voorkomen.

De batterijstatus houd je ook makkelijk in de gaten en bekijk je op het display. Vergeet niet om op tijd op te laten, want een snellaadfunctie ontbreekt. Leeg is dus echt leeg.

scheerapparaat in houder

Gebruik

Met een gewicht van 750 gram ligt dit scheerapparaat stevig in de hand, maar het is niet onnodig zwaar. De roterende kop is flexibel en draait 360°, oftewel alle kanten op. Het apparaat loopt tijdens het scheren lekker soepel mee met de vormen van je gezicht, zonder een trekkerig gevoel te geven.

Het enige dat je zelf hoeft te doen is scheren. De schoonmaakindicator en batterijindicator geven aan wanneer het apparaat aan wat onderhoud toe is en voor reiniging zet je het scheerapparaat in het station. Makkelijker kan bijna niet!

Conclusie

Al met al is dit een comfortabel scheerapparaat en erg geschikt voor de gevoelige huid. Ook als je geen gevoelige huid hebt is dit een goede keuze, want het apparaat werkt prettig en is heel gebruiksvriendelijk.

Voordelen:

 • Dit apparaat is waterbestendig
 • De flexibele scheerkop draait 360 graden
 • Schoonmaken is simpel met het reinigingsstation

Nadelen:

 • Heeft geen turbostand voor stug baardhaar

Voor een mild prijsje krijg je dit scheerapparaat een paar extra's, namelijk:

 • Een onderhoudsborsteltje
 • Beschermkap
 • Oplader
 • Oplaadstation
 • Precisietrimmer opzetstuk
 • Opbergetui

Eigenschappen en functies

Vooral door de lage prijs van dit scheerapparaat heb ik geen overmatige verwachtingen, maar je kunt er toch meerdere kanten mee op. Dit model is waterbestendig, dus je scheert waar je maar wilt – met of zonder water en scheerschuim. Wil je een stoppelbaardje in plaats van een gladde look? Gebruik dan het preciestrimmer opzetstuk om te trimmen.

Wat de scheerstanden betreft heb je geen keuze: dat is er maar één. Heb je een gevoelige huid of juist extra stug baardhaar, dan helpt dit apparaat je niet op dat vlak.

Een display ontbreekt ook, maar gelukkig waarschuwt de oplaadindicator je op tijd. Je komt niet tijdens het scheren voor verrassingen te staan.

scheerapparaat in hand

Gebruik

Met een gewicht van 175 gram is dit een verrassend licht scheerapparaat. Tijdens de scheerklus beweegt de flexibele kop mee en helpt zo om irritaties te voorkomen. Er is dus ook aan een stukje comfort gedacht.

De kop beweegt in vier richtingen. Met een 360° draaiing scheer je net wat soepeler, maar vier richtingen zijn voldoende voor een aangename scheerbeurt zonder veel met het apparaat te draaien.

Het apparaat na een scheerbeurt schoonmaken doe je handmatig. Gelukkig is het een kleine moeite om hem even onder de kraan af te spoelen.

Conclusie

Voor een klein prijsje heb je een scheerapparaat dat aan de meeste basisbehoeften voldoet. Scheercomfort is ook aanwezig, maar als je een erg gevoelige huid of stug baardhaar hebt is dit apparaat niet helemaal ideaal.

Voordelen:

 • Lage prijs
 • Zowel nat als droog te gebruiken
 • Flexibele scheerkop

Nadelen:

 • Geen extra scheerstanden
 • Geen display

Scheerapparaten, hoe maak je de beste koop?

Welk scheerapparaat het beste is, verschilt per persoon. Iedereen heeft weer andere behoeftes en voorkeuren. Let op de volgende eigenschappen om het perfecte scheerapparaat voor jou te vinden. 😃

Nat of droog scheren

De meeste scheerapparaten zijn net als veel ladyshaves waterbestendig. Je scheert zowel onder de douche of bij de wastafel. Als een scheerapparaat waterbestendig is, kun je ook scheerschuim gebruiken. Een extra voordeel aan een waterbestendig scheerapparaat is het schoonmaken: je houdt het apparaat dan gewoon onder de kraan en klaar is Kees.

Hoewel veel scheerapparaten waterbestendig zijn, is dat niet altijd het geval. Wil je nat scheren, bekijk dan de product specificaties en zoek naar deze eigenschap.

Huidtype en baardgroei

Heb je gemiddelde baardgroei en een normaal huidtype, dan zijn alle scheerapparaten wel geschikt. Met een gevoelige huid moet je wat voorzichtiger zijn en kun je beter kiezen voor een model met meerdere scheerstanden. Het scheert dan fijner als je het apparaat wat zachter zet.

Als je sterke baardgroei en stug baardhaar hebt, is er juist behoefte aan meer kracht. Bekijk dan of het scheerapparaat een turbofunctie of extra sterke stand heeft.

Baard wordt geschoren bij barbier

Opladen

Voor en tijdens het scheren is het handig om te weten waar je aan toe bent. De meeste scheerapparaten zijn tegenwoordig uitgerust met een batterij-indicator die je laat weten wanneer de batterij bijna leeg is. Sommige modellen hebben zelfs een display waarop je altijd de status van de batterij checkt.

Type scheerapparaat

Als je scheerapparaten op basis van de scheerkop onderscheidt, heb je twee soorten: het scheerapparaat met een roterende scheerkop en met een scheerblad. De ene soort is niet beter dan de ander en welke soort voor jou het beste is, hangt helemaal af van jouw eigen voorkeur.

Onderhoud van het scheerapparaat

Het scheerapparaat schoonmaken kan op drie manieren: droog met een borsteltje, nat onder de kraan of automatisch met een reinigingsstation.

Een reinigingsstation is het makkelijkst: het apparaat wordt grondig schoon en je hebt er geen omkijken naar. Aan de andere kant worden maar weinig scheerapparaten met zo'n station geleverd. De modellen die dit wel hebben, zijn over het algemeen een stuk prijziger.

Trimmen

Bij sommige scheerapparaten wordt er een trimopzetstuk meegeleverd. Je trimt dan met je scheerapparaat en hoeft geen aparte baardtrimmer aan te schaffen.

Let wel op het verschil tussen een precisietrimmer opzetstuk en een gewoon trimopzetstuk. De gewone variant is voor je hele baard geschikt en de precisietrimmer voor bakkebaarden en nekharen.

Conclusie

De absolute nummer één waarmee je in luxe en comfort scheert is de Philips Series 9000 Prestige SP9861/16! Gaat de voorkeur uit naar een scheerapparaat met een scheerblad of heeft jouw huid behoefte aan meer aandacht? Bekijk dan de andere apparaten in deze top 5.

Bedankt voor het lezen en ik hoop je met deze gids te hebben geholpen. Vergeet niet om wat feedback achter te laten! 👇

Was dit artikel behulpzaam?