Ben je op zoek naar een boorhamer voor je volgende klusproject? Een goede boorhamer is essentieel voor krachtig en efficiënt boren in harde materialen zoals beton en steen. Een boorhamer is ideaal voor keiharde materialen, zoals beton.1Betonvloerinfo (2023),'Wat is beton'

In dit artikel ontdek je de belangrijkste kenmerken van boorhamers, van vermogen en slagkracht tot gebruiksgemak en duurzaamheid. We helpen je om de beste boorhamer te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften, of je nu een doe-het-zelver bent of een professional.

Wat zijn de beste boorhamers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste boorhamers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste boorhamer van 2024

1. Makita BITFIX HR2470 Boorhamer

1. Makita BITFIX HR2470 Boorhamer

Belangrijke specificaties:

Voedingstype: Netstroom
Snoerlengte: 4 m
Beitelfunctie: Ja
Type boorkop: Bithouder
Geschikt voor materiaal: Metaal
Vermogen: 780 W

De Makita BITFIX HR2470 Boorhamer is echt een beest als het gaat om boren in beton of hard gesteente. Ik bedoel, serieus, deze combihamer kan het allemaal aan. Licht breekwerk? Geen probleem. Werken met een punt- of platte beitel? Piece of cake. Met zijn krachtige 780 Watt motor en een slagkracht van 2,4 joule kan deze boorhamer gaten boren tot wel 24 mm in beton. Dat is toch gewoon indrukwekkend?

Maar laten we het eens hebben over de duurzaamheid van deze jongen. De Makita HR2470 is speciaal ontworpen om lang mee te gaan. Hij heeft een verbeterd slagstuk en slagbout, waardoor hij een langere levensduur heeft. En laten we de robuuste bumpers op de behuizing niet vergeten. Deze beschermen de boorhamer tegen stoten en vallen. Echt een pluspunt als je het mij vraagt. Oh, en het anker heeft een zig-zag coating en het veld heeft een poeder-coating vernislaag. Dat betekent dat de boorhamer beter beschermd is tegen stof en nog langer meegaat. Gewoon top, toch?

Maar er is nog meer. De Makita HR2470 heeft een handige links/rechts schakelaar. En deze schakelaar doet meer dan je zou denken. Hij verandert niet alleen de positie van de koolborstels, maar maakt de motor ook krachtiger en zorgt ervoor dat de koolborstels minder snel slijten. Dat betekent betere prestaties en een langere levensduur. En wie wil dat nu niet?

En laten we niet vergeten wat er allemaal bij de boorhamer wordt geleverd. Een handgreep, een diepte aanslag en een koffer. Alles wat je nodig hebt om gemakkelijk te kunnen werken en je boorhamer netjes op te bergen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de boorhamer ook nog een variabele elektrische toerenregeling, een (veiligheids)slipkoppeling, een uitschakelbaar hamermechanisme, een slagstop en een uitschakelbaar draaimechanisme. Dat betekent optimale controle en veiligheid tijdens het gebruik. Kan niet beter, toch?

Gebruikers zijn dolenthousiast over de Makita HR2470. Ze vinden dat de boorhamer moeiteloos door beton boort en helemaal niet zwaar is om mee te werken. En laten we de duurzaamheid niet vergeten. Die wordt ook heel positief beoordeeld.

Natuurlijk, er is altijd wel een klein minpuntje. Sommige gebruikers merken op dat de boorhamer warm kan worden tijdens intensief gebruik. Maar dat is eigenlijk heel normaal en heeft geen invloed op de prestaties. Dus maak je daar geen zorgen over.

Dus, als je op zoek bent naar een krachtige en duurzame boorhamer, dan is de Makita BITFIX HR2470 echt de beste keuze. Of je nu een professional bent of gewoon lekker zelf aan het klussen bent, deze boorhamer is er voor jou. Met al zijn handige functies en hoge kwaliteit is hij echt een betrouwbare partner bij het boren in beton en andere zware klussen. 👊

Voordelen Makita BITFIX HR2470 Boorhamer
 • Krachtige combihamer voor verschillende toepassingen zoals boren in beton of hard gesteente, licht breekwerk en werken met een punt- of platte beitel.
 • Duurzaamheid: verbeterd slagstuk en slagbout, robuuste bumpers, zig-zag coating op het anker en poeder-coating vernislaag op het veld.
 • Links/rechts schakelaar maakt de motor krachtiger, vermindert slijtage van koolborstels en zorgt voor betere prestatie en langere levensduur.
Nadelen Makita BITFIX HR2470 Boorhamer
 • Kan snel warm worden tijdens intensief gebruik.

2. Bosch PBH 2100 RE +

2. Bosch PBH 2100 RE +

Belangrijke specificaties:

Voedingstype: Netstroom
Snoerlengte: 2.50 m
Beitelfunctie: Ja
Type boorkop: SDS-plus boorkop
Geschikt voor materiaal: Steen
Vermogen: 550 W

Ik wil je graag voorstellen aan de Bosch PBH 2100 RE + borenset, mijn favoriete boorhamer voor allerlei klussen. Of je nu wilt boren, hameren of beitelen in beton, metselwerk, tegels, hout of metaal, deze krachtige boorhamer kan het allemaal aan. Met zijn sterke 550 W motor en indrukwekkende slagkracht van 1,7 joule, kun je zelfs de zwaardere klussen moeiteloos klaren.

Een van de grootste voordelen van de Bosch PBH 2100 RE is de SDS plus boorhouder, waarmee je accessoires zonder gereedschap kunt verwisselen. En als je boren met een ronde schacht wilt gebruiken, kun je eenvoudig de boorhouderadapter gebruiken. Dit geeft je zoveel gemak en flexibiliteit tijdens het klussen.

Wat deze boorhamer echt speciaal maakt, is de Vario Lock beitelfunctie. Met maar liefst 36 beitelposities kun je altijd de perfecte werkhoek vinden. En dankzij de Bosch elektronische toerentalregeling, die reageert op de drukgevoelige schakelaar, behoud je altijd de juiste snelheid voor het materiaal.

Met een gewicht van slechts 2,2 kilogram is de PBH 2100 RE super handzaam. Je kunt er urenlang mee klussen zonder vermoeide armen te krijgen. Dankzij de softgrip en het ergonomische design ligt hij ook nog eens comfortabel in de hand, zelfs voor beginners zoals ik.

En weet je wat echt geweldig is? Bij deze uitvoering van de Bosch PBH 2100 RE krijg je een 6-delige SDS-Plus borenset meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Met een maximale boorcapaciteit van 20 millimeter in steen, hout en beton, kun je allerlei klussen aanpakken.

Deze boorhamer is perfect voor middelzware tot zware klussen, zoals het boren en hameren in beton en metselwerk, het verwijderen van oude tegels in de keuken en badkamer, en zelfs lichte hakwerkzaamheden. Hang een groot schilderij op of bevestig een zware boekenplank aan een betonnen muur, met de Bosch PBH 2100 RE is het allemaal mogelijk.

En niet te vergeten, de Bosch PBH 2100 RE + borenset wordt geleverd in een handige kunststof koffer. Zo kun je het apparaat en alle accessoires gemakkelijk en overzichtelijk opbergen.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersbeoordelingen kan delen, kan ik je wel zeggen dat de Bosch PBH 2100 RE + borenset een betrouwbare en veelzijdige boorhamer is. Met zijn krachtige motor, handige functies en meegeleverde borenset is het een uitstekende keuze voor zowel ervaren klussers als beginners. Het lage gewicht en de comfortabele grip maken het klussen met deze boorhamer een waar genot. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan en die klus klaren! 💪

Voordelen Bosch PBH 2100 RE +
 • Krachtige motor van 550 W en hoge slagkracht van 1,7 joule voor moeiteloos boren, hameren en beitelen in verschillende materialen.
 • SDS plus boorhouder en boorhouderadapter zorgen voor gemak en flexibiliteit tijdens het klussen.
 • Vario Lock beitelfunctie en Bosch elektronische toerentalregeling zorgen voor optimale werkhoek en juist toerental voor het materiaal.
Nadelen Bosch PBH 2100 RE +
 • Geen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar.

3. Beste accuboormachine: Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J

3. Beste accuboormachine: Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J

Belangrijke specificaties:

Voedingstype: Netstroom
Type boorkop: SDS-plus boorkop
Geschikt voor materiaal: Beton

Ik ben de Powerplus POWX1197 Boorhamer, een krachtig en veelzijdig gereedschap dat boren, hamerboren en beitelen een fluitje van een cent maakt. Met mijn vermogen van 1500 W en een slagkracht van 5J kan ik moeiteloos allerlei materialen aan. Of je nu wilt boren in hout, metaal, keramiek of plastic, hamerboren in beton, baksteen en steen, of licht wilt beitelen, ik kan het allemaal.

Een van mijn grote voordelen is mijn kracht. Met mijn slagfrequentie van 1500 - 4000 slagen per minuut en een maximale boorcapaciteit van Ø40 mm in hout, Ø32 mm in beton en Ø13 mm in staal, kan ik zelfs de meest veeleisende klussen aanpakken. En dankzij mijn anti-vibratiesysteem voel je weinig van al die slagkracht, waardoor je comfortabel kunt werken zonder vermoeid te raken. 💪

Ik ben ook voorzien van handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Zo heb ik een diepteaanslag waarmee je elke keer weer een gelijkmatige schroefdiepte bereikt. Daarnaast heb ik een stofkap die rondvliegend stof beperkt en een extra afneembare handgreep met soft grip voor nog meer controle tijdens het werken.

Wat betreft mijn technische specificaties, ik heb een vermogen van 1500 W, een toerental van 300 - 800 min-1 en een kabellengte van 2 m. Ik word geleverd met een uitgebreide set accessoires, waaronder SDS-type boren, een puntbeitel, een platte beitel, een boorkop en diverse sleutels en kappen. Alles zit netjes verpakt in een handige opbergkoffer.

Gebruikers zijn zeer positief over mij, de Powerplus POWX1197. Ze prijzen met name mijn kracht en gebruiksgemak. Ze melden dat het hameren en boren met mij zeer gemakkelijk gaat, zelfs in harde materialen zoals beton. En dankzij mijn handige SDS boorkop en accessoires is het gebruik nog eenvoudiger. Daarnaast waarderen gebruikers ook de service van Powerplus, met snelle reparaties en vervangingen indien nodig.

Een klein minpuntje dat genoemd wordt, is dat er soms onderdelen los kunnen raken. Een gebruiker meldt bijvoorbeeld dat het metalen plaatje van het rubberen kopje van de boorkop losraakte, maar dat dit geen invloed had op de werking van de boorhamer. Gelukkig werd dit snel opgelost door de goede service van Powerplus, die een nieuwe boorhamer ter beschikking stelde.

Al met al ben ik, de Powerplus POWX1197 Boorhamer, een uitstekend gereedschap voor zowel professioneel als thuisgebruik. Met mijn krachtige prestaties, gebruiksgemak en handige functies ben ik een betrouwbare partner bij diverse klussen. En hoewel er soms kleine problemen kunnen optreden, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de goede service van Powerplus. Kortom, ik ben een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve boorhamer.

Voordelen Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J
 • Krachtige prestaties en veelzijdigheid
 • Anti-vibratiesysteem zorgt voor comfortabel werken
 • Handige functies zoals diepteaanslag en stofkap
Nadelen Powerplus POWX1197 Boorhamer 1500W 5J
 • Mogelijkheid dat onderdelen los kunnen raken

4. Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in

4. Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in

Belangrijke specificaties:

Voedingstype: Netstroom
Snoerlengte: 4 m
Beitelfunctie: Ja
Type boorkop: SDS-plus boorkop
Geschikt voor materiaal: Hout
Vermogen: 800 W

Ik ben de Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in koffer, en ik ben gemaakt voor krachtige prestaties en veelzijdigheid. Met mijn 800 Watt vermogen en 2,4 joule slagkracht, lever ik indrukwekkende resultaten voor zowel professioneel gebruik als klussen in huis. Mijn boorkop is geschikt voor SDS-PLUS boren en is verlengd voor nauwkeurigheid en efficiëntie tijdens het werken.

Ik ben onderdeel van het TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod, wat erkend is door Inspectie SZW, waardoor je veilig en gezond kunt werken. Mijn uitstekende stofafdichting bij de boorhouder zorgt voor bescherming tegen steenstof, en mijn duurzame ontwerp met zig-zag coating en poeder-coating vernislaag biedt extra bescherming tegen stof.

Met mijn keuzeschakelaar kun je gemakkelijk wisselen tussen boren en hameren voor verschillende toepassingen. Mijn boorbereik van 4 - 18 mm in beton en capaciteit tot 26 mm maken mij veelzijdig en geschikt voor diverse boortaken. Ik ben ook geschikt voor SDS-PLUS boren en beitels, waardoor ik essentieel ben voor professionals in de bouwsector.

Mijn ergonomisch ontwerp maakt het gemakkelijk en comfortabel om in verschillende materialen te boren, en mijn softgrip zorgt voor extra comfort tijdens langdurig gebruik. Met mijn slipkoppeling voor veiligheid en lange kabel van 4,0 m, bied ik ook bewegingsvrijheid.

Hoewel ik als losse body wordt geleverd, zonder accu en oplader, bied ik uitstekende prestaties en veelzijdigheid voor diverse boortoepassingen. Voor degenen die al over de benodigde accu en oplader beschikken, ben ik de perfecte keuze voor betrouwbare prestaties.

Al met al ben ik de Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in koffer, een indrukwekkend stuk gereedschap met krachtige prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. Ik overtreft de verwachtingen en bied waar voor mijn geld, ideaal voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar betrouwbare prestaties.

Voordelen Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in
 • Krachtig en veelzijdig gereedschap
Nadelen Makita HR2630 SDS-plus Combihamer in
 • Wordt geleverd als losse body zonder accu en oplader

5. FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer

5. FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer

Belangrijke specificaties:

Voedingstype: Netstroom
Snoerlengte: 3 m
Beitelfunctie: Ja
Type boorkop: SDS-plus boorkop
Geschikt voor materiaal: Beton, Steen, Hout
Vermogen: 850 W

Ik ben de FERM HDM1028, een krachtige boorhamer die perfect is voor de meest veeleisende klussen zoals boren, hamerboren en beitelen. Met mijn 850 Watt vermogen lever ik moeiteloze prestaties. Ik ben multifunctioneel en kan moeiteloos in hout tot 40 mm, in metselwerk en beton tot 26 mm, en in metaal tot 13 mm boren. Ook ben ik perfect voor sloopwerk, het uitbeitelen van kabelsleuven, muurdoorbraken en het verwijderen van oude tegels.

Met mijn pneumatische slagkracht van 4,5 Joule ben ik ideaal voor het boren van grotere gaten in harde ondergronden zoals beton en metselwerk. Ik kan ook dienen als sloophamer in combinatie met mijn meegeleverde beitels. Met mijn onbelast toerental van 0-900/min en onbelaste slagfrequentie van 0-4000/min ben ik veelzijdig inzetbaar voor diverse toepassingen.

Ik kom met 3 SDS-Plus boren, 1 SDS-Plus platte beitel, 1 SDS-Plus spitse beitel, een zijhandgreep, stofkap, diepte aanslag, tube met vet en een stevige opbergkoffer. Met mijn 3 meter lange rubberen kabel bied ik optimale bewegingsvrijheid tijdens het werk. Mijn gewicht van 4,68 kg maakt me krachtig en handzaam.

Ik ben van het gerespecteerde Nederlandse merk FERM, dat al sinds 1965 hoogwaardige powertools en accessoires ontwerpt en ontwikkelt voor de internationale markt, met kwaliteit, prestatie en ergonomisch design als kernwaarden.

Mijn indrukwekkende vermogen, veelzijdigheid en meegeleverde accessoires maken mij een complete oplossing voor diverse boor- en beitelklussen. Ik ben geschikt voor zowel professioneel gebruik als voor doorgewinterde doe-het-zelvers. Met mijn robuuste ontwerp en uitgebreide functionaliteiten bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en ben ik een waardevolle aanvulling op elke gereedschapscollectie.🛠️

Voordelen FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer
 • Krachtig vermogen van 850 Watt voor moeiteloze prestaties
 • Multifunctioneel gereedschap voor diverse klussen zoals boren, hamerboren, beitelen, sloopwerkzaamheden, en meer
 • Wordt geleverd met 3 SDS-Plus boren, 1 platte beitel, 1 spitse beitel, zijhandgreep, stofkap, diepte aanslag, tube met vet, en een stevige opbergkoffer
Nadelen FERM HDM1028 Pneumatische boorhamer
 • Weegt 4,68 kg, wat voor sommigen als zwaar kan worden ervaren

Hoe kies je de beste boorhamer?

Bedenk allereerst waar je de boorhamer voor nodig hebt. Zoals je hierboven al hebt gelezen is een boorhamer ideaal voor het zware werk: je boort ermee in cement, buitenmuren en andere harde steensoorten.

Een goede klopboormachine ideaal voor hout, metaal en zachter steen en een goede kolomboormachine is ideaal wanneer je vooral aan projecten werkt.

Heb je besloten om toch een boorhamer te kopen, dan lees je hieronder meer over de eigenschappen.

Ergonomie en trillingsdemping

Comfort tijdens het gebruik is belangrijk, vooral bij langdurige klussen. Zoek naar een boorhamer met een ergonomisch ontwerp en goede trillingsdemping. Dit vermindert vermoeidheid en verhoogt de precisie bij het boren.

Draadloos vs. bedraad

Overweeg of je een draadloze (accu) of bedrade boorhamer wilt. Draadloze modellen bieden meer bewegingsvrijheid, maar hebben een beperkte accuduur. Bedrade modellen zijn krachtiger en werken continu, maar beperken je bewegingsvrijheid.

Boormachine close up, grijze achtergrond, zij-aanzicht

Veiligheid en gebruiksgemak

Veiligheid is essentieel bij het gebruik van een boorhamer. Zoek naar modellen met veiligheidsfuncties zoals overbelastingsbeveiliging en koppelbegrenzing. Een gebruiksvriendelijke boorhamer met duidelijke bedieningselementen verhoogt de efficiëntie en veiligheid tijdens het werk.

Waar je ook gaat boren, veiligheid staat voorop. Gebruik daarom altijd een goede leidingzoeker. Hierdoor weet je zeker dat je niet per ongeluk door een leiding in boort.

Vermogen en slagkracht

Bij het kiezen van een boorhamer is het vermogen, uitgedrukt in watt, en de slagkracht, uitgedrukt in joules, cruciaal. Een hoger vermogen en slagkracht betekenen meer efficiëntie bij het boren in harde materialen zoals beton. Kies een boorhamer die krachtig genoeg is voor jouw specifieke klussen, zonder overbodig zwaar te zijn.

Ik zou voor de variant gaan met een snelspankop erbij. De PBH 2500 SRE. Anders moet je die snelspankop er achteraf nog bijkopen voor niet SDS toepassingen. Is een boorhammer ongeschikt voor klein boorwerk en schroeven? Ja. Maar als je echt maar ëén boor wil kan het wel is alleen zwaar.

Kijk wel naar aanbiedingen als je geen haast hebt.

BWanon97, Redditgebruiker

Wat is volgens de Consumentenbond de beste boorhamer?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste boorhamer is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over boorhamers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen