Zoek je een manier om veilig te klussen zonder leidingen te raken? Met de beste leidingzoeker vind je gemakkelijk en snel verborgen leidingen in je muren. Dit handige hulpmiddel is onmisbaar voor elke doe-het-zelver en professional. Ontdek in dit artikel meer over de beste leidingzoekers.

Wat zijn de beste leidingzoekers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste leidingzoekers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste leidingzoekers van 2024

1. MAKA Digitale leidingzoeker - Koper,

1. MAKA Digitale leidingzoeker - Koper,

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: MAKA Leidingzoeker, handige opberghoes, een 9 volt batterij en een handleiding

De MAKA Digitale leidingzoeker is echt een must-have tool als je op zoek bent naar een manier om precies te weten waar je moet boren in je muur, zonder dat je elektrische leidingen, waterleidingen of betonwapening raakt. Met deze scanner hoef je je geen zorgen te maken dat je per ongeluk een waterleiding raakt die net iets dieper ligt dan het scanbereik. Superhandig!

Met de MAKA leidingzoeker kun je tot 120 mm diep scannen voor metaal (zoals betonwapening), 100 mm voor koperen leidingen (zoals waterleidingen), 50 mm voor stroomdraden (met spanning) en 38 mm voor hout (zoals rachelwerk onder gipsplaten). Dat is best indrukwekkend, toch?

Wat de MAKA leidingzoeker echt onderscheidt van andere modellen is de precisie en het gemak waarmee je hem kunt gebruiken. Hij heeft een verlicht display waarop je precies kunt zien aan welke kant een potentieel obstakel zich bevindt. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog eens een alarm dat je vertelt hoe dicht je bij je doelwit bent. Dat is echt een geweldige visuele en auditieve ondersteuning bij het opsporen van metaal, leidingen, stroomkabels en hout. Echt top!

En weet je wat ook echt geweldig is? Het robuuste ontwerp van de MAKA leidingzoeker. Hij heeft een behuizing van rubber en kunststof, dus hij kan echt wel tegen een stootje. Dat betekent dat hij lang meegaat en je er op kunt vertrouwen dat hij altijd klaar is voor actie.

Oh, en laten we de 9 volt batterij niet vergeten! Die wordt meegeleverd en gaat wel 6 uur lang continu mee. Dus je kunt echt wel een tijdje vooruit met dit apparaat. En omdat hij ook nog eens compact is en gemakkelijk mee te nemen, kun je hem altijd en overal gebruiken. Handig, hè?

Wat vinden andere gebruikers eigenlijk van de MAKA leidingzoeker? Nou, de meeste mensen zijn er echt super tevreden over. Ze vinden het design mooi en het materiaal is echt super nauwkeurig. En wat ook echt top is, is dat de handleiding duidelijk is en dat je de Nederlandse versie snel per e-mail ontvangt. Geen gedoe dus!

Maar er is ook een klein minpuntje. De handleiding zit namelijk niet in de verpakking, maar wordt wel per e-mail toegestuurd na je bestelling. Dat kan voor sommige mensen misschien een beetje onhandig zijn. Maar hé, dat is echt maar een kleinigheidje als je bedenkt hoe geweldig dit apparaat is.

Dus al met al is de MAKA Digitale leidingzoeker echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een precieze manier om verborgen leidingen en bekabeling in muren te lokaliseren. Het is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat met een lange batterijduur en een nauwkeurige meting. Met de MAKA leidingzoeker maak je je doe-het-zelf projecten een stuk makkelijker en kun je vol vertrouwen aan de slag. Echt een topper! 🌟

Voordelen MAKA Digitale leidingzoeker - Koper,
 • Optimale scan diepte om te voorkomen dat er per ongeluk in leidingen of wapening wordt geboord
 • Nauwkeurig en gebruiksvriendelijk met een verlicht display en een hoorbaar alarm
 • Robuust ontwerp met rubberen en kunststof behuizing voor duurzaamheid
Nadelen MAKA Digitale leidingzoeker - Koper,
 • Handleiding is niet in de verpakking, maar wordt per e-mail toegestuurd

2. LUSQ® Leidingdetector Detecteert tot 120

2. LUSQ® Leidingdetector Detecteert tot 120

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: 1x LUSQ - Leidingzoeker 1x Opberghoesje 1x Handleiding 1x 9V Batterij

Ik ben dol op mijn LUSQ ® Leidingdetector. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, dit handige gereedschap is een must-have voor elke klus. Met zijn vermogen om objecten tot 120 mm diep te detecteren, zoals hout, metaal, leidingen en bedradingen, maakt het mijn klussen een stuk makkelijker. Met de multifunctionele detectiemodi kan ik eenvoudig schakelen tussen diepe scan- en precisiemodi, waardoor ik altijd de exacte locatie van objecten kan bepalen.

Wat dit product echt onderscheidt, is de combinatie van precisie, eenvoud en snelheid. Het lampensysteem en het waarschuwingsalarm zorgen ervoor dat ik veilig kan boren, terwijl de compacte vorm en de ergonomische grip het apparaat prettig in gebruik maken. Dankzij de verschillende scanmodi, waaronder het vinden van het midden van houten balken, detectie van metalen en diep scannen, biedt de LUSQ Leidingdetector veelzijdigheid voor diverse klussen.

De geavanceerde software zorgt voor een probleemloze gebruikerservaring, met het automatische kalibratiesysteem dat klaar is voor gebruik zodra het groene indicatielampje brandt. En als ik niet helemaal tevreden ben, kan ik het product binnen 30 dagen gratis retourneren, wat me gemoedsrust geeft.

Hoewel er misschien enkele verbeterpunten zijn op het gebied van diepte- en materiaaldetectie, blijft de LUSQ Leidingdetector een betrouwbare metgezel voor iedereen die op zoek is naar precisie, snelheid en gemak bij het klussen.

Al met al is de LUSQ Leidingdetector een geweldige keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Met zijn vermogen om objecten tot 120 mm diep te detecteren, automatische kalibratiesysteem en multifunctionele detectiemodi, is dit apparaat een waardevolle toevoeging aan elke gereedschapskist.️

Voordelen LUSQ® Leidingdetector Detecteert tot 120
 • Detecteert objecten tot een diepte van 120 mm
 • Multifunctionele detectiemodi voor nauwkeurige locatiebepaling
 • Automatisch kalibratiesysteem voor probleemloze gebruikerservaring
Nadelen LUSQ® Leidingdetector Detecteert tot 120
 • Mogelijke verbeterpunten op het gebied van diepte- en materiaaldetectie

3. Bosch Truvo Leidingzoeker - Detecteert

3. Bosch Truvo Leidingzoeker - Detecteert

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: Bosch Truvo Leidingzoeker, 3 x 1,5 V LR03 (AAA) batterijen

De Bosch Truvo Leidingzoeker is echt een handige tool om muren en plafonds snel en gemakkelijk te scannen. Met deze detector kan ik metalen objecten en spanningvoerende leidingen detecteren, zodat ik zonder zorgen gaten kan boren voor bijvoorbeeld schilderijen en lampen. Het apparaat heeft een driekleurige LED en waarschuwingssignalen die me laten weten waar ik niet moet boren. Met één druk op de knop is deze leidingzoeker super makkelijk te gebruiken.

Een van de beste eigenschappen van de Bosch Truvo Leidingzoeker is dat het snel en simpel spanningvoerende leidingen en metalen objecten detecteert. Dankzij de driekleurige LED en waarschuwingssignalen weet ik precies waar ik veilig kan boren. Dit maakt de leidingzoeker perfect voor zelfstandige klussers die regelmatig gaten in muren en plafonds moeten maken.

Een ander voordeel van de Bosch Truvo Leidingzoeker is de handige automatische kalibratie. Ik kan meteen aan de slag zonder dat ik allerlei ingewikkelde instellingen hoef in te stellen. Met de eenvoudige éénknopbediening is dit apparaat super gebruiksvriendelijk en kan ik snel en efficiënt metingen doen.

Hoewel de Bosch Truvo Leidingzoeker veel positieve reviews heeft gekregen, zijn er ook een paar kritiekpunten genoemd. Een gebruiker gaf aan dat het apparaat niet nauwkeurig werkt wanneer er stroom aan staat. Het magnetische veld kan de metingen beïnvloeden, dus ik moet de stroom uitzetten voor een precieze meting. Daarnaast zei een gebruiker dat het apparaat moeite heeft om betrouwbare resultaten te geven in plafonds, vooral als de kabels onvoorspelbaar lopen. Ook wordt het geluidsniveau als luid ervaren en kan ik het niet aanpassen.

Ondanks deze kritiekpunten blijft de Bosch Truvo Leidingzoeker een handige tool om spanningvoerende leidingen en metalen objecten in muren en plafonds te detecteren. Het apparaat is makkelijk te gebruiken dankzij de eenvoudige éénknopbediening en handige automatische kalibratie. Ik krijg snel en simpel resultaten, zodat ik veilig gaten kan boren. De driekleurige LED en waarschuwingssignalen zorgen voor extra gemak en veiligheid. Het apparaat kan wel iets minder nauwkeurig zijn wanneer er stroom aan staat en heeft moeite met metingen in plafonds. Het geluidsniveau kan als luid ervaren worden en is niet aanpasbaar. Al met al is de Bosch Truvo Leidingzoeker een goede keuze voor zelfstandige klussers die een betrouwbare tool zoeken om leidingen en metalen objecten te detecteren.

Voordelen Bosch Truvo Leidingzoeker - Detecteert
 • Snelle en eenvoudige detectie van spanningvoerende leidingen en metalen objecten
 • Praktische automatische kalibratie voor direct gebruik
 • Gemakkelijk in gebruik met eenvoudige éénknopbediening
Nadelen Bosch Truvo Leidingzoeker - Detecteert
 • Minder nauwkeurig wanneer de stroom aanstaat
 • Moeite met metingen in plafonds, vooral bij onvoorspelbare kabelroutes
 • Luid geluidsniveau dat niet instelbaar is

4. Beste pijpzoeker: Lomvum 5 in 1 Leidingdetector

4. Beste pijpzoeker: Lomvum 5 in 1 Leidingdetector

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: - Lomvum Walldetector - Handleiding - Batterij

De 5 in 1 Leidingdetector - Kabeldetector is echt een must-have gereedschap voor zowel professionals als doe-het-zelvers zoals ik. Met deze handige tool kan ik eenvoudig het midden en de randen van houten en metalen objecten, elektriciteitsdraden en -kabels in de muur detecteren. Het is perfect voor allerlei projecten, of ik nu bezig ben met kleine klussen of grootschalige renovaties en sloopwerkzaamheden.

Wat deze leidingzoeker echt opvalt, is het feit dat je kunt schakelen tussen vier scanstanden. In stand 1 kan ik het midden van houten balken tot 38 mm dik detecteren, terwijl stand 2 metaal kan detecteren in muren tot 120 mm dik. Beide standen hebben verschillende modi, zoals de exacte modus voor nauwkeurige metingen op korte afstand en de diepe modus voor het scannen tot wel 120 mm diep. Dit betekent dat ik altijd de juiste modus kan kiezen voor mijn specifieke klus, zonder me zorgen te hoeven maken dat ik op de verkeerde plek boor.

Wat ik ook echt handig vind, is dat de leidingzoeker automatisch kalibreert bij het opstarten. Geen gedoe meer met handmatige kalibratie! Het LCD-scherm en het geluidsalarm geven me visuele en auditieve ondersteuning bij het detecteren van kabels, leidingen, hout en metaal. Het scherm geeft aan welke kant ik moet bewegen en wanneer ik het midden en de uiteinden van een object heb gedetecteerd. Het geluidsalarm wordt sterker naarmate ik dichter bij mijn doelwit kom, wat het detectieproces nog eenvoudiger maakt.

En alsof dat nog niet genoeg is, is deze leidingzoeker ook nog eens super gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontworpen. Het LCD-scherm biedt een helder beeld en geeft me snel inzicht in de metingen. De leidingzoeker ligt goed in de hand en is licht van gewicht, waardoor ik hem comfortabel kan gebruiken. En om het af te maken, is er zelfs een zachte bescherming aan de achterkant van het apparaat aangebracht, zodat krassen worden voorkomen en ik eruitzie als een professionele klusser.

De reviews van andere gebruikers zijn ook super positief. Ze benadrukken de nauwkeurige metingen, het gemak in gebruik en de duidelijke feedback van het product. Ook het lichte gewicht en het mooie design worden geprezen. Geen enkele review noemt specifieke nadelen, dus dat is zeker een goed teken.

Al met al is de 5 in 1 Leidingdetector - Kabeldetector echt een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige leidingzoeker. Met de verschillende scanstanden, automatische kalibratie, LCD-scherm en geluidsalarm biedt dit gereedschap alles wat ik nodig heb om veilig en efficiënt te werken. Of ik nu een professional ben die regelmatig met leidingen en kabels werkt, of een doe-het-zelver die af en toe een klusje in huis doet, deze leidingzoeker voldoet zeker aan al mijn verwachtingen. 👍

Voordelen Lomvum 5 in 1 Leidingdetector
 • Veelzijdig en handig gereedschap voor zowel professionals als doe-het-zelvers
 • Mogelijkheid om het midden en de randen van houten en metalen objecten, elektriciteitsdraden en -kabels in de muur te detecteren
 • Verschillende scanstanden, automatische kalibratie, LCD-scherm en geluidsalarm bieden alles wat je nodig hebt om veilig en efficiënt te werken
Nadelen Lomvum 5 in 1 Leidingdetector

5. Dekko Tools Digitale Leidingzoeker 5

5. Dekko Tools Digitale Leidingzoeker 5

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: Leidingzoeker met batterij

De Dekko Tools Digitale Leidingzoeker - 5 in 1 Detector voor muren - Hout, Metaal, Leidingen, Bedrading - Zilver is een super handig gereedschap voor klussers zoals ik. Met deze leidingzoeker kan ik snel en veilig klussen uitvoeren zonder per ongeluk een waterleiding, stroomkabel, metaal of ander belangrijk onderdeel achter de muur te raken.

Een van de geweldige eigenschappen van de Dekko Tools leidingzoeker is de gevoelige detectie tot 60 mm. Hierdoor kan ik betrouwbaar meten zonder belangrijke elementen te missen. Bovendien heeft de leidingzoeker meerdere scanstanden, waardoor ik nog nauwkeuriger kan detecteren. Met de automatische kalibratie en de detectiemelder indicator, die zowel geluid als beeld op het LCD-scherm weergeeft, kan ik eenvoudig zien wat er achter de muur zit.

Deze leidingzoeker van Dekko Tools kan verschillende elementen detecteren, zoals leidingen, houten balken, koper, bedrading en metaal. Dit maakt het een veelzijdige tool die ik kan gebruiken voor allerlei klussen.

De kwaliteit van Dekko Tools is geweldig en wordt zelfs aanbevolen door zakelijke klanten voor hun medewerkers. Daarnaast staat het merk bekend om hun uitstekende service en bereikbaarheid. Dekko Tools is gespecialiseerd in innovatieve gereedschappen en biedt een 100% tevredenheidsgarantie.

De leidingzoeker wordt geleverd met een 9V batterij en een duidelijke handleiding, dus ik kan meteen aan de slag met het apparaat.

De gebruikersreviews zijn erg positief over deze leidingzoeker. Gebruikers zijn tevreden over de nauwkeurige metingen en de snelle levering. Een gebruiker merkt zelfs op dat de leidingzoeker ook goed werkt bij dunne wanden.

Hoewel er een enkele gebruiker is die minder tevreden is over de metingen bij dunne wanden, lijkt de meerderheid van de gebruikers erg tevreden over de prestaties van deze leidingzoeker.

Kortom, de Dekko Tools Digitale Leidingzoeker - 5 in 1 Detector voor muren - Hout, Metaal, Leidingen, Bedrading - Zilver is een super handige tool voor het detecteren van leidingen en andere elementen achter de muur. Het biedt nauwkeurige metingen en verschillende scanstanden, waardoor ik betrouwbaar kan werken. Dus als klusser kan ik deze leidingzoeker zeker aanbevelen! 💪

Voordelen Dekko Tools Digitale Leidingzoeker 5
 • Gevoelige detectie tot 60 mm voor betrouwbare metingen
 • Meerdere scanstanden voor nog nauwkeuriger detecteren
 • Detecteert verschillende elementen, waaronder leidingen, houten balken, koper, bedrading en metaal
Nadelen Dekko Tools Digitale Leidingzoeker 5
 • Mogelijk minder nauwkeurige meting bij dunne wanden

Hoe kies je de beste leidingzoeker?

Hoewel elke leidingzoeker dezelfde doelstelling voor ogen heeft, zijn ze niet allemaal hetzelfde. Hieronder bespreek ik de eigenschappen van leidingzoekers.

Het belang van detectiebereik en -diepte

Bij het kiezen van een leidingzoeker is het detectiebereik en de diepte cruciaal. Je wilt een apparaat dat effectief verschillende materialen zoals metaal, hout en elektrische bedrading tot een specifieke diepte kan opsporen.

Let op de nauwkeurigheid van detectie; een goede leidingzoeker minimaliseert de kans op fouten, wat essentieel is voor jouw veiligheid en efficiëntie tijdens het klussen.

Gebruiksgemak

Zoals hierboven al in het kort genoemd: de meeste leidingzoekers zijn eenvoudig in gebruik. Om een goed beeld te krijgen van de gebruiksvriendelijkheid, lees je bij voorkeur zoveel mogelijk reviews. De gebruikersreviews zijn vaak waarheidsgetrouwer dan wat de fabrikant je vertelt.

Batterijduur

Een leidingzoeker met een lange batterijduur bespaart je de frustratie van constant opladen of batterijen vervangen. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, deze kenmerken zorgen ervoor dat je een leidingzoeker kiest die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.1Brooke Schumm, Encyclopedia Britannica (2023). 'Battery | Composition, Types, & Uses'

Tips voor gebruik

Hieronder heb ik een paar tips voor je op een rij gezet over hoe je een leidingzoeker het beste gebruikt.

 • Elektrische apparaten beïnvloeden de leidingzoeker soms en maken hem minder nauwkeurig. Zorg er daarom voor dat er geen elektrische apparaten in de buurt staan. Ook isolatiemateriaal kan de werking beïnvloeden. Hou hier dus rekening mee.
 • Heeft je leidingzoeker een leiding gevonden? Beweeg je leidingzoeker dan minstens nog drie keer over dit punt. Hierdoor krijg je een nauwkeuriger resultaat. Gebruik je ook de beste afstandsmeter, dan is het resultaat nog nauwkeuriger.
 • Hoe goed je leidingzoeker ook is, ook leidingzoekers maken fouten. Zet daarom altijd de stroom uit voordat je aan de slag gaat met je klopboormachine of boorhamer. Een kolomboormachine staat op een vaste plaats, waardoor een leidingzoeker overbodig is.
witte muur met plantje op kast

Welk merk maakt de beste leidingzoekers?

Er zijn een aantal verschillende merken die bekend staan om de kwaliteit van hun leidingzoekers. Hieronder lees je er meer over.

Bosch

Bosch leidingzoekers zijn enorm populair vanwege hun betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Als jij een klusser bent die waarde hecht aan precisie, dan is een Bosch leidingzoeker echt iets voor jou.

Deze apparaten staan bekend om hun geavanceerde technologie die je helpt om leidingen en elektrische bedrading veilig te detecteren. Ze zijn gebruiksvriendelijk en duurzaam, waardoor ze een geweldige investering zijn voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Met een Bosch leidingzoeker in je gereedschapskist ben je verzekerd van kwaliteit en efficiëntie bij elke klus.

Voltkraft

Voltcraft-leidingzoekers zijn populair vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden betrouwbare en nauwkeurige detectie van leidingen en kabels, wat essentieel is voor elke klusser of professional.

Deze leidingzoekers zijn gebruiksvriendelijk, met duidelijke indicatoren en een eenvoudige bediening, wat ze ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. De robuuste bouwkwaliteit zorgt ervoor dat ze duurzaam zijn en bestand tegen de uitdagingen van dagelijks gebruik.

Kortom, Voltcraft-leidingzoekers zijn een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbaarheid en kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste leidingzoeker?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste leidingzoeker is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over leidingzoekers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen