Bij het kiezen van de beste briketten voor jouw barbecue, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Van brandduur tot milieuvriendelijkheid, elke eigenschap speelt een belangrijke rol in jouw barbecue-ervaring.

In dit artikel nemen we je mee door de belangrijkste kenmerken van topkwaliteit briketten. Zo kun jij een geïnformeerde keuze maken die past bij jouw grillbehoeften en voorkeuren.

Zelfs de beste barbecue – met uitzondering van modellen op elektriciteit en gas – heeft baat bij briketten.

Wat zijn de beste briketten van 2024?

Dit zijn de top 5 beste briketten op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Iemand die aan het bbq-en is. Vooraanzicht

Beste briketten van 2024

1. Beste briketten: Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal

1. Beste briketten: Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de Jealous Devil Hardwood Lump houtskoolbriketten. Gemaakt van 95% Quebracho Blanco hardhout en 5% plantaardig zetmeel, belooft deze houtskool een lange, hete verbranding en minimale asproductie. Een review vergeleek het zelfs met grote merken zoals Kingsford, en merkte op dat de briketten groter zijn en iets minder as produceren. Toch waren de verschillen in prestaties niet significant, en werd de branding en verpakking als aantrekkelijker, zij het prijziger, beschouwd. De houtskool kreeg lof voor zijn goede verbranding en voldoende warmte, zonder de smaak van het vlees te veranderen.

Volgens de review, "Jealous Devil houtskool is oké, het gaat misschien meer om de marketing dan om de prestaties." Deze uitspraak vat samen dat hoewel het product voldoet aan zijn beloftes van een langere brandtijd en verminderde as, de verkooppunten meer gericht kunnen zijn op branding en verpakking, wat het een premium keuze in de markt maakt. Het valt op als optie voor degenen die waarde hechten aan esthetiek en bereid zijn te investeren in een iets verfijndere grillervaring.

De Jealous Devil houtskoolbriketten zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van grillen en roken, en positioneren zichzelf als een premium keuze voor degenen die een verbeterde grillervaring zoeken. Het gebruik van hoogwaardig hardhout en minimale toevoegingen zorgt voor een schone verbranding en minimale asproductie, wat zowel geschikt is voor langzaam roken als hoogwarmte grillen. Echter, de premium positionering en iets hogere kosten in vergelijking met mainstream tegenhangers zoals Kingsford kunnen een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten.

In vergelijking met Kingsford maken de grotere briketten en iets verminderde asproductie van Jealous Devil het een aantrekkelijk alternatief voor degenen die een verfijnde grillervaring zoeken. Toch zijn de prestatieverschillen niet substantieel, zoals benadrukt in de review. Daarom zouden mainstream merken zoals Kingsford nog steeds een voorsprong kunnen hebben voor degenen die prestaties en kostenefficiëntie boven esthetische aantrekkingskracht stellen.

Samengevat bieden de Jealous Devil Hardwood Lump houtskoolbriketten een premium grillervaring met hun langere brandtijd en minimale asproductie. Hoewel het product uitblinkt in esthetische aantrekkingskracht en prestaties, kan het worden gezien als een luxe keuze, met als belangrijkste onderscheidende factoren de grootte, branding, verpakking en kosten in vergelijking met mainstream opties. Voor degenen die bereid zijn te investeren in een iets verfijndere grillervaring, bieden de Jealous Devil houtskoolbriketten een overtuigende optie, maar voor anderen kunnen mainstream alternatieven een praktischere oplossing bieden.

Voordelen Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal
 • Langere brandtijd en minimale asproductie
 • Hoogwaardig hardhout en minimale toevoegingen voor schone verbranding en minimale asproductie
 • Grotere briketten en aantrekkelijke verpakking
Nadelen Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal
 • Iets hogere kosten in vergelijking met mainstream tegenhangers zoals Kingsford
 • Prestatieverschillen zijn niet wezenlijk in vergelijking met mainstream merken zoals Kingsford
 • Wordt gezien als meer een luxe keuze met nadruk op branding en verpakking

2. Kingsford Match Light Charcoal Briquettes

Ik ben dol op de handige Kingsford Match Light houtskoolbriketten! Met hun snelle ontsteking heb ik geen aanmaakvloeistof meer nodig, waardoor ik tijd bespaar. Binnen 10 minuten zijn ze klaar voor gebruik en zorgen ze voor een originele BBQ-smaak. Gemaakt in de VS met natuurlijke ingrediënten, hebben deze briketten meer randen en oppervlakte, waardoor ze snel vlam vatten en gelijkmatig branden. Ze zijn perfect voor allerlei grillgelegenheden! Een tevreden klant zei: "Ik gebruik deze al jaren en ben dol op het gemak. Ze ontsteken snel en branden heet." Toch zijn de meningen over dit product verdeeld. Sommige gebruikers prijzen de snelle ontsteking en het snellere grillproces, terwijl anderen zich zorgen maken over het niet werken van het product, een nasmaak van aanmaakvloeistof en onvolledige verpakking. Een gebruiker raadde aan om een houtskoolstarter en hardhoutskool te gebruiken voor een verbeterde smaak.

Kingsford, een klassiek Amerikaans bedrijf dat zich inzet voor het vieren van de Black barbecue-cultuur, biedt een product dat goed is ontvangen vanwege het gemak en de effectiviteit. Toch vinden sommige gebruikers nog steeds dat ze aanmaakvloeistof nodig hebben. Hoewel het merk initiatieven zoals Preserve the Pit benadrukt en griltips en recepten op hun website biedt, geven sommige gebruikers de voorkeur aan reguliere houtskool vanwege de nasmaak van de aanmaakvloeistof. Ondanks de gemengde feedback, spreekt de productwaardering van 4,7 van de 5 sterren op Amazon voor zich, met klanten die het gemak en de snelle ontstekingstijd waarderen voor achtertuinfeestjes of tailgates.

Vergeleken met traditionele houtskool en andere directe ontstekingsmogelijkheden, onderscheiden de Kingsford Match Light houtskoolbriketten zich door het elimineren van de noodzaak van aanmaakvloeistof, wat zorgt voor een veilige en efficiënte grillervaring. Sommige gebruikers kunnen echter de nasmaak van de aanmaakvloeistof onaangenaam vinden en de voorkeur geven aan alternatieve opties zoals een houtskoolstarter met hardhoutskool voor een uniek smaakprofiel.

Al met al bieden de Kingsford Match Light houtskoolbriketten een handige en tijdbesparende oplossing voor het grillen, vooral voor achtertuinfeestjes en tailgates. Hun snelle ontsteking en gelijkmatige verbranding maken ze populair bij veel gebruikers. Toch zijn de beperkingen van het product, waaronder mogelijke nasmaak en inconsistente prestaties, het overwegen waard. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor alle grillscenario's, blijft het een sterke concurrent voor degenen die een probleemloze en snelle grillervaring zoeken. 🌟

Voordelen Kingsford Match Light Charcoal Briquettes
 • Snelle verlichting, waardoor de voorbereidingstijd wordt verkort.
 • Elimineert de noodzaak van aanstekervloeistof en biedt een veilige grillervaring.
 • Gelijkmatige verbranding en originele BBQ-smaak, geschikt voor verschillende grillgelegenheden.
Nadelen Kingsford Match Light Charcoal Briquettes
 • Gemengde beoordelingen en zorgen over inconsistente prestaties.
 • Nasmaak van de aanstekervloeistof kan voor sommige gebruikers afschrikwekkend zijn.
 • Sommige gebruikers geven de voorkeur aan alternatieve opties zoals een houtskoolstarter met hardhoutskool voor een versterkte smaak.

3. Rockwood Lump Charcoal

3. Rockwood Lump Charcoal

Belangrijke specificaties:

Verpakkingsinhoud: 5000.00000

De Rockwood Lump Charcoal valt op als een betrouwbare optie voor liefhebbers van grillen, met een mix van milieuvriendelijke samenstelling en robuuste prestaties. Gemaakt van Missouri eik, esdoorn en hickory, benadrukt deze houtskool natuurlijke, additiefvrije ingrediënten, in lijn met de voorkeur voor zuiverheid en neutrale smaak. Volgens consumentenrecensies is "Rockwood Lump Charcoal gemaakt van Missouri eik, esdoorn, en hickory en is milieuvriendelijk." Dit sluit aan bij de opvatting van gril-expert Paul Sidoriak, wiens inzichten werden overwogen bij het testen, waarbij de nadruk werd gelegd op de bronnen, kwaliteit, smaak en verbrandingstemperatuur van houtskool. De nadruk op milieuvriendelijkheid en natuurlijke samenstelling positioneert Rockwood Lump Charcoal als een geschikte keuze voor degenen die duurzaamheid en zuiverheid prioriteren in hun grillervaring.

Op het gebied van prestaties biedt Rockwood Lump Charcoal een hoge hitte en een langdurige verbranding, waardoor het geschikt is voor verschillende grillscenario's. Hoewel het misschien iets moeilijker is om aan te steken in vergelijking met andere opties, sluit zijn vermogen om hoge hitte te produceren en een langdurige verbranding te behouden aan bij de eisen voor zowel langzaam roken als grillen op hoge hitte. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor verschillende kookmethoden en grilltypes, waardoor wordt voldaan aan de behoefte aan betrouwbare, consistente prestaties in verschillende scenario's. De recensie prijst ook zijn milieuvriendelijke karakter, waardoor zijn aantrekkingskracht op milieubewuste consumenten verder wordt onderstreept.

In vergelijking met briquettes biedt Rockwood Lump Charcoal een overtuigend alternatief voor degenen die een meer natuurlijke en zuivere grillervaring zoeken. Hoewel briquettes langere brandtijden en stabiele temperaturen bieden, produceren ze vaak meer as en kunnen ze een chemische geur of smaak aan het voedsel afgeven. In tegenstelling hiermee biedt Rockwood Lump Charcoal, met zijn nadruk op natuurlijke ingrediënten en minimale asproductie, een schonere en natuurlijkere grillervaring. Dit onderscheid positioneert het als een geschikte keuze voor mensen die authenticiteit en zuiverheid waarderen in hun grillactiviteiten.

In het landschap van grillhoutskolen concurreert Rockwood Lump Charcoal met gerenommeerde opties zoals Royal Oak Hardwood Lump Charcoal, Jealous Devil Hardwood Lump Charcoal, en Fogo Super Premium Lump Charcoal. Zijn milieuvriendelijke samenstelling en hoge hitte-afgifte onderscheiden het van zijn concurrenten, waardoor het aantrekkelijk is voor consumenten die duurzame, hoogwaardige grillervaringen prioriteren. Hoewel het misschien iets meer moeite kost om aan te steken, maken de voordelen op het gebied van prestaties en milieuvriendelijkheid het een opmerkelijke concurrent op de markt.

Kortom, Rockwood Lump Charcoal biedt een overtuigende balans tussen milieuvriendelijkheid, hoge hitte-afgifte en natuurlijke samenstelling, waardoor het een solide keuze is voor grillliefhebbers. Zijn nadruk op duurzaamheid en prestaties sluit aan bij de veranderende voorkeuren van consumenten die op zoek zijn naar authentieke, hoogwaardige grillervaringen. Hoewel het beperkingen kan hebben op het gebied van gemak van aansteken, positioneren de algehele voordelen het als een topconcurrent in het rijk van houtskolen, waardoor het een betrouwbare optie is voor uiteenlopende grillbehoeften.

Voordelen Rockwood Lump Charcoal
 • Milieuvriendelijke samenstelling
Nadelen Rockwood Lump Charcoal
 • Iets moeilijker aan te steken

4. Fogo Super Premium Lump Charcoal

4. Fogo Super Premium Lump Charcoal

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de Fogo Super Premium Lump houtskoolbriketten, die zich onderscheiden als een topkeuze voor grillliefhebbers. Gemaakt van een speciale mix van Inga hout, worden deze briketten zorgvuldig met de hand geselecteerd, waardoor een consistente en hoogwaardige grillervaring wordt gegarandeerd. De grote stukken maken ze ideaal voor langzaam koken, wat een uitzonderlijke smaak aan het voedsel geeft. Zoals één recensie benadrukt, wordt "FOGO Super Premium Lump Charcoal geprezen om zijn grote, met de hand geselecteerde stukken, speciaal ontworpen voor langzaam koken." Met een indrukwekkende 93% zeer positieve recensies, is het duidelijk dat klanten de uitzonderlijke kwaliteit en prestaties van deze briketten waarderen.

In vergelijking met andere houtskoolbriketten, springt de Fogo Super Premium eruit vanwege zijn unieke smaakprofiel en de bewuste selectie van grote stukken, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die smaak en precieze controle bovenaan hun lijstje hebben staan. Hoewel andere opties misschien uitblinken op specifieke gebieden, zoals gebruiksvriendelijkheid voor beginners of compatibiliteit met bepaalde grilltypes, neemt de Fogo Super Premium Lump houtskool de leiding in het leveren van een premium, smaakversterkende grillervaring.

De voornaamste gebruiksscenario's van de Fogo Super Premium Lump houtskool zijn gericht op langzaam koken, waarbij zijn grote stukken en speciale Inga houtmix echt schitteren. De voordelen liggen in het vermogen om een unieke smaak aan gegrild voedsel toe te voegen, evenals zijn consistente prestaties en kwaliteit, zoals bevestigd wordt door de overweldigend positieve klantbeoordelingen. Zoals één recensie benadrukt, wordt "FOGO Super Premium Lump Charcoal geprezen om zijn grote, met de hand geselecteerde stukken, speciaal ontworpen voor langzaam koken."

Potentiële beperkingen kunnen echter ontstaan voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdiger optie die gericht is op snelle, hoogwaardige grilling, aangezien het ontwerp en smaakprofiel van de Fogo Super Premium meer gericht zijn op langzaam en precies koken. Dit maakt het een ideale keuze voor toegewijde grillliefhebbers die smaak en controle boven snelheid stellen.

Kortom, de Fogo Super Premium Lump houtskoolbriketten zijn een eersteklas keuze voor degenen die smaak en precisie waarderen in hun grillervaring. Met zijn unieke smaakprofiel, zorgvuldig geselecteerde grote stukken en overweldigend positieve klantfeedback, staat het als een premium optie in de wereld van houtskoolbriketten. Als je op zoek bent naar het beste op het gebied van smaak en controle voor langzaam koken, is de Fogo Super Premium Lump houtskool een uitstekende keuze. 🌟

Voordelen Fogo Super Premium Lump Charcoal
 • Onderscheidend smaakprofiel
Nadelen Fogo Super Premium Lump Charcoal
 • Niet veelzijdig voor snel, hoog vuur grillen
 • Meer gericht op langzame en precieze kookmethoden

5. Royal Oak Classic Charcoal Briquets

5. Royal Oak Classic Charcoal Briquets

Belangrijke specificaties:

De Royal Oak Classic Houtskoolbriketten zijn favoriet onder langdurige gebruikers, waarbij één recensent ze krediet geeft voor het helpen winnen van BBQ-trofeeën en het aanbevelen van de 100% houtskoolpellets voor een authentieke BBQ-smaak, hoge hitte en verminderde as. De veelzijdigheid van het product wordt getoond door verschillende recepten met Royal Oak houtskool, goedgekeurd door bekende persoonlijkheden in de BBQ-gemeenschap. Een artikel van The New York Times Wirecutter prijst de Royal Oak Classic Briketten als de beste keuze voor houtskoolgrillen en benadrukt de aantrekkelijkheid voor BBQ-liefhebbers. Het artikel gaat ook in op de tips voor onderhoud en verzorging, de verschillen tussen houtskool en briketten en essentiële grillaccessoires.

Volgens een recensie op Home Depot komt het product in een supergrootte van 14 lbs, waardoor het geschikt is voor fervente grillers die een grotere hoeveelheid nodig hebben voor hun grillingsessies. Dit benadrukt het gemak en de geschiktheid van het product voor langdurig gebruik. Ondanks enkele technische problemen bij het bezoeken van specifieke websites, blijkt de populariteit en bruikbaarheid van het product uit de positieve recensies en de enthousiaste gebruikersgroep.

De Royal Oak Classic Houtskoolbriketten vallen op door hun consistente prestaties, authentieke smaakinfusie en verminderde asproductie. Zoals een gebruiker enthousiast verklaart: "De 100% houtskoolpellets van Royal Oak geven een authentieke BBQ-smaak en produceren hoge hitte met verminderde as." Dit getuigt van het vermogen van het product om grillervaringen te verheffen door zijn unieke kenmerken, die voldoen aan de eisen van BBQ-liefhebbers.

In vergelijking met andere opties op de markt staan de Royal Oak Classic Houtskoolbriketten stevig overeind als een topkeuze voor houtskoolgrillen. Hoewel de Fogo All Natural Premium Hardhoutskool wordt aanbevolen voor degenen die de voorkeur geven aan houtskool van houtblokken, excelleren de Royal Oak Classic Briketten vanwege hun betrouwbaarheid, authentieke smaakinfusie en verminderde as, waardoor ze de voorkeur hebben voor traditionele houtskoolgrillliefhebbers.

De Royal Oak Classic Houtskoolbriketten komen naar voren als een betrouwbare en smaakvolle optie voor houtskoolgrillen, geschikt voor zowel amateur als ervaren grillers. Hun vermogen om een authentieke BBQ-smaak over te brengen, hoge hitte te produceren en as te minimaliseren, onderscheidt ze van concurrenten. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun specifieke grillvoorkeuren, aangezien degenen die de voorkeur geven aan houtskool van houtblokken misschien alternatieven aantrekkelijker vinden. Ondanks dit blijven de Royal Oak Classic Houtskoolbriketten een topkandidaat in de houtskoolgrillwereld, met consistente prestaties en verbetering van de kunst van BBQ.

Voordelen Royal Oak Classic Charcoal Briquets
 • Authentieke BBQ-smaakinfusie
 • Hoge warmteproductie
 • Verminderde asproductie
Nadelen Royal Oak Classic Charcoal Briquets
 • Kan niet aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van houtskool

Hoe kies je de beste briketten?

Je hebt inmiddels gelezen wat briketten zijn en waarom ze soms de voorkeur hebben boven houtskool. Er is niet ontzettend veel te vertellen over briketten, maar hieronder ga ik toch wat dieper op het onderwerp in.

Brandduur van briketten

Als je op zoek bent naar briketten, is het belangrijk om te letten op de brandduur. Kies voor briketten die lang branden, zodat je niet constant nieuwe hoeft toe te voegen. Dit bespaart tijd en geld, en zorgt voor een stabielere kooktemperatuur. Lang brandende briketten zijn ideaal voor lange barbecue-sessies.

Warmteafgifte van briketten

De warmteafgifte is cruciaal voor een goede barbecue-ervaring. Zoek naar briketten die een hoge en gelijkmatige warmte afgeven. Dit zorgt ervoor dat je voedsel gelijkmatig gaart en je de perfecte grillresultaten bereikt. Briketten met een hoge warmteafgifte zijn efficiënter en economischer in gebruik.

Geen trek in rook?

In tegenstelling tot een gas-bbq, heeft een elektrisch exemplaar geen houtskool of briketten nodig. Dat scheelt veel rook, dus lees je vooral eens in over de elektrische bbq!

bbq met briketten, bovenaanzicht

Milieuvriendelijkheid van briketten

Veel producten op de houtskoolmarkt zijn voorzien van het FSC-logo, en dat is marketingtechnisch wel zo verstandig. De consument controleert zijn aankoop tegenwoordig steeds vaker op keurmerken. Denk aan scharrelvlees, biologisch, duurzaam verkregen, lijngevangen vis en ga zo maar door.

Goed houtskool en briketten hebben in de meeste gevallen een FSC-accreditatie. Dit betekent dat de grondstoffen van hoge kwaliteit moeten zijn, maar ook dat het hout voor de houtskool op een duurzame manier is gewonnen.

Briketten van kokos?

Er zijn tegenwoordig ook briketten van kokos te koop. Deze zijn milieuvriendelijker omdat ze gemaakt zijn van de buitenkant van kokosnoten. Er hoeven geen bomen gekapt te worden, waardoor er geen bomen verloren gaan.

Gas/Elektrisch kan de smaak van briketten niet evenaren. Met de juiste aanmaakmethode (gasbrander) kan je na een halfuurtje ook al bakken op briketten.

the_general1, Redditgebruiker

Wat zijn volgens de consumentenbond de beste briketten?

Wat volgens de Consumentenbond de beste briketten zijn, is nog niet bekend. Zodra zij eventuele testen hierover publiceren, vermeld ik hier wat volgens hun de beste zijn!

Veelgestelde vragen over briketten van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?