Het is zo'n simpel, klein apparaat dat je als vanzelfsprekend beschouwt. Je denkt er verder niet over na – totdat de PostNL-bezorger denkt dat je nooit thuis bent en je je pakjes altijd bij een pick-up point mag ophalen. Daarom heb ik de beste draadloze deurbellen voor je op een rij gezet, waaronder de Ring Video Deurbel 4! 🏠

De 5 beste draadloze deurbellen in een oogopslag

 1. Ring Video Deurbel 4 - Dit is dé beste draadloze deurbel in het algemeen.
 2. Ring Video Deurbel 3 - Deze deurbel biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Hombli Slimme Video Deurbel - Dit is de beste slimme deurbel met camera.
 4. Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set + Eufycam 2 - Deze draadloze deurbel is het compleetst bij aankoop.
 5. TeckNet Draadloze Deurbel met 2 Ontvangers op stroom - Dit is de beste draadloze deurbel voor een klein budget.

De geschiedenis van de deurbel

Gewoon ouderwets kloppen was – en is – een vrij goede basismethode om je aankomst aan te kondigen. De grote tekortkoming is dat de mensen binnen je misschien niet horen als je klopt. Om deze reden werden er manuele of mechanische deurbellen bedacht. 

Het eenvoudigste voorbeeld van een "bezoekers-aankondigingssysteem" was de deurklopper, die al sinds de oudheid in gebruik is. Deze oudere versies van de deurdorpels of deurbeslag maakten geluid als de bezoeker op de metalen plaat klopte. Deze deurkloppers dienden ook als decoratie en werkten iets beter dan met de hand kloppen, omdat een deurklopper luidruchtiger was.

Om mensen beter te waarschuwen dat er een bezoeker voor de deur stond, werden er mechanische deurbellen ontworpen. Mechanische klokkenspelen werden gemaakt met behulp van een kleine bel, die in het huis werd geïnstalleerd en die handmatig werd geactiveerd wanneer een bezoeker aan een ketting of snaar trok om de bel te laten rinkelen. 

Dit klokje is hetzelfde ontwerp als de "bediendenbellen" die je ziet in historische films uit de late jaren 1800. 

Oude Deurbel Op Blauwe Deur

Wie was de uitvinder van de deurbel?

Helaas bestond er geen Doctor Deurbel, maar we kunnen wel Joseph Henry van de Smithsonian Institurion ervoor bedanken. Hij ontwikkelde de elektronische deurbel in 1831.

Vanaf toen tot aan het begin van de jaren 1900 werden dure batterijen vervangen door transformatoren, die het gebruik van stroom mogelijk maakten. Tot het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw waren de meeste deurbellen dan ook luidruchtige elektrische zoemers. 

Muziekgeluiden met aangename tonen werden populair eind jaren '30. In het midden van de jaren '60 werden decoratieve en multifunctionele deurklokkenspelers populairder. Ze werden gebouwd met klokkenspel en decoratieve plaquettes die de onderdelen van de binnenruimte verborgen.

De beste draadloze deurbellen op een rij

Hij maakt om te beginnen gebruik van een bewegingssensor die op infrarood werkt, waardoor je altijd op de hoogte bent als er iemand voor de deur staat. Deze sensoren zijn vervolgens ook in te stellen en onder te verdelen in zones.

Daarnaast heeft hij een bereik tot maar liefst ongeveer 9 meter vanaf de camera, waardoor je verder ziet dan alleen direct voor de deur. De Full HD-resolutie (1080p) voorziet je altijd van haarscherpe beelden.

Close-up beelden heb je al vanaf 1,5 meter vanaf je voordeur. Woon je direct aan een voetpad, dan is zo'n korte afstand ideaal.

Deze beelden worden – indien gewenst – vervolgens opgeslagen in de cloud: hier betaal je €3 per maand of €30 per jaar aan abonnementskosten voor. Zonder een abonnement af te sluiten kun je geen video opnemen en niet terugkijken, maar je ziet wel wat er in het hier en nu gebeurt, en je ontvangt hiervan meldingen.

Gebruiksgemak

Installatie is eenvoudig: alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd, tot aan de schroevendraaier toe. Doordat de deurbel geheel draadloos is, hoef je alleen twee gaatjes in de muur te boren waaraan je de deurbel bevestigt. 

Instellen is net zo eenvoudig. De bewegingsdetector is erg gevoelig en als je aan een drukke weg woont en geen voortuin hebt net als ik, dan moet je deze gevoeligheid bijstellen. Ik kreeg namelijk elke keer als er iemand langsliep een melding.

Je krijgt geen Chime met deze deurbel, wat ik eigenlijk wel verwachtte voor de prijs. Je hoort wel een melding via de bijbehorende app. Die app download je in de App Store of in de Google Play Store.

Als je geluid echter niet aanstaat, hoor je deze melding niet. Zonder Chime moet je bovendien altijd je telefoon met je meenemen wil je horen of er iemand voor de deur staat. Ik raad je dan ook ten zeerste aan om er een Chime bij te kopen.

Deze deurbel gebruik je ook als beveiligingscamera wat op zijn minst een handige bijkomst is. Zodra er iemand dicht bij mijn deur komt, krijg ik een melding en een optie om te communiceren met deze persoon. Bovendien worden de beelden opgenomen.

Over opslagmogelijkheden gesproken: om beelden terug te kijken heb je een abonnement op de cloud nodig: dit zijn kosten die nog boven op de aanschafprijs komen. Houd hier dus rekening mee. Er zijn geen andere mogelijkheden om beelden terug te kijken of op te nemen. 

Verder werkt hij al met al prima. De beeldkwaliteit is erg scherp en de audiokwaliteit is zeer degelijk. Ik kon goed horen wat er speelde in de buurt van de deurbel.

Voordelen:

 • Doordat de beeldkwaliteit Full HD is, is het beeld erg scherp​
 • Je gebruikt deze deurbel ook als beveiligingscamera​

Nadelen:

 • Om je beelden terug te zien of op te nemen heb je een abonnement nodig​
 • Door het gebrek aan een gong moet je het geluid van je telefoon aan laten staan om te weten wanneer iemand aan de deur staat

Het eerste wat me dan ook opvalt is dat hij er bijna hetzelfde uitziet, maar ook bijna half zo goedkoop is! Het prijsverschil ligt waarschijnlijk aan een functie die zijn grote broer wel heeft, namelijk het terugkijken voordat er wat gebeurt.

Met deze functie neemt de deurbel constant op en kijk he eenvoudig terug naar eenvoudig wat er in de minuten voor er iets gebeurd is. Deze deurbel heeft deze functie niet.

Gebruiksgemak

Deze deurbel wordt net zo compleet geleverd als zijn familieleden: je vindt alles wat je nodig hebt om de bel te installeren in de doos. Een paar gaatjes boren en de klus is gepiept. Ik wijzig wat instellingen via de app om te voorkomen dat ik bij elke beweging een melding op mijn telefoon krijg (ik heb geen voortuin, dus er lopen veel mensen voorbij).

Om de beelden terug te kijken heb je ook hier een abonnement op de cloud nodig: er zijn geen andere opslagmogelijkheden. Als je geen abonnement op de cloud neemt, kun je geen beelden opnemen en terugkijken, punt uit.

Via de app bedien je de deurbel met camera gemakkelijk. Hier kijk je terug naar beelden en wijzig je de instellingen. Via de app krijg je ook de meldingen als er iemand aan de deur staat. Let wel op dat je altijd het geluid van je telefoon aan laat staan, anders hoor je de deurbel niet!

Handiger is het om een aparte gong aan te schaffen, zodat je de deurbel door het hele huis hoort en daardoor niemand mist. Tot die tijd moet je het met de app als gong doen. Deze download je in de App Store of in de Google Play Store.

Voordelen:

 • Je krijgt op dit prijspunt waar voor je geld​
 • Deze draadloze deurbel werkt ook als beveiligingscamera​

Nadelen:

 • Er wordt geen gong meegeleverd waardoor je het geluid van je telefoon altijd aan moeten laten staan om de deurbel niet te missen​
 • Ook hier sla je beelden alleen op als je een abonnement neemt

Hij maakt gebruik van wifi en heeft een Full HD-camera. De beelden kijk je terug door ze op te slaan op een SD-kaartje, of je kiest ervoor om deze in de cloud op te slaan. Er wordt geen gong meegeleverd, dus zorg wel dat het geluid van je telefoon aan staat.

Zodra er wordt aangebeld, krijg je via de app een melding op je mobiele telefoon. Die app download je in de Google Play Store of in de App Store. Hierdoor zie je meteen of het de moeite is om snel naar beneden te rennen om de deur open te doen. 😉

Via de app heb je verder overal ter wereld zicht op je voordeur. Hoewel deze draadloze deurbel niet als beveiligingscamera is bedoeld, de beelden worden wel opgeslagen, dus als er iemand duistere plannen heeft, staat het mooi op film.

Deze draadloze deurbel is bovendien te gebruiken met de spraakassistenten van Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT.

Gebruiksgemak

Je krijgt een muurbeugel mee om de draadloze bel mee op te hangen, maar ook dubbelzijdige tape. Ik kies ervoor om hem te bevestigen met dubbelzijdige tape. Dit gaat prima en is zo gepiept. 

Ik download de app en probeer de deurbel te linken met mijn Google home. Helaas lukt het niet en na met de helpdesk te e-mailen, word ik uiteindelijk geholpen en uitgelegd hoe ik hem koppel aan Google Home. Blijkbaar ben ik niet de enige dit het probleem met Google Home heeft.

Het apparaatje werkt verder op twee AA-batterijen. Ik raad je aan om voor oplaadbare batterijen te kiezen, anders kunnen de kosten behoorlijk oplopen! 🔋

De deurbel is verder eenvoudig in gebruik: je kunt er niet fout mee gaan. Bovendien gebruik je een SD-kaartje om beelden mee op te slaan waardoor je kosten bespaart. Een abonnement op de cloud service is immers niet nodig (maar kan wel!).

Hombli Deurbel Op Muur

Voordelen:

 • Deze draadloze deurbel is eenvoudig te installeren
 • Hij is eenvoudig in gebruik
 • Je slaat beeldmateriaal lokaal op zonder een abonnement nodig te hebben

Nadelen:

 • Het is lastig om de deurbel te koppelen met Google Home
 • Er wordt geen gong meegeleverd

Dat alles heb je al voor een erg vriendelijke prijs. Je sluit er een bestaande gong op aan of koopt een aparte gong erbij. Je kiest uit verschillende melodieën die je via de app kiest en instelt.

Gebruiksgemak

Het eerste wat me opvalt is dat er zoveel mogelijkheden zijn met deze draadloze en slimme deurbel. Via de app zie je wie er voor de deur staat en daarnaast kun je via de intercomfunctie communiceren met deze persoon.

Ik mis nogal wat pakketjes terwijl ik de kinderen naar school aan het brengen ben: nu vraag ik heel vriendelijk of de bezorger drie minuten kan wachten, zodat hij zijn pakketje niet terug hoeft te brengen naar het depot en ik niet langer hoef te wachten op mijn gadgets.

Het installeren begint bij het downloaden van de app. Dit gaat eenvoudig via de App Store of de Google Play Store. Ondertussen monteer ik de deurbel aan de muur, ook zonder problemen. Wel merk ik dat hij eenvoudig te verwijderen is. Sommige mensen lossen dit op door de deurbel met wat extra schroefjes te bevestigen.

De app vertelt me bij het installeren precies wat ik moet doen en de klus is dan ook zo gepiept. Zoals ik hierboven al in het kort vertel: het lijkt erop dat de deurbel diefstalgevoelig is, want het is eenvoudig om de deurbel te verwijderen. Dit lossen veel mensen eenvoudig op door een extra beugeltje te monteren, of een paar extra schroefjes te gebruiken.

Eufy deurbel die aan de deurpost hangt. Deurpost is lichtblauw. Vooraanzicht.

Een voordeel van dit pakket is dat er geen extra abonnementskosten om de hoek komen kijken. Het basisstation heeft een geheugen van 16 GB; hier slaat de deurbel alle beelden op.

Zoals de meeste draadloze deurbellen, werkt ook deze deurbel op wifi. Een stabiele verbinding is dan ook een must. Heb je deze niet, dan biedt een wifi-versterker vaak de oplossing.

Als het wifi-signaal sterk genoeg is, werkt deze deurbel prima. Het beeld is duidelijk en zodra er iemand dicht bij de voordeur komt, krijg je hiervan een melding op je telefoon. Je kunt de gevoeligheid van de bewegingsdetector overigens eenvoudig in de app wijzigen. Voor mij is dit nodig, aangezien ik aan een druk voetpad woon.

De infraroodfunctie werkt ook prima: ik kan in de avond zien wie er voor de deur staat, waardoor ik me toch wel veiliger voel.

Kortom: wat mij betreft, is deze deurbel erg compleet. Hij is eenvoudig te installeren en doet wat hij moet doen voor een zacht prijsje.

Voordelen:

 • Deze draadloze deurbel is tegelijkertijd een bewegingsdetector waardoor je je extra veilig voelt
 • Je hebt ook hier geen abonnement nodig om je beeldmateriaal op te slaan
 • De prijs is erg toegankelijk
 • Je kiest uit verschillende melodieën

Nadelen:

 • Deze draadloze deurbel heeft een erg sterk, stabiel WiFi-signaal nodig

Eigenschappen

Dit is een draadloze deurbel die precies doet waarvoor hij bedoeld is: je waarschuwen als er iemand voor de deur staat. Niets meer en niets minder. Dit is een plug-in deurbel en je krijgt er twee gongs bij, waardoor je overal in huis de deurbel hoort.

De twee ontvangers stop je in een stopcontact en klaar is Kees. Er zijn maar liefst 60 verschillende melodieën waaruit je kiest en bovendien pas je het volume ook gemakkelijk aan. Deze bel biedt meteen een goede oplossing aan slechthorenden: de ring licht op als er wordt aangebeld.

Gebruiksgemak

Deze draadloze deurbel heeft geen gecompliceerde instellingen: het is een bel die geluid maakt als er iemand op de knop drukt. Je kunt er de fout niet mee in gaan.

Er zijn geen camera- of audio-opties. Wel kun je uitbreiden door nog een ontvanger aan te schaffen, waardoor je bijvoorbeeld ook op de bovenverdieping de deurbel hoort. Je kunt ook de ontvanger met je meenemen en hem in een ander stopcontact stoppen, maar dan ben je wel je ingestelde melodie en het volume kwijt.

Het volume en de melodieën stel je overigens in met de knopjes aan de zijkant van de ontvanger. De deurbel zelf bevestig je aan de muur of deur met de meegeleverde dubbelzijdige tape.

Voordelen:

 • Enorm voordelig geprijsd
 • Geen gecompliceerde instellingen
 • Makkelijk uit te breiden met een extra gong

Nadelen:

 • Hij heeft geen camera-of audiofunctie
 • Als je de ontvanger uit het stopcontact haalt, ben je al je instellingen kwijt

Draadloze deurbel, hoe maak je de beste koop?

Als je deurbel stuk is, of als je er geen hebt, biedt een draadloze deurbel de ideale oplossing. Deze is gemakkelijk te installeren en heeft vaak leuke en handige extra functionaliteiten. Welke de beste deurbel voor jou is, hangt af van welke eisen jij eraan stelt.

Zonder wifi

Wil je een simpele deurbel die alleen dient als deurbel? Geen toeters en bellen zoals wifi, een camera of intercom-mogelijkheden? Dan is een eenvoudige draadloze deurbel zonder wifi voldoende voor jou. Deze werkt in zo’n geval waarschijnlijk samen met een aparte ontvanger via Bluetooth.

Met wifi-mogelijkheden

Met een wifi-deurbel gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Ineens is je deurbel niet alleen meer een deurbel, maar ook een beveiligingscamera en een intercom.

Als er iemand voor de deur staat wordt er een melding naar je telefoon gestuurd waardoor je vervolgens via de app kunt zien wie het is. Dat is niet alleen handig, maar biedt ook een zeker gevoel van veiligheid.

Ring deurbel zij-aanzicht

Camera-functie

Het handige aan een camera-functie is niet alleen dat je kunt zien wie er voor de deur staat, maar vaak werken deze deurbellen ook als beveiligingscamera. De beelden worden voor een bepaalde tijd bewaard, waardoor je kunt terugkijken, en mocht het een ongewenste bezoeker zijn die probeert in te breken dan staat deze op camera.

Soms werken de camera’s op de deurbellen zelfs als bewegingsdetector en wordt elk beeld waar er beweging te zien is, opgenomen. Meestal heb je voor deze functies wel wifi nodig.

Het betekent natuurlijk ook dat je je schoonmoeder voor deur kunt laten staan, mocht je dat willen. 🙊

Intercomfunctie

Een intercomfunctie is vooral handig als je niet snel de deur open kunt doen, omdat je bijvoorbeeld op de bovenste verdieping van een appartementencomplex woont, of wat langzamer ter been bent.

Je kunt je gast via de intercom laten weten dat je onderweg naar de deur bent. Net zoals bij de camera-functie heb je voor de intercomfunctie vaak wifi nodig. Heb je een intercom, dan is het handig om een deurbel met twee ontvangers in huis te hebben. Hierdoor weet je zeker dat iedereen het geluid hoort.

Opslagmogelijkheden

De meeste wifi-deurbellen hebben de mogelijkheid om hun beelden op te slaan. Hoe deze worden opgeslagen hangt van de deurbel af. Bij sommige deurbellen heb je een abonnement nodig, terwijl andere deurbellen ingebouwd geheugen hebben of gebruikmaken van een geheugenkaartje

Budget

Een simpele, draadloze deurbel hoeft niet veel te kosten. Over het algemeen geldt dat hoe meer functies deze heeft, hoe meer je ervoor betaalt. Er zijn draadloze deurbellen verkrijgbaar in alle prijsklassen: er is dan ook voor ieder wat wils. 

Veelgestelde vragen over draadloze deurbellen

Hoe werkt een draadloze deurbel?

Een draadloos deurbelsysteem bevat een ontvanger en een zender. De zender die aan de buitenkant van de woning is bevestigd, stuurt een radiosignaal naar de binnenkant van de woning waar de ontvanger zich bevindt. Sommigen werken (ook) zonder ontvanger. In dat geval werkt je smartphone als ontvanger en krijg je een melding als iemand aanbelt.

Hoe installeer je een draadloze deurbel?

Hoe je een draadloze deurbel installeert, hangt van het systeem af. Vaak bevestig je de deurbel aan de muur door middel van schroeven of via dubbelzijdige tape, en de ontvanger bevestig je ergens in je huis. Sommige modellen hebben ook hun eigen apps voor Android en/of iOS. Deze spelen in zo'n geval ook vaak een rol in de installatie.

Wat is het voordeel van een draadloze deurbel?

Je hoeft geen bedrading te leggen als je een draadloze deurbel hebt. Bovendien zijn er slimme, draadloze deurbellen verkrijgbaar met vele handige opties zoals bijvoorbeeld een camera.

Worden draadloze deurbellen snel gestolen?

Nee, draadloze deurbellen staan meestal niet op het verlanglijstje van de gemiddelde crimineel. Zonder een ontvanger heb je niks aan de deurbel: deze ligt ergens in het huis of zit in de app op je telefoon. In dit laatste geval kan de draadloze deurbel wel opnieuw ingesteld worden door mogelijke dieven. Als het dus toch zover komt, is het handig als je desbetreffend beeldmateriaal van de diefstal ergens hebt opgeslagen.

Conclusie

Hopelijk heb ik je geholpen bij het maken van een keuze en hoeven je gasten je niet meer te bellen als ze bij je voor de deur staan! Of je nu de luxe Ring Deurbel 3 of de prijsvriendelijkere TeckNet deurbel kiest, je weet te allen tijde wie voor je deur staat.

Heb je nog vragen of wil je een bericht achterlaten, dan kan dat hieronder. ⤵️ Bedankt voor het lezen! Wil je meer weten over het aansluiten van een deurbel? Lees dan gelijk hier verder.

Was dit artikel behulpzaam?