Op zoek naar de beste eierkoker om je ochtenden te vereenvoudigen? In dit artikel helpen we je stap voor stap bij het vinden van de perfecte eierkoker, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ontdek de belangrijkste kenmerken zoals capaciteit, instelbare hardheidsgraad en extra functies, zodat je elke keer weer perfect gekookte eieren kunt bereiden.

Wat zijn de beste eierkokers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste eierkokers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste eierkokers van 2024

1. Beste eierkoker: Tristar Eierkoker EK-3076 Geschikt voor

1. Beste eierkoker: Tristar Eierkoker EK-3076 Geschikt voor

Belangrijke specificaties:

Aantal eieren: 7
Inhoud waterreservoir: 0.5 l
Indicatie afgerond: Nee
Warmhoud functionaliteit: Nee

Een van de handige functies van deze eierkoker is de bijgeleverde maatbeker, waarmee ik de juiste hoeveelheid water kan afmeten voor zacht, medium of hardgekookte eieren. De maatbeker heeft zelfs een eierprikker in de bodem, waarmee ik een gaatje in de eieren kan prikken om te voorkomen dat ze tijdens het koken openbarsten. Dit zorgt voor een consistent en perfect resultaat.

Het roestvrijstalen design van de Tristar Eierkoker geeft het apparaat niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar zorgt ook voor extra veiligheid. Het deksel heeft een stoomuitlaat waardoor overtollige stoom kan ontsnappen. Dit voorkomt dat er te veel druk opbouwt in de eierkoker.

Ik ben erg tevreden met de Tristar Eierkoker. Het is gemakkelijk in gebruik en de eieren worden perfect gekookt. De mogelijkheid om de hardheid van de eieren aan te passen is een groot pluspunt. Daarnaast ben ik ook tevreden over de kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding van de eierkoker.

In het begin moest ik even wennen aan het geluid dat het apparaat maakt als de eieren klaar zijn, maar dit is geen groot probleem. Na gebruik blijft er wel een vieze aanslag achter, maar dit kan gemakkelijk worden verwijderd met schoonmaakazijn.

Al met al is de Tristar Eierkoker EK-3076 een uitstekend apparaat voor het koken van eieren. Het biedt gemak, snelheid en consistentie in het bereiden van perfect gekookte eieren. De eierkoker is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en veilig in gebruik. Hoewel ik kleine ongemakken heb ervaren, wegen de voordelen van dit apparaat ruimschoots op tegen de mogelijke nadelen. Het is een betrouwbare keuze voor liefhebbers van gekookte eieren.

Voordelen Tristar Eierkoker EK-3076 Geschikt voor
 • Handig en stijlvol apparaat
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Perfect gekookte eieren
Nadelen Tristar Eierkoker EK-3076 Geschikt voor
 • Geluid bij het klaar zijn van de eieren
 • Vieze aanslag na gebruik

2. Severin EK 3165 Eierkoker Electrisch

2. Severin EK 3165 Eierkoker Electrisch

Belangrijke specificaties:

Aantal eieren: 6
Inhoud waterreservoir: 0.2 l
Indicatie afgerond: Ja
Warmhoud functionaliteit: Nee

De Severin EK 3165, dat is mijn nieuwe geheime wapen in de keuken! Met deze topkwaliteit elektrische eierkoker kan ik maar liefst zes eieren tegelijk koken. Perfect voor als ik haast heb in de ochtend of gezellig wil brunchen met mijn familie. En het beste is, ik hoef me nooit meer zorgen te maken over mislukte eieren. Met deze eierkoker krijg ik keer op keer perfect gekookte eieren.

Wat ik echt handig vind aan de Severin EK 3165 is het ingebouwde waarschuwingssignaal. Een luid alarm laat me weten wanneer mijn eieren klaar zijn, zodat ik me kan concentreren op andere taken in de keuken. En maak je geen zorgen, deze eierkoker is 100% BPA-vrij. Dat betekent dat mijn voedsel vrij is van schadelijke chemicaliën. Een geruststellende gedachte, toch?

En laten we het hebben over het design. De Severin EK 3165 is compact en strak, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan mijn keuken. En de LED-verlichting op de aan- en uitknop? Superhandig! Ik kan zien of mijn eieren nog aan het koken zijn of al klaar zijn. Dat maakt het gebruik nog gemakkelijker.

Severin is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige elektrische apparaten, en de Severin EK 3165 is daar geen uitzondering op. Ze hebben meer dan 130 jaar ervaring en staan voor kwaliteit en innovatie. Duurzaamheid is voor hen ook belangrijk. En ik kan op Severin vertrouwen dat ze alleen de beste producten leveren. Met de Severin EK 3165 haal ik een betrouwbaar en duurzaam apparaat in huis.

De reviews liegen er niet om. Gebruikers zijn tevreden over de Severin EK 3165. Ze vinden het apparaat gemakkelijk in gebruik, vooral vanwege de handige houder om de eieren eruit te halen. Ook het waarschuwingssignaal wordt gewaardeerd, omdat het aangeeft wanneer de eieren klaar zijn. Een kleine kanttekening is dat één gebruiker opmerkte dat de maataanduiding op de maatbeker niet helemaal klopt. Maar dat is slechts een kleinigheidje.

Al met al is de Severin EK 3165 een geweldige elektrische eierkoker met handige functies en een strak design. Ideaal voor drukke ochtenden of gezellige brunches met familie en vrienden. Het betrouwbare merk Severin en de positieve ervaringen van gebruikers bevestigen de kwaliteit en prestaties van dit product. Ik ben helemaal weg van mijn nieuwe eierkoker! 😊

Voordelen Severin EK 3165 Eierkoker Electrisch
 • Kan tot zes eieren tegelijk koken, ideaal voor drukke ochtenden of gezellige brunches
 • Ingebouwd waarschuwingssignaal herinnert je wanneer de eieren klaar zijn
 • Compact en stijlvol design, een mooie toevoeging aan elke keuken
Nadelen Severin EK 3165 Eierkoker Electrisch
 • Maataanduiding op de maatbeker klopt niet

3. Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS

3. Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS

Belangrijke specificaties:

Aantal eieren: 6
Inhoud waterreservoir: 0.1 l
Indicatie afgerond: Ja
Warmhoud functionaliteit: Nee

De Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS is echt een toffe toevoeging aan de wereld van eierkokers. Hij heeft niet voor niets de prijs voor beste prijs-prestatieverhouding in 2021 gewonnen en is uitgeroepen tot apparaat van het jaar door het Duitse tijdschrift Küche & Haushalt. Wat deze eierkoker echt onderscheidt, is dat hij zachte, medium en hardgekookte eieren tegelijkertijd kan bereiden. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat iedereen aan tafel zijn of haar eitje kan krijgen zoals gewenst.

Een super cool kenmerk van deze eierkoker is het gesproken spraakbericht in het Nederlands. Hij vertelt je met een stem en indicatielampjes welke hardheid de eieren hebben bereikt. Zo hoef je niet naast het apparaat te staan om het in de gaten te houden.

De eierkoker kan tot 6 eieren tegelijk koken en wordt geleverd met een maatbeker met ingebouwde eiprikker die je handig kunt opbergen in het opbergvakje. En dankzij de roestvrijstalen verwarmingsplaat met anti-aanbaklaag is schoonmaken een eitje!

De reviews van gebruikers over de Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS zijn voornamelijk positief. Ze zijn vooral enthousiast over hoe makkelijk en nauwkeurig de eieren worden gekookt. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de eieren de gewenste hardheid hebben bereikt, dus nooit meer risico op overkokende eieren.

Eén gebruiker geeft aan dat het handig is dat de eierkoker een gesproken spraakbericht geeft, maar raadt aan de eieren nog iets langer in de koker te laten zitten nadat je het bericht 'zachtgekookt' hoort. Zo zijn de eieren perfect gekookt en niet te zacht.

Een ander pluspunt dat gebruikers noemen, is de goede prijs-kwaliteitverhouding van de eierkoker. Het apparaat is van goede kwaliteit en makkelijk te gebruiken. Dat het de beste eierkoker is die ze ooit hebben gehad, zegt eigenlijk al genoeg.

Er is echter één gebruiker die meldt dat de antiaanbaklaag van de eierkoker na slechts 3 keer gebruik begint los te laten. Dit kan een punt van zorg zijn voor potentiële kopers, aangezien goede kwaliteit van het materiaal essentieel is voor duurzaam gebruik.

Al met al is de Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en slimme eierkoker. Met zijn unieke mogelijkheid om zachte, medium en hardgekookte eieren tegelijkertijd te bereiden, het gesproken spraakbericht in het Nederlands en de goede prijs-kwaliteitverhouding, is deze eierkoker echt een aanrader. Het enige punt van aandacht is de kwaliteit van de antiaanbaklaag, waarbij gebruikers hebben opgemerkt dat deze na verloop van tijd kan slijten.

Voordelen Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS
 • Kan zachte, medium en hardgekookte eieren tegelijkertijd bereiden
 • Geeft gesproken spraakbericht in het Nederlands om de hardheid van de eieren aan te geven
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen Emerio EB-123177 Smart Eierkoker RVS
 • Kwaliteit van de antiaanbaklaag kan na verloop van tijd slijten

4. Tristar Eierkoker EK-3074 Geschikt voor

4. Tristar Eierkoker EK-3074 Geschikt voor

Belangrijke specificaties:

Aantal eieren: 7
Inhoud waterreservoir: 200 ml
Indicatie afgerond: Nee
Warmhoud functionaliteit: Nee

Ik ben dol op eieren, en met de Tristar Eierkoker EK-3074 kan ik altijd perfect gekookte eieren maken. Of je nu van zacht- of hardgekookte eieren houdt, dit handige apparaat maakt het allemaal mogelijk. In het eierrekje passen maar liefst 7 eieren tegelijk, en met de handige maatbeker meet ik moeiteloos de juiste hoeveelheid water af. Het beste van alles? De eierkoker schakelt automatisch uit en laat me weten wanneer de eieren klaar zijn met een vrolijke zoemtoon. Dat is nog eens handig!

Wat ik ook geweldig vind aan de Tristar Eierkoker is dat ik kan kiezen tussen zacht, medium of hardgekookte eieren door simpelweg de juiste hoeveelheid water toe te voegen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de maatbeker zelfs een eierprikker aan de onderkant, zodat ik een gaatje in het ei kan prikken om te voorkomen dat het barst tijdens het koken. De deksel heeft ook nog eens een handige stoomuitlaat, zodat alle overtollige stoom kan ontsnappen.

Gebruikers zijn dolenthousiast over het gebruiksgemak van de Tristar Eierkoker en het feit dat de eieren altijd perfect gekookt zijn. Het water afmeten is een fluitje van een cent en de maatbeker met eierprikker is echt superhandig. Er is echter wel één nadeeltje: de plaat waarop je de eieren legt kan wat kromtrekken door de hitte. Maar dat mag de pret niet drukken, want verder is deze eierkoker geweldig!

De Tristar Eierkoker is snel en eenvoudig in gebruik, waardoor het echt een must-have is voor in huis. En laten we het ook even hebben over de geweldige prijs van deze eierkoker. Waarom zou je een duurder model kopen als deze prima zijn werk doet? En geloof me, je zult de harde toon die aangeeft dat de eieren klaar zijn echt niet missen.

Al met al is de Tristar Eierkoker EK-3074 een geweldige eierkoker met allerlei handige functies. Het apparaat kookt de eieren precies zoals jij wilt, of je nu zacht, medium of hardgekookte eieren wilt. Oké, er zijn wat opmerkingen over de kwaliteit van de plaat waarop de eieren worden gelegd, maar over het algemeen is deze eierkoker absoluut een goede aankoop. Dus waar wacht je nog op? Tijd om perfect gekookte eieren te maken! 🥚

Voordelen Tristar Eierkoker EK-3074 Geschikt voor
 • Handig en eenvoudig te gebruiken apparaat
 • Kan maximaal 7 eieren tegelijkertijd koken
 • Mogelijkheid om te kiezen tussen zacht, medium of hardgekookte eieren
Nadelen Tristar Eierkoker EK-3074 Geschikt voor
 • Plaat waarop de eieren worden gelegd kan snel krom trekken

5. Petra Elektrische Eierkoker voor 6

5. Petra Elektrische Eierkoker voor 6

Belangrijke specificaties:

Aantal eieren: 6
Indicatie afgerond: Ja
Warmhoud functionaliteit: Nee

Ik ben dol op mijn Petra Elektrische Eierkoker voor 6 eieren! Of ik nu zacht-, medium- of hardgekookte eieren wil, deze eierkoker zorgt ervoor dat ze altijd perfect zijn. Met zijn capaciteit voor 6 eieren is het ideaal voor een gezinsontbijt of voor het toevoegen van eieren aan salades. En wist je dat je er ook eieren mee kunt pocheren of een heerlijke omelet mee kunt maken? 🍳

De verwarmingsplaat met deksel en stoomopening zorgt ervoor dat de eieren gelijkmatig worden gekookt, en het apparaat schakelt automatisch uit wanneer ze klaar zijn. Geen overkokende eieren meer! Met de bijgeleverde maatbeker kan ik de verwarmingsplaat precies vullen, zodat ik altijd perfecte eieren krijg. En het schoonmaken is een fluitje van een cent, want de pocheerplaten kunnen eruit en zijn vaatwasserbestendig.

Wat deze eierkoker echt onderscheidt, is zijn compacte formaat met een grote capaciteit. Ondanks zijn kleine formaat kan het tot 6 eieren tegelijk koken, dus het is perfect voor individueel gebruik of voor gezinnen. En het compacte ontwerp neemt weinig ruimte in beslag in mijn keukenkastjes.

Met een gewicht van slechts 0,53 kg is de eierkoker ook gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. En met de vaatwasserbestendige onderdelen is het schoonmaken echt een fluitje van een cent. De meegeleverde maatbeker met prikker zorgt voor extra gebruiksgemak.

Kortom, mijn Petra Elektrische Eierkoker voor 6 eieren biedt een handige en efficiënte manier om perfect gekookte eieren te bereiden. Met zijn veelzijdigheid, compacte formaat en gemakkelijke reiniging is het een waardevolle toevoeging aan mijn keuken!‍

Voordelen Petra Elektrische Eierkoker voor 6
 • Capaciteit voor 6 eieren, ideaal voor gezinsontbijt of salades
 • Compact formaat met grote capaciteit, handig voor individueel gebruik en gezinnen
 • Gemakkelijk schoon te maken, vaatwasserbestendige onderdelen
Nadelen Petra Elektrische Eierkoker voor 6
 • Niet vaatwasserbestendig, met uitzondering van de metalen eierkoker

Hoe kies je de beste eierkoker?

Een ei bereiden wordt vaak gezien als de simpelste taak op het gebied van koken. Je hebt vast wel eens iemand over de kookkunsten van een ander horen zeggen: "die kan nog niet eens een ei koken!"

Eierkokers bewijzen het tegendeel, want die hebben aardig wat functies en eigenschappen om op te letten. Samen zorgen ze voor hét perfect gekookte ei. 🥚 Houd de volgende punten in de gaten en koop de allerfijnste eierkoker die je maar kunt wensen.

Hoewel het in huis hebben van een eierkoker minder vanzelfsprekend is dan het hebben van een goede kaasschaaf, een wafelijzer of de beste waterkoker, het vereenvoudigt zeker je kookkunsten!

Capaciteit

Bij het kiezen van een eierkoker is de capaciteit een belangrijk aspect. Dit bepaalt hoeveel eieren je tegelijkertijd kunt koken. Overweeg hoeveel eieren je normaal gesproken kookt. Voor een klein huishouden of individueel gebruik is een eierkoker met een capaciteit voor 3 tot 4 eieren vaak voldoende.

Heb je een groter gezin of kook je vaak voor meerdere personen, kijk dan naar eierkokers met een capaciteit van 6 tot 7 eieren. Dit bespaart tijd en moeite, vooral bij het bereiden van ontbijt voor meerdere mensen. Sommige eierkokers bieden ook de flexibiliteit om slechts één ei te koken, wat handig is voor individueel gebruik.

Het ontwerp

Hoewel eierkokers niet gemaakt zijn om een schoonheidsprijs te winnen, is het wel zo fijn als het model er netjes uitziet. Daarnaast heeft het ontwerp van een eierkoker net als elk ander keukenapparaat ook praktische functies.

Elke eierkoker heeft bijvoorbeeld een deksel. Bij sommige modellen is dat deksel doorzichtig, zodat je tijdens het koken de eitjes in de gaten houdt. Zelf vind ik dit handig om in de gaten te houden of het ei niet perongeluk is ontploft.

Het materiaal van de behuizing kan ook prachtig of juist een beetje onhandig zijn. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kunststof warmt bijvoorbeeld niet snel op aan de buitenkant, maar niet iedereen vindt het mooi. Rvs is geliefder en ook onderhoudsvriendelijk. Kijk wel uit dat je er je handen niet aan brandt; rvs warmt een stuk beter dan kunststof.

ei in eierkuipje met lepel

Gebruiksgemak en bediening

Je bedient de meeste eierkokers lekker simpel. Vaak hebben ze een draaiknop, waarmee je het apparaat op de gewenste stand zet. Vervolgens hoef je alleen maar te wachten tot de eitjes gekookt zijn!

Af en toe kom je eierkokers tegen die anders werken. Die bedien je bijvoorbeeld met gewone knoppen waar je op drukt of een schakelaartje. De bediening van een eierkoker is gelukkig hoe dan ook nooit ingewikkeld.

Instelbare hardheid

De een houdt van een zachte dooier, terwijl de ander eieren kookt tot ze bijna groen zien: het is allemaal een kwestie van smaak. Daarom hebben de meeste eierkokers een instelbare hardheid. Je kiest dan zelf of het een zacht, halfzacht of hardgekookt ei wordt. Voor ieder wat wils!

Timer en indicatielampje

Afhankelijk van het model hebben eierkokers een timer en een indicatielampje. Met de timer stel je in hoe lang de eitjes gekookt worden en het indicatielampje brandt wanneer de eitjes klaar zijn om op te peuzelen. 🥄

Niet alle timers werken overigens met een indicatielampje; vaak is er ook een geluidssignaal. Wanneer de eitjes gekookt zijn, stelt het geluid je op de hoogte, net als een kookwekker.

Automatische uitschakelfunctie

Het indicatielampje en geluidssignaal geven aan wanneer de eieren klaar zijn, maar dat betekent niet dat het apparaat automatisch stopt met koken! Alleen eierkokers die automatisch uitschakelen hebben deze functie. Je kunt dan zorgeloos multitasken en de eierkoker zorgt wel voor de eitjes.

Het vermogen van eierkokers

Net als andere keukenapparaten verbruiken eierkokers stroom. Het vermogen verschilt per eierkoker en ligt meestal tussen de 200 en 350 watt. 1Piest (n.d.). 'Eierkokers'

Ter vergelijking: een goed koffiezetapparaat heeft al snel een vermogen van 1500 watt. Daarnaast zit de stekker van een eierkoker alleen in het stopcontact wanneer je het apparaat gebruikt. Al met al valt het stroomverbruik van eierkokers dus aardig mee.

De snoerlengte

Het snoer is een detail waar je niet direct bij stilstaat, maar wel belangrijk is! Het zou zonde zijn als je thuiskomt met een eierkoker die mooi op het aanrecht staat terwijl de stekker niet bij het stopcontact komt.

Sommige eierkokers hebben een erg kort snoertje van 30 centimeter. Als het stopcontact in de keuken wat verder weg zit, heb je een langer snoer nodig. Gelukkig zijn er eierkokers met langere snoeren van een meter of zelfs meer.

Prijsvergelijking

Jammer genoeg koop je een eierkoker niet letterlijk voor een appel en een ei, maar de prijzen zijn prima te doen. Voor iets meer dan een tientje heb je al een simpele eierkoker! Dat is waarschijnlijk wel een klein model. Zoek je een grotere eierkoker met meer functies, dan kijk je naar prijzen van € 20 tot € 50.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste eierkoker?

Op dit moment is nog niet bekend wat de Consumentenbond de beste eierkoker vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens Tweakers de beste eierkoker?

Op dit moment is nog niet bekend wat Tweakers de beste eierkoker vindt. Zodra we dit weten, lees je het zo snel mogelijk!

Wat is volgens TechForm de beste eierkoker?

De beste eierkoker volgens TechForm is de WMF Stelio. Deze eierkoker onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak en consistente resultaten. Met een capaciteit voor maximaal 7 eieren en een instelbare hardheidsgraad, kun je eieren precies naar wens koken. 

De WMF Stelio is ook uitgerust met een ingebouwde timer en een geluidssignaal dat aangeeft wanneer de eieren klaar zijn. Dankzij het strakke, roestvrijstalen design past deze eierkoker in elke moderne keuken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen