Ben je vaak onderweg en wil je toch altijd verbonden blijven met het internet? De beste mifi-router is de perfecte oplossing om overal een betrouwbare en snelle internetverbinding te hebben.

In dit artikel ontdek je hoe je de beste mifi-router kiest voor jouw behoeften. Ik bespreek de belangrijkste functies, van internetsnelheid tot batterijduur, zodat je altijd en overal online bent.

Wat zijn de beste mifi-routers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste mifi-routers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Beste mifi-router van 2024

1. Beste Mifi router: Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi

1. Beste Mifi router: Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi

Belangrijke specificaties:

Communicatie standard: 5G
Maximale downloadsnelheid: 2 Gbps
Type draadloze verbinding: Wireless AXE

De Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi Router is een toprouter die 5G mobiele breedband en Wi-Fi 6E-technologie ondersteunt. Met zijn compacte en stevige ontwerp en een ingebouwde oplaadbare batterij die tot 13 uur meegaat, is het een uitstekende keuze voor onderweg. Het 2,8-inch LCD-scherm met touchscreen zorgt voor eenvoudige toegang tot instellingen, en de hoogwaardige bekabelde verbindingen via Ethernet en USB-C zorgen voor veelzijdigheid. De router ondersteunt ook dual-band Wi-Fi 6E en 2,4 GHz, 5,0 GHz en 6,0 GHz banden, met de mogelijkheid om tussen banden te schakelen op basis van apparaatcompatibiliteit. Het biedt een 2,5 Gigabit Ethernet-poort voor bekabelde verbindingen en kan functioneren als een bereikversterker, waardoor het zeer nuttig is.

Volgens TechRadar is "de Netgear Nighthawk M6 Pro een toprouter die 5G mobiele breedband en Wi-Fi 6E-technologie ondersteunt." Zijn ondersteuning voor 5G- en Wi-Fi 6E-technologie onderscheidt het, waardoor gebruikers ultrasnelle connectiviteit en verbeterde netwerkprestaties kunnen ervaren. De toevoeging van een 2,5 Gigabit Ethernet-poort en de mogelijkheid om als bereikversterker te functioneren, versterken verder zijn positie als een veelzijdige en hoogwaardige router.

De evolutie van de Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi Router vertegenwoordigt een sprong in mobiele connectiviteit, vooral met zijn ondersteuning voor 5G- en Wi-Fi 6E-technologie. Dit onderscheidt het van zijn voorgangers en tijdgenoten en biedt gebruikers een geavanceerde en toekomstbestendige netwerkoplossing. Zijn vermogen om hoogwaardige bekabelde verbindingen te bieden, meerdere Wi-Fi-banden te ondersteunen en te dienen als bereikversterker, positioneert het als een uitgebreid en aanpasbaar netwerkapparaat.

In vergelijking met andere producten op de markt, geeft de ondersteuning van de Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi Router voor 5G- en Wi-Fi 6E-technologie het een aanzienlijk voordeel, vooral voor gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde mobiele connectiviteit. Zijn uitgebreide functies en veelzijdigheid maken het een opvallende keuze voor individuen en bedrijven die willen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in netwerktechnologie.

Samengevat, excelleert de Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi Router als een toprouter die 5G mobiele breedband en Wi-Fi 6E-technologie ondersteunt. Zijn compacte ontwerp, hoogwaardige bekabelde verbindingen en vermogen om als bereikversterker te functioneren, maken het tot een veelzijdige en hoogwaardige netwerkoplossing. Potentiële kopers moeten echter hun specifieke connectiviteitsbehoeften en budget overwegen, aangezien de M6 Pro gericht is op gebruikers die geavanceerde mobiele connectiviteit zoeken. 📶

Voordelen Netgear Nighthawk M6 Pro Wi-Fi
 • Ondersteuning voor 5G mobiel breedband en Wi-Fi 6E technologie
 • Compact en stevig ontwerp met een ingebouwde oplaadbare batterij die tot 13 uur meegaat
 • Hoge snelheid bedrade verbindingen via Ethernet en USB-C

2. Optimaal voor globetrotters die connectiviteit nodig hebben: Skyroam Solis Lite

Als ik op reis ga, kan ik niet zonder de Skyroam Solis Lite Mifi Router. Dit compacte apparaat is mijn geheime wapen voor naadloze internetverbindingen overal ter wereld, zonder gedoe met meerdere SIM-kaarten of hoge roamingkosten. Met de Solis Lite heb ik betrouwbaar Wi-Fi, zonder afhankelijk te zijn van geleende verbindingen. En het beste van alles: het kan ook dienen als draagbare oplader voor mijn apparaten.

Dankzij de gebruiksvriendelijke installatie en handige app, waarmee ik mijn netwerkstatus kan controleren en data kan kopen, is dit apparaat echt een game-changer voor reizigers zoals ik. En met 1GB gratis data en flexibele abonnementsopties vanaf $9 per dag, is het nog aantrekkelijker.

Wat ik ook geweldig vind, is dat de Solis Lite in meer dan 130 landen werkt, en ik tot wel tien apparaten tegelijk kan aansluiten. Geen gedoe meer met hotel-Wi-Fi, lokale SIM-kaarten of dure roamingplannen. En de bouwkwaliteit is ook top, met een USB-C-poort en zelfs een draagbare opladerfunctie.

Vergeleken met andere apparaten, springt de Solis Lite er echt uit door de wereldwijde connectiviteit en het gemak zonder SIM-kaart. Het is dé oplossing voor internationale reizigers. En hoewel de verhoogde rand rond de USB-C-poort misschien wat onhandig is, zijn de meningen erover overwegend positief.

Voor mij is de Skyroam Solis Lite Mifi Router onmisbaar op reis. Het overtreft alle traditionele opties en biedt betrouwbare Wi-Fi zonder grenzen. Het is niet zomaar een Mifi Router; het is een essentieel reisaccessoire voor iedereen die verbonden wil blijven, waar ter wereld je ook bent.

Voordelen Skyroam Solis Lite
 • Betrouwbare internettoegang zonder gedoe van meerdere SIM-kaarten of buitensporige roamingkosten.
 • Gebruiksvriendelijke installatie en intuïtieve app voor netwerkstatus en opties voor dataverbruik.
 • Wereldwijde connectiviteit in meer dan 130 landen zonder de noodzaak van een SIM-kaart.
Nadelen Skyroam Solis Lite
 • De verhoogde rand rond de USB-C-poort kan mogelijk onhandig zijn.

3. Geoptimaliseerd voor het 5G-netwerk van Verizon: Orbic Speed 5G UW Mobile

3. Geoptimaliseerd voor het 5G-netwerk van Verizon: Orbic Speed 5G UW Mobile

Belangrijke specificaties:

De Orbic Speed 5G UW Mobiele Hotspot is een veelbelovende toevoeging aan de mobiele Wi-Fi hotspot arena, die hoge snelheid connectiviteit en naadloze prestaties biedt. Met een prijs van $299,99 positioneert het zichzelf als een sterke concurrent op de markt. Het ontbreken van klantbeoordelingen laat ruimte voor speculatie, maar de how-to videohandleiding voor installatie, koppeling en opladen is een geruststellende functie die wijst op gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Het staat echter voor een zware concurrentiestrijd op de markt, zoals benadrukt door The New York Times' Wirecutter, die de Verizon Inseego Jetpack MiFi 8800L aanprijst als de beste algemene Wi-Fi hotspot en de T-Mobile Inseego 5G MiFi M2000 als de beste 5G Wi-Fi hotspot.

De opvallende functie van de Orbic Speed 5G UW Mobiele Hotspot is de 5G mogelijkheid, wat belooft om razendsnelle snelheden te leveren voor connectiviteit onderweg. Dit sluit aan bij het zich ontwikkelende landschap van technologie, waar 5G de nieuwe standaard wordt voor draadloze connectiviteit. Naarmate de technologie volwassener wordt, neemt de vraag naar 5G-compatibele apparaten toe, waardoor de Orbic Speed 5G UW een tijdig product is. De grondige evaluatie van 5G hotspots door de Wirecutter benadrukt verder het belang van deze functie en bevestigt dat de toekomst van connectiviteit ligt in 5G technologie.

Bij het beoordelen van de Orbic Speed 5G UW is het belangrijk om stil te staan bij de woorden van de Wirecutter, "De Verizon Inseego Jetpack MiFi 8800L wordt geprezen om zijn prestaties." Deze erkenning onderstreept de noodzaak voor de Orbic Speed 5G UW om de prestatienormen van zijn concurrenten te evenaren of te overtreffen. Hoewel het ontbreken van klantbeoordelingen inzicht in zijn prestaties in de echte wereld beperkt, hinten de technische specificaties en 5G mogelijkheid van het product naar een veelbelovende gebruikerservaring.

Ondanks zijn potentieel staat de Orbic Speed 5G UW Mobiele Hotspot voor een stevige strijd in een zeer competitieve markt. De aanbeveling van de Verizon Inseego Jetpack MiFi 8800L en de T-Mobile Inseego 5G MiFi M2000 door de Wirecutter benadrukt de zware concurrentie in de arena. In het licht hiervan moet de Orbic Speed 5G UW superieure prestaties, betrouwbare connectiviteit en een concurrerend datatarief bieden om een plekje voor zichzelf te veroveren.

Tot slot, de Orbic Speed 5G UW Mobiele Hotspot belooft een state-of-the-art 5G mobiele Wi-Fi hotspot te zijn. Zijn belangrijkste kenmerken, zoals 5G mogelijkheid en een gebruikersvriendelijk installatieproces, positioneren het als een concurrent op de markt. Echter, het staat voor de uitdaging om zijn prestaties en betrouwbaarheid te bewijzen tegen gevestigde concurrenten. Terwijl het 5G-landschap blijft evolueren, heeft de Orbic Speed 5G UW de kans om zich te vestigen als een toonaangevende keuze voor gebruikers die snelle, on-the-go connectiviteit zoeken.

Voordelen Orbic Speed 5G UW Mobile
 • 5G-mogelijkheid voor snelle connectiviteit
 • Gebruiksvriendelijk installatieproces
Nadelen Orbic Speed 5G UW Mobile
 • Felle concurrentie van gevestigde concurrenten zoals Verizon Inseego Jetpack MiFi 8800L en T-Mobile Inseego 5G MiFi M2000
 • Gebrek aan klantbeoordelingen beperkt inzicht in prestaties in de echte wereld

4. Netgear Nighthawk M1 MR1100

4. Netgear Nighthawk M1 MR1100

Belangrijke specificaties:

Communicatie standard: 4G+
Maximale downloadsnelheid: 1 Gbps
Max. aantal gebruikers: 10
Type draadloze verbinding: Wireless AC

Ik ben enthousiast over de Netgear Nighthawk M1 Mifi Router. Met een gemiddelde beoordeling van 4,3 van de 5 sterren op basis van 813 beoordelingen, is deze router een echte topper. Hij kan tot wel 20 apparaten verbinden, waardoor hij perfect is voor kleine bijeenkomsten, reizen, of zelfs als betrouwbare back-up voor thuisinternet. De Gigabit-snelheid voor bedrade apparaten zorgt voor snelle connectiviteit, en het intuïtieve LCD-scherm maakt de installatie en monitoring eenvoudig, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Volgens een review van Notebookcheck maakt de Nighthawk M1 indruk met zijn snelle LTE-connectiviteit, meerdere poorten en eenvoudige installatie, en biedt het ondanks zijn hogere prijs en grotere formaat veel waar voor je geld. De mogelijkheid om verbinding te maken met GoogleFi en Verizon breidt de bruikbaarheid uit, waardoor gebruikers kunnen profiteren van verschillende netwerkmogelijkheden voor optimale dekking.

Bovendien biedt de Nighthawk M1 veilige toegang met functies zoals contentfiltering, apparaatblokkering en ouderlijk toezicht, waardoor het een uitstekende keuze is voor gezinnen of bedrijven die internetgebruik willen beheren en controleren. Zoals benadrukt in een Amazon-review, maakt de compatibiliteit met meerdere voltages variërend van 100-240V het veelzijdig, wat het geschikt maakt voor gebruik op verschillende locaties over de hele wereld.

Hoewel de Nighthawk M1 uitblinkt in prestaties en connectiviteit, kan het grotere formaat en hogere prijs voor sommige gebruikers een compromis zijn. Echter, de oplaadbare batterij voor de hele dag en de mogelijkheid om dataverbruik over te dragen zijn overtuigende factoren die deze potentiële beperkingen verminderen, waardoor ononderbroken connectiviteit zelfs onderweg mogelijk is.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Nighthawk M1 zich met zijn uitgebreide functies, waaronder ondersteuning voor maximaal 20 verbonden apparaten, Gigabit-snelheid en sterke beveiligingsfuncties. Zijn prestaties en betrouwbaarheid maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die naadloze connectiviteit en geavanceerde functionaliteit prioriteren.

Kortom, de Netgear Nighthawk M1 Mifi Router is een topkeuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een mobiele router met uitzonderlijke prestaties en uitgebreide mogelijkheden, waardoor het een ideale oplossing is voor kleine bijeenkomsten, reizen, of als betrouwbare back-up voor thuisinternet. Zijn vermogen om tot 20 apparaten te verbinden, Gigabit-snelheid voor bedrade apparaten en sterke beveiligingsfuncties maken het een opvallend product in de categorie mobiele routers.

Voordelen Netgear Nighthawk M1 MR1100
 • Uitzonderlijke prestaties en uitgebreide mogelijkheden
 • Verbinding met maximaal 20 apparaten
 • Gigabitsnelheid voor bedrade apparaten
Nadelen Netgear Nighthawk M1 MR1100
 • Groter formaat en hogere prijs

5. Inseego 5G MiFi M1000

De Inseego 5G MiFi M1000 is een veelzijdige en krachtige Mifi Router die indrukwekkende mogelijkheden biedt voor connectiviteit onderweg. Zijn evolutie van eerdere modellen toont zijn toewijding om voorop te blijven in de 5G-technologie. De M1000 ondersteunt zowel mmWave 5G als 4G LTE-netwerken, wat hoge-snelheid internettoegang belooft in compatibele gebieden. Het heeft een indrukwekkende batterijduur van maximaal 24 uur voor hotspotgebruik, waardoor het een ideale metgezel is voor uitgebreide reizen of werksessies.

Volgens RV Mobile Internet wordt de Inseego M1000 geprezen vanwege zijn ondersteuning voor mmWave 5G en 4G LTE-netwerken, met als extra voordeel een langdurige batterij. Ze merken op dat "de Verizon MiFi 5G M1000 van Inseego is stopgezet of verouderd," een factor om rekening mee te houden bij het overwegen van dit model. De review benadrukt echter dat ondanks zijn stopzetting, de M1000 nog steeds een sterke concurrent is op de markt, vooral in vergelijking met alternatieven zoals de Netgear Nighthawk M6/M6 Pro en anderen.

De M1000 biedt een naadloze verbinding voor maximaal 32 apparaten, waardoor het geschikt is voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Met ondersteuning voor USB-tethering biedt het flexibiliteit voor gebruikers die hun verbinding met andere apparaten moeten delen. De compacte afmetingen van het apparaat maken het zeer draagbaar, wat tegemoet komt aan individuen die een betrouwbare internetbron nodig hebben terwijl ze onderweg zijn.

De Inseego M1000 maakt deel uit van de M3000 Series MiFi X Pro 5G, die verschillende modellen omvat die zijn afgestemd op specifieke providers, zoals T-Mobile en Verizon. Elk model in de serie is ontworpen om connectiviteit te optimaliseren voor de respectievelijke provider, wat de toewijding van Inseego toont om op maat gemaakte oplossingen te leveren voor verschillende gebruikersbehoeften.

Op de markt wordt de Inseego M1000 gepositioneerd als een sterke concurrent, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een high-performance Mifi Router met ondersteuning voor zowel 5G als 4G LTE-netwerken. Zijn primaire gebruiksscenario's omvatten het bieden van hoge-snelheid internettoegang voor een veelvoud aan apparaten, waardoor het een waardevol bezit is voor individuen die connectiviteit en productiviteit onderweg prioriteren.

Tot slot, de Inseego 5G MiFi M1000 valt op door zijn krachtige connectiviteit, ondersteuning voor meerdere apparaten en indrukwekkende batterijduur. Hoewel het misschien is stopgezet, blijft het een opmerkelijke optie op de markt, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en high-performance Mifi Router. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beschikbaarheid van netwerkdekking en het bestaan van alternatieven voordat ze een beslissing nemen.

Voordelen Inseego 5G MiFi M1000
 • Ondersteunt zowel mmWave 5G als 4G LTE-netwerken
 • Indrukwekkende batterijduur van maximaal 24 uur voor hotspotgebruik
 • Naadloze verbinding voor maximaal 32 apparaten, waardoor het geschikt is voor persoonlijk en professioneel gebruik
Nadelen Inseego 5G MiFi M1000
 • Stopgezet of verouderd, wat de langetermijnondersteuning en beschikbaarheid van accessoires of updates kan beïnvloeden

Hoe kies je de beste mifi-router?

Een mifi-router is een klein apparaatje – kleiner dan zelfs de beste wifi-repeater, waarmee je buitenshuis toegang tot draadloos internet krijgt. Men gebruikt mifi-routers vooral onderweg of tijdens langere reizen, waar er geen stabiele wifi-verbinding aanwezig is. Een mifi-verbinding vervangt bijvoorbeeld niet je goede router voor Ziggo, een mesh-router of een gaming-router.

Lees hieronder waar je op let bij de aankoop van een mifi-router.

Simkaart

Met alleen een mifi-router kun je niets. In tegenstelling tot de beste router voor thuis, heb je voor een mifi-router een simkaart nodig. Hiermee maak je verbinding met het internet. Dit kan een normale simkaart zijn, maar ook een micro- of nano-simkaart.

3G, 4G of 5G?

Er zijn mifi-routers verkrijgbaar die 3G, 4G en 5G ondersteunen. Wanneer je gebruik wilt maken van 5G, heb je naast een geschikte router ook compatibele simkaart nodig. Momenteel is het 5G-aanbod nog niet heel groot, maar daar komt verandering in. 3G is daarnaast langzaam aan het verdwijnen. Daarom ondersteunen de meeste mifi-routers 4G en noemt men mifi-routers ook wel 4G-routers.

Internetsnelheid en netwerkondersteuning

Bij het kiezen van een mifi-router is de ondersteunde internetsnelheid, vaak uitgedrukt in Mbps, cruciaal. Zoek naar een router die hoge snelheden biedt en compatibel is met de nieuwste netwerkstandaarden zoals 4G of 5G.

Dit zorgt voor een snelle en stabiele internetverbinding, essentieel voor browsen, streamen en downloaden.1Providercheck (2023),'Internetsnelheid; hoeveel Mbit/s heb je nodig?'

Aantal gelijktijdige verbindingen

Overweeg hoeveel apparaten tegelijkertijd verbinding moeten kunnen maken met de mifi-router. Sommige modellen ondersteunen slechts een paar verbindingen, terwijl andere tien of meer apparaten tegelijk kunnen verbinden. Dit is vooral belangrijk als je de router met meerdere personen of voor meerdere apparaten gebruikt.

Batterijduur en oplaadtijd

Een lange batterijduur is belangrijk voor een mifi-router, vooral als je vaak onderweg bent. Kies een model met een batterij die lang meegaat en snel oplaadt. Dit zorgt ervoor dat je altijd verbonden blijft, zonder constant op zoek te moeten naar een stopcontact.

Ik heb de TP-Link M7450 meerdere malen gebruikt om een portofoon steunpunt te voorzien van een internetverbinding.
Werkte prima, al draaide hij ook op het netwerk van KPN wat uiteraard in het buitenland tegen kan vallen, nog niet overal is zn dekkend en snel netwerk te vinden.

Maar in Nederland kan je er een prima mee uit de voeten en ben je verzekerd van een stabiele verbinding.
Alleen ging de accu niet zo lang mee als geadverteerd, maar dat kan aan mij gelegen hebben (vrijwel continu spraakverkeer toen) maar door 'm aan te sluiten op 220V was dat probleem ook opgelost.

Ruben279, gebruiker op Tweakers

Verbindingsmogelijkheden

Mifi-routers zijn natuurlijk draadloos, maar soms hebben ze ook de mogelijkheid om een kabel aan te sluiten. Met een kabel is de verbinding meestal toch wat stabieler. Heeft de mifi-router een usb-poortje, dan gebruik je de router ook als powerbank. Wederom handig voor onderweg!

Een mifi-router gebruik je natuurlijk niet voor thuis. Wil je thuis een snelle internetverbinding, kies dan voor de beste router voor glasvezel.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste mifi-router?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste mifi-router is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over mifi-routers van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen