Niemand die vandaag de dag nog zit te wachten op een zwak wifi-signaal. Anno 2024 kan dat écht niet meer. Toch zetten we met ons allen toch nog vaak de wifi-router op de verkeerde plek neer, waardoor het signaal drastisch afzwakt. Dat is waar de beste wifi-repeater om de hoek komt kijken!

Wat zijn de beste wifi-repeaters van 2024?

Dit zijn de top 5 beste wifi-repeaters op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Beste wifi-repeaters van 2024

1. Trendnet Wi-Fi Everywhere Powerline 1200

1. Trendnet Wi-Fi Everywhere Powerline 1200

Belangrijke specificaties:

2. Efficiënte uitbreiding van het netwerkbereik: Linksys RE7310

2. Efficiënte uitbreiding van het netwerkbereik: Linksys RE7310

Belangrijke specificaties:

Type draadloze verbinding: Wireless AX
Type WIFI netwerk: Dual-band
WiFi Snelheid 5 GHz: 2402 Mbps
Aantal ethernet poorten: 3

De Linksys RE7310 WiFi-versterker is een premium aanbod in de categorie range extenders en blinkt uit in efficiënte uitbreiding van het netwerkbereik. Met een prijs van €120 dekt het tot 2.000 vierkante voet met uitstekende doorvoer, waardoor het een ideale keuze is voor naadloze connectiviteit over een groot gebied. Het apparaat wordt aangedreven door Wi-Fi 6-technologie met MU-MIMO, beamforming en 1024 QAM-modulatie, waardoor het verbinding kan maken met maximaal 20 clients. Het is echter belangrijk op te merken dat de RE7310 niet compatibel is met de 6GHz-band die Wi-Fi 6e biedt. Het gelijktijdig streamen op dubbele band, de instelling met één druk op de knop en de veelzijdigheid als toegangspunt versterken verder de aantrekkingskracht.

Volgens Tom's Guide is de RE7310 effectief in het uitbreiden van de netwerkdekking en ze stellen, "Het bleek effectief te zijn in het uitbreiden van een netwerk en biedt uitstekende doorvoer." Bovendien concurreert het bewonderenswaardig met soortgelijke producten in dezelfde prijsklasse, met concurrerende functies en prestaties, zoals benadrukt in een Amazon-review. De relatief grote vormgeving met verborgen antennes en het onvermogen om de LED-balk uit te schakelen, evenals het ontbreken van USB- of Ethernetpoorten voor extra functionaliteit, kunnen echter niet voor alle gebruikers aantrekkelijk zijn.

In een marktvergelijking wordt de TP-Link RE705X geprezen als de beste algehele extender, waarbij de brede 160MHz gegevenskanalen, gigabit Ethernetpoort en compatibiliteit met mesh-netwerken worden benadrukt. Aan de andere kant valt de Linksys RE7310 op vanwege het dekkingsgebied en de Wi-Fi 6-technologie. De Netgear Nighthawk AX8, Tenda A27, D-Link Eagle Pro AI E15 en NexusLink Wireless Gaming Bridge WB-1750 worden aanbevolen vanwege specifieke functies zoals poorten, bereik, aanpassingsmogelijkheden, formaat en gaming, waarbij de diverse opties worden benadrukt om aan uiteenlopende behoeften en voorkeuren te voldoen.

Ter conclusie, de Linksys RE7310 WiFi-versterker is een sterke concurrent voor wie op zoek is naar efficiënte uitbreiding van het netwerkbereik. Zijn Wi-Fi 6-technologie, indrukwekkende dekkingsgebied en ondersteuning voor meerdere apparaten maken het een waardevolle toevoeging aan elk thuis- of kantoornetwerk. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met het ontwerp, de LED-functionaliteit en het ontbreken van extra poorten voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Voordelen Linksys RE7310
 • Efficiënte uitbreiding van het netwerkbereik
 • Dekt tot 2.000 vierkante voet met uitstekende doorvoer
 • Aangedreven door Wi-Fi 6-technologie met MU-MIMO, beamforming en 1024 QAM-modulatie
Nadelen Linksys RE7310
 • Gebrek aan compatibiliteit met de 6GHz-band die wordt aangeboden door Wi-Fi 6e
 • Relatief groot ontwerp met verborgen antennes en onvermogen om LED-balk uit te schakelen
 • Afwezigheid van USB- of Ethernetpoorten voor extra functionaliteit

3. Optimaal voor grote huizen met veel connectiviteitspoorten: Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh

3. Optimaal voor grote huizen met veel connectiviteitspoorten: Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh

Belangrijke specificaties:

Aantal ethernet poorten: 4

De Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender (EAX80) is een krachtige oplossing, speciaal ontworpen voor grote huizen en gebruikers die behoefte hebben aan tal van connectiviteitspoorten. Met een prijs van $250 is het een van de grootste en duurste WiFi-extenders, maar niet zonder reden. Uitgerust met geavanceerde technologie zoals MUMIMO, 1024 QAM-modulatie en beamforming levert deze extender indrukwekkende Wi-Fi-signaaldekking en prestaties, met een bereik tot 85 voet. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, verbruikt het 8,3 watt aan vermogen, wat relatief hoog is in vergelijking met andere extenders. Maar het resultaat is duidelijk te zien in zijn mogelijkheden, met een gegevensoverdracht van maximaal 1,2 Gbps over de 2,4 GHz-band en maximaal 4,8 Gbps over de 5 GHz-band. Daarnaast heeft het vier gigabit per seconde LAN-connectoren en een USB 3.0 poort voor het aansluiten van opslagapparaten of printers, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor wie uitgebreide connectiviteitsopties nodig heeft.

TechRadar benadrukt de naadloze installatie van de Netgear Nighthawk AX8, waardoor het kan functioneren als een mesh-extender en tegelijkertijd de nieuwe Wi-Fi 6-standaard ondersteunt. Dit, samen met het vermogen om dezelfde netwerknaam en wachtwoord als de bestaande router te gebruiken voor naadloos roamen, maakt het tot een optimale keuze voor grotere huizen. De uitstekende prestaties van de extender, met een snelheid van 6000 Mbps over dual-band Wi-Fi 6, versterkt nog meer zijn geschiktheid voor dergelijke omgevingen.

Ondanks de hoge prijs en het energieverbruik levert de Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender indrukwekkende prestaties en dekking, waardoor het een geschikte optie is voor wie op zoek is naar een robuuste en rijk uitgeruste WiFi-extender. Het grote, zware en onhandig ogende ontwerp, zoals vermeld door Lifewire, is een opvallend nadeel. Maar het compenseert dit met sterke connectiviteitsprestaties, met een merkbare boost in ontvangst en snelheid, zelfs wanneer verbonden via Ethernet.

Als een high-end Wi-Fi 6-extender kan de Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender (EAX80) worden gebruikt om elk Wi-Fi-systeem om te zetten in een mesh-netwerk of een oude router te upgraden naar Wi-Fi 6. Het werkt als een extender of een toegangspunt en is snel en eenvoudig te beheren, zoals beschreven door Trusted Reviews. Het eenvoudige maar functionele ontwerp van de extender, in combinatie met zijn snelle prestaties, maakt het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die hun Wi-Fi-dekking willen uitbreiden of willen upgraden naar Wi-Fi 6.

In vergelijking met andere extenders valt de Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender op door zijn robuuste prestaties, uitgebreide connectiviteitsopties en ondersteuning voor de Wi-Fi 6-standaard. Maar de hoge prijs, het energieverbruik en het grote ontwerp kunnen een afschrikmiddel zijn voor sommige gebruikers. Voor wie op zoek is naar een rijk uitgeruste extender met de nadruk op prestaties en dekking, is de Nighthawk AX8 een overtuigende keuze, vooral voor grotere huizen met een behoefte aan naadloos roamen en meerdere connectiviteitspoorten.

Als conclusie onderscheidt de Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender (EAX80) zich als een eersteklas extender, met uitstekende prestaties en uitgebreide dekking, met name voor grotere huizen. Hoewel de hoge prijs en het energieverbruik sommige mensen kunnen afschrikken, maken de geavanceerde technologie, naadloze installatie en uitstekende prestaties het tot een opvallende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige Wi-Fi-extenderoplossing.

Voordelen Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh
 • Indrukwekkende Wi-Fi signaaldekking en prestaties
Nadelen Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh
 • Hoge prijs
 • Hoge energieverbruik
 • Groot, zwaar en onhandig ontwerp
4. TP-Link RE220

Belangrijke specificaties:

De TP-Link RE220 WiFi-versterker valt op door zijn compacte en strakke ontwerp, verborgen antennes en eenvoudige installatiemogelijkheden. Volgens Windows Central kan de versterker worden ingesteld via de TP-Link Tether app, webbrowser of WPS-knop, wat handig is voor gebruikers. Het verlengt zowel de 2,4 als 5 GHz-banden tegelijk, met de toegevoegde flexibiliteit van een "High-Speed Mode" waarmee gebruikers backhaul-verkeer kunnen optimaliseren, wat de algehele prestaties verbetert. In een testscenario vertoonde de versterker verminderde prestaties op korte afstand, maar aanzienlijk verbeterde prestaties over langere afstanden, waarbij de effectiviteit van het verlengen van Wi-Fi-dekking werd bevestigd.

De "TP-Link RE220 range extender wordt geprezen om zijn compacte en strakke ontwerp, met verborgen antennes en een enkele WPS-knop aan de voorkant," merkt Windows Central op. Dit aspect van het ontwerp verbetert de esthetiek en zorgt voor een naadloze integratie met de bestaande opstelling. Bovendien biedt de mogelijkheid van de versterker om zowel de 2,4 als 5 GHz-banden tegelijk uit te zenden, gebruikers flexibiliteit en betere dekkingsmogelijkheden. De "High-Speed Mode", zoals benadrukt in de review, is een opvallend kenmerk waarmee gebruikers backhaul-verkeer kunnen optimaliseren, wat leidt tot verbeterde algehele prestaties.

In vergelijking met zijn tegenhangers, biedt de TP-Link RE220 een overtuigende combinatie van betaalbaarheid en effectiviteit. Zijn vermogen om beide frequentiebanden tegelijk uit te breiden en de optie om backhaul-verkeer te optimaliseren via "High-Speed Mode" positioneert het als een competitieve optie op de markt. Hoewel het mogelijk verminderde prestaties kan ervaren op korte afstand, maakt zijn vermogen om de prestaties aanzienlijk te verbeteren over langere afstanden het tot een levensvatbare keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide Wi-Fi-dekking.

Concluderend biedt de TP-Link RE220 WiFi-versterker een aantrekkelijke optie voor degenen die behoefte hebben aan een betaalbare en effectieve Wi-Fi-versterker met een groot bereik. Zijn compacte ontwerp, gelijktijdige verlenging van beide frequentiebanden en de "High-Speed Mode" voor het optimaliseren van backhaul-verkeer maken het tot een opvallend product op de markt. Gebruikers moeten echter rekening houden met de mogelijke beperkingen in prestaties op korte afstand. Over het algemeen lost het effectief de behoefte aan uitgebreide Wi-Fi-dekking op en is het een lovenswaardige keuze voor gebruikers die streven naar een balans tussen betaalbaarheid en prestaties.

 • Compact en strak ontwerp met verborgen antennes
Nadelen TP-Link RE220
 • Verminderde prestaties op korte afstand

5. Zorgt voor betrouwbare en snelle Wi-Fi-dekking: Trendnet Wi-Fi Everywhere Powerline 1200

5. Zorgt voor betrouwbare en snelle Wi-Fi-dekking: Trendnet Wi-Fi Everywhere Powerline 1200

Belangrijke specificaties:

Hoe kies ik een goede wifi-repeater?

De locatie van de wifi-repeater is daarom belangrijk: plaats je hem op een plek waar het signaal niet sterk is, zal dit zwakke signaal doorgestuurd worden. Zoek dus voor je aan je zoektocht begint, precies uit waar het signaal wegzakt, en kijk of je daar een beschikbaar stopcontact hebt om de repeater in te pluggen!

Ik kan je alvast zeggen dat je een streepje voorhebt als je bekend bent met onze koopgidsen over hoe je een goede mesh-router kiest, de beste gaming-router, een goede router voor glasvezel, de beste router voor Ziggo en/of over wifi-versterkers. Veel van de gewenste producteigenschappen gelden namelijk voor al deze wifi-producten!

Dekkingsbereik: een cruciale eigenschap van wifi-repeaters

Het dekkingsbereik van wifi-repeaters is een sleutelfactor voor een goede internetverbinding in je huis. Gemiddeld strekt dit bereik zich uit van 30 tot 150 meter. Echter, verschillende factoren kunnen dit bereik beïnvloeden:

 • Fysieke obstakels. Muren, vloeren en meubels kunnen het signaal verzwakken. Vooral beton en metaal zijn berucht voor het blokkeren van wifi-signalen.
 • Interferentie van andere apparaten. Apparaten als magnetrons, babyfoons en Bluetooth-apparaten kunnen storingen in het netwerk veroorzaken.
 • Netwerkcongestie. In dichtbevolkte gebieden met veel netwerken kan de frequentieband overbelast raken, wat het bereik vermindert.
 • Plaatsing van de repeater. Een optimale plaatsing is cruciaal. Te dicht bij de grond of achter obstakels plaatsen kan het bereik beperken.
 • Router- en repeater-specificaties. De kwaliteit en specificaties van zowel je router als de repeater beïnvloeden het uiteindelijke bereik. Daar ga ik hieronder op in!

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat deze zaken er écht toe doen. Ik heb verschillende wifi-repeaters getest gedurende de jaren, en op verschillende plekken en verschillende afstanden van mijn router. Een repeater plaatsen op een hoge, centrale plek, zonder obstakels en zonder onnodige verbindingen, leverde consequent betere resultaten dan het tegenovergestelde!

Frequentiebanden en hoe ze je wifi-repeater beïnvloeden

Wifi wordt uitgezonden middels radiogolven. De mogelijke frequenties van deze radiogolven – onder de wifi-repeaters, in ieder geval – zijn 2,4 GHz of 5 GHz. Verschillende wifi-repeaters maken dan ook gebruik van één van de twee, of van beide frequentiebanden. Van groot belang bij het uitkiezen van een wifi-repeater is dat deze evenveel banden heeft als je router.

Een wifi-repeater die enkel gebruikmaakt van 2,4 GHz, heet een single-band repeater, terwijl een dual-band repeater gebruikmaakt van of de 2,4GHz-band of de 5GHz-band, maar niet van beiden tegelijkertijd.

Een simultaneous dual-band repeater maakt wél gebruik van de twee frequentiebanden tegelijkertijd. Inmiddels bestaan er ook simultaneous tri-band repeaters met één 2,4GHz-band en twee 5GHz-banden.

Hoewel single-band en dual-band repeaters goedkoper zijn, zitten er toch voordelen verbonden aan het gebruik van een duurdere simultaneous dual- of tri-band repeater. Iets verderop lees je waarom dit precies zo is.

Belangrijker is om eerst duidelijk te krijgen waar beide banden in uitblinken, en waarin juist niet. Kort gezegd: het nadeel van de 2,4GHz-frequentieband is dat deze in een wat langzamere internetverbinding resulteert. Het voordeel is dat het bereik groter is dan dat van 5GHz-frequentieband.1Matt Klein, Nick Lewis en Walter Glenn, How-To-Geek (2022). 'What's the Difference Between 2.4 and 5 GHz Wi-Fi (and Which Should I Use)?'

Simultaneous dual-band vs. tri-band-repeaters

Het is wenselijk dat je zowel de snelheid van de 5 GHz als het bereik van 2,4 GHz kunt combineren. Dit doet de simultaneous dual-band wifi-versterker voor je. Om deze reden is deze repeater wat duurder dan de dual-band repeater.

Tot slot heb je tegenwoordig ook simultaneous tri-band-repeaters die een derde frequentieband (een tweede 5GHz-band) hebben. Deze extra band dient om de belasting van het netwerk door verschillende apparaten te verdelen, waardoor de snelheid van 5 GHz ook bij een hogere mate van netwerkbelasting onaangetast blijft. Deze repeater is dan ook de duurste variant.

Wifi Versterker Ingezoomd Op Bediening

De maximale snelheid van goede wifi-repeaters

Zoals je hierboven hebt gelezen, beïnvloedt de frequentieband van de repeater de snelheid van het draadloze wifi-signaal. Een maat van de snelheid wordt bij de specificaties van de repeater ook gegeven in de vorm van het aantal megabits per seconde (Mbps, Mb/s of Mbit/s).

De snelheid is vooral van belang wanneer je veel bestanden uitwisselt tussen verschillende apparaten. Dit kan zijn in de vorm van het broadcasten van een film via een van je favoriete streaming-diensten, het downloaden van documenten of het spelen van een online game.

De in de specificaties gegeven snelheid is een maximumsnelheid die het wifi-signaal, uitgezonden door de wifi-repeater, kan bereiken. Let er dus op dat dit niet inhoudt dat dit de daadwerkelijke snelheid zal zijn.

Indien de snelheid voor jou van belang is, raad ik je aan voor een totale wifi-snelheid van 1300 Mbps of hoger te kiezen. Hierbij geldt: hoe hoger, hoe meer apparaten tegelijkertijd van een snelle verbinding kunnen genieten.

Hoeveel gelijktijdige verbindingen staat een wifi-repeater toe?

Een wifi-repeater staat doorgaans tussen de 20 en 50 gelijktijdige verbindingen toe, afhankelijk van het model en de specificaties. High-end modellen kunnen zelfs meer dan 50 apparaten tegelijk ondersteunen.

Houd er rekening mee dat meer verbindingen de bandbreedte kunnen verdelen, wat mogelijk de internetsnelheid voor elk apparaat vermindert. Vandaar dat een hoge maximumsnelheid gewenst is bij wifi-repeaters!

Ethernetpoorten voor een bekabelde verbinding met je wifi-repeater

Een netwerkpoort is een ingang voor een internetkabel. Dit is handig wanneer je apparaten die geen gebruik kunnen maken van wifi wilt voorzien van het herhaalde netwerk, zoals een computer zonder een wifi-ontvanger of een oudere game-console.

Ook apparaten die wel wifi gebruiken, hebben baat bij een verbinding via kabel. Internet via een kabel is altijd stabieler dan een draadloze verbinding, ook vandaag de dag nog.

Geïntegreerd stopcontact voor maximaal gebruiksgemak

Een handige eigenschap van sommige wifi-repeaters is een geïntegreerd stopcontact. Een wifi-repeater heeft stroom nodig en wordt dus in het stopcontact geplaatst, waardoor deze wegvalt voor eventueel ander gebruik. De integratie van een stopcontact in de wifi-repeater lost dit probleem op.

Beveiligingsfuncties: een must voor wifi-repeaters

Voor een veilige wifi-verbinding zijn de beveiligingsmaatregelen van wifi-repeaters essentieel. Hier zijn de belangrijkste aspecten waar je op moet letten:

 1. WPA3-encryptie. De nieuwste standaard voor wifi-beveiliging. Zorg dat je wifi-repeater WPA3 ondersteunt voor de sterkste encryptie van je netwerk.
 2. Firewall. Een ingebouwde firewall in de repeater helpt ongewenste toegang en aanvallen van buitenaf te blokkeren.
 3. Gastnetwerk. Creëer een apart gastnetwerk voor bezoekers om je hoofdnetwerk te beschermen tegen onbekende apparaten.
 4. Regelmatige firmware-updates. Zorg dat je repeater automatisch updates ontvangt om beveiligingslekken te dichten en de nieuwste beveiligingsfuncties te behouden.
 5. SSID-verbergen. Door het SSID (netwerknaam) te verbergen, maak je het moeilijker voor onbevoegden om je netwerk te vinden en te proberen in te breken.

Door deze beveiligingsmaatregelen te implementeren, zorgt zo'n repeater voor een veilige en betrouwbare wifi-verbinding in je huis of kantoor, net zoals de beste 4G-router en de beste mifi-router onderweg doen!

wifi-repeater with ethernetport

Welke merken maken goede wifi-repeaters?

Sommige merken blinken nu eenmaal uit in bepaalde productcategorieën!

TP-Link

TP-Link staat bekend om zijn betrouwbare en gebruiksvriendelijke wifi-versterkers. Hun apparaten hebben vaak eenvoudige installatieprocessen, sterke signaalsterkte en zijn compatibel met een breed scala aan routers. TP-Link versterkers staan bekend om het bieden van stabiele en uitgebreide wifi-dekking in verschillende delen van een huis of kantoor.

D-Link

Wifi-versterkers van D-Link worden gewaardeerd om hun prestaties en betrouwbaarheid. Ze hebben vaak dual-band-technologie, wat zorgt voor snelle internetconnectiviteit zonder interferentie. D-Link-versterkers staan ook bekend om hun eenvoudige installatie en robuuste signaalsterkte, waardoor ze een populaire keuze zijn voor het uitbreiden van wifi-dekking.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste wifi-repeater?

De beste wifi-repeater volgens Consumentenbond is de TP-LINK Deco XE75 Pro (3-pack). Deze set biedt een uitstekende dekking tot 650 vierkante meter, ideaal voor grotere woningen. Met Wi-Fi 6E-technologie bereik je snelheden tot 5400 Mbps, wat perfect is voor streamen en gamen. De Deco XE75 Pro ondersteunt tot 150 apparaten tegelijk, waardoor je zonder zorgen al je apparaten kunt verbinden. Bovendien zorgt de eenvoudige installatie via de Deco-app voor een gebruiksvriendelijke ervaring.       

Wat is volgens Tweakers de beste wifi-repeater?

Tweakers heeft nog geen wifi-repeaters getest en daar de resultaten van gedeeld. Zodra zij een best geteste wifi-repeater delen, vind je die info hier terug!

Wat is volgens CNET de beste wifi-repeater?

De beste wifi-repeater volgens CNET is de TP-Link RE605X. Deze repeater blinkt uit met Wi-Fi 6-technologie, waardoor je geniet van snelheden tot 1800 Mbps – ideaal voor veeleisende online activiteiten zoals HD-streaming en gaming. Met zijn krachtige signaaldekking breidt de RE605X je wifi uit tot zo'n 140 vierkante meter, wat zorgt voor een stabiele en snelle verbinding in elke hoek van je huis. De installatie is eenvoudig dankzij de TP-Link Tether-app, waarmee je in een paar stappen je netwerk beheert.

Veelgestelde vragen over wifi-repeaters van onze lezers

Dit deel is bedoeld voor jullie vragen over koptelefoons. Echter ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Dus laat ons vooral via het onderstaande formulier weten of er nog onbeantwoorde vragen zijn over wifi-repeaters!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen